Mainos

Joulukinkku

  • 202 448
  • 888

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ei ole sikaa pöydässä edes vieraiden tuomana, koska perinnettä eniten vaalineet appivanhempani jäävät pois joulupäivän bakkanaaleistamme. Siivu sikaa menisi, mutta olen huomannut, että porsaanliha (rasva?) saa pakkini sekaisin helposti ja on jäänyt siksikin tuo porsastelu viime vuosina.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sika on uunissa.

Noin 6 kilon luuton kinkku kyseessä, tavoitelämpö on 80 astetta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
7kg kinkku möllöttää uunissa ja pieni kuumotus, että onnistuuko vai ei. Mutta viime vuonna onnistui niin samoilla spekseillä kun mennään niin eiköhän hyvä tule.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Siellähän se on, tosin vain 3 kg luuton juhlakinkku. Mutta näitä saanee lisää jos meinaa loppua kesken. Tavoitelämpö myös 80 astetta, sillä meillä suositaan ylikypsää.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Kohta mennään taas ja aloitetaan vuotuinen jännitysnäytelmä. Samanlainen kinkku mitä aiemminkin ja epäilemättä saa taas aamulla stressata. Joulu on perinteitä! Hauskaa Joulua tähän ketjuun kaikille!
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, Utah Mammoth
Mittarissa 64 ja 73.ssa piippaa, ja pari kiloinen Kivikyläläinen poistetaan uunista. Siitähän vielä nousevi 76 asteeseen ja sillä mennään. Pakastekinkku pitkästä aikaa.
Hyvää joulua ja maukkaita kinkun valvojaisia itse kullein!!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Siellähän se on, tosin vain 3 kg luuton juhlakinkku. Mutta näitä saanee lisää jos meinaa loppua kesken. Tavoitelämpö myös 80 astetta, sillä meillä suositaan ylikypsää.
Täysin samoilla parametreillä mennään meillä, hyvää joulua.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kukahan tekee kinkun täällä? Sikaa ei näy, eikä kattilaa. Mureaa ja suolaista kaivataan.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV, Artun pumppu
Uunista juuri otettu pois 4,5 kg luuton mötikkä, Wotkinin tehtaanmyymälästä noudettu, siellä on suolat kohdillaan. 78 asteisena uunista ulos, nyt paksua siivua huuleen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Täällä on valvojaisissa jännät paikat. Sunnuntaina sulamaan otettu 8kiloinen potkallinen pallero oli vielä aamulla sisältä jäässä, vaikka oli koko yön keittiön pöydällä. Kymmeneltä läski uuniin 80 asteeseen niin kauan, että sisälämpö nousi n. 12 asteeseen ja siitä edespäin ollut uunissa 100 astetta. Nyt paistomittari näyttää kuuttakymppiä. Jännityksellä odotan minkälainen lopputulos sieltä tulee, 78 asteessa tarkoitus ottaa ulos.
 

Veijari

Jäsen
5,5kg:n luuton ”poika” laitettiin klo 20:06 uuniin. Lämpömittari asetettu hälyttämään 75 asteessa. Viralliset kinkun valvojaiset on siis aloitettu. Nyt bisseä naamariin ja kun muksut menee nukkumaan niin leffa pyörimään.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Uunista juuri otettu pois 4,5 kg luuton mötikkä, Wotkinin tehtaanmyymälästä noudettu, siellä on suolat kohdillaan. 78 asteisena uunista ulos, nyt paksua siivua huuleen.

Täällä aika vastaava setti, tosin en jaksanut ajaa Sörkkaan täältä Länsi-Vantaan perukoilta vaan kävin hakemassa 4,7 kg luuttoman mötikän Expert Foodilta Juvanmalmilta. Puoli tuntia sitten laitoin uuniin, nyt näyttää 25 astetta ja 77 asteisena meinasin pois ottaa. Olutta naamariin.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ai että, kinkku (vain kolmikiloinen luuton juhlakinkku) paistettu ja maistettu, nyt on ihmisen hyvä olla. Vauvakin nukahti sopivasti.
 

Escapist

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche
Täällä myös about 3kg sika hikoilee 100°c uunissa. Perinne tästä kyllä muodostunut itsellekin, 7-8 aikaan illasta possu uuniin ja olutta lipitellen valvotaan kypsäksi. Taitaa olla 9 vuosi putkeen tällä kaavalla, ensi vuonna varmaan paistettava joku super hyper deluxe-kinkku sitten ja otettava jotain coronaa hienompaa juomaksi. Hyvää joulua kaikille kinkunpaistajille
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Meilla kinkku tuli äskettäin uunista. 5,5kiloinen luuton möhkäle. Ruiskuoressa paistelin perinteisesti. 6,5 tuntia sai uunissa olla. Sisälämmöstä ei mitään tietoa, kun itse en mittareita ole tottunut käyttämään. Hyvää on tullunna ennenkin ilman mittaria.

Jokunen glögi meni paistellessa kyllä.
 

Alba

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Packers, Ukraina
Taitaa olla neljäs vuosi, kun lihakauppa huolehtii kypsyydestä. Aamulla haettu ja äsken maistettu. Hyvää oli tänäkin vuonna. Ainut mitä jää kaipaamaan on kypsyvän kinkun tuoksu koko talossa.
 

Takiainen

Jäsen
Testattu tänään ensimmäistä kertaa Kamado-grillissä tehty, savustettu kinkku. 3kg möhkäle. Ensin grilliin hiilet ja lämpötila noin 120 asteeseen, kinkku ritilälle ja ensimmäinen tunti melko ahkeraa savupellettien lisäämistä. Sen jälkeen folioon ja hissukseen noin neljän tunnin ajan, kunnes lämpötila 78. Lähes täydellinen tuotos. Hieman ehkä otti liikaa lämpöä alaosasta, vaikka oli lämmönjakajalevyt paikallaan, joten harkintaan seuraavalle vuodelle korkeampi ritilä. Savun/palvin makua mukavasti kinkussa ja ehdottomasti seuraavatkin kinkut grillissä.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Vähän päälle kolmen kilon harmaasuolattu tuli uunista ulos ja vaimon kanssa taiteiltiin kinkkurasvatkin talteen. Pyhien jälkeen sitten hyötykäyttöön nekin. Paistajana sain pienen siivun kuuman kinkun päädystä ja olihan se hyvää. Huomenna sitten joulupöytään. Tänä jouluna tein ensimmäistä kertaa sinapinkin itse kun sellaista ei tullut mistään annettuna. Jostain syystä aina aiemmin on ollut sellainen tilanne.
 

godspeed

Jäsen
Reilut pari kiloa tuli uunista jo hetki sitten. On hyvää ja riittää kahdelle oikein hyvin tapaniin asti. Enemmän sisältöä siinä paistamisessa on kuin monessa muussa joulun perinteessä. Ehkä eniten.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tänään olisi tarkoitus ensimmäistä kertaa ikinä kokeilla savustaa tommonen pieni kinkku. Savustimena toimii weberin pallogrilli ja savustuspuuna ajattelin käyttää omenapuuta. Tarkoitus olisi savustaa ehkä 60 asteeseen asti ja sen jälkeen kääriä folioon ja ottaa loput asteet perinteisessä uunissa sinne 80 asteen korville. Saa nähdä mitä tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös