Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus
 1. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Lainaus:
  Aika samoilla mennään vetouistelun puolella, mitä vaapun kokoon tulee ja myös minulla on tuo Rapalan Scatter Rap Husky valikoimissani Deep-versiona, kun täälläpäin ei kuhaa ole pinnasta juuri saanut koko suven aikana (kuulemma ja kokemuksesta) - ilmeisesti vedet eivät lämmenneet tarpeeksi. Sitten kun syvemmältä tonkii, on aina vaara tartuttaa vieheet matalikon reunalla pohjaan tai saada joku useamman kilon hauen köriläs, joka puree vieheen pinnan rikki. Viimeisin reilu kolmekiloinen hajoitti otti-Hiihtäjäpojasta parit koukut ja puri aika ikävännäköiset kolot kylkeen...

  Olenkin näin syksystä keskittynyt lähes pelkästään jigi-kalastukseen, joka on aika saalivarma tapa, kun viitsii kaikuluotaimen avulla hakea ahvenparvia syvänteiden rinteiltä. Kuhat lymyilevät yleensä samoissa paikoissa, mutta en sitten tiedä, mistä ja miten noita mitta-kuhia oikein löytää, kun pelkkää alamittaista työntää ilta illan jälkeen. Olen suurentanut jigin ja painon kokoa aika reilustikin, mutta tuloksena on ilmeisesti vain näiden pienempien tärppejä, kun eivät oikein tohdi edes yrittää tarttua kunnolla.
  Haukia on varottava tälläkin tyylillä, sillä pienikin puikula saattaa tehdä selvää jälkeä pienestä ahvenille tarkoitetusta silikoni-jigistä katkoen pyrstön ja/tai purren rungon painopään ja koukun välistä kahtia. Se on sitten sillä selvä ja jos ei uutta samanlaista ole, ei muuta kuin (noitumisen säestyksellä) kauppaan...

  Noh, onneksi kilojigit ovat halpoja eikä niitä nyt joka reissulla edes hajoa, mutta esim. juuri nyt on sellainen tilanne pakissa, että viimeisiä viedään monista pienemmistä otti-jigeistä, kun taas varsinkin isot saavat levätä rauhassa omissa lokeroisaan.

  Kuin myös!
   
 2. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Aika hyvin ovat säät pitäneet minut maissa - olen sen verran kermaperse, etten viitsi enää näin syksystä paskalla kelillä kalaan vaivautua. Kuitenkin, jigi-valikoimaa on täydennetty ja päästy kokeilemaankin ja kas kummaa, kun muutama mittakuhakin on tarttunut vieheisiin samoista paikoista, mistä aiemmin tuli vain alamittaisia.
  Tarkeneminen säällä kuin säällä on viime kädessä pukeutumiskysymys ja muuten mulla olisikin homma hanskassa [sic], mutta juuri näpit tahtovat jäätyä aika nopeasti. Neopreenihanskoista ei ole muuta hyötyä kuin etteivät kädet kastu, mutta käsien palelemista ne eivät estä kyllä mitenkään. Ohuet hanskat, joilla vielä pystyy kalastamaan, kastuvat kuitenkin ennen pitkää eivätkä enää estä näppien jäätymistä - käytän kumpiakin vuorotellen. Olisi mukava kuulla, miten te muut kalastajat pidätte näppinne toimintakunnossa kalastaessa kylmillä keleillä....
   
 3. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Paljain käsin mennään. En osaa oikein hanskat kädessä mitään tehdä. Syyskalassa ja talviverkoilla mukana paksut lämpimät rukkaset joissa voi välillä näppejään lämmitellä. Pyyhe mukana niin saa kuivattua kädet. Paljon auttaa myös kun hartioilla reilusti lämmintä niin parantaa verenkiertoa käsissä.
   
 4. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Lainaus:
  Joo - olen miettinyt rukkasten käyttöä juuri lämmittelytarkoituksessa ja silloin on hyväksyttävä se tosiasia, että pitää vain pitää taukoa kalastuksessa käsien lämmittelyn ajan. Tuossa loppuviikolla järvellä ollessani huomasin aina jossain välissä, että näpit olivat niin kohmeessa, ettei enää jigin vaihtokaan meinannut onnistua. Prismassa näkyy olevan myynnissä paristolla lämmitettävät kohtuu edulliset hanskat - liekö mitään käyttöä kestävyyden näkökulmasta....
   
 5. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Ohi on! Avovesikalastuskausi tältä vuodelta, meinaan...
  Nostin nimittäin isomman veneen trailerille sunnuntaina lumisateessa odottamaan moottorin huoltoa ja talviteloille laittamista - soutuvene on ollut jo tovin köli ylöspäin maissa.

  Tämä avovesikausi oli sikäli antoisa, kun tuli nuohottua sen verran laajalti Sotka-Koiruksen yhteislupa-aluetta, että kuhan uistelu- ja jigipyynti alkavat olla niin paikkojen, välineiden kuin muiden asiaan vaikuttavien seikkojen osalta tuttua. Tosin, aina ei voi onnistaa, ei edes joka kerta, mutta on silti syytä lievään hymyyn. Ainoa isompi ihmetyksen ja harmituksen aihe oli isojen ahventen lähes täydellinen katoaminen/piilottelu.
  Halvalla saamani tiedot/kalat eivät arvatenkaan tulleet, kun moottorinkin lokiin kertyi lähes sata tuntia kuluneelta kaudelta, mutta harrastuksilla kun ei perinteisesti ole hintaa.

  Nyt sitten vain odottelemaan kestävää jääkantta järveen ja pilkkikauden aloitusta. Hyvällä alulla tuo kansi näyttäisi nyt jo olevankin, mutta kerkiää sulaa vielä ihan kokonaan muutamankin kerran tässä syystalven aikana, jos vanhat merkit paikkansa pitävät.
   
 6. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pitkän linjan pilkkijä sanoi, että kyllä ne alamittaset kasvaa, kunhan ne jätetään kasvamaan.

  Verkoilla minulla on vanha aikaiset sormettomat karvakintaat, jotka on helppo vetää käteen (heh, heh...) välillä. Verkkoja noilla ei voi käsitellä, mutta pilkki pysyy kädessä.
   
 7. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Hei vaan kaikille, en ole hetkeen tullut kirjoitelleeksi tänne mutta kalassa olen käynyt aika ykstasaseen. Mitään ihmeellistä ei olt tullut mistä tarvitsisi erikseen kehua. Verkoilla sain loppukestä hyvin kuhaa ja muikkua on nyt syksyllä tullut niin paljon kuin on ollut halua kalastaa.
  Viikon 42 olin melkein kokonaan mökillä ja yritin lohta / tanea saada, mutta en saanut yhtään täysimittaista. Alamittaista kalaa oli vedessä paljon mutta ei vaan 60cm riittänyt. Yksi ehkä 57cm kävi veneen laidalla mutta en nosta kaloja edes veneeseen ellen ole varma niiden täysimittaisuudesta, ts. voi monesti 60cm lohikin käydä vaan pihtejä vilkaisemassa joilla yleensä kiepsautan koukun pois leuasta.
  Mökillä on edelleen isompi Busteri ranturissa ja ehkä vielä myöhemmin tänä vuonna käyn vesillä. Kotona on pieni Busteri laiturissa jäissä niin toivoa sopii että lahti vielä sulaa. Kotivesillä en enää muuta kalasta kuin muikkua, vaikka toisaalta hauen perhostaminen vähän kiinnostaisi. Katsellaan.

  Kalakesänä ei ollut ainakaan minun paras, joskaan ei huonokaan sillä ruuassa on pysytty. Mikä eniten korpeaa niin vissiin keväällä ahvenet suuttui minulle verkottamisesta eivätkä suostuneet sitten koko kesänä syömään rajusti.

  Kohtahan sitä pääsee talviverkkoja uittamaan, eikä ole pitkä aika enää maderysähommiinkaan.

  Tuohon käsien kylmenemiseen niin itselläni ei ole esimerkiksi verkkohommissa mitään hankalaa paljain käsin. Uistellessa taas palentuu helpommin mutta kun väliajat on rukkaset kädessä niin ei hätää. Kala kun tarpaiseen niin, niin kylmää ei olekaan että näppejä jäätäisi.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kansa välttelee kokkien suosikkikalaa - tällä vinkillä saat inhotut ruodot helposti pois | ruoka-artikkelit | Iltalehti.fi

  Houdihou pitkästä aikaa, mitäs mieltä olette tästä Iltalehden uutisesta? Minun kannan suurinpiirtein haukeen tiedätte, mutta kyllä nyt on kokilla vähän epäkohtia lausunnoissa. Ensinnäkään hauki ei todellakaan ole Suomen paras järvikala. Voin sanoa aika suoraan, että se on ahven. Tämä on tietysti makuasia, mutta hauen väittäminen parhaaksi järvikalaksi on jonkun sortin lobbausta.
  Seuraava väittämä, joka pistää koko asiantuntijalausunnon erikoiseen valoon on tietysti tuo väitä Y-ruotojen lähes mahdottomasta poistamisesta. Se ei tietenkään ole niin vaan hauki on helppo fileoida ruodottomaksi. Sitä ei voi kuitenkaan väistää, ettei lihaa jäisi siihen y-ruoto leikkaukseen mutta ei se ole sen vaikeampaa poistaa kun minkään kalan mitkään ruodot.
  Ylipäätään aina ihmetyttää ku nämä ammattikokit mättää julkisuuteen totuuksia parhaista kaloista kun me kalastajat satavarmasti syödään enemmän ja tuoreempaa kalaa.
  Olen aina ymmärtänyt että pihviä ei kypsennetä mutta koskaan en ole ymmärtänyt että kala jätetään raa'aksi ja lötsöksi, kuten "hyvä kala" ravintoloissa tarjoillaan.
   
 9. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
  Lainaus:
  Kuha!
  Sitten kalan paistamisesta, joo ei sitä raa´aksi pidä jättää mutta moni vetää kalan kotona ihan liian ylikypsäksi ja sitten ravintolan "oikein" paistettu kala vaikuttaa raa´alle. En väitä että sinun tapauksessa on tästä kyse mutta noin yleisesti.
  Kotona kala paistetaan ihan liian kuumalla pannulla ja nopeasti, valkuaiset puskevat ulos ja kala "menee yli".
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ahven ja varsinkin kuha ovat hyvin miedon makuisia, hauessa on makua selvästi enemmän. Mutta kuten sanoit, kyse on makuasioista. Itsekin pidän ahventa parhaana, mutta siihen vaikuttaa varmasti myös kokonaisuus, helppo käsitellä ja valmistaa ruuaksi. Hauen y-ruotojen poistaminen fileointi vaiheessa ei ole helppo juttu, vaatii kokemusta ja osaamista.

  Minusta kala paistetaan tai keitetään usein yli, valitettavasti. Itse laitan kalan keittoon siinä vaiheessa kun kattila nostetaan levyltä, paistettaessa file on pannulla alle minuutin puoleensa.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Itse syön talven aikana vähemmän paistettua kalaa. Laitan kalan useimmin uunissa tai keittoon. Talvi on madesopan aikaa ja siitä tykkään kuin hullu puurosta. Sen teen normaalisti niin, että keitän kalaa vähän aikaa, otan sen pois ja teen samaan liemeen keiton ja lopuksi pistän ruoditut kalat takaisin. Jos olisin ainoa syöjä en tekisi näin, mutta lapsille on helpoin tapa taata ruodoton keitto tällä tavalla.
  Toinen mitä syön enemmän on kuha ja ahvenia silloin kun pilkkionkiminen onnistuu. Useasti minun pilkkikalat ovat kuitenkin sen kokoisia että päätyvät ruiskuoren alle pataa possun kanssa.

  Kalan paistamista suosin itse kaasulla ja muurikkapannulla ulkona, sillä on lähes mahdotonta polttaa tai paistaa kala kuivaksi ja siitä tulee pirun paljon parempaa kuin pannulla.
   
 12. Kansankynttilä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Talvi tekee tuloaan ja pilkkikausi lähenee. Mahtaako palstaveljillä olla vinkkejä pilkkimiseen Jyväskylässä? Muutaman kerran kävin keväällä kokeilemassa Jyväsjärvellä ihan vain jossain kaislikon reunalla todella laihoin tuloksin, 2-3 ekaa reissua ilman kalaa ja sitten viimeisellä reissulla tuli muutama n5cm ahven. Aloitteleva pilkkijä olen joten kaikki vinkit kelpaa, yleisestikin joitain ottivinkkejä kaipailisin. Esim minkä värisiä, kokoisia pystypilkkejä, värikoukut, tasapainot yms on ihan utopiaa vielä. Lähinnä ahventen pilkinnällä olisi tarkoitus aloitella.

  Millainen pilkkipaikka Liekkilammet on Vaajakoskella? Onko kalat tiukassa vai onko aloittelijallakin mahdollisuus kirjoloheen?
   
 13. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Aloittaisin siitä, että hanki sellainen kolme vapaa ja jotain about 60mm pilkkejä tompakki/hopea, kupari hopea ja messikinki/hopea. Morrit suosittelisin etsimään jostain muualta kuin motonetistä, joltain joka valmistaa niitä ja kilpailee itse. Tai sitten ihan oikeasta kalastuskaupasta joista löytyy ehkä tälläisen valmistajan kamaa, mutta parasta ei koskaan saa kaupoista. +että joku tuollainen hyvä kontakti myy vaikkapa aina varmaa kultamorria 2 - 2,5€ kun se kalaliikkeestä ostat 5-7€.
  Kun et kuitenkaan kilpaile niin runkosiimaksi joku 20-22mm ja itse käytän Stroftia. Tapsisiimaksi edelleen, kun et kisaa niin voi laittaa 0.14-0.16 siiman joka kestää kisavahvuuksia paremmpin eikä siihen tule niin herkästi solmuja. Ts. et tarvitse uusia tapaseja joka kerran jälkeen. Mitä arempi kala on sitä pidempää tapsia voi käyttää, mutta olisiko normaalisti sellainen 10-15cm ihan ok. Tässäkään ei tarvitse vapaalla kalastaessa niin hifistellä.
  Laitat niihin kolmeen onkeen jotain maalattua, joista punainen on yleensä aika varma etenkin sameissa vesissä. Kultamorri on tuote joka toimii aina ja kaikkialla jos siihen viitsii vielä täpätä pienen punaisen värin koukun juureen. Kolmas sitten joku kromi, vihreä tai sininen. Ja älä ainakaan käytä pelkästään punaista kärpäsen toukkaa, itse pidän valkoista, sinistä ja keltaista toukkaa parhaina, mutta siinä on hyvä olla kaverina punaista joko kärpäsen toukkaa tai sitten survari. Tämä on tosin niin, että veden väri vaikuttaa ja jossain se punainen on kuitenkin hyvä.

  Värikoukkuhommista en tiedä, vaatii asiaan vihkiytymistä, niinkuin toki tämä tapsipilkkienkin kanssa suhaaminen. Tasapainoilla saan kalaa mutta en osaa sitä oikeastaan mitenkään neuvoa.

  Ja jos ei näillä tykeillä kalaa tule niin paikka on väärä. Katsele paikallisia kisatuloksia ja sitten niitä kisavesiä koluamaan joissa näet isoja tuloksia.

  Yksi pieni asia, niin suosittelen aina pompauttamaan pilkkiä alaspäin ei ylöspäin niinkuin televisiossa. Tämä siis tapsipilkille ja ahvenelle.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017 klo 12.07
 14. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Taitaa tuo 60g pilkin painona olla liikaa? Pilkin pituus 40 - 60mm ja painoa muutama gramma. Morri tapsin päähän väreinä kirkkaaseen veteen yhdistelmänä keltainen/vihreä, ja tummempaan punainen/pinkki- keltainen, kultamorri eri koossa toimii aina, hunommalla syönnillä pienempää ja hyvällä suurempaa.
  Ketjupilkeissä värikoukkuina käy nuo samat väriyhdistelmät kuin noissa morreissa.
  Pilkkeinä minulla eniten Rutilus, Viima, Nautilus, Valio ja Hopeasiipi, joitakin muitakin käytän, mutta noita eniten.

  Huonolta näyttää talven tulo, taitaa olla parempi laittaa vene takaisin vesille ja harrastaa venepilkintää.
   
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Heh, no juuri näin, on ollut tarkoitus kirjoittaa 60mm ei 60g. Tuo pilkin kokokin riippuu niin paljon siitä onko leijaava vai suorauintinen, paljon on vettä ja syökö kala jne. Pääsääntöisesti matalaan pieni pilkki, syvään iso. Ihan suorauintisia ei välttämättä kannata käyttää jos ei kisaa.
  Itse en käytä "kaupallisia" pilkkejä käytännössä ollenkaan, mutta joitain liukupilkkejä on rasioissa ja vavoissakin ja nämä on erilaisista kalastusliikkeistä hankittuja. Tai kaikki on siinä määrin kaupallisia että ostan ne, mutta niillä ei ole nimiä vaan valmistajat ovat erinäisiä kilpaonkijoita itse. Samoin morrit tulee näiltä ja maksan niistä 1-2€ kpl kun ostan kerralla 50-100kpl. Minulla ei olisi enää mikään tarve hommailla tälläistä määrä kalustoa mutta mihin sitä karvoistaan pääsee. Selän välilevyongelmat ovat pakottaneet kilpailemisen lopettamiseen jo muutama vuosi sitten, vaikka edelleen satunnaisesti siellä täällä jonkun kisan vuoteen kamppailen. Enää en vaan pärjää kun treenimäärät on pienet, tässä hommassa ei ole toivoakaan kärkeen ellei jaksa treenata.

  Liukupilkit voisivat olla aloittelevalle varsin hyvä ratkaisu muutenkin, kun tapsin pituutta on helppo muutella, ei tarvitse niin paljon solmia ja sen voi kokonaisuudessaan rakentaa vahvempaan runkosiimaan, jolloin se ei sotkeudu.
   
 16. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jaahas, olisikohan se Joulupäivän ohjelmassa laitella verkot ja uittokimpsut valmiiksi jos huomenna kävisi uittamassa pyydykset jään alle.
  Pitänee ehkä vähän tutkia vielä jäiden vahvuutta kun se on niin epätasaisesti jäätynyt ja välillä satanut lunta. Jää lienee useammassa kerroksessa, mutta mitä nyt eilen kannoin rantasaunaan vettä niin on sitä jo about 7cm kovaakin jäätä.
  Olen muuten kerran pudonnut autolla jäihin ja ei enää ihan herkästi himota heikkojen jäiden kanssa urheilla.
   
 17. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Ei tee mieli vielä mennä. Ihan kipakka pakkanen toki ollut, mutta ei taida vielä mönkijän painoa kestää. Viime yönä kuului melkoinen pauke järveltä kun vauhdilla jäätyi ja halkeili. Pari verkkoa olisi tarkoitus uittaa, mutta jäänee loppiaisen jälkeen se homma.
   
 18. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Älkääpä pojat menkö jäälle yrittämään, ainakin Pien - Saimaa on isolta osin jäätön ja suur - Saimaan puoli on aivan jäätön, voi tietenkin olla, että jotkin pienet järvet ja lammet on jo jossain määrin kantavassa jäässä.
  Mutta, mutta, ei kai teidänkään eläminen ole niin nälkävuosien tasolla, että pitää lähteä varta vasten henkeään kaupalle, että saa verkkoja jään alle uitettua.
  Meillä on parin kaverin kanssa sovittuna mökkireissu pilkkimerkeissä Puruvedelle tammikuun lopulle, mutta jos ei pakkaset kiristy radikaalisti, niin taitaa mennä pilkin ja jigin heittelyksi, tai sitten kotiin vällyjen väliin jäämiseksi.
  Itseasiassa, olisi mielenkiintoista tietää, kuinka ylös tätä Suomea on noustava, että pilkille pääsee?
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Tää minun mesta on tuollanen 3,5km pitkä ja reilu puolitoista leveä sisäjärvi jonka rannassa olen asunut noin 25 vuotta elämästäni niin tämän järven jäät on aikalailla tulkittavissa. Tosin tämän järven pohjaan se chevy blazer vajosi, että hyvähän olen kehumaan. En tietenkän mene jäälle jos se ei kestä. Kuljen aina ensimmäisillä jäillä tuuran kanssa muutaman metrin välein lyöden sitä jäähän. Näin siis on tapana tehdä aina vaikka jäätä rannassa olisi 15cm.
  En ole muuten koskaan pudonnut jäihin kuin keväällä rannassa munat uittanut ja sitten kerran auton kanssa. Sekin tapahtui keväällä ja jostain syystä silloin järveen laskevan joen virtaus ei mennyt normaaliin suuntaan veden korkeuden vuoksi. Nyt tiedän senkin, milloin se kulkee suoraan ja milloin lahden rantaa pitkin. Tuosta auton uittemisesta on kohta 18 vuotta aikaa, mutta hei. Päästiin iltapuluihin.
   
 20. Anrii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, JarPa
  Lainaus:
  Täällä Kolarin korkeudella on 50cm+ jäätä ja pari kertaa pilkillä on tullutkin käytyä. Taidot vaan on pahasti ruosteessa kun kalaa ei ole noussut. Merellä kun tottui käymään ja sieltä aina sai ruokakalat nostettua, mutta järvillä tuntuu olevan eri jutut mitkä toimii.
   
 21. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Ei tullut uittopäivää. Ei tosin jäiden takia vaan satoi toistakymmentä senttiä lunta yöllä ja tuulee ihan perkeleesti. Sen verran mukavuudenhalua on että en lähde tonne marssimaan.
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Himopilkkijät ovat jo Satakunnassa käyneet sisämaan pikkujärvien jäillä eli ainakin Porin korkeudella pilkitään.
   
 23. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 24. Krepo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings
  Lainaus:
  Imatralla olen itse käynyt jo kolme kertaa viimeviikon tiistaista lähtien. Ihan kohtalaisesti oli jäätä melko pienessä vesistössä. Kalaa toki en saanut kuin yhden näytekappaleen verran yhteensä noilla kerroilla.
   
 25. Surukuku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
  Vielä en ole minä(-kään) uskaltautunut pilkille täällä Kuopion eteläpuolen vesistöissä, mutta rannan tuntumassa jäällä olen kyllä käveleskellyt jo jonkin aikaa. Kuten mainittua, vedet jäätyivät aika epätasaiseen tahtiin eli isoja sulia aukkoja oli vielä pitkään selillä, kun rannat olivat jäässä ja lunta satoi siinä vaiheessa tosi paljon peitellen pikkuhiljaa noita sulia aukkoja eli ei hirveästi houkuttele lähteä kokeilemaan onnea niin kalan kuin jäidenkään suhteen ennen kunnon pakkasia. Kun tästä pilkille kopeutuu, mateita pitäisi ensin koettaa narrata, jotta pääsisi herkuttelemaan keskitalven parhaalla ruokakalalla.