Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

JYP ja JYP-Akatemia

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Marcus Juslin, 11.10.2013 klo 15.37.

 1. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Hyvä aloitus Akatemialta. Tiukille se kai meni, kun Hokki sai rankun 3.erässä, onneksi ei onnistunut. Sitten vielä kohta perään 2 min alivoimaa. Onneksi kestivät loppuun asti.
   
 2. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Maanantaina olisi sitten Ketterä kotona jonka IPK voitti ensimmäisessä 6-2 ja vielä ketterällä on matsi lauantaina joten jää yksi lepopäivä. Kotona pitäisi pystyä voitto ottamaan niin tilanne alkaa näyttämään jo paremmalta.
   
 3. Marcus Juslin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kahdeksan ottelun sarjassa ei varmaan toinen voitto mitään helpotuksen huokausta vielä tuo? Ja ei kai se tilanne tällä hetkellä niin huonolta näytä? Hyvä, että päästiin voitolla liikkeelle. Tärkeää olisi tuo sarjapaikka pitää ja toivottavasti ei tarvitse viimeisellä kierroksella jännittää mitään maalieroja. Siellä on muuten joukkueessa liigakokemusta Aitolalla 13 peliä ja Pitkäsellä 1 peli Lukossa kaudella 2015-16. Siinä kaikki. Pikkaisen kovemmalla porukalla saisivat olla liikkeellä, mutta toivotaan parasta.
   
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei toki mutta Ketterät on varmaan yksi päävastus näistä jotka yrittää nousta joten voittamalla se kotona asetelmat nousee jo ihan hyväksi sarjassa pysymisen kannalta.
   
 5. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Yksi Mestis joukkue tippuu sarjasta vaikka Ketterä ei pystyisi edes nousemaan, joten kaikki on päävastuksia. Ei siis riitä vain se, että jätetään Suomi-sarjalainen taakse.
   
 6. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lähtökohtaisesti Mestisjoukkueet ovat niitä kovimpia vastuksia, eli tavallaan päävastuksia. Vain kaksi viidestä pelaa ensi kaudella Mestistä, joten helpolla tästä ei selvitä.
   
 7. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Akatemian kannalta olisi varmaan toivottavaa, että tänään Suomi-Sarjan nousukanditaatti joukkueet hoitasivat omat kotipelinsä (Ketterä - Hokki & JHT - IPK)

  Perustuen juuri tuohon @Nelfor'in sanomaan, lähtökohtaisesti "vanhat" Mestis joukkueet on kovempia vastuksia, joten olisi hyvä Akatemian kannalta jos muut pelaisivat ristiin ja menettäisivät pisteitä nousia ehdokkaille.
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eihän se riitä mutta yksi ryöstö jo mestisjengiltä otettiin joten jos häviää suomisarjajengille niin käytännössä se mitä aikaisemmin saavutettiin menetetään. Varsinkaan kotona tuommoista vahinkoa ei saisi sattua jos ei halua todella ahtaalle omaa tilannetta pistää. Sehän tuossa eniten ilahduttavaa että avausvoitto tuli vieraissa ja mestisjoukkueesta. Kotona ei vaan mielestäni missään nimessä saisi altavastaajalle hävitä.
   
 9. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Akatemian jannut näyttävät osaamistaan. Taitavat haluta lopettaa koko akatemia-tarun mahalaskuun.
   
 10. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Akatemia otti sitten Ketterältä turpaan 5-0. Kun tuo matsi sattui ilmatteeksi tv:stä näkymään ja sitä tuli välillä vilkuiltua, niin kyllä kävi vähän sääliksi paikalle vaivautunutta yleisöä. Ei ihme, että Akatemia ei saanut maalin maalia, surkea esitys kotihallissa.
   
 11. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Jotenkin alkaa olla nähty tämä koko Akatemia. Kallista säätämistä ja karsinnoissa vuodesta toiseen. Ja joo tunnistan toki hyödyn pelaajapolun osalta, mutta en tiedä, kasvattaako noin heikko urheilullinen taso voittajia edariin? Yksi Turkulainen varmaan olisi saatu kasvatettua muutakin kautta.

  Olisiko aika tehdä KeuPan kanssa pelaajavaihtosopimus ja pyörittää hommaa sitä kautta? Jotenkin en haluaisi JYPin brändin alla pyörittää noin vaatimatonta esitystä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2017 klo 21.08
 12. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Kyllä ei korvaa mikään hajautettu malli Akatemiaa. Synergiaetuja (heh) on niin paljon, ja pelaajien näkökulmasta nykyinen pelaajapolku on älyttömän paljon parempi, reilumpi ja inhimillisempi kuin ajattaminen pitkin marraskuista maantietä Keuruulle tms...

  Sydämestäni toivon, että Akatemia hoitaa hommansa.
   
 13. HMenthal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Jaa-a. On siinä työstämistä tuossa karsintasarjassakin. Ei tuo nyt oikein mukava tappio ollut Akatemialle. Kova on tosiaan systeemi, kun väkisinkin vähintään yksi Mestis-jengi jää pihalle ensi kauden sarjasta. Nyt alkaa vielä JYPinkin pelit playoffeissa, niin onkohan edes odotettavissa, että Akatemian rosteri vahvistuisi jatkossa? Ja jos kävisi niin, että Akatemia ei enää ensi kaudella Mestistä pelaa, olisikohan edessä paluu D Kiekoksi, vai jopa Diskokseksi? D Team tuskin tulisi kyseeseen. Vai mikäköhän tuon puljun kohtalo olisi. JYP ei kuitenkaan elättäisi Suomi-sarjan jengiä. No joo, annetaan joukkueiden pelata pelit ensin ja arvuutellaan sitten uudestaan tulevaa.

  Veikkaan kuitenkin, että taitaa mennä ratkaisut sinne viimeiselle kierrokselle asti, sen verran tuossa saattaa tuota ristiinpelaamista tulla. Hokki kaiketi ennakkoon hienoisesti vahvimpana voinee varmistaa jo ennemmin paikkansa, mutta siitä toisesta paikasta saattaa taistella kaikki muut neljä jengiä. Tiivis rykäisy tuo on, joten pelin hiomiseen ei ole enää aikaa ja siksi tulosta pitäisi pystyä tekemään heti seuraavassa pelissä. Suoria tappioita ei montaa kestä.
   
 14. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Erving taitaa olla ainut edustuskelpoinen joka ei nyt ole pelannut karsinnoissa, muut ei saa enää karsintoja pelata sääntöjen perusteella. Toki Erving jos tervehtyy niin taitaa sekin jäädä liigajoukkueen reserviin.

  Mutta onhan tässä samalla tosiaan varmaan jonkinlainen keskustelun paikka vaikka Akatemia nyt säilyttäisikin liigapaikan että kuinka hyvin se lopulta palvelee tarkoitusta ja onko hinta sopiva siihen nähden että vuokrataan paikkaa vaikka mestisjengistä ylimääräisille pelaajille ja tiivistetään yhteistyötä suoraan A-junnuihin. Ehkä Junnujen saaminen takaisin mitalikantaan saattaisi tuottaa jopa enemmän liigatasoisia pelaajia kun keskittymällä Akatemiaan jossa joukkue viimevuodet rämpinyt, kukapa näistä tietää. Häviäminenkään ei aina kehitä. Toki tää kausi oli poikkeus kun ei paljon loukkaantumisia tullut samaan aikaan ja ne mitä tuli käytettiin Frimanin ja Kuukan palkaamiseen. Kuinka paljon pyörittäminen maksaa että kannattaa odottaa uutta 10 pelaajan loukkaantumismäärää että päästään jengiä kunnolla hyödyntään. Yksittäisiä pelaajia kyllä taas nousi, mutta olisiko ne vaikka Keupan ja A-junnujen yhteistyössä myös noussut?
   
 15. HMenthal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  OK. Periaatteessa Vaakanaisen ja Turkulaisen voisi mielestäni heittää pelaamaan myös noita Akatemian pelejä, mutta näinhän ei tule käymään. Ja Ruusun maaliin. Vai onko Ruusu kenties rikki? Vai auttaisiko yhtään mitään, jos peli ei muuten toimi? JYPin pudotuspelejä tuskin pelaa kuitenkaan ja toisaalta Kangaskorte voitti Hokin. Muita selkeitä vahvistuksia ei taida olla edes spekulatiivisesti saatavilla. Mutta joo, noilla pelanneilla se olisi sitten sitä tulosta tehtävä, jos meinaavat vielä ensi kaudella Akatemian nimissä pelata Mestistä. Sen verran täytyy todeta muuten vielä tuosta Akatemian rosterista, että kyllähän se aika kokemattomalta näyttää. Esim. juuri edellisessä pelissä Ketterällä oli kuitenkin ykköskentällisessä kokemusta osin Juntheikin sekä etenkin Lippojoen ja Julkusen muodossa. Akatemialla on Pitkänen ja Lehtonen, mutta ei heilläkään ole kokemusta ihan Lippojoen ja Julkusen tasoisesti. Kun pelit tulevat tiiviillä tahdilla, voi tuo kokemuskin nousta merkittävään asemaan, vaikkei luistin liikkuisi ihan nuorempien tahtiin.

  Väliin sivuhuomiona tällainen, kun tuli edellä Ruusu mainittua, eli Kangaskorten mitat. Liiton sivujen mukaan pituus on 181 cm ja paino 69 kg. Aika kevyeltä vaikuttaisi, mutta josko kauden aikana olisi vähän tarttunut massaa lisää.

  Akatemian kohtalo kiinnostaa siksi kovasti, koska onhan se tällainen pilottiprojekti. Ja eikös ensi keväänä tulisi 10 vuotta D Teamiä ja Akatemiaa täyteen? Tämä on mielenkiintoinen kysymys myös tuon seikan takia, mitä edellä @-pasi- mainitsi. A:n Liigaa on paljon kritisoitu, kun taso on laskenut. JYPin kannalta on tietenkin hyvä, että KeuPa on ainakin Mestiksessä. Toisaalta, voihan sitä pelaajiaan lähettää kauemmaskin pelaamaan Mestikseen, kuten monella muulla tapahtuu, mutta onhan se eri juttu, mitä tällä hetkellä Akatemia JYPille on. Vaikea tuossa on varmaan panos-tuotos -suhdetta tarkasti laskeskella, mutta rahaa nämä hommat aina vaativat. Miten sitten koko hommaan vaikuttaa nuo muutokset omistajien puolella ja miten asiat siellä nähdään.

  Eihän se mikään maailmanloppu jyväskyläläiselle kiekolle olisi, jos Akatemia tippuisi(ja lakkaisi olemasta?), mutta olisihan se useamman vuoden jälkeen kuitenkin huomattava muutos.
   
 16. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tulee ihan oikeasti mieleen tästä tämänvuotisesta Akatemian tyhjennyksestä (kaikki vähänkin potentiaaliset pelaajat otettiin liigan mukaan siirtorajalla), että siellä on johtoportaassa päätetty keventää Akatemian tuomaa taloudellista painolastia ja järkeilty siten, että jos tämän kaltainen joukkue ei riitä Mestiksessä pysymiseen, niin antaa sitten tippua sieltä pois.

  Käytännössähän voi hyvin olla, että Akatemian putoaminen tietää koko seuran loppua. Vaihtoehtoina putoamisen jälkeen olisi joko panostaa niin paljon, että saataisiin hinattua joukkue takaisin Mestikseen - tai sitten Akatemia irroitetaan JYPin organisaatiosta ja siitä tulee jälleen Diskos tai jotain muuta vastaavaa. Muutoin koko seura kaikkinensa lakkautetaan, joka lienee se todennäköisin skenaario.

  Vaikea tilanne tämä on ja eilisen jälkeen oma uskoni Mestiksessä jatkamisen suhteen on kyllä koetuksella. Toki pelejä on vielä reippaasti jäljellä ja omissa käsissä homma edelleen on, mutta hyvältä tuo ei näytä.
   
 17. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Toivon itsekin sitä että Akatemia selvittää karsinnat, mutta toivon myös realistista keskustelua nykymallin hyödyistä ja haitoista.

  Hyötypuolella on tottakai saumaton pelaajapolku junioreista liigaan sekä laaja reservi "samaa ilmaa hengittäviä" pelaajia.

  Miinukseksi laitan kustannukset (toiminta ei elätä itseään), JYP-brändin heikentämisen sekä junioreiden menestyksen uhraamisen Akatemian rämpimiseen Mestiksessä (liittyy myös JYP-brändiin, koska noloa että liigan kestomenestyjän isot junnut ei pärjää).

  En kuitenkaan osaa sanoa, onko Akatemia- vai KeuPa-malli parempi. Toivon kuitenkin, että tästä käydään raikas ja faktapohjainen keskustelu seurajohdossa. Tämä Mestiksessä räpiköinti -malli alkaa olla nähty, jos todellisessa rotaatiossa on vain muutama pelaaja (Hotakainen, Likola, Sund, ?).
   
 18. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Nuo siirtosäännöt rajoittavat. Kyllä JYP varaa 3 maalivahtia liigan käyttöön. Pari vuotta sitten kolmas maalivahti joutui pelaamaankin. Turkulainen on vakiokokoonpanon äijä liigan puolella.  Lainaus:
  Hallihuhujen mukaan JYP on neuvotellut KeuPan kanssa farmisopimuksesta.
  Diskos on ihan eri organisaatio ja taitaa pitää joukkuetta kakkosessa vai mikäsenytonkaan sarjataso.
  Akatemia on nykyisellään kovin kallis pyörittää eikä imago oikein kestä jokavuotisia karsintoja eikä sitäkään pitkään, että ali-ikäiset pelaavat Nuorten liigaa huonolla menestyksellä.
   
 19. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mikä se junioritilanne Jyväskylässä oikeasti on? Esim. B-junnut putosi ensi kaudeksi Mestikseen. Tuo on minusta aika kova miinus, kun kuitenkin B-junnujen SM-sarjassa pelaa 16 joukkuetta. Hankaloittaa varmasti ainakin pelaajien haalimista tuossa iässä Jyväskylään. Todennäköisesti joku pelaaja saattaa vaihtaa maisemaa jotta pääsee syksyllä pelaamaan SM-sarjaa.

  B-junnut toki ei suoranaisesti vaikuta JYP-Akatemiaan, mutta mainitsin asian silti.
   
 20. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Todella suuri miinus tuo on ja kyllä B-junnut varsin suorasti liittyy myös Akatemiaan, kun Akatemia vie pelaajia A-junnuista, jonka vuoksi A-junnuihin nostetaan B-junnuja normaalia aikaisemmin. Akatemia voi pahimmillaan sekoittaa junioritoimintaa pahastikin, vaikka lähtökohtaisesti Akatemia onkin junioritoiminnalle iso plussa.

  Jos Akatemia saataisiin taloudellisesti vakaammalle pohjalle, niin sen pyörittäminen olisi todella järkevää ja ongelmat junioreihin liittyen ovat ratkaistavissa. Raha ratkaisee.
   
 21. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Farmiseuran tarkoitushan on tuottaa pelaajia emoseuran tarpeisiin, harjoittaa ja peluuttaa pelaajia emoseuran tarpeisiin, tarjota korvaavia pelaajia emoseuran tarpeisiin. Mikä näistä on toteutunut esim. tällä kaudella?

  Siellä kasvatetaan urheilijoita jotka eivät tahdo saada näytön paikkaa emoseurassa, korvaavia pelaajia ei oteta vastaan. Joka pelaajalla hyvin pelituntumaa, mutta jos ei pääse "ylös" niin mitä väliä?

  Akatemia ei nykyisellään palvele millään tavalla JYPiä. Koko seurasta tullut erittäin kallis mestisjyrien joukkue. Ei sieltä oikein ole päässyt suuntaan taikka toiseen. Kaikki ne pelaajat pelaa siellä sen takia, että se seuraava askel jyppiin saavutetaan. Tuo Kuukan ja Frimanin värväys oli suuren luokan perseennäyttö nuorille akatemiapelaajille. Motivaatio herkässä nuorilla miehillä, ja aivan varmasti tässä nyt kerätään noiden tekojen satoa.
   
 22. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Vuosittain ei toki kovin montaa pelaajaa saada tuolta tuotua ylös, näinhän tuo on mennyt koko ajan. Tänä vuonna paikkansa kokoonpanossa ovat kuitenkin vakiinnuttaneet Likola ja Turkulainen.
  Puolustuksen osalta toki näytettiin persettä noilla hankinnoilla, mutta toisaalta joukkueen peli oli täysin sekaisin syksyllä ja tuo oli lähes pakkorako. Ensi vuodeksi paikkoja puolustuksesta avautunee mm. Pullin poistumisen myötä.
   
 23. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Jonkinlaista kierettähän tuo myös aiheuttaa kun pelataan jokavuosi karsintoja ja lisäksi liikenne oli tälläkaudella yksi pienempiä mestiksen ja liigan välissä. Monessa muussa mestisjengissä saatetaan olla paljon lähempänä mahdollisuutta pelata liigaa kun juuri nyt Jyväskylässä joten ensikaudeksi varmasti on aika iso ongelma yrittää haalia semmoisia pelaajia jotka tulisi tänne pelaan kun näytönpaikkoja ei saa liigassa ja joukkue rämpii mestiksen häntäpäässä. Ainakaan mitään "markkuloita" ja "Pitkäsiä" on paljon vaikeampi jatkossa saada tänne jotka on hyvin lähellä liigaa ja haluaa päästä sinne näyttään, mutta ei ehkä ole muista liiga tai mestisjengeissä läpi lyönnyt.

  Ainakin tosiaan vaikka joukkue pysyy sarjassa niin pitäisi pitkää keskustelua käydä junnujoukkueiden ja akatemian rooleja läpi tässä ja miten tuota yhteistyötä saa toimivammaksi niin että jokainen joukkue toisissaan oikeasti hyötyy ja se raha kannattaa tuohon mestisjengiin käyttää. Ensikaudeksihan taidettiin jo aikaisemmin huhuta ettei Ahvenjärvi jatka, nyt kun joukkueenkin otteita katsonut niin ehkä sieltäkin osastolta pitäisi jotain uudistuksia tehdä vaikka tuolla pelaajamateriaalilla mahdottomia voi odottaa. Ehkä sinne puikkoihin kuitenkin tarvittaisiin ja kannattaisi pistää semmoinen jota ehkä liigajoukkuenkin voi myöhemmin hyödyntää ja toisi asioihin uusia näkökulmia, toivottavasti toki Ahvenjärvi nähdään jossain roolissa vielä organisaatiossa, mutta ehkä sieltäkin on nyt vähän paukut jo syöty pitkässä putkessa.
   
 24. Diasectral Jäsen

  Lainaus:
  Koskee sitten ilmeisesti kautta 2018-2019, koska KeuPalla on ensikaudesta farmisopimus Lukon kanssa viellä voimassa.
  Voihan toki olla, että ensikauden sopimus ollaan purkamassa.

  Akatemia on vuosia syönyt A-junnujen menestystä, mutta KeuPa yhteistyön myötä hyötyisi junnut, JYP ja KeuPa. KeuPassa tuskin kiekkoilisi koko junnuikäisten parhaimmisto samanaikaisesti.
   
 25. Höyry Jäsen

  Nykyään pelaajia nousee Liigaan hyvinkin nuorina. Tälläkin kaudella on liigassa pelannut useampikin A-, jopa B-junnu. Tälläiset lahjakkuudet eivät tarvitse pelaajapolulleen Mestis-joukkuetta. Akatemiahan perustettiin aikoinaan kehittämään niitä väliinputoajia, jotka eivät A-junnuiän ylitettyään mahtuneet liigajoukkueeseen. On ollut väärä ratkaisu ottaa Akatemiaan A-junnupelaajia, se on syönyt menestystä nuorissa ja vienyt pelipaikkoja näiltä oikeilta väliinputoajilta. Osaltaan Akatemian ongelma on ollut JYPin liigajoukkueen kova taso. Kynnys mestiksen häntäpään porukasta Liigan kärkijoukkueeseen on ollut liian suuri. Siksi ei viime vuosina ole nähty paljonkaan Akatemiasta nousseita pelaajia. Toki se täytyy pitää mielessä, että jos sieltä tai junnuista saadaan nostettua vuodessa 1-2 pelaajaa, niin se on hyvä suoritus. Mielelläni näkisin sekä Akatemian, että junnujen pärjäävän. Jos Akatemia olisi Mestiksen kärkiporukoita, niin sitten ei A-junnuilla niin väliä, mutta joka kausi karsinnoissa rämpimisen vaihtaisin kyllä A-junnujen menestymiseen. Jos nyt tippuvat, niin napanuora poikki vaan. Satsataan A-junnuihin ja sitten etsitään niille muutamalle yli-ikäiselle sijoituspaikka just esim. Keuruulta. Ja säästyvillä rahoilla palkataan yks Immosen Jake.