Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kansainvälisen kiekon muuttuvat voimasuhteet

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana The Original Jags, 27.02.2010 klo 16.24.

 1. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Suomella on ”riittävän” kovat pelimannet kahteen hyökkäävään.
  Kolmosessa voisi hyvinkin olla Koivu-Mi.Granlund ja vaikka nyt Haula/Donskoi.

  Kakkoseen jää:
  Aho-TT-Laine
  Ygöseen:
  Barkov-Rantanen-Kapanen

  Ei jää kolmonen kyllä paljoa Russkista, jos yhtään.

  Edit:
  Sama kahden muun (1.-2.) ketjun kohdalla.
  Neloseen menisi tällä hetkellä Montrealin kolmikko. Veikkaan, että aika päikseen menisi Venäjän nelosen kanssa, tod.näk. jopa parempi.
   
 2. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Onhan se hieman kyseenalaista nostella Kassua sen takia ykköseen, jotta saadaan tasoa kolmoseen Miken muodossa. Kyllä Miken paikka lähtökohtaisesti (tällä hetkellä) on kahdessa ensimmäisessä ketjussa.

  Hieman sama, kun kokoisi Venäjän hyökkäyksen muotoon:

  Ovetshkin - Kuznetsov - Radulov
  Dadonov - Malkin - Tarasenko
  Panarin - Anisimov - Kutsherov
  Kovaltshuk - Datsjuk - Butsnevits

  ja sanoisi, että ei ole Suomella heittää Kuchin tai Panarinin tasoista pelimiestä kolmoseen, ja sen takia Venäjän hyökkäys olisi paljon kovempi.
   
  LostHorizon ja Lico tykkäävät tästä.
 3. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Niinnojaa.

  Jos kasataan Venäjän ketjut ns. kemioiden mukaan, niin kyllä tuonnekin saa neljä tähtiketjua:

  Ovechkin - Keznetsov - Tarasenko
  Kucherov - Malkin - Namestnikov
  Panarin - Anisimov - Dadonov
  Radulov - Kamenev - Nichuskin

  Senttereissähän Venäjä antaa Suomelle tasoitusta, mutta muutoin en sanoisi, että kahdessa alemmassa kentässä Suomi ainakaan voittaisi vertailua. Tasaista olisi toki. Ja siis Suomen ketjut näkisin näin:

  Granlund - Barkov - Rantanen
  Laine - Aho - Teräväinen
  Haula - Koivu - Kapanen
  Lehkonen - Filppula - Armia
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Venäjälläkö ei ole? Ovechkin, Malkin, Kucherov, Panarin, Tarasenko ja Kuznetsov. Siinä myös "riittävän" kovat kuusi hyökkääjää kärkiketjuihin. Ja tuosta "unohtui" Radulov.
   
 5. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Tiesihän sen, että soppa syntyy heti, kun näki erään nimeltämainitsemattoman nimimerkin ja pitkän kirjoituksen.

  Hyökkäyksessä terävimmän kärjen osalta ja maalivahdeissa Suomi on täysin vertailukelpoinen muiden kärkimaiden kanssa ja jommassa kummassa tai molemmissa jopa joitain maita edellä. Puolustus vielä toistaiseksi kalpenee niin kanukeille, jenkeille, hurreille kuin itänaapurin koulukiusaajillekin, osalle enemmän ja osalle vähemmän. Parin, kolmen, neljän vuoden päästä Suomi vasta ilmoittautuu kunnolla mukaan, kun nyt finniposkiset nuorukaiset tuosta vähän kasvavat. Sen jälkeen voidaankin olla tilanteessa, jossa paperilla Suomi on jopa 2. maa Kanadan jälkeen.

  Tällä hetkellä heikoimmat (kuten jotkut jo varmasti ymmärsivät) Suomen tarvitsee kasvaa vielä hyökkäyksen bottom-6:ssa ja pakistossa. Joku Kasperi Kapanen on aika tusinapelaaja kansainvälisellä mittapuulla vielä ainakin toistaiseksi. Upeaa kuitenkin katsoa, kun tuosta vielä pari vuotta jo nyt maailmanluokan pelaajat Rantanen, Laine, Barkov ja Aho ottavat askelia eteenpäin ja youngbloodit astuvat vielä uljaammin parrasvaloihin taustatueksi.

  Asiaan liittyen, mitä mieltä väki on suomalaisten NHL-vahtien tilanteesta? Rinne, kun lopettaa/hyytyy niin Suomen parhaalla maalivahtikaksikolla/-kolmikolla meinaa vähän taso hiipua. Rask sinne jää ollessaan luotettava ykkösveska, mutta muita selkeitä varmoja ykköskassareita ei sitten olekaan. Kolmen metrin Koskinen on kyllä vauhdilla osoittautumassa myös NHL-tasolla päteväksi, mutta jos mietitään useamman kauden tasonsa pitäviä ykköskassareita, niin ei niitä ole enää samalla tavalla kuin aiemmin. Ennen ei olisi haitannut, vaikka ykkös- ja kakkosmaalivahdit olisivat molemmat loukissa, kun lähes samaa tasoa olevat oli heittää tilalle. Nyt jos Rask "kuolee", niin vähän arvonnalta tuntuu kyllä, miten Suomen maalilla suoriuduttaisiin esim. best-on-best -kilvoitteluissa.

  Edit. Lisätty merkit "kuolee"-sanan ympärille, sillä kyseessä on kiertoilmaisu loukkaantumiselle, eikä puhe ole hengenmenetyksestä.
   
 6. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Raskilla ja Raannalla on varmasti vielä useampi hyvä vuosi jäljellä. Raannalla ja miksei Koskisellakin saattaa olla vielä parhaat vuodet vasta edessä.

  Noista nuoremmista, niin Saroksesta esimerkiksi varmaan saadaan selko lopullisesti vasta Rinteen eläköidyttyä että tuleeko sieltä se Vezinatason maalivahti.

  Muista nuorista ainakin Kähkönen on aloittanut AHL:ssä ihan jumalaisen hyvin. Husso taas ei niinkään.

  Korpisalo on monta vuotta jo yrittänyt breikkaamista NHL:ssä, mutta eipä nuo numerot kauhean hyvältä tälläkään kaudella näytä.

  Vehviläinen on ihan muuri Suomessa, mutta se ei välttämättä tarkoita vielä mitään NHL:n puolella. Voi olla huippu, mutta voi olla olemattakin.

  Sitten vielä nuoremmissa on ainakin Lassi Lehtinen ja toki Ukko-Pekka luukkonen, joista molemmat on hyvin lupaavia.

  Kyllä minä sanoisin että ihan hyvin Suomella on pullat uunissa veskareiden kanssa. Noista maalivahdeista on niin pirun vaikea mennä sanomaan, kun yhtäkkiä jostain voi vaan pompsahtaa joku lajia melko tiivistikin seuraavalle täysin tuntematon nimi, joka ottaa kumia kiinni koneen lailla. Kehittyminen vie pidempään ja homma voi vaan yhtäkkiä klikata tai sitten olla klikkaamatta jollain superlahjakkuudella.
   
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Karlsson, Hedman, Klinberg, Ekholm, Lindholm, OEL, Strålman, Larsson ja Dahlin. Tuossa on yhdeksän, joista sanoisin kolme viimeisintä olevan Suomen kärkikaksikon Heiskasen ja Ristolaisen tasolla aikalailla. En nyt sanoisi, että olisin liioitellut, mutta Ruotsin ykkösjoukkueeseen ei olisi yhdelläkään Suomen pakilla asiaa nykytilanteessa.
   
  Ränse tykkää tästä.
 8. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson ja Mercedes-Benz
  Lainaus:
  Minulla on kova luotto että Saros nousee Vezina tasolle, kunhan vain Rinne luonnollisen poistuman kautta häippäsee tuosta edeltä. Ja onhan takana muitakin lupauksia, keiden voi odottaa nousevan sinne NHL 1G-tasolle.
   
 9. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Klingbergin pakkiparilla Lindellillä saattaisi olla sananen sanottavana. Sekä Suomen kärkipakeista puhuttaessa että Ruotsin kokoonpanoon mahtumisessa.
   
  Knap tykkää tästä.
 10. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Karlsson, Hedman, Klingberg, Ekholm, OEL... tuohon asti ei minusta ole mitään spekuloitavaa, mutta jo kuudennesta nimestä eteenpäin voidaan ruveta keskustelemaan. Heiskasta itse olisin suomalaisista ensimmäiseksi tarjoamassa. Kertonee vähän sitten jätkästä, jos NHL-pelejä on se n. 20 vyöllä.

  Mutta on tuo Ruotsin puolustus vaan aivan älytön. Noilla kaikilla on vielä reippaasti hyviä pelivuosia jäljellä. Tuohon kun vielä saa parin vuoden päästä lisätä Dahlinin, niin ei taida Kanadakaan saada jalkeille yhtä nimivahvaa puolustusta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2018 klo 17.02
 11. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tykkäsin tästä viestistä, koska se sisälsi mielestäni silkkaa asiaa lukuunottamatta tätä viimeistä kappaletta, jossa mopedi lähti jo hieman keulimaan.

  Ei Ruotsilla missään nimessä ole pelkkiä starapakkeja, ei ainakaan sellaisia etteikö meidän parhaat mahtuisi hyvinkin kilpailemaan top 4:n jälkeen sijoista, jos nyt vaikka lähdettäisiin muodostamaan FIN-SWE yhteisjoukkuetta.

  Ja siinä joukkueessa tilanne olisi muuten se, ettei yhdelläkään Tre kronorin hyökkääjällä olisi mitään asiaa ykkösketjuun. Kakkoseenkin korkeintaan toisesta laiturin paikasta kamppailemaan.

  Kolmos- ja nelosketjun hyökkääjistöön Ruotsilla olisikin sitten laittaa tarjolle huomattavasti laajemmalta skaalalta tarjokkaita, jolloin valintojen perusteet menisivät enemmän persoonallisuuden ja roolituksen mukaan.
   
 12. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  En mielelläni vastaa tämän nimimerkin kirjoituksiin, koska ne ovat aina vain puhdasta provoa ja henkilökohtaisia hyökkäyksiä (ihmettelen muuten kovasti, miksei niihin koskaan puututa) minua kohtaan, eivätkä myöskään tuo mitään lisäarvoa keskustelulle mutta sanotaan nyt sen verran että pidän Mikko Rantasta tällä hetkellä täysin McDavidin veroisena pelaajana.

  Näen heissä myös hieman samaa tyyliä, mikä näkyy hyvin myös tehotilastoissa (syöttöjen määrä huomattavasti korkeampi kuin maalien), sillä (hieman yleistävällä) erotuksella että Mäkkäri kaartaa aina itse röyhkeästi maalille kun taas Rane riehuu enempi kulmissa tai maalin takana jakaen sieltä sitten nappipasseja ketjukavereilleen. Kunhan on ensin vasurilla nakannut selästään siellä roikkuvat vihut, eli on siis MC:tä fyysisempi pelaaja. Kummallakin kuitenkin pohjaton intohimo ratkaista matseja ja tietynlainen "härkämäinen" ote koko pelaamisessa.
   
 13. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Niin no, makuasioita tietty.

  Tosta kolme ekaa on mulle starboja ja Dahlin (kuten Heiskanenkin) alkaa olla lähellä.

  Strålman, Larsson vaihtuisi heittämällä Heiskaseen, ja mielestäni jopa Ristolaiseenkin. Itse asiassa Lindell ja Vatanenkin pärjäävät tuossa seurassa ihan hienosti. Nutivaaran ja Määtän kokonaispelaaminen jää (ehkä) ruotsalaisten 5-6 pakeille, mutta molempien erityisosaamiset ovat samaa tasoa Ruotsin vastaavien kanssa.

  Sanotaan, että mielestäni hieman liian kovat rispektit Ruåttin pakkien suuntaan.
  Onneksi noi nykyajan nuoret eivät noita kolmen kruunun pelaajia enää turhaan kumartele.
   
  Kimmo Stasi tykkää tästä.
 14. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Joo, oikeassa olette.
  Kapanen ajatuksena koska kätisyys, maalintekohalukkuus, MacKinnonin nopeus ja jonkin verran yhteispeliä (ainakin) Rantasen kanssa.

  Ja kahdella kiekollisella / hyökkäävällä ketjulla on kait nykyään vaikeahkoa voittaa, niin ainakin kolmeen tarvii poweria. Kolmosessa sitä toki edustaa Granlundin lisäksi lähinnä tutut pelikaverit (Koivu, Donskoi tai Haula). =ketjukemia voi pähittää muiden maiden paperilla kovemmat pelimiehet..?

  Omassa hahmotelmassa potentiaalia neljään ketjuun, jos Habsin suomalaiset jatkavat Montrealissa.
   
 15. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Joo siis filippula, Haula, Kapanen, Koivu on kyllä dadonoveja ja anisimoveja parempia. Kapasen ja Haulan nopeudelle eivät pysty vastaamaan. Ja maalintekovoimassa saattavat myös jäädä kakkoseksi, dadonovit siis. Niin ja juuri tuo suomalaisuus, kuten sanoit!
   
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ei taida olla "ja suomalaisuus" vaan "pelkkä suomalaisuus" tässä perusteluna.

  Et selvästikään tiedä koko Dadonovia, joten yllätyin, ettet ole Googlesta selvittänyt hänen pelaavan Barkovin kanssa ja vetänyt "kaikki pisteet Barkovin takia" -korttia.
   
 17. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Puhtaasti yksilöitä vertailtaessa Suomi ei edelleenkään ole kuin korkeintaan sijoilla 4-5 b2b-turnauksessa. Mutta Suomi on aina korvannut sitä loistavalla joukkuepelillä.

  Aiemmin sanoin jo jossain toisessa ketjussa, että tämä nykyinen sukupolvi tuo vielä Suomelle sen ensimmäisen ison voiton. Olen siitä edelleen vakuuttunut. Ei tarvita enää muuta kuin niitä turnauksia. Parhaimmillaan Suomi tulee olemaan vasta n. viiden vuoden päästä. En näe mitään syytä, miksei nämä samat jätkät pieksäisi kanadoita ja ruotseja myös aikuisten tasolla aikanaan, kun tekivät sitä junnuaikoinaankin.
   
  Ränse ja Rene Saari tykkäävät tästä.
 18. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Tiesin kyl dadonovin pelaavan barkovin kans ja anisimovi pelannu jo pitempään änärissä.

  Ja paitsi että nuo suomalaiset on tehokkaampia ovat myös parempia puolustaan.
   
 19. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Kuka on Dadonovia tehokkaampi? Ma.Granlund? Filppula? Kapanen? Haula?

  Vai Ma.Granlund ja Haula yhdessä?
   
 20. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  No eikö Haula todistetusti oo, ja Kapanen voi hyvin olla kauden päätteeksi. + muut ominaisuudet mitä luettelin.
   
 21. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Kaveri antaa kyllä koko ajan niin lapaan.
   
  Kipinä, lätkää, V-G- ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 22. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole ei.
   
  Binisteri tykkää tästä.
 23. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Haulalla on kuitenkin yksi maali enemmän parhaalla NHL-kaudellaan kun Dadonovilla. Selkeästi siis tehokkaampi.
   
  Barnes ja Binisteri tykkäävät tästä.
 24. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Haula on myös Suomalainen.

  oi voi. näin itsekkin päädyin tähän ketjuun jauhamaan sitä sontaa, vaikka itse aina kiroan hommaa kun mennään aiheesta ohi. Tähän aiheeseen taitaa jopa löytyä maajoukkue puolelta ketju, missä hommaa voisi jatkaa. Oikeastihan tämä Maajoukkueiden väliset voimavertailut on hyvä ja mielenkiintoinen aihe.
   
 25. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Tätäpä tässä on tullut kirottua, nyt kun näyttää siltä, että se oli kiitos 1998-2014. World Cupin voittaminen, niin hienoa kuin se olisikin, ei koskaan tulisi nousemaan lähellekään olympiavoittoa ainakaan mun mittareillani. Siinä on kuitenkin sitä jotain, kun koko maailman urheileva nuoriso koontuu olympiasoihdun alle ja sitten väännetään kaukalossa parhaita vastaan. Henkilökohtaisesti tässä uhkaa käydä niin, että Torinon aiheuttama arpi jää avoimeksi lopun ikää, ellei päästä niputtamaan Ruotsia olympiafinaalissa parhailla pelaajilla.
  ---

  Tuohon veskarikeskusteluun sen verran, että vaikka kymmenen ykkösveskan tasolla pelaavaa jannua on turvallisempaa maajoukkueelle, ei niistä silti pääse pelaamaan kuin se yksi kerrallaan. Siksi mä en hirveästi jaksa huolestua siitä, ettei meillä ole takavuosien Bäckström-Rinne-Niemi-Lehtonen-Rask -porukkaa vaan ehkä se yksi Saros ja sille sitten joku kähkönen/vehviläinen stunttaamassa. Vähän kuin Ruotsilla on nyt reilun kymmenen vuotta ollut tilanne. Toki sitten ollaan kusessa kun käy, kuten Kiprulle Torinon alla... Eiku.