Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KalPan valmennus ja pelitapa 2017–2018

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana ilman sukkia, 21.02.2016 klo 11.00.

 1. ilman sukkia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Avataanpas uutta ketjua että pysytään aiheessa. Aika, jälleen kerran, jälkeen Pekka Virran.

  Päävalmentaja valintaan henkilöityy joukkueen pelillinen identiteetti.

  Valmista mitalinippua ei tulevallekkaan valmennukselle ole luvassa vaan selvästi isompien ja saman kokoisten kanssa joudutaan elämästä keskikastissa tappelemaan.

  Tänne voi siirtää potkuketjusta pohdintaa.
   
 2. Jaaku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Erittäin hyödyllinen ketjun avaus!

  Omassa mielessäni ensi kaudesta on jostakin syystä tulossa ns. "välikausi", kun Virran aikakausi tulee päätökseen ja huhuissa suurin tuleva vahvistus on luokkaa Tommi Jokinen. Myönnettäköön, että on kuitenkin liian aikaista sanoa tässä vaiheessa ensi kaudesta vielä yhtään mitään. Ehkäpä tämä kuitenkin kertoo siitä, että luottamus KalPan pelitapaan ja kykyyn kasata mielenkiintoinen joukkue on mennyt. Rakkaan seuramme imago on kaikenkaikkiaan väsähtänyt ja tekemisen meininki tuntuu puuttuvan jokaisella osa-alueella.

  En puhuisikaan ainoastaan valmennuksen ja pelitavan uudistamisesta, vaan myös organisaation kokonaisstrategian uudelleen tarkastelusta. Mielestäni toimistolla tulisi käyttää paukkuja siten, että viimeistään kaudesta 17-18 alkaen toimittaisiin uudistuneella konseptilla. Suosittelisin tarkastelemaan ensiksi ihan perusasioita, eli mitä tajotaan, kenelle ja kuinka. Esim. haluammeko jatkossakin olla se kiltti ja sympaattinen #puolestasavonmaan neppiseura? Tällainen tarkastelu on muutaman vuoden välein ihan terveellistä.

  Valmennus ja pelitapa ovat mielestän vain yksi osa tätä strategia kokonaisuutta. Itse arvostan savolaisille joukkueille ominaista syöttelypeliä, mutta liika on liikaa, KalPan nykyinen pelailu on todella turhauttavaa katsottavaa voitettiin sillä tai ei. Enkä nyt takoita, että pelitavallisen suunnan pitäisi muuttua aivan toiseen ääripäähän, esim. "muka kovaan" malliin Petri Matikainen.

  KalPa on ennenkaikkea kasvattaja organisaatio, jonka joukkueen tulisi turvautua omaan pelaajatuotantoon. Itse kasvatettuja pistenikkareita KalPa ei kuitenkaan itse pysty useinkaan pitämään, joten joukkueen kärkikenttien tulisikin muodostua muualta tulleista ns. valmiista pelaajista. Valmentajalta odotetaan silloin kykyä käsitellä niin kasvavia, kuin valmiitakin pelaajia. Kiekollinen pelitapa on nykyaikaa, mutta se ei tarkoita että uuden valmentajan tarvitsisi jatkaa äärikiekollisella linjalla, joka on todellla puuduttuvaa seurattavaa voitoista huolimatta.

  Näenkin, että kausi 17-18 on kaikilla tavoin mahdollisuus uuteen alkuun. Uudistuneen strategian, oikeanlaisten pelaaja- ja valmentajavalintojen turvin on mahdollisuus saada aikaan sitä kuuluisaa positiivista pöhinää KalPan ympärille.
   
 3. Asenne01 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Tässä on se pointti. Pelaajahankinnat ovat jo pitkään olleet ja tulevat varmasti olemaankin Mestis-tason pelureita tai lisää vastuuta haluavia Liiga-hylkiöitä. Mielestäni "Mestis-arpa" on melko kulunut lausahdus pelaajista joita hankitaan Liigaa. Totuus kuitenkin on että Mestiksen kärkipelaajat ovat jo Liiga-tasoa monessa suhteessa. Fysiikka vaan kuntoon niin alkaapa olla aika kovia tekijöitä Liigaankin. Nyt esim. Ruohomaan liikehän on ihan eri luokkaa kuin viime kaudella ja huomattavasti parempaa kuin Mestis-aikoina. Hän on myös saanut paljon vastuuta ja luottamusta valmennusjohdon suunnalta. Ei siis tarvitse kaukaa etsiä syitä Ruohomaan kehitykseen ja nykytasoon.

  Samalla kaavalla tullaan siis todennäköisesti menemään jatkossakin. Nyt täytyy miettiä, saammeko Pekka Virran jälkeen sellaista valmentajaa, joka on valmis jatkamaan tätä samaa kehitystyötä. R. Summanen, P. Matikainen ynnä muut valmentajien "kovanaamat" jäävät kyllä heti laskuista pois. Summanen on saanut uransa aikana moneen otteeseen käsiinsä joukkueen täynnä tähtistatuksen omaavia pelaajia. Onko tulos ollut mairitteleva? Ei ole. Ja mitä se tulisi olemaan KalPan tasoisella joukkueella?

  Ehdotukseni on siis, että hommataan nuori, nälkäinen valmentaja jolla on tavoitteet korkealla valmennusuransa suhteen. Muun muassa Sami Kapanen kuuluu tähän kategoriaan. TAI sitten jatketaan vielä kauden tai kahden jatkopahvilla Virran kanssa.
   
 4. TKO Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Vahvoja siteitä Kuopioon omaava Pekka Tirkkonen on edelleen virallisesti ilman seuraa. Siinä yksi erittäin kiinnostava nimi, joka voisi ollakin noiden siteiden ansioista joku päivä naarattavissa KalPaan. Hyvin todennäköisesti Tirkkosella on kuitenkin sopimus Ruotsiin takataskussa ja siinä on varmasti useampi vuosi sovittuna, joten tämä spekulaatio lienee turhaa ainakin kevään 2017 osalta.
   
 5. Asenne01 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Tirkkonen tuntuisi lottovoitolta KalPan tilanteeseen. On SaiPassa saanut melko nimettömän joukkueen pelaamaan uskomattoman raikasta peliä. Tosin eiköhän isompi seura ole hänellä tähtäimessä, kunhan nyt sentään tajuaa olla lähtemättä Venäjälle.
   
 6. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Tuokkolan Tuomas, Sami Kapanen, Jyrki Aho, Pekka Tirkkonen. Jalosia lie turha edes kysellä. Tirkkonenkin lie tähyää ulkomaille. Mites joku KHL hylkiö tai tuo Heikkilä vaikka Ipasta? Pitäs kuitenkin olla joku, joka luottaa junioreihin/mestisnostoihin. Jyrki Aho olisi kyllä loistava ryöstä Ässät pestin jälkeen! Sanonpa, että siinä on seuraava Marjamäki. Taitaa vaan olla Ässiin soppari, mutta jospa olisi vain vuoden pesti ja sit meile :)
   
 7. Jaaku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Vaikka Sami K. onkin seuran omistaja, kaikin puolin hieno mies ja kova panemaan, niin päävalmentajana en häntä Sm-liigassa mielellään näkisi. Pääomistajana se oman työn aidosti kriittinen arviointi voi olla melko vaikeaa...

  Aiemman viestini pointti oli se, että Virta pelitapoineen on jo nähty ja seura kaipaisi uudistumista myös pelitavallisesti. Nykyinen ei vain yleisöön vetoa, 3000 hengen yleisö-K.A puhukoon osittain puolestaan.

  Eli Pekka ja Sami ainakin on nou nou.
   
 8. HUMPPAJUGEND Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä, Wild
  Lainaus:
  Uskomatonta, että tämänkin vielä joskus pääsee ihminen sanomaan, mutta nyky-Jokisen ottaisin KalPa-fanien asemassa joukkueeseeni riemusta hihkuen. Kaveri on vihdoin päässyt kukoistamaan siinä kaikkein omimmassa roolissaan vedettyään vuosikaudet kakkos-kolmosketjun vastuulla ja 24 pisteen tahdilla SaiPassa. Jos McIntyren ja Raun hyökkäysopit tältä kaudelta ovat tarttuneet, on siinä teille kova tekijä, mahdollisesti jopa pitkäksi aikaa. Parin- kolmen vuoden sopimuksella loistava haku, ja pitkäkin sopimus voi olla Jokisen kohdalla ihan realismia. Toki pitää sinne saada muitakin tekijämiehiä juurrutettua tai pidettyä nykyisiä, mutta huonosta pelaajasta ei tosiaankaan ole kyse. Joksasta on teille vielä iloa.

  Ei teillä muuten olisi tarjota lisää lupaavia Liiga-tason projektipelaajia? Teillähän nauttii SaiPa-ajan hedelmistä tällä hetkellä ainakin Davis, Rissanen ja Mankinen. :)
   
 9. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Teillä tainnut olla jo Riikolaa Rissasta Jokista.. aika ottaa omat takaisin. Paitsi tuo nuorempi Riikola riiittää paremmin kuin hyvin. Tosin toi Pekka penkin takaa voitas päikseen toki vaihtaa?
   
 10. HUMPPAJUGEND Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä, Wild
  Lainaus:
  Miun puolesta saatte sen toisenkin Riikolan. Istuu SaiPassa penkinlämmittimenä tai katsomossa. Mitä lie tapahtunut? Pidin itsekin vielä vuosi sitten kakkosparin Liiga-pakkina ihan heittämällä.

  Ne molemmat Riikolat on muuten alun perin meiltä. Kummallekin tosin Liiga-debyytti teillä, mutta molemmilla junnuvuodet kuluivat kauniilla Saimaan rannoilla. On muuten kiintoisaa nähdä, jatkuuko tämä itäisten keltamustien symbioosi jatkossakin. Ihmeen paljon on ollut keskinäistä pelaajaliikennettä vaikkapa viimeisten 5 vuoden aikana.

  Mutta ei jooko vaihdeta Pekkoja. Ei ole hyvä idea.
   
 11. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Heitänpä keskusteluun ns. hatusta oman ehdokkaani: Ville Nieminen. Nemo on tehnyt hyvää työtä Mestiksen vaatimattomimmassa organisaatiossa ja käy ensi vuonna Mikkelissä kasvamassa korkoa "ison pojan" kakkosena. Nieminen voisi olla jatkossa yksi hyvä vaihtoehto KalPalle, jos ajatellaan, että seuralla olisi haluja luopua tuosta edustusjoukkueen tämänkautisesta, hieman pelokkaasta, yleisilmeestään.
   
 12. ilman sukkia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Mielenkiintoinen nimi tuo Nieminen, sen verran vähän tulee mestistä seurattua että youtuben varassa mennään ja sillä sarallahan Nemo pärjää loistavasti.
  Mediaseksittömämpi nimi voisi olla Mikko Haapakoski, liekkö haluja pääkäskijän paikalle.
   
 13. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Pekka Tirkkonen. Entisenä KalPa-kapteenina sopii hyvin muottiin ja jos en ihan väärässä ole niin joku vuosi sitten ennen SaiPaan menoa saattoi jotain viritystä tänne suuntaankin olla.

  Liekkö tämä nyt menny oikeaan ketjuun mutta olkoon nyt tässä...
   
 14. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Aika hyvä haku sieltä suunnasta. Olen melko varma siitä että seuraava kuopiolaisluotsi tulee olemaan ns. tuore liigavalmentaja ja sitähän Nieminen kaudella 2017-18 olisi. Tosiaan hyvää suorittamista Mestiksessä, ja Niemisen mainosarvo olisi varmasti hyvää luokkaa eli ehkäpä katsojiakin pölähtäisi Niiralaan Nemon KalPaa katsomaan.
   
 15. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Kysynpähän ihan huvikseni, kun kaksoset (Daro ja Joukki) ovat vihdoin unilla, että minkähänlaista lätkää kuopiolaiset oikein haluaisivat kollektiivisesti KalPalta nähdä? Käsitin niin, että PekkaVirta-lätkä oli se mitä kovasti toivottiin ja sitä saatiin, mutta nyt se ei enää missään nimessä kalpaakaan, vaan halutaankin jotain muuta.

  JYP ja Ässät pelaavat ryminälätkää pienessä kaukalossaan ja muutamalla muullakin joukkueella on jonkunlainen pelillinen identiteetti. KalPan identiteetistä en olisi niinkään varma. "Taitokiekko" tai "kiekkonkontrolli" eivät oikein kerro enää mitään, kun kaikki pyrkivät noihin asioihin. Se on ainakin selvä, että päätysuunnan kiekko on Kuopiossa täysin kielletty juttu, koska sitä pelaamalla tullaan joka kerta jumboksi.

  Onkohan kuopiolaisilla itselläkään mitään hajua siitä, että millaista lätkää he haluavat Kuopiossa nähdä?
   
 16. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  @nahkis

  Haluaisin nähdä voittavaa kiekkoa. NHL-tason pelaajilla. Maaleja saisi tulla n. 10 per ottelu. Valmentajaksi hommataan joku Lauri Marjamäki. Halli olisi illasta toiseen täynnä. Joka kauden jälkeen juhlittaisiin mestaruutta.

  Haluatko muotoilla kysymyksen toisin?
   
 17. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  No ilman viisastelua voisit vaikka kertoa, että minkä tyylistä hokia KalPan tulisi pelata? Neppailua, pystysuunnan kiekkoa vai "meidän peliä" ? Itseäni miellytti tosiaan Tuokkolan kauden peli, joka oli huomattavasti monipuolisempaa kun Virta-kiekko (enemmän laadukkaita poikkikentän syöttöjä, kääntöjä hyökkäyssuuntaan 2v1 -vastahyökkäyksiä, ja aktiivisemman karvauksen seurauksena enemmän tilanteita vastustajan päädyssä). Maaleja tuli. tilanteita tuli. Katsomossa oli kiva olla. Silti se oli kuitenkin kiekkokontrollia, eikä mitään kanadakiekkoa (jossa ei tosin mitään vikaa ole siinäkään).

  Tähän ei tietysti tulla enää pääsemään, jos pelaajamateriaali ei saada yhtä laadukkaaksi. Jos kaukaloa pienenetään, niin tilanteita ja taklauksia alkaa varmasti tulla jo automaattisesti. Kun "Stalin" jossain vaiheessa astuu syrjään, niin KalPalla on miettimisen paikka: Millaista kiekkoa yleisölle halutaan tarjoilla? "Savolainen taitokiekko" taitaa olla sananparsi, jonka jopa toimiston markkinointikomitea on hylännyt. Taitokiekosta tulee nimittäin mieleen jotain aivan muuta, kuin tuo nyhräys, mitä nyt nähdään kaukalossa.

  Pitäiskö ihan reilusti aloittaa tyhjältä pöydältä ja tuoda pystysuunnan kiekko takaisin Kuopioon? Näimmehän sitä koko 80/90-luvun, ja sillä voitettiin hopeat ja mestismestaruudetkin. Nykyinen "brändi" on nimittäin aika lailla nähty. Pelaajat eivät pysy terveenä, koska pelitapa on niin kuluttava, Ensimmäiset 15 peliä kuluu pelitavan opetteluun ja viimeiset 15 peliä kaudesta on jo bensa loppu. Play Offseihin ei "savolaisella taitokiekolla" ole mitään asiaa. "Taitokiekkoa" on lähestulkoon mahdoton saada toimimaan voittavana pelitapana, elleivät pelaajat ole hupputaitavia. KalPan huipputaito (ja rahat) jäivät vuoteen 2012. Nyt revitään tänne ketä saadaan ja toivotaan parasta.

  Pystysuunnan kiekko Kuopioon HETI!
   
 18. tulikaste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Minä ainakin toivon, että tämä äärimmäinen kiekkokontrolli jätetään taakse kun Virta luultavasti ja toivottavasti lähtee ensi kauden jälkeen. Virta on tuonut paljon hyvää kuopiolaiseen kiekkoiluun, mutta aikansa kutakin. Itse asiassa tämäkin kausi olisi puolestani voinut jo jäädä Peksin viimeiseksi, mutta kun jatkosopimus piti tehdä jo viime kauden syksyllä niin menkööt vielä ensi kausi. Jos kasaan saadaan vähän iskukykyisempi nippu kuin nyt ja mukaan enemmän kokemusta ja rutiinia niin tulos voisi taas olla enemmän vaikka viime kauden kuin tämän kauden kaltainen. Virran paluun myötä pelastettiin paljon katastrofaalisen kauden jälkeen ja palautettiin joku tolkku hommaan, mutta eiköhän kolme kautta "neppailua" taas jo riitä.

  KalPan organisaatiossa varmaankin vähän säikähdettiin pystysuunnan kiekkoa Laukkasen toisen kauden katastrofin takia, mutta aika turhaan. Ilmassa oli huonoja merkkejä jo ennen kauden 2013-14 alkua, kun pelaajamateriaalin kärkeä olivat lähtökohtaisesti 18- ja 17-vuotiaat pojat (joukkueen virallisen lehden kannessa johtohahmoina!), pari 33-34-vuotiasta veteraania joista loukkaantumiset olivat vieneet parhaan terän, Janne Kolehmainen ja Antti Kerälä kärkiketjuissa Eurajoen kuningasta unohtamatta sekä perkeleen Pither, Foss ja Liedes kesän kuumimpina hankintoina. On se eri asia pelata pystysuunnan kiekkoa parhaassa peli-iässä olevilla tasonsa suht osoittaneilla pelaajilla (maksavat enemmän kuin prototyypit Sebok ja Nikko, mutta tarkoitan ihan jannekeräsiä, jessemankisia ja patrickdaviksia nyt) ja valmentajalla, joka on aiemminkin valmentanut Liigassa ja joka ensinnäkin tietää tulevansa joukkueeseen päävalmentajaksi. Ja vielä vaikka Kilpeläinen siihen päälle yhä maaliin.

  Joten ensi kausi vielä Virralla ja kesken kauden, mieluiten jo sen alkupuolella, tai jo heti nykyisen kauden päätyttyä pitää mielellään alkaa suunnittelemaan siirtymistä uudenlaiseen kaudella 2017-18. Siis oikeasti suunnittelemaan, ei niin että joukkueen tehoista ylivoimaisen suurelta osin vastannut 55 pistettä tehnyt MM-tason laituri häipyy eikä häntä korvata mitenkään, ei niin että Pekka Tuokkola on yhtäkkiä ykkösmaalivahti ja valmentajaksi joku, joka edes vähän tietää mitä tekee Liiga-kokemuksen mukaisesti. Rahat pitää sijoittaa järkevästi ja hankinnoissa pitää olla oikeanlainen logiikka, kyllä siitä sitten hyvä tulee.

  Miksi? Edellä on tullut jo paljon hyviä perusteita. Koko organisaatio kaipaa tuuletusta ja hieman väljähtäneestä julkikuvasta on syytä päästä eroon. Sieltä kaukalosta käsin tämä "haluttu muutos" voitaisiin ehkä parhaiten aloittaa... ryminällä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2016 klo 00.31
 19. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tässähän täytyy lähestyä asiaa resurssien kannalta. KalPalla ei ole, eikä tule olemaan rahaa hankkia joukkuetta, jossa olisi parempi materiaali kuin pääkilpailijoilla. Tämähän johtaa taas siihen, että miten se etu saadaan kaukalossa tehtyä kun materiaalilla sitä ei tehdä. Ja tähän on tietysti pelitapa se vastaus.
  Ainakin minun mielestä jos mietitään pystysuunnan kiekkoa ja kiekkokontrollia, niin kiekkokontrolli antaa pelitavallisen edun huonommalla materiaalilla. Koko juttuhan perustuu maalipaikkojen vähyyteen: on paremmat mahikset voittaa ottelu, jos maalipaikat hävitää 10-8 kuin 30-20.
  Eilisessä Tappara-matsissahan tämä nähtiin, Virta kertoi että oli tarkoitus hidastaa peliä, jotta Tappara ei saisi niin paljon paikkoja kuin materiaaliero edellyttää. Kyllähän Tappara paikkoja sai, mutta olisi saanut paljon enemmän jos kaukalossa olisi painettu edestakaisin hirveää vauhtia.

  Tällä kaudella KalPa on saanut pelata ylivoimaa todella paljon, mikäli yv olisi toiminut edes kohtuullisesti, olisi pisteitä paljon enemmän. Tähänkin on kiekkon pitäminen syy, vastustaja rikkoo enemmän kun itsellä on kiekko mahdollisimman paljon.

  Elikkäs ääni kiekkokontrollille täältä.
   
 20. Uramawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lannyn pensselit, Paten leuka ja Sashan GF
  Lainaus:
  Tiukan kiekkokontrollin tuloksena pelit päättyvät nähdyn mukaisesti 0-1, 1-0, 2-1 jne. ja yleisömäärät laskevat koska peli on tylsää. Jos on tarkoitus menestyä niin miksi pelataan KalPan pelitavalla? Sitten uuden tulemisen on pleijareissa pelattu riittävällä otannalla ja voidaan todeta, että vahvallakaan pelaajamateriaalilla kannua ei ole nosteltu. Ei ole vaikea ennustaa taas miten käy tänä keväänä kun pilli menee taskuun ja war zone miehitetään. Siellä ei mikkihiiret juhli taaskaan. Sitä paitsi tuo joukkue on taas kerran väärin koottu: Pelaajamateriaali on liian kapea, kärkimiehet puhki peluutettu koska pakko pelata mutta juuri nyt pitäisi olla potku raikkaimmillaan ja kiimaa katseessa.

  Suomalaisista pelaajista on mahdoton koota menestyvää joukkuetta nykyliigaan. Ensi kaudella 16 joukkuetta kilpailee pelaajista ja kun ei ole varaa maksaa niin parhaat pelaajat kiertävät kaukaa. Tätä tulisi voida kompensoida hyvällä skouttauksella eli ammentaa ulkomailta pelaajia ja näillä tulee olla kova draivi menestyä ja tehdä töitä. Kentällinen nuoria puolihulluja kanadalaisia sinkoilemaan kaukaloon ja ajamaan kaikkea mikä liikkuu vai kaksi slovakkia uransa loppupuolella rahastamaan vai ruotsalaisia kehäraakkeja? Kumpi on raikkaampaa? Pitäisi aina muistaa kenelle tätä touhua tehdään ja pelataan. Se on yleisö joka maksaa ja jääkiekko on viime kädessä viihdettä eikä mitään shakkia tai puoliviivekontrollilähtöjä. Jääkiekko on vauhdikas kontaktilaji jossa sattuu ja tapahtuu, savolaisille on syötetty viime vuodet aivan jotain muuta.
   
 21. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Minä taas en näy kiekkokontrollia ja maalille ajoa toisiaan mitenkään pois sulkevina asioina. Kyllä sitä voi hyökkäyksiä rytmittää ja palautella alaspäin jos se viisasta on ja silti mennä maalille kun hyökkäyspäähän on päästy.
  Tuosta joukkueen kasaamista olen kyllä ihan samaa mieltä. Kapea on materiaali ja uudet "vahvistukset" ei ole onnistuneet maaleja tekemään niinkuin piti.
  Pelitapa kyllä tuntuisi aiheuttavan paljon loukkaantumisia koska kiekkoa pitäviä aijiähän siellä aina ajellaan.
   
 22. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Niin, Nikko Davis Mankinen kaikki tehneet sen 11maalia. Viime kauden Keränen tehnyt saman kuin viime kaudella. Viime kaudella maaleja teki Birner 15, Voutilainen 17 Kapanen 11 Kolehmainem 9 Lyytinen 9. Korjataan, että Keräsellä yksi vähemmän. Eli terävin kärki on ollut selvästi heikompi. Onhan tuo koko nippu ollut hmv osastoa verrattuna viime kauteen. Eniten epäonnistuneet ovat ulkkarit. Davis ei ole yltänyt lähellekkään Birnerin tasoa eikä Lauritzen Kubalikin. Myöskin Vode jäi paikkaamatta kun ei Mankiselta voi samaa määrää odottaakkaan. Jospa ensi kaudelle saataisiin kokonaisvaltaisempia pelaajia eikä näitä jaksottaisia. Välillä tulee pisteitä ja sitten pitkään hiljaista.
   
 23. Uramawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lannyn pensselit, Paten leuka ja Sashan GF
  Lainaus:
  Tottahan se on, että kiekkokontrolli on tätä päivää mutta Kuopiossa tuntuu olevan ajattelutapa jossa kiekkokontrollia osaavat pelata vain fyysisesti heikot pelaajat. Joukkue kasataan täyteen tätä pelaajatyyppiä ja ihmetellään kun ollaan telakalla ja keväällä ei menestytä.
   
 24. Van Cleef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
  Lainaus:
  (tummennus oma)
  Tässähän se on tiivistettynä mitä haetaan ja mikä on se Virran ja yleisestikin kiekkokontrollin puolustuksellinen lähtöajatus. Etenkin vieraspeleissä tämä korostuu. Ja pitää suhteuttaa pelaajamateriaaliin. Nyt etenkin hyökkäyskalusto ei ole niin laadukas kuin esim. viime kaudella tai Virran aikasemmalla visiitillä parhaimmillaan. Tästä on seurannut, että pelitavan puolustuspelillinen puoli on korostunut enemmän. Viime kaudella ja kun oli Kapanen, Sahlsted & co., niin laadukas hyökkäysmateriaali antoi enemmän eväitä hyökkäykseen.
  Tätä ilmiötä voisi kutsua joskus "tylsäksi", koska pyritään pitämään kiekkoa puolustuksellisesti. Jos meillä olisi timanttinen hyökkäys, niin tuo pelin virtaus ja tasapaino hyökkäys/puolustus välillä olisi erinäköistä.

  Kiekkokontrolli ei sulje mitenkään pois suoraviivaisempaa maalille menemistä. Virtakin sanonut, että puuttuu vähän sellaiset pelaajat tällä hetkellä. No, tietysti herää kysymys, että miksi? Nikko esim. varmasti oli sellainen mistä haettiin tähän rooliin. Uskon, että ensi kaudelle siinä on juuri kohta mihin tarkennetaan pelaajahakua. Ainakin pitäisi mielestäni. Sellainen 2-3 hyökkäysalueen maalinedustalla hyvää pelaajaa 1-3. kenttiin. Se ei sulje pois etteikö he kykenisi kiekkokontrolliin myös. Kiekkokontrolli ei tarkoita sitä etteikö sulla voisi olla joukkueessa fyysisempään peliin kykeneviä pelaajia. Ehkä vähän hirttäydytty samanoloisiin pelaajiin (poisluk.esim. Mutanen). Hyökkäysalueen maalinedusta/maalintekosektori on mielestäni iso kehityskohde ensi kaudelle ja siitä eteenpäin. Miettisin Kimmon ja Pekan housuissa tätä ja luulen lausunnoista päätellen, että tähän kiinnitetäänkin huomiota.
  Mutta kuten sanoin, niin se ei tarkoita, että pitäisi hylätä kiekkokontrolli ja alkaa kiskoa kaahaamalla jotain päätöntä havaiji kiekkoa flipperissä.

  Virran jälkeistä aikaa ajatellen toivoisin, että säilytettäisiin perusajatuksena aktiivinen ja rohkea kiekollinen peli. Pyrittäisiin aloitteellisuuteen ja pelaamaan ja rakentamaan peliä kiekon kanssa rohkeasti. Tämä EI tarkoita, että pitäisi pelata samalla tavalla kuin Virran pelitapa.
  En mielelläni näkisi sellaista, että lähdettäisiin vain tukkimaan ja heittelemään punaiselta päätykiekkoja yms. prosenttikiekkoa, jossa minimoidaan kaikki riskit.
  Toivoisin rohkeaa kiekollista peliä eri tavalla sen valmentajan ajatuksin kuka sitten silloin lieneekään.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 04.08.2016 klo 15.03
 25. Pallonivel Jäsen

  Lainaus:
  Mutuna sanoisin, että isot, luisteluvoimaiset pelaajat vaan maksavat liikaa. Siksi näitä pieniä väkkäriä Kuopioon saapuu.

  Nykyisin paljon sanotaan, että joku pelaaja ei sovi toisenlaiseen pelitapaan, eli vaikkapa Davis on pystysuunnan jääkiekon edustajia, joka sen takia floppasi sekä Kärpissä että Kalpassa. Minusta kysymyksessä on tällöin yksinkertaisesti huono jääkiekkoilija, jos ei pysty sopeutumaan. Toisaalta näitä suht huonoja jääkiekkoilijoita liigassa tänä päivänä riittää, koska kaikki vähänkin paremmat pelaavat ulkomailla (pl. nuoret).

  Pelitapa on minulle aivan toissijainen, kunhan olisi taitavampia jääkiekkoilijoita ja niitä persoonia. Tällöin porukka saapuu hallille.