Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KalPan valmennus ja pelitapa 2017–2018

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana ilman sukkia, 21.02.2016 klo 11.00.

 1. petete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Lainaus:
  Tuokkola taisi joku aika sitten sanoa, että välit Kuopioon ja Samiin ovat hyvät. Eli sen puolesta ei liene ongelmaa.

  Tosin, jos uusi stretegia tuo myös pelillisiä muutoksia, niin Virran oppipoika ei liene ensimmäinen vaihtoehto?
   
 2. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Rautakallio olisi kieltämättä erittäin mielenkiintoinen henkilö nähtäväksi KalPan penkin takana, mutta eiköhän tuo spekulointi tulevasta päävalmentajasta kannata tehdä Tommi Miettisen ja Sami Kapasen välillä. Oma veikkaukseni on, että uusi päävalmentaja on Kapanen.
   
 3. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  jätkät nyt oikeesti. OIKEESTI. ette kai te tosissanne ole haluamassa Tuomas Tuokkolaa KalPan päävalmentajaksi?
   
 4. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Aika harva valmentaja on valmentanut KalPan runkosarjan voittoon, mutta onko se riittävästi, jos tiputaan heti loppupeleissä. Ja koska tämä on pelitapaketju, niin uudessa strategiassa tulisi ottaa kantaa siihen, halutaanko olla runkosarjajoukkue vai Playoff-joukkue. Nykyinen joukkuerakenne ja pelitapa ei sovi loppupeleihin, sillä siellä on käytössä eri säännöt. Haluaisin olla väärässä, mutta se on nähty aika monta kertaa.
   
 5. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:

  ethän unohda, että Rauno Korpi ja Pentti Matikainen voisivat olla myös vapaana
   
 6. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Lainaus:
  Ai miten niin ei tiedetä? Useammassakin mediassa on sittemmin kerrottu se.
   
 7. Van Cleef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
  Sami Kapasen kohdalla puhuttu jääviysongelmasta, mutta en oikein usko, että se omistaja/valmentaja asema olisi suurempi ongelma. Jotenkin Kapasesta sellainen kuva, että eihän rimpuilis päävalmentaja väkisin, jos ihan persiilleen menee. Osaa arvioida itseään kriittisestikin.
  Kokeneemmista, joita vapaana ei oikein tosiaan taida realistisia olla kuin P.Rautakallio. Hänet kyllä ottaisin. Ei nyt tule muita vakavasti otettavia kuin ehkä Mälkiä jollain tavalla voisi olla mielenkiintoinen. Paljon tietysti riippuu sisältyykö näihin uusiin suunnitelmiin ja suuntaviivoihin myös pelitavan ja pelaamisen suhteen eri tulokulmaa. Jos haetaan jotain erilaista, niin esim. Rautakallio vois tuoda siihen uutta maustetta. Ja olisi myös jo profiilin omaava kaveri ja olisi myös motivoitunut palaamaan valmennushommiin takaisin omien sanojensakin mukaan.
  Jos Kapasella mennään, niin varmasti aika lähellä sitä mitä nyt nähdään tulisi olemaan. Eikä se huono asia olisi. KalPa pelaa hienoa kiekkoa tällä hetkellä.
  Tommi Miettisestä ei oikein kuvaa millainen olisi. En ole A:n pelejä nähnyt. Jos pitäisi Kapasen ja Miettisen välillä valita, niin Kapanen.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2016 klo 16.57
 8. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Jaa niin sekö että pleijareissa tiputtiin? Enpä usko koska ajankohta oli erikoinen jos tämä olisi ollut oikea syy. Kaikki oli hyvin ja äkkiä ulkomaan reissun jälkeen syksyllä tulikin mieleen että kyllä nyt pitää antaa kenkää kun viime keväänä joukkueen kasetti ei kestänyt kun Koskinen ajettiin pystyyn.

  Jotakin siellä reissussa on tapahtunut minun ymmärtääkseni.
   
 9. El Lude Jäsen

  Jyrkkä EI Jasserille/hyvät kyttäysasemat Rautakalliolle. Ex-Blues- ja Ässät-osioista voi käydä kysymässä lisää perusteluita, että miksi EI. Kas kun tänne ei huhuilla/huudella Summasta, rokrok jamikauppia, Uramaa, Timo Tuomea, Alataloa (ei sitä sinisilmälasista laulajaa) ja muita unohdettuja suuruuksia...
   
 10. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Lainaus:
  Eikös näitä kaiken maailman villejä teorioita ("sanoi Samille VASTAAN" yms. höpöliä) kehitelty jo kilvan silloin neljä vuotta sitten? Mielestäni on suhteellisen turhaa aloittaa siis sama rumba taas, kun työsuhteen päättymisen todellinen syy on kuitenkin jo muutamaan kertaan julkisuudessa kerrottu. Mutta tokihan sitä mahtuu mölyä maailmaan. Koirat haukkuu ja Kalevaani kulkee.
   
 11. Mukava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Äkkiseltään löytyy siis...
  Koostetut villit teoriat (SS 2012)
  Samin kommentti (IL 2012)
  Tuomaksen näkemys (SS 2016)

  Minä olen myös missannut tai unohtanut ne oikeat syyt, jos sellaiset todella on jossakin julkisuudessa esitetty. Jostain lehdestä luin nuo Tumpin positiiviset fiilikset, että hyvin voisi omasta puolestaan valmentaa KalPassa taas jne. Eihän ammattimies sulje omaehtoisesti varmasti yhtäkään (teoriassa) viidestätoista mahdollisesta Suomen pääsarjan työpaikasta pois, kun kuumimmat tunteet vähän jäähtyvät.
   
 12. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Sama täällä. Ohi on mennyt julkisuudessa kerrottu todellinen syy minultakin. Pistäpäs linkkiä.
   
 13. G-dog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Ei saakeli nyt Rockya Kuopioon. Ei 80-lukulaisella kiekolla ole mitään käyttöä. Mieshän on melkein jo seniili.
   
 14. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Miten niin melkein? ;-) Turha tässä nyt on kenenkään repiä pelihousujaan Rautakallion takia. Huoli pois, sillä Kapanen on ensi kauden valmentaja.
   
 15. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Täällä on kyllä tyypillistä jatkoaikalaista vauhdissa noissa vastauksissa, kun joku rohkeni ehdottaa kokeneita valmentajia. Jokainen yli 50 v. valmentaja on seniili fossiili, joilla ei ole lajissa enää käyttöä. Vähän, kuten jokainen yli 30 v. pelaaja tuntuu tällä palstalla olevan kehäraakki.
   
 16. G-dog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Mites teillä meni Rautakallion kanssa viimeksi?
   
 17. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Ihan kohtuullisen hyvin. Ekalla kaudella sääleihin ja toisella kaudella kaikki ihan jees siihen asti, kunnes Rockyn sopimusta ei päätettykään jatkaa. Se oli selvästi iso pettymys miehelle ja vaikutti työhön loppukaudella. Olisin itse ollut ihan avoin jatkosopimukselle viime syystalvella, jos käy vaikkapa viestejäni lukemassa Ässä-puolelta. Joukkueenrakennus meni kyllä vihkoon viime kaudella.

  Mutta pointtini ei ollut Rocky pelkästään, vaan ylipäätään kokeneet valmentajat, joita ei tunnuta arvostavan tällä palstalla. Tottakai on niitä, jotka ovat vanhakantaisia ja motivaationsa menettäneitä, eivätkä halua sopeutua nykyjääkiekkoon, mutta jokainen on syytä arvioida yksilönä.
   
 18. MetalT75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Minuakin kiinnostaisi Tuokkolan potkujen "oikea" syy.
   
 19. Mukava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Ei ole A.P.Järvi ainakaan vielä nostanut niitä oikeita syitä esille. Tästä kollektiivisesta epätietoisuudesta johtuen uskaltaisin olettaa, että niitä oikeita syitä ei siis koskaan ole julkisuudessa esitetty. Sen olen toki valmis hyväksymään, että kyseessä oli silloisen joukkueen sisäinen asia jota ei ulospäin avata. Julkisuudessa Tuokkola on siis sanonut että välit Samin kanssa ovat nyt kunnossa, joten se on tämän ketjun kannalta se oleellisempi tieto. Koska en kuulu mihinkään sisäpiiriin enkä tiedä faktoja, niin minä olisin valmis harkitsemaan Tuokkolaa uusvanhaksi päävalmentajaksi.

  Koska pelillinen kurssi on kuluvalla kaudella saatu sellaiseen muotoon joka tuo (ainakin vielä syksyllä) menestystä ja yleisökin on taas alkanut löytää tiensä hallille, niin en usko että pelitapaan lähdetään hakemaan ensi kaudella juurikaan muutosta. Tämä sitoo uuden päävalmentajan vapauksia toteuttaa ominta pelikirjaansa, ellei se sattumalta sattuisi olemaan juuri tämä. Ja käänteisesti se rajoittaa tietyssä mielessä KalPan päävalmentajavaihtoehtoja.

  Näin ollen myös minä uskon että Sami Kapanen on seuraava päävalmentaja, ja myös toivon niin jos valinta tapahtuu Tommi Miettisen ja Samin välillä. Olikos muuten Anssi Laine jo lähtökohtaisesti täysin ulkona tästä sisäisen rekrytoinnin spekulaatiosta?

  Ulkoisia valmentajanimiä pyöritellessä toivoisin mieluiten jotain uutta ja raikasta vahvistusta tiimiin tyyliin Tero Lehterä, ottamatta kantaa siihen olisiko rooli pää- vai apuvalmentaja, sekä täysin vailla tosielämän realismitarkistuksia. Joku jolla olisi näyttöjä ja tietoa siitä miten juniorituotanto valjastetaan tuottamaan laadukkaita pelaajia edustusjoukkueeseen. Se osa KalPan strategiasta tuskin jatkossakaan muuttuu.
   
 20. petete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
 21. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Ou shiieeeet.

  No ei välttämättä nyt niin huono asia mitä moni täällä on huutinut. Samilla on minusta hyviä aihioita ja uskon että tämä piristyminen on aikalailla myös Samin aikaansaannosta. Tuskin Pekka Virta on yhtäkkiä tämmöistä ässää hihastaan vetänyt, mitä tämä meno nytten on ollut.

  Sami Kapasen ollessa valmentajan uskon myös että ei ole enää semmoista munatonta neppailua jäällä juuri ollenkaan mitä männä vuosilla on paikka paikoin nähty. Toki joskus pelikuorma ja muut rasittavat ukkoja ja peli voi olla eilisen kaltaista mutta kumminkin. Nyt tulee viikon tauko ja tiistaina sitten CHL toinen peli niin nähdään "raikkaana" pelaamista.

  Sami tuo myös tunnepuolelle hyvää tekemistä kuten tuossa Samin juhlapelissä nähtiin. Mies korosti asennetta ja tekemisen meininkiä ja sitä siinä pelissä myös nähtiin. Itseltäni ainakin peukku tälle. Sami voisi myös ensitöinään erotta Kimmo Kapasen urheilutoimenjohtajan pestistä. Siinä voi olla mielenkiintoiset pelaajahankinta keskustelut kun Sami ja Kimmo lämpimän iltamaidon kera tappelevat kuka on hyvä ja kuka ei. Hannu sieltä taustalta sanoo että nyt pojat nukkumaan.

  Tommi Miettisellä ei minusta vain riitä auktoriteetti ainakaan tällä hetkellä Liiga-jengin valmentajaksi. Tuntuisi olevan vähän semmoinen Anssi Lainemainen taustalla pöhisijä. Ihan mukava ukko ja tekee varmasti myös asioita oikein mutta semmoinen päävalmentajan auktoriteetti sieltä ei ainakaan omaan silmään paista.

  Toki tässä on myös haittapuolensa kuten kokemattomuus, kouluttautumuus, omistussuhteet ja muut. Mutta eiköhän siellä yhteissapluunalla saada ihan toimiva systeemi pyörimään.
   
 22. eakin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Vaihteeksi uutinen Kapasista. Muistanko väärin vai eikö Sami sanonut 1-2 vuotta sitten että ei voi olla päävalmentaja Liigassa? En epäile etteikö Sami voisi olla hyvä valmentaja, mutta mitäpä jos KalPa pelaa ensi tai seuraavana vuonna ihan päin peetä ja majailee sarjan hännillä. Voiko pääomistaja antaa itselleen kenkää? Vai kuka antaa?

  Samihan voisi oikein pahassa tilanteessa ottaa vielä hokkarit naulasta ja toimia pelaajakapteenivalmentajaomistajapuheenjohtajana! Pikkaisen mietityttää että onko KalPa Kuopion, Savonmaan vai Kapasten joukkue?
   
 23. XO-konu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Pahoittelut vieraisiin pöytiin huuteluni,mutta jotenkin Kalpan toiminnasta tulee mieleen Will Ferell:n elokuva Semi-Pro.
   
 24. Limeton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa mitalikannassa 2016-2017
  Ei ole valmentajaa, joka täyttäisi kaikkien odotukset. Tämä menee omasta mielestäni kuitenkin vahvasti plussan puolelle, myös imagollisestikin. Sami on täysiverinen ja tavoitteellinen urheilumies ja sydänhän sykkii täysillä KalPalle. Propsitkin tämän kauden uudesta pelillisestä ilmeestä lienee ropisee Samin suuntaan. Toivottavasti tähän valintaan nyt löytyisi meidän kannattajien laaja tuki.
   
 25. Poropaimen Jäsen

  Mistä sisältä päin tuleva paine kun päävalmentaja on samalla pääomistaja?