Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukurien talous

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Jape, 02.01.2013 klo 18.20.

 1. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kustannustehokkuuden määritelmä lienee omaisuuden (yleensä raha) käyttämistä siten, että mahdollisimman pienillä kustannuksilla saadaan mahdollisimman paljon hyötyä. Tätä voi sitten palastella urheilulliseksi kustannustehokkuudeksi (jota käsittääkseni @paraspelaaja ajoi takaa), eli mahdollisimman pienillä satsauksilla saavutetaan mahdollisimman hyvä menestys. Tällä mittarilla Jukurit ei ole Mestiksen kustannustehokkain, koska esimerkiksi Hokki operoi huomattavasti pienemmällä pelaajabudjetilla itsensä pronssille.

  Taloudellinen kustannustehokkuus taasen on tuloksen tekemistä. Sitä mitä jää viivan alle. Tappiollinenkin toiminta voi olla kustannustehokasta ( tappion minimointi), jos yhtiö ei pysty tekemään voittoa. Siinä mielessä Jukurit voi olla kustannustehokas, mutta pitää myöskin muistaa, että toistuvasti tappiollinen toiminta vaatii aina ulkopuolista rahoitusta, jotta yhtiö voi toimia. Näin on tehtykin:

  Lainaus:
  Pitkäaikainen velka Suur-Savon Osuuspankilta on pankkilainaa ja 200 000 euroa on osakkaiden yhtiölle antamaa lainaa. Lyhytaikaiset velat ovat velkoja, jotka on maksettava vuoden aikana, tätä pidemmät ovat pitkäaikaisia velkoja. Lyhytaikaiset velat voivat olla mitä tahansa, mutta huolestuttavaa on niiden merkittävä lisääntyminen. Käytännössä Jukurien on joko neuvoteltava niille maksuaikaa (jolloin ne siirtyvät pitkäaikaiseksi velaksi) tai kerättävä 350 000 euroa lisää rahaa niiden maksamiseksi. Lipiäinen toteaa, että lyhytaikainen velka liittyy halliyhtiöön. Mitään muuta syytä tuolle velalle en keksi kuin, että Jukurit on hankkinut halliyhtiön omistuksen itselleen lainarahalla. Olisi mielenkiintoista kysyä Lipiäiseltä, että miksi Jukurit on valinnut tällaisen strategian. Jäähalli on kuitenkin Mikkelin kaupungin omistama, jos olen oikein ymmärtänyt.

  Lähtökohtaisesti velka pitää maksaa takaisin. Joka tapauksessa, velalle kertyy korkoa. Osakkaat voivat joustaa, mutta pankki vain tiettyyn pisteeseen asti. Lisäksi pitää vielä maksaa palkat ja pyörittää sitä kiekkobisnestä. Se kysyy kassavirtaa, joka syntyy pääsylipputuloista, sponssisopimuksista jne. Se edellyttää täysiä katsomoja ja paikallisen yrityselämän (muidenkin kuin Toivakan) osallistumista.

  Summa summarum, jääkiekko Suomessa on tuulinen bisnes. Jukureilla on isot haasteet edessä, saunassa ja tilikirjojen ääressä. En ala ennustamaan, että mitä Veljet Rannisto ja Puttonen syyskuussa keksivät. Toivottavasti käy hyvin. Kiitos ja hei tämän aiheen tiimoilta.
   
 2. Jayzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Golden Knights
  On kyllä hemmetin viihdyttävää seurata keskustelua, jossa kummankaan osapuolen edustajilla ei ole a) minkäännäköisiä faktoja väitteidensä tueksi, tai b) minkäänlaista ymmärrystä asiasta, josta puhuvat. Hyvin te vedätte kaikki, niin mikkeliläiset kuin kouvolalaisetkin. Jatkakaa toki! Mieluummin tätä seuraa kuin telkkarin viihdeohjelmia nykypäivänä. :D
   
 3. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Konsultointifirma käsittelee kustannustehokkuuden seuraavasti:

  Lainaus:
  Joten nyt Jukurien pitäisi tulevalla kaudella pienimmillä panostuksilla päästä samaan lopputulokseen tai jopa parempaan, kun budjettia leikataan. Sitten näemmä vasta, kuinka kustannustehokasta toiminta on. Ja sitä se ei ole nyt ollut, koska eikö Jukurit ole satsannut joka vuosi vähän enemmän kausi kaudelta? Nyt taitaa pitkästä aikaa Jukurit laittaa pussukan nyörejä kiinni. Ensi kausi siis näyttää, kuinka kusatnnustehokkaita Jukurit ovat
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2015 klo 12.07
 4. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
 5. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  HC Jukurit Oy on osakkaana halliyhtiössä n. 10 % osuudella, joka oikeuttaa toimistotilojen ja aitoiden omistukseen. Tosin tuo osuus ei varsinaisesti maksanut kuin 545 euroa (1 €/osake). Muita osakkaita ovat Kiinteistökehitys Naistinki Oy (15 %) sekä Mikkelin kaupunki (75 %).

  Lisäksi Jukurit on sijoittanut 200 000 euroa Mikkelin jäähalli Oy:n vapaan pääoman rahastoon ja tehnyt pitkäaikaiset vuokrasopimukset ravintola- ja pukukoppitiloista. Jukurit osallistuu/on osallistunut pääomavastikkeen ja pääomasijoituksen muodossa halliremonttiin n. 600 000 eurolla. Tämä teksti oli pääosin lainailtu Mikkelin kaupunginhallituksen päätöksestä keväältä 2012.
   
 6. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Lainaus:
  Juttu loppuu näin: "Länsi-Savon tietojen mukaan Jukurien tilanne ei poikkea mitenkään Sportin tai KooKoon tilanteesta kun näille myönnettiin liigalisenssi." Eivät kai Kaakon Viestinnän toimittajatkin ole samassa "salaliitossa" vääristelemässä asioita? No, eiköhän tästäkin saada pari sivua väittelyä aikaan, popparit tulille.
   
 7. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Kustannustehokkuus.. Tylsä ja vaaraton sana joka sai kouvolan pojat hakeutumaan sankoin joukoin ryhmäterapiaan keväällä 2015. Parin nimimerkin mahalasku asian ympärillä jopa hieman säälittää. Siispä koetetaan kollektiivista helpotusta koko kärsivälle seutukunnalle.. Än...yyyy...teee...NYT! Minäkin olen hieman ärmistynyt tuon sanan käytöstä ja taloudellista tulosta katsoen Jukurit ei mielestäni toimi aivan optimiesimerkkinä. No, helpottiko?

  Sen sijaan Jukurit ja Mikkeli saa palkintonsa 2016 syksyllä, kun liigakiekko putoaa Kalevankankaan jäähän. Koettakaa siis rakkaat kouvolalaiset ja pari joensuulaista sisäistää, että tässä vaiheessa ei ole enää mitään väliä vaikka julkaisette päivittäin talouskäppyröitä täällä. Sensaatiomaisesti Mestistä hallinnut Jukurit nousee liigaan 2016.

  Älkää kysykö mitään, niillä kysymyksillä ei ole mitään väliä. Jos itkettää, tehkää se jossain muualla.
   
 8. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Kustannustehokkuus tai ei, niin toivon sydämeni kyllyydestä, että Jukurit nousisi, koska se toisi taas yhen "paikallisvastustajan" KooKoon jo olevilla olevien Saipan ja Pelsujen lisäksi. Sitten niiden lisäksi Sport, HIFK, kärpät ja jopa HPK:n peleihin voidaan odottaa suurta yleisöä.
   
 9. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ok, kiitos tiedosta. Ihan noin pitkälle en lähtenyt asiaa kaivamaan. Normaalia toimintaa sinänsä.
   
 10. Oskupoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KHL Jokerit
  siis onko niin että Jukurit ei olenkaan tehnyt tappiota vaan voittoa ?
   
 11. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Itse olen käsittänyt että persnettoa on tehty, mutta selitettävissä määrin (esim tuo hallirempan osuus menee varmasti liigakelpoisuustoimikunnalle läpi hyväksyttävänä ylimääräisenä kulunkina jos ilman sen tuomia lisämenoja olisi budjetti vaaterissa tai peräti plussalla).
   
 12. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Tämä on siis faktaa vai olet käsittänyt? En saanut oikein selvää kirjoituksestasi onko tuo olettamus vai ei. Onko sinulla parempaakin faktaa?
   
 13. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Sillä kirjoitin tuohon viestiini että olen käsittänyt, kun näin olen käsittänyt. Ei siis ole faktaa (eikä pohjaa edes varmoihin hallihuhuihin, lähinnä omiin muistinvaraisiin tulkintoihin uutisista viimeisten muutaman vuoden ajalta niin Jukureiden taloudesta, kuin jäähallin rempastakin), vaan vahvaa ja hyvinkin ketjuun sellaisena sopivaa mutuilua.
   
 14. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Aivan, sitähän minäkin. Samaa mutuilua mitä kouvolalaisilla on Jukurien taloudesta tuntuu olevan myös teillä. Ihmettelen vain kun Jukurien taloudesta kuuluu jotain ja kouvolalaiset siihen puuttuvat niin faktat ja tulokset pitää olla pöydässä. Tähän mennessä emme ole löytäneet mitään näyttöä Jukurien taloudenpidosta vaan ainoastaan kovasti rummutetusta kustannustehokkuudesta ilman mitään faktaa. Ei mulla taas muuta. Tähän viestiin ei tarvi vastata ainakaan ottamalla tätä provona vaan olisi kiva saada tähänkin jotain faktaa. Muuten tulee näitä "kuulin kaverilta" ja sitten hra Wiljami lukee parin vuodentakaisia kirjoituksia ja vetää niistä omia mutujaan.
   
 15. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Faktaa voi olla erittäin hankala saada tähän caseen. Kirjapitoahan voidaan pyörittää näyttämään sellaisia lukemia kuin halutaan esittää. Jukurit ei varmastikaan ole tehnyt plussaa viime vuosina. Noilla katsojamäärillä, hallin remppa ja siihen sitoutuminen sekä tuolla rosterilla se yhtälö voi olla aikaslailla mahdoton.
  Samanlainen mediamylläkkähän oli keltaisissa lehdissä ennen kuin Sportin nousu "varmistui". Kookoon lukujahan ei tiedä kukaan koska ry. En lähtisi Kouvolassakaan keulimaan jos ei ole heittää faktaa tiskiin.

  edit: Kaikkiin näihin nousumylläköihin liittyy vielä eräs todella erikoinen asia, jota ei ole julkisuudessa pyöritelty. Itse kuulin tämän nousu "kriteerin" varmasta lähteestä, jota ei vaatimuksissa näy.
   
 16. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Pahoittelut mutuiluviestistä, ajattelin tänne oman näkemykseni pistää muiden sekaan aiheesta. Hauskahan näitäkin on arvuutella (mutuilla), luonnollisesti kukin omista lähtökohdistaan/olettamuksistaan. Tuskin kukaan jukureiden talouden tilan oikeasti tietävä tulee tänne tietojansa jakamaan (ainakaan ennen tietojen virallista julkaisua), joten uskoisin että saamme jatkaakin mutuiluviestien lukemista ainakin syyskuuhun saakka. Tai tuskin silloinkaan (tai muulloinkaan) tullaan saamaan julkista selkoa putiikin taloustilanteesta (suhteutettuina muihin saman bisneksen putiikkeihin), mutta jos nyt edes audittiporukan näkemystä aiheesta jollain tasolla päätöksestä riippumatta.
   
 17. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Mikä tämä nousukriteeri sitten on? Ainiin, et varmaan saa edes kertoa sitä?
   
 18. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Sattui vahingossa eteen Urheilun oikeusturvalautakunnan päätös MYPA:n liigalisenssihakemuksesta. Suomalaista potkupalloilua pitävät monet puuhasteluna, mutta ainakin siellä tuntuu nykyään lisenssitoimikunnalla olevan tiukempi seula ja uskallus tehdä kovia päätöksiä kuin jääkiekon puolella. Tarkoitan siis sitä, että jos samalla linjalla päätettäisiin myös kiekkosarjojen lisensseistä, niin melkoista lippus-lappusrumbaa olisi tiedossa monen seuran toimistolle.

  Tuosta päätöksestä löytyi esim. tällainen kohta, jossa kerrotaan että missä tapauksissa seura joutuu erikoissyyniin:

  Lainaus:
  Erikoissyynissä sitten katsotaan, että miltä talousasiakirjat näyttää. Jos huonolta, niin sitten ei lisenssiä heru.

  MYPA:n osalla täyttyi IND.01. Lainaus tilintarkastuskertomuksesta:

  Lainaus:

  Ja miksikö sittten kirjoitin tämän tähän ketjuun. Joo, siellä joku mikkeliläinen jo viittaakin innokkaasti, koska tietää että kaikki KooKoo-kirjoittajat haluavat vaan panetella Jukureita. Niin tai näin, mutta lähinnä vaan siksi, että aika paljon on yhteläisyyksiä lopetetun veikkausliigaseuran sekä varmasti useammankin Mestis-seuran välille vedettävä. Mestis-lisenssin tarkoista ehdoista ei taida olla missään tietoa, mutta näillä indikaattoreilla varoitusvalo vilkkuisi muutamassakin kohtaa.

  Tilintarkastaja huomauttanut tilinpäätöksessä negatiivisesta pääomasta:
  MYPA [X] (-213 945,95 euroa)
  Jukurit [X] (-189 403,02 euroa)

  Lyhytaikaiset velat ylittävät taseen mukaiset kokonaisvarat:
  MYPA [X]
  Jukurit [X]

  Yhdistyksen kassatilanne on haastava, ja ilman lisärahoitusta yhdistyksen toiminnan jatkuminen voi olla uhattuna
  MYPA [X]
  Jukurit [?]
   
 19. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Samaan aikaan KUPS vetelee veikkausliigassa 700k/kausi turskaa mutta ilmeisesti maksumies takana. Onhan Jukureissakin Jukka varmaan jonkunlainen riskin takaaja.
   
 20. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Mitenkäs se Ilves veteli siellä liigassa viime kaudella? Kaikki nämä vaatimukset ja tunnusluvut on vain savuverho, joka esitetään julkisuudessa. Päätökset seurojen tulevaisuudesta tehdään savuisissa takahuoneissa isojen poikien pöydissä.
  Urheilusta ei edelleenkään saa kannattavaa bisnestä Suomessa, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.
   
 21. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Näinhän se on. Mutta onko jalkapallo nyt jonkunlaisessa muurinmurtajan roolissa, vai oliko symppisseurana pidetty MYPA pissannut jonkun väärän henkilön muroihin?
   
 22. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Lainaus:
  Vai siitä yksinkertaisesta syystä, että rahoittajat pistivät potkupallon osalta nyörit kiinni? Näitä sumutuksia ja peiteltyjä totuuksia verhotaan ammattilaisten toimesta joskus liiankin yksinkertaisesti, mutta tehokkaasti. Esim. siellä saunanlauteilla, eikä virallisissa, steriileissä auditoreissa, niin kuin luulemme.
   
 23. Magnesia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Minkäslainen pöhinä siellä käy sponsori rintamalla, joko on solmittu uusia tai jatkettu vanhoja kumppanuus soppareita liigaoptioilla?
   
 24. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Onko tällä rintamalla kuulunut mitään uutta? Onko Jukurit saaneet uusia yhteistyökumppaneita? KooKoon voitettua Mestiksen mestaruuden tuli (muistaakseni) jo kesällä paljon uusia yhteistyökumppaneita remmiin.
   
 25. Harppa-setä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Ensimmäisen mestaruuden jälkeen käy yleensä noin :)