Jack of Spades
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Annas kun arvaan jotain: Olet kotoisin tai ainakin viettänyt lapsuuttasi Pohjanmaalla? Itse en, mutta tuntuu olevan siellä yleinen tapa hoitaa kinkuttelut...
Minä olen Pohjanmaalta syntyjäni myös kotoisin. Muistan lapsuuden ja nuoruuden jouluista kun perheellämme oli tapana aina joulun alla ostaa vaarin ja muorin kanssa kokonainen sika puoliksi. Vaarilla oli taito teurastaa ja hän myös paloitteli aina tuon sian. Siitä tuli kahteen talouteen heittämällä vuoden lihat: paistia, kylkeä, selkämystä, potkaa, kinkkuja. Pää käytettiin myös hyödyksi, siitä tehtiin kunnon vanhanajan sianpääsylttyä. Joulukinkut suolattiin suolavedessä valtavassa saavissa, palttiarallaa viikon liotus upotettuna suolaveteen riitti peittosuolauksessa. Tönkkösuolattua jos haluaa, niin operaatioon menee vähän enempi suolaa ja aikaa noin pari kuukautta.