Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Kansainvälisen kiekon muuttuvat voimasuhteet

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana The Original Jags, 27.02.2010 klo 16.24.

 1. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Lainaus:
  Ainakin Kirill Nizhnikov näyttää puuttuvan tästä katsauksesta, mutta kuuluisi olla helposti mukana. Hyökkääjä pelaa Kanadassa Toronto Jr. Canadiensin paidassa ja voidaan varata aivan ensimmäisten joukossa OHL:n omassa varaustilaisuudessa ensi keväänä. TheScout.ca on listannut hänet varaustilaisuuden TOP-10 pelaajaksi. Myös CSKA:n Vladislav Kotkov on vahva hyökkääjä, muistan kuinka hän teki todella hyvää jälkeä World Selects -turnauksessa muutamia vuosia sitten. Tällä kaudellä 21 pistettä 12 peliin Venäjän 16-vuotiaiden sarjassa.

  3. Kirill Nizhnikov, JRC: Most dangerous scorer in tournament. Lethal shooter, effortless speed/acceleration bursts, highly skilled w/puck

  7. Kirill Nizhnikov (TJC, RW) - spirited attacker who relies on skilled puck handling abilities and creative attacks


  https://twitter.com/ASykes_7/status/671463118862729216
  https://twitter.com/TheScoutDotCa/status/667771538456911872
   
 2. adolf Jäsen

  Ok. Tämä Nizhnikov ja Kotkov oli mennyt ihan huti minulta. Tosi hyvät raamithan näillä kummallakin näkyisi olevan jo. Siinä on sitten 2 lupausta lisää muutenkin laajaan Venäjän hyökkääjien prospectpooliin.
   
 3. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Tuli tämmöinen laskettua, ja on ehkä tämän ketjun kamaa enemmän, kuin tuon NHL-osion drafti ketjun, niin lisätään tännekkin.

  Tässä u20 kisojen mitali vertailua vuodet 2003-2009
  Kanada, 5 kultaa, 2 hopeaa
  Venäjä, 1 kulta, 3 hopeaa, 2 pronssia
  USA, 1 kulta, 1 pronssi
  Ruotsi, 2 hopeaa
  Suomi 3 pronssia

  Nuorten u20 mitalit vuosilta 2010-2016
  USA 2 kutaa 2 pronssia
  Suomi 2 kultaa
  Venäjä 1 kulta, 3 hopeaa ja 1 pronssi
  Ruotsi 1 kulta, 2 hopeaa, 1 pronssi
  Kanada 1 kulta, 2 hopeaa, 1 pronssi

  Aikamoinen romahdus Kanadan kiekolla u20 kisoissa verrattuna edelliseen 7v periodiin, ja muut ovat ottaneet Kanadaan ainakin junnu menestyksen perusteella kiinni. Venäjä on yllättävän kova ollut noissa u20 kisoissa tasaisesti. USA nostanut osakkeitaan, samoin Ruotisi ja Suomi. Tosin tein tämän nyt niin, että tuo 7v periodi näyttää konkreettisesti parhaiten missä kohtaa Kanada joutui aallonpohjalle, eikä enää dominoinutkaan u20 kisoja.
   
 4. adolf Jäsen

  Kanadalla on näköjään tulleet kummallisissa ryppäissä noita mestaruuksia. Vuosina 1988-1997 vain kaksi mestaruutta on mennyt muille, eli venäläisille. Tuosta 1997 vuodesta menikin sitten aina vuoteen 2005 ilman ainuttakaan pokaalia ja sitten pamahtikin taas 5 kultaa peräjälkeen. Siitä taas 5 kuivaa vuotta, kunnes viime vuonna napsahti.

  Liekö tuo sitten vain jotain sattumaa mutta hassulta näyttää.
   
 5. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Vaikka tuntuu aina välillä, että Kanada on kaikessa niin paljon edessä muita, että ihan hirvittä niin täytyy muistaa, että ei se Punakonekaan iäksi jäänyt dominoimaan. Nyt tullaan huomaamaan ison ja pienen kaukalon erot. Viime vuonna Suomen pikku leijonat klaarasi isossa poksissa. Jo nyt voidaan sanoa, että Kanadan pikku vaahterat tulevat voittamaan kisat. Silti jokaisesta muustakin maasta alkaa tulla loistavia pelaajia jonka takia uskonkin, ettö Kanadan etumatka jääkiekossa tullaan ottamaan kiinni. Jossain vaiheessa kemiat ovat tärkeämpiä kuin pelkät taidot.
   
 6. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Kyllä kemiat, tiivis joukkuepeli ja taktiikka ovat aina olleet tärkeitä taidon ohella. Kanada pysyy myös kansainvälisillä kentillä ykkösenä niin kauan kuin Mike Bacbock ilmoittautuu olympialaisten tai World-Cup turnauksen Kanadan valmentajaksi tai joku muu yhtä kyvykäs.

  Jos joskus vaipuvat Venäjän ja Znarokin tasolle, niin voi olla vaikeaa. Tämä tuskin toteutuu sillä etupäässä kanadalaiset ovat viisaita ja riittävän nöyriä jääkiekon suhteen.
   
 7. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  USA tulee ajamaan Kanadasta ohi, veikkaan että seuraavan 10 vuoden kuluessa. Huikeata pelaajamateriaalia tuottaa tuo niiden USNDT-järjestelmä. Kanada tulee hirttäytymään varmaankin oman juniorisarjansa kansalliseen kiihkoiluun. Yksi mikä kanukkeja voisi jelpata, olisi junnusarjan ylimmän ikärajan nosto, jolloin pelaaminen olisi alaikäisille haastavampaa. Kanadan järjestelmästä kaverit tuntuvat parhaat tulevan läpi vain lahjakkuudella, mutta USA:n järjestelmä tuottaa selkeästi pelikäsitykseltään älykkäitä valmiita pelaajia.

  Suomi on sitten tulevaisuudessa vähän semmoinen mini-USA. Onneksi sattui Laineen kaltainen lahjakkuuskin tähän sekaan, joka ei minkään järjestelmän tuote todellakaan ole.
   
 8. adolf Jäsen

  Tiedä sitten kuka tulee ajamaan ohi ja kenestä, mutta on pistänyt silmään että Venäjältä on ruvennut tulemaan ehkä ihan pienoisen suvantovaiheen jälkeen paljon todella hyviä pelaajia. Varsinkin hyökkääjiä. Tämän voi todeta ihan kun vain katsoo NHL:n pistepörssiä. Ja putkessa odottaa lisää vielä alle varausikäisiä huippulupauksia. Lisäksi myös ihan maailman parhaita nuoria maalivahteja on useampi (Sorokin, Vasilevsky, Samsonov etc.) eikä edes tuo puolustajien tilannekaan ihan niin kehnolta näytä minusta kuin vielä tovi sitten.

  Kanada on ollut miesten tasolla niin ylivoimainen tämän 2010-luvun ajan että eihän tuo pahaa tekisi että muut maat ottavat tuota eroa kiinni, niin kuin nyt vähän merkit viittaavat siihen.
   
 9. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Kysyisin, että perusteella Suomi tulee olemaan "mini-USA"? On totta, että Suomelta on nyt tullut 94-99 ikävuosien kaltaisia lahjakkaita ikäluokkia, mutta onko kyseessä joku pysyvämpi suunnanmuutos? Miltä näyttää tulevat ikäluokat? Vai onko nyt vain sattunut onnenkantamoinen näihin ikäluokkiin, järjestelmä sakkaa edelleen ja kohta paluu 85-90 ikäluokkien kaltaisiin pimeyden aikoihin?
   
 10. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Käsittääkseni -00 ikäluokka tulee olemaan huippulahjakkuuksien osalta vähän ohi, mitä nyt Kotkaniemeä ainakin vuos sitten piettiin parhaana sentterilupauksena sitten Barkovin, mutta oli tosiaan alkukauden nyt loukkaantumisen takia sivussa, ei toki ilmeisesti huonosti sen jälkeen ole pelannu. Kotkaniemestä löytyy nyt tuore skouttausraporttikin: Jesperi Kotkaniemi | FinnProspects.com

  -01 ikäluokka puolestaan taitaa sitten olla oikeinkin lupaava ikäluokka, Leevi Aaltonen,Veeti Miettinen ja Mikko Kokkonen taitavat olla tämän ikäluokan kärkinimet, mutta olen siinä käsityksessä, että laajuuttakin löytyy. -02 ikäluokasta on laajemmin kai vähän huono vielä sanoa(saati nuoremmista sitten), mutta sieltä ovat nousseet Kasper Simontaival ja puolustaja Ruben Rafkin esiin. Näistä on ollut kyllä juttua muissa ketjuissa, varsinkin tuolla 2000-luvulla syntyneiden ketjussa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2017 klo 15.37
 11. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Voidaanko esimerkiksi Iivari Räsänen, Kalle Loponen ja Patrik Puistola lisätä tuohon samaan listaan?

  Jos kiinnostaa niin kannattaa tsekkailla minkälaisella miehistöllä U16-joukkue on pelannut tällä kaudella. Siinä on kaikki -01 ikäluokan parhaat. Katsoin itse kaikki ne Vierumäellä pelatut Saksa-pelit josta sitten lopulta koottiin tämä porukka joka on pysynyt suurin piirtein samana siitä lähtien. Siinä on 3-4 ketjullista poikia joista kaikki pystyy tekemään paljon pisteitä ja taitoa löytyy. Aika tasaiselta ryhmältä vaikuttaa.
   
 12. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Joo toki, anakin Räsänen, unohin aluks jopa Kokkosen:D Mutta tosiaan, kärkiosaamista ja syvyyttä löytyy tuosta ikäluokasta:)
   
 13. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Ruotsia tykätään juuri nyt hehkuttaa ja osin ihan syystä, mutta jollain tapaa hehkutus on mennyt yli. Ruotsi kyllä tuottaa Suomea enemmän NHL-pelaajia ja varsinkin puolustajissa ero on suuri Ruotsin hyväksi, mutta mites ne hyökkääjät? Tuollaista 60 pinnan miestä kyllä löytyy, mutta ne todelliset hyökkäyspään supertähdet puuttuvat pois lukien Bäckström ja varauksella William Karlsson. Bäckströmilläkään ei mahdottoman montaa vuotta ehdottomalla huipulla enää ole. Missä ovat ne forsbergit, näslundit ja sundinit? Tällä saralla Ruotsilla on parannettavaa.
   
 14. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  Kyllähän tuo Filip Forsberg alkaa olemaan enemmän kuin 60pinnan pelaaja. Ensi kaudella terveenä on varmasti pistepörssin top 20, ellei jopa top10.
  Petterssonista myös on lupa odottaa sellaista +80pisteen pelaajaa.

  Oikeassa toki olet, että hyökkääjistöstä ei kukaan varsinaisesti ole se uusi Foppa tai Sundin.
  Puolustuksessa sen sijaan on jo tungosta, että kuka on uusi Lidström.
   
 15. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Suomen top-6 mahdollisesti jopa päihittää Ruotsin top-6:n mutta sen jälkeen ero on aivan valtaisa länsinaapurin hyväksi. Tosin, Forsbergilla on aito mahis olla aivan maailman terävintä kärkeä(ja osittain onkin sitä jo), ihan siinä missä Laineen Patella tai Ahon Sebastianilla.

  Best-to-besteissä Suomi on täysin top 6:n varassa ja jos joku tai jopa parikin on esimerkiksi loukkaantumisten takia sivussa, ollaan jäljessä hurjasti.
   
 16. adolf Jäsen

  Sveitsistä voi tulla uusi Slovakia. Ei niillä ihan niin paljon laatua ole kuin Slovakian kultaisessa sukupolvessa oli, mutta kumminkin tuossa on sen verran monta todella hyvää pelaajaa niillä tulossa, että voivat tulevaisuudessakin järjestää isoja ongelmia lajin isoille maille.
   
 17. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  Näkisin, että olisi jo nyt uusi Slovakia jos tänä vuonna olisi tuo mestaruus tullut.
  Oikeastaan enään vain juuri se mestaruus uupuu niin menestys arvokisoissa olisi melko tasoissa.
  Onhan toki Sveitsillä vielä materiaalissa matkaa Palffyn, Demitran ja Bondran kaltaisiin legendoihin, mutta piakkoin kun Hischier vetää 80pisteen kausia, niin Josin kanssa Sveitsin laatu kärkipelaajissa ei hirveästi kalpene vertailussa Slovakian kultaiseen sukupolveen. Sveitsiltä löytyy jo omat "Nagy ja Stumpel" Kevin Fialan ja Nino Niederreiterin muodossa.
  En tosin ole yhtään perillä, että onko Sveitsillä tulossa hyökkäykseen Hischierin lisäksi yhtäkään potentiaalista +80pisteen pelaajaa.
  Toivottavasti on.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä näen, että nimenomaan materiaalissa on Sveitsillä vielä varsin paljon matkaa Slovakian kultaisiin vuosiin. Slovakialla oli säännöllisesti noin 10 NHL:ssä päälle 50 pistettä kaudessa tekevää pelaajaa siellä 2000-luvun alkupuolella, joista osa vielä ihan tähtikategoriassa. Tuohon porukkaan voidaan laskea ainakin nimet Demitra, Palffy, Satan, Bondra, Hossa, Gaborik, Chara, Stumpel, Handzus, Zednik, Nagy ja Svehla. Toki Slovakia on nykyisin kaukana noista ajoista. Viime kauden paras pistemies Richard Panik teki 35 pistettä ja liigassa pelasi säännöllisesti vain 6 slovakialaispelaajaa kun parhaimmillaan niitä oli päälle 20.

  Sveitsillä taas on nykyisin määrällisesti jopa enemmän pelaajia NHL:ssä kuin Slovakialla, mutta matkaa noihin em. kultavuosiin on vielä aika lailla. Toki useimmat sveitsiläiset ovat iältään sellaisia, että pelaavat liigassa vielä vuosikaudet ja luultavasti kehittyvät edelleen. Muutaman vuoden kuluttua voi olla tilanne, että Sveitsillä on monta yli 50 pinnan pelaajaa NHL:ssä. Tuohon porukkaan voidaan laskea oletusarvoisesti ainakin Josi, Niederreiter, Hischier, Meier, Fiala. Ja sitten isoin varauksin Malgin, Andrighetto sekä ehkä Bärtschi.
   
 19. adolf Jäsen

  Tällä hetkellä NHL:ssä 10 tehopisteen rajapyykin ylittäneiden pelaajien lukumäärä maittain:

  Kanada 97
  USA 59
  Ruotsi 25
  Suomi 18
  Venäjä 12
  Tsekki 6
  Sveitsi 5
  Tanska 4
  Slovakia 1
  Saksa 1

  Tuossa tempussa onnistuneiden suomalaisten keski-ikä on 23,8. Vertailun vuoksi vaikka ruotsalaisilla se on 26,6 ja venäläisillä 28,1.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2018 klo 10.24
 20. Aake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta 1983, HJK
  Lainaus:
  Lisätään vielä
  Liigan huonoin pelaaja: Valtteri Filppula ;)

  Ihan oikeasti niin nyt tarvittaisiin pikkuhiljaa sitä World Cupia ja Olympiaturnausta. En ole ollenkaan varma että Suomi lähtisi enää edes paperilla altavastaajana Venäjää, Ruotsia ja USA:ta vastaan. Tsekkiin verrattuna olemme jo ihan eri tasolla. Kanada olisi ehkä vielä paperilla suosikki, mutta tämän päivän näytöillä niin Suomi olisi kyllä jo kakkonen. Vielä kun saisi yhden Burns/Karlsson-tason hyökkäävän puolustajan noista useista lupauksista!
   
  powerforward#7 tykkää tästä.
 21. Punakeltainen Kapina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
  Lainaus:
  Tämä ei valitettavasti pidä alkuunkaan paikkaansa, ja sen muistaminen on enemmän kuin tärkeää. Me suomalaiset NHL-fanit saimme tottua niin masentavaan taaperrukseen monen vuoden aikana, että nyt kun on nuoria lupauksia jotka vielä lunastavat odotukset ja vähän yli, iskee helposti vauhtisokeus. Todellisuus on, että Ruotsi on vielä kaukana edellä ja pysynee siellä vielä ainakin vuosikymmenen - entisaikojen syntejä ei saa anteeksi helposti. Venäjästä, USA:sta ja Kanadasta ei tarvitse edes keskustella, eivätkä nuo toki sinällään ole Suomelle reiluja vertailukohtiakaan.

  Syy, miksi tämän muistaminen on tärkeää onkin, ettei suomalaisessa jääkiekossa ole vielä tehty mitään kovin järisyttävää, vain palattu varjojen mailta "omalle tasolle." Tämä on yksinkertaisesti positiivista, koska potentiaaliahan meiltä olosuhteiden ja valmennuksen suhteen löytyy vielä vaikka mihin.

  Laine kannattaisi tosiaan treidata johonkin Dougie Hamiltoniin äkkiä, että pysyy joukkueen tasapaino kunnossa.
   
 22. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Muuten samoilla linjoilla, mutta Venäjästä olen eri mieltä. Suomi on minusta materiaalissa suhtkoht rintarinnan tällä hetkellä Venäjän kanssa ja näyttää siltä että painelemassa hyvää vauhtia myös ohitse. Venäjän huipputerävä kärki ainoastaan estää sen, ettei Suomi ole nyt jo mennyt ohitse.
   
 23. Punakeltainen Kapina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
  Lainaus:
  Venäjään vertailusta tekee hankalaa KHL, jonka tasosta yleensä ja sen huippujen tasosta erityisesti ei ota välttämättä aina erkkikään selvää. Mutta kyllä musta Venäjä on aika selkeällä mittarilla joka osa-alueella Suomea edellä. Arvoturnauksissa toki ei paperilla pelata, ja sehän on Suomelle käynyt ainakin tällä vuosituhannella enemmän kuin hyvin pl. Marjamäki-floppi.
   
 24. Zoidberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi 2019
  Tuli itsekin mietittyä, että kuka olisi Kanadan jälkeen kakkossuosikki voittamaan b2b-turnauksen. Sitä mieltä olen, että Suomella oli nousukäyrä kaikista eniten ylöspäin mutta onko ihan vielä kakkossuosikki? Ei taida ihan olla. Mielestäni on perusteltua sanoa, että jos vuonna 2022 pelattaisiin olympialaiset NHL-pelaajilla, olisi Suomi ykkössuosikki Euroopasta. Ei Ruotsista enää ole tullut vähään aikaan yhtä paljon talentteja kuin Suomesta. Venäjältä vielä vähemmän. Tshekki on jo niin kaukana takana, että sitä Suomen pitäisi panna naamaan. Mielestäni Suomi voisi lähteä noihin kuvitteellisiin NHL-olympialaisiin neljällä hyökkäävällä ketjulla, eikä tehdä nelosesta perinteistä jarrukenttää. Siellä on kuitenkin Barkov, Aho, Teräväinen, Granlund jne. jotka voivat myös pelata alivoimaa.

  Jos saa vielä vähän negailla, niin maalivahtilupauksia saisi olla pari enemmän.
   
 25. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Sanoisin, että Yhdysvallat.
   
  Pistelinko87 ja Virveliä kainaloon tykkäävät tästä.