Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

JYP ja JYP-Akatemia

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Marcus Juslin, 11.10.2013 klo 15.37.

 1. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Vähän hämmentyneenä keskustelua olen seuraillut. Moni tuntuu ajattelevan, että kyse on painolastista, josta nyt päästiin eroon. Tämä näkemys yksioikoisesta liigan tarpeet jne. näkökulmasta. Eikös kumminkin pointteja ollut muitakin, kuin tuo ainoastaan, kun akatemia luotiin. Ainakin minä muistan perusteluja, joissa yksi olennainen pointti oli pelaajapolku ja mahdollisimman hyvä kattaus omille kasvateille edetä pelaajaurallaan, vaikka ihan liigaan eivät murtautuisikaan kotikaupungissaan. Yhtäältä, ajattelipa kummin päin tahansa tappiohan tuo JYPille on ja ehkä isompi kuin kukaan vielä arvaakaan. Miettikääpä lopulta, onko jatkossa mitään mahdollisuutta pitää niin laajaa rosteria, kuin näissäkin pleijareissa on jo tarvittu ja tämä, jos täällä esitetty kulunki pitää kutinsa, noin kahden liigajyrän (ei siis huipun) hinnalla. Monet täällä esitetyt ehdotelmat farmisoppareista jonnekin muualle on minusta täyttä huuhaata, eikä ne toteudu koskaan kuin strömsöössä, niinkuin täällä jotkut maalailevat. Jos joukkue on niin vakavarainen, että kykenee osallistumaan mestikseen, ei se ole asemassa, jossa liigaseura voi sanella ehtoja heidän suunnitelmiinsa, eikä nämä "lainat" voisi edes koskea kuin muutamaa hassua peluria joillain ehdoilla. Myös jos siinä vaiheessa, kun peliaikaa tarvitsee miesten peleihin, vaihtoehto osoitettuna jonnekin muualle ei pelaajalla ole ykkösenä enää vaihtoehdoissa, vaan jos muualle on mentävä, niin sinne missä saa parhaat edut, kun muualle on mentävä kuitenkin. Romuttamalla akatemia JYP olisi suurin kärsijä lopulta. Mitä sitten tehdä? Voisiko ratkaisu olla diskostyyppinen kaupungin toinen päämäärähakuinen joukkue, vai lähteä vaan hakemaan akatemiana nousua. Jos ensimmäinen, siinä projektissa kannattaisi JYPin olla vakavalla panostuksella mukana, koska realismia on, ettei jyväskylä koskaan elätä kahta liigajoukkuetta, mutta uskottava mestisjengi olisi realismia, JYPin ei siis missään tapauksessa tarvitse pelätä tästä kilpailijaa itselleen syntyvän. Tai sitten paukut akatemiaan ja nousuun. Mikäli on niin, en asiaa tarkoin tunne, että akatemia kuppaa junioritoimintaa liikaa, niin D - kiekkoon yhteyttä ja siihen akatemiaa yhdistämään. Vaihtoehdoista alasajo kuulostaa typerimmältä ja lyhytnäköisemmältä kaikista, jos mitään kelvollista ratkaisua ei tilalle ole, enkä pidä yhtä tai useampaa farmisopparia realismina yllä mainituista syistä. Syletti jo sekin, että naisten kiekko joutui lopettamaan mestarina toimintansa, jossain ei ole ollut ymmärrys paikalla, kun tälläisiin päätöksiin on jouduttu. Hieman toista, kuin ruotsissa, jossa nykyään jokaisella shl - seuralla pitää olla myös naisjoukkue. No, ruotsissa ne tuntuu aina olevan kaikessa fiksumpia ja lopulta painavat oikealta ja vasemmalta ohi, vaikka hetkisen jossain edellä oltaisiinkin.
   
 2. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Vaikka sinua kirjoittajana suuresti arvostankin, niin tämä teksti vaikuttaa lähinnä urheiluromantikon päiväunelta, jossa ei oteta realiteetteja kunnolla huomioon.

  On toki aivan totta, että Akatemiasta on ollut JYPille hyötyä, mutta on myös täysi totuus, että siitä on ollut samalla paljon haittaakin. Haittapuolet liittyvät taloudelliseen kannattavuuteen, sekä - ihan oikeasti - junioriseurojen menestymiseen. Akatemiaa on joiltain osin pyöritetty liikaa junnujen kustannuksella, kun Akatemiaan on pumpattu A-junnujen parhaimmistoa, jonka jälkeen A-junnuihin on haettu B-junnujen parhaita pelaajia jne. Kun jokaisen ikäluokan parhaimmistoa nostetaan seuraavaan ikäluokkaan normaalia hanakammin, niin sillä on negatiivinen vaikutus jokaisen ikäluokan joukkueen iskukykyyn. Tästä osoituksena B-junnujen putoaminen pääsarjasta.

  Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että Akatemiasta on ollut todella paljon hyötyä, mutta se on samalla ollut todella suuri taloudellinen painolasti. Akatemia ei juurikaan elätä itseään, vaan emoseura joutuu tavallaan elättämään Akatemiaa lähes kokonaan. Vaikka Akatemia mahdollistaakin normaalia suuremman pelaajaringin, niin niistä liigatason pelaajistakin joudutaan maksamaan kohtalaisen paljon - etenkin, kun ottaa huomioon, että monet heistä eivät juurikaan liigaa pelaa. Tavallaan tämän voisi nähdä niin, että Akatemian ansiosta JYPin liigajoukkueen pelaajaringissä on 5-10 pelaajaa "normaalia" enemmän, mutta näistä pelaajista joudutaan maksamaan heidän palkkansa lisäksi koko Akatemian taloudellinen painolasti. Varsin kalliista reservipelaajista on siis kyse.

  Akatemia on ajatuksen tasolla hieno juttu ja se on tuonut paljon hyvää JYPin liigajoukkueelle, sekä koko organisaatiolle. Totuus kuitenkin on, että sen kannattavuus on hyvin kyseenalaista, kun ottaa huomioon taloudelliset realiteetit. JYP ei ole oikeastaan lähelläkään liigan suurimpia seuroja, kun otetaan huomioon taloudelliset seikat. Muutamalle muulle seuralle Akatemian pyörittäminen ei olisi yhtä suuri taloudellinen taakka, kuin se on JYPille ollut.

  Mutta mitäs nyt sitten, kun Akatemia putosi Mestiksestä? Se ei oikein palvele Suomi-Sarjassa enää liigajoukkuetta mitenkään, joten hirveällä taloudellisella riskillä voitaisiin yrittää nostaa Akatemiaa takaisin Mestikseen, mutta kuinka todennäköistä se sitten edes on, kun nytkin sieltä pudottiin pois? Pitäisi panostaa käytännössä vähintään yhtä paljon, mutta sillä erotuksella, että tuosta panostuksesta liigajoukkue ei hyödy oikeastaan mitään. Ei JYPin organisaatiolla yksinkertaisesti ole varaa tämän kaltaiseen riskinottoon. Se on vain surullinen tosiasia.

  En näe mitään keinoa, jolla Akatemia voitaisiin pitää hengissä. Suomi-Sarjan joukkueena se ei palvele oikein ketään ja ilman JYPin organisaation tukea sillä ei ole taloudellisia edellytyksiä jatkaa edes siellä pelaamista.

  Kyllä Akatemian taru taitaa vain vääjäämättä olla lopussa, niin surullista kuin se onkin.
   
 3. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Vaikka romantikoksi laitatkin, niin realiteetteja on olemassa aina enemmän kuin yksi, tai siis realismia ei ole vain yksi mahdollinen tulema.

  Jos, ja varmaan olet oikeassa, JYP on kupannut junioreista liian raskaalla kädellä, vika ei ole akatemiassa itsessään, vaan valitussa tavassa sen toteuttamiseen. Romantiikkaa tai ei, jollain variolla on mahdollista Jyväskylään saada elinvoimaisena sekä liiga - että mestisjoukkue, kyse on vain siitä kuinka se toteuttaa. Varmaan on niin, että puhdas akatemia ei ollut toimivin vaihtoehto, joten seuraavaksi kannattaa suunnata katseet osaomistaa omillaan eteenpäin pyrkivä mestisjoukkue. Siihen ei tietenkään saisi pumpattua niin montaa oman kylän kasvattia JYP leimalla, mutta mikäli ne puheet pelaajapolusta omassa kaupungissa eivät olleet pelkkää sanahelinää, se voisi olla järkevin suunta edetä. Edelleen se toisi JYPille mahdollisuuden hyötyä niistä omista kasvateista, jotka ovat näitä ns. myöhäisherännäisiä ja edelleen se toisi jonkinlaista taloudellista etua joukkueen kasaamisessa liigaan. Täällä kun laskeskellaan niitä suuria kuluja joita akatemia on tuonut, ei kukaan sanallakaan sivua niitä säästöjä joita se myös tuonut. En väitä, että ne olisivat yksi yhteen, mutta jos liigaan kykenevä oma kasvatti pelaa yhden kauden mestis, tai juniorisopparilla hyvällä tasolla, säästö on kymmeniä tuhansia euroja. Me romantikot mietitään tällaisiakin. Toivoisi asian käsittelyyn vähän avointa suhtautumista puolien ja puolien suhteen yksisilmäisen näin se on höpöilyn sijaan. Tietysti on se ja sama, mitä viattomat sivusta seuraajat täällä turistaan, joten olisi kiva kyllä kuulla seuran taholta, mitä suunnitelmissa on asian suhteen, vai onko. Minusta kuitenkin edelleen on olemassa useampi vaihtoehto, jolla asia olisi ratkaistavissa pidemmällä tähtäimellä.
   
 4. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Toivon myös, että Aku tulee aika pian ulos Akatemian jatkosuunnitelmien kanssa. Voi tietysti olla, että halutaan pelata kausi loppuun ennen kuin pudotetaan pommia esim. toiminnan alasajamisesta. Tiedä sitten, olisiko tuo yllätys kenellekään.

  Edellisissä postauksissa palstaveljet ovat erinomaisesti argumentoineet Akatemian tilannetta. Olen itsekin ollut pelaajapolun kannattaja kaikki nämä vuodet ja harmittaa jos homma oli tässä. Realisti minussa kuitenkin näkee toiminnan mielekkään jatkamisen aika vaikeana.

  Pelaajapolun miinuspuoliksi mainittiinkin jo rahalliset panostukset ja junioreiden kuppaus. Varsinkin tuo junioriasia on hyvin oleellinen. Jos seuran isot junnut tottuvat kyntämään vaatimattomalla menestyksellä (samoin kuin Akatemia), niin millä edellytyksillä polun päästä nousee ylös voittavaa jääkiekkoa pelaamaan oppineita ja tottuneita miehiä?

  Kuten olen jo aiemminkin todennut, JYP-brändin heikentäminen on myös yksi ikävä puoli. Tarkoitan sillä vuodesta toiseen karsinnoissa räpistelevää Akatemiaa ja edustusjunnujen heikkoa menestystä.

  Iso asia on myös energia, jota kahden joukkueen pyörittäminen vaatii seuran avainhenkilöiltä. Se on tavallaan väkisin pois liigajoukkueen puolelta, kun esim. toimarilla on kaksi organisaatiota vastuullaan.

  Jos tämä pelaajapolkumalli olisi niin hyvä kuin mihin olen itsekin uskonut, voi myös kysyä, miksi muut seurat Suomessa eivät ole lähteneet ko. leikkiin? Tiedämmekö me niin paljon paremmin?

  Pahoitteluni varsin negatiivisesti ladatusta postauksesta. En siis ole koskaan ollut pelaajapolun vastustaja, mutta kerroin vain, miksi Akatemia olisi mielestäni tässä vallitsevassa tilanteessa syytä kuopata.
   
 5. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Toki näinkin, mutta jotta koko Akatemia-toiminnan hyöty saadaan selville niin pitää myös laskea mukaan ne muutkin mestis-/juniorisopimukset joista ei liigajoukkue hyödy mitään. Hienoa että Akatemian kautta saadaan nostettua pelaajia liigajengin mukaan, mutta tuleeko niitä pelaajia kuitenkin panostuksiin nähden liian vähän. Siihen osaa oikean vastauksen antaa vain JYP:n johto.

  Lainaus:
  Tämä on mielestäni juuri se jutun pointti. Jos tämä Akatemia-toiminta olisi todellinen kultakaivos niin varmasti näitä samanlaisia virityksiä olisi Suomessa useampiakin.
   
 6. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Koen olevani itsekin urheiluromantikko, enkä sanonut sitä negatiivisessa mielessä. Meinaan lähinnä, että niitä ihania päiväunia ei ehkä sellaisenaan kannata tänne palstoille kirjoitella.

  Suosittelen lukemaan ketjua tarkemminkin, sillä olen kirjoittanut Akatemian asioista kohtalaisen monta viestiä. Olen alusta alkaen ja tähän päivään asti ollut yksi tämän palstan suurimmista Akatemian "tukijoista". Seurasin karsintasarjaakin varsin kovalla tunteella. Älä siis missään nimessä ajattele, että minulla ei olisi ymmärrystä nähdä niitä hyötyjä, mitä Akatemia on JYPin organisaatiolle ja liigajoukkueelle tuonut.

  Tällä hetkelle tarkoitukseni on lähinnä ymmärtää, että miksi Mestiksesta putoaminen tapahtui, sekä miksi Akatemia tänä vuonna kupattiin siirtorajalla niin tyhjäksi, että sille jätettiin varsin marginaaliset mahdollisuudet säilyä sarjassa. Vaikka Akatemia on tuonut paljon hyvää, niin onko se siitä huolimatta ollut taloudellisen taakkansa arvoista? Mielestäni ei ole.

  Vaikka olenkin alusta alkaen ollut Akatemian tukena ja pitänyt sitä hyödyllisenä, niin olen myös alusta alkaen ollut sitä mieltä, että Akatemia tuotiin ehkä liian lähelle JYPiä ja sille luotiin turhan farmimainen status. Tämä johti siihen, että Akatemialla ei ole ollut kunnollista omaa identiteettiä missään vaiheessa ja se luo väkisinkin omat haasteensa sekä taloudellisesta, että urheilullisesta näkökulmasta.

  Ajatus oli hyvä, mutta toteutus ei tällaisenaan ehkä ihan osunut maaliin. Juuri nyt tilanne on hyvin vaikea ja Akatemia ei äärimmäisellä todennäköisyydella samalla kaavalla enää Suomi-Sarjassa tule jatkamaan. Kuten jossain vaiheessa aiemmin totesinkin, niin mielestäni yksi parhaista vaihtoehdoista olisi eriyttää Akatemia JYPin organisaatiosta ja muuttaa sen nimeksi jälleen Diskos (tai D Team tms), jonka kautta seura voisi jälleen rakentaa omaa identiteettiään ja JYP voisi edelleen olla sitä jollain tasolla tukemassa. Jossain vaiheessa nousu takaisin Mestikseen voisi sitä kautta tulla jälleen mahdolliseksi ja yhteistyötä voitaisiin lähteä katsomaan uudenlaisesta näkökulmasta.
   
 7. Hurricane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NY Rangers, Suomi.
  Olen aina pitänyt Akatemia kuviota JYPille hyvänä asiana, mutta viimeaikoina olen alkanut kallistumaan jo ajatteluun että onkohan sittenkään.
  Kuten täällä on moni kirjoittanut, ongelmia Akatemiaan liittyy ainakin kaksi. Ensimmäinen on JYPin juniorijoukkueiden kuppaaminen. Nuorta pelaajaa kehittää paremmin pelaaminen ja harjoittelu A junioreissa kuin Mestiksessä. Tämä siitä syystä että harjoittelulle jää enemmän aikaa ja monien lähteiden mukaan harjoittelu on A junioreissa sitämyöden myös laadukkaampaa. Suurimmat kärsijät ovat siis olleet JYPin junioripelaajat.
  Toinen syy (mielestäni merkittävämpi) on kustannus. Tuolla 800 000- 1 000 000 euron sijoituksella on mahdollista panostaa suoraan pelaajabudjettiin enemmän. Ne reservipelaajat on siis mahdollista hankkia ja pitää, vaikkakin peliaikaa pitää sitten hakea jostain kauempaa.
  Jos meillä olisi itsenäinen ja oman sielun omaava mestisjoukkue mallia Jyväskylän LOHI, niin ehkä se olisi myös kiinnostavampi.

  Käytetään jatkossa Akatemiaan käytetyt rahat a) kilpailykykyisemmän joukkueen rakentamiseen b) uuden areenan tuomiin haasteisiin.
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mä en hölynpölystä tiedä, mutta tottakai se tuo säästöjä, mutta jos menot on säästöjä suurempia niin silloin asioita voi myös kysenalaistaa. Tämän kauden tilanne taisi olla se että Likola, Turkulainen + Ruusu saattoi tuoda jopa isoakin säästöä, mutta sitten JYP maksoi myös isolle joukolle varapelaajia kuten Pulli, Uotila, Saari, Rooba, Sund, Lehtinen normaalia palkkaa jota myös muiden joukkueiden varapelaajille pitäisi maksa ja näiden lisäksi on vielä iso kasa noita junnusopimuksia kuten Jokinen, Lindroos, Tiainen, Erving, Aitola ja todennäköisesti näidenkin päälle vielä osa Akatemian omista sopimuspelaajista saa jotain palkkaa/etuuksia. Näistä ainakin Turkulainen olisi todennäköisesti A-junnuista noussut suoraan liigajoukkueseen ilman Akatemiaa myös.

  Eli käytännössä JYP pyörittää samalla kulurakenteella pelaajia kun muutkin liigajoukkueet varapelaajista lähtien, mutta maksaa näiden päälle vielä kasalle junnuja palkkaa ja joutuu maksamaan Akatemian pyörittämisen kulut ja vielä samalla sitoo henkilökuntaa normaalia enemmän kun pitää kahta joukkuetta pyörittää. Itse ainakin näen tilanteen niin että liigan ja mestiksen välissä on liikaa "liigapelaajia" ja omaa tuotantoa olisi pitänyt saada isommaksi ja houkuteltua joukkueseen parempia pelaajia jotta olisi sarjapaikka säilynyt vaikka liiga olisi parhaimmat vienyt siirtorajan jälkeen. Varsinkin näitä nuorempia pelaajia joita olisi mestikseen voinut nimetä.
   
 9. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Oikein hyvää pohdintaa, kuten @Nelfor myös kirjasi. Putoamisen ansiostahan JYP organisaationa joutuu pohtimaan ensinnä onko akatemia riittävän hyvä sapluuna liigajoukkueen tarpeisiin ja sen filosofian painoarvo, millä se aikanaan perustettiin. Se joutuu myös kiteyttämään itselleen toteutettiinko akatemiaa optimaalisimmalla tavalla eri tarpeisiin nähden ja millaisia muita ratkaisuja on mahdollista toteuttaa. Olen itse ollut ymmärryksessä, että akatemialla on kaksi pääpointtia olemassaoloonsa, tuottaa liigaan omia kasvatteja ja tarjota omille kasvateille mahdollisuus pelata kotikaupungissaan omalle tasolleen sopivassa sarjatasossa jääkiekkoa. Jälkimmäisen vuoksi varmaan JYP on ymmärtänyt, että se tuo organisaatiolle enemmän kuluja, kuin tuottoa ja sen äärellä varmaan nyt ovat, että mikä kulu on kohtuullinen, eikä kuormita liikaa. En tietenkään tiedä mitään, mitä seura asiasta par aikaa pohtii, mutta yksi mahdollinen tapa voisi olla sulauttaa akatemia D - kiekkoon ja tukea sitä vain taustavoimana päämääränä mestis. Tietenkään silloin JYP ei voisi mestaroida niin kokonaisvaltaisesti ratkaisuja kuin akatemian kanssa, mutta hyvään synergiaan siinä mahdollisuus olisi, toisin kuin farmisopparilla jo valmiin mestisjoukkueen kanssa, tämä olisi minusta huonoin ratkaisu, jos pohjana pitää alkuperäistä ideaa akatemian perustamiselle. Kiekko on hupaa touhua ja kuluja kyllä kertyy tekipä niin tai näin ja silti siellä taustalla vaikuttaa monenlaiset pelkän talous edellä estävät realiteetit, optimi vain kaikesta olisi aina löydyttävä. Isolla kiinnostuksella sitä odottaa millaisiin näkemyksiin lopulta JYP ratkaisunsa perustaa. Toivotaan, että löytävät kaikkia parhaiten palvelevan ratkaisumallin.
   
 10. Hockey 24/7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Fights and Fighters
  Toivottavasti jatketaan Akatemia toimintaa. Yksi kausi alemmalla tasolla ja heti takaisin Mestikseen seuraavaksi kaudeksi.
  Voisi Akatemiaa mainostaa ja kehittää myös ulkomaisille pelaajille. Ehkä 1-2 jenkki/kanukki nuorta jotka olisivat menneet yliopistosarjoihin pelaamaan, tehtäisiin diili jyväskylän koulujen kanssa. Hyötyisi kaikki.
   
 11. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Huoli pois, mitään loukkaantumista ei ollut täällä päässä, taisin ottaa sen kehuna, kun ilman unelmia ei ole päämäärää, sanoi joku viisas joskus.

  Ai että, sen verran pitää muoksia ja unelmoida, kun vielä legendaarinen Lohi palaisi kiekkokartalle!
   
 12. SeitsemäsPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydämellä pelaavat
  Tänään on pelaajille tiedotettu toiminnan lopettamisesta.
   
 13. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Tämän minäkin kuulin hevosmiesten tietotoimistolta. Eli siis liikuntapalvelukeskuksen ultrasta. Mutta aika odotettavissa oli, ei edellytyksiä jatkaa millään tasolla...
   
 14. Linjatuomari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ja juuri äsken JYP ilmoitti että ensi kaudeksi on solmittu yhteistyösopimus KeuPan kanssa.
   
 15. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
 16. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Good night sweet prince.
   
 17. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Sieltähän se odotettu uutinen putosi. Monta pelaajaa tuolla tosiaan pelasi näiden kausien aikana ja aika moni käytti Akatemiaa ponnahduslautana parempaan. Osalla Akatemian/D Teamin merkitys toki isompi kuin osalla ja tietyt kaverit olisivat puskeneet läpi joka tapauksessa. Tein joka tapauksessa kaikista "merkittävistä" pelaajista, jotka tuon kautta ovat vauhtia ottaneet uralleen ja kyllä noista aika hyvän joukkueen saisi kasaan.

  Maalivahdit:

  Markus Ruusu
  Veini Vehviläinen
  Dennis Saikkonen
  Sami Rajaniemi
  Antti Lehtonen

  Puolustus:

  Olli Aitola (okei vasta jokunen liigapeli alla)
  Joona Erwing (sama kuin yllä)
  Valtteri Hietanen
  Jaakko Jokinen
  Sami Niku
  Juuso Pulli
  Aleksi Salonen
  Henri Auvinen
  Valtteri Kemiläinen
  Yohann Auvitu
  Antti Jaatinen
  Lauri Taipalus
  Olli Määttä

  Hyökkäys:

  Valtteri Hotakainen
  Arttu Likola
  Mikko Salmio
  Joel Sund
  Jerry Turkulainen
  Joose Antonen
  Henri Kanninen
  Markus Nenonen
  Topi Nättinen
  Markus Poukkula
  Julius Nättinen
  Oula Palve
  Miika Roine
  Jonne Virtanen (muistaakseni imi ripauksen verran kiekollisuutta ja taitoa Mestiksestä)
  Turo Asplund
  Harri Pesonen
  Pekka Jormakka
  Jouni Virpiö
  Jasse Ikonen
   
 18. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Äpärä tuhlaripoika siis laitettiin haudan lepoon vihdoin, siis tämä on sitä, mitä muiden mestijoukkueiden kannattajat Akatemiasta sanoisi.

  Olihan tuo yhteistyö täysin vertaansa vailla, ihan erilaista olisi emo -jypin pelaaminen ollut monina kausina jos ei olisi ollut mittavaa reserviä taustalla. R.I.P.

  Seuraavaksi sitten rakennellaan KeuPasta samanlainen reservijoukkue.
   
 19. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Kiitos kaikille JYP-akatemian kanssa työskennelleille! Kyllähän sieltä tosiaan valtava joukko osaavia pelaajia vuosien saatossa ammennettiin.
   
 20. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
 21. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit