Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukurit nousee Liigaan kaudelle 2016–2017!

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana paraspelaaja, 09.09.2015 klo 22.23.

 1. paraspelaaja Jäsen

  Suurin osa ei uskonut. Edes omassa kotikaupungissa. Kyllä se vain totta on. Upeaa.
   
 2. dexter__35 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
  lainaan keekkiä. LIIGA!!!
   
 3. Savon Poika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1970, Keni Karalahti
  Saako nytten käyttää että ketä kiinnostaa välikausi-tekosyytä aina kun porukka ei löydä hallille syystä tai toisesta tai tulee häviö? (sarkasmia)
   
 4. Zero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
  Onneksi olkoon, kesämökkipaikkakunnan oma jengi! Hieno juttu. Kai tässä pitää ruveta sit faniks :)
   
 5. Andi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Tappara
  No voi helvetti jos tuo on nyt sitten totta. Niin mukava on ollu käydä pari vuotta tuossa Tikkurilan areenalla matseissa kun kävelymatkan päässä on. Nyt joutuu autoilee isolle kirkolle ja vielä Espooseenkin asti..?

  Ei sillä. En olisi uskonut enkä oikein usko vieläkään ennen kuin varmasti nään tän tapahtuvan.
   
 6. Jayzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Golden Knights
  Oma Jukuri-ura alkoi joskus 90-luvun puolivälin aikoihin, kun käytiin Toimi-ukin kanssa katsomassa Jukurien ja Lieksan Hurttien väliset matsit aina kun ukki oli käymässä Lieksasta Mikkelissä. Kaudesta 1998-1999 alkoi tiiviimpi seuranta, juuri samaan aikaan, kun Risto "uimalakki" Dufva tuli kaupunkiin.

  Vuodesta 1999 vuoteen 2003 saatiin tottua nousukiitoon ja matkattiin voitosta voittoon - huikeita aikoja ja hienoja muistoja. Noustiin Suomi-sarjaan, noustiin Mestikseen, voitettiin mestaruus kolme kertaa putkeen. Noiden neljän vuoden aikana kävin varmaan ihan muutamaa matsia lukuunottamatta kaikki kotipelit väijymässä. Tuntui, että Jukurit pystyi ihan kaikkeen, ja sama meininki jatkuisi vaikka SM-liigassa, jos sinne joskus pääsisi! Valitettavasti tuohon aikaan se ei vaan ollut mahdollista.

  Sitten tuli inttiä ja muuttoa opiskelupaikkakunnille ja nähtyjen kotimatsien määrä väheni - mutta aina tilaisuuden sattuessa suuntasin Kalevankankaalle. Savon Sinikeltaiset jyräsivät vuodesta toiseen Mestiksen kärkikahinoissa. Mutta koska nousumahdollisuutta ei ollut, alkoi pienimuotoinen kyllästyminen hiipimään hipiään. Tätäkö se nyt on? Jukurit suorastaan dominoi Mestis-tasolla, kuitenkin ilman mahdollisuutta päästä näyttämään osaamistaan maan korkeimmalla tasolla. Eritoten tämä kirpaisi vuonna 2005, kun NHL-avuilla vahvistettu KalPa nostettiin SM-liigaan.

  Kovempia matseja nähtiin toki toisinaan, esim. muutamana vuotena Continental Cupin muodossa, sekä silloin tällöin harjoituspeleissä liigajoukkueita vastaan. Niissäkin pärjättiin pääasiassa aivan hyvin, joten nälkää olisi ollut päästä yhä ylemmäs! Mutta kun ei niin ei. Kaudella 2006-07 järjestettiin "tasonmittaukset", jossa Jukurit edelliskauden mestarina pääsi pelaamaan liigajumbo KalPaa vastaan, vaikka jäikin kyseisellä kaudella Mestiksen hopealle. Omituinen systeemi, mutta minkäs teet. Nuo pelit KalPa vei puhtaasti 4-0, ja hetken jo tuntui, että liigaunelma on kuollut.

  Tämän vuosikymmenen alussa Liigan portteja alettiin raottelemaan. Tuli enemmän ja vähemmän avoimia karsintoja, sekä lopulta auditointi-nimellä tunnettu teatteri. En voi kieltää, etteikö pienimuotoinen katkeruus olisi noussut pintaan, kun pitkäaikainen rakas vihollinen Vaasan Sport päätettiin nostaa Liigaan farssimaisia piirteitä saaneen tapahtumasarjan seurauksena. Sportia en toki asiasta syytä, vaan ihan muita tahoja. Jos Jukurit olisi tuossa tilanteessa päätetty nostaa, olisin nousun ottanut ilolla vastaan, vaikka nousutavasta ei tyylipisteitä olisikaan ropissut.

  Kun sitten Jokerit siirtyi KHL:ään, ja KooKoo päätettiin nostaa Liigan viidenneksitoista joukkueeksi, alkoi tuntumaan siltä, että seuraavaksi on oltava meidän vuoro. Kyllähän se 15 tuntuu hieman epäsopivalta joukkuemäärältä pääsarjaan, 16 on mukavan urheilullinen luku! Huhuja liikkui, sana kiersi, saunavihdat heiluivat ja Jatkoaika.comissa kuhistiin. Onko? Eikö? Nouseeko? Nostetaanko? Viime kauden lopulla unelma alkoi vaikuttamaan todelta. Edessä oli pitkä, tuskainen odotuksen kesä.

  Nyt tuo odotus on päättynyt. Mikkelin Jukurit, kotikylän jengi, Sarvipäät, Savon Sinikeltaiset, "Team Robottikiekko" nousee Suomen korkeimmalle tasolle. Tasolle, jonka se on ansainnut moninkertaisesti jo toista vuosikymmentä kestäneiden kunnian vuosiensa aikana. Tätä olen odottanut yli 15 vuotta, ja monet muut vielä paljon pidempään. Raskas taival on takana, mutta lopulta kunnian portit ovat auki.

  Kausi 2016-17: Mikkelin Jukurit - Liigassa.

  Ja lupaan, että olen ensimmäisessä liigamatsissa päätykatsomossa, ylläni se sama vanha fanipaita, jossa on edelleen kauden 2001-02 Mestis-mestarien nimikirjoitukset. Se, joka on kultaakin kalliimpi.

  PS. En valehtele yhtään, kun sanon, että nousi pala kurkkuun ja tippa linssiin, kun luin tuon MTV:n urheilusivujen uutisen aiheesta.
   
 7. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Keväällä joku kiva poikaporukka lauleskeli, että Juuukurit ei nouse koskaan lalalalaalalaalaala. Tuo laulu ei sitten pitänytkään kutiaan.

  No onhan tämä aivan helvetin upea ja iso juttu meille Jukurifaneille. Ansaittu. Oikea. Ainut oikea. Melkein vetää sanattomaksi, mutta lyhyesti: Unelma on totta!
   
 8. Jayzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Golden Knights
 9. paraspelaaja Jäsen

 10. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Oliko näin? Hehe. Oliko kyse näistä samoista kouvolalaisjannuista, jotka kirjoitteli talvella/keväällä tähän malliin

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Te ette uskoneet, me uskoimme! On tää hienoo.
   
 11. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Upea juttu. Jukurit ovat paikkansa Liigassa ansainneet ja ihan pelillisinkin perustein. Onnittelut Mikkeliin.
   
 12. kakkonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Hieno homma! Väriä ja uusia joukkueita Liigaan! Maistuu.
   
 13. Visiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue, Kuopion KalPa
  Pakkohan se on vielä tänne ängetä kun historiallinen päivä koitti. Paikallisväännöissä nähdään, onnittelut Jukureille !
   
 14. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Vihdoin tämä hetki koitti. Olihan tämä julkinen salaisuus jo jonkin aikaa, mutta nyt sitä vasta oikeasti alkaa asian uskoa.
  Kyllähän kaikki toiminta Jukureiden organisaatiossa tähän hetkeen on tähdännyt jo monta vuotta.
  Mestiksessä koettiin hemmetin paljon hienoja hetkiä, mutta kyllä inflaatio on iskenyt tälle sarjatasolle valitettavasti.
  Onhan se hemmetin hienoa kohdata KalPa kotipelissä!
   
 15. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  No niin, onnea vaan Mikkeliin. Nämä on hienoja hetkiä organisaatiolle ja kannattajille.
   
 16. A Siente Jäsen

  Missä olit kun Jukurit nousi liigaan? Istuin kotona sohvalla. Ei tästä oikein osaa innostua, vaikka kyseessä on jotain mitä on odottanut jo parikymmentä vuotta. Hienoa kuitenkin että nousu viimein tuli ja Dufvan paluulle myös iso peukku.
   
 17. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Käy kyllä melkein sääliksi niin Mikkeliläisiä, Vaasalaisia kuin Kouvolalaisiakin. Ja miksei Lahelaisiakin. Kaikki nämä jengithän on nostettu kabineteissa ja katsojilta on riistetty se nousuottelun voiton tarjoama kliimaksi, jonka Kiekko-Espoon kannattajana koki pari vuosikymmentä sitten.

  Surkeaa Liiga, surkeaa Jääkiekkoliitto.
   
 18. chubster Jäsen

  En niinkään välitä liigan jatkuvasta laajentamisesta, mutta ainahan se on kiva uutta väriä nähdä sarjassa!

  Paljon parempaa valmentajaa ei liigataipaleen alkuun ainakaan voi saada! Siitä ei jää kiinni!

  Mikäli yleisö löytää hallille ja talous on kunnossa, niin Duffelin mukana tullee myös joukko erittäin kovatasoisia luottopelaajia Mikkeliin (en tarkoita nyt tähtikategorian ukkoja, vaan näitä alempien ketjujen tärkeitä ja aliarvostettuja ratsuja, joita todellakin tarvitsee!)!
   
 19. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Jukurien puolesta pitää olla tyytyväinen. Luonnollinen jatkumo vuosien dominoinnille. Ja Ripan paluu penkin taakse kirsikkana kakun päälle. Ripa saa nyt takapihalleen vielä isomman hiekkalaatikon leikeilleen kuin aiemmin oli. Toivottavasti miehen ego ei ole kasvanut Mikkeliä suuremmaksi. Hyppäys RTK:n rahasammon ääreltä niukempiin oloihin voi tuottaa vieroitusoireita. Mutta saapahan tehdä kotoa käsin hommia kuitenkin. Ja Toivakka kaivaa kuvetta kerran jos toisenkin.

  Oma iso huoleni on, että miten saada (edes) mikkeliläiset joukolla Kalevankankaalle (so. > 3000 silmäparia) ainakin 30 kertaa vuodessa? Ja vuodesta toiseen... Eka kausi menee varmasti uutuuden viehätyksessä Kärppiä ja HIFK:ta yms. seuratessa. Toki myös KalPa-, KooKoo- ja SaiPa-pelitkin vetänevät hyvin. Jatko on paljolti menestyksestä kiinni.

  Toinen iso huoli kohdistuu Mestiksen tulevaisuuteen. Se ei tietysti ole Jukurien huolenaihe, mutta Suomi-kiekon kuitenkin. Mainio sarja näivettyy entisestään, ellei siihen panosteta kunnolla lähivuosina. Ongelma ei poistu yksin sillä, että alhaalta nostetaan uusia joukkueita mukaan. Ketä etelässä kiinnostaa esim. RoKi-Hermes-matsi tai pohjoisessa KiVa-Peliitat? Paikallisia kyllä, mutta entäs muut... Palkintona pitää olla nousu tai karsinta kummassakin päässä.
   
 20. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Onnea Mikkeliin!

  Kupletin juonihan oli selvä heti kun Sport kabinettinostettiin, ainoastaan TUTO olisi voinut päästä väliin ja varastaa joko KooKoon tai Jukureiden paikan mikäli olisivat voittaneet mestaruuden 13-14 tai 14-15 jommankumman sijasta.

  KooKoolle pikkuveli tuo Liigaan vielä hivenen lisäarvoa. Kuten pikkuveljet yleensä, onhan se avuton ja ihan tyhmä, mutta jälkeenpäin kun miettii niin varmaan ihan ok että oli olemassa.
   
 21. dexter__35 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
  Missä olin kun varmistui liiganousu? Vaakunassa täyttämässä opiskelija velvollisuuksia! Juhlin kahta kauheammin koska tämä on se hetki jota olen siitä hetkestä hetkestä odottanut kun isä sanoi mestis nousun jälkeen, että enää ei Jukuritkaa välttämättä aina voita. 6-8 vuotiaana pystyin jo sanomaan että voittaa ja nousevat vielä sm-liigaan!! ja 15 vuotta ja monta mestaruutta myöhemmin se on totta!
   
 22. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Julkinen salaisuus odottaa viimeisen lukon avaisua..

  Näiden muutamien KooKoo-hörhön negailu johtuu oman seuransa toimista. Kun oma pesä ei ole puhdas, niin täytyyhän sitä Mestiksen suurinta kiusata. Antaa huudella. Dufva kumppaneineen pyyhkii aikanaan heitä, meidän silmien alla.

  Hyvä Jukurit!
   
 23. Oskupoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Onnea Mikkeliin! Niin kuin olen jo aiemmin kirjoittanut, niin te jos jotkin, olette paikkanne ansainneet!
  Älä nyt kuitenkaan kaikkia Kouvolalaisia vedä tuohon dissausporukkaan, on meitä paljon ollut koko ajan kannustamassakin.
  Pohjiltaan tämä typerä tilanne juontaa juurensa siitä, että Jukurit oli yhtä kautta lukuunottamatta meitä parempi. Sitten kun saatiin paikka auringossa piti ruveta keksimään syitä miksi ette voisi nousta. Jos ei yleisö riitä niin konkan kautta kotio, aivan samoin Kouvolassakin sanottiin kun noususta ilmoitettiin.
  Se väittämä ettei Jukurit sytytä Kouvolassa on täyttä paskaa! Johan sen huomaa näistä keskusteluista! ONNEA vielä kerran!!!
   
 24. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Onnea vielä kerran Jukureille liiganoususta. Kuten olen aiemminkin sanonut, niin Jukureita vastaan seurana ainakaan minulla ei ole mitään. Pelillisesti Jukurit on ehdottomasti nousunsa ansainnut. Mitä tuohon kiusaamiseen tulee niin sanoisin, että ihan samoissa määrin tuota kiusaamista KooKoota kohtaan on tapahtunut jo vuosikausia myös Jukuri-fanien toimesta. Missään tapauksessa tämä kiusaaminen ja vittuilu ei ole ollut yksipuolista. Ihan julkisesti tätä kiusaamista on harrastanut jopa tämä teidän DJ Harald.

  KooKoon kannalta on loistava asia, että vierasjoukkueita löytyy lyhyen matkan päästä SaiPa, Pelicans ja Jukurit. Lisäksi myös HIFK ja Blues ovat Kouvolasta katsottuna kivan matkan päässä. Meillä tietysti ykkösjuttu jatkossa on Kaakon Derby KooKoo-SaiPa, kun taas teillä varmaankin paikasllisderbyksi muodostuu Savon Derby Jukurit-KalPa.

  Kovaa työtä teillä varmasti on Mikkelissä edessä tästä eteenpäin. Budjetti olisi saatava kolminkertaiseksi, joka tarkoittaa, että uusia yhteistyökumppaneita on saatava ja yleisökeskiarvo saatava 3000-3500 katsojan paikkeille. Itse varmaan tiedätte paremmin onko tuo mahdollista, mutta eiköhän Mikkelistäkin löydy sen verran jääkiekosta kiinnostunutta porukkaa, että ainakin KooKoo, KalPa, SaiPa ja HIFK peleihin saatte jäähallin loppuunmyytyä.

  Milloin muuten liigan massiivinen tiedostustilaisuus järjestetään, jossa Rannisto ilmoittaa samaan tapaan kuin KooKoon kohdalla, että totta se on - Jukurit nousee liigaan?
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2015 klo 08.05
 25. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Nyt hymyilyttää.
  Alkuhuuman jälkeen budjettiasiat lienevät seuraava spekuloinnin aihe. Linkin takana (Liigan sivuille) ilmoitetut liigabudjetit 2015-16. Kieltämättä muiden joukkueiden kokonaisbudjetteihin ei Jukureilla ole asiaa eikä tarkoitustakaan ilmoitettujen ja nyt siis Liigan taholta hyväksyttyjen tavoitteiden mukaan ensimmäisillä kausilla, mutta pelaajabudjetin saaminen lähelle Kookoo/Blues - tasoa ei pelaajien palkkojen tippumisen takia näytä aivan yhtä isolta vuorelta kiivettäväksi.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2015 klo 09.40