Olipa taas tuossa viikonlopun molemmin puolin huikeita kelejä käydä uistelemassa ja jigiä liottamassa Koiruksen selkävesillä.
Ahventen saanti on kohtuu taattua, joskaan kookkaita yksilöitä, siis lähemmäs kiloisia, ei ole näkynyt. Kuhat ovat olleet ihan järkiään alamittaisia, mutta aina kannattaa kuitenkin yrittää, jos löytyneessä parvessa olisi isompiakin, mitat täyttäviä yksilöitä.
Toisaalta, järvelle on voinut lähteä jo aikaisin iltapäivällä ja aurinko ja tyyni lämmin keli ovat hellineet kalastajia siihen malliin, että muutama tärppi ja pirteä ahven saaviin eri paikoista, niin on mielenkiinto säilynyt hamaan auringonlaskuun asti.
Edit: Paikanvaihdossa mulla on semmoinen taktiikka, että heti ensimmäisen hauen tartuttua paikka vaihtuu, sillä kokemuksesta hauki karkoittaa ahvenet kauemmas tai ainakin aroiksi ja syömähaluttomiksi.
Tein tuossa sunnuntaina ahvenkeittoa n. kolme litraa...
- peratut nahattomat ahvenet kiehuvaan veteen n. 10 minuutiksi ja pois - ovat aavistuksen vielä kiinteitä, jolloin helpompi käsitellä
- kattilaan laakerinlehti, maustepippuria ja suolaa maun mukaan
- porkkanat ja sipulit pieneksi pilkottuina kattilaan kiehumaan ensin, 10 minuutin kuluttua perunat pieniksi pilkottuina nekin
- vihannesten kiehuessa kalat perataan ruodottomiksi, pilkotaan palat pieniksi ja takaisin kiehumaan
- lisätään vielä hieman valkosipulia murskattuna, puolikkaan limen mehu, korianterin "lehtiä" (meillä pakasteesta) ja pieni chilipalko pieneksi hakattuna
- keiton kruunaa desi-puolitoista kermaa hieman ennen tarjoilua
...on aivan helevetin hyvää, kevyttä ja ruodottomana käy kaikille, jotka ylipäätään kalaa syövät, myös pienille lapsille.
Ahventen saanti on kohtuu taattua, joskaan kookkaita yksilöitä, siis lähemmäs kiloisia, ei ole näkynyt. Kuhat ovat olleet ihan järkiään alamittaisia, mutta aina kannattaa kuitenkin yrittää, jos löytyneessä parvessa olisi isompiakin, mitat täyttäviä yksilöitä.
Toisaalta, järvelle on voinut lähteä jo aikaisin iltapäivällä ja aurinko ja tyyni lämmin keli ovat hellineet kalastajia siihen malliin, että muutama tärppi ja pirteä ahven saaviin eri paikoista, niin on mielenkiinto säilynyt hamaan auringonlaskuun asti.
Edit: Paikanvaihdossa mulla on semmoinen taktiikka, että heti ensimmäisen hauen tartuttua paikka vaihtuu, sillä kokemuksesta hauki karkoittaa ahvenet kauemmas tai ainakin aroiksi ja syömähaluttomiksi.
Tein tuossa sunnuntaina ahvenkeittoa n. kolme litraa...
- peratut nahattomat ahvenet kiehuvaan veteen n. 10 minuutiksi ja pois - ovat aavistuksen vielä kiinteitä, jolloin helpompi käsitellä
- kattilaan laakerinlehti, maustepippuria ja suolaa maun mukaan
- porkkanat ja sipulit pieneksi pilkottuina kattilaan kiehumaan ensin, 10 minuutin kuluttua perunat pieniksi pilkottuina nekin
- vihannesten kiehuessa kalat perataan ruodottomiksi, pilkotaan palat pieniksi ja takaisin kiehumaan
- lisätään vielä hieman valkosipulia murskattuna, puolikkaan limen mehu, korianterin "lehtiä" (meillä pakasteesta) ja pieni chilipalko pieneksi hakattuna
- keiton kruunaa desi-puolitoista kermaa hieman ennen tarjoilua
...on aivan helevetin hyvää, kevyttä ja ruodottomana käy kaikille, jotka ylipäätään kalaa syövät, myös pienille lapsille.
Viimeksi muokattu: