Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Joukkueenjohtaja Timo Jutila

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Maastomasto, 23.03.2010 klo 17.43.

 1. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  Meikäläisen visio => maajoukkueella on GM jonka alaisuudessa toimii erinäisiä päteviä ihmisiä matkanjärjestäjinä, logistiikan parissa jne. Ja Kurri ei ole mielestäni oikea kaveri tuohon GM:n rooliin, enemmänkin apukoutsin apukoutsi... Toki jotkut maajoukkueet pärjäävät ilman GM:ää, miksei Suomikin, päävalmentaja kun joukkueen loppukädessä valitsee.
   
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Minusta on turha jäädä jumiin nimityksiin, tärkeintä on ryhmän toimivuus. Ja Kurrin rooli Jalosen ryhmässä on selkeästi arvostettu, tuskin häntä muuten olisi siirretty hyökkääjiä peluuttamaan. Enkä oikein usko, että Kale olisi tämän nimityksen määrännyt.

  Enkä ymmärrä Kurrin roolin väheksymistä NHL:n suuntaan, sillä aika vaikea on löytää suomalaisista Kurria arvostetumpaa persoonaa NHL:n ympyröissä. On aivan eriasia kun Kurri soittaa jonkun NHL-seuran johtajalle kuin soittaja olisi esimerkiksi Jukka Jalonen.
   
 3. J.Rita Jäsen

  Lainaus:
  Tietääkö joku mitä Kurrin NHL-rooliin sisältyy kun Jere Lehtinen on päätetty ottaa mukaan pitämään yhteyttä pelaajiin?
   
 4. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Eikö Lehtisen rooli ole enemmän pelien seuraaminen aitiosta ja yhteydenpito muuhun valmennukseen pelien aikana? Lisäksi olla siinä ohessa olla pr-henkilö sponsoritilaisuuksissa muistelemassa Stanley Cupin voittoa ja uraa Modanon ketjussa. Siinä samalla, jos pari kolme kertaa soittelee NHL-pelaajille, niin ok.

  Ja miksi NHL-pelaajiin pitäisi yleensäkään olla kauden aikana yhteydessä? Kyllä ne halukkaat sieltä tiedetään jo etukäteen ja kun halukkaiden NHL-pelaajien seuralla pelit on loppu, voidaan kysyä, kiinnostaako.

  Suomessa maajoukkueen toiminta on päävalmentajavetoinen. Kanadassa taas toiminta on puhtaasti GM-vetoinen. Suomessa päävalmentaja valitsee joukkueen ja vastaa valinnoista loppuun saakka, Kanadassa GM:n sana painaa erittäin paljon pelaaja-ja valmentajavalinnoissa.

  Jos taas Jutilan suurin vahvuus on olla leppoisa seuramies eikä juuri muuta, lienee kuitenkin suoriutunut tehtävistään vähintään tyydyttävästi, koska edelleen on hommaansa hoitamassa.
   
 5. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  niin onkin. Junnutoiminnassa on herätty jne.

  Mutta en puhu vain MM joukkueen valinnoista. Ne ovat vain amatöörivalintojen ”kärkeä". Kurrillakaan ei ollut valintahetkellä mitään kompetenssia hommansa, vaan kun Kanada valitsi Grezkyn, Kummola valitsi Kurrin. Hyvin on kaiketi mies onnistunut... Helminen oli katastrofi, vasta nyt tehtiin hyvä ratkaisu, kun suht meritoitunut valmentaja valittiin useammaksi vuodeksi nuoreten MM peräsimeen.

  Naisten maajoukkue oli puolivuotta ilman valmentajaa, kun Kummolan kaveripoppoo ei saanut (viitsinyt, eivät välittäneet) valittua valmentajaa. Tästä avautunut maajoukkuemaalivahti tylytettiin suoraan Kummolan suulla "ei varmaan tartte pelailla enää". Shedden farssi.. you name it.

  Jääkiekkoliiton avainpaikoille tehtävät valinnat eivät kauheasti heijastele ammattitaitoisesta toiminnasta. Juti on siinä yksi esimerkki muiden joukossa.

  Kännissä kuin käki asemassa, jossa pitäisi huolehtia joukkueesta.. ei jatkoa.. paitsi kiekkoliitossa ”nilkkatulehduksen” jälkeen by Kummola.

  Ei nyt kanttaisi kuitenkaan pyrkiä maalamaan mustaa valkoiseksi, kun jokainen voi Gooletta ihan itse miten Kummolan Kiekkoliitto toimii.
   
 6. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tässä keskustelussa puhutaan hyvin värikkäillä ilmaisuilla, vaikka kyseessä on varsin marginaaliset valinnat.

  1. Shedden farssi.

  Tämä on mielestäni P. Sihvosen hyvin markkinoima illuusio, mitään farssia ei ollut. Sheddenin valmennuskausi toi pronssia Suomeen ja Jalonen jatkoi suunnitellusti MM-kultaan. Ainahan voidaan valmentaja valinnoista vääntää, mutta ei tuo valinta nyt mitään farssin määritelmää jälkikäteen katsottuna täytä.

  2. Helmisen valinta

  Ensinnäkin täytyy muistaa, että 20-vuotiaiden päävalmentajan paikka ei ole huippuvalmentajien ensimmäinen tavoite. Kiven tapaus ei ole mitenkään poikkeava, sillä sopimuksen teon yhteydssä näytti siltä, että epäonnistunut SM-liigavalmentaja saa suojatyöpaikan liitosta.

  Helminen on nuorten maajoukkueessa hyvin tyyppillinen valmentaja, kokematon kaveri hakee kannuksia parempia töitä varten. Itse kisat olivat muistaakseni yhtä maalivahdin virhetä vaille täysosuma. Tähän pätee sama kuin Sheddeniin, aina voidaan valinnalla spekuloida, mutta menestys tuskin jäi Helmisestä kiinni.

  3. Naisten maajoukkue

  Kummolan mediataidot nyt ovat mitä ovat, mutta aika vaikea naisille on kunnon valmentajaa löytää, koska tehtävän kiinnostus on heikko.
   
 7. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Mielestäni Kiven pesti U20-joukkueen peräsimessä sinetöityi vasta nyt keväällä, jolloin Karri ei kyllä enää mikään "failure" ollut.

  Joskus KalPa-sarjan aikoihinko sopimus tehtiinkään vai milloin..(?)
   
 8. Kental Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins
  Lainaus:
  Häh? Kelpo materiaalilla liikkeellä olleella joukkueella ei ollut tuossa turnauksessa minkäänlaista pelitapaa. Niinkin korkealle kuin neljänneksi pääsy oli kiinni täysin muutamista starayksilöistä sekä ennen kaikkea siitä, että Aittokallio vei käytännössä jokaisessa olennaisessa pelissä vastustajan veskaria ihan satanolla. "Yhtä maalivahdin virhettä vaille täysosuma", vaikka kirjaimellisesti katsottuna pitääkin paikkansa, on todella harhaanjohtavasti sanottu kun hävitään välierä rankkareilla 3-2 laukausten ollessa kaverille 58-24. Siis viisikymmentäkahdeksan. Aittokallio oli ryöstämässä tuota peliä jyrän alla olleelle Suomelle ennen tuota yhtä valitettavaa virhettä. Ja siellä jyrän alla oltiin koska joukkueella ei ollut minkäänlaista pelitapaa. Eli totta hitossa menestys jäi kiinni nimenomaan Helmisestä ja hänen valmennustiimistään. Helmisen pesti oli iso virhe jolla hassattiin noissa kisoissa hyvä ikäluokka ja tulikuuma maalivahti, mutta Raipen onneksi tämä toinen Ipan mies pelasti hänen kasvonsa.

  Itse asiassa jo alkulohkosta jatkoon pääsemisen varmistaneissa USA- ja Tshekki-peleissä vastustaja vei kenttäpeliä hienokseltaan tai vähän selvemminkin, mutta Aittokallio otti yhteenlasketuista 75 vedosta 74 kiinni, seassa melkoisia gamesavereita. Niitä hän joutui tekemään koska joukkueella ei ollut minkäänlaista pelitapaa.

  Ihan näin korjauksena näistä U20-valinnoista, Jutilasta ei joukkueen ulkopuolelta voine sanoa muuta kuin että eihän tuo ulkopuolelle hyvältä näytä eivätkä Summasen kertomukset anna ruusuista kuvaa, mutta toisaalta Summanen on Summanen ja jos kaveri todellisuudessa hoitaa hommansa niin mikäs siinä.
   
 9. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Sopimus julkaistiin 22.3., mutta oli solmittuna huomattavasti aikaisemmin. Vai, kuvitteletko, että Kivi halusi tässä kohtaa uraansa sitoa itsensä Suomen Nuorten maajoukkueeseen?
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Edelleen 20-vuotiaiden valmentajan paikka ei ole tänä päivänä kovien valmentajien himoama paikka vaan joko nuorten valmentajien näyttöpaikka tai entisten SM-liigavalmentajien välivuosi. Helminen oli tuollainen valmentaja, seuraavana vuonna liigassa. Hän ei ollut mitenkään erikoinen valmentaja, mutta ei ole valintana mitenkään poikkeus. Jortikka, Rindell, Pajuoja...
   
 11. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Tästä meillä on sitten eri tietoa, koska itse olen kuullut, että Kiven sopimusneuvottelut U20-jengin valmentajaksi olisivat olleet todella lyhyet/nopeat.

  Vaikea sanoa Kiven omista motiiveista sitoutua, mutta uskon ja toivon, että ainakin nuorten maajoukkue jää tästä diilistä voitolle, vrt. Raipe&pelikirja sekä Kiva-Harri&Raivo-Tomek.
   
 12. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Karri on varmasti sitoutunut tehtäväänsä, se kuuluu hänen luonteeseensa. Mestarivalmentajana olisi vaan ollut ehkä kovempiakin paikkoja ja palkkoja tarjolla.
   
 13. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  No just joo... Raipe hyppäsi U20-käskijäksi vailla minkäänlaista päävalmentajakokemusta miltään tasolta ja valmennustausta ylipäätään ennen pestiä oli vuosi liigaa ja kaksi U20:stä apuvalmentajana. Keneen esim. vaikkapa viimeisen vuosikymmenen U20-valmentajista (Jortikka, Aravirta, Marjamäki, Dufva, Rautakorpi, Tolvanen, Westerlund...) Helminen on verrattavissa, jos kerran ihan normivalinta oli? Marjamäelläkin oli ns. tuoreena kasvona takana kahdeksan kautta päävalmentajana A-C-junnuissa, 3,5 vuotta apuvalmentajana liigassa ja vuosi samoissa hommissa U20:ssä. Helmisen liigaura päävalmentajana puolestaan oli Ilveksen talouden sanelema pakkorako ja viimeistään osoitti mihin Helmisen taidot päävalmentajana riittävät toistaiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2013 klo 18.17
 14. J.Rita Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä Lehtisen roolia. Leijonat.fi:n mukaan ei kuulu johtoryhmään, mutta Jalonen taisi Hjalliksen haastattelussa todeta Jeren hoitavan yhteydenpidon NHL-jätkiin. Hyvä niin.

  Tuon johtoryhmälistan mukaan Numminenkin on pelaajatarkkailija, joten päävalmentaja, Kurri, Lehtinen ja Numminen hoitavat ilmeisesti 25:n Pohjois-Amerikassa pelaavan suomalaispelaajan seuraamisen.

  Käytännössähän homma menee niin, että lähes jokainen NHL:ssä pelaava suomalaispelaaja on maajoukkueajankohtainen, joten liveskouttaamiselle ei ole akuuttia tarvetta.

  Lainaus:
  Kyllä, mutta kun maajoukkue on päävalmentajavetoinen, niin mihin tarvitaan GM:ia? Kurrille löytyisi taatusti paikka PR-miehenä, antaako GM-titteli sitten sponsorien kaipaaman uskottavuuden?

  Mielestäni GM:n pitäisi osallistua lajin kehitykseen ja julkiseen keskusteluun, onko Kurrilta koskaan, Summenen-kommenttia lukuun ottamatta, nähty kantaaottavaa ulostuloa? Kurrin rooli on minulle täysi arvoitus.
   
 15. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pari vuotta sitten, kun jossain YLE:n MM-kisahaastattelussa Kurrilta kysyttiin kuvausta hänen roolistaan, niin Kurrilla oli vähän ongelmia vastata siihen. Kuitenkin pelaajat ovat haastatteluissa kehuneet sitä, että Kurri on joukkueen arjessa mukana ja kaikesta päätellen myös ainakin Jalonen arvostaa suuresti Kurrin läsnäoloa, mitä ikinä hän tekeekään.

  Lähinnä Kurri taitaa olla tuollainen tukihenkilö ja GM vain revittiin jostain, kun joku nimike hänelle piti saada. Eihän Kurri varmastikaan varsinainen GM ole, mutta se on kansainvälinen ja arvokkaalta kuulostava nimike.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2013 klo 19.46
 16. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Niin, mainitsen nyt vielä kerran, että juuri tuossa haastattelussa Kurri ilmeisesti vahingossa (?) lipsautti, että vastaa myös monen sortin käytännön asioista, hotellimajoituksista, kuljetuksista etc.

  Tämä sai ainakin minut varpaisilleni ja ihmettelinkin tässä samassa ketjussa, mikä tässä tapauksessa on joukkueenjohtaja Timo Jutilan toimenkuva.
   
 17. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Plus kun ns. kritiikki keskittyy lähinnä oletettuihin ja yhden kohta 10 vuotta vanhoja potkujaan käsittelemättömän moniong... eh, "värikkään valmentajapersoonan" maanisesti levittämiin huhuihin, kadearvailuihin palkasta ja ulkonäköön tyyliin nuuskaava läskikasa, alkaa Jutilaa asemineen an sich nolona pitävilläkin tulla mieleen, mikä se suurin ongelma tässä on. Ja kenellä.

  On tietysti mielenkiintoista, että Suomesta löytyy kasakaupalla mitaleja ja MM-kullan voittanut maajoukkue, jonka tekeminen on ainutlaatuisesti täysin riippuvainen joukkuejohtajasta ja ko. henkilön halvaannuttama. Annamunkaikkikestää.
   
 18. J.Rita Jäsen

  Kurri ja Jutila ovat mukavia miehiä, joille on hoidettu liiton hommia, ilmeisesti varsin maltillista korvausta vastaan. Miehet saattavat hyvinkin tuoda pöytään enemmän kuin siitä ottavat.

  Suurin ongelma on siinä, että kaverihenki myös heijastuu maajoukkueen uskottavuuteen. Olympiakauden päävalmentajaksi liitto joutui ottamaan jo valmentamisen lopettaneen Westerlundin ja NHL-pelaajien lisäksi jotkut KHL-pelaajatkin kieltäytyvät MM-kutsusta. Jotain tarttis tehrä.

  Jos vaikkapa logistiikassa jatkuvasti on ongelmia, niin ymmärrän hyvin että se vaikuttaa huippupelaajien kiinnostukseen muutenkin jo väljähtänyttä MM-turnausta kohtaan.
   
 19. Migron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Riihiranta olisi kyllä voinut pitää Jutille jonkin perehdytyskurssin joukkueenjohtajan hommiin Timon valinnan jälkeen tai ainakaan minä en muista Riihirannan ajoilta kovin montaa tapausta jossa tämä olisi vetänyt pressan vieressä nuuskaa, mennyt eteenpäin ja kohti lonkkatulehdusta tai ehkä tärkeimpänä ei sentään laulanut.
   
 20. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  6000-7000 euroa kuussa maltillinen korvaus? Samalla kun junnumaajoukkueiden apukoutsit joutuvat tekemään duuniansa käytännössä kilometrikorvauksin?
   
 21. Lainaus:
  Mä olen kuullut kaikki jutut kyllä muualta kuin Summaselta. Siitä tiedän pelkästään sen että halusi Kurrin ja Jutilan ulos. Kaikki muu Jutilan tyriminen on tullut muualta joukkueen sisältä vuosien saatossa. Vähän käy tietysti sääliksikin kun osa pelaajistakin naureskelee sille.
   
 22. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Sihvosen luoma? Mitä osaa Sihvonen tässä esitti? …muuta kuin amatöörimäistä journalismia kiukutellessaan tiedotustilaisuudessa.

  Kyse oli viimevuosisadan johtamiskulttuurin ilmentymästä, jossa oma idea jyrätään läpi sanoo muut toimijat mitä tahansa. Tehdään erikoinen järjestely, jossa selvästi myös Kaveripiirin intressit (Hjallis ja itse asiassa sitä kautta myös itse Kale) hyötyvät.

  Avoimeksi tätä prosessia ei voi kutsua. Sama johtamistapa oli esillä Summasen casen tapauksessa, jossa Kale joutui kuitenkin perääntymään Summasen käyttäytyessä täysin asiattomasti.

  Lainaus:
  No olisi edes Valmentajan tavoite…

  Helminen palkattiin Kummalan tuntemana henkilönä, pitkäaikaisena maajoukkuepalaajana (vrt. Jutila) ilman mitään valmentajakoulutusta tai kokemusta Päävalmentajaksi toiseksi korkeimmalle valmentajapallille Kiekkoliitossa.

  Valinnan perusteet eivät voi olla valmennuksellisista ansioista tai koulutuksesta kumpuavia. Ei ammattimaisesti toimiva organisaatio tee valintoja tämmöisillä perusteilla.  Lainaus:
  Kiinnostus tehtävään heikko? Eli suomessa ei ole työttömiä valmentajia, joille raha kelpaisi?

  Paskapuhetta. Kyse on arvostuksesta ja halusta, sekä ammattitaidosta rekrytoida henkilöitä.


  … aikas puuhastelulta hommat ovat vaikuttaneet Kalen viimeisen kymppivuoden aikana. Perustunee valta-aseman korostumisesta ja vallan korruptiovaikutuksen yhteissummasta. Kale ei voi mielestään tehdä väärin ja vain joo joo miehet kelpaa kabinettiin. Näin käy helposti ihan missä tahansa johtotehtävissä, kun valta kasaantuu ja kestää liian pitkään.
   
 23. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Kukaan järjissään oleva ei ole kiistänyt yllä olevaa - ja pikemmin viime 15-20:n kuin kymppivuoden aikana. Mutta kun se ei ole Timo Jutilan vika. (Eikä Sheddenin, Summasen tai naapurin kissan, vaan Kummolan itsensä - ja jossain määrin myös yksituumaisen hierarkiseen idioottikulttuuriin jämähtäneen Jääkiekkoliiton/kiekkopiirien, jossa järjestelmäuskovaiset äijät eivät muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta osaa tai uskalla ajatella itse.)

  Edelleen: Jutila voi olla monessa mielessä nolo ja taitamaton hahmo, mutta marginaalinen merkitykseltään maajoukkueessa. Jos haluaa (aiheesta) puuttua Kummolan nimityksiin ja tekemisiin, osoite on Kummola itse.
  Ihmisen ulkonäköön ym. habitukseen menevät huutelut taas kertovat aina eniten siitä, että esittäjältä ovat loppu sekä asia-argumentit että käytöstavat.
   
 24. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
 25. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla