Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KalPan valmennus ja pelitapa 2017–2018

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana ilman sukkia, 21.02.2016 klo 11.00.

 1. hessum63 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
  Katson kauden aikana Niiralan montussa 4-7 ottelua ja televisiosta seuraan loput. Yhtä monta hidasta maalin takaa lähtöä oli SaiPalla eilen Joensuussa. Kalpan hyökkäyksiin lähdöt oli nopeampia kuin vielä pari kautta sitten.
   
 2. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  jeppistä. elikkä sulle tämä pelitapa-asia on enemmänkin teoreettinen, kuin käytännön kysymys
   
 3. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Milläs sinä näin päätteet? Herra H. sanoo katsovansa osan peleistä paikan päältä ja loput TVst. eli katsoo kaikki ottelut. Kyllä siinä minusta aikalailla käytännön mukainen tietous pelitavasta kertyy.
   
 4. KalPan toveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  En ollut katsomassa peliä, joten väkisinkin irroitettu asiayhteydestä.

  Tämä lainattu Savon Sanomien artikkelista:

  "Tämän jälkeen kuvaan astui jälleen Junnila, joka laukoi ylivoimalla ylänurkkaan luvuiksi 4–2."

  Tähänkö on tultu, että Junnila on yyvellä meidän snaipperi? Joko Junnila on mennyt kesän aikana hurjasti eteenpäin tai Kalpa taaksepäin.
   
 5. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Millähän tapaa tämä liittyy KalPan valmennukseen ja pelitapaan kaudella 2017-2018?
   
 6. KalPan toveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  No sillä tavalla, että mitä ihmettä Junnila tekee ylivoimalla. Onko meidän PELITAPA se, että VALMENNUS laittaa Junnilan yv:lle. Sori kun en vääntänyt rautalangasta.
   
 7. kaksyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Valmennus reagoi laittamalla kuuman pelaajan kentälle erikoistilanteessa. Junnilalla peli kulki, ja korvasi tuossa ylivoimassa sinällään raamikkaan mutta tuloksettomasti esiintyneen Alexander Ruutun. Tuo ykkösylivoima pelasi läpi ottelun neljällä hyökkääjällä, ja tällä kertaa Jyri kiitti mahdollisuudesta.
   
 8. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Tuskinpa nämä ovat vielä lopulliset ylivoimakoostumukset, mutta kyllähän tämä mielestäni kertoo silti yhden karun tosiasian: joukkueen pelaajamateriaali on kärkipelaajien osalta erittäin kapea. Junnilaa kokeillaan ylivoimassa, koska kokoonpanossa ei ole riittävästi laatupelaajia kahteen ylempään ketjuun.

  Taitaa vastaus hivotella off-topicin rajoja. Onneksi palstaveljistä kuitenkin löytyy valveutuneita yksilöitä, jotka osaavat kertoa, mikäli näin pääsi käymään.
   
 9. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Juuri näin sen pitäisi mennä. Elä väkisin peluuta sitä samaa ketjua jos sillä ei vaan lähde. Pitää uskaltaa tehdä muutoksia. Liekkö siellä sitten on rightin ukot niin vähissä niin Jyri on kehiin isketty. Se, että KalPa olisi mennyt taaksepäin tai yllättäin Jyri mennyt eteenpäin en sentään usko olevan kyseessä. Jyri Junnila on nimittäin varmaan koko Liigan heikoin maalintekijä - paikkoihinsa nähden. On suhkot menossa pelissä kuitenkin tuhannentaalan paikalla tai läpiajossa ja maalit jää vain lähes aina tekemättä. Melkein voisi sanoa että tuossa oli Jyrin tämän kauden maalit. No ehkä se sen 5 vielä korkeintaan koko kaudella tekee. Toki otan tyytyväisenä vastaan jos Jyri olisi jotain mullistavaa keksinyt ja alkaisi nuista lukuisista paikoistaan maaleja tekemään.
   
 10. MetalT75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Jyrillä kulki ja vastuuta annettiin sen mukaan. Tällä kertaa se palkittiin. Noin se pitäisi mennäkin eli reagoidaan nopeasti pelaajien vireeseen, eikä vasta seuraavassa matsissa.

  Onhan KalPan hyökkäyksiin lähteminen suoraviivaistunut ja nopeutunut selvästi, jos vertaa kauteen 14-15. Sen huomasi jo viime kaudella, eikä eilisessä matsissakaan siellä omissa loputtomiin läpsytelty. Tosin Jukurit olivat 2 maalistaan huolimatta kentällä heikompi joukkue, joten varmasti sieltä omista on helpompi lähteä kuin huippujoukkueita vastaan. Näkee sitten muutaman liigamatsin jälkeen, mikä on tilanne, kun on päästy vauhtiin.
   
 11. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  No sori pieni virnuilu ja liian ohuen rautalangan käyttö omalta puoleltani. Tämä ketju koskee kautta 2017-2018 ja tällä erää emme tiedä kuka silloin valmentaa, mikä on pelitapa ja onko Jyri Junnila mukana ollenkaan.

  Avasin juuri oman ketjun tän alkavan kauden peliotteiden seurantaa varten.
   
 12. Uncle Ben Jäsen

 13. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Tämä on mielestäni positiivinen asia. KalPan julkinen mielikuva on tällä hetkellä huono ja perustuu vahvasti jätönjätönjättöön ja unikiekkoon. Tällä kaudella asiassa on jo tapahtunut parannusta, mutta niin kauan kun P.Virta valmentaa KalPaa, ei tästä päästä eroon.

  Joku pohtii onko tämä eroon pääsemisen arvoinen asia. Vastaus on kyllä ja ei. KalPan tulisi vastaisuudessakin nojata pelitapaan, joka korostaa nopeutta ja taitoa, ennemmin kuin sumputusta ja vastustajan telomista (juu, on muitakin pelitapoja). Silti tällä kaudella nähty suoraviivaisempi, röyhkeämpi, fyysisempi ja akviivisempi KalPa ei tule tuottamaan tätä mielikuvaa suuressa mittakaavassa ainakaan niin pitkään, kun jauhetaan Pekka Virran KalPasta.
   
 14. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Mitä jos Suikkanen saa potkut ja Kärpät haluaa palata enemmän kiekkokontrolliin? Pekka lähtee sinne kesken kauden ja Sami ja Anssi vetää kauden loppuun? Ei mikään mahdoton skenaario, vaikka täysin omaa ajatuskulkua onkin.
   
 15. Jaaku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  En jaksa uskoa ainakaan Toman päävalmentaja pestiin. A-junnuissa ei kuitenkaan ole kausi niin timanttisesti lähtenyt käyntiin. Uskon, että valmentajina jatkavat Laine ja Kapanen. Avoimeksi kysymykseksi jääkin sitten, että kummastako tulee päävalmentaja? Toivon toki, että KalPa yllättäisi ja seuraava päävalmentaja tulisi seuran ulkopuollelta.
   
 16. Uncle Ben Jäsen

  Laitetaas nää jutut nyt tänne, kun aihetta hyvinkin koskevat.

  Sami Kapanen on ehdolla Pekka Virran seuraajaksi - Savon Sanomat

  Sami Kapanen perustelee KalPan valmentajaratkaisua - Savon Sanomat

  Päätös siitä, että Virta ei jatka enää nykyisen sopimuksensa jälkeen KalPan päävalmentajana olisi varmaan ollut vähän helpompi tehdä, jos peli ei juuri tällä hetkellä olisi noin hyvässä iskussa. Juuri tällä hetkellähän valmentajan vaihtaminen vaikuttaisi olevan enemmänkin uhka kuin mahdollisuus. Melkoinen velho saa olla se, joka saa parempaa jälkeä aikaan, kuin KalPan valmennus tällä kaudella tähän mennessä.

  Toisaalta isoja linjauksia ei pidä tehdä mitenkään kevyin perustein tai muutaman pelin tuloksien perusteella. Virta on vaikuttanut Kuopiossa pitkään ja tätä nykyistä pestiäkin on jo kolmas kausi menossa, ja vaikka mulle Virran jatkopestikin olisi käynyt, niin tietysti jonkinlaista uutta ”virtaakin” on hyvä välillä hakea. Pelillisesti siihen ei olisi tällä erää mitään syytä, mutta jonkinlainen vaihtuvuus voi ehkä muuten olla hyväksi.

  Lainaus:
  Sinällään samaa mieltä, että selkeämpi tilanne toki olisi, jos valmentaja tulisi ulkopuolelta, mutta enpä ole varma käykö niin. Itse en ehkä pidä Kapasen kohdalla tuota jääviysongelmaa niiiin massiivisena. Ymmärrän toki dilemman, mutta minusta tuohon voi suhtautua myös pragmaattisesti – jos Kapasella on kykyjä toimia päävalmentajana, niin minusta sen ei pitäisi välttämättä kaatua siihen, että hän sattuu myös omistamaan merkittävän osan seurasta.

  Melkeinpä ongelmallisempana näkisin sen vaihtoehdon, että Tommi Miettisestä tulisi päävalmentaja ja Kapanen jatkaisi kakkosena. Pekka Virta ja Sami Kapanen ovat tehneet enemmän tai vähemmän yhteistyötä jo vuosikausia KalPassa, ja siinä mielessä tää nykyinen valmentajakombinaatio on ihan toimiva. Virran kokemus ja itsevarmuus ehkä paremminkin riittävät siihen, että kakkosena on seuran pääomistaja, mutta tilanne voisi olla vähän erilainen, jos ykköseksi nostettaisiin siihen rooliin täysin kokematon Miettinen. No nähtäväksi jää, miten tuossa lopulta käy, ehkä tuokin voisi toimia. Mutta jos nyt ajateltaisiin mahdollista ulkopuolelta tulevaa vaihtoehtoa niin ketäs nostaisitte ehdolle?
   
 17. Visiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue, Kuopion KalPa
  Kaikkea on tarkasteltava isommassa kuvassa: Kyllähän S. Kapasen valmentajaura on selkeästi tähdännyt eteenpäin KalPan sisällä ensin A- junnuista edustuksen kakkoseksi, ja olisi aika eksoottista jos sitten seuraavaksi joku ulkopuolelta tunkisi "valmiiksi pedattuun" päävalmentajan paikkaan Samin ohi.

  Tätä linjaa puoltaa sekin, että Samin mukaantulo on parantanut joukkueen työtehoa ja selvästi tilkkinyt niitä aukkoja, joita Pekalla on omassa pelikirjassaan ollut. Virran opus on toiminut paremmin, kun sitä on täydennetty Kapasen kirjan sivuilla. Kun Virta lähtee ja tilalle tulisi kokonaan uusi päävalmentaja kokonaan uudella omalla pelikirjallaan ja filosofiallaan varustettuna, olisi hommassa kuitenkin käytännössä aika ristiveto ja täydellinen suunnanmuutos, koska Sami saisi jäädä kirjaimellisesti kakkoseksi ja uuden päävalkun uusien ajatusten taakse.
  Raskaan sarjan valmentajista kukaan ei tule marionetti- sätkynukkepestillä kuopioon.

  On tietysti asia erikseen jos Sami naattii kakkosen pestistä eikä halua ajaa nykyistä Virran- Kapasen pelikirjasekoitusta enää eteenpäin, ja ryhtyy kokonaan uuden pelilillisen linjan kehittäjäksi uuden pääkoutsin kanssa, tämähän on aina mahdollista mutta Sami on tehnyt niin hyvää työtä sekä A-junnuissa että edustuksessa, että nytkö se sitten hylkää omat oppinsa ja aikaansaannoksensa ja istuu tuppisuuna kakkosen pallilla katsellen kun joku muu rakentaa koko KalPan pelillisen identiteetin uudestaan? Kestäisi vieläkin kauemmin kuin Sami on ehkä odottanut, että voidaan puhua joskus päävalmentaja Kapasesta, ja sekin olisi jo sitten sen ulkopuolelta tulleen koutsin opeilla haettu pesti.

  Tuhannen kalakukon kysymys kuuluu: Mitä liikkuu S. Kapasen valmentaja-sivupersoonan päässä ?
   
 18. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Minusta kyllä Tommi Miettisen ura on vielä enemmän tähdännyt päävalmentajuuteen, ja siitähän on avoimesti puhuttukin. Onko se sitten juuri KalPan edustusjoukkueen päävalmentajuus, tai sitä juuri ensi kaudella, se on tietenkin eri juttu.

  Lainaus:
  Ei kai sen nyt tarvitse välttämättä noin mennä, vaikka kokonaan uusi päävalmentaja tulisikin. Eihän sinne ole pakko valita valmentajaa, jonka pelikirja olisi jotain ihan muuta kuin mitä Kuopiossa on nyt luettu. Minusta siinä mielessä pitäisi olla ihan mahdollista, että päävalmentaja tulisi ulkopuolelta ja Kapanen silti voisi olla valmennusryhmässä mukana. Tietysti sillä edellytyksellä, että moinen järjestely olisi ok tuolle päävalmentajalle. Toki yhtälailla pitäisi olla mahdollista sekin, että Kapanen ei toimi edustuksen valmennuksessa missään roolissa.
   
 19. MetalT75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Kysymys kuuluu, onko Kapasella tai Miettisellä kummallakaan vielä rahkeita liigajoukkueen päävalmentajaksi, joka kykenee tekemään tulosta kevyellä ja kapealla materiaalilla. Virralla siitä on paljon kokemusta ykköspallilla istuen. Tokihan jos tämän kauden peliesitykset pysyvät viihdyttävinä loppuun asti ilman persliukua, ehkäpä yleisökin heräilee sen verran, että ensi kaudeksi olisi enemmän massia mällätä. Jos tarkoituksena on edelleen säästökuuri, on suuri kysymysmerkki, pystyykö kumpikaan em. herra tuloksellisesti Virran tasolle. Onhan Kapanen toki ehtinyt imeä Virrankin oppeja sekä pelaajana että kakkosvalkkuna sen verran paljon, että kyennee muokkaamaan siitä omannäköisensä evoluutioversion, jolla voi pärjätä. En nähnyt kuin yhden A-junnujen matsin Kapasen aikana viime kaudella, joten sen perusteella ei voi sanoa, paljonko siinä oli Virtaa mukana vai oliko ollenkaan. Keskityin lähinnä äimistelemään jättöjen vähyyttä.
   
 20. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Tämä on tietenkin hyvä kysymys, johon vastausta tuskin kukaan varmaksi tietää, mutta tavallaan kysymys sitten jatkuu, että kenellä muulla (saatavilla olevalla) valmentajalla niitä rahkeita olisi?
   
 21. Visiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue, Kuopion KalPa
  Lainaus:
  Muistelen että nämä Miettistä koskevat spekulaatiot ajoittuivat siihen aikaan kun Sami ei vielä valmentanut itse mitään, voin muistaa väärinkin tuon.
  Tommi Miettinen on pelaaja jota kovasti itse arvostan kaikin tavoin, ja hän on hieno mies noin muutenkin. Jos katsotaan taas pelkästään Miettisen ja Kapasen eroja kakkosina, niin tottahan on myös sekin että Kapasen aikana eli tällä kaudella tuo pelillinen muutos KalPassa on tapahtunut, Miettisen aikana Virran linja pysyi kutakuinkin ennallaan. Mikä tähän sitten on syynä, on kokonaan toinen asiansa. Jos Miettinen ja Kapanen laitetaan tänäpäivänä samalle viivalle tulosten perusteella vaihtoehdoiksi, kallistuu vaakakuppi hienokseltaan Samin puoleen. Tämäkin on yksi asia, mikä puhuu Samin tulevan päävalmentajan pestin puolesta. Sami on onnistunut rakentamaan hyvällä onnistumisprosentilla omaa valmennusuraansa, ja kaiken lisäksi tämä on vielä tapahtunut suhteellisen lyhyessä ajassa.

  Eräs seikka on sitten sekin, että Sami on jo omalla tavallaan julkisuudessa ylittänyt "Jääviysrajan" omistajan/ pelaajan/ kakkosvalmentajan kolmoisroolissa, eli jos tämä kausi menee tuloksellisesti mukavasti ja saadaan vielä hyvä sijoitus liigassa, on Samikin selvinnyt monitoimimisen vaateista julkisesti riittävästi. Ykskaks ei olekkaan enää niin suuri uutinen, että kakkosvalmentaja-seuraomistaja onkin ykköskoutsi- omistaja.

  Tottahan Miettisellä on vielä aikaa kevääseen näyttää lisää omaa osaamistaan, mutta aikamoinen kilpajuoksu hänellä on edessään Samin kanssa jos Kapanen itse on aikeissa ottaa edustuksessa ohjat. Edelleen tuntuu erikoiselle ajatukselle se, että Sami niin halukkaasti on luotsannut sekä Junioreita ja sieltä järjestelmällisesti noussut edustukseen toimimaan, ja sitten joko lopettaisi ykskaks siihen tai luopuisi omista pelikirjoistaan merkittävällä tavalla.
  Niin suuri vaikutus kuitenkin ulkopuolelta Miettisenkin ohi tulevalla kovan luokan uudella valmentajalla tässä olisi. MInä en muista nyt tässä yhtään vapaaksi jäävää KalPan pelitapaan istuvaa kovan luokan koutsia, jonka kanssa ei mene lelut heti sekaisin,kertokaa ihmeessä jos joku muistaa.
   
 22. tzuiz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Manchester Broilers, IPK
  Onhan tämä nyt rivien välistä jo selvästi luettavissa: Ensi kaudella S.Kapanen valmentaa KalPaa. Jos viisi vuotta on katsellut Virran touhuja ja uskoo että samantyylisellä kiekolla KalPalla on mahdollisuus menestyä niin miksi ei S. Kapanen voisi olla päävalmentaja? Tuskin siellä Virran tai kenenkään muun työkalupakissa on enää hirveästi lisää ammennettavaa tähän pelityyliin näiden vuosien jälkeen.
  Treenikuviot ja muut tuskin tulevat radikaalisti muuttumaan vaikka Sami tuleekin koutsiksi. Samalla saadaan paikattua miinusmerkkistä taloutta ja ei luovuta pelitavasta joka selkeästi tuottaa paremman tuloksen kuin pystymetsään koohottaminen.
   
 23. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Tältä osin muistat väärin. Tämä oli esillä vain puolisen vuotta sitten, juuri kun nää tän kauden valmentajakuviot kerrottiin. Siis Kapasen siirtyminen edustusjoukkueen kakkoseksi ja Miettisen siirtyminen A-junnujen päävalmentajaksi.

  Itse itseäni huhtikuulta lainaten.

  Lainaus:
   
 24. Van Cleef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
  Jos pohtii keitä mahdollisia olisi tarjolla, jos ulkopuolelta otettaisiin seuraava päävalmentaja, niin jotenkin itseäni miellyttäisi ajatus kokeneesta kaverista. En oikein jaksa uskoa, että kokemattomampaa ulkopuolelta haettaisiin, koska sitten ois tarjolla Kapanen/Miettinen omasta takaa, jos omaa halua vain on ottaa pesti vastaan.
  Ketä vapaana?
  Ensimmäisenä tuli mieleen Pekka Rautakallio. Miksei 1-2v. sopimuksella (ja Kapanen kakkoseksi?). Erkka Westerlund? En oikein tiedä. Raimo Summanen? En usko, että löytyis uskallusta palkata. Juhani Tamminen? Hmmmmm...ehkä vuoden...no, ehkä ei. Hannu Jortikka? Ei tule, vaikka kysyttäisi.
  Heikki Mälkiä olis vapaana. Ehkä uusi strategia olisi alkaa pelaamaan "Pohjois-Savolaista kusipääkiekkoa". Ei mielestäni täysin poissuljettu vaihtoehto hän.
  Ketä muita olis?
  Nuoremmasta kaartista Tuomas Tuokkola? Ottaisin, mutta ei taida olla vaihtoehto. Yhtenä nimenä tuli mieleen HIFK:n kakkoskoutsi Pekka Kangasalusta. Ainakin Mestiksessä teki päävalmentajana hyvää työtä.

  Nämä spekulaatiot lienevät turhaa, koska jotenkin luulen, että talon sisältä tulee seuraava koutsi. Itse kyllä mielelläni näkisin jonkun kokeneemman tapauksen ottavan homman haltuun.
   
 25. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Mun mielestä Tuokkola olisi paras vaihtoehto. Sitä ei vaan tosiaan tiedä onko Tuokkolalla mitään asiaa Kuopioon kun potkujen syytä ei vieläkään tiedetä.

  Kuitenkin voisi kuvitella että Sami haluaa KalPan pelaavan kiekkokontrrollilätkää tulevaisuudessakin, joten Rautakalliot, Mälkiät jne ei mitenkään voi tulla kysymykseen. Pitäisi olla joku jolla on pelitapa hallussa ja ei noilla vanhan liiton miehillä tahdo muuta olla hallussa kuin se "kovempi yritys ja tahto"-peli.