Juustot

  • 35 716
  • 151

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Koskis resepti tähän:

- Pussi 0,75 Kg perunasipulisekoitusta
- Paketti Koskenlaskijaa (paprika)
- Jauhelihaa
- 1 lihaliemikuutio
- 3 sipulia

(1)Kuoritaan sipulit, asetetaan pannuun, voita pannulle ja paistamaan. (2) Lisätään jäuheliha, paistetaan kunnes jauheliha valmis.(3) Lisätään mausteita Chili,Pippurisekoitus, Grillimauste, paistos valmis. (4) Otetaan vuoka, mihin kaadetaan puolet perunasipulisekoituksesta. Päälle koskenlaskija paloja, noin puolet pakkauksesta. (5) Paistinpannulle laitetaan litra vettä ja lihaliemikuutio, annetaan lihaliemikuution sulaa ja kaadetaan lopulliseen vuokaan. (6). Kaadetaan jauhelihaseos perunasipuliseoksen päälle. (7) Lisätään loput perunasipulisekoituspussista seoksen päälle. Pintaan juustoraastetta ja hieman koskenlaskijaa paloina. Uuni 200 astetta, 1,2 H-1,7 H Kunnes lihaliemi lähes poissa!
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Castellon Blue ja nyttemmin myös Musta johon sain hyvän vinkin Pisimmältä Kääpiöltä. Tänään siis ostin ekan kerran tuota Mustaa versiota ja herranen aika se on hyvää!! Pesee sinisen version sata-nolla vaikka sininenkin on mitä parhainta herkkua.

Mikäli Castellloa ei ole tarjolla niin Aura-juusto menee hyvin korvikkeena. Mutta näistä "halvoista" sinihomejuustoista en pidä sitten yhtään. Eldorado ynnä muut..
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Edamia menee iltaisin ja aamuisin useita siivuja ja muuta juustoa en leivälle laitakaan enkä syö sellaisenaan. Hampurilaisessa tosin cheddar-juustoa ja pizzerioissa sitä juustoa, mitä pizzoihin on tapana laittaa. Edamilla olen tähän asti pärjännyt ja pärjään todennäköisesti seuraavat 20-30 vuottakin tai pidempäänkin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Castellon Blue ja nyttemmin myös Musta johon sain hyvän vinkin Pisimmältä Kääpiöltä.
Sama homma. Eilisen kauppareissulla huomasin juustohyllyssä tuota ja päätin maistaa. Täytyy maistaa toistekin, paketista on hilut enää jäljellä.

Parmesania, jotain suht voimakasta kermajuustoa ja emmentalia löytyy jääkaapista nykyään melkein aina. Uusia tulee kokeiltua aika hanakasti. Pitänee ehdottaa Kastelholmia vakioruokakauppoihin, kun en muista enää edes makua. Kaipuu...
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Castellon Blue ja nyttemmin myös Musta johon sain hyvän vinkin Pisimmältä Kääpiöltä. Tänään siis ostin ekan kerran tuota Mustaa versiota ja herranen aika se on hyvää!! Pesee sinisen version sata-nolla vaikka sininenkin on mitä parhainta herkkua.

Mikäli Castellloa ei ole tarjolla niin Aura-juusto menee hyvin korvikkeena. Mutta näistä "halvoista" sinihomejuustoista en pidä sitten yhtään. Eldorado ynnä muut..


Oulunkin S-ketjun kauppoihin on nyt kotiutunut tuo Musta Castello. Jopa ihan tänne lähikaupan ostariinkin. Suosittelen!

Old TJ
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Edamia menee iltaisin ja aamuisin useita siivuja ja muuta juustoa en leivälle laitakaan enkä syö sellaisenaan. Hampurilaisessa tosin cheddar-juustoa ja pizzerioissa sitä juustoa, mitä pizzoihin on tapana laittaa. Edamilla olen tähän asti pärjännyt ja pärjään todennäköisesti seuraavat 20-30 vuottakin tai pidempäänkin.

Varmaankin kotona on "lähetyssaarnaaja-asento" myös ainoa käytössä oleva?
Sori, oli pakko lohkaista..
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kutakuinkin kaikki juustot uppoaa, pahaa juustoa en ole vielä löytänyt -- ellei sitten vuohenjuustoa lasketa sellaiseksi, koska siitä en liiemmin pidä. Eipä tässä muuta tällä kertaa.


Paitsi sittenkin yksi "off-topic": Otsikossa ei kai keskustella mistään, vaan ketjussa? Sama juttu häiritsee siinä Salkkari-ketjussa ihan sumeesti. Juu, olen nipo.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Kutakuinkin kaikki juustot uppoaa, pahaa juustoa en ole vielä löytänyt -- ellei sitten vuohenjuustoa lasketa sellaiseksi, koska siitä en liiemmin pidä. Eipä tässä muuta tällä kertaa.

Itsekään en vuohenjuustolle ole löytänyt muuta käyttöä kuin bulgarialainen Chopska-salaatti. Erinomainen alkuruoka.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Juustot uppoavat melkein laidasta laitaan, mutta tämä norskijuusto ei todellakaan ollut suunmukaista. Makeus ei vain juustoon sovi, sikälimikäli minulta kysytään.

En pitänyt minäkään tuosta juustosta. Kaikki juustotyypit on tähän saakka uponnut mutta tuo on aika pervon makuista. Ehkäpä pienellä totuttautumisella menisi mutta...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tänään se tapahtui. Jammailin paikallisessa Prismassa viikottaista ruokasatsia keräillen, ja saavuin lopulta juusto-osastolle. Nappasin mukaani perussatsin parmesania, sinihomejuustoa ja mozzarellaa, ja aloin hakea ehdokasta voileipäjuustoksi. Suuntasin kermajuustojen kohdalle. Yht'äkkiä katseeni pysähtyi yhdessä ajan kanssa. Sekunti tuntui iäisyydeltä. Ostoslista putosi kädestäni ja leijaili hiljaa kohden lattiaa, polviani vavisutti ja Timo Jutila tanssi ripaskaa takanani. Siinä, aivan silmieni edessä, luki suurin, keltaisin kirjaimin tuo ihanainen "Kastelholm". Räpäytin silmiäni rauhallisesti ja luin uudelleen. Kyllä, Kas-tel-holm. Tarkistin vielä paketin kyljestä valmistajan. ÅCA, juuri näin. Soitin heti vaimolleni muka tarkistaakseni, missäpäin kauppaa hän on. Oikeasti halusin vain huutaa luuriin, että täällä on sitä! No juuri sitä, Kastelholmia! Koko S-Lohjan tulee saada kuulla se! Pitkä erämäätaivallus oli päättynyt, Mooses pääsi sittenkin luvattuun maahan.

Kotimatkan olin tietysti aivan täpinöissäni. Kotona mieleeni tulvahti kuitenkin lievä epäusko. Entä, jos se ei maistukaa kummoiselle? Ehkä aika sittenkin kultaa muistot... Oli sopivasti kahvin aika, joten laitoin pöytään tuoretta täysrukiista ja nappasin juustokimpaleen käteeni. Jännittyneenä avasin pakkauksen. Varovasti kelmu auki kunnolla ja rintakehän kokoinen nuuhkaisu. Pojat, siinä hetkessä ei itku ollut kaukana. Ensimmäinen siivu höylällä, ja siitä puolikas suuhun. Pari rauhallista puraisua ja mutustelua... ja taivaallinen maku. Täyteläinen ja aromikas, mutta samalla hienostuneen kermainen ja pehmeä. Tää on mun kastelholmi!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tää on mun kastelholmi!
Hienoa! Tällaisia hetkiä elämässä pitää olla edes muutama.

Nykyään on alkanut maistua taas mustaleimainen emmental. Noissa on muuten eroja, itse suosin Valion mustaleimaa. Arla on lattea.
Porlammin standardimustaleima on ihan ok, mutta ei yhtä aromikas kuin Valio. Kokeilin kerran Porlammin kevytversiota, ja hiukan tuhnu fiilis jäi. Rasvaa tuossa on tavalliseen verrattuna noin puolet, ja maun suhteen voi sanoa samaa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kokeilin kerran Porlammin kevytversiota, ja hiukan tuhnu fiilis jäi. Rasvaa tuossa on tavalliseen verrattuna noin puolet, ja maun suhteen voi sanoa samaa.
Valitettavasti olen huomannut tämän pitävän paikkansa kaikkien kevytjuustojen suhteen. Jos jollain on heittää vinkkiä maistuvista kevytjuustoista, otan ne vinkit mielelläni vastaan, koska ulkoinen habitukseni vaatisi kevytvalmisteiden käyttöä. Muuten olen juustojen suhteen melkeinpä kaikkiruokainen, ihan edamista homejuustoihin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Castellon Blue ja nyttemmin myös Musta johon sain hyvän vinkin Pisimmältä Kääpiöltä. Tänään siis ostin ekan kerran tuota Mustaa versiota ja herranen aika se on hyvää!! Pesee sinisen version sata-nolla vaikka sininenkin on mitä parhainta herkkua.
Hyvä kuulla että maistuu. Miten mahtoi olla päiväysten kanssa, oliko parasta ennen -päivä juustossasi jo lähellä? Tuo mehukkaasti vanhentunut Musta on mielestäni jotain aivan kolossaalisen taivaallista, vaikka ihan jakeluautosta napattu on sekin herkkua.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Hyvä kuulla että maistuu. Miten mahtoi olla päiväysten kanssa, oliko parasta ennen -päivä juustossasi jo lähellä? Tuo mehukkaasti vanhentunut Musta on mielestäni jotain aivan kolossaalisen taivaallista, vaikka ihan jakeluautosta napattu on sekin herkkua.

En kuule ehtiny edes kattoa sitä päivämäärää kun kahdessa päivässä popsin herkun naamaani. Mutta ei siis löytynyt tällä kertaa niitä puolen hintaan olevia juustoja mitä mainostit. Joskus olen Blueta ostanu puoleen hintaan..
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Siinä, aivan silmieni edessä, luki suurin, keltaisin kirjaimin tuo ihanainen "Kastelholm". Räpäytin silmiäni rauhallisesti ja luin uudelleen. Kyllä, Kas-tel-holm. Tarkistin vielä paketin kyljestä valmistajan. ÅCA, juuri näin.
Tänään iltapäivällä paikallisessa Prismassa osui juusto-osastolla silmiin juuri tämä sama tuote. Yleensä kärryyn on napattu jotain Oltermannia, jos kermajuuston tapaista on pitänyt ostaa. Vaan nyt oli sampion orgastinen kauppamatka tuoreessa muistissa, joten Kastelholm singahti ostoskoriin nopealla ranneliikkeellä.

Täytyy myöntää että Kastelholm on juuttaan hyvää. Yleensä kermajuustoista jää vähän vaisu tuntuma, sellaisena arkihöttönä olen niitä tottunut pitämään. Kastelholm on aivan eri sarjan juttuja. Kastelhomissa on rehevä ja miellyttävällä tavalla rasvainen suutuntuma, ihan eri maata kuin Oltermannissa. Rasvaprosentti on vakio-Oltermannissa ja Kastelholmissa suunnilleen sama, mutta rakenteessa, tuoksussa ja etenkin pitkään viipyilevässä jälkimaussa ahvenanmaalaisten juusto pesee härmäläislieriön 6-0.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Bavaria-Blu

Eli otsikon mukainen Valkosinihomejuusto tarttui Pajalan Konsumista matkaan pari päivää sitten. Ihan mielenkiintoinen tuttavuus itselleni sillä en edes tiennyt että joku on keksinyt yhdistää valko- ja sinihomejuustoa. Maku sitten onkin sitä mitä saattoi odottaa, eli otetaan vaikkapa Castello Blueta ja jotain perus Brietä samankokoiset viipaleet, lyödään ne suuhun ja avot. Siltä maistuu Bavaria Blu.

Ehkä sellainen henkilö joka pitää Brietä liian mauttomana ja sinihomejuustoa liian voimakkaan makuisena voisi hyvinkin pitää tästä.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Nykyään on alkanut maistua taas mustaleimainen emmental.

Tämähän sitä normi herkkua onkin, kuten aika hyvin uppoaa muutkin emmentalit ja suht voimakkaat maut. Vähän ärsyttää, kun pienet juustolat on "sulautunut" Valioihin ja Arloihin, joten valinnan varaa noihin emmentaleihin ei enään ole, joten aika kultaa muistot ja Lammin meijerin Mustaleima emmentalin. Homejuustoihin en ole oppinut, mutta tossa keväällä tutustuin Appenzelleriin ja olin myyty. En ole tätä vielä kerennyt testailemaan eri ruokalajeihin, kun kaikki on aina tullut vedettyä kuormasta, mutta kenelläkään kokemuksia?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Täytyy myöntää että Kastelholm on juuttaan hyvää...
Nämä Jatkoajan ruokaketjut ovat olleet itselleni varsin hyödyllisiä juttuja, ja kivahan sitä on omiakin löytöjä hehkuttaa täällä, jos vaikka muillekin maistuisi. Mukavaa, jos maistuu. Se huono puoli näiden oikeasti maukkaisiin juustoihin tutustumisessa on, että kyläreissuilla tipahtaa todella korkealta, kun erehtyy jotain perustahkoa höyläämään leivälleen.

Uutena tuttavuutena otin kaupasta mukaani hollantilaista savusulatejuustoa, Frico oli muistaakseni valmistaja. Sellainen viisitoistasenttinen, vahapintainen ruskea jööti on kyseesä. Sanotaan nyt näin, että varauksetta hyvää ja ehdottomasti uudestaan ostettavaa, mutta ei kuitenkaan mitään tajunnan räjäyttävää mun makuun. Helposti jatkoon silti.

Edit: Niin, joo. Olen ollut hiukan epäileväinen mozzarellan suhteen, kun se ei oikein ole iskenyt kuin pizzajuustona. Testasin joku aika sitten kuitenkin täälläkin kehuttua puhvelinmaidosta väsättyä mozzarellaa, ja olihan vain hyvää. Todella täyteläinen ja runsas maku, aivan eri juttu, kuin mielestäni varsin mauttomat perus-mozzarellat. Suosittelen ehdottomasti!
 
Viimeksi muokattu:

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
. Pari rauhallista puraisua ja mutustelua... ja taivaallinen maku. Täyteläinen ja aromikas, mutta samalla hienostuneen kermainen ja pehmeä. Tää on mun kastelholmi!

Tämän ylistyskirjoituksen luettuani taitaa minullakin olla edessä Kastelholmin metsästys. Mistään perus-Alepasta tuota ei varmaan löydy eli täytynee käydä Arabian K-supermarkissa tai Stockan herkussa, josta tuota luulisi löytyvän. Samalla voi sitten ostaa aitoa Dr. Pepperiä, nam.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Voi hävityksen kauhistus!

Ostin normaaliin tapaani viikottaisen kimpaleen Kastelholmia kauppareissullani, enkä kiinnittänyt sen kummemmin huomiota pakkauspäivään. Huomasin kyllä, että juustopalan koostumus oli normaalia pehmeämpi, eikä se murustunutkaan kotona viipaletta viistellessä tavalliseen tapaan. Kun sitten makukin oli todella vaatimaton, katsoin päivämääriä, ja voi; juusto oli pakattu reilua viikkoa aikaisemmin. Maku oli edelleen voimakkaampi kuin oltermanneissa sun muissa, mutta ei normaalin täyteläinen ja maistuva, vaan totuttua platkumpi. Harmittava vastoinkäyminen. No, tästedes täytyy jättää tuoreimmat palat muille. Harmittaa tietysti, että jotkut saattavat muodostaa mielipiteensa tuosta jumalaisesta juustosta tuollaisen tuoreen palan perusteella.

Maailma on kova paikka.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville

Oli jäänyt tästä ketjusta mieleen kyseinen juusto. Tänään kaupassa huomasin alelaarissa holm-loppuisen juuston puoleen hintaan ja yhdistin sen mielessäni Kastelholmiin. Kyseessä oli kuitenkin Marsvinsholm.

Parasta ennen päivä on juurkin tänään, eli 12.11. Pakkausta aukatessa nenään pisti voimakas tuoksu ja itse juuston pinta sekä pakkaus kauttaaltaan oli kosteuden peitossa. Hieman epäilytti. Mutta se maku, jälkimaku..uskomattoman hyvää. Koostumukselta melko kovaa, mutta hajoaa herkästi höylätessä. Suosittelen kaikille. Rasvaa 17% ja kypsymisaika 14kk.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pitää sanoa, että Lidlin edamjuustossa on kyllä hinta-laatusuhde kohdallaan. Pystyy maultaan kilpailemaan aivan tasaväkisesti melkein puolet kalliimpien Arlan ja Valion tuotteiden kanssa. Sitä en tiedä, onko Lidlin juusto kotimaista, mutta toistaiseksi olen selvinnyt ilman ruokamyrkytystä, oli sitten mistä päin tahansa kotoisin.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Marsunsalmi?? Ei voi ainakaan mielikuvituksen puutteesta kyseisen tuotteen kehittelijöitä syyttää.

Jos vuohenjuusto on se "oma juttu", niin suosittelen Juustoportin gruyerea. Saa useista kauppahalleista ja nähtävästi myös hyvinvarustetuista S-Marketeista. Kun on kova juusto, voi käyttää parmesanin tapaan, mutta tässä onkin se vuohenjuuston jumalainen aromi. Tätä pitsaan, pastaan tai lasagneen, kuolaus on taattu.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Harmittaa tietysti, että jotkut saattavat muodostaa mielipiteensa tuosta jumalaisesta juustosta tuollaisen tuoreen palan perusteella.

Maailma on kova paikka.

Tänään tuli ostettua ihan tämän ketjun ja etenkin sampion suositusten perusteella köntsä Kastelholmia. Parasta ennen -päiväys on tammikuun lopulla, joten aukaistaanpa paketti vasta tuossa loppiaisen tienoilla.

Siihen asti juustotarjottimelta löytyy punkun kyytipojaksi useimmiten Regina Blue -sinihomejuustoa (jonka kilohinta on viime kuukausina noussut lähes 50%, prkl!) sekä Chevrette -vuohenmaitojuustoa. Molempia tuo käsittääkseni maahan Riitan Herkku. Suosittelen lämpimästi molempia! Toi Regina Blue on vähän Auraa pehmeämmän makuinen ja toimii piparkakun kanssa kuin tauti - ja ilmankin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös