Maistoin palasen verran Marsvinshomia. Hyvää oli, varsinkin vähärasvaiseksi, mutta koostumus on niin lohkeileva, että kokolailla oma taiteenlajinsa oli saada kunnon slaissia leivälle. Tajusin puolessa välissä palaa, että kannattaa ottaa juusto huoneenlämpöön reilusti ennen käyttöä, koska jääkaappikylmä juusto lenteli päreinä ympäri pöytää.
Uutena tuttavuutena ostin myös Pirkan Parhaat Vanhaa Goudaa. Voimakas ja täyteläinen maku, oiken hyvä juusto. Menee uusintaan helposti, kun kilohintakin on vain hiukan yli kympin. Pitää vain seuraavalla kerralla valita tahkon keskeltä leikattu pala, jotta paksun kuoren aiheuttama hukka ei ole niin suuri.
Kastelholmia onkin tullut jo kehuttua, mutta Bomarsund ei ollut makuuni. Mieleen tuli joku Valion Finlandian tyylinen emmentalin ja edamin vaisu sekoitus. Bongasin paikallisesta CM:stä lisää ÅCA:n tuotteita. Nappasin mukaani
Kungsgårdia ja Prostinnan, molemmat puolisen vuotta kypsytettyjä. Prostens jäi saamatta, kun hylly näytti nollaa. Pakko saada sekin odottamaan korkkausta, kun kysessä on kuitenkin 12 kk kypsynyt kermajuusto. Leimat noissa kaikissa on tammikuun lopulle, mutta tällä kertaa en pilaa nautintoa avaamalla niitä liian aikaisin.