Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus
 1. varatuomari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kyllähän kalaseura kelpaa, etenkin kun tuo "vakituinen kalakaveri" hurahtanut vanhoilla päivillään juoksuun, eikä enää jouda kalalle. Tulee oikeastaan kaikenlaista kalastelua mielellään puuhasteltua, mutta kyllä tuo virtavesikalastus eniten lähellä sydäntä.

  Juu, Ruunaalla pari kertaa käyneenä jätän suosiolla ensi reissulla Neitikosken väliin. Murroolla pitää varmaan käväistä, kun siellä ammoisina vuosina koin elämäni tärpin. Lajimääritys tosin jäi arvoitukseksi kun noin 10 minuutin teudonnan jälkeen irtosi. Mutta joo. Laittele vaikka yv:tä niin katsellaan kalahommia.
   
 2. Pori67s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ude&Parru
  Viikonloppuna tarkoitus mennä perhetuttujen mökille Merikarvialle. Tarkoituksena kiertää merta ja kalastella niin paljon kuin kerkeää.
  Yleensä Merikarvialta olen saanut hyviä saaliita

  Hauki: 7 kg
  Lohi 9 kg
  Ahven 0.800 kg
  Siinä niitä suurimpia mitä tullut saatua.
  Keskimäärin tulee 2-5kg haukia, mutta Lohta tullut nyt harvemmin :/

  Kaksi viikkoa sitten ei ollut verkkoihinkaan tullut, kuin muutama ahven ja särki.
  Ollut vähän huono kalakausi tänä kesänä.
  Entä muilla?
   
 3. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, АЦ Оулу
  Pitäisi löytää 4 päiväksi joku kalapaikka heinä-elokuun vaihteeseen.
  Mielellään Oulun yläpuolella ~500km. Mökkimajoitus.

  Olisko kenelläkään heittää mitään paikkaa näin nopeasti?
   
 4. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Lainaus:
  Nyt on hiihtäjät pakissa ja kokeilemaan pääsisi vaikka joka ilta, joskin pitänee vieraiden takia siirtää viikonlopulle kokeilua.
  Olen myös saanut vinkkejä alkuasukkailta kuhan esiintymispaikoista minun kalastusreviireilläni, joka pahasti lisää saalisodotuksia.
   
 5. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Minkälaista kalapaikkaa olis tarkoitus, isoa jokea, pientä jokea, tunturijärviä vai isompia järviä. Tuo sana mökkimajoitus karsii aika paljon pois, mutta Ivalo ja Inarinjärvi on Oulusta noin 508km päässä. Sieltä saanee mökkejä ja järvessä on paljon kalastamisen arvoista kalaa, mutta se on venehommia. Vuokrattava tai vedettävä mukana.
  Jos itse menisin niin tuossa matkassa niin Ruotsin puolelle ja yhteys näihin hemmoihin Fiskflyg AB | Helicopter Services for any purpose ja heiltä kyyti jonnekiin Kaitumille.
  Kun tätä selasin niin samalla löytyi tuollainenkin palveluntarjoaja Accommodation in Tjuonajokk - FishYourDream.com jolla olisi jonkunnäköistä majoitusta. Tämä ei ole minulle tuttu, mutta osui äsken silmään.
  Tuolla Fiskeflygillä olen Kaitumilla käynyt ja on hieno joki. Ja tietysti siellä on hyväjalkaiselle lukematon määrä tunturijärviä ja purojakin joissa tammukkaa ja harjusta on.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2017 klo 22.07
 6. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, АЦ Оулу
  Lainaus:
  Kiitos! Laitoin mailia menemään tuonne helikopterifirmalle.
   
 7. Järvenpää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Wild, Suomalaiset NHL:ssä
  Lainaus:
  Todella huono. Keväällä/alkukesästä vaati kalan saaminen viisi reissua kalastamaan, ja n.tuhannen heittoa virvelillä, ennen kuin apina lähti selästä Lukkarinsannan sillan alla n.100g ahvenella. Myös sen jälkeen tuli neljä reissua tehtyä reposaareen, sinne johtavalle "nostosillalle", reposaaresta ahlasiin vievälle rantatien silloille, mutta ei tärppiäkään.
  Myös kahta ulvilan - nakkilan välillä olevaa koskea tuli käytyä kalastamassa, sekä Isojärven merikarvian puoleista päätä, mutta ei tärppiäkään.

  Merikarvianjoella tuli pari viikkoa sitten kolmisen tuntia kahlattua, saaliina alle puolenkilon hauki, sekä pari kohtuullisen kokoista ahventa.
  Sunnuntaina taas reposaaren merimestan viereisellä aallonmurtajalla tunti-pari tuli heiteltyä, saaliina kolme säynävää

  Normaalisti kaverin mökillä Merikarvialla Merikampingin vierestä ollaan useasti kesäisin käyty vene nappaamassa, ja sitä lähirannikkoa kierretty, mutta tänä kesänä emme ole vielä niitä kulmia nuohonneet. Sieltä kyllä on joka kerta jotain noussut.

  Merikarvianjokeen on kovat himot kyllä jatkuvasti. Siellä alkaa jo paikkoja tuntemaan sen verran, että osaa jo hieman tärppipaikkojakin nuohota.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  EIlen meni töissä vähän pitkäksi ja sain kotona kahvit juotua vasta vaille kahdeksan. Lähdin sitten sauhuja päästelemään päästäni järvelle ja kalahan puri. Vartin yli kahdeksan alotin ja noin 22:15 lopetin niin sain 7 kuhaa, 7 haukea ja ahvenen kuudella vavalla. Kalathan ei todellakaan ollut isoja mutta yksi hauki kolmen kilon kantturoissa, ahven ~400g ja kolme kuhaa ylitti 45cm. Taitaa olla tällä hetkellä tilanne se ettei tässä kotivedellä ole isoa kuhaa paljon. Talvella kuitenkin sain isompaakin että on niitä mutta ei vaan uistimeen osu. Noiden saatujen kalojen lisäksi pakeni ainakin neljä kalaa joista pari oli kookkaampia. Kaikki lähti menee kun vedin toista kalaa ja pakko oli antaa niiden odotella vuoroaan telineessä.

  Nyt ma lahden käymään uudelleen tuossa omassa rannassa ja huomenna on sitten kisapäivä ja paska keli.
   
 9. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Olen käynyt jo pikkuisen uittelemassa tilaamiani "hiihtäjiä". Tulokset ovat hieman kaksijakoisia, sillä hauet ovat kovin hanakoita niiden perään, mutta kuhat loistavat poissaolollaan - edelleen. Olen toistaiseksi päästellyt kaikki hauet takaisin uimaan, kun eivät ole olleet mitenkään pahasti kiinni.
  Onneksi on reviiriä kalastaa eli siirryn pikkuhiljaa lupa-aluettani eteenpäin haravoiden syvänteiden reunoja ja selkävesiä.
   
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kävin äsken pojan kanssa järvellä ja saatiin 6 kuhaa. 3 Kilikeroilla ja 3 Hiihtäjäpojilla. Hiihtäjäpojilla tuli kaksi isointa mutta pieniähän nuo taas oli. Yksi 47cm ja se joutui pataan. Kaksi ~ 43cm ja muut minimallia.

  Serkkupoika soitti järvellä ollessa ja kysyi että arvaa mitä on veneen vieressä. Sanoin että varmaan norppa ni oli kuulema isoin hauki mitä on koskaan saanu. Sillon se oli vielä vedessä kun ei ollut mitään millä nostaa eikä halunnut tunkea kättään kitusiin. Oli sit uitellut lopulta niin pitkään ilmeisesti rantaan jossa oli ottanut "mitan" ja laittanu sen uimaan. Sanohan tuo että kainaloon asti ja arvioi että noin 15kg oli painanut.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Noni, soutu-uistelussa sijoituttiin kaverin kanssa sijalle 1. kun veneitä oli 43. Ei huano, saimme palkinnoksi paikallisen puuvenevalmistan veistämän veneen. 12h kisassa kalaa oli 14 haukea 7 ahventa ja 4 kuhaa.
  Hiihtäjäpoika...kuudella vavalla vedettiin jatkuvasti 2-5 Hiihtäjää joista useampi lapinkultakromia. Ja juuri sillä suurin hauki 3kg ja suurin kuha ~2,8kg eli aika mukavastihan tuo toimi.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2017 klo 13.31
 12. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
  Lainaus:
  Tätäkin voisi kannattaa tutkia:
  Kalastus |
  Ruotsin puolelle menee mutta muutamat kaverit ovat käyneet lohia narraamassa tuolla ja pitäneet paikasta.
   
 13. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Tuli viikonloppuna uisteltua vähän enemmänkin ja saalistakin tuli, joskin, edelleen, pääsivät takaisin vielä kasvamaan. Iloisin ja harmittavin tapahtuma oli eilen, kun ensimmäinen kuha ilmoittautui siiman päähän. Sen olisin huolinut ihan pataan asti, mutta se päätti jatkaa vielä maallista vaellustaan ja onnistui irrottautumaan juuri ennen haavin nielua. Vieheenä toimi 9-senttinen lapinkulta Rapala, kun edellisenä iltana ei lapinkulta Hiihtäjäpoika antanut kuin haukia. Valkorunkoinen punapää Hiihtäjäpoika painouistimen kaverina on todellakin tappava yhdistelmä... hauelle. Pikkuisen tätä arvelinkin entisten kokemusten valossa, mutta tulipahan todistetuksi. Hiihtäjäpojista pitää vielä mainita, että kaikkiin hankkimiini on tullut kalaa, haukia so far, eli varsin toimivia vieheitä ovat.
   
 14. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Täytyy sanoa, että hyvin haukinen oli itselläkin ensikokemus noista. Sitten kun kuhaa alkoi napsimaan niin huomasin, että keskikoko kasvoi moneen muuhun uistimeen nähden ja yleensä aloin saada suurimma aina näillä ja vedän toki muitakin. Ei se mikään puolijumala ole, mutta hyvin toimii. Lauantain kisassa loppumetreillä mentiin kuhapaikan ohi ja sanoin kaverille että näpätään tuo kourulevyllinen lappari veteen, kun siinä oli sellainen 5m vain vettä. Kaveri vielä sanoi että se on liian iso, minä päättäväisesti vänkäsin että sen kokoisella ollaan muuten saatu päivän isoin kuha ja isoin hauki niin suostui sen pudottamaan. 15min ja sielä tuli meidän 4. mittakuha kisaan ja 3000 pistettä lopputulokseen. Kaksi saatiin lapparihiihtäjällä, yksi Kilikerolla ja yksi Shadilla.

  Eilen investoitiin saman kavein kanssa vetouistelu.comin kautta 69 käytettyä hiihtäjäpoikaa. Veikkaan että siinä on myyjällä itselleen toimimattomia värejä, mutta pitää koittaa, itselle ne on uusia värejä. Minulla on se hyvä, että itse vaappuja tekevä kaveri on todellä äärimmäisen taitava maalaamaan vaappuja niin voin aina maalauttaa ne rungot uudelleen, jos ei värit toimi.
   
 15. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Lainaus:
  Kävin tänään räpeltämässä helevetinmoisessa sateessa matalikon reunamia ja kumpuja pohjatärppien säestyksellä. Utelenkin, millaisella vauhdilla te ajelette noilla matalikoilla 15 cm hiihtäjillä, ettei tule tilastotappioita.

  Btw - olihan ohjelmaa, kun yksi siima kiertyi potkurin ympärille ja sitä pelastellessa tuli keikuttua sateessa uimaportaan ja koneen varassa ainakin semmoiset puolisen tuntia - kylläpä viiksetti aika täysillä...
   
 16. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  No nyt mentiin soutamalla niin sellainen 3km/h normalisti vedän 3,7- 4km/h. Mutta en voi sanoa että tilastotappioita välttäisin kun lauantainakin jäi 10 uistinta pohjaan. Tuossa 5m vedellä tosiaan nykäistiin kourulevyllisellä ja se ei mene lähellekään yhtä syvään.

  Mitä tuohon toiseen tarinaasi tulee niin on harmillisen tuttu tunne, ja yleensä se ei satu ihan seesteisellä kelillä. Mutta velimies tempaisi viime viikolla uistimensa siimaan jonka toisesta päästä löytyi vaappu. Toiseen suuntaan paino + plaanari + koko vetosetti lopulta. Että on siinäkin varmaan jotain kalamiestä vähän kehnottanut.
   
 17. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Nonnih, prkle - rupesihan niitä kuhiakin löytymään!
  Kävin taas tänään koluamassa syvänteiden reunoja ja monttuja ja sain saaliiksi, lopultakin, muutaman alamittaisen ja yhden mitta-kuhan. Toin tuon yhden paljussa kotiin asti, mutta oltiin lopulta vaimon kanssa yhtä mieltä, että lasketaan sekin vielä kasvamaan.
  Lukuun ottamatta yhtä pikku ahventa, joka tarrasi painouistimeen, kaikki muut, kolme haukea ja neljä kuhaa, sain folio muikku hiihtäjällä - oli ilmeisesti sen keli tänään. Itse asiassa keli oli vaihteleva, tyyntä auringon paistetta, välillä sadetta ja tuulta, mutta kaikki kalat tulivat auringon paistaessa eli tuo väri toimii ainakin silloin.

  "Tuurin" muuttumiseen taisi vaikuttaa oikean viehevalinnan lisäksi hitaampi vetovauhti, karvan verran yli kaksi solmua, mikä on minimi mun kalustolla ilman laahusankkureita, tms...
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2017 klo 23.00
 18. lebak Jäsen

  Parin opiskelukaverin kanssa suoritetut reilun viikon mittaiset lapinreissut ovat nyt perheiden takia tänä vuonna jäämässä viikonloppureissuksi. Toteutus on jo kahden viikon päästä elokuun alussa.

  Otetaan ehdotuksia vastaan hyvistä Keski-Suomen koskista, jossa riittää vettä ja kalaa. Mielellään myös paikka, joka ei ole kovinkaan ruuhkainen. Majoitus on plussaa, mutta tarvittaessa kannetaan teltta mukaan. Rannoilta ei vaadita suuria heittoalueita (perho) ja kahluukamat löytyy.

  Hieman ollaan ehditty alueisiin tutustumaan, mutta ajankohtaiset vinkit otetaan mielellään vastaan. Missä kosket voivat hyvin tällä hetkellä? Missä on hyvä mahdollisuus mittataimeniin ja muihin jalokaloihin?

  Tällä hetkellä ilmoille on heitelty: Viitasaarta, Äänekoskea, Äyskoskea, Saarijärven reittiä, Heijostenkoskea ehkä jopa Ruunaata?

  Kiitokset jo etukäteen mahdollisista kommenteista, kokemuksista tai vinkeistä!

  EDIT: Kiitokset vielä @Egonomic ja @Surukuku kommenteista. Tuli pitkään harkittua Konnusta ja venekin oli melkein hommattu, mutta kohteeksi päätyi lopulta Nurmijoki.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2017 klo 14.09
 19. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Lainaus:
  Tää menee jo Pohjois-Savon puolelle Leppävirralle eli löytyy Konnuskoski, joka on nyt eka kauttaan Metsähallituksen ylläpitämänä. Koskeen tehdään säännöllisiä poikasistutuksia ja siinä elää myös luonnonvarainen taimenkanta, joka tosin on kokonaan rauhoitettu.
  Netissä voi olla vielä vanhaakin tietoa esim. lupahinnoista, ym. mutta tuolta saa varmaa tietoa paikasta.

  Itsellä ei ole vielä(-kään) kokemusta paikasta, vaikka asunkin lähistöllä - alkaa pikkuisen vasta päästä jyvälle alueen muista kalastuksen saloista.

  Linkki Eräluvat.fi -sivustolle
   
 20. Egonomic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Mestis KalPa
  Lainaus:
  Lainaus:
  Itse en ainakaan Konnukselle suuntaisi ilman venettä, sillä kalastettava alue tahtoo jäädä ainoastaan yhden saaren ja 2 virtapaikan mittaiseksi vaikka kalastettavaa aluetta on paljon enemmän. Tästä syystä omat käynnit on jääneet ainoastaan yhteen kertaan.

  Viitasaaren ja Saarijärven reittien lisäksi kannattanee harkita myös Rautalammin sekä Heinäveden reittiä (Karvio, Kerma ja Vihonvuonne). Konneveden koskien nettisivut ei näköjään toimi mutta tuolta Joet - Keski-Suomen kosket pääsee tutkailemaan Rautalammin reitin tarjontaa.

  Linkki vie fishinginfinland.fi -sivulle.
   
 21. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K-Espoo
  Itse olen siirtynyt kuhan vetouistelusta ahvenen jigaukseen. Lähinnä siitä syystä, että meidän vesistössä kuhan vetouistelu on tehokasta vasta iltamyöhään yleensä klo 21 lähtien aamun pikkutunneille saakka. Ahven on saalivarmempi ja mielestäni sitä on kivempi käsitellä ja vedellä fileeksi. Siksi onkin kiva mennä keskellä päivää klo 11 tuohon penkalle ankkuriin ja alkaa vedellä jigillä ahventa veneeseen. Tuli viime kesänä investoitua yksi päivä kalastusoppaiden ahven/kuha jigauskurssille ja täytyy sanoa, että noilla opeilla ennen niin vaivalloisesta jigauksesta on tullut lempilaji. Suosittelen!
   
 22. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Eilisillan saalis oli 9 haukea ja 8 kuhaa. Kaksi kuhaa joutui pataan mutta kyllä on nyt hankala saada isompaa järvestä josta niitä on perinteisesti saatu.
  Viimeinen hauki oli kyl ~9kg luokkaa mutta tilastoihin päätyi vain valokuva ja haukela jatkaa uimistaan.
  Tuli myös kiva pikku kekkuli.
  Nyt sataa vettä ja rakeita kun esterin perseestä mutta eiköhän tuo illaksi helpota ja kalaan taas päästään.
   
 23. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Mihin aikaan ja väriin kuha iski? Täällä pohjoisella Nässyllä on tullut vaihtelevasti. Kirkkaisiin väreihin tuntuu ottavan parhaiten. Alamitalta on toistaiseksi välttynyt lähes kokonaan.
   
 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Oikeastaan aika ykstasaseen napsivat ilta seitsemän ja kymmenen välillä. Usemapanakin iltana, mutta merkillistä että kalantulo on tyssännyt auringon laskiessa.
  Väreistä parhaiten tänä viikonloppuna osui ihan muikku, kaverin omavalmiste ja keltavalkoinen Nilsu 12cm.
  Omia uistimiani ei ollut veneessä vaan vierailijat latoi uistimet kun minä toimin olutta siemailevana kuskina.

  Iha mehevästi ~9 kilonen, 6,5 kilonen ja 4 kilonen hauki kahteen iltaan. Pienempiä haukia tuli ihan levoton määrä...
   
 25. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Sama täällä. Auringon laskiessa loppuu syönti kuin seinään. Parvet laskeutuu syvänteisiin ja ei saa syömään vaikka syvältä yrittäisi pyytää. Naapuri vanha ukkeli soutelee ja koluaa rantoja ja sokkeloisia salmia ja jotain tuntuu saavan. Moottorilla ei niille paikoille mitään asiaa.