Jyväskylään uusi halli, mutta miten?

  • 522 132
  • 3 095

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuinkahan paljon ja millä joukolla tuon yhteydessä on kartoitettu potentiaalista bisnestä? Kivahan se on julistaa liikuntapääkaupunkia, mutta miten ja paljonko se tuo kaupunkiin ihmisiä, yrityksiä ja sitä kautta rahaa?

Ei ole helppo rasti, mutta varmaan kourallinen sateentekijöitä tuossa voisi onnistuakin, jos on tarpeeksi intohimoa.

Se minua kärjistäen rassaa meidän kylässä, että juttua riittää, mutta vähän uskalletaan tehdä tai kokeilla. Ja jos satut olemaan paikallinen yritys, niin vielä vähemmän.
Kyllä tässä mielestäni on ihan merkittävä projekti menossa kansallisella tasolla. Se minkälaista bisnestä se poikii jää nähtäväksi. Kaupunkihan ei yritystoimintaa itse luo vaan vaan yrittää luoda edellytyksiä sille. Tässä tietenkin JYPillä on mahdollisuudet olla mukana kun on varmaan alueen suurin yleisötapahtuman järjestäjä.

Kannattaa lukaista tämä businessjyväskylän juttu aiheesta. Siinä on mielestäni hyvin kerrottu alueen suunnitelmia.

Itse olen erittäin luottavainen että JYP todella pääsee toimimaan ehkä koko Suomen parhaassa ympäristössä kun homma valmistuu. Miettikää mikä etu esimerkiksi harjoittelun kannalta tässä tulee olemaan kun homma valmistuu. Siellä tulee olemaan niin paljon urheilu osaamista samalla tontilla että liekö missään koko Euroopassa on samanlaista konseptia.
 
Viimeksi muokattu:

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaupunkihan ei yritystoimintaa itse luo vaan vaan yrittää luoda edellytyksiä sille.
Naulan kantaan. Omalla toimialalla se ei vaan sitä tee. Tämä on todettu useammankin yrityksen toimesta.

@JypFabu tuossa viittasi myös rahaan. Uuden rakentaminen ja kasvu vaatii aina resursseja ja kykyä/ halua ottaa riskiä. Joskus sitten onnistuu, toisinaan ei. Jos olisi rahaa kuin Elonilla (eikä yhtä mulukku), niin olisi varaa epäonnistua useamminkin.

Ei kuitenkaan taida niin isoja rahahenkilöitä olla, joilla olisi varaa kokeilla esim. isomman hallin kanssa. Siksi ymmärrän pienemmän hankkeen hyvin.

Edit: kyllä minäkin mieluummin Lutakon kannella kävisin matseissa fanina.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Saa nähdä onko kolmikko vastustamassa yhtä voimakkaasti nyt suunnitellun katetun jääpallokentän aiheuttamia kustannuksia kuntalaisille.
Viittaako tämä nyt 21.4.2021 julkaistuun ylen artikkeliin josta oli linkki ylempänä. Onko asia edennyt? ja eikös nuo ollut enemmän ehdotuksia kuin pidemmälle menneitä suunnitelmia.
Tuo katettu täysimittainen tekojää olisi huikea juttu koko suomen kannalta, siinä äkkiä tulisi Jyväskylästä suomen pikaluistelun kehto, (jääpallosta viis se kun todella marginaali laji)
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viittaako tämä nyt 21.4.2021 julkaistuun ylen artikkeliin josta oli linkki ylempänä. Onko asia edennyt? ja eikös nuo ollut enemmän ehdotuksia kuin pidemmälle menneitä suunnitelmia.
Tuo katettu täysimittainen tekojää olisi huikea juttu koko suomen kannalta, siinä äkkiä tulisi Jyväskylästä suomen pikaluistelun kehto, (jääpallosta viis se kun todella marginaali laji)
Meinaatko, että pikaluistelun harrastajia olisi paljon enemmän kuin jääpalloilijoita?
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Meinaatko, että pikaluistelun harrastajia olisi paljon enemmän kuin jääpalloilijoita?
Jyväskylästä tulisi pikaluistelun keskus, onhan tuo pikaluistelu sentään olympia laji, laji myös joka kiinnostaa yli rajojen, toisin kuin jääpallo jota pelataan kahdessa maassa aktiivisemmin ja sitten muutamassa muussa harrastepohjalla,
Voihan siinä välimeno kaudella joku kauden alus turnaus pelata, mikä nyt ei kiinnosta kuin pellaajia ja heidän vanhepia/puolisoitaan
 

Jaakko81

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,JYP
Lueskelin monta sivua ja joitain ajatuksia heräsi, kommentit ovat omaa mutuilua, eivät perustu kuin löyhiin faktoihin sekä omiin kokemuksiin.

Jyväskylässä halli on idioottimaisella paikalla omasta mielestä, hallille johtaa 1 tie periaatteessa, menet mistä tahansa liittymästä ulos olet samalla kadulla, se toki johtaa molempiin suuntiin mutta se ruuhkauttaa nykyisellään aivan liikaa, olen asunut voionmaankadulla ja nähnyt sen ihan läheltä jo silloin, sen jälkeen asuin rautpohjan valkoisissa kerrostaloissa, niissä mitkä ovat 30 metriä hallilta, bussilla hallille tulo on ongelmallista, ja vaihto juuri siitä syystä että ollaan jyväskylässä, kyllä Helsingissäkin pitää vaihtaa linkkiä, mutta siellä ne kulkevat muutaman minuutin välein, joko linkki tai ratikka, ihan sama, Jyväskylässä niitä kulkee iltaisin 20-30 minuutin välein, jos niillä haluaisi tulla 3000 ihmistä paikanpäälle, 80 ekaa mahtuisi ja loput 2920 kävelisi. Vähän ku lähtee ajoissa voi poiketa Cheerssissä tai alakulmassa kaljalla. Siltikin linja-autoilu ei ole kovinkaan helpoksi tehty. Niissä saattaa kulkea muitakin kuin lätkäfaneja mikä rajaa paikkoja entisestään. Halli pitäisi sijoittaa kuokkalanpellolle ja tehdä sinne lisää liittymiä tai vaikka Killerin raviradan huudeille, ja sopia kaupungin kanssa erityisistä bussikyydeistä uudelle hallipaikalle, ja tehdä sinne isompi parkkihalli, kunnon liittymäyhteydet niin ettei ruuhkia pääsisi syntymään, Hippokselle on lähes mahdotonta muun jo olemassaolevan infran takia mitään uusia teitä tehdä.

Muutama kerta mainittiin Jyväskylän asukasmäärä 140k? Sinnepäin varmaankin, Jyväskylä on silti pinta-alaltaan äärettömän iso, rajat menevät jossain tikkakosken ja äänekosken välissä, ja toisessa suunnassa korpilahden takana, Ei tässä Jykylän keskustan huudeilla tai ainakaan kävelymatkan päässä asu kuin ehkä se 60-70k? Vertailuna kun Turkua nostettiin esiin, jos Turku liittäisi itseensä samanlaiset maa-alueet kuin Jyväskylä, Turun asukasluku lähentelisi 400 tuhatta. Turun pinta-ala wikipedian mukaan on viidesosa Jyväskylästä, n 300 neliökilometriä, kun Jyväskylä on 1400 ja rapiat. Ei sieltä Toivakan huudeilta tulla 1-2 kertaa viikossa tänne hallille vaikka sinne mahtuisi 14000 ihmistä.

En usko että minun pohdinnat asioita mihinkään muuttavat, halusin vain sanoa omia mietteitä tähän keissiin, itsehän tulen aina bussilla keskustaan ja kävelen sinne hallille, varsinkin kun yleensä tykkään erätauolla juoda kaljan tai kaksi.

Tampesterin uudessa hallissa käyneenä ja nähneeni miten nopeasti se purkautuu vaikka siellä oli Queenin keikalla 12k ihmisiä niin eipä näkynyt ruuhkia keikan jälkeen. Se on ehkä se sijainti. Täälläkin se voisi olla ratapihankin päällä ja siitä saisi sitten hienot liittymät nelostielle.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyväskylässä halli on idioottimaisella paikalla omasta mielestä, hallille johtaa 1 tie periaatteessa, menet mistä tahansa liittymästä ulos olet samalla kadulla, se toki johtaa molempiin suuntiin mutta se ruuhkauttaa nykyisellään aivan liikaa, olen asunut voionmaankadulla ja nähnyt sen ihan läheltä jo silloin, sen jälkeen asuin rautpohjan valkoisissa kerrostaloissa, niissä mitkä ovat 30 metriä hallilta, bussilla hallille tulo on ongelmallista, ja vaihto juuri siitä syystä että ollaan jyväskylässä, kyllä Helsingissäkin pitää vaihtaa linkkiä, mutta siellä ne kulkevat muutaman minuutin välein, joko linkki tai ratikka, ihan sama, Jyväskylässä niitä kulkee iltaisin 20-30 minuutin välein, jos niillä haluaisi tulla 3000 ihmistä paikanpäälle, 80 ekaa mahtuisi ja loput 2920 kävelisi.
Tuolla businessjyväskylän sivuilla sanotaan näin ” Bussien ja kevyen liikenteen reittejä lisätään. Autoilua alueella vähennetään. Alueelle rakennetaan parkkipaikat 830 autolle. Pysäköinnistä vastaa Jyväs-Parkki Oy. Viereinen Valmet tarvitsee autopaikkoja enemmän päivisin ja Hippoksen käyttäjät iltaisin ja viikonloppuisin.”

Minusta on turha tehdä tuosta sijainnista ongelmaa. Hippos on oikeasti lähes keskusta alueella noin 2 km Matkakeskukselta. Kun kaupunki kasvaa niin se tavallaan nielaisee alueen sisäänsä.

Hippoksella tulee olemaan niin paljon harrastustoimintaa että näihin asioihin tulee varmasti huomattavaa parannusta. Kun ottaa huomioon mitä muuta alueelle tulee niin olisi typerää alkaa pykäämään jäähallia jonnekin Kuokkalanpellolle tai Killerille jolloin julkisilla kulkeminen vaikeutuisi entisestään sekä JYP yksin olisi maksamassa hallin ylläpitokustannukset. Lisäksi maailman tilanne on sellainen että tämä julkisilla kulkeminen tulee olemaan tulevaisuudessa entistä isommassa roolissa ihan kaikkialla.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä tarkoitat tällä? Etteikö Jyväskylä pyrkisi luomaan puitteita yrityksille? Onko heittää jotakin esimerkkiä? Itse en ole tälläistä väitettä aikaisemmin kuullut.
Sitä juuri. On omakohtaista kokemusta ja olen keskustellut muiden saman toimialan yritysten kanssa. Valitettavan usein on todettu, että asioita ja yhteistyötä on huomattavan paljon helpompi edistää muissa kaupungeissa. Voin puhua toki vain omasta toimialasta. Enempää en halua avata. Olen sen verran asiaa kaupunginkin suuntaan nostanut (toki rakentavassa hengessä), että tässähän pian paljastuu pentti hikisen valepuvun takaa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
sopia kaupungin kanssa erityisistä bussikyydeistä uudelle hallipaikalle

Tää mua ihmetyttää hiukan. Onko niin, että kuokkalan pellolle moisen erityisen bussikyydin voi saada, mutta Hippokselle ei? Eikös koko homma mene niin, että moisen sukkula bussin JYP voi hankkia liikennöijältä kulkemaan paikasta a pisteeseen b non stoppina vaikka tunti ennen peliä ja tunti sen jälkeen? Sen ei tarvitsisi olla mikään yleinen bussilinja ja vaan kyydin saa lipun esittämällä. Ehkä joku kiero jantteri tulisi sitten postaamaan pelin jälkeen hallille ilmaista kyytiä vaikkapa keskustaan, mutta olisiko tuo sitten haaste. Kääntö/ purku hallin pihalla, niin ei tule ylimääräistä tarpomista sen valinneille liikaa.

Mikäli vielä lähempää tuleva väki älyää jättää omat autot himaan vähenee ruuhka ja mahtuu paremmin ne kauempaa tulevat parkille. Varmaan vielä moni noista petäjäveden ja muiden pikkupaikkojen kävijöistä kykenisivät sopimaan lätkäkimpoista keskenään, niin vähenisi autojen määrä sitäkin kautta.

Kaiken lisäksi nykytila on ainakin tänne kirjoitettujen tietojen pohjalta keskeneräisyyden tila, niin onko visasta höpistä tuon vuoksi hallin paikkaa jonnekin vielä syrjäisemmille kujille.

Jotenkin mulla on olo, että täällä yritetään kaivaa ongelmaa suuremmaksi kuin se onkaan ja vähintään ratkaisemattomaksi esteeksi koko hankkeelle. Tulee mieleen kolme vänkääjää ja jääräpäisyytensä. Liekö vesijohtovedessä jotain kun eivät tunnu olevan ainoita lajissaan, ehkä he ovatkin valtavirtaa.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Hippoksella tulee olemaan niin paljon harrastustoimintaa että näihin asioihin tulee varmasti huomattavaa parannusta. Kun ottaa huomioon mitä muuta alueelle tulee niin olisi typerää alkaa pykäämään jäähallia jonnekin Kuokkalanpellolle tai Killerille jolloin julkisilla kulkeminen vaikeutuisi entisestään sekä JYP yksin olisi maksamassa hallin ylläpitokustannukset. Lisäksi maailman tilanne on sellainen että tämä julkisilla kulkeminen tulee olemaan tulevaisuudessa entistä isommassa roolissa ihan kaikkialla.
-kyllä se Hippos varmasti on järkevin vaihtoehto Jyväskylän kokoisessa kaupungissa. Muistelisin et Lutakon alueen ollessa vielä keskeneräinen oli joku visio rakentaa uusi halli sinne. Se juna meni jo ja mihinkään sivummalle sitä ei kannata kyllä rakentaa.

Hippos on helposti tavoitettavissa myös kävellen ja pysäköintiin tullaan varmasti kiinnittämään enemmän huomiota uudessa Hippoksessa.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
onko visasta höpistä tuon vuoksi hallin paikkaa jonnekin vielä syrjäisemmille kujille.
Olihan tuossa kirjoituksessa paljon muitakin pointteja. Mielipiteensä kullakin ja saadaan keskustelua. En tosin itsekään veisi hallia kauemmaksi.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lisäksi maailman tilanne on sellainen että tämä julkisilla kulkeminen tulee olemaan tulevaisuudessa entistä isommassa roolissa ihan kaikkialla.
Tämä onkin hyvä kysymys ja mielestäni tässä korostuu myös aiemmin mainitut paikalliset tottumukset (autoilu vs. julkiset) johtuen isosti väkiluvusta. Mitäs jos ne nykyiset autoilevat katsojat jättää kokonaan tulematta, jos vaihtoehtona on 30-45 min. 2-3 eri bussissa?

Viikonlopun peleihin tulen usein bussilla keskustaan ja kävellen hallille, kun tuo olut maistuu pelissä. Viikkopelit sitten omalla autolla. Omalla kohdalla voisin melkein sanoa, että jäisi viikkopelit käymättä, jos ei autolla pääsisi. Sitten voisikin jo kausikortin mielekkyyttä pohtia. Minua ei tosin häiritse nykyinen poistumisen hitaus. Ei se niin paha ole.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muutama kerta mainittiin Jyväskylän asukasmäärä 140k? Sinnepäin varmaankin, Jyväskylä on silti pinta-alaltaan äärettömän iso, rajat menevät jossain tikkakosken ja äänekosken välissä, ja toisessa suunnassa korpilahden takana, Ei tässä Jykylän keskustan huudeilla tai ainakaan kävelymatkan päässä asu kuin ehkä se 60-70k? Vertailuna kun Turkua nostettiin esiin, jos Turku liittäisi itseensä samanlaiset maa-alueet kuin Jyväskylä, Turun asukasluku lähentelisi 400 tuhatta. Turun pinta-ala wikipedian mukaan on viidesosa Jyväskylästä, n 300 neliökilometriä, kun Jyväskylä on 1400 ja rapiat. Ei sieltä Toivakan huudeilta tulla 1-2 kertaa viikossa tänne hallille vaikka sinne mahtuisi 14000 ihmistä.
Tuohan ei nyt ihan yks yhteen mene vaikka Turku kooltaan onkin toista kaliiberia. Nuo Korpilahdet sun muut jättömaat pitää sisällään muutamia tuhansia jotka kuntaliitoksen kautta liitettiin, ainostaan Jyväskylän maalaiskunta "toi" kymmeniä tuhansia lisää asukaslukuun ja kuinka monella kaupungilla muutenkaan on maalaiskuntaa jota liittää? Tällä tarkoitan sitä, että kyllä selvästi suurin osa tuosta n. 140k asuu n. 10km säteellä keskustasta. Kaupunkialue ehkä kertoo parhaiten sen kaupungin "oikean" koon.

Itsellekin nopeasti tulee mieleen että olisikohan tuo 6k halli vähän virheen toistamista (viitaten 80-lukuun), mutta toisaalta teknologia kehittyy ja kokoajan työnnetään enemmän tai vähemmän uhkakuvia miksi ei kannata ulos lähteä, niin onko vaikka 10-20v päästä ihmisiä jotka ylipäätänsä kotoaan enää haluaa poistua. Lisään vielä mahdollisen etätyön lisääntymisen, joka parhaassa tapauksessa pistää ihmiset enemmän liikkeelle ja pahimmassa tapauksessa istuttaa vielä ankarammin oman sohvan pohjalla.

Jyväskylä todella on yksi harvoista kasvokeskuksista Suomessa, ainakin toistaiseksi, mutta ei taida luku niin nopeaan lisääntyä tulevina vuosina, että sitä hirveästi kannattaa tuijottaa kun uutta kapasiteettia mietitään(?)

Aika ympäripyöreää tekstiä, mutta heitetään oma toive ja kompromissi eli 7k halli ;) Mutta 6k lienee lähempänä realismia ja sen näkee vasta vuosien päästä menikö penkin alle.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
On se jäähalli missä tahansa Jyväskylässä, Ei tämän sukupolven aikana saada valtaosaa ihmisiä saapumaan linja-autoilla otteluun. Vaikka se sijaitsi matkakeskuksen katolla tai alla. Maalaiskaupunki on maalaiskaupunkin ja sellaisena se tulee pysymään, maalainen kulkee mielumin omalla kulkuvälineelltä tai sitten ei saavu paikalle. Vaikka pysyttäisiin tässä noin 3000 katselian hujakoilla saati jos porukkaa saapuisi enemmän.

Itseä kiinnostaa mistä ihmiset saapuu matseihin, kuinka moni tulee keskustan alueelta, kuinka moni 10km säteeltä, Mikä osuus tulee esim Muuramen suunnalta, Entä Laukaa, Hankasalmi Kangasnimei Toivakka jne jne, Miten on edustettuna Jämsä entä Äänekoski jne
Mikä osuus on on katselijoista ketkä tulee yli 15km päästä. Mikä mahdollisuus näillä jotka tulee pidemmästä matkasta on ylipäätään päästä linja-autoilla arki pelin jälkeen kodin suuntaan, Tulevaisuudessa varmaan vielä enemmän vähennetään kannattamattomia vuoroja, se ei riitä että yhtenä päivänä saattaa matkustajia olla kello 21;00 jälkeen. Mutta eihän taida olla mitään dataa siitä miten JYP yleisö koostuu, onko tuo edes mikään ongelma. Jypin toiminta tuskin kaatuu jääkö joku Livestuoreelta, Vihtavuori/Laukaa tai Kuohun suunnalta tulematta jos linja auto on ainoa vaihtoehto ja ne on satunnais katsojia.

Maailma muuttuu ja niin kuuluukin maaseutu hitaammin kuin metropolit, Ei sitä tiedä millainen jääkiekko ottelu tapahtuma on edes 15v päästä ja ketä se kiinnotaa, onko itse peli välttämätön paha muun huvittelun seassa, pitääkö katsomoita muutaa ravikatsomomaiseksi jossa istutaan pöydän ääressä.
Onko huvi tarkoitettu parempi tuloisille jotka tuo rahaa seuroille, joille ei se ottelun lopputulos ole niin suuri asia.
Vai tarvitaanko jäähalliin Porin malliin suuri seisomakatso laatupaikolla johon on alempisäätyinenkin tervetullut.
Ongelmia ja parannettavaa aina on, Itse olen elämäni aikana kuluttanut järjettömiä aikoja urheilu katsomoissa ehkä liikaakin. Itselle urheilijat ja kilpailu on ollut tärkein asia, Vielä en koskaan ole pääsarja tason ottelussa päässyt jonottamatta kuselle tai kioski luukulle. Espoon hallissa enkä Tampereen kansiareenalla ole käynyt.
Kyllähän on lähes mahdoton toteutta ilman VIP alueita ja ennakkoon tilausta. että joku kaljan ja makkaran myyntiin ei jonoa kerry jossa myydään 15-18min aika ikkunassa. Tai saadaanhan se jos hanoja/myynti pisteitä levitettän se 100 ympäri areenaa ja pihaan 500 bajamajaa, mutta siinäkään ei ole mitään järkeä tuotto jää saamatta kun joutuu ostamaan työvoimaa, talkoolaisia noin paljoa ei saisi junnujen vanhemmistakaan tuskin ei heillä edes anniskelu passejakaan ole.
Oli miten oli tai järjestelyt millaisia tahansa, aina löytyy se kovaääninen joukko jonka mielestä kaikki on perseestä. Eikä mieleistä evästä saa. Aina palvelua pitää kehittää ja siellä vaan mennään ennemmistön ehdoilla ja sitä myydään mitä suurin joukko haluaa.
En nyt muista tarkkoja lukuja Jääkiekon MM kisoista Nokia areenalta, Ala carte ravintoloiden pitäjät oli myyntiin petyneitä eli ilmeisesti ei mennyt odotusten laisesti ja sitten myydyin tuote oli hampurilais ateria olikohan niitä myyty 35 000 (voi olla joku muukin luku) ja näistä oli vain satunnainen määrä olikohan jotain 30kpl luokkaa kasvis versiota joten tuossa jotai perspektiiviä kannattaako rajallisissa kioskipalveluissa sen kummemin panostaa erikois ruokavaliohin, no tässä varmaan vastaus joillekin jotka itkee vielä rajallisempaan Hippoksen tarjontaan jotka kitisee lihapiirakasta. Ilmeisemmin se taitaa olla sen oluen/lonkeron jälkeen kysytyin tuote.
En usko uudistetun Hippoksenkaan jälkeen vaikka millaiset kioskit tulee niin ei silloinkaan kaikki ole tyytyväisiä jotain puuttuu. Palaute kannattaa lähettää sinne JYPn toimistolle kuin itkeä väärästä makkarasta keskustelu palstoilla. Väitän että kun riittävästi tulee toiveita "soija nakeista" niin kyllä se sinne kioski tarjontaan tulee ja vähemmän myyty tuote tippuu pois. Kyllä siellä kioski päälikkö tasolla seurataan, vaikka kuinka minua harmittaisi että juuri mitä minä haluan ei ole. riittävän moni ei vaan ole halunnut samaa asiaa. Suomalaisilla on tapana toivoa sitä jotain muuta kuin. mutta se vaihto ehto jää kertomatta mikä se joku muu olisi.

Ainakin itse uskon että Uudistetussa Hippoksen jääareenalla on asiat paremmin kuin nykyisessä versiossa, Vaikka pidä hyvin epätodennäköisenä että minusta tulisi sinne vakio asiakasta, Nyky Hippoksen viimeisessä ottelussa olisi ehkä nostalgista käydä mutta sitäkin varmaan joutuu odottamaan vielä jonkin aikaa
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mitäs jos ne nykyiset autoilevat katsojat jättää kokonaan tulematta, jos vaihtoehtona on 30-45 min. 2-3 eri bussissa?

Kyllä mä ymmärrän että uusi ja tuntematon tai vanhasta poikkeava muutos pelottaa, ärsyttää ja aiheuttaa vastarintaa, ainakin alkuunsa

Tulee lainatusta kuitenkin kovin mieleen suunta mihin koko yhteiskunta on kehittymässä kaikenmoisen kerskakulutuksen suhteen. Ehkä kohderyhmänä onkin tuolloin jo eri sukupolvi, joille palveluja räätälöidään ja kohdennetaan.

Toki tunnustan heti, että näissä aiheutuu sitten minustakin kestämättömiä rajapintoja joissain tilanteissa. Mieleen tulee väkisinkin iäkkäämmät, joiden digitaidot on pudonneet kelkasta jo kauan sitten , jos niitä koskaan on ollutkaan, silti yhä useampi palvelu livahtaa sinne nettiin ja pilviin, joista ryynäsen kalle 75v ei ymmärrä tuon taivaallista, eikä haluaisikaan ymmärtää, vaan asiat voisivat olla kuin ennen aikaan, kun otti lankapuhelimen kouraan ja asioi virkailijan kanssa ja tärkeämmissä ihan kasvotusten.

Ehkä hupaisin/järjettömin mihin viime aikoina olen törmännyt sivusta seuraajana, oli joku poskenlämpöinen kohtaantopaikka maahan muuttaja naisille, voi tulla lasten kanssa, tarjolla pullat ja kaakut ja ideana osallistaa näitä yleensä kodissaan lymyäviä äityleitä uuteen kulttuuriin ja tutustumaan ja saamaan uusia ystäviä toisista samanmoisista. Ilmoittautuminen sähköpostitse. Kyseessä siis pääosin luku - ja kirjoitustaidottomat maahan muuttaja naiset, jotka osaa hädin tuskin sen ruksin laittaa itse paperiin. Taatusti ajatus oli hyvä ja kannatettava ja sitten ihmettelivät vähäistä osallistumista. Että sillein.

Mun on silti vaikea käsittää, miten suuri ongelma tai tahtotilan puute on masinoida ryhmää ajamaan parannusta noihin yhteyksiin. Sukkula hyrräämään keskustasta, jonne paikallis - ja muu liikenne tulee joka tapauksessa, joten niitä vaihtojakaan ei voi tulla kuin yksi suuntaansa. Onko joku ollut yhteydessä JYPin toimijoihin, onko saatu nuiva palaute, että keksikää itse kyytinne, meille kelpaa vain rahat? Eikös siellä ole niitä kannatusryhmiäkin useampia, josko niistä saisi puuhamiehet parantamaan yhteysongelmia yhdessä JYPin kanssa.

Jotenkin tästä tulee väkisin mieleen suomalainen tuppisuu, joka on eksyksissä, mutta ei kehtaa kysyä neuvoa keneltäkään, ellei vaimo pakota tai käy itse kysymässä. Ihan halveeraamatta keskustelukumppaneita täällä, nää on vaan pelkkiä mielleyhtymiä selitysten pohjalta. Jos tuo liikenne hallille ja sieltä pois on noin kamalan vaikea asia, niin eikö silloin viisas väki ota hommaa käsiin ja paranna asiaa porukalla? jaa tietty, jos jokaisella oma näkemys eikä muu kelpaa, niin eihän siitä mitään tuu. Yli 8k:n halli, my ass.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@JypFabu, en minä ole eri mieltä liikkumisen muutoksesta ja ennen kaikkea sen muutoksen tarpeesta. Tuli vaan mieleen ajatus, että jos nyt jo jäädään alle 3000 katsojan, niin mitä se olisi sitten, jos autoilijat ei pääsisi nykyiseen malliin hallille.

Eikä tarkoituksena ollut myös väittää, että tuo muuttuisi huonompaan hankkeen suuntaan.

Nuoremmista polvista olen vähän huolissani, että onko "motia" lähteä hallille. Pientä lohtua tosin tuo oman jälkeläisen arvostus live-musiikkia kohtaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuli vaan mieleen ajatus, että jos nyt jo jäädään alle 3000 katsojan, niin mitä se olisi sitten, jos autoilijat ei pääsisi nykyiseen malliin hallille.

Tää on ihan validi pohdinta, jos tuosta 3000 valtaosa on autoilijoita. Onko tästä JYP tehnyt kartoitusta en tiedä, mutta ainakin mainostuksen perusteella panostavat pyöräilijöihin, josko siitä apu?

Oikeastaan nämä pohdinnat meillä tässä indikoi sitä, että tuota 6k isompi halli olisi jo paikkaan ja kulttuuriin nähden suuruuden hulluutta.

Se toki, että jos nyt rakentamisen vuoksi parkkitila entisestäänkin pienempi/hankalampi käyttää, niin luulisi ihan oman järjen avulla kykenevän miettimään, että jos asuu riittävän lähellä ja on muita mahdollisuuksia hallille kulkea kuin oma auto, niin tekisi palveluksen niille, jotka isommalta matkalta tulee JYPpiä kannattamaan vähentämällä omalta osaltaan ruuhkia. Sitten kun alue on valmis ja rakennettu voi parkki asiatkin olla toisin ja helpommin lähestyttävät.

Isänä minäkin katselen viisaan kauhuissani nykynuorison menoa tai juuri sitä päinvastaista, meillä juniorin kulttuurielämykset on luurit päässä ja nenä näytössä, mutta nyttemmin lyö älykellon ranteeseen ja kävelee ympäri Helsinkiä kilometrikaupalla päivittäin, jos muuta ehdottelee, niin vastaus on aina "se on turhaa". Siis liikuntakin kelpaa, jos sitä voi reaaliaikaisesti seurata netitse. Siellä se elämä nykyään on. Isä ei käsitä, mutta ehkä ei ne meidän isätkään meitä käsittäneet.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saa nähdä onko kolmikko vastustamassa yhtä voimakkaasti nyt suunnitellun katetun jääpallokentän aiheuttamia kustannuksia kuntalaisille.

Minä voin vaihtaa nimen Ruotsiksi, vaihtaako @Kelmu Riitaseksi ja kuka @JypFabu ko ottaa Lihvosen roolin. Laitan viestiä asianajotoimisto Puranen & Kiviluotoon. Mutta taidan yrittää saada jälkimmäiseen yhteyden.

Perustellaan vaikka sillä että Lappeenrannassa on jo tekeillä ellei valmis katettu iso tekojää. Eikä kahta tekojäätä kannata rakentaa Pesäpallon Itä-Länsi jaon mukaisesti Itään.
 

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä voin vaihtaa nimen Ruotsiksi, vaihtaako @Kelmu Riitaseksi ja kuka @JypFabu ko ottaa Lihvosen roolin. Laitan viestiä asianajotoimisto Puranen & Kiviluotoon. Mutta taidan yrittää saada jälkimmäiseen yhteyden.

Perustellaan vaikka sillä että Lappeenrannassa on jo tekeillä ellei valmis katettu iso tekojää. Eikä kahta tekojäätä kannata rakentaa Pesäpallon Itä-Länsi jaon mukaisesti Itään.
Jos laitat hakemukseen että olemme huolissamme yleisesti myös muutoksesta niin olen mukana. Voin kerätä hoitokodista lisää nimiä adressiin jotka eivät halua mitään muutoksia. Myös jo mainitsemasi pointit ovat valideja.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On muuten tuo City of Sports aikamoista sanahelinää. Aika vähissä on näytöt, että esim. olosuhteet harjoittelulle olisi City of Sports tasoa.

Liikuntatieteellinen tietty ja kansallisen tason yleisurheilujoita, siinä se. City of Padel Sports voisi olla lähempänä. Vielä kun laittaisivat hipposhallin täyteen padelkenttiä niin saataisiin kruunu tälle.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Sä et selkeästi edes lukenut mun koko tekstiä vaan jaksat jankata tuota sun "faktaasi" yhä edelleen viestistä toiseen. Jos olisit lukenut mitä kirjoitin, niin varmasti olisit huomannut mielipiteeni siitä, miten tuo areena on suunniteltu myös pidempää aikaväliä ajatellen, ellei joku yksityinen rahoittajaporras rakkaudesta lajiin päätä rakentaa tulevaisuudessa Jyväskylään uutta 12k vetävää "Valtra-areenaa"

Ymmärtäisin sun pointin edes jotenkin, jos tuo hippos olisi tällä hetkellä kaikkinensa valmiina ja olisi osoittautunut huonoksi, paskaksi ja kertakaikkiaan pieneksi kötöstelyksi, mutta olet täällä dumaamassa koko suunnitelman, ennenkuin rakennusluvat ovat menneet edes kokonaan maaliin. Se jos joku on outoa ja luotaantyöntävää. Sun huutelu ei tuota areenan kapasiteettia jokatapauksessa tule kasvattamaan.

Voidaan palata tähän aiheeseen vaikkapa 5 vuoden päästä, jos tuo areena on silloin pystyssä sekä JYP on myynyt ensimmäiset puoli kautta pilttuun täyteen ja sen päälle 2-3k ihmiselle illasta toiseen "eioota".
Palataan vaan. Palataan silloin myös seuraaviin asioihin:
1) Halli laajenee ylöspäin ja päädyissä, mutta palataan siihen että onko käytäväkokemukset erätauolla yhä yhtä ahtautta ja jonottamista.
2) Palataan siihen, että onko liikenne ja pysäköinti järjestelyt houkutus vai häiriötekijä yleisön houkuttelevuuden näkökulmasta.
3) Palataan 10 vuoden päästä siihen, että miltä yleisökapasiteetti ja areenan yleisilme näyttää verrattuna keskeisiin kilpailija kaupunkeihin/ seuroihin.
4) Palataan 10-15 vuoden päästä siihen, kun aletaan miettiä seuraavaa remonttia, että saako vanhan päälle vielä kerran mitään järkevää aikaiseksi.

Aivan varmasti minäkin nautin kaikesta uudistumisesta ja ostan kausikortin uudistettuun areenaan. Ja olen iloinen kun 6k katsojia on ensimmäisen kerran lehtereillä. Mutta pitkän aikavälin näkökulmasta, tämä vaikuttaa kunnian himottomalta ratkaisulta. Laita vuodet mieleen, niin katsotaan kumpi näkökulma on oikeassa.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On muuten tuo City of Sports aikamoista sanahelinää. Aika vähissä on näytöt, että esim. olosuhteet harjoittelulle olisi City of Sports tasoa.

Liikuntatieteellinen tietty ja kansallisen tason yleisurheilujoita, siinä se. City of Padel Sports voisi olla lähempänä. Vielä kun laittaisivat hipposhallin täyteen padelkenttiä niin saataisiin kruunu tälle.
Oletko katsonut mitä Hipposhanke pitää sisällään? Tai mitä mitä Jyväskylään tälläkin hetkellä on rakenteilla tai suunnitteilla.

Padelkenttiä Jyväskylään on rakennettu paljon ja ne ovat yksityisten toimijoiden hankkeita eikä ne ole keltään pois.

En nyt jaksa sinua valistaa tämän enempää mutta ota hyvä mies asioista selvää ennen kuin alat viisastelemaan.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oletko katsonut mitä Hipposhanke pitää sisällään? Tai mitä mitä Jyväskylään tälläkin hetkellä on rakenteilla tai suunnitteilla.

Padelkenttiä Jyväskylään on rakennettu paljon ja ne ovat yksityisten toimijoiden hankkeita eikä ne ole keltään pois.

En nyt jaksa sinua valistaa tämän enempää mutta ota hyvä mies asioista selvää ennen kuin alat viisastelemaan.

Mistä pitäisi ottaa selvää. SäyRin peleissä jo 20vuotta sitten hoettiin tuota City of Sports slogania. Toki vain SäyRin peleissä eikä tuolla ole mitään merkitystä.

Se millä on merkitystä on harjoittelu olosuhteet. Minkä lajin kohdalla Jyväskylässä on tällä hetkellä hyvät olosuhteet? Juoksu, maastojuoksu ja suunnistus on hyvällä tasolla. Mitkä muut lajit?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös