Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

JYP ja JYP-Akatemia

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Marcus Juslin, 11.10.2013 klo 15.37.

 1. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta JYP nappasi melkeinpä kaikki liigatasoiset pelaajat matkaansa, joku Likola tai Sund olisi ollut kova pala näihin karsintoihinkin tai olisiko sinne edes jouduttu jos runkosarjassa olisi yksikin piste enemmän saatu. Lisäksi vielä esim. Erving loukkaantuneena. Toisaalta jos kauden aikana olisi ollut isompi liike suuntansa niin nyt voisi olla useampi pelaaja jolla edes satunnaisia pelejä liigassa, se olisi kova etu jengejä vastaan jotka vetänyt läpi kauden Suomisarjaa ja vain muutaman kovatasaisen ottelun kauden aikana pelannut.

  Vaikka tuo vääränlainen pelaajarakenne ja ettei Akatemiaa tälläkaudella paljon hyödynnetty on isoimpia mietinnän kohteita niin se yleismäärä tulee siinä että jos kustannukset jengistä on sitä jotain 200-300k välillä niin kyllähän esimerkiksi +500 katsojaa per ottelu toisi varmaan semmoiset 50 000 euroa lippu ja oheismyyntiä ja varmaan isompi yleisömäärä mahdollistaisi myös isompia mainos ja yhteistyökuvioita matseissa. Tuo kustantaisi jo osan joukkueen toiminnassa ja tällöin ei varmaan edes tarvitsisi keskustella mistään KeuPa kuviosta, mutta tällähetkellä myös ne tulot on mennyt aika nolliin kun otteluissa ei käy ihmisiä ja lisäkustannuksia vielä karsinnoistakin tulee.
   
 2. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Mä sanoisin että JYPillä on ollut ongelma saada jo viime kesänä tuonne riittävän hyviä pelaajia. Ei sieltä kannata nostaa pelaajia vain nostamisen ilosta vaan pelaajien laatu pitää olla riittävän hyvä. Akatemiasta on nyt nostettu ylös Likola ja Turkulainen jotka ovat vakipaikan saaneet. Likolakin varauksin.

  Sitten mä oon miettinyt sitä mahdollisuutta että jos nyt Akatemia tippuu niin voi olla että JYP lähtee tuohon vielä siltä pohjalta että Suomi-sarjassa Akatemia on vaan kauden ja nousee sitten takaisin Mestikseen. Tämän jälkeen siellä pitäisi pysyä varmasti. Se kuitenkin vaatii laadukkaampaa pelaajamateriaalia kuin mitä siellä tällä hetkellä on.
   
 3. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Aika mutkikkaaksi meni kyllä karsintojen tilanne tämänpäivän ottelujen jälkeen ja voi käydä miten tahansa, se taitaa olla jo varmaa että melkeinpä kaksi voittoa tarvitaan ja melkeinpä täysillä pisteillä ja siltikään ei taida olla sarjapaikka varma. Tiukaksi tuo menee jokatapauksessa että melkeinpä turha alkaa katsoa eri vaihtoehtoja lopputilanteesta.
   
 4. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Listataanpa Akatemiassa pelanneiden liigaringin pelaajien pelimäärät (eliteprospectin mukaan); siitä voi jokainen itse päätellä hyödynnettiinkö Akatemiaa vai ei.

  Arttu Likola (F) 30
  Joel Sund (F) 27
  Micke Saari (F) 16
  Valtteri Hotakainen (F) 13
  Olli Aitola (D) 42
  Joona Erving (D) 29
  Jerry Turkulainen (F) 8
  Robert Rooba (F) 12
  Jaakko Jokinen (D) 11
  Juuso Pulli (D) 5
  Niklas Friman (D) 8
  Mikko Kuukka (D) 2
  Mikko Salmio (F) 8
  Urho Vaakanainen (D) 3
  Juha Uotila (D) 10
  Jussi Olkinuora 1
  Veini Vehviläinen 7
  Markus Ruusu 25

  Yhteensä 18 pelaajaa, 257 peliä, keskimäärin reilut 14 peliä/em pelaaja.
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tällaisesta listauksesta ei kovin suoria johtopäätöksiä helposti voi tehdä. Mielestäni Akatemian tärkein tehtävä olisi kasvattaa pelaajia liigan mukaan, eikä toimia paikkana, jossa liigan jämäpelaajat voivat käydä jäähdyttelemässä muutaman ottelun kaudessa.

  Tuosta listauksesta löydän muutamia pelaajia, joiden kohdalla Akatemian ja liiga-JYPin välinen yhteistyö on ollut sellaista, kuin sen pitäisikin olla:

  - Arttu Likola
  - Joel Sund
  - Micke Saari
  - Jerry Turkulainen

  Ylläolevista Turkulainen on hieman kyseenalainen, sillä mies oli suorilta varsin valmis liigaan. Toki ilman Akatemiaa suora nostaminen A-junnuista olisi saattanut olla vaikeampaa, mutta kovin kauaa Jerry ei Akatemiassa pelannut. Sundin kohdalla kehitys ei ole ollut ihan toivotun kaltaista, joten hänenkin paikkansa tuossa listauksessa on kyseenalainen. Erving periaatteessa voisi listalle kuulua, mutta loukkaantumisten vuoksi ei tällä kaudella siihen kuulu. Rooba ja Hotakainen ovat myös siinä rajoilla. Rooba listalle varmasti ilman loukkaantumista kuuluisikin.

  Kaikkien muiden kohdalla Akatemian hyödyt ovat kyseenalaiset. Toki ei siitä missään tapauksessa ole haittaa, että Akatemia tarjoaa pelipaikkaa niille, joille ei löydy tilaa liigan rosterista tai ovat hakemassa pelituntumaa loukkaantumisten jälkeen, mutta sellaiseen tarkoitukseen Akatemia on yksinkertaisesti liian kallis.

  Mielestäni tuon yllä näkyvän neljän pelaajan lista saisi olla ainakin 6-8 pelaajan kokoinen, jotta Akatemia olisi hintansa arvoinen. Juuri nyt se ei sitä ole.
   
 6. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Akatemian taru taitaa olla lopussa kun Mestispaikka mitä todennäköisimmin karkaa. Rahaa säästyy rutkasti. Jopa yhden huippupelaajan verran.
   
 7. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuota listaa katsoessa isoimmat hyödyt taisi olla maalivahtien kohdalla ja lähestulkoon jokainen näistä oli JYPin omalla palkkalistalla ja liikenne lähinnä siis JYP -> Akatemia eikä toisinpäin. Uskoisin että tuolla +200 000e olisi näille pelaajille myös muista joukkueista peliaikaa tarvittaessa löytynyt ja ehkä vielä jäänyt ainakin yhteen huippupelaajaan varaa.
   
 8. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Toisaalta Akatemia on tarjonnut JYPille mahdollisuuden kokoonpanon leveyteen josta JYP nyt tulee käyttämään hyötyä jos huomenna Kalteva sekä Kuukka ovat puolustuksesta poissa. Ilman Akatemiaa JYPillä ei tälläistä mahdollisuutta olisi. Toki siellä voi pelaajia olla jotka vuokrataan muualle kauden aikana mutta kuka pelaaja tuollaiseen lähtisi? Kun Akatemia on, sieltä saa varmasti peliaikaa ja voi pitää pelaajatuntumaa yllä runkosarjan aikana. Pudotuspeleissä tilanne on toki eri mutta aika on myös lyhyempi verrattuna runkosarjaan.
   
 9. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Lainaus:
  Niin Akatemian hyötyähän ei kukaan ole kiistänytkään. Kun Mestispaikka karkaa niin keskustelu ei vain ole relevanttia vaan ratkaisu on vääjäämätön. Jos paikka olisi säilynyt olisi silti ollut mahdollista että ajetaan alas,nyt asiaa ei tarvitse edes puntaroida. Harmi sinällään.
   
 10. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Vielähän tuo paikka voi säilyä, mikäli Akatemia voittaa IPKta vastaan keskinäiset ottelut, niin sarjapaikan säilyttäminen on todella lähellä.
   
 11. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Juu ei tuo Akatemian loppuminen tule kuitenkaan kovin pahaan aikaan. Uusi tj kommentoi ennen ensimmäistä puolivälieräpeliä että "kolmen joukkueen pyörittäminen tulee todella kalliiksi ja kulut vain kasvavat" Joten nyt kun siitä poistuu yksi porukka, niin se säästää seuralta pitkän pennin.
   
 12. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  R.I.P JYP-Akatemia! Se oli ihanaa niin pitkään kun sitä kesti...Nyt se on ohi.
   
 13. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Se siitä sitten.
   
 14. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti. Tai en nyt tiedä, kuinka kivaa se enää loppuaikoina oli. Kunhan nyt ei lähdetä enää perseilemään mitään Suomi-sarjaa, vaan todetaan, että homma on paketissa ja KeuPan kanssa sopparia kehiin.
   
 15. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Hyvä idea, mutta KeuPalla on vielä ensi kaudesta yhteistyösopimus Lukon kanssa voimassa.
   
 16. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Onkohan ne yleensä mallia ekslusiivinen, vai voiko olla useampia soppareita? Noh, eiköhän me ensi vuodelle johonkin jätkiä lähetellä ja sitten hieromaan jatkosta pahvia Keuruulle.
   
 17. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  No Karstulan KiVa (3. Div.) sitten!
   
 18. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Riippuu täysin sopimuksesta, olihan aikanaan sekä Ilveksellä, että Tapparalla yhteistyösopimus LeKin kanssa.
   
 19. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Omalla nimellä tuskin kannattaa lähteä Suomisarjaa vetään vaikka olisihan siellä sitten pari paikalliskamppailua luvassa, mutta kulut on myös melko isot ja akatemian vetovoima aika vähissä tämän tippumisen myötä, mutta mitenköhän on tuon D-kiekon kanssa, onkohan mitään ideaa tai järkeä alkaa sinnepäin rakentaa uutta farmia? Toki jos tällä nykyiselläkään tiimillä ei pysytty mestiksessä niin ei se nouseminenkaan helppoa olisi, toisaalta yllättäviä sarjapaikan jättämisiä voi aina tulla ja lisäksi varmaan Espoo tullaan kabinetissä nostamaan lähikausilla joten paikkoja saattaa vapautua. Muutamalla pelaajalla taitaa olla myös taustaa tuosta joukkueesta. Tiedä sitten mitä halukkuutta siellä on ja pitäisi silti jonkinlainen väylä myös jonkun mestisjengin kanssa.
   
 20. Ikijää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Toronto Maple Leafs
  Good night, sweet prince.
   
 21. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Jos ja kun akatemiaa ei jatketa Suomi-Sarjassa niin ei sieltä D-Kiekkoa tai Riemua ole järkeä farmiksi ottaa vaan katseet Mestikseen. On tuolla seuroja joita soppari voi kiinnostaa, ei ehkä farmisopimukset, mutta erilaiset yhteistyökontrahtit.
   
 22. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eiköhän se ole selvää että ei ole järkeä jatkaa Akatemialla Suomisarjassa kun kustannukset ei taida ainakaan merkittävästi pienempiä olla kun mestiksessä ja taas ottaa ainakaan suoraan D-kiekkoa tai Riemua farmiksi kun pelillisesti sarjalla ei paljon annettavaa pelaajille, mutta tuossa on varmaan hyvä sauma aloittaa yhteistyö jomman kumman jengin kanssa kuitenkin. Akatemian raunioista saa varmasti Suomisarja jengi kuitenkin melko kovan rungon kun täydennetään jo olevaa joukkuetta ja ainakin teoriassa taistella noususta ( ainakin jos esim. Espoo jättää mestiksen lähikausina)

  Eiköhän se ole selvää että JYP alkaa tekemään jonkun tai joidenkin mestisseurojen kanssa yhteistyötä, mutta aika näyttää kuinka kova halukkuus jollain seuralla on alkaa suoraan "farmiksi". Tuo Akatemia jätti aika kovan leiman ja jos joku seura lähtee jonkun kanssa yhteistyöhän niin tuo imago seuraa varmasti perässä vaikka mikään varsinainen farmi joku joukkue ei olisikaan. Helppoa ei välttämättä siis ole, tosin onhan osalla mestisjengeissä varmasti talous tiukallakin, että jos joku lähestyy rahanipun kanssa ja saa pari melkein liigatason pelaajaa pelaa niin vaikea kieltätyäkään jos pitää laskut saada maksettua.
   
 23. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Vieraat pöydät jne.

  Näin jälkiviisaana on helppo kysellä, mutta eikö JYPin olisi kannattanut lähettää useampi liigapelaaja Akatemiaan heti, kun Jypin kotietu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle varmistui? Pidemmällä tähtäimellä se olisi varmasti auttanut, kun ei tarvitsisi etsiä uutta farmia ensi kaudeksi. Yksikin piste enemmän runkosarjassa olisi akatemialle riittänyt.

  Toki savolaisena olen iloinen että näin ei käynyt, koska IPK säilytti täten sarjapaikkansa.
   
 24. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mulle jäi sellainen tuntuma tämän kauden osalta, että Akatemiasta tavallaan haluttiin päästä eroon. Kokeiltiin miten Akatemia pärjää "omillaan" ja jos se ei riitä, niin antaa sitten pudota Mestiksestä pois. Akatemian kustannukset ovat olleet organisaatiolle varsin suuret, joten päädyttiin radikaaliin ratkaisuun.

  Vaihtoehtoina oli siis löytää keinot kustannusten laskemiseen tai lakkauttaa koko Akatemia. Jälkimmäinen siis erittäin todennäköisesti nyt tapahtuu. Jos Mestispaikka olisi pidetty, niin olisi jatkettu seuraavaan kauteen taloudellisesti tiukemmalla linjalla, joka olisi saattanut hyvinkin johtaa Akatemian putoamiseen vuoden päästä.

  Organisaatiolla olisi ollut moniakin mahdollisuuksia tehdä Akatemian eteen asioita, jotta se ei olisi pudonnut. Aiemmilla kausilla näin on tarpeen tullen tehtykin, mutta nyt ei tehty. Syykin on varsin selvä.
   
 25. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta JYP alkoi napsia noita pisteitä vasta tammikuussa ja siirtoraja meni kiini 15.2 jonka jälkeen vain Turkulainen ja Vaakanainen sai liigasta mestikseen tulla. Toki juuri niillä viimeisillä kieroksilla olisi voinut varmaan enemmän liikennettä olla, ehkä muutama pelaaja päästä kokeileen liigaa ja osa taas auttaa Akatemiaa. vähän vain tuntuu tosiaan että olikohan tuossa lopulta kuinka iso yritys edes lopulta pelastaa Akatemiaa. Jos olisi iso halu ollut niin varmaan myös Sund tai joku muu olisi lähetetty Akatemian avuksi sen sijaan että pidettiin pitkään katsomossa liigassa.