Swearengen
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Fortress Europe, turvattomat tilat
Päinvastoin, näen sen lähinnä ongelmanratkaisuhakuisena keskusteluna. Halla-aho ei ole toiminut näin kertaakaan.
Onhan:
Matka Addis Abebaan
Päinvastoin, näen sen lähinnä ongelmanratkaisuhakuisena keskusteluna. Halla-aho ei ole toiminut näin kertaakaan.
Humanitaarinen maahanmuutto on realismia ja virrat lähitulevaisuudessa kasvavat selvästi. Nykyisessä tilanteessa on hyvä varautua tulevaan ja etsiä niitä ongelmia ratkaisevia malleja. "Ovet kiinni ja kuulemiin" ei ole realistinen ratkaisu, jos halutaan katsoa tulevaisuuteen.
Tota en ole Halla-ahon juttuja paljon seuraillut, mutta muistaakseni hän jossain haastattelussa sanoi mm. että pelkkä maassa oleskeluun perustuva sosiaaliturva pitäisi lopettaa ja kytkeä vain kansalaisuuteen sekä perheen yhdistäminen sallia vasta kun maassa asuva kykenee sen elättämään yms. En jaksa kaivella onko hän sanonut näin, enkä jaksa tarkistella onko asiat todellisuudessa näin, mutta yhtä kaikki, nämä kuullostaa ainakin minusta ihan realistisiltä avauksilta.Jussi Halla-ahon, mielestäni harvat, ratkaisuehdotukset maahanmuuton ongelmiin ovat epärealistisia ja hänen tyylinsä on polarisoiva sekä konfliktinhakuinen ja siten ongelmia ennemminkin pahentava.
Tota en ole Halla-ahon juttuja paljon seuraillut, mutta muistaakseni hän jossain haastattelussa sanoi mm. että pelkkä maassa oleskeluun perustuva sosiaaliturva pitäisi lopettaa .
Miksi näin on? Miksi maahanmuuttovirrat ovat jonkinlainen väistämätön välttämättömyys? Olisiko sinulla jotain lähdeviitteitä? En siis sano, etteikö voisi ollakin niin, että maahanmuuttovirrat kasvavat, mutta ei kai tuollaiselle tulevaisuudenennusteelle voi antaa sadan prosenti todennäköisyyttä? Miksi ovia ei voi laittaa kiinni? Eikö sinun ennusteesi tulevaisuudesta pohjaa siihen, että maailma jatkaa kehittymistään jotakuinkin nykyiseen suuntaan? Mutta eihän näin välttämättä ole. Nopeatkin muutokset voivat olla mahdollisia. Tutustu vaikkapa Mustan Joutsenen käsitteeseen.Humanitaarinen maahanmuutto on realismia ja virrat lähitulevaisuudessa kasvavat selvästi. Nykyisessä tilanteessa on hyvä varautua tulevaan ja etsiä niitä ongelmia ratkaisevia malleja. "Ovet kiinni ja kuulemiin" ei ole realistinen ratkaisu, jos halutaan katsoa tulevaisuuteen.
Miksi näin on? Miksi maahanmuuttovirrat ovat jonkinlainen väistämätön välttämättömyys? Olisiko sinulla jotain lähdeviitteitä? En siis sano, etteikö voisi ollakin niin, että maahanmuuttovirrat kasvavat, mutta ei kai tuollaiselle tulevaisuudenennusteelle voi antaa sadan prosenti todennäköisyyttä? Miksi ovia ei voi laittaa kiinni? Eikö sinun ennusteesi tulevaisuudesta pohjaa siihen, että maailma jatkaa kehittymistään jotakuinkin nykyiseen suuntaan? Mutta eihän näin välttämättä ole. Nopeatkin muutokset voivat olla mahdollisia. Tutustu vaikkapa Mustan Joutsenen käsitteeseen.
Ehkä oli vähän offtopicia, mutta hieman aina häiritsee, kun joku esittää tulevaisuuteen liittyviä absoluuttisia totuuksia ilman epävarmuuden häivää.
Kyllä selviä megatrendejä on havaittavissa sille, että migraatiovirrat kasvavat lähitulevaisuudessa erittäin voimakkaasti:
Globaalin ilmastonmuutoksen ja suoraan ihmisen toiminnan aiheuttama vesikriisi on hyvin lähellä useassa Afrikan sekä Etelä-Aasian maassa (mm. miljardin asukkaan Intiassa ja paikoin myös Kiinassa). Se johtaa suoraan ihmisten liikkumiseen, mutta myös välillisesti vesipulan aiheuttamien konfliktien seurauksena. Akuutti vesikriisi on tosiasia monessa maassa jo 10-20 vuoden sisällä. Jos elämän perusedellytyksestä on puute, ihminen lähtee etsimään sitä jostain muualta. Konflikteihin toki johtaa myös öljyvarojen hupeneminen.
Tämmöinen pidemmän tähtäimen suunnittelu on poliitikoille toki äärimmäisen haastavaa, koska vaalikausi on vain neljä vuotta.
Elämme keskinäisriippuvaisessa maailmassa. Emme tule toimeen yksin emmekä pienen Festung Europan kesken. Mikäli haluamme, että me saamme tarvitsemamme, on meidän osallistuttava näihin globaaleihin talkoisiin - myös merkittävämmäksi yhteiskunnalliseksi aiheeksi kasvavan maahanmuuton osalta.
Kyllä selviä megatrendejä on havaittavissa sille, että migraatiovirrat kasvavat lähitulevaisuudessa erittäin voimakkaasti:
Jos elämän perusedellytyksestä on puute, ihminen lähtee etsimään sitä jostain muualta.
Tämmöinen pidemmän tähtäimen suunnittelu on poliitikoille toki äärimmäisen haastavaa, koska vaalikausi on vain neljä vuotta.
Elämme keskinäisriippuvaisessa maailmassa.
Emme tule toimeen yksin emmekä pienen Festung Europan kesken.
Mikäli haluamme, että me saamme tarvitsemamme, on meidän osallistuttava näihin globaaleihin talkoisiin - myös merkittävämmäksi yhteiskunnalliseksi aiheeksi kasvavan maahanmuuton osalta.
Maahanmuuttokeskustelu henkilöityy Suomessa poikkeuksellisen vahvasti yhteen henkilöön.
Halla-aholla on tässä asiassa valtavan suuri rooli ja siten myös vastuu siitä, että maahanmuuttoon liittyvän poliittisen keskustelun ja kansalaiskeskustelun taso paranisi.
Jos se ei parane, meillä ei ole eväitä ongelmien ratkaisemiseksi.
Arvelen, että "eurooppalaiset" on yhtä fiktiivinen käsite kuin "valkoinen rotukin".
Olikohan "Eurooppaa" tässä merkityksessä loppujen lopuksi edes olemassa kovinkaan monien ihmisten mielissä, ennen kuin EEC:n, EY:n ja varsinkin EU:n myötä alettiin luoda valheellista käsitystä Euroopasta muka yhtenäisenä maanosana.
Juhlapuheiden kuuntelemisen sijaan kannattaa mieluummin tutustua geopoliittiseen analyysiin "eurooppalaisuuden" hehkutuksen sijaan.
Kts. "Europe as a whole is a geopolitical myth" (Lähde: George Friedman: Israeli Strategy After the Russo-Georgian War).
Suomalaiset poliitikot vosivat halutessaan ratkaista maahanmuutto-ongelmat kertaheitolla sen sijaan, että tyytyisivät pelkästään elämään näiden ongelmien kanssa vaalikaudesta toiseen.
Yksi mahdollisuus ratkaista maahanmuutto-ongelmat olisi ottaa käyttöön pysyvä vuotuinen katto uusien maahanmuuttajien määrälle. Esimerkiksi 10.000 (lukua voidaan tarvittaessa viilata suuntaan jos toiseen) on sopiva vuotuinen katto, varsinkin kun monet keskeiset mokuttajahahmot ovat aiemmin maininneet tämän hyväksyttäväksi lukumääräksi (*).
Jussi Halla-aho kirjoitti:Korkein oikeus katsoi perjantaina antamassaan päätöksessä minun syyllistyneen uskonrauhan rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Rangaistukseksi määrättiin 400 euroa sakkoa. Koska maksoin jo hovioikeuden tuomion jälkeen 330€, maksettavaa jää 70€.
Tuomion jälkeen mm. vasemmistoliiton Annika Lapintie, rkp:n Mikaela Nylander ja Ulla-Maj Wideroos sekä sosialidemokraattien Erkki Tuomioja, kuten myös lukuisat pääkirjoitustoimittajat, ovat vaatineet minua eroamaan eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä. Koska he vaativat samaa myös viime vuonna, Norjan joukkosurman yhteydessä, en ole kovin yllättynyt.
Jotta mainitut tahot eivät joutuisi tarpeettomasti pidättelemään hengitystään, totean lyhyesti ja selkeästi, että minulla tai Perussuomalaisten eduskuntaryhmällä ei ole aikomusta arvioida uudelleen asemaani hallintovaliokunnan puheenjohtajana. En aio erota. Tuomiolla ei ole vaikutusta myöskään eduskuntaryhmän jäsenyyteen tai ehdokkuuteen syksyn kunnallisvaaleissa.
Ottamatta sinänsä kantaa kko:n päätökseen – joka mielestäni on väärä ja epäoikeudenmukainen – , on syytä muistaa, että syytteenalainen blogikirjoitus julkaistiin kesällä 2008, neljä vuotta sitten. Alkuvuodesta 2009 nostetun syytteen jälkeen tekstiä on puitu hyvin ahkerasti mediassa. Teksti oli siis tuttu sekä äänestäjille, jotka valitsivat minut eduskuntaan, että eduskunnalle, joka vaalien jälkeen yksimielisesti valitsi minut hallintovaliokunnan johtoon. Koska tekstin suhteen ei ole tämän jälkeen tullut esille mitään uutta tietoa, en keksi, miksi olisin kko:n päätöksen jälkeen vähemmän sopiva tehtävään kuin ennen sitä.
Kko:n päätöstä ei kannata pitää minään taivaallisena totuutena. Se on muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta. Se, että hovi- ja käräjäoikeuden tuomarit olivat tulleet päinvastaiseen johtopäätökseen, osoittaa, että tulkinnanvaraa oli.
Toiseksi voidaan kysyä, miten pitkäksi aikaa minkäkinlainen rikos invalidoi henkilön erilaisiin tehtäviin. Oma, 400 euron sakon arvoiseksi määritelty rikokseni tehtiin vuonna 2008, aikana, jolloin en toiminut missään poliittisessa tehtävässä. Minä vuonna eroni vaatijat katsovat syntini tulleen sovitetuksi? Entä miten tekoni suhteutuu esimerkiksi kavalluksiin, lahjoman vastaanottamisiin, pahoinpitelyihin tai kuolemantuottamuksiin, joista tuomittuja henkilöitä on toiminut ja toimii niin kansanedustajina, valiokuntien puheenjohtajina kuin ministereinäkin?
Kuten sanottua, itse en aio erota, eikä Perussuomalaisten eduskuntaryhmä aio ryhtyä valiokuntapuheenjohtajuuksien osalta uudelleenjärjestelyihin. Mikäli muut ryhmät katsovat sen tarpeelliseksi, ne voivat luonnollisesti edistää vaateitaan hyväksi katsominsa keinoin.
Muuta kommentoitavaa minulla ei asiaan ole.
Helsingissä 11.6.2012
Jussi Halla-aho
Mutta asiaan. Jussi Halla-aho julkaisi oman tiedotteen KKO:n tuomiosta ja sen johtopäätöksistä:
TIEDOTE: Halla-aho: KKO:n päätös
Mielestäni on enemmän kuin mielenkiintoista kuinka Halla-Aho, hallintovaliokunnan puheenjohtajana, kyseenalaistaa oikeastaan koko oikeusvaltioperiaatteen toteamalla että: "Kko:n päätöstä ei kannata pitää minään taivaallisena totuutena. Se on muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta.".
Eli käytännössä Halla-Aho kyseenalaistaa korkeimman oikeuden aseman ylimpänä tuomioistuimena Suomessa.
Onhan se mielenkiintoista, mutta Halla-aholta löytyykin ns. munaa enemmän kuin kaikilta muilta poliitikoilta yhteensä, vaikka hänen palliensa kokoa minulla ei olekaan kiinnostusta tarkistaa.
Olen ollut monesta KKO:n tuomiosta eri mieltä ja kansalaisena voin puhua tuollaisia, mutta noin merkittävässä asemassa olevan henkilön vähätellessä KKO:n päätöstä helposti tulee se mielikuva että ei noista tuomioistuimista kannata kauheasti välittää.
Eiköhän se ne sakkonsa maksa. Ei kai kukaan pakota häntä olemaan tyytyväinen tuomioonsa jota pitää epäoikeudenmukaisena.No eiköhän nyt Halla-aho vetänyt itsensä löysään hirteen, ja samalla veti mukanaan PS:n eduskuntaryhmän ja puolueen johdon. "Minuun ei oikeus pysty" on viesti, ja se on suomalaisittain väärin. Sama, jos rattijuoppo sanoisi, että ei kiinnosta, ajan silti. No, monet niin tekevätkin. Ehkä ne ovat sitten näitä Halla-aholaisia.
Mielikuva on hyvä sananvalinta. Eihän tuossa minusta oikeusvaltion periaatteita kyseenalaistettu. Todettiin epäsuorasti vain, että puolueellisia ihmisiä löytyy myös oikeusviranomaisista. Tuollaista on mahdoton todistaa faktoilla, joten asiaa ei ole siten järkevää mainita sellaisenaan hänen asemassaan.
Eli käytännössä Halla-Aho kyseenalaistaa korkeimman oikeuden aseman ylimpänä tuomioistuimena Suomessa ja sitä kautta oikeastaan koko oikeusvaltioperiaatteen.
Melkoisen Pandoran lippaan hän tässä avaa, nythän jokainen raiskaaja, murhaaja tai muuten vain rikollinen voi vedota syyttömyyteensä, sillä perusteella että oikeusviranomaisista löytyy puolueellisia ihmisiä.
Mitä sitten jos vetoaa? Eiköhän tuomioihinsa tyytymättömiä ja jopa syyttömänä tuomittuja ihmisiä ole Suomessa tähänkin asti ollut, joten tuskin tästä mitään erityisiä seuraamuksia on varsinkin, kun käsitelty rikos oli näin mitätön.Melkoisen Pandoran lippaan hän tässä avaa, nythän jokainen raiskaaja, murhaaja tai muuten vain rikollinen voi vedota syyttömyyteensä, sillä perusteella että oikeusviranomaisista löytyy puolueellisia ihmisiä.
Massamurhaaja on sinun mielestä verrannollinen siihen, että vertauksen tekeminen "Suomalaisten geneettinen erityispiirre" on samanarvoinen kuin "Somalien geneettinen erityispiirre".
Näitä "Pandoran lippaita" olisi syytä aukaista vähän enemmänkin.
Halla-aho maksaa sakkonsa, eikä siten tee mitään lainvastaista. Mielipiteen vapaus ja asemansa hänellä kuitenkin säilyy joidenkin harmitsuksesta huolimatta.