joutuu pohtimaan tuon totuudessapysymisen velvoitteen todistamisen realismia
Siis tämähän on kaikissa hakemuksissa ja valituksissa jo nyt vaatimuksena. Ainoastaan rikoksesta epäillyllä tai syytetyllä ei ole totuudessapysymisvelvollisuutta itsekriminointisuojan takia, mutta yksityis- ja hallinto-oikeudellisissa asioissa tätä suojaa ei ole.
Jos henkilö A esim väittää oikeudelle jotain tietoisesti väärää, esim. "xxx-omistaja AAA rahoittaa Osaamiskeskuksen" ja hänelle käytettävissä olevien tietojen perusteella se ei pidä paikkaansa, niin on syytä epäillä rikosta. Sitten tutkitaan normaalisti motiivia, esim. tahallista vahingoittamistarkoitusta vs lähteiden epäselvyydestä johtunutta vahinkoa, ja lopulta oikeus ratkaisee, oliko kyseessä rikos vai jotain muuta.
Tyhmyydestä ei sakoteta, mutta jos teet oikeudellisen hakemuksen/valituksen ja laitat nimesi alle, niin ei kannata sepitellä todisteita tai väitteitä, koska siitä tyhmyydestä kyllä sakotetaan.
Onko kukaan alan ammattilainen ja projektin tunteva (ei lausuntomestari Tolvanen) lukenut valituksen niin hyvin, että osaa kertoa, onko siinä selkeästi vääriä lausumia - ja jos on, niin mitä?