Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen katsomoissa

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana BitterX, 06.04.2013 klo 20.22.

 1. LuKi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, LuKi-82
  Lainaus:
  Kyllä sitä odottaisi sinun vastaavan ihan yksinkertaiseen kysymykseen, jonka esitin siellä otteluketjun puolella. Turha vetää päätä pensaaseen, pestä käsiään ja itkeä porilaista pahuutta. Eli uudelleen, kerro nyt mitä Euroopan/maailman jalkapallopyhättöjä olet kiertänyt, joissa yleisön käyttäytyminen on ollut herrasmisemäistä versus Isomäen möykkään, viheltelyyn, huuteluun ja käsimerkkeihin? Missä ei vastustajaa psyykata? Oletko koskaan kuullut sitä infernaalista möykkää Fenerbachen, Weser-stadionin, Anfieldin, ym stadioneilla vastustajan maalivahdin takana? Niissä maaotteluissa joita olen Helsingissä seurannut, on vastustajaa hiillostettu aika kovalla tavalla. Koriksen puolella olin pari viikkoa sitten seuraamassa järkyttävää buuausta, kun ranskalaiset sai vapaaheittoja tai tuomari teki yleisön mielestä virheitä. Mutta taisi olla koko silloinkin Hartwallin katsomo täynnä idiootteja, hallista poistettavia porilaisia.

  Mutta tamperelaisella katsomokulttuurilla (tap, tap) yleisömäärät nousuun. Ei mitään tälläistä möykkää:
  European football atmosphere [HD] - YouTube
   
 2. Tompsoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, NY Rangers
  Enpä kylläkään pitäisi keskareita ja viheltämistä ongelmana. Siinä vaiheessa, kun porilaiset tyhjentää lompakkojaan vieraskannattajien niskaan, niin voidaan puhua jo jostain ongelmista.
   
 3. Jääkaappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paras mahdollinen
  Lainaus:
  Onneksi metalliliiton kortit eivät paljoa paina.
   
 4. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Oulun paljasti eilen 14.10 jälleen tragikoomisen puolensa (Kärpät-KalPa)

  Koen kovin surullisena, että hyvää vauhtia keski-ikäistyvien henkilöidemme perinteinen chantti ja laulutuokio (tappiollisen pelin jälkeen) oman seuramme puolesta keskeytyi bussimme välittömässä läheisyydessä, kun isohko nuorten miesten seurue tuli hakemaan verbaalisella ärsytyksellä reaktiota. Kun sitä ei tullut, pyrkivät varastamaan omaisuuttamme. Kun se ei onnistunut, pyrkivät fyysisesti päälle.

  Asianosaisille vinkiksi: Jos tällaista jääkiekonkin pariin levinnyttä väkivalta-aktiviteettia haluaa välttämättä harrastaa, niin kannattaa jatkossa ainakin valita sellaiset kanssapelurit jotka myös haluavat ottaa fyysisesti yhteen. On hiukan yksipuolista, jos toisella on haluja ja toisella ei. Ja ymmmärtääkseni "scenessä" ei pisteitä kauheasti jaeta jos lähdetään ottamaan yhteen sellaisten kanssa, jotka eivät tällaisessa ole millään lailla mukana. On intohimoisia kannattajia, joille riittää katsomossa laulaminen ja huutaminen ja jotka eivät halua painia hämyisellä parkkipaikalla, vaan palata rauhassa perheidensä, puolisoidensa, töidensä ja muiden rakkaiden asioiden pariin. Toimintakyky tallella.

  Ottelun järjestäjän eli Kärpät-organisaation vastuulle kuuluu tietysti huolehtia että myös hallin välittömässä läheisyydessä ei tule järjestyshäiriöitä ja maksavilla asiakkailla on turvallista olla myös lähtöhetkellä. Hallissa kaikki toimi, ulkona ikävä kyllä ei.

  Terveisin
  Miinusneljäkymmentä yksittäisenä Veljmiehenä
   
 5. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Ylläoleva kannattaisi kyllä liigan puolelta ottaa tosissaan. Potkispuolelta rupeaa olemaan jo ihan liian monta esimerkkiä kun nämä "muka-muka-ultras-fanit" ottavat yhteen. Pieniä merkkejä ollut ilmassa, että nämä rupeavat pesiytymään lätkänkin puolelle. Parempi olisi heti vaan vetää peli poikki ja sanktioida yläkanttiin jos yhteydenottoja sattuu(jokaisen joukkueen kannattajista tietty löytyy pari känniääliötä ja useampikin, mutta tästä nyt ei kyse).

  Pelissä taasen kuuluu vastustajaa hiilostaa ja runsaasti, kunhan se pysyy verbaalisella tasolla. Itse ainakin olen saanut Lukkopaidassa ihan rauhassa Isomäessä liikkua ja pyöräillä kotiin .. tämä vinkkinä @peterra :lle .. niin ja tiedän yhden kooween kaverin joka meni ipan puolelle kun tapparapiposet pisti köniin pienenä... Herkkää tuntuu olevan porkkanapöksyillä :)
   
 6. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Täällä on menty jo eteenpäin, toivottavasti sielläkin päin pian päästään! :)
   
 7. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Tätä erittäin ikävää episodia pääsin itsekin todistamaan. Ilmeisesti kyseessä Luleå Ultras, joka oli Poromafian vieraana. Ei tarvitse mennä edes viime vuoden puolelle kun Kärppä-kannattajien kanssa tapahtui edellinen, täysin yksipuolinen selkkaus. Nyt oli erona se, että omasta tavarasta pidettiin kaksin käsin kiinni sillä hetkellä kun varastaminen yritettiin suorittaa. Ei ole vaikea arvata, että tappeluhan siitä seuraa.

  1. Miksi järjestysmiehet eivät turvanneet vieraskannattajien siirtymistä bussiin asti, vaan ohjasivat ulos talosta ja sitten lähtivät röökille? Jos teemme lipputilauksen etukäteen ja meitä osattiin seisottaa katsomossa pelin jälkeen 10 minuuttia ennen poistapäästämistä, niin turha selittää "ettei osattu varatutua". Luulisi, että homma hoidetaan kunnialla loppuun saakka.

  2. Meinaakohan Oulun Kärpät vaieta jälleen asiasta? Kuopion lipunpöllimis-episodin (joka oli myös potentiaalinen väkivaltatilanne) hoitivat sekä Kärppien toimisto, että paikalla olleet ”fanipäälliköt” niin huonosti, että ei ole aivan hetkeen nähty.

  Jos kaksi ultras-porukkaa haluaa varta vasten sopia myllyt johonkin Pohjanmaan pelloille, niin sen kun vaan. Siinä vaiheessa kun perheellisten ihmisten, jotka eivät provosoi ketään, vaan ainoastaan haluavat tulla katsomaan peliä ja kannustamaan omiaan, kimppuun käydään, se ei ole enää ok.

  Niin kauan kun hakkausporukat saavat odotella Raksilan parkkipaikalla vieraskannattajia aivan rauhassa, niin suosittelen, ettei yksikään kannattajaryhmä kanna rahaa Oulun Kärppien kassaan. Täytyykö jonkun saada aivovaurio, ennen kun tämä asia otetaan vakavasti? Nyt ei ollut kovin kaukana, että oikeasti sattuu "juhaa leukaan".
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2017 klo 14.04
 8. N.I.B Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
  Lainaus:
  Raksilan järkkäreiden keski-ikä oli kauden avausmatsissa varmaan 67 ja ilmeisesti lähes kaikki lihispalkalla. Nämä nyt ei pysty tekemään muuta kun painuun röökille jos ruotsin ultras alkaa riehumaan.
   
 9. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Tammikuussa menivät hommat Oulussa kuitenkin ihan mallikkaasti. Järkkärit saattoivat autolle ja odottivat siinä. Saattoi johtua siitäkin, että sana levisi edellisen illan Yle Puheen haastattelussa, että "hirveät" Veljmiehet tulevat paikalle ja parkkipaikalla odotti 6 poliisiautoa. Ehkei nyt ihan kuutta oikeasti olisi tarvinnut, mutta eipähän ollut rähinöitä silloin.
   
 10. Imuuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Luleå Ultras? Voisitko sinä tai joku kertoa lisää tästä ruotsalaisen ultras-porukan vierailusta Oulussa?
   
 11. N.I.B Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
  Lainaus:
  Poromafian ystävyys porukka länsinaapurista
   
 12. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Lainaus:
  Aivan. Lauantaina olivat banderollit päädyssä vierekkäin. Kyseisen yllämainitun episodin aikaan sinkoilivat sanat niin suomeksi kuin ruotsiksikin.
   
 13. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Pitää olla jo aikamoinen hermanni, että lähtee Sveduista rajan yli ihan toiseen liigaan heilumaan jollekin savolaisporukalle. Ziisus mitä pönttöjä.
   
 14. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K11ng Perrin
  Nyt joku enemmän kannattaja/ultras-skeneä tutkiskellut voisi kertoa et miten tälläinen "fuck united smile" - periaate eroaa siitä et veljeillään rajan toisella puolella olevan ruotsalaisjoukkueen faniporukan kanssa? Vai onko se "ihan eri juttu" koska eri liiga ja eri maa...

  Varmaan seuraavaksi joku mustaverkosto rupeaa kaveeraamaan jonkun Örebron huligaaniporukan kanssa...
   
 15. Imuuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Oho, saisko linkkiä johonkin videoon tapahtuneesta?
  Oulun pojille kyllä iso miinus mikäli tommosta väkivalta-paskaa oikeasti tapahtunu, hyi vittu
   
 16. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Lainaus:
  Vaikka nyky-yhteiskunnassa taltioidaan älypuhelimella jokainen juhla ja tragedia, niin toivon todella että tätä yksipuolista tanssiinpyyntiä ei kukaan ole mennyt videoimaan. Muuten saattaisi olla Karpolle asiaa.
   
 17. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Kyllä minä suosittelen, että Veljmiehet ottaa yhteyttä tuonne idän suuntaan ja sieltä etsii itselleen suojatiksi jonkun huliporukan idän mafioosoista. Sitten voi seuraavalla Oulun reissulla itse istuskella ja juoda lämpimiä, samalla kun naapurimaat myllyttää toisiaan. Tähän voi samalla yhdistää leikkimielisiä kisailuja, kuten vedonlyöminen siitä kummalle tulee pahemmat aivovauriot, idiootille Ruotsista vai Venäjältä.

  Huolestuttavaan suuntaan ollaan siellä Oulussa menossa.
   
 18. Vesku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aina tukenu, aina kannattanu
  Twitter-jupinan perusteella lahtelaispojat olivat hermostuneet matsin jälkeen ilvesläisten lauluista. Ilves-kannattajabussit lähtivät poliisisaattueessa kohti Lappeenrantaa, jossa Ilveksen pelit jatkuvat huomenna. Jollakulla lisätietoa aiheesta?

  Setä ei ole yllättänyt. Johan näitä räkänokkia on etenkin Lahdessa riittänyt. Maistuvin tapaus oli maaliskuussa 2009, kun Määttäsen Pasi oli upottanut Pelicansin playoff-rundin ekan kierroksen ottelussa jatkoerässä. Silloin joku alta 170-senttinen kukkakeppi liimautui Ilves-kannattajabussin etulasiin näyttämään fyysistä preesensiään, muistaakseni älykkäällä huutelulla ryyditettynä. Oliko säästänyt viikkorahoistaan jopa Stone Islandin pusakankin ostoon rahat, mene ja muista...
   
 19. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole lisätietoa aiheesta, mutta väittäisin että humalaiset ihmiset olisivat huudelleet toisilleen. En ollut paikalla.

  Maaliskuun 2009 tapahtumiinkaan minulla ei ole lisätietoja. Ehkä joku muu osaa auttaa sinua Vesku.
   
 20. Vesku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aina tukenu, aina kannattanu
  Ilvesläisten ensimmäisten silminnäkijähavaintojen mukaan ei eilen Lahdessa tapahtunut "mitään sen kummempaa". ShokkiWAU-uutiset on täten peruttu.

  Lainaus:
  Ooh, olipa mahtava pommi! En kysynyt lisätietoja playoffeista 2009.
   
 21. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Härmäläiset päässy eukkoa karkuun niin onhan se nyt soppaa otettava ja vähän uhottava. Toivottavasti pysyy juoppoputkan ovet kiinni bussien lähdön yli.
   
 22. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Eli eilen ei tapahtunut yhtään mitään. Vuonna 2009 on jotakin tapahtunut ehkä jossakin tai ainkin näin vesku -setä epäiee.

  Nyt sitten jäi vain pohdittavaksi kuka tämän episodin oikea "räkänokka" olikaan. Ei tarvitse vastata, en palaa aiheeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2017 klo 14.30
 23. Vesku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aina tukenu, aina kannattanu
  Jopas on pipo tiukalla tällä palstalla. Rentoutukaa, ottakaa iisisti.

  Lainaus:
  Kyllä siellä poliisilla oli eilen täysi iltatyö ottaessaan porukkaa (väliaikais)säilöön puolelta ja toiselta. Tavanomaista toimintaa, mutta "jotakin".
   
 24. eCiuj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Eikös ole hyvinkin tavanomaista, että poliisit vähintäänkin seuraavat kannattajabussit ulos kaupungista? On sitten ilmentynyt ongelmia tai ei. Siitä ei mielestäni hirveästi johtopäätöksiä kannata lähteä tekemään. Tietenkin eri asia, mikäli poliisi ajanut bussin edessä ja pakottanut bussin seuraamaan.
   
 25. Tompsoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, NY Rangers
  Lainaus:
  Pakotettu ei missään vaiheessa, eli perus toimenpide kyseessä.

  Sitten itse asiaan.
  Homma lähti laukalle siinä kohtaa, kun joku tamperelaisista sai viinapullosta päähänsä (joku omista heitti) kesken ensimmäisen erän. Häntä lähdettiin sitten paikkaamaan jonnekin paikkaan X, ja osumaa ottanut otti kaverinsa mukaan.

  Kuitenkin käytävällä tuli vastaan noin 10-15 paikallista hulipetteriä, jotka saivat kuningasidean, ja kävivät sitten näiden kahden päälle, vaikkeivat he edes halunneet mitään. Sen jälkeen samat sankarit tulivat vielä molemmilla erätauoilla yrittämään jotain, saamatta kuitenkaan mitään aikaan, paria nahinaa lukuunottamatta.

  Molemmilta lähti ottelun aikana yksi putkaan, muutama tamperelainen heitettiin ulos, mutta loput paikalliset saivatkin sitten katsoa pelin hallissa loppuun jostain ihmeen syystä.

  TL;DR: Paikalliset hakivat vähän väliä jotain, eikä heitä poistettu hallista, vaikka aihetta sille oli. Järkkäreitä oli myöskin ottelussa liian vähän.

  E: Pullonheittoa tarkennettu.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2017 klo 14.24