Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KalPan valmennus ja pelitapa 2017–2018

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana ilman sukkia, 21.02.2016 klo 11.00.

 1. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Missä muussa liigaseurassa nostetaan päävalmentajaksi henkilö, jonka valmennuskokemus on 1 kausi A-junnuja ja 1 vuosi apuvalmentajana Liigassa? SK tosiaan vannoi, ettei tule koskaan valmentamaan KalPaa ja pari vuotta sitten kyseli tuolla kylillä, että tietääkö joku jonkun, joka haluais ostaa tämän seuran pois.

  Suomen sisäsiittoisin seura: KalPa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2016 klo 09.48
 2. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tämä näkyy varmasti ens kaudella siinä, että joukkue tulee olemaan paljon kovempi paperilla, mitä tämän vuoden joukkue. Kapanen hommaa itselleen varmasti kunnon työkalut, että hän pääsee näyttämään valmentajan kykyjään.

  Mielenkiintoista nähdä, miten pitkä soppari SKlle kirjoitetaan. Mielestäni sen pitäisi olla maksimissaan luokkaa 2+1
   
 3. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Lompakosta.
  Jos menee perseelleen niin se tuntuu samantien omassa kukkarossa se on aika helvetin iso paine.
  Se onko Kapanen sitten kypsä valmentamaan ykkösenä liigajoukkueessa on kokonaan toinen juttu mutta ilmeisesti siihen nyt luotetaan.

  Sitä miksi tästä nyt luodaan iso ristiriita tilanne kun onhan noita omistajia monessa muussakin yrityksessä vastuussa myös operatiivisesta toiminnasta.
  Jos se koetaan vaikeaksi, että Kapanen on samalla tj:n esimies ja alainen niin vaihdetaan toimitusjohtajan titteli talousjohtajaksi niin se on sillä hoidettu.
   
 4. Uncle Ben Jäsen

  YLE näyttäisi vahvistavan asian.

  Sami Kapanen nousee KalPan päävalmentajaksi | Yle Urheilu | yle.fi

  Lainaus:
  Tuon YLEn jutun mukaan juuri noin, 2+1 vuotta.

  Lähinnä tulee mieleen, että ketä muita valmennusryhmässä sitten tulee olemaan..
   
 5. Poropaimen Jäsen

  Lainaus:
  Kapasen ei siltikään tarvitse pelätä pestinsä puolesta vaikka kuinka menisi päin helvettiä, riittää että uskoo homman muuttuvan paremmaksi. Normaalivalmentajalla ei pelkkä usko riitä, sillä päätöksen työsuhteesta tekee ylempi taho. Pääomistaja Kapasta ylemmäksi ei KalPassa tällä hetkellä voi mennä, sama se vaikka Sami olisi siivoojan tittelillä organisaatiossa.
   
 6. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Luuletko oikeasti, että Kapanen jatkaa päävalmentajana jos siellä kynnetään kokoajan ja homma menee päin itseään varsinkin jos joukkueeseen todennäköisesti panostetaan enemmän kuin tällä kaudella.
  Toki joo Kapanen on tehnyt tiettyjä täysin älyvapaita ratkaisuja mutta kyllä se oma lompakko kummasti vaikuttaa päätöksen tekoon jos joukkue ei pysy näpeissä ja turpaan tulee kokoajan.
  Yhä tuo ei ole mitenkään ainutlaatuinen tilanne, että pääomistaja on myös päävalmentaja mutta ei mikään yleinen ratkaisu myöskään.
   
 7. ilman sukkia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  No nyt ollaan hereillä. "Entäs jos ollaan viimeisiä" on aivan hemmetin aiheellinen kysymys n. vajaan vuoden päähän. Kun tätä oikein isommalla porukalla mietitään niin ehkä löydämme korrektin ratkaisun jonka voi sitten lokakuussa 2017 kirjoittaa yleisönosastolle/tekstaripalstalle, jos uskaltaa. Nimimerkillä "mitäs minä sanoin"
  Tuomitaan hyvissä ajoin ettei yhtään kiveä jää kääntämättä.

  Eiköhän tämä "otetaan ulkopuolelta samihirvonen/anttipennanen" syynä ainoastaan ulkopuolelta, ole kokeiltu.
   
 8. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Itse mietin tätä, eikä tullut yhtään samanlaista tapausta mieleen. Stefki Kuqi oli käsittääkseni osaomistajana PK-35:ssa, kun valmensi joukkuetta, mutta antakaahan esimerkkejä muista vastaavista tapauksista, jossa pääomistaja olisi ollut myös päävalmentaja! Siis palloilulajissa ylimmällä sarjatasolla.
   
 9. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  "Miks ei voida kokeilla" onkin sitten ihan helkkarin paljon parempi argumentti. Jos olet katsonut elokuvan Jurassic Park, niin tiedät, että ihan kaikkea ei kannata mennä kokeilemaan vain siksi, että voi
   
 10. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Sanooko Phoenix Coyotes ja Wayne Gretzky mitään?
  No pääsarjaksi laskettavaksi on myös London Knights ja Dale Hunter OHL:ssa saldona suomalaisista pelaajista vasta Ollit Määttä ja Juolevi.
   
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Kyllä Sami on sen verta fiksu ja hieno kiekko mies, että jos ei onnistu niin jättäytyy tehtävästään pois. Siis valmentajapestistään.

  Mielenkiintoista on myös tulevan kauden rosteri. Monilla kalleilla pelaajilla loppuu soppari ja Sami saanee koota mieluisansa nipun. Ainut ristiriita tässä vähän tulee kun UTJna on veli Kimmo. Taitaa Sami jyrätä aika 100-0 nuo valinnat. Rahaa ja mahdollisuuksia Sami saa tuohon hommaan siis kivasti.

  Soppari on sopivan kokoinen ja hyvä luoda nyt jo varmuus tai aikaväli. Eiköhän apukoutsit tule kolmesta herrasta ala Hentunen, Miettinen, Laine.
   
 12. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Tietääkseni 99 oli vain osaomistaja. Mielestäni se tekee ison eron tuossa omistajuudessa onko pää- vai osa-omistaja. Käsittääkseni osa-omistajalla päätäntävalta on marginaalinen verrattuna pääomistajuuteen. Hjallishan tämän on tuonut esille Jokereiden kohdalla.
   
 13. eakin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Kovasti tuntuu kannatusta saavan Kapanen täällä. Itsestä tuntuu että suurelle osalle kuopiolaisista KalPa on jo usean vuoden ajan ollut Kapasten sisäpiirin puuhastelua ja ei se imago tällä ainakaan nouse. Itse en koe tällä hetkellä KalPaa enään omakseni ja kuopiolaisten joukkueeksi vaan Kapasten joukkueeksi. Hyvä jos muut tykkää. Itse olen paljolti siirtynyt seuraamaan tiiviimmin NHL:ää kun taas edelliset 30 vuotta KalPa on tullut aina ensimmäisenä.

  Mielestäni perheyritykset ovat hienoja, auttavat työllisyydessä ja voivat saada Suomen nousuun, mutta urheilubisneksessä niiden paikka ei ole.
   
 14. Asenne01 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Helsingin Jokerit
  "Olen erittäin otettu valinnasta ja innoissani tulevasta päävalmentajapestistäni", Sami Kapanen kommentoi.

  Hienoahan se on olla tyytyväinen omasta valinnastaan. Optiovuosi on vieläpä seuran optiolla, eli tässä tapauksessa tuolla pykälällä ei ole mitään merkitystä. Mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että Kapanen on sen verran itsekriittinen ihminen, että vaatii itseltään ja muilta paljon menestyäkseen. Vaatimustaso oli kova jo pelaajauran aikana, enkä näe syytä miksei tuo tyyli säilyisi. Vastaa suuressa roolissa yksityishenkilönä KalPan taloudesta, joten haluaa varmasti viedä seuraa eteenpäin.
   
 15. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Kyllä se pätösvalta oli tuolloin Gretzkyllä vaikka sielläkin oli erikseen GM:t rakentamassa joukkuetta.
  Hjallishan on pääomistaja Jokereissa vain nimellisesti ne oikeat päätökset tehdään ihan jossain muualla.

  Näetkö ongelmana normaalissa yrityksessä omistaja on itse toimitusjohtajana? Tai entäs jos ei halua olla se taloudesta vastaava vaan jatkaa esim. tuotekehityksessä onko se sinun mielestäsi ongelma?

  Kapasen roolista voi tulla ongelma jos homma ei lähde sujumaan mutta epäilen, että ensi kaudeksi hankitaan pari kunnon syömähammasta tuohon nippuun niin joukkueen iskukyky on ihan toista luokkaa.
   
 16. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Porukka ei ehkä ihan täysin ymmärrä täällä, että mitä tuo jääviysasia käytännössä tarkoittaa, miksi se on vaarallinen ja mihin voi johtaa. Kyse ei ole siitä, että onko Sami Kapanen fiksu ihminen ja hoitaako asiansa ja plaaplaaplaa. Tilanne tässä asiassa aivan sama kuin, että Therese Johaug olisi samalla ammattihiihtäjä ja Kansainvälisen Antidoping-komitean puheenjohtaja. "Asiaa kriittisesti tarkasteltuamme päätimme, että Johaug selviää tällä kertaa huomautuksella" T: Kansainvälinen Antidoping-komitea.
   
 17. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Tyytyväinen tähän valintaan. Samin tason päävalmentajana näkee sitten kun sen aika on (yllätys). A-junnuissa hyvää työtä, kausi apuvalmentajana alkanut hyvin, päävalmentajan palkkakulujen säästäminen, media-arvo, kiinnostus seuraa kohtaan (?). Paljon positiivista.

  Voisin kuvitella Samin olevan myös houkuttelevampi vaihtoehto pelaajien kannalta, kun Pekka Virta. Etenkin nuorien, urheilullisten ja eteenpäin pyrkivien keskuudessa.

  En usko Samin olevan niin pässi, että ei osaa paikastaan luopua jos selvästi aihetta on. Miehestä on tietty jäänyt aika periksiantamaton kuva, hyvässä ja pahassa. Nähtäväksi jää, mutta uskon olevan tässä vaiheessa paras vaihtoehto.
   
 18. eakin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Seuran nimenkin voisi muuttaa. KapPa olisi hyvä, Kapasten Pallo.
   
 19. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Lainaus:
  KalPalla on olemassa myös hallitus joka tekee päätöksiä. Jos ei hallitus pysty päättämään seuran parhaaksi, niin sitten myös sieltä porukka vaihtoon.
   
 20. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  No eihän se KalPassa ollut ongelma kun Kapanen oli toimitusjohtaja. Yritysmaailmassa omistaja-toimitusjohtaja on ihan yleinen tandemi, mutta kun jääkiekossa omistaja/hallitus/toimitusjohtaja-akseli antaa yleensä valmentajalle potkut, jos homma ei toimi. En itsekään epäile, etteikö homma toimisi mutta JOS.
   
 21. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Erittäin huono vertaus kun Johaug ei omista WADAA, eikä ole sen kanssa tekemisissä muuten kuin "asiakkaana".
  Miten Kapanen on jäävi päättämään siitä mitä hänen itsensä pääosin omistama seura tekee?
  Ei Kapasen valmennusura voi olla ainakaan huonompi kuin erään Jari Laukkasen KalPan penkin takana se uskaltaako Kapanen mahdollisten vaikeuksien tullessa tehdä sen ratkaisun, että lähtee kävelemään penkin takaa.

  Lainaus:
  Niinhän se antaa yritysmaailmassakin jos homma kusee.
  Jos tädillä olisi munat se olisi setä juu mutta vähemmän epäilyksiä tätä valintaa kohtaa on kuin erään Jari Laukkasen tapauksessa vaikka Kapasen valmennuskokemus on ohut verrattuna moneen muuhun.
  Nyt Kapasta voi hyvin verrata yrittäjään, joka ei halua olla itse vastuussa taloudesta toimitusjohtajana mutta jatkaa yrityksessä kehitysjohtajana sitähän tuo päävalmentajan tontti pitkälti on.
   
 22. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Olipa harvinaisen ontuva vertaus. Antidoping-komitean puheenjohtajaa ei pysty hyvällä mielikuvituksellakaan rinnastamaan urheiluseuran omistajaan. Urheiluseuran omistaja on näistä kahdesta se, joka operoi omilla rahoillaan.

  Mitä merkitystä tässä tapauksessa ylipäätään on jääviydellä? Kaikissa mahdollisissa skenaarioissa Sami Kapanen kantaa valmentajana tekemistään ratkaisuista viime kädessä kaikista suurimman vastuun. Aivan kuten Jani82 tuossa aiemmin kirjoitti, joukkueen kyntäminen tuntuu suoraan Samin lompakossa.

  KalPa on Kapasten leikkikalu. Se päättää, joka maksaa.
   
 23. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Samin mietteitä YLE:n haastattelussa pestiä koskien.

  Mielenkiintoista nähdä millaisia muita henkilöstömuutoksia organisaatiossa tapahtuu: "Kapanen puhuu myös henkilöstömuutoksista ja muista "radikaaleista" ratkaisuista, mutta muutosten sisällöstä mies ei vielä suostunut avautumaan. Kapanen ei myöskään osaa vielä kertoa, millainen hänen muusta valmennustiimistään tulisi."
   
 24. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  No YLE:llä hän ainakin itse sanoo, että "minun pitää jäävätä itseni tietyissä asioissa".

  Lainaus:
  Lainaus:
  Laukkanen, Laukkanen, Laukkanen..
  Meinasitko, että tekipä KalPa miten hölmöjä päätöksiä tahansa, niin se on OK, koska Jari Laukkanen? Alkaa mennä touhu sulla jo monomaaniseksi tuon yhden ihmisen kanssa. Unohtaisit jo hyvä mies sen Laukkasen. Minäkin olen unohtanut jo mm. Risto Kermisen.
   
 25. HokiHero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Majoneesi-Matti
  Mielenkiintoinen päätös joka tuo ristiriitaisia ajatuksia. Kapanen on valmentanut A-junnuja menestykseen vauhdikkaalla pelitavalla, imenyt oppia Virralta ja on äärimmäisen kunnianhimoinen ja analyyttinen. Yleisesti voisi sanoa että on vaikea löytää valmentajaa jonka uskon haluavan yhtä paljon menestystä ja olevan yhtä kriittinen omaa ja muiden tekemistä kohtaan.

  Toiselta kantilta taas ihan periaatteesta olisi halunnut rikkoa organisaation toiminnan mukavuusalueella ja jonkun ulkopuolisen tuovat uusia tuulia sekä poistavan yleisen fiiliksen "puuhastelusta" pienessä piirissä. Uuden valmentajan ongelma on vain se että vaihtoehtoja on hyvin rajallisesti eikä kiekollisesta identiteetistä ole järkevää luopua. KalPa on ylisuorittanut materiaaliin nähden kausi toisensa perään ja jos tällä materiaalilla aletaan taistelemaan Saipoja ja Kookoita vastaan samoilla aseilla on todennäköistä ettei joukkue nää edes säälipleijjareita.

  Eli yhteenvetona jos tälläinen Kapasen tavoin ajatteleva, luonteen omaava ja opin saanut kaveri olisi tullut ulkopuolelta olisi äärimmäisen innoissani koska mies näyttää juuri sopivalta viemään KalPan pelitapaa järkevästi jatkuvuutta ylläpitäen uudelle tasolle. Nyt maistuu pieni kitkerä sivumaku ja vain aika näyttää mihin suuntaan se lähtee muuttumaan. Odotetaan rauhassa mitä muutoksia organisaatiossa tulee ja miltä tulevaisuuden strategia näyttää kun sekin on viime aikoina ollut vähä hakusessa.