Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Eli nythän Mikkelissä on eletty ennenkuulumatonta jääkiekkosyksyä. Mikkeliläisfanien iloinen viestitys on kertonut täysistä katsomoista ja kovasta zigizogi heimohengestä. Näin varmasti onkin ollut ja buumi on ollut valtava.
"Kolmessa vuodessa pitäisi olla uskottava liigaseura, mikä tarkoittaa sitä, että pitäisi pystyä kilpailemaan sijasta kymmenen ylöspäin. Muutos on kuitenkin iso ja se ottaa aikaa. Tämä on paikkakunta, jossa ei ole ennen syyskuun 16. päivää pelattu sekuntiakaan pääsarjakiekkoa."

Aamulehden jutussa päivää ennen sarjan alkua on paljon muutakin Jukuritarinaan liittyvää asiaa ja tärkeitä seuran periaatteita, mutta ketjun mukaisesti talouteen liittyvä asia löytyy yllä olevasta Dufvan lainauksesta. Jukureilla on kolmen vuoden selkeä suunnitelma, jota noudatetaan. Nyt on pelattu ensimmäisen vuoden syyskausi - 4 kk. Kannattaisiko laittaa vähän jäitä hattuun ja palata liikevaihdon ja tuloksen osalta asiaan, kun ensimmäisen vuoden tilikauden tulos on selvillä, niin olisi mutun lisäksi jotain faktaakin pöydässä.

"Onnistummeko siinä, että asiakas käy myös toisen kerran? Se on se elinehto. Ihan sama, mitä me täällä meuhkataan, jos emme saa kadunmiestä mukaan tähän juttuun."

Saman AL:n jutun Vesalaisen lainaus kertoo, mistä asiassa on myös kyse. Jos tiedät mitään markkinoinnista ja buumin rakentamisesta tällaisessa ympäristössä, tiedät varsin hyvin, että brändin rakentaminen on kallista ja hidasta puuhaa eikä kaikista lipuista saada rakennusvaiheessa täyttä hintaa yhteistösopimusten ja kampanjoiden jne. vuoksi. Ei missään lajissa, ei missään maassa.

Viittaukseni kannettuun veteen liittyi siihen, että Mikkeliin hommattiin nousun jälkeen kalleimmat mahdolliset ukot. Tiedotuksesta vastaamaan hankittiin tunnettu iltapäivälehden toimittaja, valmennukseen tosi hinnakas tiimi ja myyntiin kalliin pään kylähullu (tämä positiivisessa sävyssä).
Jos selailet Jukurien organisaatiokaaviota Mestisaikoihin, huomaat mm. että tiedostuksesta vastasi tuolloin ammattikorkeakoulun opiskelija, joka ei edes opiskellut mediaa/journalistiikkaa ja myynnistä vastasi entinen paikallisen autokaupan käytettyjen autojen myyjä ja TJ suunnilleen myi ottelupäivinä lippuja pääovella. On myös valistunut arvaus, että iltapäivälehden toimittaja ja pikkuseurojen myyntitykki eivät ole listan kalleimasta päästä kulupuolella. Mitä taas RD:n asemaan tulee, niin hän on se ihminen, johon jääkiekko täällä peruspenttien ja muiden kuin lajiniilojen mielissä kulminoituu. Isäntä, joka on palannut kotiin. Riston rooli ja merkitys on niin paljon isompi, että esimerkiksi Pennanen, vaikka loistava nuori nouseva tähtivalmentaja onkin, ei olisi ikinä kyennyt tuota paikkaa täyttämään. Nemo on pelaajana ilmiö, mutta aloittelija valmentajana. Nemo ja Hahl ovat valmennuksen saralla uusia nimiä, joilla on kolme vuotta aikaa valmistautua seuraavaan steppiin, toivottavasti jatkossakin osaksi Jukuritarinaa. Pätevien ihmisten palkkaaminen tehtäviin kuulostaa omaan korvaan järkevältä ja uskottavalta ammattilaisuuteen pyrkivän organsaation toiminnalta. Samoin kuin se, että palkatut ihmiset ovat oman alansa ammattilaisia, eivät ennestään tuttuja lätkäjätkiä.

Tiivistetysti taloudesta: Otteluliput ovat kohtuuhintaisia ja toivottavasti pysyvätkin sellaisina. Lipunmyynti on edelleen heikoin lenkki, mutta palvelut ovat yleisesti OK -tasolla. Ottelutapahtumaan on panostettu ja se on viihtyisämpi kuin liigapeleissä keskimäärin, mutta sen ylläpitäminen vaatii jatkossakin 3500+ katsojaa ja voitosta aktiivisesti kamppailevan joukkueen. Ja tämä on asia, johon talouden varjolla ei yllättäen ole puututtu. Jukurimenestys nykyisellä rosterila vaatii, että kaikki ovat 100% terveitä ja levänneitä sekä fyysisesti että henkisesti. Joukkueen runko oli alun alkaenkin liian kapea ja nyt kun osaa pelaajista ei peluuteta missään tilanteessa, osalla ei taso riitä, muutaman sopimus on purettu ja loukkaantumiset vievät viimeisetkin rotaatiomahdollisuudet niin pelaajat eivät yksinkertaisesti jaksa pitkää tiivistä sarjaa. Ja jos katsoja tulee ensimmäisen kerran katsomaan liigapeliä ja se sattuu olemaan vaikka väsyneiden vajaamiehisten joukkueiden neppailu Jukurit-Ilves 30.12.2016, niin kynnys tulla uudelleen on huomattavasti suurempi kuin vaikka ensimmäisen Tappara -voiton jälkeen. Eli mutkan kautta takaisin talouteen. Joukkue vaatisi ilman muuta heti 2-3 joukkueen näköistä pelaajaa tuomaan laajuutta ja lepomahdollisuuksia muille ja se vaatisi rahakirstun aukaisua. Jos tilanteeseen ei reagoida, jatketaan samalla vajaamiehisellä porukalla ja sössitään edelleen tarjolla oleva playoff -paikka näennäissäästöjen vuoksi, niin itselle ainakin jää paska maku suuhun. Projektissa pitää olla varaa, mahdollisuuksia ja uskallusta myös joustoille.
 
Tämä bisnes on yksinkertainen. Tulojen pitää kattaa kulut ja ylisuuria riskejä ei kannata ottaa (T.Tersa)

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vasen Pakki #4 laittoi hyvää ja asiallista pohdintaa. Jotenkin tuntuu, että aika monilla on hieman lähtenyt suhteellisuuden taju lapasesta tämän hyvän liigastartin myötä. Ensimmäisiä liigapilareita tässä ollaan vasta valamassa tulevaa varten. Lipuista sen verran, että yritysmyynnin kasvussa on mukana lippuja yrityksille sekä yhteiskuntavastuuohjelman kautta on mennyt lippuja järjestoille veloituksetta. Tuo kaikki on sitä pohjan rakentamista. Kaikki maksaa, myös lätkäbuumin rakentaminen. Ja halliinkin on uponnut ja uppoaa jatkossakin aika muhkeasti euroja. Sitäkin sanotaan tulevaisuuden rakentamiseksi.

Uusia pelaajia joukkueeseen ottaisin minäkin mielelläni, ja uskoakseni ottaisi kaikki muutkin. Se on sitten eri asia onko sellaisia pelaajia tarjolla, jotka hinta/laatusuhteeltaan olisi tässä kohtaa järjeviä sijoituksia. Sopimusasiatkin tuppaavat aina olemaan tiellä, jos/kun kesken kauden pelaajia etsitään.. Toivotaan, että jotain löytyy. Lisävoimat ainakin hyökkäykseen olisi tarpeen.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lipuista sen verran, että yritysmyynnin kasvussa on mukana lippuja yrityksille sekä yhteiskuntavastuuohjelman kautta on mennyt lippuja järjestoille veloituksetta. Tuo kaikki on sitä pohjan rakentamista.
Nämä on ihan kunnioitettavia tekoja nämä yhteiskuntavastuuohjelmat jne. mutta noissa on vaan se huono puoli jos joka puolelle jaetaan ilmaisia lippuja (siis peliin tulevalle ilmainen) niin jos niitä jaetaan liikaa ja jatkuvasti niin kynnys ruveta jatkossakaan maksamaan mistään lipuista voi nousta korkealle. En toki tiedä Mikkelin todellista tilannetta että kuinka helposti ja paljon niitä ilmaiseksi sisään tulevia todellisuudessa on. Tällä ensimmäisellä kaudella tärkeintä tuntuu olevan se että halli on täynnä, eikä ne lipputulot. Toivottavasti jossain vaiheessa katse kääntyy myös niihin lipputuloihin.

Vesalainen nyt tunnetusti on erittäin hyvä järjestämään hassunhauskoja tempauksia ja saa kyllä jengiä katsomoihin. Aivan samalla tavalla kävi myös JJK:n matseissa kivasti yleisöä Veikkausliigassa, mutta sieläkin oli haasteita saada sitä rahaa sisään vaikka yleisömäärät oli hienoja.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nämä on ihan kunnioitettavia tekoja nämä yhteiskuntavastuuohjelmat jne. mutta noissa on vaan se huono puoli jos joka puolelle jaetaan ilmaisia lippuja (siis peliin tulevalle ilmainen) niin jos niitä jaetaan liikaa ja jatkuvasti niin kynnys ruveta jatkossakaan maksamaan mistään lipuista voi nousta korkealle. En toki tiedä Mikkelin todellista tilannetta että kuinka helposti ja paljon niitä ilmaiseksi sisään tulevia todellisuudessa on. Tällä ensimmäisellä kaudella tärkeintä tuntuu olevan se että halli on täynnä, eikä ne lipputulot. Toivottavasti jossain vaiheessa katse kääntyy myös niihin lipputuloihin.
Siinähän on juuri tuo seikka että jos hallissa on hyvin vähän lopulta maksaneita niin se osuu omaan nilkkaan jos homma jatkuu kaudesta toiseen. Hintataso jos on muutenkin jo alhainen niin keskimääräinen lipunhinta on hyvin alhaalla jos osa ei maksa mitään ja toiset maksaa kohtuudella. Eikä sekään aina optimitilanne sitten jos ulos jää maksavia asiakkaita sen takia että jos osa on päässyt hallin ilmaiseksi. Toki vaikea nyt sanoa miten iso ongelma on mutta saattaa tulla pitkällä tähtäimellä jos noita on oletettua enemmän. Yrityksille jaettavat liput on toki asia erikseen kun niistä saa rahaa, mutta jos on kaikenmaailman yhteiskuntavavastuu ohjelmia ja muita, kyllähän jonkin verran jotain kouluvierailuja ja muita tulee pakosti ja järkevää jakaa muutaman kerran kaudessa muutamaa sataa lippua johonkin tylsään tiistaimatsiin, mutta ei toki kokoajan joka suuntaan (toki paha sanoa onko näin tehtykään).

Eikä nuo yhteiskuntavastuuohjelmat jne. aina tarkoita etteikö niiläkin voisi rahaa tehdä samalla kun sitä hyvääkin tekee, tulee mieleen esimerkiksi JYPin viimekauden myötätuuli kampanja, taisi lopulta tulla keräyksestä 1170 peliin lippu eli 39 kausikorttia yrityksiltä ja yhteistyökumppaneilta. Taisi jatkoajan keskustelupalstakin osallistua 2 tai 3 kausikortilla, jos yksi kortti on vaikka 600e niin kyllähän seurallekin jää tuosta ihan kiva potti käteen, olkoon sitten noiden kausikorttien käyttöaste mitä tahansa, jos ne olisi jakanut noihin työttömyysjärjestöihin ja vastaaviin 1000 lippua niin seuralle ei jäisi mitään käteen, vaikea seurata käyttääkö lopulta se kohde niitä ja on aina pois lippumyynistä.
 
Hockeyarena.net

Maalin takaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, UuKoo
Näitä palstoja kun seurailee, riippumatta minkä seuran, niin havahtuu kerta toisensa jälkeen sille tosiseikalle kuinka leveillä hartioilla on tässä maassa jääkiekkobusiksen urheilullinen ja taloudellinen johtamisosaaminen. Jukurit on tullut todella hienosti liigamittelöihin mukaan. Mikkeliläiset yritykset ja yleisö ovat kantaneet kortensa upeasti kekoon ja mikkeliläinen kiekkokulttuuri on osoittanut todellisen potentiaalinsa. Jukureilla on edelleen mahdollisuus lunastaa urheilullisesti loistava lopputulos sarjan pienimmän budjetin joukkueena ja ensikertalaisena, eli välttää viimeinen sija. Liikevaihto kasvanee edellisen vuoden (10 kk) reilusta 1,3 miljoonasta miltei neljään miljoonaan ja seura tekee ensimmäisellä liigakaudellaan selvästi positiivisen tuloksen. Monessa asiassa on otettu todella huimia loikkia. Myös lippujen hinnoittelussa on valittu täysin oikea strategia ottaen huomioon millaisessa tilanteessa ja uhkakuvissa tuo valinta on tehty. Paljon on jouduttu myös investoimaan, mutta kaikkea ei ole varmasti osattu suunnitella saatikka budjetoida. Kaiken tämän uuden keskellä on vielä toteutettu joukko hienoja yhteiskuntavastuutempauksia. Ehkä tässä kohtaa kannattaa antaa organisaation ja joukkueen tehdä työnsä ja viedä kausi päätökseen. Sitten on varmasti oikea hetki tarkastella asioita tilinpäätösmielessä ensimmäisen liigakauden osalta. Toivakan ulostulo oli kaikkinensa hyvä, sillä Jukureiden ympärillä pyörinyt sinänsä täysin perusteltu hypetys, on varmasti vääristänyt ihmisten todellisuuskuvaa siitä kuinka haasteellisessa taloudellisessa yhtälössä liigakiekkoa pyöritetään. Myynti-ja markkinointijohtajan toistuvat hehkutukset myyneistä ja täysistä halleista kolahtaa tältä osin helposti omaan nilkkaan vaikka hyvä tarkoitushan niilläkin viesteillä on ollut. Kuluista kun ei ole kukaan vielä ennen tätä Toivakan ulostuloa huudellut. Toivotaan, että uusi toimitusjohtaja tuo omalta osaltaan ryhtiä tämän haasteellisen yhtälön, ei vain kassassa pitämiseen, vaan myös kehittämiseen.
 
Paljon helpompaa on voittaa sillä joukkueella, joka on käytettävissä kuin ikuisesti etsiä ”voittavaa kokoonpanoa”. Sellaista nimittäin ei ole olemassakaan. Muuta kuin paperilla. On vain pelaajia, jotka kaivavat itsestään esille kyvyn pelata voittavasti yhteen, yksilöinä, ketjuina ja joukkueena. (Voittamisen kemiaa jääkiekossa / Cristina Andersson 10.01.2009)

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Kiitos @Vasen pakki #4 erittäin asiallisesta vastauksesta ja laittamastasi linkistä. Kommentoin nopeasti muutamaa asiaa:

Saman AL:n jutun Vesalaisen lainaus kertoo, mistä asiassa on myös kyse. Jos tiedät mitään markkinoinnista ja buumin rakentamisesta tällaisessa ympäristössä, tiedät varsin hyvin, että brändin rakentaminen on kallista ja hidasta puuhaa eikä kaikista lipuista saada rakennusvaiheessa täyttä hintaa yhteistösopimusten ja kampanjoiden jne. vuoksi. Ei missään lajissa, ei missään maassa.
Tämä on juuri se takamatka, mikä oli nähtävissä jo aiemmin. Olen koko ajan sanonut sitä, että Mikkeli on hieno jääpallokaupunki, mutta jääkiekkokaupunkia siitä vasta tehdään. Jos Mikkelissä kävi 20 vuotta sitten peleissä noin 100 henkeä, niin siinä puuttuu se sellainen keski-ikäisten sukupolvi, joka kävisi katsomassa matseja vanhasta tottumuksesta. Nythän toki sitä väkeä tehdään tuonne tulevaisuuteen, olettaen että suhde ei ole ilmaisesta makkarasta kiinni.

Miten tässä sitten onnistutaan jää nähtäväksi.

Pätevien ihmisten palkkaaminen tehtäviin kuulostaa omaan korvaan järkevältä ja uskottavalta ammattilaisuuteen pyrkivän organsaation toiminnalta. Samoin kuin se, että palkatut ihmiset ovat oman alansa ammattilaisia, eivät ennestään tuttuja lätkäjätkiä.
Tästä olen ihan sinällään samaa mieltä. Otin verrokiksi tuon Kouvolan koska siellä kuitenkin saatiin taottua hyvä tulos osittain juuri sen takia, että halvemmallakin pärjää, koska jääkiekkokaupunki. Jukureiden kulurakenne on aika raskas; omia junnuja ei juuri tule ja sitten nämä taustaorganisaation kustannukset ynnä muut. Saa nähdä kuinka käy.

Eikä tässä nyt sikäli mitään, minusta Jukurit on tehnyt oikein hyvää työtä. Toivon, että homma toimii, se on hyvä perseennäyttö tämänkin palstan "tietäjille", jotka ovat kertoneet meille jo vuonna 2008 ja siitä vuosikaudet eteenpäin, kuinka liigan ja Mestiksen tasoero on revennyt niin suureksi, ettei sitä enää ikinä saa kurottua kiinni. Tietenkin nyt tuon liigan mielekkyydestä ja tasosta voi olla montaa mieltä, mutta se on eri keskustelu se...

Lähinnä tässä vaan kritisoin juuri sitä että täällä on oltu pitkin syksyä siten, että ensi kaudella Jukurit ostaa mestaruuden, kun on niin paljon rahaa koska #4200 ja #zigizogi. Kun eihän se ihan niin helppoa ole.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013
Osakeanti siis käyntiin tänään. Linkistä lisätietoja mm. tunnusluvuista ja tuon kautta pääsee myös osallistumaan. Suosittelen myös kouvolalaisille sekä etenkin ja erityisesti ystävällemme karate Maurille.

Around
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

Viath

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko, Predsin bandwagonissa
Osakeanti siis käyntiin tänään. Linkistä lisätietoja mm. tunnusluvuista ja tuon kautta pääsee myös osallistumaan. Suosittelen myös kouvolalaisille sekä etenkin ja erityisesti ystävällemme karate Maurille.

Around
Tuolta kannattaa ladata omaan sähköpostiin myös tunnusluvut tämän kauden osalta, jos talouspuoli kiinnostaa. Eli tuloslaskelma, tase ja osakkeenomistajat omistusprosentteineen löytyy liitteistä.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Osakeanti siis käyntiin tänään. Linkistä lisätietoja mm. tunnusluvuista ja tuon kautta pääsee myös osallistumaan. Suosittelen myös kouvolalaisille sekä etenkin ja erityisesti ystävällemme karate Maurille.

Around
Ja osakeanti päättyi tänään. Kaikki mäni. Sehän meni melkein kuin istumapaikkalippujen kanssa viime talvena, jos et ollut nopea, niin jäit ilman.
 
Odotan vielä Tmi Kouvolan konsultointi & tilintarkastus karate Mauri 'n kommentteja asiaan.

Ei riitä vetovoima, ei riitä talousalue, ei vaan ole maakunnassa rahaa jne.

Tarina jatkuu, tokaisisi viestintäpäällikkö Eero "Eme" "tarina jatkuu" "zigizagi" "heimotarina" Tuominen.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Osakeanti siis käyntiin tänään. Linkistä lisätietoja mm. tunnusluvuista ja tuon kautta pääsee myös osallistumaan. Suosittelen myös kouvolalaisille sekä etenkin ja erityisesti ystävällemme karate Maurille.

Around
Onpas helvetin upea osakeanti-info.
Tekeminen hyvällä tasolla. Tulosennustekin näyttää hyvältä.
Ja aika nopea annin myynti, pukkaako buumia?
 
"Mä imin jos sillon hunajaa, kun sulla oli vielä tutti suussa:D" -Vanha Len

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
– Jukureilla on kokoaan suurempi painoarvo Mikkelille. Tämänkokoiset kaupungit joko hiipuvat tai kehittyvät. Jukureilla on nyt vahva yritys- ja valmennusjohto. Sellaiset yritykset, joilla nämä on, menestyvät tulevaisuudessa, Viitikko muotoilee. Linkki YLE: Osakeannin yllätyskäänne: Kiinteistömiljonääri innostui kiekkobisneksestä – osti 28 prosenttia liigajoukkueesta | Yle Uutiset | yle.fi

Aivan helvetin hieno homma Jukureille ja Mikkelille. Jukureissa on tapahtunut Mestiksen jälkeen upeita asioita, ja vielä nopeammalla aikataululla kuin kukaan uskalsi odottaa. Tälläisestä Viitikon kaltaisesta sijoittajasta ei olisi voinut edes haaveilla ilman näitä positiivisia kaukalon ulkopuolisia tekemisiä. Zigizagit, heimotarina ym. ja yhteiskuntavastuuohjelma on juuri se mikä vie laivaa eteenpäin ja antaa mahdollisuuden jatkossa panostaa enemmän myös sinne kaukalon sisäpuolellekin. Liigajääkiekko ei ole enää nykypäivänä pelkkää jääkiekkoa. Tästä on nyt nähty vahva osoitus Mikkelissä ja Jukureilta.

Ja vaikka kuinka joitain tuntuisi ketuttavan; Tarina se vaan jatkuu ja vahvistuu. Heimo elää, kasvaa ja voi hyvin, paremmin kuin koskaan.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."
Ja vaikka kuinka joitain tuntuisi ketuttavan; Tarina se vaan jatkuu ja vahvistuu.
Tuskin ketään muuta kuin kouvolalaisia ja karate Mauria ketuttaa, että Jukurien todellinen tarina jatkuu.

Mutta. Viitaten aiempaan keskusteluun: kun markkinoinnissa hoetaan koomisuuteen asti "tarina jatkuu", on kyse ennen kaikkea siitä, että (markkinointi)tarina ei jatku vaan junnaa paikallaan. Eero "heimotarina" Tuomisen luulisi tietävän varsin hyvin, että Jukureille kehitetyt sloganit tehoavat jonkin aikaa - sitten ne tehoavat siten, että ne tekevät kliseisyydestä huumoria - ja sitten on pakko viedä (markkinointi)tarinaa eteenpäin.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viitikko siis latoo 500 000 € ensimmäistä kertaa mukaan urheilubisnekseen ja ilmoittaa että tämä on ihan normaali sijoitus ja odotamme sijoitetulle pääomalle tuottoa. Jos oikeasti odotukset ovat että tämä heimotarina tuo osinkoja takaisin muutenkin kuin elämyksinä niin kovasti onnea ja toivotaan ettei suurta pettymystä tule.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vitikon sanelemat odotukset ovat tervehdyttäviä koko urheilu-businekseen. Ajatusmaailma, missä jengi mainostaa urheilu-sijoituksia puhtaana harrastustukena, hyväksyen taloudelliset tappiot on pahasti poskellaan. Lähtökohtaisesti kun omistajat odottavat osinkoja niin pitkässä juoksussa taitamaton johto vaihtuu osaavaan johtoon.
 

Viath

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko, Predsin bandwagonissa
Vitikon sanelemat odotukset ovat tervehdyttäviä koko urheilu-businekseen. Ajatusmaailma, missä jengi mainostaa urheilu-sijoituksia puhtaana harrastustukena, hyväksyen taloudelliset tappiot on pahasti poskellaan. Lähtökohtaisesti kun omistajat odottavat osinkoja niin pitkässä juoksussa taitamaton johto vaihtuu osaavaan johtoon.
Juuri näin. Suomestakin on jo olemassa esimerkkejä, miten urheilusta on mahdollista tehdä tuottava bisnes. Toki osinkoja harva seura on koskaan maksanut, koska toimintaa halutaan kehittää ja voitot sidotaan näin ollen omistajien hyväksynnällä investointeihin. Joka tapauksessa terveellä pohjalla toimivan yrityksen arvo ainakin moninkertaistuu ja sijoitukselle saa tuottoa viimeistään myyntivaiheessa.

Helppoa se ei tule Mikkelissä olemaan, mutta varmasti yhtä mahdollista kuin missä tahansa muuallakin.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kaikki harrastukset maksaa, hienoa että on sijoittanut. varmasti on myös jotain ottanut takaisinkin. Sinänsä hauska yhtälö. Toivakka sijoittanut 1,5-2 miljoonaa jukureihin, uusi suuromistaja Viitikko huhun mukaan 500 000 ja tällä on seuran suurin omistaja 28% osuudella Tovakan osuus 24%.
Kaupunkilehden jutussa mainittiin että uudella osakeannilla 800 000 (seuran kehittämiseen) tästä summasta varmasti osa meni Toivakalle, jolla maksellut rasitteita pois.Sinänsähän valta pysyy edelleen perhepiirissä. kun yhteisomistus on näillä kahdella 52%, a onko toivakan lapsilla pieniä osuuksia, Jukan omistus suhdehan on pudonnut roimsti. itseä näissä tällaisissa uutisoinneissa ottaa päähän se, että tuodaan esiin sijoitetut summat ja unohdetaan mitä saatu takaisin. kerrottaisiin rehellisesti paljon on kiinni seurassa sillä hetkellä, tai jätettäis kertomatta kokonaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ja tuostahan on luonnollisesti jo vähennetty liigaosakkeen (yms, esim hallirempan) lyhennykset ja tulosta rasitti monenlainen ensimmäisen kauden kertaluontoinen kuluerä.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.
Suosikkijoukkue
KK
Ja tuostahan on luonnollisesti jo vähennetty liigaosakkeen (yms, esim hallirempan) lyhennykset ja tulosta rasitti monenlainen ensimmäisen kauden kertaluontoinen kuluerä.
Kyllä tuo aika pieneksi jäi, kun miettii yleisömääriä. Halvalla on liput menneet. Tuota tulosta voikuitenkin verrata KooKoon ja Sportin ensimmäisiin kausiin.
 
Vapaamatkustaja korona-junassa

Viath

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko, Predsin bandwagonissa
En ole tilinpäätöstä nähnyt, mutta minusta ravintolamyynti oli jo Jukureilla. Ensi kaudelle tulee vain muutoksia aitioiden ja VIP:n tarjoiluihin, nyt ne taisivat olla läpikulkueriä, eli eivät jättäneet euroja Jukureille.

Eiköhän tuossa ole nimenomaan melko iso panostus organisaation kasvattamiseen, markkinointiin, muutama uusi aitio jäähallille, lisää ravintolakapasiteettia jäähallille yms. mitkä eniten rasittaa tulosta.

Ja miten sitten aiempien vuosien tappiot kirjataan poistettavina erinä kirjanpitoon, niillähän pystyy myös näyttämään tulosta parempaan tai huonompaan suuntaan.

En tosiaan ole kirjanpitäjä enkä ole tilinpäätöstä nähnyt, joten nämä vain omia spekulaatioita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy