Viittaatko nyt Miten läskeistä eroon -ketjuun?Näkisin, että tässä on sama ilmiö kuin omien mittojen ilmoittamisessakin. Pitkää ja paksua pukkaa.
Viittaatko nyt Miten läskeistä eroon -ketjuun?Näkisin, että tässä on sama ilmiö kuin omien mittojen ilmoittamisessakin. Pitkää ja paksua pukkaa.
Porukalla on samat värilasit päässä kuin otteluseurantaketjussa ;)Tää on mielenkiintoista että kaikkien kinkut vaikuttaa onnistuneen. Vaikka kaikki on laittanut eri tavalla. Ja kaikkien muiden tavat on väärin.
On siinä heppi hellänä, kun menee sitä 80 asteiseen pimppiin tai suuhun työntämään.Kaikkien kinkut onnistuu tai on onnistuvinaan, kun joko paremmasta ei tiedetä tai omaa epäonnistumista ei voida myöntää. Toki siitä kohtuullisen hyvän saa, kun suunnilleen oikeassa lämpötilassa ottaa ulos. Vähänhän se on pimpin ja suihinottojen kanssa sama.
No niin, nyt taas mennään eli 6,5 kiloinen pakastekinkku uuniin. On ollut lähes vuorokauden huoneen lämmössä, ostaminen jäi viime tippaan, piti sulattaa tavallista nopeammin.
Vähän myöhässä tulin tänä vuonna kurkkimaan löytyykö jo viestiä ja löytyihän se. Mentiin siis siellä aikalailla tutun kaavan mukaan. Onko muutenkin samat kuviot?Nyt ollaan ajoissa liikenteessä, tänään nostettiin jääkaappiin Länsi-Porin Prisman pakastealtaasta Atrian potkallinen juhlakinkku, 7,5kg.
...
Vähän myöhässä tulin tänä vuonna kurkkimaan löytyykö jo viestiä ja löytyihän se. Mentiin siis siellä aikalailla tutun kaavan mukaan. Onko muutenkin samat kuviot?
Käytiin aamulla, piti olla ajoissa. Palvelutiskille 4 x 50m jonoa ja ei edennyt. Mennään uusiksi Mikkolaan jossain vaiheessa.Kyllä, kinkku on uunissa, minä ryntään juuri Länsi-Porin Prismaan, sen jälkeen kuusi metsästä ja saunan pesu.
Ei tuo lihapala ihan hetkessä siipeensä ota. Sen verran siellä on suolaa ja fosforia. Mulla on ollut omat järjestään 10+ tuntia pöydällä. Eipä siinä silti isoa eroa ole vaikka se hiukan jäisenä sinne uuniin menisi, tai vaikka kokonaan jäisenä. Sekin on testattu.En ollut tänä vuonna omakätisesti valvomassa kinkunvalmistusta kuin vasta vasta uuniinpanovaiheessa. Huoneenlämpönostatus oli tapahtunut HK:n ohjeella tunti per kilo, mutta sisälämpö oli 16,5c astetta kun kinkun mittareineen uuniin lykkäsin. Uhka vai mahdollisuus? Pidin varmuudeksi ekat 45 min 185c asteessa, sitten 90c asteessa kunnes mittari näytti 77c. Ainakin makoisalta maistuu ensipuraisut. Kinkku on tuore, harmaasuolattu.