Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukurit nousee Liigaan kaudelle 2016–2017!

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana paraspelaaja, 09.09.2015 klo 22.23.

 1. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Kappas, sulta tuli täsmälleen sama nimi mitä itse olen päässäni kuukausia pyöritellyt. On tullut katseltua Jukurien läheisimpiä tukijoita ja mietittyä mikä hallista voisi tulla. ESE-Areena oli kyllä miettimistäni nimistä ehdottomasti paras ja luontevin (hyvänä kakkosena tuli Kuoma-areena, joka erottui edukseen kuvaamalla hyvin jäähallin railakasta tunnelmaa). Ja onhan ESEn ja Jukurien yhteistyö ollut hyvin tiivistä viime aikoina. En siis mahdollisista neuvotteluista tiedä mitään, mutta jos pitäisi vetoa lyödä, niin eiköhän Mikkelin jäähalli ensi kesästä lähtien ole ESE-Areena.

  1,5 milj. pelaajabudjetti vaikuttaa erinomaiselta. Eikö se ole samaa luokkaa kuin KooKoolla oli? Jopa hieman suurempi.
   
 2. Gameson Jäsen

  1,5milj. pelaajabudjetti kuulostaa kyllä hyvältä, mutta hieman laittaa pelottamaan, että maksaako Jukurit pelaajille ylihintaa, jonka vuoksi 1-2 kärkiketjun todellista maalintekijää jää hankkimatta.

  Se tosiaan jää nähtäväksi, mutta hyvä juttu on se, että hallin nimi saadaan todennäköisesti myytyä. ESE-Areena kuulostaa kyllä kaikista luontevimmalta.
   
 3. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Mikähän tuossa pelaajabudjetissa on sitten totuus. Toisessa mediassa pelaajabudjetti on 1,5milj. Toisessa 1,0milj. Nimet mitkä täällä pyörii, täyttää ehkä tuon 1,0milj. standardin. Karkeasti sanottuna yksi kärkikenttä vielä uupuu tuosta 1,5milj.
   
 4. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Hienoa kuulla, että Jukurit lähtee tosissaan taistelemaan pleijaripaikasta. KooKoon pelaajabudjetti tällä kaudella oli 1,4 miljoonaa euroa ja tuollakin pelaajabudjetilla saatiin kasaan kohtuullisen hyvä nippu, joka taisteli kalkkiviivoille asti eli toiseksi viimeiselle kierrokselle asti pleijaripaikasta. Jukurit lähtee siis liigaan KooKoota suuremmalla pelaajabudjetilla ja saa aivan varmasti kilpailukykyisen joukkueen tuolla 1,5 miljoonalla eurolla, koska monet liigajoukkueet saattavat olla jopa pienentämässä pelaajabudjettejaan ensi kaudella. Hyvähän se vaan on, että "mestisjoukkueet" Sport, KooKoo ja Jukurit laittavat tiukasti kampoihin vanhoille liigajoukkueille. KooKoo lähti sarjaan joukkueella, jossa oli paljon mestisstaroja, kun taas Jukurit ei ilmeissti juurikaan ota joukkueeseensa pelaajia mestiksestä. Kylmä totuus on, että läheskään kailla mestiksessä loistaneilla pelaajilla ei tee liigassa yhtikäs mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2016 klo 18.59
 5. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  KooKoon pelaajabudjetti ensi kaudellehan on lehtitietojen mukaan 1,8 miljoonaa ja huhujen mukaan jopa 2 miljoonaa. Jukureilla ei siis tule olemaan KooKoota suurempaa pelaajabudjettia, vaikka paremman kustannustehokuuden ja paremman valmennuksen ansiosta jukurijoukkue on toki joka tapauksessa KooKoon vastaavaa parempi.
   
 6. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Vertasin siis Jukureiden ensi kauden budjettia KooKoon tämän vuoden pelaajabudjetiin. KooKoo ilmoitti lähtevänsä ensimmäiselle liigakaudelle 1,4 miljoonan euron pelaajabudjetilla, kun taas Jukurit lähtee ensimmäiseen liigakauteen hieman suuremmalla 1,5 miljoonan budjetilla. Toki KooKoonkin pelaajabudjetti tullee nousemaan ensi kaudella, mutta se ei poista tosiasiaa, että Jukurit lähtee liigaan heti kovat piipussa. Käsittääkseni Jukureiden joukkue tulee kuitenkin koostumaan pääasiassa tällä kaudella liigassa esiintyneistä pelaajista, joista suurin osa tulee Rauman suunnalta sekä pelaajia tulee Jukureihin myös ainakin Jyväskylästä, Lahdesta ja Vaasassa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2016 klo 19.07
 7. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Mitään nimimiehiä ei kuitenkaan ole tulossa tyyliin Green tai Malinen kuten KooKoolla tai näin ymmärsin SS:n jutusta. Onko joukkue sitten tasaisempi kokonaisuus neljällä kentällä kuten Pelicansin hopeavuotenaan vai säästetäänkö paukkuja myöhemmäksi.

  Lainaus:
  Nyt vaan miettimään, ketä kovia nimiä Jukureissa on pelannut jotka vielä Liigaa voivat pelata.
   
 8. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Jukurien budjetti nousee 2.1 miljoonaa euroa ja yhteistyökumppaneilta odotetaan saatavan yli 500.000€ enemmän kuin tänä vuonna. Tappioita ennestään on noin 500.000€. Mielenkiintoista nähdä paljonko katsojia tulee peleihin ja paljonko hallin myyntituotot nousevat.

  Aika haasteellinen tilanne. Jos tulee suuria tappioita niin miten silloin käy? Kuittaako Toivakka omasta pussistaan tappiot?
   
 9. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No pelkästään jos katsotaan Lukon, HIFK:n ja Pelicansin kokoonpanoja niin löytyy ainakin Turo Asplund, Jesper Piitulainen, Sami Lähteenmäki, Rony Ahonen, Olli Sipiläinen, Nestori Lähde, Mika Partanen, Miika Roine ja näistä aika monet edustavatkin Jukureita ensi kaudella. Muistakin liigajoukkueista löytyy Jukureissa aiemmin esiintyneitä pelaajia mm. KooKoossa pelanneet Anthony Guttig ja Toni Hyvärinen. Nämä eivät nyt toki kaikki ole ns. "kovia nimiä". En muista kaikkia, joten mikkeliläiset voivat halutessaan täydentää listaa.

  Ja onhan liigassa Jukureissa aiemmin pelanneista myös Santeri Lukkaa, Oskari Setästä, Niklas Tikkistä jne eli loppujen lopuksi liigassa pelaa tai pelasi tälläkin kaudella todella monia Jukureissa aiemmin esiintyneitä pelaajia.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2016 klo 19.35
 10. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Onhan tuossakin ihan hyviä nimiä jo. Toki Asplund noista on se kova nimi joka nyt voisi olla vaikka se ykkössentteri. Sitten muutama parinkymmenen pisteen mies, muttei mitään sateentekijöitä. Toki isossa roolissa voi noista jotkut saadakin jotain aikaan. No huhtikuussa ollaan monin verroin fiksumpia.
   
 11. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Lisätään nyt vielä, että Turo Asplund on jo tehnytkin sopimuksen Jukureiden kanssa ja kyllähän Raumalta Mikkeliin matkustaa Risto Dufvan kyydissä useampikin tällä kaudella Lukkoa edustanut pelaaja. En muista oliko nämä sopimukset jo jossain lehdessä kerrottukin ns. varmana tietona, mutta joka tapauksessa tämä on täysin faktaa tietoa.
   
 12. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Laskut edelliskausien budjeteista ei ihan täsmää. Vastuu lukijalla?

  Jukurit pelasi viime kaudella 400-500 000€ pelaajabudjetilla ja nyt 1,5 miljoonan pelaajabudjettiarvio vetäisty jostain ja puhutaan kuusinkertaistamisesta? Sportin ensimmäisen liigakauden budjetti oli jotain 4,8 miljoonaa, josta pelaajabudjetin osuus 1,5 miljoonaa. 3,6 miljoonan budjetilla riskit tappioihin ovat huomattavan suuret, jos yllätyksiä tulee matkaan ja tuo budjetti sisälsi vielä paljon arvioita. TV oikeuksistakin taitaa mennä merkittävä osa suoraan liigaosakkeen maksamiseen, joten jos myyntipuoli ei onnistu toiveiden mukaisesti ollaan lirissä. Itse olen pitänyt Jukureita aina järkevinä toimijoina, jotka ovat osanneet hankkia kaiken tarpeellisen kohtuu hintaan. Miksi Liigassa pitäisi muuttaa tätä tapaa?

  Viime kauden lopussa puheltiin vielä tuollaisia:

  Jukurien kausi oli tehokas myös taloudellisesti - budjettia höylättiin viime hetkillä | Länsi-Savo
   
 13. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  YLE:n saamien tietojen mukaan ainakin KooKoolla on Sportia kovempi ehto osakkeen maksamiselle joka on 360000€ vuodessa. En usko, tai voihan se olla, että kustannustehokas ja KooKoota parempi saunaporukka Mikkelistä on saanut paremmat ehdot.

  Kovat ovat riskit, jos ei maksuja pystykään suorittamaan tai muuten homma menee talouden kanssa vituiksi, koska KooKoo ja Jukurit saavat vain 50% osakkeen hinnasta, sikäli mikäli ennen kuin osake on maksettu joutuu jompi kumpi joukkue lopettamaan leikin kesken.

  Yle paljastaa: Näin paljon ja näillä ehdoilla KooKoo ja Vaasan Sport maksavat liigaosakkeesta | Yle Urheilu | yle.fi

  Lainauksen boldaus omani
   
 14. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Tuo uutinen on siinä mielessä virheellinen, että ainakin Sportin puolelta on vahvistettu, että se maksaa osakkeensa tasalyhennyksin viiden vuoden aikana. Maksua ei myöskään vähennetä suoraan mediakorvauksesta, vaan Liiga Oy laskuttaa Sportia kausittain.

  Maksutapa voi poiketa seurojen välillä, mutta luulen, että aikataulu pysyy kuitenkin aikalailla samana.
   
 15. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  No tuossahan on vain kerrottu, että YLE:n saamien tietojen mukaan. Varmaan pääpiirteittäin juttu pitää kutinsa, mutta niin kuin usein näissä saamien tietojen mukaan jutuissa on jonkin verran virheitä. Eiköhän se tuo viisi vuotta ole kaikilla sama maksujärjestelyiden osalta ellei sitten joku halua maksaa nopeammin mihin en kyllä usko, ellei joku sugardaddy hoida sitä pois alta. Jukureillekin tullee ensimmäiseksi Liigakaudeksi hyvin paljon lisää kuluja vaikka myös tulot kasvaa. Yritysmyynti puuskuttaa hyvää vauhtia eteen päin ja joukkue on jo lähes kasattu muutamaa täsmähankintaa lukuunottamatta. Hyvällä mallilla siis kaikki. Jukureilla on vielä kausi kesken, mutta varmasti taustalla tehdään myös hyvää työtä ajatellen jo ensi kautta niin kuin olemme saaneet lukea.
   
 16. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Lainaus:
  Kyllä Jukurit ovat tuon summan avoimesti kertoneet useaan kertaan. Sopparin tehneiden rosteri on siellä reilun miljoonan luokassa ja puoli miljoonaa on jäljellä parin puuttuvan palasen hankintaan. Eli mennään samalla tasolla kuin Kookoo Liigassa ensimmäisellä kaudella. Isoja nimimiehiä tai ulkkareita ei ole, mutta toisaalta joukkue on siten tasaisempi ja RD/Tammiruusu ovat saaneet sinne aika kovalla prosentilla ne pelaajat, jotka haluavat ja budjetti mahdollistaa.
   
 17. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Paljonhan RD:n syö budjetista? Ei se nyt tietysti ole kuin pisara meressä mutta olisiko joku 100k Dufvan liksa? Toivottavasti tuolla budjetin kasvatuksella myös Mikkeli kasvaa samalla suuruudella Jukureiden taakse. Tuskin nyt kuitenkaan upporikasta ja rutiköyhää Mikkelissäkään pelataan.
   
 18. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Dufva sai Lukossa lähes 200k. Voi olla että jonkun verran on laskenut tuosta, mutta tuskin nyt ihan puolta palkkaa pienemmällä.
   
 19. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Joo, kyllä RD palkkaa haluaa, mutta eiköhän RD ole tullut vastaan paljon ja onko kuitenkin halpa Jukureille.

  Tuosta pelaajabudjetista ja sen käyttämisestä. KooKoon lopullinen pelaajabudjetti taisi lukittua noin 1,8 miljoonan tienoille ja sillä saatiin käytännössä yksi tehonyrkki ja kolme kentällistä hyvää työläishenkeä varustettuna kohtuullisella kädentaidolla. Ja pari pettymystä.

  Lainaus:
  Joo, näillä budjeteilla isojen nimien haaliminen on hankalaa. Jos katsoo Sportin ja KooKoon kokoonpanoja ensimmäisellä kaudella niin ei kummassakaan ole ollut varsinaisia isoja tähtiä, Bertrand, Green, Malinen, Haataja etc. ovat kaikki joko lyöneet itsensä isosti läpi (CB & JM) tai kokeneet jonkinlaisen uudelleensyntymisen uudessa seurassaan (Green, Haataja). Nämä eivät ole olleet kalliita pelaajia signaushetkellä, mutta tällä hetkellä ovat. Jukurien pitää löytää samanlaisia pelaajia sekä saada muutama nuori puhkeamaan, jotta liigakaudesta ei tulisi pannukakku. Neljällä kolmoskentällä ei pitkälle mennä.

  Kunhan nyt alkaa nimiä tippumaan niin tätäkin pohdintaa on helpompi tehdä.
   
 20. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Tuotantoyksikön miehistä täällä on mainittu Lukosta tulevat Asplund sekä Piitulainen. Roine mennee näistä huhutuista samaan nippuun. Sportista on huhuiltu H.Koivistoa. Tuossapa ne tässä vaiheessa huhutut kärkikenttien miehet. Pakistosta Kauppinen roolittaa kärkipareja ja eikö Taipalusta huhuiltu vanhana Jukurina jossain vaiheessa Mikkeliin? Maalivahdeista Lukon Rinne mainittu jossain vaiheessa.

  RD veti aikoinaan MestisJukureita melko tasaisilla ketjuilla. Tammiruusun kommenteista päätellen näin ketjut muodostuu myös Liigassakin. Mielenkiintoista kyllä odotella näitä Liigasoppareita.
   
 21. EagleEye Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KKP
  Jännä nähdä miten RD "pärjää" nykyään kun ei ole samalla tavalla rahaa mällätä kun Lukossa. Vai meinaa Jukurit lähteä kuitenkin pikkusen isommalla pelaajabudjetilla nousukauteen kun millä KooKoo lähti ja kuitenkin yleisötavoite pienempi kuin KooKoo. Voihan se olla, että Jukureilla on paremmat myyntimiehet kuin meillä Kouvostoliitossa.
   
 22. Camembert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Nyt en ymmärrä. Liigalisenssihakemuksessa Jukurit lupasi 1,5 miljoonaa pelaajiin. Nyt on ilmoitettu todellisuuden olevan haarukassa 1,1 - 1,4. Eikö KooKoon budjetti asettunut lopulta (vahvistusten hankkimisen jälkeen) luokkaan 1,8 miljoonaa. Ja lähtötaso taisi olla 1,5 miljoonaa. Eikös juu? Miten tästä saadaan laskettua Jukureille isompi pelaajabudjetti kuin KooKoolla oli tulokaskaudella?
   
 23. Kioto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  KooKoon pelaajabudjetti taisi tällä kaudella olla sen 1,4 miljoonaa ja vahvistusten sekä muutaman pois päästetyn pelaajan jälkeen se ei juurikaan tainnut ylittyä nimeksikään.
  Ensi kaudelle KooKoo sen sijaan nostaa pelaajabudjettinsa siihen 1.8 miljoonaan, tai ainakin tälläinen käsitys mulla on asioista, joku korjatkoon jos on parempaa tietoa.
   
 24. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Joo, näin se taitaa olla. Muistelin aiemmin, että 1,8 olisi ollut jo viime kaudella, mutta tämä on oikein.
   
 25. EagleEye Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KKP
  Eikös Jukurit ilmoittanut jossain et 1.5milj. ja KooKoo lähti 1.4milj.? Kyllä tuo minusta 1.5 on isompi kuin 1.4?