Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Joukkueenjohtaja Timo Jutila

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Maastomasto, 23.03.2010 klo 17.43.

 1. Maastomasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Pakko avata tälle aiheelle oma ketjunsa kun asiaa tasaisin väliajoin sivutaan muissa ketjuissa.

  Onko Timo Jutila turhake, joka patsastelee ja vetää nuuskaa hoitaen samalla sekundäärisiä tehtäviä joukkueenjohtajana. Vai onko hän tärkeä osa joukkuetta, joka itseasiassa hoitaa omat tehtävänsä loistavasti, tuoden jopa jotain lisäarvoa ?

  Vai onko kaveri suorastaan haitallinen joukkueelle? Tuhoaako jutimainen epäammattimaisuus koko joukkueen kovan suoritustason. Syökö Juti pelaajien nakit ja joutuuko tähtisentterikin lähtemään peliin väärällä tavalla nälkäisenä ?
   
 2. Taitopelaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, New York Rangers
  Timo Jutilan asemaa maajoukkueessa on paljon vaikeampi arvioida kuin vaikkapa päävalmentaja Jukka Jalosen. Siinä missä valmentajien suoritukset punnitaan suoraan joukkueensa sijoituksen perusteella, niin joukkueenjohtajan kohdalla ei ole mitään absoluuttista mittaria, joka kertoisi miten hommat on hoidettu.

  Se, miten voimme arvioida täältä käsin hänen suoriutumistaan tehtävistään, koostuu lähinnä toimittajien tarinoista. En tosin näe mitään syytä epäillä esimerkiksi Vesa Rantasen ja Tuomas Nyholmin kautta kantautuvia tietoja siitä, että "Juti" ei ole hommiensa tasalla. Itse maajoukkuepelaajat saati -valmentajat tuskin avaavat suutaan negatiivisessa mielessä Jutilaa kohtaan, joten suoranaista tietoa joukkueenjohtajan suorituksesta emme tule saamaan.

  Toisaalta "Timppa" on narahtanut ainakin kaksi kertaa nuuskasta maajoukkuepestinsä aikana, ja se kertoo jossain määrin epäammattimaisuudesta. Joskin asia on ainakin minun mielestäni varsin vähäpätöinen seikka, mikäli muuten asiat rullaavat niin kuin pitäävät. Lienee kuitenkin selvää, että joukkueenjohtajaa ei kovin helpolla vaihdeta. Se vaatisi valmennusjohdolta kritiikkiä Jutilaa kohtaan, ja tätä skenaariota pidän varsin kaukaisena. Pakko se on luottaa siihen, että mikäli asioissa on selkeästi parannettavaa, niin Jukka Jalonen joukkoineen puuttuu niihin epäkohtiin.
   
 3. steepler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  chelsea, The Ohio State Buckeyes
  Lainaus:
  Niin mutta ei Jalosella todennäköisesti ole valtaa Jutilaa erottaa. Kummola tässä varmaankin on tärkein henkilö, jos hän haluaa että Jutila jatkaa niin ei Jolosen kritiikillä ole välttämättä kovinkaan suurta merkitystä.

  Toki jos Jutila olisi johonkin törkeisiin väärinkäytöksiin syyllistynyt ja Jalonen voisi tästä kerätä todisteet jotka julkistaisi, niin silloin Kummola voisi olla pakotettu Jutilan irtisanomiseen, tai jos esimerkiksi uhkaisi julkistaa ne niin voisi pakottaa Kummolan irtisanomiseen. Pelkkä mahdollinen työn huono hoitaminen ei välttämättä olisi riittävää, ellei Jalonen rupeaisi johonkin vähän pidempään Jutilan vastaiseen kamppaniaan julkisuudessa tai liiton sisällä. Täysin mahdollinen lopputulos tästä olisi myös se että Jutila pysyy ja Jalonen lähtee.
   
 4. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Juti on eräänlainen joukkueen maskotti ja koko kansan klovni. Sellainen hauska nuuskaa käyttävä pulskimus, joka sattuu vielä puhumaan vähän Tamperetta.
  Juti-huumori herää aina kisojen aikaan ja oletettavasti Saksan kisat eivät ole poikkeus. Itse en ole vieläkään ymmärtänyt Jutilan roolia maajoukkueessa...onhan sillä kiva titteli, mutta mitä Juti oikeasti tekee? Joku paremmin perillä oleva kertokoon.

  Ei sillä etteikö yksi Jutila mahtuisi joukon jatkoksi, kunhan pysyy kurissa ruokajonossa.
   
 5. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Sellainen tyhmä kysymys, että onkohan Juti JKL:n palkkalistoilla ihan kokopäiväisesti / vakituisesti?

  Jos on niin ottaisin kyllä mielummin esim. päätoimisen maalivahtivalmentajan / -valmennuskouluttajan liiton leipiin ja osapäiväisen JoJon aina turnauksien yhteyteen jos Jari "työtehtävät_hakusessa_GM" Kurri ei noita hommia saa hoidettua!
   
 6. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kannatetaan. Kun kerran Kurrin toimenkuva ei ole kovin laaja, voisi GM ihan hyvin hoitaa myös jojo:n hommat. Toki tämä on vain mutua kun emme tiedä kuinka paljon jojo:n hommat Jutia työllistää. Oliko Riihiranta aikoinaan kokopäiväinen?
   
 7. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Jos tehtävinä on varata lentoja, hotelleja ja ravintoloita niin eikös siihen kannattais ottaa joku merkonomisihteeri? Varmaan hoitais hommat paremmin ja tulisi halvemmaksi. En tosin tiedä mitään Jutin palkasta, mutta eiköhän Kummolan selkää ole tullut pestyä...
   
 8. papera Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Jutilan roolista, osaamisesta ja tarpeellisuudesta saa hyvän kuvan kun yhdistää Raimo Summasen kirjassaan "Meidän päivä" kertomiin kommentteihin Jutilasta ja edellisen olympiaturnauksen jälkipyykkiin. Vaikka haluaisi suodattaakin esimerkiksi Summasen puheita, on muistettava että ammattiurheilussa kaikki ulkopuolinen häiriö vaikuttaa joukkueen suoritukseen. Pelaajat, niin ammattimaisia kuin ovatkin, antavat itselleen tekosyyn jättää sovittuja asioita tekemättä jos huomaa esimerkiksi johtoryhmän laimin lyövän tehtäviään. Tästä syystä Timo Jutila tulisi välittömästi vapauttaa kaikesta maajoukkuetoimintaan liittyvistä tehtävistä.
   
 9. Lainaus:
  Eikös Jutila kokeillut tiedottajankin hommaa jossain kisoissa ja kesken kisojen jouduttiin siihenkin palkkaamaan ulkopuolelta joku?

  Kukaan ei ole vielä missään koskaan kehunut Jutilan kompetenssia, mutta päinvastaisia juttuja ovat lähteet väärällään. Ilmeisesti Kummolan kanssa ollaan joskus lyöty kättä päälle saunassa ja selusta on turvattu niin kauan kuin Kale vallan kahvassa roikkuu. Vanha jäärä on jo niin auringonlaskussa ettei edes välitä siitä kuinka Jutila lyttää omaakin mainetta. Mutta maksaisi sen palkan kotiin niin kaikki olisivat tyytyväisiä, vaikka Jutila ei tunnu edes tajuavan omaa naurettavuuttaan.
   
 10. Chiesa di Totti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Semo tutti parrucchieri.
  Lainaus:
  No voihan olla, että GM hoitaa jo joukkueen johtajan hommat, eli varailee lennot ja hotellit. Ainakin tämmöistä juttua on kuulunut, tiedä sitten totuutta.
   
 11. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Jutila siirtyy muihin hommiin

  No eipä tarvi enää jatkossa kirota Jutin toimia joukkuuenjohtajan hommissa. Täällä lisää tietoa asiasta. =)
   
 12. JPriest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Pitkään velloneet huhut siis pitivät tälläkertaa paikkansa.

  Jutilalle kaikkea hyvää Detroitiin. Ny rillataa! tän kunniaks.
   
 13. jannet85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL-Jokerit, Minnesota Wild,Florida Panthers
  Lainaus:
  Heh Heh:)
  Jatkoajan sivustolta oikein hyvä aprillipila!!Repesin täysin! Tämä on vaan liian hyvää ollakseen totta. Ken Hollandin pitäisi olla neljän promillen humalassa tai huumehöyryissä, mikäli voisi vakavalla naamalla tuollaisia mielipiteitä Jutista kertoa :=)
   
 14. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Ehkä paras oli tuo Bertuzzin kommentti !!
   
 15. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllähän tuo hymähdytti. Sinällään se kertoo aika surullista tarinaa Jutilan "imagosta" ja uskottavuudesta. Ketä naurattaisi vastaava juttu, vaikkapa Erkka Westerlundista tai Jarmo Kekäläisestä?

  No, ehkäpä Juti on huippumies omassa työssään, Leijonien joukkueenjohtajana. Mistä sitä tietää...
   
 16. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Huh, melkein meni läpi. Onneksi tämä kuva on todellinen!
   
 17. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
 18. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Hyvä, että tekee sentään jotain hyödyllistä. Tota kuvaa kun katsoo niin jotenkin islantilaisessa yhdistyy ulkonäöllisesti Jutila ja Kurri. Kaverilla voitaisiin siis hyvin korvata kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
   
 19. Ei kai täällä vaan irvailla legendaarisen maailmanmestarin kustannuksella? Jos vertaa Hexiin nykyistä joukkueenjohtajaa niin onhan hän mittavampi ilman muuta mutta molemmat ei olekkaan maailmanmestareita. Ja nykyiselle jojolle oli sosiaalinen pakko (ja tilauskin) saada jotain muuta puuhaa/säännölliset tulot ettei aktiiviuran jälkeen homma mene ihan törpöttelyksi. Mutta, mutta; miksei hänen "bodylanguage" ole linjassa aikasemman urheilullisen menestyksen kanssa?
   
 20. Alejandro Jäsen

  Eiköhän Jutin rooli ole jo tullut selväksi.

  Linkki vie youtubeen.
   
 21. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  MIKÄ ON JUTIN ROOLI??

  Lainaus:
  Kukas muu näki eilen sen pätkän, jossa Kurri istui juttelemaan Mertarannan kanssa?? Jari kertoi GM:n tehtävistään eli pelaajatarkkailusta jne, mutta kertoi myös tutustuvansa ja perehtyvänsä joukkueen hotelleihin, halleihin, matkareitteihin jne jne. Eivätkö nämä jos mitkä ole nimenomaan jojon hommia?? Ainakin muistan satavarmasti, että Hexin aikana näin oli.

  Mitä Juti siis tekee joukkueessa? Vai tekeekö mitään?
   
 22. kaimarin kantis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kyse oli härskistä valtapelistä, jolla ei ole mitään tekemistä suomalaisen jääkiekon etujen kanssa. Timo Jutila suunnitteli vakavissaan kansanedustajaehdokkuutta kevään 2003 vaaleja silmällä pitäen. Laajaa kansansuosiota nauttivana Timo olisi voinut saadakin mukavasti ääniä.

  Jatkokaudelle tuolloin tähdännyt jo istuva kansandustaja Kalervo Kummola osasi kuitenkin laskea yhteen 1 + 1. Kummolakin oli valittu Pirkanmaalta, ja tuskin kaksi näkyvää jääkiekkovaikuttajaa pääsisi läpi samasta puolueesta samassa vaalipiirissä, tuumi Kale. Ehkä Timo nappaisi Kalen "kiekkosmies" -kiintiöpaikan Pirkanmaalta. Niinpä tehtiin kaikkien aikojen lehmänkauppa: Timo lupaa luopua ehdokkuudesta, mutta saa vastalahjaksi palkkioviran maajoukkueesta.

  Vastaus ketjussa olevaan kysymykseen: Kyllä, Jutila on todellakin täydellinen turhake maajoukkueessa, hän on siellä vain poliittisen kabinettipelin sivutuotteena.

  Ei järjestely kuitenkaan auttanut Kummolaa: ei päässyt läpi 2003, vaikka pahin kilpailija oli pelattu sivuun.
   
 23. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Kyseinen pätkä löytyy myös YLEn Areenasta

  Kurri Mertarannan klinikalla | Jkiekon MM 2011 | Toista | YLE Areena | yle.fi
   
 24. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Kurri tutustuu ja perehtyy reissuillaan 5 tähden hotelleihin ja bisnesluokan lentolippuihin, että osaa varoitella niiden suuria kustannuksia Jutilalle, joka varaa sitten Leijona-joukkueelle edullisemmat liput eri hotelleihin ja lennoille kuin ne palvelut, joita Kurri on käyttänyt. Tämä Kurrin ja Jutilan saumaton yhteistyö tuo suuria säästöjä vuodessa. Jää rahaa muuhun Leijonien toimintaan, kuten kutsuvieraiden kestittämiseen isojen kisojen aikana aitioissa, Suomen pelien aikana.
   
 25. mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
  Onneksi Suomen juniori tuotanto on tällä hetkellä niin kovaa luokkaa, että siihen ei missään nimessä kannata palkata ketään ammattitaitoista suunnannäyttäjää vaan voimme hyvillä mielin katsella näitä Kalen saunakavereita "tärkeissä" rooleissa sikariportaassa.