Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Joukkueenjohtaja Timo Jutila

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Maastomasto, 23.03.2010 klo 17.43.

 1. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Vaikutat aika kylmältä ihmiseltä. En puhu nyt pelkästään taloudellisista asioista vaan ihan siitäkin, että urheilijoilla on ongelmia täyttää sitä tyhjiötä, joka tulee, kun ura loppuu. Aki Berg tienasi urallaan lähes 10 miljoonaa dollaria ja reilu vuosi lopettamisen jälkeen hän hakeutui TPS:n toimintaan mukaan huoltajana. Kun on käytännössä koko elämänsä elänyt urheilijan arkea, omistanut kaiken ajan urheilulle, niin se on varmasti kova paikka, kun homma loppuu seinään - oli siihen valmistautunut kuinka hyvin tahansa.

  Olen vahvasti sitä mieltä, että kiekkoyhteisön on pidettävä urheilijoista huolta senkin jälkeen, kun pelaajaurat ovat ohi. Pelaajat ovat ne, jotka ovat mahdollistaneet lajin nousun nykyiseen asemaan ja tuoneet ihmisille nautintoa ja monille tahoille, kuten Jääkiekkoliitolle, myös ihan puhtaasti rahaa.

  Mitä vähemmän on tapauksia, jotka saavat kysymään "miksei kukaan tajunnut auttaa ajoissa?", sen parempi. Ihan liikaa löytyy lähikapakoiden nurkista vanhoja urheilijasuuruuksia tuijottamassa tuoppiin, kun tukiverkosto on pettänyt uran päätyttyä ja gloorian kadottua.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2013 klo 13.48
 2. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Totta helvetissä (ja pisteet Bergille). Mutta on se niinkin, että joku raja paapomisellakin. Itse asiassa jo sieltä junnusta alkanut ja aktiiviuran loppuun jatkunut paapominen nimenomaan aiheuttaa tai ainakin pahentaa niitä vaikeuksia sopeutua ns. normielämään. Ja kyllä näitä ongelmatapauksiakin on monesti yritetty tukea vaikka kuinka kauan, mutta jos esim. alkoholismista ei itse halua eroon, mistään ulkopuolisesta ei lopulta ole apua.

  Ei ole liikaa vaadittu, että aikuinen mies osaa itse hoitaa pyykkinsä, ruokansa, laskujen maksun yms. perusjutut, plus tajuaa ettei maailma pyöri hänen napansa ympärillä. Se nyt ei vaan voi olla kellekään - etenkään liigaringin perusjampalle - yllätys, että ura loppuu ja sen jälkeen pitää osata elää sekä taloudellisesti että muuten myös halliringin ulkopuolella.

  Meni vähän ot:ksi. Mitä otsikon henkilön tulee, on yhä jotain naurettavan ja vastenmielisen väliltä, kuinka suurta parkua yhdestä lähinnä kulissivirassa olevasta toimihenkilöstä jaksetaan pitää. Get a life.
   
 3. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Pelaajia saa haukkua ja heidän palkkojaan ihmetellä kuten myös valmentajia, mutta Jutilan asemaa ei saa kyseenalaistaa ja jos kyseenalaistaa on kateellinen. Miksi? Koska Jutila on läski? Koska Jutila vetää nuuskaa? Hyi hyi älkää rillatko Jutia. Itkettää.
   
 4. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Hienoa että on ns. tukiverkkoja ex-pelureille, mutta esim. Jutilan ja Helmisen kohdalla ollaan lähdetty liikkeelle ihan väärästä päästä. Junnuvalmentajan pesti tutusta seurasta ja pikkupomon duuni sponsoriyrityksestä olisivat ihan rehti kädenojennus maajoukkuevuosista, jos reaalimaailma uran jälkeen ahdistaa. Tästä sitten eteenpäin, jos kyvyt riittävät. Nykyinen tyyli puolestaan on melkoinen osoitus maajoukkuetehtävien arvostuksesta ja täysi haistavittuviesti ko. tehtävien ammattilaisille, jos kompetenssiksi riittää mukavan jätkän maine ja tietty määrä tilastoituja otteluita. Tai no Juti ihan todistetusti vituttaa toilailuillaan (nykyisin) maajoukkueen sisälläkin. Kun täällä ollaan nostettu esille kateuskortti, niin joku tietävämpi voisi valaista löytyykö vastaavia lahjavirkoja muista suuremmista kiekkomaista?
   
 5. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Niinpä niin. Tämä Jutila-aiheinen viestiketju ehtikin olla unohduksissa jo liki kaksi vuotta, kunnes se tänä keväänä nostettiin jälleen ylös. Eli tässä keskustelussa näkyy lähinnä se, että Jatkoajan maajoukkueosiossa tarvitaan aina joku sylkykuppi, jonka päälle joka keväinen vitutus voidaan purkaa.

  Jalosen paska valmennus tai Kummolan rahanahneus ovat jo niin koluttuja aiheita, että Juti oli taas seuraava helppo kohde likaämpärien kaatamiselle, kun muuitakaan puuhamiehiä ei enää viitsitä solvata.

  Kyseessä on ehkä ristiriitainen hahmo ja hänen "palkintovirastaan" ja roolistaan joukkuejohtajana voidaa olla montaa mieltä. Palkkakin on ehkä ylimitoitettu, mutta mitä helkkarin väliä sillä nyt lopulta on? Pitäsikö Jutille antaa heti kisojen jälkeen potkut ja ottaa tilalle joku henkilö, joka hoitaa duunin ammattitaitoisemmin, ehkä jopa pienemmällä liksalla ja mieluummin niin, ettei ole koskaan ennen vieraillut Jääkiekkoliiton edustussaunassa?
   
 6. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Jos julkisuuteen ja tännekin ketjuun kirjoitetut viestit Jutin ammattitaidosta pitävät paikkansa, pitäisi.
   
 7. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Onneksi ihmisten ammattitaitoa ei määritellä Jatkiksen viestien perusteella, eikä kukaan saa myöskään potkuja Jatkiksen kaatopaikkaketjujen perusteella.

  Minua jatkuva Juti-solvaus ja ajojahti lähinnä kuvottaa, on kuvottanut monta vuotta. Vittuako se täällä kenellekään kuuluu, miten Juti hommansa hoitaa jos työn jälki on kuitenkin työnantajalle kelvannut?

  Ja mitä täällä märehditään Jutilan verotettavia ansioita? Kateusko riivaa? Onko tullut mieleen, että ehkä Jutila on niin karismaattinen koko kansan hahmo, että hän saa mainostuloista ja pr-sopimuksista itselleen rahaa eivätkä kaikki rahat tule Jääkiekkoliiton pussista. Jos ette ole huomannut, niin Juti on Lidlin mainoksissa, Juti esiintyy itseironisesti kisabiisissä ja mies toimii myös yrittäjänä. Ilmeisesti Jutin pitäisi sitten vetää jollain siivoojan palkalla, jotta nettiyhteisöt olisivat tyytyväisiä.

  Jos oikeasti muka Timo Jutilan työpanos vaikuttaisi niin negatiivisesti ja niin olennaisesti Suomen A-maajoukkueen suoritustasoon, niin sitten ei Suomi olisi ikinä voittanut 2011 kultaa Bratislavassa, jossa Jutila oli joukkueenjohtajana. Ja jos Timo Jutilan työpanos vaikuttaisi niin negatiivisesti ja niin olennaisesti Suomen A-maajoukkueen suoritustasoon, niin Suomi ei olisi ikinä voittanut sitä ensimmäistä ja ainutlaatuista kultaa vuoden 1995 kisoissa, joissa Timo Jutila oli Suomen joukkueen kapteeni.

  Kyllä se kertoo kiekkokulttuurin ja kunnioituksen puutteesta, kun ainoata kahden MM-kultamitalin kiekkovaikuttajaamme, kansallista urheiluikonia ja erästä kaikkien aikojen tärkeimmistä suomalaisista puolustajista jaksetaan jatkuvasti solvata ja mitä mielikuvituksellisimpia asioita syydetään nimettöminä nettipalstoilla miehen niskaan.

  Muulle maailmalle Jutila on IIHF:n Hall Of Famen jäsen, kahdeksat MM-kisat ja kolmet olympialaiset läpikäynyt ja yli 100 pistettä Suomen paidassa tehnyt pitkäikäinen maajoukkuekapteeni, joka on jatkanut uraansa kiekon parissa. Jatkiksen kiekkoniiloille Juti on sylkykuppi, johon voi räkiä mikäli Suomi ei voita kultaa (ja silloinkin voi klimpin tai pari rykäistä).

  Sitten toki Jutia muisteltaisiin kyynel silmässä ja kaihoisasti kaivaten, jos Juti olisi päätynyt samaa tietä kuin niin monet ex-urheilijat uransa jälkeen ja olisi kuollut ennenaikaisesti siten, että alkoholilla ja/tai masennuksella oli osuutta asiaan. Mutta jos sama mies onkin halunnut jatkaa tavalla tai toisella lajin parissa ja on saanut mahdollisuuksia ensin kommentaattorina ja sitten vaikkapa joukkueenjohtajana, niin sitten täytyykin jo kusta päälle, uskoa joka ainut nimetön väite ja huhu sekä parjata kansanmies Jutilaa siitä, että hän käyttäytyy kuin kansanmies ja vetoaa siihen suureen enemmistöön, jonka varassa jääkiekko lajina Suomessa kuitenkin on.
   
 8. Porttivahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maalivahdit
  Lainaus:
  Okei, paljonko Jutin palkka tuosta duunista on, ja minkä verran siitä duunista pitäisi maksaa?
   
 9. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  En tiedä. Kommentoinkin vain olettamusten perusteella, joita tällä palstalla on kirjoitettu.

  Lainaus:
  Ilmeisesti minulle osoitit viestisi, mutta et ilmiselvästi sisäistänyt mitä kirjoitin. Olihan siinä yksi lause. Lue vastaukseni Porttivahdille.

  Jos kirjoitukset Jatkoaika.comin keskustelupalstalla eivät pidä paikkaansa ja Juti on hyvä joukkueenjohtaja, aivan loistavaa. Ei minulla silloin ole mitään kritisoitavaa.
   
 10. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Kun ihan fiksu kirjoittaja olet, niin uskallan kysyä; Miksi Jutilan pitäisi olla jotenkin arvostelun yläpuolella? Pelaajia, tuomareita, valmentajia you name it arvostellaan jatkuvasti hyvinkin rajusti, joten miksi Jutilan tointa ei saisi asiallisesti kyseenalaistaa ilman, että heti heitetään vastareaktiomaisesti kateus, menneet saavutukset ja Myllylä kehiin? Plussana vielä ei-oo-faktaa-kortti, vaikka jokainen tietää ettei näitä juttuja tulla koskaan maajoukkueen toimesta julkisuudessa kommentoimaan.
   
 11. Lainaus:
  Miten tuo olisi mahdollista ettei kelpaisi työnantajalle? Jos se tyrii lähinnä kaikki luokkaa lapiointia suurempaa älyä vaativat hommat ja sekin kelpaa niin kysymyksesi on sikäli turha ettei sellaista tilannetta edes voi tulla eteen.

  Jos Juti olisi edes yhtään fiksu olisi se kerännyt kamansa jo kauan aikaa sitten ennen yleiseksi vitsiksi joutumista.

  Toisaalta kyllä arvostan Kummolaa joka varmaan näki ettei toi kaveri tule ikinä pärjäämään ja otti tällä tavalla huostaansa.
   
 12. Chiesa di Totti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Semo tutti parrucchieri.
  Osaisiko joku nyt faktana kertoa, mitä se Jutila on tänä vuonna oikein tyrinyt? Käsittääkseni joukkue asuu oikeassa hotellissa, ja varauksetkin olivat kunnossa.

  Milloin Juti on viimeksi oikeasti ryssinyt ja mitä on ryssinyt?
   
 13. Lainaus:
  Ei ole muuta kättä pidempään kuin keskustelua läsnäolleiden kanssa mutta tiedottaminen, hotellin varaaminen, lentojen varaaminen sekä lippujen varaaminen peliin vierekkäisille paikoille on osoittanut liian vaikeiksi tehtäviksi vuosien saatossa.

  Ihan oikean tiedottajan yksi isoimmista hommista oli muuten aikanaan kääntää Sihvosen jutut Sheddenille.
   
 14. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Asiallinen kyseenalaistus? Nimimerkki Susimies kiteyttikin tämän asian jo pari vuotta sitten. Silloin kun Suomi voitti maailmanmestaruuden, ja sen tiimoilta Jutilaa parjattiin sivukaupalla parhaiden suomalaisten kiekkoperinteiden mukaisesti.

  Lainaus:
  Juti on eri asemassa kuin pelaajat, valmentajat tai tuomarit. Juti ei ole kentällä eikä Juti ole keskiössä kun pelataan. Arvostelun yläpuolella ei Jutilankaan tarvitse olla, mutta tietääkseni Jutila on toimenkuvaansa kuuluvat asiat saanut tänäkin vuonna suoritettua, pelaajilla on katto pään päällä ja niin edelleen. Jutilan kyky hoitaa työtehtäviään ei ainakaan Bratislavassa 2011 ollut niin puutteellinen, että se olisi häirinnyt pelaajien keskittymistä ja estänyt heitä voittamasta maailmanmestaruutta.

  Ei täällä nytkään ole kenelläkään mitään todellista syytä Jutilasta kirjoitella mitään sellaista, mitä hänestä ja hänen osaamisestaan ei olisi kirjoitettu kyllästymiseen asti jo vuositolkulla. Mutta kuten Eino_Mies jo kirjoittikin, niin joka kevät tarvitaan joku sylkykuppi.

  Tänä keväänä ei Jukka Jalonenkaan voi ainakaan vielä toimia sylkykuppina eikä Jaloselle voi vaatia potkuja, koska hän lähtee itse ja ainakin toistaiseksi Suomi on pelannut joukkueen tasoon nähden yläkanttiin. Kummolastakaan ei voi oikein valittaa, koska lippukritiikistä on otettu oppia ja USA-matsiinkin pääsi pikkurahalla. Maalivahtivalmentaja Moilanenkaan ei ole todennäköisesti kaatumassa liukuportaita tai ajamassa bussia, joten siihenkään suuntaan ei voi esittää kritiikkiä. Johonkin on kuitenkin purettava tarve valittaa ja oksentaa verbaalisesti, ja se kohde on klassiseen malliin Juti.

  No, jos se ei olisi Juti, niin se olisi varmaan joukkueen huoltaja tai hieroja. Ei oltu Konnan hartioita hierottu ammattimaisesti USA-pelissä eikä tuotu lämpimiä pyyhkeitä Raannalle, joten eropaperit vain käteen ja säästyneillä rahoilla voi palkata Jääkiekkoliittoon juniorivalmentajan Pihtiputaan tyttökiekkoilijoiden F-junnuille. Miksei kukaan ajattele Suomi-kiekon tulevaisuutta? Miksei kukaan ajattele lapsia?
   
 15. Lainaus:
  Mistä sä nyt sait päähäsi että tämä olisi joku tämän kevään juttu? Eihän Juti nyt ole tyrinyt mitään erityisemmin kun ei ole enää taidettu annettu mahdollisuuksiakaan siihen ja karsittu hommia.

  Ja en minäkään ymmärrä lapsellista nimittelyä. Mutta jos haluat esimerkin keskittymisen herpaantumisesta Jutilan takia niin viime olympialaisissa pelaajat saivat selvitellä pukukopissa ennen matsin alkua minkä takia puoliso istuu toisella puolella hallia kuin pieni lapsi. Tosin olihan tehtäväkin haastava.
   
 16. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ei Jutila ole arvostelun yläpuolella, kyse on asioiden mittasuhteista. Hän on pelkkä joukkueenjohtaja joka hoitaa yksinkertaisia käytännön hommia, mutta täällä saa välillä käsityksen että hän olisi koko suomalaisen jääkiekon suurin ongelma. Varmasti noita hommia voisi tehdä paremminkin, mutta mikä sen joukkueenjohtajan merkitys mahtaa ns. isossa kuvassa olla? Onko suurta merkitystä mihinkään suuntaan?

  Olen tässä yllättänyt itse ja puolustanut Jutilaa useamman viestin verran, tärkeimpänä syynä juuri aihepiirin ylittävä kritiikki.
   
 17. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  No tässä on se Suomen jääkiekon suurin ongelma.. ei Jutila, vaan se, mitä Jutila ilmentää. Tapaa palkata Kummolan kavereita ja ansioituneita Pelaajia, kun kaiketi tehokkaimman organisaation luo palkkaamalla ammattilaisia ao. aloilta toimimaan ja hoitamaan kutakin tehtävää.


  Lainaus:
  Tehtävä isossa kuvassa? Ei varmaan kummoinenkaan, mutta pitääkö sellaistakaan etua antaa vastustajalle, jos sen voi hoitaa vielä paremmin?

  Tehdä kaikki "lite bättre" kuten Curre asian ilmaisi. Raipen tai Jutin pestit eivät osoita mitään ”haetaan paras henkilö tehtävään” mentaliteettia, vaan ”otetaan toi ex. hyvä pelaaja, kun kansa siitä tykkää”.
   
 18. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mikäli Jutilan työpaikka on Suomen jääkiekon suurin ongelma, niin aika hyvin. Kurrin aseman kyseenalaistamista en oikein ymmärrä, käsittääkseni hän on hoitanut tehtävänsä hyvin. Ja käsittääkseni Helminen on toiminut yhden kauden jääkiekkoliiton palkkalistoilla, nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Tuo kausi toi tulokseksi neljänen sijan, mikä mielestäni on vähintään tyydyttävä.

  Eli kolmikkosta Kurri, Jutila ja Helminen, ainoastaan Jutilan tehtävä voidaan jossain mielessä pitää suojatyöpaikkana. Eihän tuollaisia saisi olla, mutta siitä huolimatta niitä lähes jokaisessa suuremmassa organisaatiossa on. Jutin aseman kritisointi on ok, mutta sen saamat mittasuhteet ovat naurettavat.
   
 19. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Jutilan maine suharina perustuu aika pitkälle vain ja ainoastaan Summasen puheisiin. Niitä on sitten media tuonut esiin ja osa mediasta kun on Summasen leiriä, ei tarvitse ihmetellä Juti-dissausta. Mutta on huomattava, että jos Jutilan toilailut olisivat olleet suuria, ei hän olisi enää tuossa hommassa.
   
 20. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Mistä moinen olettamus?
   
 21. Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roihu
  Käsitys Jutin kompetenssista ei perustu Summasen puheisiin eivätkä puheiden mittasuhteet ole liian suuret niin kauan kun pitävät pääosin paikkansa. Mainitut puheet eivät välttämättä ole Liiton muiden työntekijöiden mainitseminakaan kovin eksoottisia.
   
 22. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  Heh, "Joukkueenjohtaja Timo Jutila, miten maajoukkueemme aamu on tänään käynnistynyt?" "...öööööollaan herätty... ööööja mentyööö etheenphäin..." (nilkkatulehduksen sivuoireena pahasti shammaltava puhe?).

  Kyllä Juti on ihan itse suhaillut miten sattuu monta monituista kertaa, Raato nyt vaan sattui olemaan MJ-porukasta ainoa joka tuon sanoi ääneen! JJ:n suusta ei ole julkisuudessa kuultu mitään negatiivista, mutta ei se kuulemma ole ihan putkeen mennyt viime vuosinakaan vaikka Jutin roolia ja tehtäväkenttää on pienennetty entisestään...
   
 23. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Luotammeko Jutilan tapauksessa nimettömiin lähteisiin, mutta Summasen kohdalla vaadimme tulemaan nimellä ja naamalla ulos?
   
 24. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Tähän voisi tuoda esille tapauksen syksyn 1987 Canada Cupista ja siihen valmistautumisesta. Silloin joukkueen johtajana hääri itse Kalervo Kummola ja asiat meni niin vihkoon, kuin olla ja voi. Pelaajat ristivätkin poppoon nimellä Team Sirkus Finlandia tai sinne päin. Mm. pelaajien varusteet olivat hukassa päivää ennen avausottelua. Jutila muuten taisi muistellakin tätä tapausta Leijonalegendat-sarjassa.

  Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon joukkueen suoritusta ovat haitanneeet seikat, jotka johtuvat Jutilan ammattitaidottomuudesta.

  Lisäksi tähän voisi samalla alkaa listaamaan ehdokkaita Jutilan seuraajista.
   
 25. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Miksi toimeen jossa tehtävänä on erilaisten käytännön asioiden hoito pitäisi olla ehdolla ihmisiä jotka ovat tunnettuja?