Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukurien talous

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Jape, 02.01.2013 klo 18.20.

 1. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Naapuriketjussa kun puheet menivät taas kustannustehokkaan puolelle, niin päätin tuosta latailla nettiin tuon Jukureiden uusimman tilipäätöksen ja se löytyy tämän linkin takaa: http://postimg.org/gallery/wtjuujxa/e87f1761/

  Kustannustehokasta todellakin, mutta nyt ainakin viimeistään nähdään mikä niissä audintoinneissa oikeasti ratkaisee.
   
 2. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Liigan halu tai haluttomuus saada kuusitoista joukkuetta sarjaan (ja toki, mikä/mitkä joukkueet on jo aikoja sitten päätetty ottaa). Ei niissä auditoinneissa ole missään vaiheessa mikään muu ratkaissut.
   
 3. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Joku tiesi kertoa että 2014 tuli turskaa vaan siksi että maksettiin hallirästit ja kaikki on hyvin. Wiljamin kanta on varmaankin lähinnä totuutta, jos halutaan niin numeroilla ei ole mitään väliä. Kestävää kehitystä ei välttämättä mutta voihan sitä viidessä vuodessa tapahtua vaikka mitä kuten KHL romahtaa.
   
 4. ruupertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 5. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  En ymmärrä muuallakin kuin JA:ssa ollutta ihmettelyä budjetin leikkaamisesta. Nyt kun Sport ja Kookoo ovat Liigassa ja Jukurit jonossa seuraavana, niin taloudellinen hyppäys seuraavaan joukkueeseen on melkoinen. Mestiksen seuraavaksi suurin budjetti on Tutolla (toisesta ketjusta löysin ilmoitetun luvun) noin 770000€. Jos Jukurit leikkaavat budjettia ilmoitetun 15-20% sijasta vaikka tuplasti eli huimat 40 % tämän vuoden (ilmoitetusta) budjetista, niin Jukureilla on pikaisella jakolaskulla edelleen Mestiksen suurin budjetti, mikäli kokoluokka säilyy muuallakin samana. Järkevä päätös omasta mielestäni - viirejä on katossa kuusi, urheilullinen näyttö tässä sarjassa kyllä riittää.
   
 6. KOOKOOBOY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 7. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Jutusta tuli mieleen, että kun Lipiäinen kertoi suurimman haasteen olevan yleisötulojen kasvattaminen, niin ainakin luulisi, että Jukurit tekee virheen nostaessaan lippujen hintoja liikaa. Mikkeliläistä kansaa kun ei tunnnu Jukurit kiinnostavan niin kiinnostaako kalliimpi ottelutapahtuma huonommalla menestyksellä kuin Mestiksessä? Vaikeaa tulee olemaan. En sano, että KooKoolla sen helmpompaa on, mutta kyllähän nuo katsojaluvut varsinkin runkosarjassa on aina niin surullista luettavaa.
   
 8. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Avoimesti Lipiäinen pohti Jukurien tilannette. En äkkiseltään muista onko näin avoimesti puhuttu muista nousijoista, ja nimenomaan näiden talousasioista.

  Samoja lukuja pyörinyt jo pitemmän aikaa mediassa, joten siinä ei mitään uutta.

  Uutta oli Puttosen antama lausunto koskien Jukureiden hakuprosessia. Joita olenkin odottanut. Alla lainaus Puttosen haastattelusta:


  "Tärkeintä on arvioida, onko seuran esittämä taloussuunnitelma uskottava. Peruslähtökohta tietenkin on, että olisi hyvä päästä aloittamaan puhtaalta pöydältä. Ei velan määrä kuitenkaan välttämättä mikään este ole, kunhan se on hallinnassa, Puttonen sanoo.

  – Joku syvätaskuinen omistaja voi näissä auttaa. Ellei realistista suunnitelmaa tai Roope Ankkaa ole tai tule, ongelmia voi olla edessä"


  Kukahan se syvätasku olisi?

  Tappiota tehty n.300 tonnia kolmen kauden aikana. Tuona aikana voitettu Mestis kahdesti ja kerran oltu toisena, vaikka vaikean irtisanomisten sävyttämä kausi painoi pahasti. Mikkelissä on tunnetusti kontattu yleisömääröjen takia ja varsinkin runkosarjan osalta. Tämä jos mikä on ollut se kynnys kustannustehokkuuteen. Se täällä osataan.

  Lipiäinen totesikin halliyhtiön perustamisen painavan takana ja kuten todettua töitä on edessä ja paljon!
   
 9. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Jotenkin kyllä luotan siihen että Jukureilla on velat hallinnassa, eikä toiminta näistä esillä olleista luvuista huolimatta ole niin huolestuttavalla pohjalla kuin maallikosta voisi näyttää. Tuskin tällä kaudellakaan olisi Männikköä ja Kujanpäätä hankittu loppukaudeksi jos käyttövarat olisi todella olleet loppu. Jos nyt tulee taas n.100 k€ turskaa, niin kyllähän tammikuussa (hankintoja tehtäessä) tilanne varmasti näytti vielä pahemmalta. Nythän kerättiin kuitenkin kevään peleistä ihan hyvä tili.
   
 10. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Käännetään asia toisinpäin. Jukurit olisi varmasti tehnyt tiliä, jos olisi halunnut. Mihin tällä organisaation kasvamisella on noin yleisesti pyritty. Onko Jukureilla joku sairaalloinen pyrkimys tehdä tappiota vuodesta toiseen ilman pakottavaa syytä? Mestiksessä on lukuisia esimerkkejä seuroista joissa on tehty turskaa ilman tuloshakuisuutta tai menestyspaineita.

  Kysymys KooKoon kannattajille ja eritoten niille jotka tässä osiossa postaavat.

  Jukurit on osoittanut olevan kustannustehokkain seura Mestiksessä. Miten tämä on ollut mahdollista pienistä yleisömääristä huolimatta, ja puhumattakaan lukuisista organisaatioon liittyvistä kasvutekijöistä?
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2015 klo 16.42
 11. Steus Jäsen

  Lainaus:
  En ole postannut tässä ketjussa, mutta kysyn silti: millä perusteella Jukurit on kustannustehokas? Tappion tekeminen ja liikevaihdon kasvattaminen kulkevat usein käsi kädessä, mutta niiden tekeminen samassa suhteessa ei ole kustannustehokasta. Jukurit veti viime kauden kalleimmalla joukkueella (600.000e julisti Lipiäinen) ja sai kuulemma kuitattua Kujanpään ja Männikön hankinnat parilla vuokralla (Forström & Väyrynen), sekä Lukan myynnillä. Sopimus Lukan myynnistä oli siis tehtynä jo talven aikana, koska muutenhan Jukurit olisi ottanut VALTAVAN taloudellisen riskin hankkiessaan Kujanpään ja Männikön.

  Veloissa uivan seuran väittäminen kustannustehokkaaksi lienee syy mm. KKtigin ja Old Tomin aktiiviselle vierailulle täällä puolella, enkä minäkään ymmärrä mitä kustannustehokkaalla tarkoitetaan, kun organisaatio ei selvästikkään ole sitä. Kannattaa verrata Jukureita KooKoohon, joka on loistava verrokki seurojen samanlaisten tilanteiden ja tavoitteiden osalta: molemmat pitkäaikaisia kakkossarjan menestyjiä, joilla on tavoite liigassa. KooKoo on vuodesta toiseen kasvattanut liikevaihtoaan ja tehnyt positiivistä tulosta, samalla myös junioritoimintaa saatiin kehitettyä siinä sivussa (nykyään toiminta eriytetty!). Mielestäni se on kustannustehokkuutta.
   
 12. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Lainaus:
  Linkitä tänne KooKoon aiempien vuosien tuloslaskelmat. Ei riitä mikään mutu- tai muukaan huhu. Toisenlaisiakin lukuja liikkuu markkinoilla! Näistä askelmerkeistä päästään sitten vertailemaan tunnuslukuja Liigaan. Jukureiden polku kuvastaa hyvin kustannustehokkaan organisaation kasvutarinaa ylöspäin.
   
 13. paraspelaaja Jäsen

  Ensiksi voin sanoa, että ei pahemmin jaksa tämä Jukurien talousvääntö kiinnostaa juuri nyt, kuten ei varmaan montaa muutakaan. Samojen lukujen pyörittelyä päivästä toiseen, yllätys yllätys parin kouvolalaissällin toimesta.

  Toki on niin, ettei tunteiden kanssa pidä pelleillä. Ymmärrän heti paremmin, jos tämä KKtigin ja Old Tomin väitöskirjaa muistuttava tutkimus Jukurien liiganousumahdollisuuksista onkin vain pahaa mieltä Jukurien kustannustehokkudesta. Ikävät tunteet kannattaa ilmaista suoraan, ei passiivisesti ja epäsuorasti; silloinhan kukaan ei saa tietää, mikä mielenne päällä oikeasti on! Ei teitä kukaan lynkkaa, vaikka myöntäisitte olevanne alemmuudentunnossa pientä mutta Mestisen menestyneintä Jukuri-nippua kohtaan.

  Seura on joutunut tekemään hirmuisia panostuksia, sellaisia joita ilman ei tässä tilanteessa oltaisi eikä siten tarvitsisi edes jossitella. Muilta osin en ole kovin hyvin perillä Jukurien taloudenpidosta, mitä toimiston yleiseen toimintaan tulee. Minun termi #kustannustehokkuus viittaa Jukurien urheiluyksikön ylivoimaiseen saldoon viime vuosilta. En ymmärrä Steus, mistä vetäisit tuon 600 000€ ja mitä kokonaisuutta sillä tarkoitat? Ainakin pelaajabudjetin osalta Jukureilla oli tälläKIN kaudella pienempi rahamäärä käytössä kuin KooKoolla(tämän julisti Kerttula taannoisessa tiedotustilaisuudessa), ja tälläKIN kaudella Jukurit vei mestaruuden ylivoimaisesti. Toissa kausi meni penkin alle valmentajanvaihdon takia, joten sitä ei tarvinne analysoida, mutta sitä edellisellä kaudella Jukurit operoi 50 000 euroa pienemmällä budjetilla kuin KooKoo(ja samalla määrällä kuin Sport), ja miten kävikään, ylivomainen mestaruus. Tommi Kerttula on tuonut Jukurien urheilulliseen toimintaan sellaisen #kustannustehokkuuden, että tässä taistellaan SaiPan kanssa Suomen k-tehokkaimman urheiluyksikön tittelistä.

  On ikävää, että Kerttula lähtee Jukureista. Tommi on rautainen ammattilainen - liian rautainen pienelle Liigaseuralle. Hänellä on vähän mittavampaakin projektia edessään. Toivottavasti Tommin luomat Jukuri-arvot säilyvät hänen lähtönsä jälkeenkin seurassa. Olen vaivaantuneena seurannut, miten epäammattimaista ja surkeaa toimintaa Liigajoukkueen johtaminen voi olla. Ja vielä surullisempaa on se, että amatöörimäisin toiminta tuppaa aina löytymään sieltä, missä rahaa on eniten.
   
 14. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Jukureiden henkilöstökulut olivat 710 000 euroa, johon kuuluu valmentajat ja toimistolta kaksi ihmistä pelaajien lisäksi, joten 500-600k on aika lähellä pelaajabudjetti. Käsittääkseni Jukurit myös "kärähti" pelaajabudjetin valehtelusta ja jotain selvityksiä joudutiin tekemään.

  Ei muuta jatkakaa.
   
 15. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Joka tapauksessa Jukurien pelaajabudjetti oli pienempi kuin KooKoolla ja silti Jukurit voitti mestaruuden näytöstyyliin. Sinulla ei ole tukea väitteellesi joten pelaajabudjetin valehtelu lienee ihan hölynpölyä.

  Ei muuta jatkakaa.
   
 16. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ei olekaan, koska KooKoon tilitietoja ei ole vielä julkaistu, joten näemme vasta tulevaisuudessa mitä KooKoolla meni henkilöstökuluihin.

  Muuten ihan tyylikäs mikkeliläinen suoritus, jossa käydään heittämässä vähän kuittia ja kadotaan hihittelemään sohvalle.
   
 17. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kyllähän jatkuvasti velkaa tekevän seuran kehuminen kustannustehokkaaksi osoittaa joko tyhmyyttä tai vilpitöntä realiteetin puuttumista. Jukurit ei ole kustannustehokas organisaatio. Mutta voi toki sitä olla jonain päivänä ihan liigassakin. Pienen ihmeen se vaatii, mutta onhan noita ihmeitä nähty. Ja pelillisesti kyseessä on sarjatasonsa kiistatta menestynein ja paras seura. Asia jota ei pidä vähätellä. Haasteet ovatkin nimenomaan talouden puolella ja organisaation kehittämisen puolella. Lisäksi jotenkin pitää saada tuote kiinnostamaan maksavia asiakkaita ihan eri tavalla kuin tähän asti. Kyllä Jukureilla on pirun paljon vaikeampi polku talsittavana kuin Sportilla tai KooKoolla. Ei se silti mahdoton ole. Tsemppiä Mikkeliin. Kyllähän siellä hieno tunnelma oli aikoinaan karsinnoissa SaPkoa vastaan joten miksei voisi olla liigamatsissa KalPaakin vastaan :)
   
 18. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Älä sumuta! Henkilöstökulut on eri asia kuin pelaajabudjetti. Sinun agendasi Jukurien mustamaalaamiseen on niin voimakas, että jos tietäisit tästä suuresta "kärähtämisestä", niin varmaan kertoisit siitä välittömästi muillekin. Siis kenelle Jukurit on kärähtänyt? Sinulle? Miten Jukurit on voinut syyllistyä pelaajabudjetin valehteluun, jos koko budjettia ei ole koskaan kerrottu?

  Ja kyllä, täältä sohvalta kirjoitan. Popparit on mikrossa. Ei muuta jatkakaa.
   
 19. Steus Jäsen

  Lainaus:
  Suosittelen tiedustelemaan tarkempia lukuja KooKoon toimistolta. Sieltä selviää tarkat kasvun määrät vuotuiselta tasolta. Sieltä auditointiryhmäkin lukunsa sai.

  Kysymyksiini ja toteamuksiini jätitkin vastaamatta, eli argumentit on sieltä loppu. Yllätys sinänsä.

  Lainaus:
  Toivakka julisti, että Jukureiden tulee tuplata pelaajabudjettinsa (Urheilusanomat 16/2015), jotta pystyvät operoimaan liigassa uskottavasti. Pelaajabudjetiksi liigaan on julistettu 1,2me (Länsi-Savo 29.4.2015). Nopea laskutoimitus 1,2me/2 = 0,6me = 600 000 euroa. Tästä ei liene lisäkysymyksiä.

  KooKoon budjetti tälle kaudelle taisi olla vajaat 500 000 euroa, joku voisi kaivaa tarkemmat numerot, jos muistaa mistä ne löytyy.

  Tommi Kerttula on vuodesta toiseen haalinut hyviä pelaajia Jukureihin, en missään nimessä kiellä hänen ammattitaitoaan. Aikaisempina vuosina Jukurit on pystynyt hyvin haastamaan KooKoota, Sporttia ja Jokipoikia. Kyseenalaistan kuitenkin hänen lausuntonsa KooKoota pienemmästä pelaajabudjetista.
   
 20. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  No voi äiti sentään. Laskutoimitus on oikein, mutta luvut otettu lievästi sanottuna horjuvista oletuksista. KKtig oli ilmeisesti saanut ideansa "suuresta kärähdyksestä" tästä samaisesta laskutoimituksesta?

  Kyllä alkaa hapottaa. PP kuittaa.
   
 21. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Lainaus:
  Eli sinulla ei ollutkaan tietoa KooKoon tunnusluvuista? Vai, että positiivisia tuloksia;) No sekin selviää..
   
 22. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Varmasti se juuri noin onkin, ettei lähtökohta sentään se ole, että pitää velaton olla - vaan se miten uskottavasti Jukurit tai mitä tahansa muu porukka kykenee liigassa toimimaan. Eikä minulla Jukureiden liigapaikkaa vastaan mitään ole, mutta epäilen kahta asiaa: Pystyykö Jukurit tahkoamaan liigaa jollain 2500 katsojakeskiarvolla? Ja ellei pysty, niin ovatko muka mikkeliläiset nyt niin liigakipeitä, että katsojaluvut pystyttäisiin jopa tuplaamaan nykyisestä?... Kun Vaasassa lisäystä oli 25% niin Jukuritko vetää 100% enemmän porukkaa?... Enkä nyt sano etteikö se ole mahdollista, että Jukurit lisäisikin liigassa yleisömääriään enemmän kuin Sport, mutta kovin todennäköiseltä se ei vaikuta.

  Aikamoinen savotta edessä siellä Savon mailla.
   
 23. Steus Jäsen

  Lainaus:
  Taas takerruit viestin yhteen osaan, muttet tahdo toimia ohjeideni mukaisesti selvittääksesi totuuden? Miksi ihmeessä??? KooKoo on julkistanut positiivisen tuloksen jo useampana vuotena peräjälkeen. Miksi KooKoo olisi valehdellut tuloksestaan, kun se joutui kuitenkin auditointiprosessiin (jonka sitten läpäisi)?

  paraspelaajalle: harmi, jos Jukureiden liigaan pyrkivä organisaatio Jukka Toivakan johdolla toimii horjuvien oletusten perusteella. Toivakka ainakin puhui "suunnitelmista", jotka toki ovat myös "horjuvia oletuksia" ja niihin valmisteltuja reagointeja. KKtigin juttujen taustoja en hänen viestihistoriaansa tarkemmin tiedä.

  Olenko minä ihan oikeasti ainoa järkevään ja perusteltuun kommunikointiin kykenevä tässä tunteita herättävässä topicissa?
   
 24. John Lidgett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kouvolan Paska
  Hauska nähdä, kun aiemmin urheilullisuutta puolustaneet kouvolalaiset ovat nyt täällä huutelemassa näistä talouteen liittyvistä asioista. Valitettavasti tähän on tultu, kun sarjajärjestelmä on mitä on.

  Eihän nuo Jukurien talousluvut hyviltä näytä, mutta mulle nuo ovat täysin sivuseikka. Urheilullisuus ratkaisee ja mielestäni Jukurit on ansainnut mahdollisuuden kokeilla siipiään Liigassa. Jos ei rahkeet riitä, niin sitten ne ei riitä ja lyödään Mikkelissä lappu luukulle tyylikkäästi saappaat jalassa kaatuen eikä hitaasti näivettyen Mestiksessä. Sen verran vakuuttavaa tuo touhu on ollut urheilullisesti ja Jukurit on meitäkin monesti kairannut kuivana kakkoseen kaukalossa. Varsinkin tuo viimeisin mestaruus on todella kova näyttö ja sitä on hankala sivuuttaa. Itsekin vihaan Jukureita, mutta se on myönnettävä, että kovaa tulosta kaukalossa ovat tehneet Mestiksessä ja sen perusteella liigapaikan pitäisi minusta olla selviö.
   
 25. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Lainaus:
  Eikö tässä ketjussa juurikin ole tarkoitus keskusella Jukurien TALOUDESTA???

  Mutta minua ihmetyttää...

  Kun käytätte käsitteitä ja muodostatte niistä iskusanoja (slogan) niin miksette voi määritellä niitä niin että joku muukin voi ymmärtää mitä tarkoitatte?

  Esim. tämä kaikkien rakastama "kustannustehokkuus":

  Oletteko katsonut sanakirjasta (oli se sitten tiiliskiviversio tai jokin netin syövereistä kauvettu) miten tämän sanan sisältö on määritelty? Jos tämä määritelmä poikkeaa siitä mitä itse tarkoitatte niin kertokaa se sisältö selkeästi muillekin. Käsitteen voi määritellä ihan omin sanoin, kunhan se tulee edes auttavasti muillekin ymmärrettäväksi.

  Yhtään selkeää määritelmää en ole tälle sanalle täällä Jukurit -osiossa löytänyt. Jonkin verran selitystä on näkynyt siitä mitä se ei ole. paraspelaaja tuolla yritti määritellä omasta näkökulmastaan tämän kustannustehokkuuden, mutta jäi puolitiehen päätyessään liian nopeasti urheilullisen menestyksen lopputulemaan eli käsite jäi jälleen hämäräksi.

  Ihmisillä paha taipumus käyttää käsitteitä ajatelleen että kaikki tietävät mitä tarkoitetaan tai sitten niin että ei ollenkaan mietitä mitä käsite pitää sisällään.

  "Taas viedään kuin pässiä narusta...."