Kannattajilta seurajohdolle

  • 214 080
  • 670

Pörö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...Tällaiset firmat oletettavasti osaavat vaatia tiedotustilaisuutta, jossa esimerkiksi kerrotaan, kuten pelien alussa, firman olevan pelaajan nimikkosponsori.

Kun yhteistyösopimus laaditaan, siinä mainitaan kaikki asiat mm. näkyvyydestä, mainosten lukukerroista, mainosten paikoista yms. Tarkoitatko todella, että yritykset oman normaalin liiketoimintansa ohella täytyisi vielä valvoa HPK:n toimintaa, että jo kertaalleen luvatut asiat hoituvat. Kuten esim. Sunny-Trading, joka mainostaa todella hurjia määriä, missä välissä se hoitaisi oman liiketoimintansa, jos se olisi heidän tehtävänsä kertoa, että "hei, järjestäkääs taas lehdistötilaisuus kuten sopimuksessa lukee, että saadaan näkyvyyttä". Saatikka sitten nämä pienemmät firmat, jotka painivat jo omien toimintojensakin kanssa. Just joo.

Noin markkinoinnin ammattilaisena, kerroppa minulle amatöörille, että paljonko lisää näkyvyyttä tuollainen tiedotustilaisuus tuo yksittäiselle HPKn sponsorille. Tuoko se jokaiselle vai vain muutamalle ja onko se oikeasti merkittävää, jos nämä firmat eivät ole sitä vaatineet. Ilmeisesti kuitenkin näitä hyväntekijöitä löytyy, kun tilaisuuksia ei pidetä.

Katsoppa noita kuvia tiedotustilaisuuksista ja telkkarin pelaajahaastatteluista. Siellä on takana niitä verhoja ja seiniä, joissa on firmojen logot. Ne on tarkoituksella värikkäitä, että kerää katseita, samoin pelipaidat, hyvin täälläkin ihmiset muistaa ketkä toimivat Kerhon paidoissa mainostajina. Ei ihminen jaksa kauaa tuijottaa valmentajan tai pelaajan naamaa, vaan katse alkaa tutkia taustaa. Tämä on tutkittu juttu, ei ole oikeasti niin vaikeata ymmärtää.

Ja kun kerran tuntuu sinulla löytyvän määräämättömästi ideoita ja tietoa markkinoinnista, niin oletko käynyt itseäsi ja ideoitasi tarjoamassa HPKn käyttöön. Vai siitäkö tuo johtuukin? Sponsoroiko firma, jossa työskentelet, HPKta?...

Kyllä. Eivät tarvinneet apua, kun osaavat kuulemma tämän itsekin oikein hyvin. Ja ei, siitä ei todellakaan johdu, en ole niin itseriittoinen, että jaksaisin tuommoisesta vetää herneitä nenään. Kaikki tämä "valitus" kuten sinä asian ilmaiset, johtuu täysin halusta saada kuulla ja nähdä paljon enemmän julkisuudessa omasta suosikkijoukkueesta ja että se pärjää, eikä aina vaan jokereista tai kärpistä. Taitaa syyt olla aika liki samat näillä muillakin HPK:n kannattajilla, jotka täällä nurisevat ja syystäkin, sen verran ala-arvoista on HPK:n tiedottaminen, nettisivut ja muu kohtelu ollut meitä kannattajiakin kohtaan. Kaikkia se ei vaan hetkauta.
Ei, minun työpaikkani ei mainosta HPK:n kautta itseään, enkä usko, että tulee mainostamaankaan, koska yrityksen toimiala ei välttämättä hyödy siitä ja alue on väärä.

Jos olet vetoa lyövä ihminen, niin miksi sitten lyöt vetoa epävarmoista kohteista, joista ei voi saada tuota tietoa? Viralliset loukkantumiset ja odotusaikatauluthan löytyvät SM-liigalta...

Ei aina tarvitse hakea varmoja kohteita, vaan pelata riskillä ja hakea kerrointa. Sillä tavalla saa lisää jännitettävää peleihin. Hakee "varmat" voitot muista kohteista/lajeista.
SM-Liigan "viralliset" loukkaantumiset ja aikataulut, ystävä hyvä, ovat ne joukkueitten antamat tiedot, eli siis HPK:n kohdalla päin peetä. Ainakaan vielä ei lääkärinlausunnot kulkeudu liigan toimistoon... Tälläkin kaudella HPK:lla pelasi loukkaantuneitten joukossa olevia, osaa pelaajia ei löytynyt kummaltakaan listalta ja aikataulut olivat hatusta revittyjä.

Tiedottaminen (niin nettisivuilla kuin lehdistössäkin) median suuntaan ja kannattajille on sellainen suuri mahdollisuus pienellä panostuksella, että en oikein ymmärrä miten HPK:n toimistolla on varaa jättää tämä hyödyntämättä. Itse vähän hahmottelin tätä miten kaikki liittyy kaikkeen näin:

* Tiedotustilaisuus lisää näkyvyyttä, näkyvyys lisää mainostajia, mainostajat lisäävät joukkueeseen panostettavaa euromäärää ja se taas korottaa menestymismahdollisuuksia
* Tiedotustilaisuus lisää näkyvyyttä, näkyvyys lisää kannattajia (eli katsojia ja oheistuotteiden ostajia), kannattajat lisäävät joukkueeseen panostettavaa euromäärää ja se taas korottaa menestymismahdollisuuksia
* Tiedottaminen tiedotustilaisuuksista yms. uutisista joukkueesta lisää eri medioiden mielenkiintoa joukkueeseen, joukkueesta kirjoitetaan mediassa enemmän muutenkin kuin vain uutisjuttuja, se lisää näkyvyyttä, näkyvyys lisää mainostajia, mainostajat lisäävät joukkueeseen panostettavaa euromäärää ja se taas korottaa menestymismahdollisuuksia
* Iso näkyvyys mediassa lisää joukkueeseen kohdistuvaa mielenkiintoa myös pelaajien kohdalla, jo kasvaneet tulot mahdollistavat kalliimpien/parempien/isojen nimien hankkimisen, nämä pelaajat lisäävät median kiinnostusta lisää, se lisää taas näkyvyyttä entisestään, näkyvyys lisää mainostajia, mainostajat lisäävät joukkueeseen panostettavaa euromäärää ja se taas korottaa menestymismahdollisuuksia
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Kun yhteistyösopimus laaditaan, siinä mainitaan kaikki asiat mm. näkyvyydestä, mainosten lukukerroista, mainosten paikoista yms. Tarkoitatko todella, että yritykset oman normaalin liiketoimintansa ohella täytyisi vielä valvoa HPK:n toimintaa, että jo kertaalleen luvatut asiat hoituvat. Kuten esim. Sunny-Trading, joka mainostaa todella hurjia määriä, missä välissä se hoitaisi oman liiketoimintansa, jos se olisi heidän tehtävänsä kertoa, että "hei, järjestäkääs taas lehdistötilaisuus kuten sopimuksessa lukee, että saadaan näkyvyyttä". Saatikka sitten nämä pienemmät firmat, jotka painivat jo omien toimintojensakin kanssa. Just joo.

Kokonaisuudessaan tuo vastauksesi oli mielenkiintoinen ja valaiseva, mutta tähän kappaleeseen hieman tartun.

Luulisin, että firmoja kiinnostaa sopimusten toteutuminen ja yleensä sopimuksia valvotaan molempien osapuolien toimesta. Tunkevatko yleensä firmat vain rahaa jonnekkin ja eivät seuraa siitä saatavaa vastinetta. Tosin tiedän, että on firmoja, jotka vain tukeakseen HPKta syytävät sinne rahaa. Mutta nepä tuskin valittavatkaan. Ja jos sovitut asiat eivät toteudu, niin sponsorit huitaisevat muualle.

Ja esimerkkisi Sunny-Tradingilla ilmeisesti on aikaa miettiä noita sponsorointiasioita, kun sen verran laajalla alalla sitä tekevät. Eräät isotkin firmat harrastavat sponsorointia vain isompien johtajien tunne- tai fanituspohjalta.

Että silleen...
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Hieno viesti Pöröltä, melko paljon tiivistää omia tuntemuksia kerhon toiminnasta tällä hetkellä. Jo vuosia jatkunut trendi on ollut se, että firmat haluavat urheiluun sijoitetuille markkinointirahoilleen vastinetta. Esimerkiksi aitiot ovat perusfanille se parhaiten näkyvä puoli siitä, mitä firmoille tarjotaan. Jos itse olisin kerhon suurimpia tukijoita, niin ainakin minua häiritsisi tämä brezneviläinen tiedotuspolitiikka.

Kateellisena tuli muuten luettua taannoinen artikkeli, jossa Kalpan uusi toimari kertoi visioitaan toiminnan kehittämisestä. Olivat esimerkiksi järjestäneet tilaisuuksia, joissa tukijat esittelivät toimintaansa toisilleen ja pystyivät verkostoitumaan tällaisten tilaisuuksien kautta. Varmasti kelpaisi myös monelle kerhon tukijalle, mutta löytyykö kerhon organisaatiosta vaadittavaa ymmärrystä yritysten liiketoiminnasta? Kalpan toimarilla on todella vahvat kannukset yrityselämästä, ja mies varmasi ymmärtää, mitä yritysten liiketoiminta kaipaa.

Jollakin tavalla tämä touhu ainakin minun silmissäni henkilöityy Lintumäkeen ja tähän "ollaan yhdistys, kaikkien oma kerho" -mantraan. Kaikki halutaan tehdä mukava yhdistys -periaatteella, mutta nämä kaksi puolta pitäisi voida yhdistää.

Jos jollain on omakohtaisia kokemuksia kerhon yhteistystä tukijoiden kanssa, niin ilomielin lukisin kokemuksista.


P.S. Taidan jo tietää vastauksen tähän viestiin...
 
Viimeksi muokattu:

Pörö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...Luulisin, että firmoja kiinnostaa sopimusten toteutuminen ja yleensä sopimuksia valvotaan molempien osapuolien toimesta...

Tottakai niitä valvotaan yrityksissäkin, mutta pointtini oli se, että yrityksillä ei ole resursseja toimia HPK:n toimiston väen eteenpäin potkijoina. Eikä se voi kuuluakaan heidän toimiinsa vaan sen olisi tultava HPK:n toimesta kenenkään potkimatta.
 

Kana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Useat yrityksen, kuten Sunny-Trading ja Aina kyllä valvovat mainostensa näkymistä ja noottia tulee heti, jos he siihen katsovan olevan aihetta. Itsellä tästä "sponsori"markkinoinnista kokemusta muun muassa kyseisten yritysten kanssa.

Mikäli HPK haluaa pitää myös jatkossa suuret yhteistyökumppanit mukana olisi heidänkin hyvä vahtia sopimusten toteutumista - ja näin kyllä on ainakin aikaisemmin tapahtunut.
 

d2uce

Jäsen
Sellainen pieni vinkki, jos ette nettisivuja aio kokonaan uudistaa, että sivuista saa edes hieman amattimaisemman ja uskottavamman näköiset sillä, jos kaikki uutiset olisivat edes samalla fontilla.

Tuorein on näpytelty Times New Romanilla, mutta sitä edellinen jollain Arialilla.

Nykyinen mieninkin on lähinnä jonkun villen kotisivuilta Intter Netin alkuajoilta.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Täytyy sanoa, että tuppaa jopa ihmetyttämään, kun käväisin pitkästä aikaa HPK:n omilla sivuilla. Siellä oli juttua halliremontista ja sen edistymistä luvattiin jatkossakin seurata. Eli on otettu askel eteenpäin tiedotuspolitiikassa. Toivoa sopii, että erillaiset tiedotukset julkaistaan siellä jatkossakin.
 

d2uce

Jäsen
Vielä jos jotain merkittäviä tiedotustilaisuuksia pidetään, niin niitähän voisi esimerkiksi videoida ja laittaa omille sivuille pällisteltäväksi.

Näin toimi mm. KooKoo Kultasen sopimusta koskevassa tiedotustilaisuudessa. Näin toimi myös HPK Rautakorven kohdalla, vaikka video ei omille sivuille tullutkaan.

Ei tuo nyt välttämättömyys ole, mutta kiva lisä jokatapauksessa. Nyt tiedotus näyttäisi kuitenkin ottaneen askeleen oikeaan suuntaan ja kiitos siitä!
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän se alkaa näkyä, kun toimistolle palkattiin uusi henkilö jolle myös tiedotus kuuluu toimenkuvaan. Saas nähdä millaiset uudet kotisivut tulevat olemaan. Nekin kuulemma lähiaikoina uudistetaan.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Kyllähän se alkaa näkyä, kun toimistolle palkattiin uusi henkilö jolle myös tiedotus kuuluu toimenkuvaan.
Iso käsi uudelle tiedottajalle, mutta myös kiitos muuttuneelle ajatusmaailmalle tiedottamista kohtaan. Kerhossa on viimein herätty 2000-luvulle myös tässä suhteessa. Ja eihän vielä ole tehty edes mitään suuria panostuksia. Pienellä aktiivisuudella saa viestinnässä ihmeitä aikaan.

Se mikä on näissä muutamassa kotisivujen jutussa pistänyt silmään, on hieman uusi näkökulma juttuja kirjoitettaessa/aiheita valittaessa. Itse olen ainakin saanut tarpeekseni "otteluselostuksista" seuraavan päivän Hämeen Sanomissa. Nyt on pikkasen avattu erilaisia juttuja, kuten halliremonttia sekä Lehkosen pelianalyysiä.

Odotan innolla mitä seuraavat toimenpiteet tiedottamisen/viestinnän saralla ovat ensi kauden Kerhoa ajatellen. Nopeasti mietittynä kipukohtia voisivat olla nettisivut ja pelaajien pikkaisen parempi tuotteistaminen fanien suuntaan.

Keskustelua herättäväksi kysymykseksi loppuun, mitä mieltä porukka on itse ottelutapahtumasta, jos jätetään tärkein, eli peli hetkeksi rauhaan? Itse olen sitä mieltä että Kerhon oheistoiminta ottelujen yhteydessä on aivan kammottavaa, musiikista väliaikakilpailuihin etc. Kaiken kruunaa Suomen heikoin äänentoisto. Eli nyt kun halliremonttia tehdään isolla kädellä, niin pistäkää se äänentoisto kuntoon! Ilmeisesti jonkinlaista parannusta tähän on luvassa..? Video tauluja on kai myös luvassa halliin, miten ne tulisi hyödyntää optimaalisesti..? Näillä sektoreilla, sekä halliyhtiöllä että HPK:lla, on paljon työmaata edessä. Maksavaa yleisöä on tänä päivänä velvollisuus viihdyttää myös muulla tavalla kuin itse pelillä (tärkein!) sekä kalliilla oheismyynnillä. Mihin suuntaan Kerho lähtee tätä pakettia rakentamaan?
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Keskustelua herättäväksi kysymykseksi loppuun, mitä mieltä porukka on itse ottelutapahtumasta, jos jätetään tärkein, eli peli hetkeksi rauhaan? Itse olen sitä mieltä että Kerhon oheistoiminta ottelujen yhteydessä on aivan kammottavaa, musiikista väliaikakilpailuihin etc. Kaiken kruunaa Suomen heikoin äänentoisto. Eli nyt kun halliremonttia tehdään isolla kädellä, niin pistäkää se äänentoisto kuntoon!
Täysin samaa mieltä. Oheistoiminta pelien lisäksi hallissa on täyttä kuraa. Ihan kiva idea että junnuilla on rankkarikisa mutta voisiko vaihteeksi olla jotain muuta, sellaista mikä paremmin saisi myös yleisön mukaan? Eikö maailmassa ole muka parempaa musiikkia olemassa kuin mitä Rinkelinmäellä soitetaan vai onko dj:lla vain niin mahdottoman huono musiikkimaku? Ensisijaisesti musa voisi olla enemmän sellaista jääkiekkopeleihin sopivaa tunnelmannostattusmusiikkia. Videotaulutkin olisi myös mukavat.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Ihan kiva idea että junnuilla on rankkarikisa mutta voisiko vaihteeksi olla jotain muuta, sellaista mikä paremmin saisi myös yleisön mukaan?

Ai kuten Neste-tolpan jahtaus, mihin oli vapaaehtoisia tungokseen saakka tai sitten aina niin mahtava "lauo kolme kiekkoa ja voita jotain" -kisa. Ainakin näitä tempauksia parempana pidän tuota junnujen rankkukisaa, joka tuntuu ainakin aplodeja antavaa yleisönosaa kiinnostavan. Onko jotain ehdotuksia, joihin olisit valmis lähtemään mukaan?

Että silleen...
 

Teemu Aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HC Andersen
Ihan kiva idea että junnuilla on rankkarikisa mutta voisiko vaihteeksi olla jotain muuta, sellaista mikä paremmin saisi myös yleisön mukaan?

Nyt ei mun mielestä pidä ajatella sitä, saako yleisön mukaan vai ei. Junnuille rankkarikisa on elämää tärkeämpi asia. Jo se, että junnut pääsevät luistelemaan Ritarihallin (Patria-areenan) jäälle kesken liigapelin, on niille hepuille iso elämys jonka muistaa pitkään.
Sen lopettaminen olisi todella vääryys!

Nimim. "Kokemusta on..."
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Here we are now, entertain us..

..sanoi lauluntekijä. Pakko kerrankin olla wilcon kanssa samoilla linjoilla. En tyrmää ennalta mitään, mutta sattuneista syistä olen hemmetin skeptinen kaikenlaisten mukaviihdyttävien ohjelmanumeroiden suhteen.

Monenmoista väliaikateatteria ja hippaleikkiä on tullut todistettua maailman urheiluareenoilla, eikä mitään ole jäänyt ikävä. Toki ideoita saa esittää, lupaan suhtautua avoimin mielin.

Hallin äänetoiston korjaaminen sen sijaan on ihan selkeä parannuskohde. Ja kyllä ne videoscreenitkin jotain lisäarvoa tuovat.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Onko jotain ehdotuksia, joihin olisit valmis lähtemään mukaan?
Junnujen osallistaminen erätauko-ohjelmaan on ihan hyvä juttu, mutta tuo rankkarikisa on ollut samassa formaatissa jo kai kuinka monta vuotta..? Eli pientä hiomista ja päivitystä voisi siihenkin saada. Ei pääsisi tuote kyllästyttämään. Esimerkiksi Espoossa kuuluttaja on aktiivisemmin kisatapahtumissa mukana, ja kisaa on muutettu aina parin vuoden välein, jotta kiinnostus siihen on säilynyt.

Voisiko toiselle erätauolle keksiä vaikka sitten jotain yleisöä osallistavaa juttua? Niissä kisoissahan taivas on rajana.. Mikäli vaan jäyhä hämäläisyleisö saadaan niihin mukaan.

En tiedä mikä on syynä Rinkulan jo "legendaksi" muodostuneeseen levylautaseen, mutta kyllähän se on aivan uskomatonta paskaa mitä siellä soi. Eikö DJ:llä ole sitten oikeuksia muihin biiseihin vai mikä on? "Se on siellä"-renkutus on aika raskas paketti maalilauluna, mutta ymmärrän että kyseessä on suurelle osalle porukkaa aika pyhä asia. Mutta jos vanhanaikainen maalilaulu on säilytettävä, niin eikö muuhun tarjontaan voisi kiinnittää huomiota? Loistavana esimerkkinä Hifk jonka musiikki konsepti toimii.

Tai sitten "Se on siellä" biisistä joku voisi kyhätä sellaisen päivitetyn version?! Siitä kitara-soolostahan saisi aikaan vaikka mitä.. MCL? ;)

Mutta kaikki toiminnot vaatisivat ihan ensiksi sen, että se äänentoisto uusittaisiin!


Nordman
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Junnujen osallistaminen erätauko-ohjelmaan on ihan hyvä juttu, mutta tuo rankkarikisa on ollut samassa formaatissa jo kai kuinka monta vuotta..? Eli pientä hiomista ja päivitystä voisi siihenkin saada. Ei pääsisi tuote kyllästyttämään. Esimerkiksi Espoossa kuuluttaja on aktiivisemmin kisatapahtumissa mukana, ja kisaa on muutettu aina parin vuoden välein, jotta kiinnostus siihen on säilynyt.

Voisiko toiselle erätauolle keksiä vaikka sitten jotain yleisöä osallistavaa juttua? Niissä kisoissahan taivas on rajana.. Mikäli vaan jäyhä hämäläisyleisö saadaan niihin mukaan.

Ehkä näinkin, mikäli junnujen osallistumisesta ei haluta luopua. Ja kyllähän minä ymmärränkin sen tietenkin että on junnuille tärkeä paikka, joten ehkä ei välttämättä olekaan paras ratkaisu luopua junnukisoista täysin. Mutta päivittämistähän voisi ainakin harkita? Miksi sen junnukisan pitää aina olla se rankkarikisa, joka ei jaksa ainakaan meikäläistä kiinnostaa enää yhtään vertaa? Miksei se voisi vaihteeksi olla vaikka luistelukisa?

Niin ja missä vitussa niitä arpoja edes myydään? Vaikka olen ihan mukavan monta kertaa ollut jo pelejä kattelemassa niin silti yhden ainoan kerran minulle on tullut joku myymään noita arpoja? Tällöinkin oikein ihmetyksen vuoksi säikähdin että What the fuck?

En tiedä mikä on syynä Rinkulan jo "legendaksi" muodostuneeseen levylautaseen, mutta kyllähän se on aivan uskomatonta paskaa mitä siellä soi. Eikö DJ:llä ole sitten oikeuksia muihin biiseihin vai mikä on? "Se on siellä"-renkutus on aika raskas paketti maalilauluna, mutta ymmärrän että kyseessä on suurelle osalle porukkaa aika pyhä asia. Mutta jos vanhanaikainen maalilaulu on säilytettävä, niin eikö muuhun tarjontaan voisi kiinnittää huomiota? Loistavana esimerkkinä Hifk jonka musiikki konsepti toimii.

Tai sitten "Se on siellä" biisistä joku voisi kyhätä sellaisen päivitetyn version?! Siitä kitara-soolostahan saisi aikaan vaikka mitä.. MCL? ;)

Mutta kaikki toiminnot vaatisivat ihan ensiksi sen, että se äänentoisto uusittaisiin!

No minun mielestäni olisi ensi sijaisen tärkeätä kehittää sitä muuta musiikkitarjontaa kuin sitä mikä soi ensisijaisesti HPK:n maalien jälkeen. Ei minun mielestäni siinä Se on siellä-kappaleessa mitään vikaa ole, loistava maalilaulu.

Tärkeintä on kehittää sitä musiikkitarjontaa mikä soi erätauoilla ja pelikatkojen aikana. Herran jumala, nyt siellä soi sellaista sontaa enimmäkseen mistä meikäläinen ei ole kuullut edes pahimpien painajaistensa aikana.

Ja kun puhutaan hyvästä hallimusasta niin en siis tarkoita sillä välttämättä sitä, että soitetaan listojen kärkikappaleita. Tietenkin näitäkin voisi soitella erätauoilla, mutta pelikatkoilla voisi sitten enemmän soitella näitä perinteisiä ja jo legendoiksikin muodostuneita kappaleita ja rallatuksia, kuten Ei, juu ja vaarinhousut ja miksei vaikka Säkkijärvenpolkkaakin? Myös Daruden Strandstrom vai miten kirjoitetaankaan toimii hyvin pelikatkokappaleena...
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Musiikkikysymyksessä on vaan sellainen ongelma, että etenkin nykymaailmassa on tuhannesti täysin erilaisia musiikkimakuja ja lähes yhtä paljon erilaisia näkemyksiä siitä, mikä jääkiekko-otteluun sopii.

Kaikkia ei missään tapauksessa voi miellyttää, joten musiikin valitseminen on todella haasteellinen tehtävä. Oma arvaukseni on se, että moni tälläkin palstalla arvostelleista pamauttaisi soittolistat täyteen sankariheviä joka muka on vauhdikasta kuin jääkiekko.

OMASTA mielestäni matsiin sopivat parhaiten helpporytmiset ja hyvin tunnetut kappaleet. Turussahan jopa niinkin paskasta kappaleesta kuin Dirlandaa on tehty lätkäklassikko, koska se sopii TPS:n matsiin hyvin. Kuitenkin tunnettu ja siihen on helppo taputtaa mukana.

Tiettyihin tilanteisiinhan on hyvä myös soittaa tunnusmusiikkia. Se on siinään kajoaminen olisi valtaisa virhe. Modernisoinnistakin on varoittava esimerkki Lappeenrannassa, jossa Osmos Cosmoksen versio Lätkä lentäästä poistettiin aika nopeasti käytöstä.

Jäähymusiikkinahan tuo taannoin kuultu meksikolaissävelmä on loistava. Ei liian korni, mutta sopivan lällättelevä.

Sellaista tajunnan virtaa. En siis ole Kerhon matsien DJ enkä muutenkaan puolustele näitä kaudesta toiseen samoja pysyviä biisivalintoja, mutta kunhan toin jotain näkemyksiä ilmoille.

EDIT: Vilperihän kirjoitti myös näemmä vähän nopeammin osittain samoja asioita. Mainittakoon myös sitä, että ARVANMYYNTI nykyisessä muodossaan on kyllä niiiiiiin 80-luvun forssalaismeininkiä, ettei paremmasta väliä. Ei toimi, eikä kuulu tämän vuosituhannen SM-tason urheilutapahtumaan.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
OMASTA mielestäni matsiin sopivat parhaiten helpporytmiset ja hyvin tunnetut kappaleet. Turussahan jopa niinkin paskasta kappaleesta kuin Dirlandaa on tehty lätkäklassikko, koska se sopii TPS:n matsiin hyvin. Kuitenkin tunnettu ja siihen on helppo taputtaa mukana.

Ja laulaa. Eikös tämä juuri ole se biisi, jossa sanat menevät suunnilleen Ois kiva joskus hävitä, daa dirlan dirlan daa? Itsekin olen tällaisten tarttuvien klassikkobiisien kannalla.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse voin sanoa olevani ihan tyytyväinen musiikkitarjontaan peleissä. Päivitystähän lista kaipaa ja käsittääkseni sitä on joka vuosi hieman päiviteltykin. Etenkin pelaajien lämmittelyyn sopii nykyinen musiikkilista, jossa muistaakseni oli ainakin Viikatetta, Metallicaa ja U2:sta. Hyvin saadaan pelitunnelma päälle heti alusta lähtien. Onhan sinne joskus kyllä joukkoon livahtanut muutama ikivihreä Beatlesin kipale, jotka ei kyllä jääkiekkopyhättöihin kuulu.

Pidetään musiikki helposti kuunneltavissa, mutta täysin yleisön ymmärrettävissä. Eiks jeh? ;)
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
Toivottavasti ensi kaudelle tulee takaisin se 90-luvulla poisjäänyt laulu, jossa mieshuuto ilmoittaa; "PO-WER-PLAY!", ja kaikkea tätä säestää tiukka rumpukomppi.

Ja sitten se ritari jäälle ennen pelaajia.

VOITTAA TEPPO!
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
EDIT: Vilperihän kirjoitti myös näemmä vähän nopeammin osittain samoja asioita. Mainittakoon myös sitä, että ARVANMYYNTI nykyisessä muodossaan on kyllä niiiiiiin 80-luvun forssalaismeininkiä, ettei paremmasta väliä. Ei toimi, eikä kuulu tämän vuosituhannen SM-tason urheilutapahtumaan.

Niin no, saattaahan se arvanmyynti olla jonkun mielestä hassua, mutta jos ei ole sattunut arpamyyjiin törmäämään, niin on ihme. Eikö se ole kivempaa, että ei tulla väkisin arpoja myymään puhelinmyynnin tyyliin?

Ja tuo arpojen myynti on sen suorittavalle junnujoukkueelle todella merkittävä tulonlähde.

Että silleen...
 

d2uce

Jäsen
Toivottavasti ensi kaudelle tulee takaisin se 90-luvulla poisjäänyt laulu, jossa mieshuuto ilmoittaa; "PO-WER-PLAY!", ja kaikkea tätä säestää tiukka rumpukomppi.

Ja sitten se ritari jäälle ennen pelaajia.

VOITTAA TEPPO!

Ritari jäälle, ehdottomasti. Yksi hienoimmista perinteistä mitä seuralla on koskaan ollut!

Valoihin on ainakin tulossa lisää parannusta (kaikki jäässä pyörivät mainokset yms.) joten voisi kuvitella, että siihen äänentoistoonkin voisi joku hieman kiinnittää huomiota. Harmi, että pariin kauteen DJ:ltä ei ole mukaan tarttunut kuin se MM95 -levy ja satunnaisesti joku Loiri joikaa Eino Leinoa -spektaakkeli. Todellista tunnelmanluontia siis.

Rankkarikisa pitää säilyttää, itse en ainakaan keksi mitään muutakaan oheistoimintaa tuohon ja suurinosa on erätauolla aina kusella, bissellä, röökillä tai lihiksellä (jotkut jopa vetävät tämän koko satsin) joten ei siinä mitään sen kummempaa aktivointia tarvitse. Sitäpaitsi rankkarikisa on ilmeisesti melko iso juttu näille junnuille.

Musiikki on nyt se pahin kompastuskivi tässä vaiheessa äänentoistoineen. Erätauolle nyt ei ainakaan mielestäni tarvitse jäälle lykätä mitään ylimääräistä niiden junnujen lisäksi.

Jompaan kumpaan päätyyn tietysti pitää saada hallin nimen mukaisesti espoolaisia myötäillen näytille AMV.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
OMASTA mielestäni matsiin sopivat parhaiten helpporytmiset ja hyvin tunnetut kappaleet. Turussahan jopa niinkin paskasta kappaleesta kuin Dirlandaa on tehty lätkäklassikko, koska se sopii TPS:n matsiin hyvin. Kuitenkin tunnettu ja siihen on helppo taputtaa mukana.
Tuolla on myös haittapuolensa. Synkkään menneisyyteeni kuuluu ajanjakso, jolloin jouduin asustelemaan Turussa, ja toki siellä tuli myös lätkää käytyä katsomassa. Tepsin kulta-aikoina pyöritys kentällä oli välillä hurjaa ja yleisö eli parhaina hetkinä täysillä mukana kannustaen äänekkäästi, mikä ei ollut aina itsestäänselvää (liikaa hunajaa, you know). Pisti oikein vihaksi välillä, kun juuri tällaisen rajun painostusjakson katkaisseen pelikatkon ratoksi DJ laittoi tuon Dirlandaan soimaan. Vaikutus oli mykistävä. Kirjaimellisesti. Spontaanisti alkanut kannustus vaihtui biisin ajaksi rytmikkäisiin taputuksiin, jotka katkesivat kuin veitsellä leikaten heti, kun kiekko pudotettiin taas jäähän ja musiikki taukosi. Etten sanoisi aika Mertsimäistä tunnelmanluontia tilanteessa, missä sitä vähiten tarvittiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös