Kallista... elämä on!

  • 627 647
  • 2 505

lihaani

Jäsen
Ihmetyttää limppareiden hirveä hinta. Onhan se aika kusetuksen tuntuista, että värjätty sokerivesi maksaa 1.60/pullo kun keskiolutta saa 0,92€/tölkki. Vaikka vesipullo on 0,5l ja kaljatölkki 0,33l.

Epäilen, että jossain vesipullossa on kaupan suurin kate. Mutta se ei ole hölmö joka pyytää . . .
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Onhan se aika kusetuksen tuntuista, että värjätty sokerivesi maksaa 1.60/pullo kun keskiolutta saa 92€/tölkki.
Ei olut ihan noin kallista ole.

Parhaan katteen tuotteet ovat kaupassa useimmiten heti sisäänkäynnin jälkeen oikealla ja kassalla. Usein esim aikakausilehdet ovat niitä.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Parhaan katteen tuotteet ovat kaupassa useimmiten heti sisäänkäynnin jälkeen oikealla ja kassalla. Usein esim aikakausilehdet ovat niitä.

Aikakausilehtien kate ei todellakaan ole kaupalle mitenkään mahtava, vaan se on riskitöntä katetta. Eli kauppa saa vähän välistä siitä mitä myy, mutta myymättömistä ei tappiota tule. Ne ovat siellä vähän jonkun veikkauspelien tapaan, jos haluaa asiakkaita, niin myytävä on, vaikkei tuo oikein kannatakaan.

Vai oletko joskus ostanut sen seiskasi -30% -tarralla merkittynä.

Kate laskettuna osto- ja myyntihintojen erosta lienee keskimäärin lähellä 50% tämän päivän kaupassa vähittäismyynnissä suoraan kuluttajille. Jossain pienraudassa jopa yli 90%, todellinen kate henkilökunta-, tila-, pääoma- yms. kustannusten jälkeen voikin olla vaikeampi laskea.

Meillä elintarvikkeiden hintaa nostaa myös valikoimien runsaus. Kaupan kertaostoerät pienenvät, kun ylikypsää saunapalvikinkkua pitää olla hyllyssä seitsemältätoista eri valmistajalta. Samaalla hävikin, tai sen -30% kaupan, määrä kasvaa. Kääntöpuoli tälle e-koodittomuudelle on myyntiajan lyheneminen kaupassa, joka vaikuttaa toisaalta keräily- ja kuljetuskustannuksiin, toisaalta lisää hävikkiä.

LIDL tehnee Suomessa huipputulosta, sääli ettei sitä pääse näkemään mistään, kun eivät Oy ole. Näitten LIDLin private label -tuotteiden hinnat ovat meillä äkkiä kolmanneksen korkeampia verotaso korjattunakin. Enkä usko, että saksalaisen bratwurstin kuljettaminen Orivedelle on kallimpaa kuin Las Palmasiin Kanarian saarille.

Mutta absoluuttisesti paras kateprosentti ruokakaupassa on yleensä noilla kerralla syötävillä herkuilla. Suklaapatukalla, jäätelöpuikolla, paistopisteen hyvälle haisevalla wienerillä. Tai sitten erikoistuotteilla, varsinkin jos ne säilyvät kauan, eli kiertonopeudella ei ole niin väliä.

Edit: Perkele, lehtimyynnin katehan on siis 100% kaupan kannalta, nyt meni kate ja kannattavuus huolellisesti sekaisin. Tai ääretön %. Eli kauppa ei maksa lehdistä mitään, vaan tilittää myydyistä eteenpäin osan.

t. hanu
 
Viimeksi muokattu:

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuota ihmetellyt muuten "isoissa kaupoissa", Lidlissä nämä tuoreet (pakastamisesta paistoon ja tuoremyyntipisteelle) leivät + yms, ovat välillä jopa 1/3 "ison" kaupan hintaan nähden. Croisantteja joskus ostin lidlistä, taisi olla 0.39€ kpl, sitten Prismassa croisantit ovat "paketissa" illalla euron kipale tai yli. Tehdäänkö tuolla taikina aina aamuisin itse vai tuodaanko se joka aamu tuoreena? Ei noita yleensä aamuisin ole paketissa tai iltaisin alennuksella, joten roskiin menevät ilmeisesti tai sitten tehdään niin pieni satsi että enemmänkin menisi, mutta ei oteta riskiä
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikös nuo paistopisteiden taikinat tule yleensä joltain toimittajilta pakasteina, eli niitä sitten paistellaan pienissä erissä kysynnän mukaan. Tosin aika hyvin varmaan kauppiaat osaavat menekkinsä arvioida etenkin vakiotuotteiden osalta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ensinnäkin kiitos hanulle kattavasta ja mielenkiintoisesta vastauksesta
Vai oletko joskus ostanut sen seiskasi -30% -tarralla merkittynä.
Vaikka mieli tekisi protestoida tällaisestä "oletko koskaan imenyt kyrpää josta et pidä"-tyyppisestä kysymyksenasettelusta, niin vastataan kun kysyttiin. En ole koskaan ostanut seiskaa -30% tarralla varustettuna.

Mielenkiintoinen havainto oli joskus aikoinaan, että jenkeissä ei kaupoissa myyty yksittäisiä jäätelöpuikkoja tai tuutteja. Pienimmät pakkaukset olivat joko 4 tai 6 pakkauksia. Sitä ihmettelin, mutta luulisin että liittyy jotenkin kaavoitukseen tai muuhun vastaavaan säätelyyn.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Tuota ihmetellyt muuten "isoissa kaupoissa", Lidlissä nämä tuoreet (pakastamisesta paistoon ja tuoremyyntipisteelle) leivät + yms, ovat välillä jopa 1/3 "ison" kaupan hintaan nähden. Croisantteja joskus ostin lidlistä, taisi olla 0.39€ kpl, sitten Prismassa croisantit ovat "paketissa" illalla euron kipale tai yli. Tehdäänkö tuolla taikina aina aamuisin itse vai tuodaanko se joka aamu tuoreena? Ei noita yleensä aamuisin ole paketissa tai iltaisin alennuksella, joten roskiin menevät ilmeisesti tai sitten tehdään niin pieni satsi että enemmänkin menisi, mutta ei oteta riskiä

En tiedä, ymmärsinkö kysymyksesi oikein. Mutta LIDLissä on aivan sallittua se, että joku tavara on loppu. Väitän, että LIDL tekee sen verran, mitä saa varmasti myytyä, meidän isot sen verran, että varmasti riittää. Kyllähän sieltäkin löytää noita poistoprosenttituotteita, mutta ei kyllä samaa roinaa kovin montaa kertaa.

Ehkä se LIDL on (meidän) junttien kauppa, ei sev'väliä, jonsei tota ny ollu. Ääs-K-Marketissa ruvettaisiin jo vähintään kassatyöntekijälle vittuilemaan. Vähän tuntuu siltä, että LIDLiltä hyväksytään 'huonompi palvelu' kuin noilta meidän perinteisiltä toimijoilta.

LIDLissä valikoima ihan mutuna elää, mikä ei kierrä, niin pois ja uutta matoa koukkuun. Tämmöisenä ruokafriikkinä välillä vituttaa, kun tekee siellä jonkun löydön, mutta kysynnän puuttessa se häviää.

t. hanu
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minä olen muuten nähnyt lehtitelineissa alennustarroja. Viimeksi tänään K-kaupassa oli joku Aku Ankan taskukirja -30%. Eikös nekin kierrä Lehtipisteellä muiden lehtien tapaan ns. myyntitilillä?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mielenkiintoinen havainto oli joskus aikoinaan, että jenkeissä ei kaupoissa myyty yksittäisiä jäätelöpuikkoja tai tuutteja. Pienimmät pakkaukset olivat joko 4 tai 6 pakkauksia. Sitä ihmettelin, mutta luulisin että liittyy jotenkin kaavoitukseen tai muuhun vastaavaan säätelyyn.
Espanjassa sama. Yksittäisiä jäätelöitä saa vain kioskeista.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
En tiedä, ymmärsinkö kysymyksesi oikein. Mutta LIDLissä on aivan sallittua se, että joku tavara on loppu. Väitän, että LIDL tekee sen verran, mitä saa varmasti myytyä, meidän isot sen verran, että varmasti riittää. Kyllähän sieltäkin löytää noita poistoprosenttituotteita, mutta ei kyllä samaa roinaa kovin montaa kertaa.

Ehkä se LIDL on (meidän) junttien kauppa, ei sev'väliä, jonsei tota ny ollu. Ääs-K-Marketissa ruvettaisiin jo vähintään kassatyöntekijälle vittuilemaan. Vähän tuntuu siltä, että LIDLiltä hyväksytään 'huonompi palvelu' kuin noilta meidän perinteisiltä toimijoilta.

LIDLissä valikoima ihan mutuna elää, mikä ei kierrä, niin pois ja uutta matoa koukkuun. Tämmöisenä ruokafriikkinä välillä vituttaa, kun tekee siellä jonkun löydön, mutta kysynnän puuttessa se häviää.

t. hanu

En ihan tuota tarkoittanut. Lidlissä jos joku noista tuoreista on loppu, niin kohta tulee joku laittamaan uunilämpimiä sisään. Ihmettelin miten isoissa kaupassa nuo saadaan menemään, tehdäänkö "liian pieniä eriä" vai heitetäänkö ne roskiin jos jää yli. En ole koskaan äss-marketissa nähnyt noita tuoreita alennuksessa
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Espanjassa sama. Yksittäisiä jäätelöitä saa vain kioskeista.

Ei ihan pidä paikkaansa enää, jossain Hiperdinossa on tullut myyntiin yksittäisiäkin jäätelöitä. Vaan jäätelön kotiin ostaminen on tuolla muutenkin melko harvinaista, se on ravintolassa syötävä jälkiruoka tahi kotiin ostettuna joku jäätelökakku, tai cucurucha (tötterö) con dos bolas (kaikki arvannevat merkityksen) kadulla.

Ja siellä kun ne paikalliset jäätelöt niissä kioskeissa ovat vähän eri asia kuin Valio täällä. Kuldyyri on vaan niin eri. Ehken tuolla ilmaston erollakin on jotain tekemistä asian kanssa.

Vaan täältä jyrkkä hyi-hyi Nestlelle versus paikalliset jäätelökulttuurit.

Kaiken kaikkiaan meilläkin tuhlataan käsittämättömästi ihan euroja jäätelön jäässä pitämiseen, tämän päivän kiertonopeus normi kuluttajapakkaukseesa on n. 18kk. Ihan euroinakin laskien jotain tehdään väärin, volyymit kun puoltaisivat ihan jotain muuta.

Ja wittu, en ole yli kymmeneen vuoteen edes syönyt jäätelöä, vaan jäätelötehtaalla joskus töissä olleena vieläkin jotenkin käsittämättömän paljon tulee vaikkapa kaupassa seurattua valikoimia.

t. hanu
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kolme tuntia Nokian Edenissä. Kaksi aikuista ja kolme lasta kylpylä ja safkat rapia satanen. Hinta ei nyt sinänsä hirvitä, mutta noiden ruokien hintaan luulisi saavan syödä jotenkin muuten kuin kertakäyttövälineillä pahvilautaselta. Onnettoman serviisin lisäksi ruoka oli luokattoman huonoa. Lasten hampparit oli kuivia ja täysin mauttomia ja omassa kanahampparissa kananfilee varsin ällöttävää ylikypsää töhkää.

Onnettomien ruokaluvälineiden takia oli vähän pakko syödä sormin, eikä allasbaarin lähistöllä ollut tietenkään edes lavuaaria, jossa huuhdella ketsuppeja ja majoja pois ennen altaaseen menoa. Oli aika etoa kattella, kun naapuripöydän tenavat työntyivät kaikkine paskoineen lastenaltaaseen lillumaan. Tottapahan siellä on vahvat kloorit vesiä puhdistamassa. Onneksi meillä oli ruokailu viimeisenä ohjelmanumerona, niin ei tarvinnut sen asian kanssa enempää tuskailla. Jatkossa ruokailut jossain muualla.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
MTV3:lla on hetki sitten joku suomalainen toimitusjohtaja haastateltava. Mies asuu (myös) Singaporessa ja maksaa vuokraa 14m2:n asunnostaan yli 3000 euroa kuukaudessa.

Varmasti hyvällä paikalla ja aina tiennyt että Singapore ei ole köyhiä varten, mutta onhan tuossa hinta vähintäänkin kohdallaan.

Toki se imago, jota Singapore haluaa pitää yllään, vaikuttaa suuresti kaikkien kiinteistöjen vuokraan. Vain parhaat brändit ja tuotteet kelpaavat myytäväksi, joka sitten on omiaan nostamaan vuokrat korkeiksi.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Valion kevytmaito tuossa läheisessä K-supermarketissa 1,30€/litra.

Kevytmaito paikallisessa Lidlissä 0,75€/litra.

Siinä ei riitä Heikki Paasosen lirkuttelut Mansikeista ja ihanista idyllisistä suomalaisista kotitiloista. Ei riitä. Kehtasikin Valio vetää vielä marttyyrikortin ja kostohinnoittelun siinä taannoisessa maitokeskustelussa. Laitetaan kostoksi kaikki Valion tuotteet boikottiin.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Eikä ole ainut tuote jossa Lidl vrt kotimaiset kauppaketjut on hirveitä hintaeroja...Tuossa hiljattain ostettiin ensimmäisen kerran isompi satsi ruokaa Lids:tä, eikä ollut viimeinen. Tietyt tuotteet käydään muualta, mutta pääpaino siirtyy liideliin. Jos ruokakorimme hintaero per/reissu alkaa olemaan kymmeniä euroja, niin hohhoijakkaa. Laskettiin piruttain, että tietyillä vakio ostoillamme säästämme n.50-100 €/kk Lidiä käyttämällä...Meidänkin isolla perheellä tulee säästöä pelkissä maidoissa tällä hintatasolla vuosittain sievoinen summa. Tai sitten vaikka joka perheen piimä, Laitilan Kukko. Siinä kun saat Lidistä 2,20€ 0,5 litran tölkin, niin maksat Supermarketissa pienestä samanlaisesta 2,60€. Tämä oli verrattuna erääseen Etelä-Suomen markettiin. Pienistä asioista tulee isoja, kun ne kertaantuu kaikessa.

Mitähän kohta keksivät että Lidl hintataso saadaan vastaamaan kotimaisia kusettajia?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Urpointa tässä kuitenkin on se, että edelleen suurin osa käy noissa S- ja K-paskoissa, saa kato bonuksia. Jumankauta kun joku mahti maailmassa saisi tuon neuvostosysteemin romahtamaan ja vapaan kilpailun tälle elämänalueelle, jossa puhutaan kuitenkin niin perusteista kuin olla ja voi.

Arvostan suomalaisia raaka-aineita, mutta kyllä mä kannan rahani Lidliin ilomielin sillä liki parinkympin säästöllä, mikä kauppareissulla syntyy. Varsinkin kun sieltä alkaa pikkuhiljaa saamaan tuoretta lihaa ja kalaa lukuunottamatta kaiken tarpeellisen.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Varsinkin kun sieltä alkaa pikkuhiljaa saamaan tuoretta lihaa ja kalaa lukuunottamatta kaiken tarpeellisen.

Tässäpä onkin ne tuotteet jotka haen muualta. Lihaa, leikkeitä, makkaraa ja kalaa. Eiköhän ihmisillä ole ennakkoluuloja, että halvalla ei voi saada hyvää. Heh, näin oli itselläkin. Nyt kun on tuota kauppaa tullut käytettyä, niin monta oho! reaktiota on tullut. Siis positiivista. Eipä tule mieleen yhtään pettymystä mistään tuotteesta.
 

bart

Jäsen
Arvostan suomalaisia raaka-aineita, mutta kyllä mä kannan rahani Lidliin ilomielin sillä liki parinkympin säästöllä, mikä kauppareissulla syntyy. Varsinkin kun sieltä alkaa pikkuhiljaa saamaan tuoretta lihaa ja kalaa lukuunottamatta kaiken tarpeellisen.

Eikös Lidlistä saa kuitenkin aika paljon kotimaisiakin tuotteita? Ainakin meidän ruokakorissa on mielestäni hyvinkin paljon suomalaista tuotetta. Ja toisaalta ei kai noissa muissakaan kaupoissa lähellekään kaikki tuotteet ole kotimaista alkuperää. Onko joku oikeasti verrannut tätä? Itse olemme olleet vuosikausia Lidlin vakioasiakkaita ja selvästi viime aikoina asiakasmäärä on kasvanut ainakin meidän koti-Lidlissä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Eikös Lidlistä saa kuitenkin aika paljon kotimaisiakin tuotteita? Ainakin meidän ruokakorissa on mielestäni hyvinkin paljon suomalaista tuotetta. Ja toisaalta ei kai noissa muissakaan kaupoissa lähellekään kaikki tuotteet ole kotimaista alkuperää. Onko joku oikeasti verrannut tätä? Itse olemme olleet vuosikausia Lidlin vakioasiakkaita ja selvästi viime aikoina asiakasmäärä on kasvanut ainakin meidän koti-Lidlissä.

Juu, löytyyhän tuolta suomalaista ihan hyvin, joten huonosti ilmaistu multa. Valikoima ei kaikilta osin ole aina kuitenkaan ideaali, mutta harvemmin jaksan parin tuotteen takia mennä toiseen kauppaan, ja tulee sitten ostettua se tshekkoslovakialainen banaani suomalaisen sijasta. Jos jotain tuoreempaa lihaa tai kalaa haluan, menen sitten joko Cittariin tai luomupuotiin, ja samalla tulee hommattua myös kasvikset niistä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Eikös Lidlistä saa kuitenkin aika paljon kotimaisiakin tuotteita? Ainakin meidän ruokakorissa on mielestäni hyvinkin paljon suomalaista tuotetta. Ja toisaalta ei kai noissa muissakaan kaupoissa lähellekään kaikki tuotteet ole kotimaista alkuperää.
Juu, löytyyhän tuolta suomalaista ihan hyvin, joten huonosti ilmaistu multa. Valikoima ei kaikilta osin ole aina kuitenkaan ideaali, mutta harvemmin jaksan parin tuotteen takia mennä toiseen kauppaan, ja tulee sitten ostettua se tshekkoslovakialainen banaani suomalaisen sijasta.
Tämä on muuten mielenkiintoinen ilmiö, jota olen pohtinut runsaastikin tässä viimeksi kuluneiden parin vuoden aikana.

Aikoinaan alkaessani hyppiä Sveitsissä enenevissä määrin tuli vitsailtua asialla: mitä jos löydänkin ruokakaupasta suomalaisen import-tuotteen. Hyppäänkö pari metriä taaksepäin ja... "YÄK! En mä tuollaiseen ulkomaalaiseen tuontitavaraan koske!"? Ensi alkuun tämä oli tietysti vitsi, mutta ajan kuluessa opin näkemään, kuinka naurettava tuo suomalainen tapa oikeasti onkaan. Jotenkin tuntuu, nyt kun vähän laajemmin asiaa ajattelee, että suurin ongelma taitaa olla tuo Itämeri. Periaatteessa kaikki tuontitavarahan tuodaan Suomeen meren yli. Tuoko tämä sitten tuohon suomalaiseen mentaliteettiin jotenkin tuon ulkomaalaisten tuontitavaroiden "pelon"?

Sveitsissä pidetään täysin normaalina, että tavaroita - myös elintarvikkeita - tuodaan rajan toiselta puolen. Salaattia Espanjasta, mansikoita Ranskasta, salamia Italiasta, mandariineja Kreikasta, makkaraa Saksasta, olutta Tshekistä... Lisäksi tätä asiaa jopa korostetaan: päivällisellä saatetaan sanoa, että pastakastike on tehty italialaisista tomaateista tai jälkiruoka ranskalaisista mansikoista. Suomessa vastaavasti muistettaisiin ainoastaan mainita se, että ruokapöydässä joku tuote on kotimaista.

Jotenkin jännä ilmiö tämä "suosi suomalaista" -kuvio. Toki mä ymmärrän sen kauniin periaatteen koko ajatuksen takana. Kuitenkin jossain vaiheessa pitäisi tunnustaa, että aivan kaikkea ei ole välttämätöntä tehdä itse, ja joskus naapuri voi tehdä jotain paremmin.

Hieman kärjistetty esimerkki: ruotsalaiset ovat pyörittäneet jo vuosisatoja niitä "köttbullareitaan". Heillä on lihapullien teossa perinteitä, tietotaitoa ja jopa ylpeyttä. Kuitenkin mielestäni suomalainen hankkisi ennemmin kotimaisia lihapullia. Tai toinen esimerkki: kuinka norjalainen merilohi voi olla jollain tavalla "huonompaa" kuin suomalainen? Suurin osa varmasti muistaa ne jokavuotiset puheet niistä tanskalaisista joulukinkuista. Mikä hemmetti sen sian tekee paremmaksi tai huonommaksi, on se sitten kasvanut Suomessa vai Tanskassa?

Tämä on juuri kokonaisuutena se ilmiö, jota ihmettelen. Suomessa kaikki elintarvikkeet, jotka tulevat maan rajojen ulkopuolelta, ovat vähintäänkin arveluttavia. Sveitsissä vastaavasti osataan nauttia erilaisista tavoista ja kulttuureista - se rajan takaa Ranskasta tuotu mansikka maistuu yhtä makealta kuin se toiselta puolen Sveitsiä raahattu "kotimainen".
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tai toinen esimerkki: kuinka norjalainen merilohi voi olla jollain tavalla "huonompaa" kuin suomalainen? Suurin osa varmasti muistaa ne jokavuotiset puheet niistä tanskalaisista joulukinkuista. Mikä hemmetti sen sian tekee paremmaksi tai huonommaksi, on se sitten kasvanut Suomessa vai Tanskassa?
Tätä olen minäkin ihmetellyt. Ei se lohi puhu norjaa eikä suomea, eikä tiedä minkä maan aluevesillä sattuu uiskentelemaan. Tanskalainen sikakaan tuskin on kokonaan erilainen elukka kuin suomalainen putte, samaa lihaa ja läskiä sen kamaran alta löytyy.

En myöskään jaksa uskoa siihen, että ulkomailla myrkytettäisiin ruokia säännönmukaisesti jotta ne olisivat huonompia ja haitallisempia kuin joutsenlippusafkat. Kai ulkomaalaisilla ihmisilläkin on samankaltaiset elimistöt kuin suomalaisilla, ja mikä heidän ruoansulatusjärjestelmälleen soveltuu, soveltuu myös meille.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Tätä olen minäkin ihmetellyt. Ei se lohi puhu norjaa eikä suomea, eikä tiedä minkä maan aluevesillä sattuu uiskentelemaan.

Aito merilohi vai kassilohi? Jos tarkoitetaan tarjouslohta, niin se on kassilohta eikä se taida päästä lähellekään aluevesirajaa.

Itämeren kaloista taasen olen sitä mieltä, että koska en aio kuhan kanssa jutella, niin ei ole väliä puhuuko se eestinkieltä vai suomea.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Tätä olen minäkin ihmetellyt. Ei se lohi puhu norjaa eikä suomea, eikä tiedä minkä maan aluevesillä sattuu uiskentelemaan. Tanskalainen sikakaan tuskin on kokonaan erilainen elukka kuin suomalainen putte, samaa lihaa ja läskiä sen kamaran alta löytyy.

En myöskään jaksa uskoa siihen, että ulkomailla myrkytettäisiin ruokia säännönmukaisesti jotta ne olisivat huonompia ja haitallisempia kuin joutsenlippusafkat. Kai ulkomaalaisilla ihmisilläkin on samankaltaiset elimistöt kuin suomalaisilla, ja mikä heidän ruoansulatusjärjestelmälleen soveltuu, soveltuu myös meille.


No nyt kannattaa varmaan vaikka googleta tutustua mitä eroa on suomalaisella ja norjalaisille merilohella?
Norjan lohi mitä meille tuodaan on kasvatettua ja syötettyä "pullalohta", jonka takaa paljastuu myös aika paljon kyseenalaistakin tietoa.
Suomesta tai Itämereltä pyydetty lohi on pääasiassa villiä ja pohjoisen jokiin kutemaan nousevaa lohta. Lohen koostumus ja maku on erilainen, jopa värikin on vaaleampi. Tätäkään en suosittele ainakaan paljon syömään sen uhanalaisuuden ja ympäristömyrkkyjen takia.
Kirjolohi eli "kassilohi" taitaisi olla se eettisiin vaihtoehto näistä, vaikka huonoja puolia tämäkin kasvatus tuo mukanaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En myöskään jaksa uskoa siihen, että ulkomailla myrkytettäisiin ruokia säännönmukaisesti jotta ne olisivat huonompia ja haitallisempia kuin joutsenlippusafkat.
Ihan aiheellinen ihmettely Mr. Foxilta ja Evililtä. En minäkään usko myrkylliseen ulkomaanruokaan ja kokeilen kyllä mielelläni erimaalaisia tuotteita, jos en laadun sanelemana niin ainakin kokeilunhalusta. Vaan se, miksi mielelläni suosin suomalaista, liittyy nimenomaan siihen, että jotkin tuotteet ovat suomalaisena versiona parempia tai ainakin tiedän sen, mitä ostan. Ostan mieluummin kalani suomalaisena ja mielellään vielä mahdollisimman suoraan kalastajalta. Lihoissa tuo ei ole niin helppoa, mutta siihenkin pyrin. Haluan suosia lähiruokaa. Tehotuotetussa matskussa ei periaatteessa ole niin välilä, tosin kyllä mä siinäkin luotan suomalaiseen/saksalaiseen/ruotsalaiseen enemmän kuin johonkin inkkareihin, jos olen pakotettu sellaista hommaamaan.

Kasvikset, maitotuotteet, marjat ja sienet kalojen lisäksi ovat Suomessa huippuluokkaa, joten lähiruokaperiaatteen lisäksi saan myös laatua. Tosin sieniä ja marjoja en osta, vaan poimin. Kotimaisuus on aivan selvä valtti maassa, jonne on pitkät toimitusmatkat ja joissakin tuotteissa selkeä laadullinen etu puolellaan. Sen sijaan tuotteet, joissa suomalaiset eivät ole vahvoilla, hommaan tietenkin parempina ulkomaalaisina tuotteina. Tasatilanteessa katson asiaa patrioottisin silmin.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Urpointa tässä kuitenkin on se, että edelleen suurin osa käy noissa S- ja K-paskoissa, saa kato bonuksia.

Jaa, no mitäs jos niitä bonareita saa niin paljon, että homma kannattaa verrattuna vaikka Lidlissä käymiseen? Jotkut saattavat käyttää niin paljon rahaa kuussa vaikka ruokaan ja bensaan, ettei Lidliä kannata harkitakaan. Varsinkin, kun joutuisi käymään sitten vielä jossain muuallakin kaupassa. Kyllä mä mahdan olla urpo.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös