BBBombers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Minusta tuntuu, että Suomen rikkaat ei ole tarpeeksi rikkaita, mutteivät myöskään tarpeeksi tyhmiä laittaakseen rahaa tuohon. Kun puhutaan taatuista käyttöasteista, niin oikeasti sellaisia ei ole kuin mielikuvissa. Nekin pitää jonkun myydä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Minusta tuntuu, että Suomen rikkaat ei ole tarpeeksi rikkaita, mutteivät myöskään tarpeeksi tyhmiä laittaakseen rahaa tuohon. Kun puhutaan taatuista käyttöasteista, niin oikeasti sellaisia ei ole kuin mielikuvissa. Nekin pitää jonkun myydä.
Mä taas näen, että kyllä suomen rikkaat ihan riittävän rikkaita on, mutta siihen ei uskallus riitä, että pelaa eikä pelkää. Tietenkin, aina voi tulla takkiin, pelissä kun pelissä, mutta voitto ei koskaan tule ilmaiseksi. Suomessa ollaan tämmöisiä varman päälle pelaajia ja siksi innovaatio ja suomalainen samassa yhteydessä bisnesmaailmassa aiheuttaa kasvopalmun, joko niissä ei ole mitään järkeä, niin kun tämä hämeenlinnan autojupakka tai kopioidaan fiksumpien tekemisiä kun kaivosta on jo vesi loppunut.

Oikeasti, jos tuota 2020 joku tosissaan laittaisi tyrkylle, ei siinä mitään mielikuvia kannata tai tarvitse kaupata. Innovaatio kuinka toteuttaa ja mihin toteutumassa nojaa ei ole pelkkää mielikuvaa kuin mielikuvituksettoman silmissä. Siksi sanon, että jos tuosta hankkeesta halutaan maaliin asti, ei suomalaisella rahalla ole merkittävää roolia, muuten kuin helppojen ja ilman panosta saatavien murujen verran.

Esim tuo Stoltenberg, aikoo laittaa reilun kymmenen hotellia suomeen pystyyn, hippoksessa olisi jo valmiina kaikki kaavapolitiikka, toimintaidea, kaupungin tuki jne valmiina, senkun alkaa tekemään. Oma firma sitten myymään urheilu matkoja kunnon fasiliteetilla ja urheilulääketieteen palveluin. Typerämmilläkin pohjaodotuksilla on kievareita pystytetty. Puuttuu vaan se taho, joka älyää ottaa yhteyttä rahan omistajaan. Käyttöä valmennus - ja leirikeskuksena riittää taatusti, kun kompleksi sisältää melkein kaikki lajit välittömässä yhteydessä.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ei taida edetä yhtä hitaasti, kun tälläkin nykyisellä hankkeella taitavat lupa-asiat olla jo kunnossa. Puuttuu enää sitä rahaa.
Niin tämä raha onkin se ongelmallisina asia koko yhtälöstä eikä sitä puutu kuin puolet eli 100-150miljoonaa jos laskelmat pitävät paikkaansa ja ainahan nuo laskelmoidut budjetit paukkuu.
Otetaan kuvio että Hippos 2020 projekti kaatuu (mikä näyttää tällä hetkellä todennäköiseltä) Mikä on suunnitelma B ja kuinka pitkällä se on, entä kuka sitä vetää? Katsotaan tilanne JYPn kannalta eli, rakennetaan uusi "jäähalli/monitoimiareena" Mihin se rakennetaan? Vai rakennetaanko se nyt suunniteltuun paikkaan ja mahdollisesti parmpina aikoina toteutetaan Hippos 2020 projektia eteenpäin jos toteutetaan.
Paljonko tämä halli yksinnään maksaisi? Jos nyt on kerätty se 100-150miljoonaa, kuinka moni rahoittaja vetäytyykin pois koska ei tule hotelleja, ei kauppoja, ei sitä ei tätä vaan monitoimiareena ja mahdollinen pysäköinti talo, mikä ilmeisemmiin on edellytys että saadaan mitään rakentaa kyseiselle alueelle. Ei todellakaan ole tilanne että nyt kerätyt rahat on käytettävissä karsittuun versioon. Mistä siihen löytyy rahoittajia jos ei löydy tähän isompaakaan projektiin. Pelkän monitoimi areenan rakentaminen ei todellakaan houkuttele sijoittjia suomi on pullollaan taloudelliseti raskaita areenoita mitä kaatuu kaupunkien syliin (ei yhtään kannattavaa areenaa) Hartwall areena ei koskaan ole tuottanut omistajalleen latin latia, Espoo areenalta on sammutettu valot useamman kerran ja on vyörymässä Espoon kaupungin syliin. Koska näihin paikkoihin ei koskaan saada myytyä tarpeeksi tapahtumia. Tällaiset laitokset ei todellakaan löydy sijoittajia, vaan siihen pitäisi löytyä hullu joka maksaisi sen ja nielisi tappiot rakkaudesta lajiin.
Vai sitten aletaan miettiä suunnitelmaan B kun tämä projekti kaatuu, vai kuinka monta vuotta sitä odotetaan että alkaako hippos 2020 rakentaminen vai ei. kymmenen vuotta voi kulua hyvinkin nopeasti
parin kuukauden päästä alkaa vuosi 2020 pelkän jäähallin rakentaminen ensimmäisestä kaivinkonnen kauhaisusta vie sen 2-3 vuotta, Ja jos uusi taho alkaa rakentamaan pelkkää hallia, niin onhan siinä suunnittelu ja lupa-asiat vietävä uudestaan käsittelyyn. Sitä en tiedä voiko tämä mahdollinen uusi taho käyttää jo haussa olevia lupia. Oli suunnitelma A tai B niin rakentaminen ei ihan heti ala, koska rahat puuttuu.
Olisi mielenkiintoista mitä mieltä JYP on tilanteesta, kumma kannalla he ovat A, B vai mahdollisen C suunnitelman kannalla vai sitten jatketaanko vanhaan malliin ja yritetävät selvitä nykyisillä fasiliteeteilla
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lähtisin siitä olettamuksesta, että jos hanke tällaisenaan kaatuu, niin ei lähdetä kaikkea ihan nollista aloittamaan, vaan pyritään hyödyntämään jo tehtyä työtä ja haettuja lupia rakentamista varten. Eli käytännössä uusi pienempi hanke, mutta paikka on edelleen sama.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Lähtisin siitä olettamuksesta, että jos hanke tällaisenaan kaatuu, niin ei lähdetä kaikkea ihan nollista aloittamaan, vaan pyritään hyödyntämään jo tehtyä työtä ja haettuja lupia rakentamista varten. Eli käytännössä uusi pienempi hanke, mutta paikka on edelleen sama.
Näin se ei ikävä kyllä voi toteutua. Ihan nollasta joutuu lupa - ynnä kaavarumban aloittamaan ja sama koskee kaupungin rahallista osuutta. Ei toisenlaisen kokonaisuuden lupia voi käyttää muunlaisen tuleman tekoon. Itseasiassa tuossa tapauksessa b, eli jos mentäisiin pelkän hallin pykäämiseen, kaupungin rahallinen tuki tippuisi taatusti, koska kaupungilla olisi joka tapauksessa liikuntainfransa käyttöikänsä päässä, johon on poliittisesti pakko satsata, halliin ei. kaupungille riittäisi osoittaa nykyisestä murto -osan suuruinen remonttiraha vanhaa ehostelemaan, kun muualla huutaa miljoonia.

Kuten @snake70 osuvasti kirjoittaa pelkkä halli ei ole tuottava missään, joten mikäli bisnesrahaa siihen haluaa, jotenkin muutoin on tuotto - odotukset toteuduttava. Vain siinä tapauksessa, että olisi niin onnekas konjunktio, että kaupunki kokisi poliittisesti hallin kuuluvan sen yhteiskunnan liikunta infraan, selkänoja riittäisi rakentamiseen ilman varmaa tappiota muille kuin veronmaksajille. Siksi myös muut nykyhankkeet sisältävät muuta koukkua isolle rahalle ja halli on sitten vaan vähän ylisuuri paise hankkeen kyljessä tai ehkä vain täky, jotta kaavahankkeet sujuisivat sutjakkaammin poliittisessa ilmastossa.

Näistä oikeasti eniten poikkeava on tämä 2020, koska siinä on niin laajasti toisiinsa tangenteeraavia elementtejä: tiede, liikuntakulttuuri lajikirjoineen, majoitus palvelut ja kaupalliset toiminnot + fasiliteetit kv - tason kilpaurheilulle monissa lajeissa. Mikäli olen oikein seurannut tuota 2020 käänteitä, ei jäähalli ole mitenkään ainoa, tai tällä hetkellä edes kokonaisuuden tärkein palanen, jonka vuoksi homma olisi saatava nytkähtämään, vaan liikuntatieteellisen tilakysymykset huutaa oikeasti ratkaisua ja ilman se vetäytyy hankkeesta jo piakkoin. Mikäli edelläkerrotusta jollain on muuta tietoa, seison korjattuna, mutta median kautta olen asian noin ymmärtänyt.

Hippos on kokonaisuus ja kaava - asioissa sitä ei tulla pilkkomaan erillisiksi urakoikseen, vaan hankkeen kaatuessa uusi valmistelu alkaa nollapisteestä, jolloin se hanke sitten on hippos 2030, tai jossain vielä kauempana.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Muistan kun joskus kasarilla jonnena luin scifi-kirjoista, että 2020 on pilvissä leijuvia kaupunkeja droideineen ja lentävine autoineen. Kukaan ei olisi osannut sillon ennustaa, että tuota saatanan betonipönttöä ei ole saatu vieläkään korvattua toisella. Tai olisi pitänyt vissiin lukea cyberpunkkia, olisi edes niitä lentäviä autoja.
 
Viimeksi muokattu:
Aleksander Barkov FLA - Mikko Rantanen COL - Sebastian Aho CAR - Teuvo Teravainen CAR - Patrik Laine WPG - Kaapo Kakko NYR - Roope Hintz DAL - Mikael Grandlund NSH - Jesperi Kotkaniemi MTL - Kasperi Kapanen TOR - Eeli Tolvanen NSH
Suosikkijoukkue
JYP, pukukoppien hikoileva osasto
Näköjään moni haluaisi jo luovuttaa Hippos hankkeen osalta, itse kuulun siihen jengiin joka haluaa katsoa kaikki kortit, ennen kuin lyödään hanskat tiskiin. Fennia katsoi että riskejä pääoman tuotolle on liikaa, se on ihan OK päätös, ja ei siinä mitään ihmeellistä ole, tämän kokoluokan hankkeissa se on ymmärtettävää. Mitä tulee kaupungin rooliin hankkeessa, on sen halu päästä eroon rapistuvista liikuntatiloista oikeana rahankäyttönä, nämä 30 milliä,jotka joudutaan joka tapauksessa laittamaan näihin vanhojen hometilojen korjauksiin, on järkevää sijoittaa uusiin ja toimiviin liikuntapaikkoihin,

Uuden rahoittajan hakeminen ja löytäminen vie aikaa, haastetta tulee siitä että vuokralaisten aikataulut on aika tiukkoja, mikäli useampi iso vuokralainen vetäytyy hankkeesta, on hankkeen toteutuminen todella vaikeaa.

Olympia apurahan myöntäminen, voi auttaa jonkun verran uusia rahoittajia, hankkeeseen sitoutumista mietittäessä Iso haaste on rahoittajalle tuoton laskeminen, virheitä siinä ei voi tehdä. Tämän kokoluokan hankkeeseen pystyviä sijoittajia on kyllä Suomessa, toivotaan että sellainen löytyy melko nopeasti, tai muuten koko hanke kutistuu jäähallin uusimiseen.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Muistan kun joskus kasarilla jonnena luin scifi-kirjoista, että 2020 on pilvissä leijuvia kaupunkeja droideineen ja lentävine autoineen. Kukaan ei olisi osannut sillon ennustaa, että tuota saatanan betonipönttöä ei ole saatu vieläkään korvattua toisella. Tai olisi pitänyt vissiin lukea cyberpunkkia, olisi edes niitä lentäviä autoja.
Itse olen kova cyberpunk-fani, ja loppuviimeksi mehän ollaan melkein jo siellä. Ei ole vielä lentäviä autoja, mutta dronet ehdottomasti on, myöskin ylikansalliset yritykset mainostaa melkein koko ajan missä hyvänsä mahdollisuus on. Ja nyt on marraskuu, mutta ainakin täällä Tampereella tulee vain vettä niskaan vaikkei tässä vaiheessa pitäisi. Eli sikäli cyberpunk-ethos on ihan täysin olemassa, enää pitäisi hommata jostain pitkä nahkatakki ja haulikko niin olisin täysin kosher.

...miten tämä liittyy mahdolliseen uuteen Hippokseen, siitä en tiedä, mutta cyberpunk - vaikkei ole vielä niitä lentäviä autoja, niin ollaan me jo siellä, tai ainakin hyvin lähellä.
 
Volvot ulvoo kuun savuun / ihmislapset hullaantuu / auuuuuu

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Itse olen kova cyberpunk-fani, ja loppuviimeksi mehän ollaan melkein jo siellä. Ei ole vielä lentäviä autoja, mutta dronet ehdottomasti on, myöskin ylikansalliset yritykset mainostaa melkein koko ajan missä hyvänsä mahdollisuus on. Ja nyt on marraskuu, mutta ainakin täällä Tampereella tulee vain vettä niskaan vaikkei tässä vaiheessa pitäisi. Eli sikäli cyberpunk-ethos on ihan täysin olemassa, enää pitäisi hommata jostain pitkä nahkatakki ja haulikko niin olisin täysin kosher.

...miten tämä liittyy mahdolliseen uuteen Hippokseen, siitä en tiedä, mutta cyberpunk - vaikkei ole vielä niitä lentäviä autoja, niin ollaan me jo siellä, tai ainakin hyvin lähellä.
No liittyy se siinä mielessä, että kohta on 2020 ja ilmeisesti rakentamistakaan ei ole vielä aloitettu? Minä kuvittelin että täällä on valmis halli viimestään 2022 ja vieläkin puuttu puolet rahoituksesta. Kyllä se laittaa huolestumaan että valmistuuko tämä koskaan, ja mitä pidempään suomessa projekti etenee sitä korkeammaksi kustannukset nousevat.

Kohta varmaan selviää, että ne kulmatolpat on Alvar Aallon suunnittelemat ja kaiken muun paitsi ne saa purkaa. Lähdenpä tästä ostamaan pitkää nahkatakkia, piilokorkoisia niittikenkiä ja mustaa hiusväriä
 
Aleksander Barkov FLA - Mikko Rantanen COL - Sebastian Aho CAR - Teuvo Teravainen CAR - Patrik Laine WPG - Kaapo Kakko NYR - Roope Hintz DAL - Mikael Grandlund NSH - Jesperi Kotkaniemi MTL - Kasperi Kapanen TOR - Eeli Tolvanen NSH

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juuri Nyt, on KSML jotain merkittävää positiivista uutista aiheeseen liittyen, mutta koska en tilaa en tiedä mitä. Toivottavasti on jotain oikeasti merkittävää eikä mitään klikkausten kalastelu merkittävää

Jotain merkittävää vetoapua tämä projekti tarvitsee ja toivottavasti sitä nyt saatu.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Kraken, 1923 (1897)
Juuri Nyt, on KSML jotain merkittävää positiivista uutista aiheeseen liittyen, mutta koska en tilaa en tiedä mitä. Toivottavasti on jotain oikeasti merkittävää eikä mitään klikkausten kalastelu merkittävää

Jotain merkittävää vetoapua tämä projekti tarvitsee ja toivottavasti sitä nyt saatu.
"Valtion liikuntaneuvosto esittää Jyväskylän Hippos2020-hanketta valtakunnallisesti merkittäväksi liikuntapaikkarakentamisen kohteeksi. Päätös tehtiin aamupäivän kokouksessa perjantaina.

Se merkitsee hankkeelle pitkään odotettua valtion rahallista tukea sekä valtiollisesti tunnustettua statusta, joka on hyvä signaali myös sijoittajien suuntaan."

Eli valtion vetoapua mahdollisesti tulossa, ei niinkään rahallisesti vaan enemmän imagollisesti ja toivottavasti tämä lisää kiinnostusta sijouttajissa.
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Kraken, 1923 (1897)
Business Jyväskylä sanoi:
Hippos2020-hankkeen ensimmäisen vaiheen rakennuslupa on myönnetty ja tullut lainvoimaiseksi 27.11.2019. Rakentamisen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluvat monitoimiareena harjoitusjäineen, opetus- ja toimitiloja sekä kaupan sisältävä areenakeskus.

Kiinteistöjen energiaratkaisuissa hyödynnetään uudenlaisia liiketoimintamalleja, viimeisintä tutkimustietoa ja teknologiaa. Suunnittelussa korostetaan ekologisia energiantuotantomenetelmiä ja energiatehokkuutta. Kiinteistöjen energiatarve tuotetaan tuuli-, aurinko- ja puuenergialla. Alueen energiaoperaattorina toimii Alva-yhtiöt Oy.

- Tavoitteena on ollut alusta lähtien rakentaa energiatehokas, -älykäs ja hiilineutraali Hippos, joka on edelläkävijä energia- ja kiinteistöteknisissä ratkaisuissa, ja nyt olemme päässeet erinomaisesti liikkeelle, kertoo Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin.

Energiaratkaisun keskiössä on älykäs, alueellinen ja kaksisuuntainen matalalämpöverkko, joka yhdistetään kaukolämpöverkkoon. Matalalämpöverkkoa hyödynnetään jääratakoneistoista syntyvän lauhdelämmön kierrättämiseen lämpöpumppujen avulla. Tavoitteena on kattaa lauhdelämmöllä suurin osa alueen kiinteistöjen lämmön tarpeesta. Lisäksi lauhdelämpöä voidaan hyödyntää ulkoalueiden kulkureittien sulana pitoon. Kaukolämmöllä turvataan alueen lämmön saanti kaikissa tilanteissa.

Alueelle toteutetaan myös kaukokylmäverkko, jolloin päästään kiinteistökohtaisista jäähdytyskoneista eroon ja kylmä tuotetaan energiatehokkaasti keskitetysti. Lisäksi on tarkoitus hyödyntää monitoimiareenan katolle asennettavaa aurinkosähköjärjestelmää päästöttömän energian tuottamiseksi.

- Alueratkaisun myötä rakennettavan hankekokonaisuuden energian kulutustasot tulevat olemaan lain edellyttämää energiankulutustasoa huomattavasti pienemmät. Tavoitteenamme on monitoimiareena- ja areenakeskuksen LEED Gold -ympäristösertifiointi ja olemme myös hakemassa mukaan EU Lighthouse – positive energy regions and districts -hankkeeseen, joka tuo merkittäviä synergioita Hippos-hankkeeseen, kertoo suunnittelujohtaja Kai Ruuhonen Lehto Groupilta.

Alueen toimijat ja tekniikka yhdistetään innovatiivisen alustaratkaisun avulla. Alueen energiakäytöstä kertyvää tietoa kerätään tietoalustalle, jota energiaoperaattori hyödyntää energiataseen ohjaamiseen ja ennustemallien rakentamiseen. Tietoa voidaan hyödyntää myös muun muassa kiinteistöjen kunnossapitotoimintojen ohjauksessa. Näin kiinteistön optimaaliset sisäilmaolosuhteet voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti ja ympäristökuormitusta minimoiden.

Hippokselle rakentuvan liikunta-, urheilu- ja hyvinvointikeskuksen energiaratkaisujen toteuttamisesta vastaa Alva-yhtiöt Oy. Alva tarjoaa alueelle kokonaisvaltaisen sähkön, lämmön, sulanapidon ja jäähdytyksen ratkaisumallin ja toimii alueen energiaoperaattorina tasapainottaen ja ennakoivasti ohjaten kiinteistökokonaisuuden energiankäyttöä.

- Energiaoperaattorin ja kiinteistöhuollon koordinoidulla yhteistoiminnalla voidaan varmistaa energiapalvelut, alueellisten kestävyystavoitteiden toteutuminen, erinomaiset käyttäjäolosuhteet ja tekninen toimivuus mahdollisimman kustannustehokkaasti ja sujuvasti, toteaa Alvan asiakkuusjohtaja Jukka Pennanen.
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
No, sitten puuttuu enää se ensimmäinen lapionpisto vissiin? Onko kukaan seurannut, hiippaileeko hippoksen nurkilla epämääräistä väkeä lapio olallaan? Elämme kiintoisia hetkiä.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No, sitten puuttuu enää se ensimmäinen lapionpisto vissiin? Onko kukaan seurannut, hiippaileeko hippoksen nurkilla epämääräistä väkeä lapio olallaan? Elämme kiintoisia hetkiä.
Etäkannattajana (JYP), ollut myös aisankannattaja (toim. huom.) sekä entisenä jyväskyläläisenä seurannut mielenkiinnolla Hippos2020 -projektia. Täältä Jatkoajasta sen ensimmäisen kerran bongasinkin.

Alkureaktio oli, että "mitä ihmettä, Jyväskylässäkin tapahtuu ja jotain merkittävää urheilun piirissä. Selkeä, mutta massiivinen suunnitelma, jolla kertaheitolla monet kipukohdat korjaantuisivat".
Jälkireaktio oli, että "mistä helvetistä rahat - ihan tosissaan, näinä aikoina".

Jos olen ymmärtänyt oikein, tilanne on tällä hetkellä lyhyesti tämä:
Projektia on supistettu huomattavasti. Rahoituksesta puuttuu ainakin 50%. Kaupunki on edelleen mukana (kun ei muukaan kannata).
@JypFabun kaipaama lapionpiston ajankohta on täysin auki.

Olenko jäljillä?

OT:
@JupFabu, kyselit vuodesta 1970 ja Nisulan montusta männä viikolla tjsp.
Vastasin jotain Jyväskylä-ketjuun, kun en halunnut liiaksi OT:a silloiseen ketjuun.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
@JupFabu, kyselit vuodesta 1970 ja Nisulan montusta männä viikolla tjsp.
Vastasin jotain Jyväskylä-ketjuun, kun en halunnut liiaksi OT:a silloiseen ketjuun.
Joo, mulla ei sinne ole asiaa, lienen ihan niitä verbaalisti pahimmasta päästä päähäntaklaajia. Niin käy kun aivoilee omine polkuineen, eikä suostu yleiseen diiba daabaan, vähän sama homma, kun aikoinaan kun täytin 18 ja meinasin mennä kaljalle bunkkeriin (jos muistat paikan, siinä B - salin talossa) se ei ollut portsarin mielestä mahdollista, kun asiakaskunta olisi kuulemma hakannut meikäläisen liian pitkätukkaisena. Enpä käynyt sitten jatkossakaan, oli ravintelin segmentaatio sitä luokkaa. Sana on vapaa ja sillälailla, kunhan kumartaa enemmistöille.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos olen ymmärtänyt oikein, tilanne on tällä hetkellä lyhyesti tämä:
Projektia on supistettu huomattavasti. Rahoituksesta puuttuu ainakin 50%. Kaupunki on edelleen mukana (kun ei muukaan kannata).
@JypFabun kaipaama lapionpiston ajankohta on täysin auki.

Olenko jäljillä?
Ymmärtääkseni projektia ei ole supistettu ollenkaan tai ainakaan kovin merkittävästi. Rahoituksesta puuttuu käsittääkseni alle puolet, mutta karkeasti arvioituna noin 40%. Rahoittajaa tuolle osuudelle etsitään jatkuvasti ja ehdokkaita on ilmaantunut. On realistista arvioida, että loppuosuuden rahoitus saadaan lyötyä lukkoon kesään mennessä, mutta toki voi mennä pidempäänkin. Sillä välin projektin kanssa edetään kaikilla mahdollisilla osa-alueilla ja periaatteessa rahoituksen varmistuttua ollaan varsin nopeasti valmiita aloittamaan rakennustyöt.

Lisäksi rakennuslupa on vihdoin saatu lainvoimaiseksi ja ymmärtääkseni se on merkittävä asia rahoittajien kiinnostuksen kannalta. Erittäin positiivinen signaali siis.

Voin olla näistä asioista täysin väärässä. Olen seurannut projektia sivusilmällä, eli kovin tarkasti en ole kuitenkaan tarkkaillut eri asioiden etenemistä tai uutisointia.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Kraken, 1923 (1897)
Jos olen ymmärtänyt oikein, tilanne on tällä hetkellä lyhyesti tämä:
Projektia on supistettu huomattavasti. Rahoituksesta puuttuu ainakin 50%. Kaupunki on edelleen mukana (kun ei muukaan kannata).
@JypFabun kaipaama lapionpiston ajankohta on täysin auki.

Olenko jäljillä?
Ei projektia ole erityisesti supistettu ja hyvä niin, sillä jos niin tehtäisiin niin kaikki byrokratia pitäisi käydä uudelleen läpi. Ei Suomessa asiat toimi niin, että päätetään jotain, mutta tarpeen tullen voidaan supistaa, jos hankkeita muutetaan niin koko prosessi alkaa alusta uuden suunnitelman tai suunnitelmien kanssa.

Nyt siis ihan on "alkuperäinen" hippos2020 suunnitelma päässyt tähän vaiheeseen, että odotellaan lapion pistoja.
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitokset vastanneille!

Eli omaan käsitykseeni nähden tilanne on parempi. Hyvä näin, mutta onko edes valistuneita arvauksia koska työt voisivat alkaa ja koska ensimmäiset osat (esim. jäähalli) olisivat käytössä. Ymmärtääkseni alustavat suunnitelmat olivat 2022-23?

@JypFabu Tiedän paikan mutta koskaan en käynyt. Ikää kun tuli niin Kantis (kalja) tai Raatis (misut). Sitä ennen jokin paikka Asemakadulla Kauppakadun ja Vapaudenkadun välillä. Sinne pääsi kun heitti pikkutakin päälle ja attaseasalkun kainaloon... Hoh,hoijaa. Kaikkea se teetti.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eli omaan käsitykseeni nähden tilanne on parempi. Hyvä näin, mutta onko edes valistuneita arvauksia koska työt voisivat alkaa ja koska ensimmäiset osat (esim. jäähalli) olisivat käytössä. Ymmärtääkseni alustavat suunnitelmat olivat 2022-23?
Alustava suunnitelmahan oli, että ainakin areena olisi ollut 2020 valmis. Siitähän tuo projektinimi tulee..

Ymmärtääkseni areenan rakennustyöt ottavat aikaa 1-2 vuotta, todennäköisesti noin 1,5v. Oma valistunut arvaukseni on, että areena saadaan JYPin käyttöön syksyllä 2022. Parhaassa tapauksessa jopa aiemminkin.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ymmärtääkseni projektia ei ole supistettu ollenkaan tai ainakaan kovin merkittävästi. Rahoituksesta puuttuu käsittääkseni alle puolet, mutta karkeasti arvioituna noin 40%. Rahoittajaa tuolle osuudelle etsitään jatkuvasti ja ehdokkaita on ilmaantunut. On realistista arvioida, että loppuosuuden rahoitus saadaan lyötyä lukkoon kesään mennessä, mutta toki voi mennä pidempäänkin. Sillä välin projektin kanssa edetään kaikilla mahdollisilla osa-alueilla ja periaatteessa rahoituksen varmistuttua ollaan varsin nopeasti valmiita aloittamaan rakennustyöt.
Minä taas olen antanut kertoa itselleni, että kesällä on jonkinlainen taitekohta: jos rahoittajia ei ole silloin tarpeeksi, koko suunnitelma menee uusiksi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jaaha, mutkia siis vielä riittää, kurja homma. Toivotaan nyt että tämä hanke toteutuu, kun ihan näillä näppäimillä ei Jyväskylästä sitä piäkaupunnia sukeudu, Toimen toimista huolimatta. Kovin vähän on minkään sortin uutisia mediaan asiasta putkahtanut, mikä saa uumoilemaan, että kaukana ollaan lähtöviivasta vielä. Sittenhän, jos tuo kesän takaraja pitää kutinsa, voinee todeta, että syödään kinkut ja unohdetaan koko juttu. Uusi lupaviidakko kaavamuutoksineen on sen verran monen vuoden juttu, että me papparaiset ollaan työnnetty horsmaa vuosikaudet, ennen kuin mitään olisi tapahtumassa. Kerjäisivät kiinalaisilta, niillä on millä mällätä ja halua jakaa apujaan sinne sun tänne. Suomalaiseen rahaan en usko, sen sanelee empiria.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Minä taas olen antanut kertoa itselleni, että kesällä on jonkinlainen taitekohta: jos rahoittajia ei ole silloin tarpeeksi, koko suunnitelma menee uusiksi.
Muistini mukaan Jyväskylän kaupunginjohtaja totesi taitekohdan projektille nykyisessä muodossaan olevan tuleva kevättalvi.

Aikataulu Alvan (os. Jyväskylän Energia) osuuden myynnille (tai myymättömyydelle) on myös tarkentunut - kilpailutuksen aikataulu on kevättalvi/kevät 2020 ja lopullinen (poliittinen) päätös myynnistä tehdään kesään mennessä. Isoja päätöksiä tehtävänä muutaman kuukauden sisällä...
 
Minä oon syöny sen piirakan!

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Eiköhän tuossa edelleen ole se sama kynnys kysymys. Mistä löyttyy se rahoittaja joka lyö noin 100 miljoonaa tiskiin. Tuleeko se sitten yhdeltä tai parilta muulta kerättynä. Periaatteessa tuo projekti ei ole juurikaan edennyt sitten viime kevään. Se että joku valtio ja olympiakomitea on todennut sen merkittäväksi kohteeksi, ei ole synonyymi kannattavalle kohteelle. Tämä rakennus lupa on periaatteellinen asia, parempi sen olla kunnossa etukäteen eikä sitten viimeisenä olla sitä hakemassa, rakennus lupa ei edellytä että pitäisi jotain rakentaa. Edellinen päärahoittaja vetäytyi projektisa väärien tuloslaskelmien perusteella.
Se että tuo projekti onnistuu täytyy löytä miljardööri kenelle on yhden tekevää mihin rahansa työntää. Sijoitus kohde se ei ole missään nimessä. Kannattavaksi kompleksiksi ei urheilurakentamista vaan yksinkertaisesti tule saamaan suomen mittakaavassa. Käyttöastetta ei saada riittävksi, eikä väestöpohjakaan tue asiaa. Valitettavaa mutta totta,
Jos uusi jäähalli tai monitoimi areenan meinaa saada se on vaan rakennettava yksittäisenä projektina, ja rahoittajat tekevät sen rakkaudesta asiaan, ei sijoitusmielessä.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alustava suunnitelmahan oli, että ainakin areena olisi ollut 2020 valmis. Siitähän tuo projektinimi tulee..
Päässäni oli ajatus, että 2020 olisi aloitusvuosi, mistä projektinimi olisi.

...rahoittaja joka lyö noin 100 miljoonaa tiskiin. ... tuo projekti ei ole juurikaan edennyt sitten viime kevään... ei ole synonyymi kannattavalle kohteelle....Edellinen päärahoittaja vetäytyi projektisa väärien tuloslaskelmien perusteella.
Se että tuo projekti onnistuu täytyy löytä miljardööri kenelle on yhden tekevää mihin rahansa työntää. Sijoitus kohde se ei ole missään nimessä. ... ja rahoittajat tekevät sen rakkaudesta asiaan, ei sijoitusmielessä.
Silvoin @snake70 viestin...
Tässä tuotiin useita sellaisia seikkoja esiin, joiden takia minä olen pikkuhiljaa suhtautunut epäilevämmin projektiin.
100 M€ on melkoinen summa eikä sitä kotimarkkinoilta löydy. Vaihtoehdot ovat Kiina ja Venäjä.

Toivottavasti epäilyni ovat turhia ja rahoitus löytyy turvallisemmista lähteistä kuin Kiina tai Venäjä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Silvoin @snake70 viestin...
Tässä tuotiin useita sellaisia seikkoja esiin, joiden takia minä olen pikkuhiljaa suhtautunut epäilevämmin projektiin.
100 M€ on melkoinen summa eikä sitä kotimarkkinoilta löydy. Vaihtoehdot ovat Kiina ja Venäjä.

Toivottavasti epäilyni ovat turhia ja rahoitus löytyy turvallisemmista lähteistä kuin Kiina tai Venäjä.
Arvon snake kuuluu JYP-osion pessimisteihin, joten ihan varauksella kannattaa suhtautua näihin teksteihin.

Alunperin toista isoa rahoittajaa haettaessa mukana oli esimerkiksi OP. Hankkeesta vetäytynyt Fennia ei siis suinkaan ollut tuossakaan vaiheessa ainoa vaihtoehto, mutta syystä tai toisesta se katsottiin parhaaksi. Nyt kun Fennia on jäänyt pois, niin OP on varmasti taas kuvioissa mukana yhtenä mahdollisena ehdokkaana. Ja sen nyt tietää jokainen, että 100 M€ ei ole OP:lle mikään ongelma.

Kyllä suomestakin löytyy rahaa isoihin hankkeisiin. 100 M€ on paljon, mutta ei mahdottoman paljon.

Ja kyllä tuo voi ihan oikeasti olla sijoituskohde rahoittajille. Kokonaisuus on harvinaislaatuinen ja tilausta löytyy ihan takuulla, mutta toki se täytyy osata myydä ja markkinoida myös loppukäyttäjille. Mistään kultakaivoksesta tässä ei puhuta, mutta sijoituskohteesta kuitenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy