Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen katsomoissa

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana BitterX, 06.04.2013 klo 20.22.

 1. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Näitähän näyttää tippuvan Kärpille koko ajan. Nyt on Lahessa katsomosta poistettu toistakymmentä kannattajaa. En ihan vieressä ollut mutta minulta ainakin on tälläinen mennyt ohi joten mitä siellä tällä kertaa on leikitty? Linkki vie etlarin nettiin.

  Kärppä-fanit työllistivät poliisia Lahdessa
   
 2. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Tiedä sitten mitä siellä on tapahtunut, mutta Poromafia antoi twitteriin oman näkemyksensä:

  PM07 Twitterissä: "15 jätkää ulos matsista ilman, että kukaan teki mitään. Lahti on loistava reissukohde! #kärpät"
   
 3. N.I.B Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
 4. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Lahessa kun JYPin porukalla käytiin useinkin keväällä -12 niin siltä ajalta mulle tuli kyllä kuva että paikalliset järkkärit olivat asiantuntevampia, asiallisempia ja jämäkimpiä kuin millään muulla liigapaikkakunnalla. Todella hyvin hoitui hommat, ohjaus katsomoon, valvonta ja yhteistyö ja siltäkin puolelta tuli kehuja, että vaikka sarja oli tiukka ja tunteet kuumana, ei mitään häiriöitä ollut meidänkään puolelta. Omien kokemuksien perusteella en siis ihan osta tätä "15 jätkää ulos ilman että kukaan teki mitään" nimenomaan Lahdessa (jollei miehistö ole täysin vaihtunut tuon jälkeen).
   
 5. Chambza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Flyers
  Lahdessa taisi käydä niin, että pari paikallisen nappulaliigan kunkkua tuli tönimään halliin tulevaa PM:n poppoota. Tähän vastauksena ketään ei lyöty, mutta joku nappula sai päällensä mukillisen vettä. Tähän järjestyksenvalvonnan reaktio oli heittää koko ko. vierasfaniporukka ulos.

  Eli ei se nyt ihan putkeen mennyt järjestyksenvalvonnan taholta, mutta joskus näin voi käydä jos antaa itsensä provosoitua eikä huolehdi maineestaan. Vaikkapa pari viikkoa sitten Kuopiossa tapahtui useampiakin virheitä, ja kenties PM maksoi niistä nyt kovaa hintaa.
   
 6. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Tuossa, kun Tapparan maalia tutkittiin ja pohdittiin suunnilleen jatkoerän verran, niin Tapparafani urpoili kunnolla. Ilveksen mies aivan maltillisesti toivoi ei maalia ja kaveri tulee suorassa lähetyksessä ja vielä zoomattuna työntämään selästä.

  Eikä mitenkään ystävällisessä hengessä vaan silmin nähden sekaisin. Eipä tuossa kummoista lopulta ollut, mutta ensinnäkin aivan vitusta ja huonostikin voi käydä, kun takaa tönitään.
   
 7. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Siis sehän meni juuri toisinpäin, kuten Ruudusta tai liitteestä voi jokainen tsekata. Eli Ilves-fani(?) alkoi tönimään Tappara-kannattajaa, kun kehtasi näyttää "kiekko keskelle"-merkkiä.
   

  Liitetyt tiedostot:

 8. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
  ^ Kyllä. Nyt oli sisäelinmies nähnyt tuon tönimistilanteen Hakametsän katsomossa ihan päinvastoin, kuin mitä oikeasti tapahtui.
   
 9. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  No helvetti, tutunnäköinen idiootti ja sama tilanne. Juuri tuo se oli.

  Tämä taas todistaa miten heikkotasoisia silminnäkijähavainnot ovat rikostilanteissa mitkä tulevat yllättäen ja nopeasti.

  En nähnyt tahallani väärin, mutta halusin vain niin paljon nähdä Tapparan häviävän. Ja juuri aikaisemmin oli näytetty lähikuvia juhlivista Ilvesfaneista, niin siksi päädyt haukkumaan väärää puuta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017 klo 01.31
 10. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Mikäs se otteluseurannan .giffi oli eilisen matsin päätyttyä? Itselleni jäi hahmotus hieman vajavaiseksi mutta lyhyestä pätkästä katsoin että ihanko siellä tapparafani oli kusemassa poistuvia ipakannattajia selkään tms. letkutteli menemään?
   
 11. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Mainitaan nyt tässä ketjussa, että ainakin pari HPK:n janaria yritti tunkeutua Hurrikaanisydämen kannattajakatsomoon hulinoimaan gamesevenissä, mutta järkkärit poimivat nämä sankarit nopeasti pois ja tilanteen eskaloitumiselta vältyttiin. Lähde Hurrikaanisydän - twitter
   
 12. Jääkaappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paras mahdollinen
  Pahamaineiset Hämptonin huligaanit. Kaikkea sitä.
   
 13. N.I.B Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
  Lainaus:
  Tulivatko puhumaan rumia?
   
 14. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  En tiedä tarkemmin, mielestäni on kuitenkin erittäin kyseenalaista edes yrittää tunkeuta toisen kannattajapäätyyn. En usko, että olivat tulossa ainakaan karkkia jakamaan JYPin kannattajille. HPK kannattajien katsomo oli toisessa päässä hallia, joten eksymisen piikkiin ei voi tuota laittaa, ellei sitten sambakompin sulosoinnut hypnotisoinut kerhon kannattajia JYP kannattajien päätyyn.

  Vaikka mitään vakavampaa ei ilmeisesti tapahtunut, niin naurettavaa pistää asiaa vitsiksi yms, kyllä nuo toisen joukkueen kannattakatsomoon tunkeutumiset ja niiden yritykset on aina tuomittavia, sillä jos syystä tai toisesta tunkeutuminen onnistuu, niin tilanne aika nopeasti on räjähdysherkkä. Varsinkin kun playoffeissa ja game sevenissä tunteet kuumenevat muutenkin puolin ja toisin.
   
 15. N.I.B Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
  Lainaus:
  Kyllä jyväskylä hoiti vitsailut ihan itse kun oli tultu kielenkäyttöä valvomaan oikeen kuuden poliisipartion voimin. Jyväskylän lintukodossa tuskin lauantai-iltana parempaakaan tekemistä on. Sen sijaan paikalliset saa provoilla vierasjoukkueen katsomoon mitä lystäävät. Sekin varmaan vieraskannattajien vika.
  Tähän kyseiseen tapahtumaan en osaa sanoa juuta enkä jaata kun kuulin vasta nyt täältä (kas kummaa). Todennäköisesti pari lauantai hönöä provoilemassa, ei sen kummempaa.
   
 16. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  No tämä nyt on asia täysin erikseen, enkä ole kyllä vieraskannattajia koskaan tuollaisesta syytellyt. Mikäli olet näitä ketjuja vuosien varrella seurannut tietänet myös, että kotijoukkueen kannattajat minä mukaan lukien olemme samaa mieltä, että jyväskylän järjestyksenvalvonta on liigan heikointa. Olemme tästä samasta aiheesta lähes joka vuosi keskustelleet täällä, sekä sitten hurrikaanisydämen toimesta ihan toimistolla asti. Sillä tuo toiminta on puolueellista ja ammattitaidotonta. Paikalliset tosiaan saa huudella ja provota vaikka mitä ja vieraskatsomoja on enemmän kuin kerran tyhjennytty jyväskylässä vain parin kirosanana takija. Tämän kuitenkin edelleen on myös pääosa jatkoajan JYP kannattajista, että kannattajajärjestö hurrikaanisydän on tuominnut ja pyrkinyt asiaa edistämään.

  JYP ei ole vaan seurana valitettavasti ollut halukas jatko/täydennyskouluttamaan järjestyksenvalvojiaan tai vaihtamaan firmaa ja täten järkkäreitä. Vuodesta toiseen tätä samaa paskaa siis jyväskylän toimesta on. Itse olen myös henkilökohtaisesti tuosta todella pahoillani kaikille vieraskannattaryhmille ja kun itsekin olen järjestyksenvalvontaa tehnyt, (en JYPin peleissä) niin kyllä monesti olen kyseenalaistanut JYPin järkkäreiden ammattipätevyyden.

  Normaalisti tuo perseily järkkäreillä on myös ulottunut siihen, että jos vieraskannattajissa on yksilöitä jotka huliganismiin taipuvat ja yrittävät tulla kotikannattajien katsomoon järkkärit eivät ole tehneet mitään, ennekuin tilanne on alkanut eskaloitua ja sitten kun porukka on käsirysyssä järkkärit tulevat vasta väliin. Liigan ohjeistuksena kuitenkin on, että jos olet seisomapaikkalipun ostanut ja kuljet vierasjoukkueen fanitavaroissa yms, niin sinun kuuluu mennä ns "vieraskannattajakatsomoon/seisomatsomoon" ei kotikannattajien päätyyn ja tätä ohjeistusta Jyväskylässä ei usein ole valvottu.

  Ilmeisesti nyt kuitenkin oli järkkärit ollut tuon suhteen hereillä ja mitään pahempaa ei ollut sattunut. Eli vielä kerran JYPin järkkärit on vuodesta toiseen kasaa paskaa ja liigan ehkä heikommat, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että game sevenissä pari kerhon kannattajaa yritti tulla hölmöilemään, mutta järjestyksenvalvonta tällä kertaa toimi oikein ja poisti henkilöt JYPin päädystä.
   
 17. N.I.B Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
  Lainaus:
  Joo olen tietoinen että paikallisetkin tiedostavat järjestyksenvalvonnan ammattitaidottomuuden enkä siitä paikallisia syytä. Enemmän pahoitin mieleni että verorahojani käytetään johonkin helvetin kiroilun poistamiseen kun varmasti tärkeempääkin tekemistä olisi. Oikeen kuus partiota plus siviilikytät valvomassa aikuisten ihmisten kielenkäyttöä :D
  No joo... otin myös kantaa itse asiaan. Ns. kantaporukkaa ei kyseiset ukot ainakaan ollut eikä asiasta ole tullut tietoa yhdistyksellekkään niin lähinnä nauratti ylipäätänsä tuo twiitti kun muutama kännihönö "eksyny" väärään päätyyn. Ei muuta ku rantsuun ja jypinkylään kevään jatkoa.
   
 18. IlPadrino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Jyväskylässä potkittiin Pekka Virran auto lommoille. Koville ottaa.
   
 19. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Lainaus:
  Ei muuten pidä paikkaansa. Auto oli potkittuna Niiralan montun pihassa eikä Jyväskylässä. En jaksa uskoa että Jyväskylästä lähdettiin autonpotkimisreissulle Kuopioon.

  Tässä suora lainaus IL:n artikkelista joka myös linkattuna alhalla:

  "Virralle ottelusarja tuotti myös toisenlaisia henkilökohtaisia kokemuksia. Kuudennen välierän jälkeen, kun KalPa palasi Jyväskylästä, valmentajaa odotti kotihallin pihalla yllätys.

  – On niitä muunlaisia fanejakin. Minulla oli Jyväskylän reissun ajan tuossa auto pihalla, ja joku oli päättänyt potkia sen lommoille. Eli ei minusta ihan kaikki tykkää, Virta sanoi ja röhähti nauramaan."

  KalPan Pekka Virralle sattui ja tapahtui: ensin potkittiin auto lommoille – sitten fanit lauloivat iskelmäklassikkoa - SM-liiga - Ilta-Sanomat


  Jos vaikka lukis tekstin ensiksi huolella läpi ja sitten lähtee huutelemaan turuille ja toreille? Tehdäänkö näin?
   
 20. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Viides ja kuudes peli pelattiin peräkkäisinä päivinä ja Kalpalla yleensä on tapana reissata heti pelien jälkeen. Niinpä Virran auto on todennäköisesti ollut hallin pihassa jo vitospelistä lähtien jolloin Jyväskylästä on ollut faneja paikalla. Niinpä kukaan meistä ei tiedä minkä joukkueen kannattajat ovat paikalla olleet, mutta mulle sinänsä ihan sama.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2017 klo 11.48
 21. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Lainaus:
  Niin no totuutta tuskin saadaan tänne koskaan selville, mutta miten @IlPadrino asian alunperin esitti oli kyllä väärin kaikin puolin (pl. se että Pekka Virran auto on lommoilla). Hankala sanoa että mihin kellon lyömään teko tapahtui, minkä vuorokauden puolella tai minkä joukkueen "fanit" oli kyseessä. Jos nyt oli kummankaan.
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Virran auto on hyvin suurella todennäköisyydellä hallin vieressä valvotulla alueella. Tuskin Jyp fanit ovat jääneet odottamaan hallin henkilökunnan poistumista pelin jälkeen, joten eiköhän syylliset löydy Kuopiosta.
   
 23. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Tuu nyt besserwisser kertomaan että kuka sitä hallin pihaa valvoo pelin jälkeen tai pelien välissä.
   
 24. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Huvittavaa miten väkisin tuosta yritetään saada JYP fanien tekoa... no hyvä että keskustelua riittää.
   
 25. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ainakin Isomäessä piha on valaistu ja hallissa on työntekijöitä puoleenyöhön. Pelien jälkeen pihassa on väkeä vähintään toista tuntia, joten pidän vierasfanien osallisuutta epätodennäköisenä. Eiköhän Jypfanit lähteneet kohta pelin jälkeen valmistautumaan seuraavan päivän peliin.