Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukurien talous

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Jape, 02.01.2013 klo 18.20.

 1. Viath Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen jääkiekko, Predsin bandwagonissa
  Lainaus:
  Juu Kivikylän logot on peliasussa ja Kalevankankaalta löytyy muistaakseni myyntipiste. Taisi tulla raumalaislegioonan mukana uudelle markkina-alueelle.
   
 2. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Itse asiassa kaikki Kalevankankaalla myytävä makkara on Kivikylän Huiluntuhtia (ainakin mainonnan mukaan). Aiemmin oli muistaakseni Järvi-Suomen Portin Ukko-Pekkaa (vai Aikapoikaa?), mutta taisi loppua tuon valmistus Portin myymisen myötä ja tosiaan Tikkalassa ei enää makkaraa valmisteta.
   
 3. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Kuten otteluseurantaketjuun kirjoitin tänään toisen erän aikana, ottelun lopputuloksesta riippumatta Jukurit voittaa. Tänään oli tosiaan jälleen kerran mökki täynnä ja sen lisäksi lauantai, myöhäinen ottelun ajankohta (ravit veivät parkkialuekapasiteetin pitkälle iltapäivään mistä johtuen ottelu pääsi alkamaan vasta klo 19) ja vastustaja sen verran läheltä että vieraskannattajia jaksoi tulla ottelua seuraamaan useampi bussillinen. Kaikki tämä toimi maksimoimaan oheistuotemyynnin, esimerkiksi toisella erätauolla paikalleni palaillessa kuulin sivukorvalla ravintolahenkilökunnan puhuvan että lihikset on myyty loppuun koko hallista (ja niitä aivan varmasti on varattu sen verran ettei tällaista "normaalissa" loppuunmyydyssä matsissa tapahtuisi). Olutta taisi piisata kaikille halukkaille mutta sitä on myös arvatakseni myyty ennätysmääriä (päätellen karnevaalitunnelmasta, ylilyöntejä ei tainnut kuitenkaan tapahtua lainkaan).

  Vaikka peli olisi päättynyt varsinaisella peliajalla vierasvoittoon, uskoisin myös yleisön olleen otteisiin erittäin tyytyväinen (tuo taisteluilme tarttuu kannattajiin ja ottelussa tulee nautittua paljon muustakin kuin pisteistä, niiden voisi väittää olevan jopa etenkin ensimmäisellä kaudella ainoastaan mukava lisä muutenkin upeaan tapahtumaan) ja tämä lopun taistelunousu varmistaa sen että tuskin kellään paikallisella oli ottelun jälkeen mitenkään petettyä fiilistä, pikemminkin päinvastoin. Ja tämä luonnollisesti varmistaa sen että myös tuleviin kotimatseihin piisaa väkeä kannattamaan heimosotureita ylittämään ulkopuolisten "tietäjien" odotukset, jotka eivät toisaalta tunnu joukkuetta paljoa edes kiinnostavan.
   
 4. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Päivän Länsi-Savossa on Toivakan haastattelu seuran talouteen ja ensimmäisen liigakauden tähänastiseen sujumiseen liittyen. Myynti on mennyt ilmeisen hyvin, koska kausibudjetti nousee Toivakan mukaan 3,5 -> 4 M€. Tilikauden tavoitteena +360 000 € eli liigaosakkeen vuotuinen lyhennyssumma, käytännössä siis nollatulosta tavoitellaan. Hyvä avoin yhteenveto, näitä lisää jatkossakin.
   
 5. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Toivakka avaa Jukurien taloustilannetta:

  Hyvää myyntiä mutta myös monia menoeriä — Jukureiden taloudelle puskuria kenties yleisöannilla | Länsi-Savo

  Tiivistettynä voisi todeta, että
  - Yleisömäärät näkyvät toki positiivisesti kassassa
  - Kuluja on tullut lisää useista eri syistä
  - Kokonaisbudjetti tulee olemaan alkup. 3,5 milj. sijaan 4,0 milj.
  - Pelaajabudjetti on 1,2 milj.
  - Keskimääräinen lipunhinta ei ole kovin korkea, mutta lippujen hintoihin ei ole tulossa korotuksia

  Edit. hidas..

  Tuosta jutusta voisi rivienvälistä lukea, ettei pelaajabudjettia tulla juurikaan kasvattamaan tälle kaudelle. Tilikauden jälkeen halutaan jäädä ainakin tuon Toivakan mainitsema 360 k€ voitolle. Kulut ylittyvät muutenkin ennakkoon budjetoidusta, joten jos mitään loukkaantumissumaa ei tule, niin tuskin tulee ihmeempiä pelaajavahvistuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2016 klo 08.35
 6. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kuten tuon jutun kommenttikentässä joku jo kommentoi niin markkinointiguru Joni Vesalainen puhui jossain vaiheessa että yritysmyynti on ylittänyt tavoitteen 300 000 - 400 000 €urolla. Lisäksi peleissä käy yli 1000 katsojaa / ottelu enemmän kuin oli budjetoitu. Minkä takia liikevaihto ei kuitenkaan nouse budjetoidusta 3.5 miljoonasta kuin vain 4.0 miljoonaan?
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2016 klo 13.07
 7. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Keskimääräinen pääsylipun hinta on tuon jutun perusteella odotettua alhaisempi ja ymmärtääkseni tuo 1000 katsojaa yli budjetoidun ei vastaa rahassa niin suurta ylitystä.
   
 8. paraspelaaja Jäsen

  Valitettavasti - rehellisesti sivaltaen - olen huomannut Vesalaisen valehtelevan monissakin julkisuuteen tuomissaan lausunnoissa. Ei kannattaisi räksyttää noin paljoa ympäriinsä jos meinaa jutut lähteä laukalle. En siis viittaa tähän caseen vaan yleisesti.

  Joka tapauksessa tärkeä ja positiivinen asia että päästään ylipäätään tuohon +300k. Itsekin kyllä odottelin omien laskujeni mukaan jopa puolen miljoonan voittoa tältä kaudelta. Toki mahdolliset säälipleijarit/puolivälierät tuovat oman ei-budjetoidun tuottonsa.
   
 9. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Järjellä ajateltuna toki täysin oikea ratkaisu olla pistämättä enää penniäkään pelaajiin. Toisaalta Jukurit ei tarvitse edes loukkaantumissumaa, tiimissä on tänään pelanneen rosterin ulkopuolella yksi hyökkääjä, puolustajia "ylimääräisenä" sitten peräti kolme, joista tosin Vaarasuo tuskin jukurinutussa enää pelaa otteluakaan vaikka kolme pakkia loukkaantuisikin. Pelkkä normaali kierrättäminen vaatisi useamman pelaajan enemmän ja luonnollisesti niille pitäisi maksaakin (ja jos haluttaisiin kevään jatkuvan runkosarjaa kauemmin niin pitäisi todennäköisesti maksaa jopa tuntuvahkoja palkkioita).

  Helppo vastaus olisi siis ettei tietenkään kannata lisätä pelaajabudjettia ja vedetään loukkaantumisten tapahtuessa sitten vajaalla rosterilla. Toisaalta tuollainen touhu saattaa puraista omasta nilkasta jos sillä onnistutaan menettämään joukkueen uskottavuus kilpaurheilujoukkueena (vaikka kyseessä on liikeyritys ja sarjakin virallisesti "urheiluviihdettä") niin tuo voi näkyä vastaisuudessa tulovirtojen heikkenemisenä. Etenkin kun jutusta voidaan päätellä että Jukureille on luvassa maksimaalinen tulos (jos lippujen hintoja ei kasvateta tai yritysmyyntiä saada lisättyä vielä nykyisestä) ja näin ollen pelaajabudjettua ollaan tuskin nostamassa tuosta nykyisestä niin kauan kun liigaosakemaksuja on vielä jäljellä. Pitäisi vaan toivoa siis että tuo nykyinen tiimi pysyy ratkaisijapelaajiensa osalta kasassa vähintään seuraavat 3-4 kautta ja vieläpä etteivät pelaajat tajua markkina-arvonsa huomattavaa nousua (niiden pelaajien osalta ketkä eittämättä tiimissä ovat onnistuneet markkina-arvoaan kasvattamaan).

  edit. Pidemmälle jos tuota edellistä ajatuskulkuani vie niin tuostahan voi päätellä että jos yleisö- ja yritysmyynti onnistuu täydellisesti, voidaan pelaajiin pistää liigaosakkeen maksamisen jälkeenkin maksimissaan 1,6 miljoonaa euroa jotta tiimi ei tekisi kaudesta tappiota (minkä luonnollisesti pitäisi olla minimitavoite taloudellisesti). Vaatii joko maagista scouttailua* tai todennäköisemmin tulovirtojen reilua kasvattamista tai muiden menojen roimaa karsimista jotta jatkossa ei pelattaisi pelkkiä harkkakausia ja kasvatettaisi pelaajia muihin tiimeihin.

  *Eikä sen puoleen että monikaan asia lätkässä olisi hienompaa kuin havaita miten se täydellinen tuntemattomuus on osattu löytää ja kasvattaa huippupelaajaksi nimenomaan oman organisaation toimesta, mutta tuota ei ensinnäkään hirveän tiuhaan tapahdu minkään organisaation toimesta ja toisekseen olisi ihan myynnillisesti hyväksi jos tiimiin hommattaisiin joskus sellainen pelaaja joka tiedetään vähintään sarjatasolleen hyväksi muuallakin kuin aktiiviseuraajien piirissä, vaikka se sitten ihan oikeaa rahaa maksaisikin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2016 klo 00.04
 10. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Halpa joukkue ylisuorittanut, jääpallokaupungin väki ilmaisella makkaralla lehterit pullollaan, yrityselämä intopiukassa mukana isolla. Ja sit lopputuloksena saadaan suunniteltu lyhennys mahdollisesti hoidettua.

  Ähihi.

  Näin se vaan on että veden kantaminen kaivoon on kallista. Valitettavasti.
   
 11. Jayzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Golden Knights
  Lainaus:
  Jos sulla ei ole muuta sisältöä kuin lapsellista lällättelyä annettavaksi tähän keskusteluun, Mauri, niin pysy vaan poissa. Sä olet huono vitsi koko tyyppi.
   
 12. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Lainaus:
  Ei oikein auennut, mihin tuo trollisi kohdistui.
  Yleisöä käy otteluissa budjetoitua enemmän.
  Yritysmyynti vetää odotettua paremmin.
  Joukkue menestyy odotettua paremmin.
  Liikevaihto kasvaa budjetoidusta ja tilikaudesta tulee selkeästi positiivinen tulos.

  Ähihi???
   
 13. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Hmnjoo, eikös sen @karate Mauri n pitäny olla täällä ilkkumassa jo syyskuussa? Kertoisit vaan vielä mistä niitä ilmaisia makkaroita saa hakea? Varmasti tiedät myös lippuja jaettavan ilmaiseksi kahmalokaupalla niin voisitko valistaa myös missä sellaisia on tarjolla kun itse olen hölmönä mennyt maksamaan sisäänpääsystä (toki jo keväällä koko kauden osalta).

  Jukurien suurin ongelma on joka tapauksessa tuo rosterin kapeus, taloudellisesti näyttäisi menevän paremmin kuin suurimmalla osalla liigaseuroista (ja näin ollen toki myös Suomen mittakaavalla aika helvetin pienessä marginaaliporukassa ollaan, esim Jokipojat voisi ottaa mallia mutta siellähän on niitä perinteitä useammankin konkurssin kautta hankittuna). Vähintään Leskinen on pidettävä loppukauden käytettävissä, harmillisesti Paukku meni siirtymään Vaasaan vaikka pidin lähes varmana että tulisi Mikkeliin kun täällä kävi harjoittelemassakin, mutta kai tuolta jonkun pelikelpoisen saattaisi silti vielä löytää paikkaamaan...
   
 14. Andi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Tappara
  Tuo lipunmyynti sekä niiden jakelu lähes ilmaiseksi on varmaan talouden kannalta iso haaste vielä jatkossakin Jukureille. Jossain vaiheessa varmasti tulee Toivakan kertomia korotuksia hintoihin eikä hallille pääse ns. vapaamatkustajia ja silloin ei oikein ole vaihtoehtoja tuotteen laadun suhteen. Sen on oltava kunnossa. Jälkeenpäin on helppo jossitella mutta joukkueen tämän alkukauden otteella ja liigan uutuuden viehätyksellä olisi ehkä yleisö kestänyt kovemmankin hinnan, mutta tilanne voi olla eri silloin jos viehätys häviää ja otteet heikkenevät. Väitän että edelleen nimittäin on Mikkeliläisilläkin veressä se mikä aikanaan tyhjensi jalkapallokatsomotkin Urskissa.

  Joka tapauksessa liigataival on vasta alussa joten suuria johtopäätöksiä ei voi tehdä. Ja on kyllä ihan tervettä että Toivakka avaa länkkärissä tilannetta katsojille. Joukkueen ja organisaation esitysten ohella on yleisön sitoutuminen se mikä mahdollistaa myös Jukureiden paikan vakiinnuttamisen liigakartalle.
   
 15. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Lainaus:
  Ei näköjään auennut sinulle, mutta avaan asiaa vielä hieman yksityiskohtaisemmin, ei tämä niin vaikea juttu ole.

  Eli nythän Mikkelissä on eletty ennenkuulumatonta jääkiekkosyksyä. Mikkeliläisfanien iloinen viestitys on kertonut täysistä katsomoista ja kovasta zigizogi heimohengestä. Näin varmasti onkin ollut ja buumi on ollut valtava.

  No nyt sitten tämän myötä Jukka "Tomaatti" Toivakka kertoo että taloudessa päästään tulokseen, jolla mahdollisesti saadaan lyhennettyä liigaosaketta aikataulussa. Siis tulokseen jonka pitäisi olla minimivaatimus! Ja päälle päätteeksi ollaan laittamassa kypärä kiertämään, että saadaan faneilta lisää rahoitusta paikkaamaan vuotavaa venettä. Siis tämähän on täysin käsittämätöntä toimintaa?!

  Viittaukseni kannettuun veteen liittyi siihen, että Mikkeliin hommattiin nousun jälkeen kalleimmat mahdolliset ukot. Tiedotuksesta vastaamaan hankittiin tunnettu iltapäivälehden toimittaja, valmennukseen tosi hinnakas tiimi ja myyntiin kalliin pään kylähullu (tämä positiivisessa sävyssä). Jos verrataan esim. Kouvolaan niin siellä tiedotushommia jatkoi sama janari kuin Mestiksessäkin, valmennus sai jatkaa, ja muukin organisaatio pysyi ennallaan.

  Eipä kuulunut Kouvolasta vuosi sitten vastaavan kaliberin hehkutusta kuin mitä Mikkelistä on pitkin syksyä kuulunut ja silti Kookoo teki kaksi kertaa sen tuloksen, mihin Jukureilla on nyt mahdollisuus. Veden kantaminen kaivoon maksaa, näiden kallispalkkaisten miesten lisäksi jokainen ilmaiseksi annettu lerssi syö tulosta jne.

  Siinäpä ajattelemisen aihetta. Onnellista uutta vuotta kaikille.
   
 16. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Voitko selventää miten KooKoon tulos viime kaudelta 350k€ on kaksi kertaa enemmän kuin mihin Jukureilla on mahdollisuus nyt. Tavoitteen on 360k€ ja mielestäsi on mahdollista saavuttaa vain 175k€? Ymmärsinkö oikein.
   
 17. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Aloitetaan Masa Niemen kommentilla että asiahan ei minulle kuulu... mutta eikö sitä kannattaisi jotain pelaajia vielä naarata kun rosteri on kapea eikä tuo 10 viimeisen ottelun kuntopuntari oikein enää näytä pleijareihin vievän. Tosin jos sääleihin pääsee yhden pelin pelaamaan niin ei niillä rahoilla vielä kuuhun mennä. Mutta siis jos rahatilanne on nyt hyvä niin buumintakia kannattaisi oikeasti pleijareihin pyrkiä. Ensi kaudella väki vähenee kun uutuuden viehätys katoaa, niin kävi Vaasassa ja Kouvolassa.
   
 18. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Samoilla linjoilla Mustaoranssin kanssa. Mahdolliset playoffsit tulevat varmasti kaikille yllärinä.
  Stuntteja tarvitaan hyökkäykseen ja puolustukseen, se on selvä.
  En usko että loppukauden diileistä joutuisi isoja summia pulittamaan.

  Ps. Karete Mauri, sä olet kyllä väsynyt kaveri. Mikä Jukureissa on aiheuttanut noin syvän vihan? Onko tullut liian monta kertaa kaukalossa pataan vai mikä ahdistaa ?
   
 19. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Lainaus:
  Yleensä en jaksa näihin tunteenpurkauksiin vastata, mutta sinun kohdallasi, @juurihoito teen poikkeuksen, olethan kuitenkin Wiljamin ja Andin lisäksi ainoa mikkeliläisfani joka tuntuu aikuiselta töissäkäyvältä ihmiseltä. Jos olet seurannut viestejäni (ja etpähän taida valitettavasti olla), niin olet varmaan huomannut että jaan ajoittain kovaakin kritiikkiä eri puolille. Esim. Kookoon fanitoimintaan annoin monta vuotta kehitysehdotuksia kovalla kädellä ja loppujen lopuksi saatiin touhu siihen iskuun että Kuudes Kenttäpelaaja palkittiin Mestis-risteilyllä hurraavan yleisön edessä Bilteman lahjakortilla vuoden faniyhdistyksenä jokunen vuosi sitten. Olen kritisoinut ja sparrannut myös muita minulle rakkaan lajin toimijoita ja toimintatapoja, milloin missäkin. Kiitostakin olen jakanut ja useassa yhteydessä tuonut ilmi esimerkiksi sitä, että minusta Sarvis Clubin fanitoiminta on kerta kaikkiaan huipputasolla. Ei minulla siis ole mitään Mikkeliä tai mikkeliläisiä vastaan. Olen ollut hyvin iloinen kun alkukaudesta Jukurit pärjäsi liigassa pelillisestikin tosi hienosti. Tämä tukee omaa agendaani avoimien sarjojen puolesta. Hyvää ja menestyksekästä vuotta 2017 sinne Mikkeliin tämän myötä.
  T. Mauri
   
 20. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Näin ulkopuolelta tilannetta seuraavana on pakko todettava että kyllä mun mielestä on taloudellisesti aika heikko suoritus jos tästä kaudesta Jukurit tekee vain liigaosakkeen lyhennyksen verran voittoa. Fakta on kuitenkin se että tämä ensimmäinen liigakausi ei olisi juurikaan voinut mennä paremmin. Markkinointiguru Joni Vesalaisen toimesta halli on myyty loppuun melkein joka ilta. Samainen kaveri on onnistunut haalimaan sponsoreilta rahaa huomattavasti enemmän kuin oli budjetoitu. Lisäksi joukkue on urheilullisesti menestynyt sarjassa paremmin kuin kukaan odotti, eikä ole jouduttu ylittämään pelaajabudjettia millään paniikkihankinnoilla. Silti viivan alle on jäämässä vain liigaosakkeen lyhennyksen verran voittoa. Eikö ketään muuta tämä ihmetytä tai huolestuta? Jos tällaisen huippukauden jälkeen tulosta ei tule tuon enempää, niin miten sitten selvitään jos joku kausi ei suju näin hyvin?
   
 21. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Hieman samaa olen mietiskellyt. Etenkin pelaajabudjetin osalta kun alkujaan oli puhetta 1,5-1,6 miljoonan euron joukkueesta, mikä noilla ilmoitetuilla luvuilla tarkoittaisi ettei tulosta olisi tullut edes sen liigaosakkeen lunastamiseksi. Täytyy suoraan sanottuna ihmetellä, mitä yllättäviä kuluja on joukkueelle voinut tulla puolen miljoonan edestä kun oletettavasti ainakin henkilöstökulut (suurin menoerä?) olisi helposti laskettu jo kesällä.
   
 22. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Lainaus:
  Tässä ollaan tasan, tinkimättä ja täydellisesti asian päällä. Juuri tätä minäkin yritin sanoa. Ensimmäiset tunteikkaat palstaviestit, joissa mikkeliläisfanit riemuitsivat Jukureiden osoittaneen liigakelpoisuutensa, näkivät täälläkin päivänvalon suunnilleen kahden ottelun jälkeen. Siis kahden ottelun jälkeen. Kyllä asia on niin, että liigakelpoisuus mitataan pitkällä aikavälillä, ei kahdessa ottelussa, ei kahdessa kuukaudessa, kahdessa kaudessa ehkäpä. Se on juuri vaikeina viikkoina, kuukausina ja kausina, kun mittaillaan sitä että minkä lajin paikkakunta olikaan kyseessä. Huiluntuhtia lie jaettu kohta nuppikuormallinen, seuraavana vuorossa ovat varmaan ämpärit, mutta sen jälkeen esissä ovatkin ne mielenkiintoiset ajat. Toivotaan että homma onnistuu. Tsemppiä.
   
 23. hil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Bromwich Albion, Liga NOS & LigaPro
  Nähtävästi jotkut asiat huomaa paremmin jos ne ovat vähän kauempana, kun ilmaiset Jukurimakkarat joitakin edelleen niin kovin häiritsevät. Ei ne Jokipojille ilmaiset makkarat aikoinaan häirinneet? Siis muita kuin tavarantoimittajia, joilta jäi rahat saamatta? Paikalliset kun juttelivat joskus, että pesäluetteloiden mukaan kahdessa edellisessä konkurssissa Jokipojille oli makkaratkin olleet ilmaisia, ts. jääneet maksamatta.

  Lainaus:
  Kertoivat toisaalla, kun ihmettelin että miksi Paukku ei Pennaselle kelvannut vaikka teki kaksi maalia ainoassa ottelussaan HPK:n paidassa, että ensimmäinen hintapyyntö oli 40 000 €, loppukaudesta. Liigapykälättömän sopimuksensa ansiosta neuvotteluissa kun oli mukana myös seuransa. Jos se on sama pyyntö ollut Jukureilta, niin en ihmettele RD:n vastausta. Enkä Pendon.
   
 24. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tää osa pisti tuosta sun viestistä eniten silmään. Itselle tulee tässä mieleen että vaikka vesalaisen johdalla ilmeisesti sponsorimyynissä ylitetty tavoite summa puolella miljoonalla (ainakin oli jossain uutisessa, mikä lie lopulta oikea summa) niin paljonkohan sitten lopulta esimerkiksi noista lipputuloista on tullut käteen hyvästä määrästä huolimatta. Vähän aina tuntuu Vesalaisen joukkueilla yleisöä käyvän hyvin ja buumi päälle mutta kassaan ei vaan ilmesty rahaa juurikaan. En tiedä vain onko tuo enää sattumaa, luulisi että buumeillakin pystyisi saada rahaa ja tekemään tiliä paremmin. Joka jutussa tuntuu vähän lioittelua olevan ja pientä valehteluakin ehkä. Jakaahan toki persoonakin mielipiteitä, sinällään vain jännä ettei nytkään parempaa tulosta ole seura pystynyt tekemään noin pienellä budjetilla ja noin hyvillä yleisömäärillä, varsinkin kun yli budjetoidun mennyt.

  Joku hätäisempi varmaan tekisi jonkun salaliittoteorian että vesalainen vetäisi aina seuroistaan jonkin verran välistä ja myisi lippuja pöydän alta, nytkin pesee rahoja jonkun pienen pöytälaattikko lippufirman kautta ja tuhlailee sitten Espanian auringossa rahat... Toki parempi selitys taitaa olla että yksinkertaisesti suuresta osasta lipuista ei tule juurikaan mitään tuloja. Ei tullut JJK:n aikaan eikä nytkään.
   
 25. Andi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Tappara
  Lainaus:
  Vesalainen taitaa nimenomaan olla myyntimies, ja myyntimiesten jututhan kannattaa aina ottaa 100% todesta...

  Varmaan tuo lippupuoli on yksi tekijä, ja luulisin että siellä on panostettu rahallisesti myös jonkin verran ylimääräistä siihen että somessa voidaan mainostaa häshtägillä 4200. On ollut lippuarvontoja, alennuksia, aitioarvontoja sekä Toivakan sanoin noita kampanjahintoja yms. Mutta uskoisin myös että tuon ylläolevan artikkelin mukaisesti siellä on muuallakin kulupuolella ylityksiä siellä täällä, pienistä puroista jne.. Itse käyn suhteellisen harvoin Mikkelissä ja päivittäin ei ehdi tekemistä seuraamaan, mutta onhan sen käydessään huomannut että esimerkiksi markkinoinnissa on otettu edellisiin kausiin verrattuna jättiharppauksia nimenomaan hyvään suuntaan. Ja kuten Toivakkakin totesi, niin eihän tuota brändiä ilmaiseksi saa rakennettua, ja tuon litteran kulut ei välttämättä ole niitä kaikkein helpompia ennakoitavia kesällä. Samoin varmasti on tullut jotain yllätyksiä liigatapahtumien järjestämisen kuluista jne. Eikä se otteluiden teemoittaminenkaan ihan ilmaista välttämättä ole.

  Jossain määrin opettelua tuo näissä ympyröissä on Jukureille varmasti ja vaatii sitä kautta myös veronsa, mutta ei tuo hyvin alkanut liigataival vielä tähän kauteen lopu.