Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

  • 768 461
  • 4 271
Tila
Viestiketju on suljettu.

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Tällä kaudella patapaidassa on moni kaveri pelannut alle odotusten, mutta pahin pettymys henkilökohtaisesti on ollut Aleksi Rekonen. Sopimus jatkuu kuitenkin vielä ensi kauden, joten parempaa on toivottava loppukaudesta ja ensi vuonna.

Mikä täällä on näkemys, pitäisikö Rekosesta yrittää hankkiutua eroon, sovitella suosiolla esim. ensi kauden kolmosvitjaan vai kenties rohkeasti annettava vielä mahdollisuus tulosyksikössä? Itse olen lähestulkoon jo sitä mieltä, että Ässien ja Rekosen kannalta parasta olisi, jos miehelle kävisi "jarnokärjet" eli lähtisi yrittämään ja onnistumaan itselleen sopivammassa ympäristössä.
En ainakaan itse lähtisi Rekosta tuomitsemaan ikuiseksi flopiksi yhden huonon kauden perusteella. Kaudet eivät ole kopioita toisistaan niin pelaajien kuin joukkueidenkaan suhteen ja seuraava kausi voi olla aivan erilainen niin hyvässä kuin pahassa. Eiköhän Rekoselle paikka löydy kolmesta ensimmäisestä ketjusta eikä hänestä ole mikään pakko päästä eroon.

Minusta pelaajien myymistä ja sopimusten purkamista yleensäkin mietitään liikaa, kun hahmotellaan tulevaisuuden joukkuetta. Onnistuneista pelaajista ei yleensä haluta luopua ja epäonnistuneet pelaajat eivät halua lähteä, koska todennäköisesti eivät saisi yhtä hyvää sopimusta muualta. Yleensä joukkueisiin halutaan jatkuvuutta ja sitä ei palvele, että useampivuotisia sopimuksia pyritään purkamaan ensimmäisen vuoden jälkeen, että tilalle voitaisiin hankkia taas uusia pelaajia. Jos joku pelaaja ei ensimmäisellä kaudella oikein täytä odotuksia, voi jo seuraava kausi olla ihan huippukausi, jos pelaajalla yleensäkään on ominaisuuksia ja potentiaalia.

Kaikki pelaajasiirrot vaativat pelaajan suostumuksen eikä epäonnistuneelle pelaajalle varmasti ole helppo löytää uutta palkanmaksajaa. Seuran mainekin kärsii pelaajien silmissä, jos kovin innokkaasti ollaan aina hankkiutumassa pelaajista eroon. Sopimuksen purkaminen vaatii yhteisymmärrykseen pääsemistä pelaajan kanssa. Toisin sanoen pelaaja haluaa korvauksen työpaikastaan luopumisesta eikä halua jäädä tappiolle. Jos nyt sitten yhdelle pelaajalle joudutaan maksamaan, että hänestä päästään eroon ja voidaan palkata tilalle joku vähän halvempi uusi arpa, joka voi myös epäonnistua, niin tuskinpa tuossa voitolle pääsee.

Salmisen, Taimen tai Kärjen siirrolla toiseen joukkueeseen tai sopimuksen purkamisella voisi saada aikaiseksi kohtalaisen merkittävä säästöjä, mutta heidän lähtönsä heikentäisi merkittävästi joukkuueen tasoa. Vuorisalon, Kivenmäen, Peltomäen tai Ketolan lähtö ei vaikuttaisi tämän hetken joukkueen iskukykyyn, mutta siitä ei juuri olisi taloudellista hyötyä. Salmela ja Rekonen käyvät ihan hyvin ensi kaudelle runkopelaajiksi ja tuskin heidän siirtonsa tai sopimuksen purkaminen toisi mitään lisäarvoa. Joukkueessa kuitenkin on niitäkin, joiden sopimukset päättyvät tähän kauteen ja heidän tilalleen voi hankkia uusia pelaajia.

Minusta seuran ei kannata pyrkiä eroon pelaajista, ellei kyse ole taloudellisen pakon määräämästä säästöstä tai joukkueen ilmapiirin suojelemisesta. Keskitason runkopelaajien sopimusten purkaminen siksi, että odotukset eivät aivan täyttyneet, on mielestäni aivan turhaa. Parempi keskittyä oleelliseen eli nykyisten pelaajien kehittämiseen ja uusien pelaajien kartoittamiseen ja hankkimiseen eikä miettiä miten nykyisistä pääsisi eroon.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ennen nimiä pitäisi miettiä mitä ominaisuuksia ensi kauden joukkueeseen tarvittaisiin. Aika helppo on sanoa, että kaksinkamppailu voimaa tarvitaan rutkasti lisää ja nykykiekossa se tulee lähinnä kovan luisteluvoiman kautta. Luisteluvoimalla pystyt vähintään hankkimaan edun kaksinkamppailuun tai aika usein pystyt voittamaan kiekon ilman varsinaista kamppailua liikkeen ollessa kunnossa. Tämän kauden Ässissä ei ole yhtään pelaaja joka erottuisi liigatasolla liikkeen ja sitä kautta kaksinkamppailuiden voittajana. Tätä kautta vastustajat pystyvät helposti puolustamaan Ässiä vastaan pitämällä kiekkoa ja syömään Ässien hyökkäyspelin yksinkertaisesti sillä, että kiekonhallinta on kamppailuista toiseen vastustajalla. Ässien hyökkäykset lähtevät liian usein joko vaihdon loppuvaiheessa tai sitten äärimmäisen hitaalla lähdöllä, jotta kentästä on edes osa ehditty vaihtaa, ikävä kyllä vastustaja on myös vaihtanut pelaajat ja ryhmittynyt Ässien hyökkäystä varten.

Hankittavat pelaajat pitäisi olla tyyppeinä Daniel Brodinin tai Simon Suorannan tyyppisiä, isokokoisia ja tietyn fyysisen perusvalmiuden omaavia. Toinen erinomaisen iso asia on luisteluvoimaa ja fyysisyyttä kehittävä harjoittelu, kattaen niin kesän kuin kauden aikaisen toiminnan. On helppo sanoa, että viimeisten vuosien aikana Ässissä on onnistuttu syyystä tai toisesta tappamaan harvinaisen nopeasti tänne muutamissa tapauksissa onnistuneesti hankittu luistelevoimainen aihio. Esimerkkeinä viime aikoina keskustelua herättänyt Jere Seppälä tai vaikkapa yllä mainittu Simon Suoranta. Kumpikin herroista pystyi dominoimaan kenttää luistelullaan Porin ensimmäisen kauden alkupuolella, mutta siitä eteenpäin suunta oli alaspäin. Loukkaantumiset selittävät asiaa osittain, mutta vääjämättä tulee mieleen, että olisiko asia sittenkin niin, että vanhat edelliset seurat pohjat yhdistettynä Porin keppeään harjoitteluun saivat aikaan lyhytaikaisen lentokelin, mutta pitkällä tähtäimellä suunta kääntyi alaspäin. Hetkinen, täällähän oli Jyrki Aho ja liigan kovin harjoittelu, vai oliko sitten kuitenkaan oikeasti edes liigan keskitason vaatimustaso? Yli 40-vuotias valmentaja pystyi tekemään ison osan harjoituksista itse, Jarno Kärjen hyppy Ahon koulusta Rautakorven leiriin kaatui fysiikan puutteisiin, jne...

Joka tapauksessa pitää hankkia fysiikkaa pelaajamarkkinoilta ja ottaa selville miten tänä päivänä jääkiekkoilijan kuuluu harjoitella. Toinen iso kulmakivi harjoittelussa tulisi olla aivan uusi suhtautuminen erikoistilanteisiin ja miten niitä tulisi nyky jääkiekossa pelata. Pienen seuran ainoa mahdollisuus on olla edelläkävijä erikoistilanteiden pelaamisessa ja erikoistilanteiksi miellän aloitukset, yli- ja alivoimat, ottelun ensimmäiset ja viimeiset minuutit jne. 5-5 pelissä ottelun sisällä ei suuria eroja tehdä ja Paden aikana tämä suorittaminen on ollut ihan hyvää, erikoistilanteiden kuseminen aiheuttaa sitten sen perimmäisen ongelman, että pisteitä ei vain tule riittävästi.

Luulisin, että maailmalla on saatavissa hyvinkin paljon edellä olevaan määrittelyyn sopivia pelaajia, joista juuri kukaan tällä palstalla ei ole edes kuullut. Yksinkertaisesti Ässillä ei ole varaa hankkia valmiita pelaajia, vaan pitää löytää hyviä tuntemattomia aihioita, Lenni Killinen oli esimerkki hyvästä hausta. Niminä on paljon helpompi luetella niitä, joille pitää sanoa kiitos, mutta ei-kiitos. Eli Jussi Rynnäs ei ole Ässille järkevä vaihtoehto, varmasti kallis, mutta kestääkö pää Ässissä pelaamisen paineita, Kärpissä hyviä jaksoja runkosarjassa, mutta play-offissa yleensä pudonnut aina kakkoseksi. Porissa pelättävissä, että normaali runkosarjapeli vastaa jännittävyydeltään finaalia Kärpissä. Matti Kuparinen, ei vain sovi nyky liigakiekkoon vaikka yleensä parhaimillaan isoissa peleissä, mutta niihin peleihin pitää ensin päästä. Sitten samaan nippuun nimet Kolehmainen, Marjamäki, Yonkman, jne, tämän kauden 3 miljoonan budjetilla koottu JYP kertoo mitä tämän tyypin kavereilla saa aikaan nykyliigassa.
Puhut paljon asiaa! Tärkein pala tälle kokonaisuudella on valmentaja, joka osaa laittaa sen isokokoisen, taitavan ja nopean pelaajan tekemään asiat joukkueen kanssa yhdessä, järkevästi. Sen jälkeen tarvitaan maalivahti, joka tekee huippusuorituksia, sillä varsinkaan Ässien kaltainen pienen budjetin joukkue ei menesty ilman huippuvahtia.
Itse kallistuisin Tirkkosen palkkaamiseen...
 

Pataatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata, rispektit Saipalle ja Spåralle. TML
Tällä kaudella patapaidassa on moni kaveri pelannut alle odotusten, mutta pahin pettymys henkilökohtaisesti on ollut Aleksi Rekonen. Sopimus jatkuu kuitenkin vielä ensi kauden, joten parempaa on toivottava loppukaudesta ja ensi vuonna.

Mikä täällä on näkemys, pitäisikö Rekosesta yrittää hankkiutua eroon, sovitella suosiolla esim. ensi kauden kolmosvitjaan vai kenties rohkeasti annettava vielä mahdollisuus tulosyksikössä? Itse olen lähestulkoon jo sitä mieltä, että Ässien ja Rekosen kannalta parasta olisi, jos miehelle kävisi "jarnokärjet" eli lähtisi yrittämään ja onnistumaan itselleen sopivammassa ympäristössä.
No ei missään tapauksessa eroon. Kuka oli Padan paras pistemies siihen saakka kun Jepu oli mukana. Mielestäni se oli Rekonen, en ole tarkistanut, ei siis faktaa. Rekosella on puutteensa, kuten kaikilla, mutta jos keskellä olisi pelannut joku luovampi kaveri kuin esim. Makkonen, joka oli syyskuussa aivan kipsissä. Olisi jälki saattanut olla aivan toista. Uskon vahvasti että Jepun rinnalla olisi vetänyt täysin toisentyyppisen kauden. Jepulla kun on se huippuhyökkääjän ominaisuus, että tekee ketjukavereistaan kykyjään parempia. Jepua keskelle ei saada, mutta joku hyvä haku ehkä kuitenkin ensi kaudelle.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kattelin että lugun kakkosmaalivahdilla olis sopimus katkolla. Siitä meille ykkösmolari pariks vuodeks kehittymään NHL-pelaajaks? Toki vaatis myös uuden maalivahtivalmentajan, nykyisen ei tulisi olla missään tekemisissä jääkiekkomaalivahtien kanssa.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ennen nimiä pitäisi miettiä mitä ominaisuuksia ensi kauden joukkueeseen tarvittaisiin. Aika helppo on sanoa, että kaksinkamppailu voimaa tarvitaan rutkasti lisää ja nykykiekossa se tulee lähinnä kovan luisteluvoiman kautta. Luisteluvoimalla pystyt vähintään hankkimaan edun kaksinkamppailuun tai aika usein pystyt voittamaan kiekon ilman varsinaista kamppailua liikkeen ollessa kunnossa. Tämän kauden Ässissä ei ole yhtään pelaaja joka erottuisi liigatasolla liikkeen ja sitä kautta kaksinkamppailuiden voittajana. Tätä kautta vastustajat pystyvät helposti puolustamaan Ässiä vastaan pitämällä kiekkoa ja syömään Ässien hyökkäyspelin yksinkertaisesti sillä, että kiekonhallinta on kamppailuista toiseen vastustajalla. Ässien hyökkäykset lähtevät liian usein joko vaihdon loppuvaiheessa tai sitten äärimmäisen hitaalla lähdöllä, jotta kentästä on edes osa ehditty vaihtaa, ikävä kyllä vastustaja on myös vaihtanut pelaajat ja ryhmittynyt Ässien hyökkäystä varten.

Hankittavat pelaajat pitäisi olla tyyppeinä Daniel Brodinin tai Simon Suorannan tyyppisiä, isokokoisia ja tietyn fyysisen perusvalmiuden omaavia. Toinen erinomaisen iso asia on luisteluvoimaa ja fyysisyyttä kehittävä harjoittelu, kattaen niin kesän kuin kauden aikaisen toiminnan. On helppo sanoa, että viimeisten vuosien aikana Ässissä on onnistuttu syyystä tai toisesta tappamaan harvinaisen nopeasti tänne muutamissa tapauksissa onnistuneesti hankittu luistelevoimainen aihio. Esimerkkeinä viime aikoina keskustelua herättänyt Jere Seppälä tai vaikkapa yllä mainittu Simon Suoranta. Kumpikin herroista pystyi dominoimaan kenttää luistelullaan Porin ensimmäisen kauden alkupuolella, mutta siitä eteenpäin suunta oli alaspäin. Loukkaantumiset selittävät asiaa osittain, mutta vääjämättä tulee mieleen, että olisiko asia sittenkin niin, että vanhat edelliset seurat pohjat yhdistettynä Porin keppeään harjoitteluun saivat aikaan lyhytaikaisen lentokelin, mutta pitkällä tähtäimellä suunta kääntyi alaspäin. Hetkinen, täällähän oli Jyrki Aho ja liigan kovin harjoittelu, vai oliko sitten kuitenkaan oikeasti edes liigan keskitason vaatimustaso? Yli 40-vuotias valmentaja pystyi tekemään ison osan harjoituksista itse, Jarno Kärjen hyppy Ahon koulusta Rautakorven leiriin kaatui fysiikan puutteisiin, jne...

Joka tapauksessa pitää hankkia fysiikkaa pelaajamarkkinoilta ja ottaa selville miten tänä päivänä jääkiekkoilijan kuuluu harjoitella. Toinen iso kulmakivi harjoittelussa tulisi olla aivan uusi suhtautuminen erikoistilanteisiin ja miten niitä tulisi nyky jääkiekossa pelata. Pienen seuran ainoa mahdollisuus on olla edelläkävijä erikoistilanteiden pelaamisessa ja erikoistilanteiksi miellän aloitukset, yli- ja alivoimat, ottelun ensimmäiset ja viimeiset minuutit jne. 5-5 pelissä ottelun sisällä ei suuria eroja tehdä ja Paden aikana tämä suorittaminen on ollut ihan hyvää, erikoistilanteiden kuseminen aiheuttaa sitten sen perimmäisen ongelman, että pisteitä ei vain tule riittävästi.

Luulisin, että maailmalla on saatavissa hyvinkin paljon edellä olevaan määrittelyyn sopivia pelaajia, joista juuri kukaan tällä palstalla ei ole edes kuullut. Yksinkertaisesti Ässillä ei ole varaa hankkia valmiita pelaajia, vaan pitää löytää hyviä tuntemattomia aihioita, Lenni Killinen oli esimerkki hyvästä hausta. Niminä on paljon helpompi luetella niitä, joille pitää sanoa kiitos, mutta ei-kiitos. Eli Jussi Rynnäs ei ole Ässille järkevä vaihtoehto, varmasti kallis, mutta kestääkö pää Ässissä pelaamisen paineita, Kärpissä hyviä jaksoja runkosarjassa, mutta play-offissa yleensä pudonnut aina kakkoseksi. Porissa pelättävissä, että normaali runkosarjapeli vastaa jännittävyydeltään finaalia Kärpissä. Matti Kuparinen, ei vain sovi nyky liigakiekkoon vaikka yleensä parhaimillaan isoissa peleissä, mutta niihin peleihin pitää ensin päästä. Sitten samaan nippuun nimet Kolehmainen, Marjamäki, Yonkman, jne, tämän kauden 3 miljoonan budjetilla koottu JYP kertoo mitä tämän tyypin kavereilla saa aikaan nykyliigassa.

Hieno nähdä @vero kirjoituksesi pitkästä aikaa palstalla. Monesta asiasta olen samaa mieltä, mutta pariin kohtaan ajattelin tarttua. Kerttulan tehtävä on sitten vetää näistä kooste ja toimia sen mukaan ;)

Olen samaa mieltä, että Ässät tarvitsee nopeutta ja kaksinkamppailu voimaa tulevaisuudessa selkeästi lisää. En silti lähtisi myöskään tuomitsemaan kaikkia hitaampia pelaajia tyyliin; Kuparinen ja Marjamäki. Helpot esimerkit. Kyllähän kentässä muutama nopea pelaaja helpottaa näiden tekemistä, joten silloin taaseen heidän tyylisteen pelaajien vahvuudet tulisi esille?

Seppälä nousi tuossa esimerkiksi liittyen Ässien ja Ahon tekemisiin. Mielestäni siinä kyllä kumoat samalla tuon, että suolaat Ahon treenauttamista liian löysäksi? Kirjoitat, että pohjat oli tehty toisaalla. Olihan ne joo. Bluesissa ja Ahon alaisuudessa. Olisiko siis Aho tullut Bluesista Poriin ja muuttanut metodinsa täysin löysemmiksi? Silti vieläkin on potilaita ”nivusosastolla”. En todellakaan sano etteikö Aho olisi virheitä tehnyt, mutta Seppälä ei kyllä mene esimerkistä. Emme taatusti ole vieläkään kuulleet koko totuutta Ahon Ässäajoista ja tuskin tulemme koskaan kuulemaankaan. Milloin on vedetty liian löysästi ja milloin liian kovaa. Lähes yhtä monta mieltä kuin kirjoittajaa.

Myös erikoistilanteista olen kanssasi samaa mieltä. Siihen on saatava uudistuksia. Itse lähtisin kyllä juurikin ”uusien” näkemyksien tuomisesta, mutta ei siinä kyllå polkupyörää tarvitse uusiksi keksiä. Niitäkin yrityksiä on olut ja harvemmin onnistuu.

Rynnäksen kohdalla taaseen olen vähän eri mieltä. Ässät tarvitsee joukkueeseensa maalivahdin joka voi toisinaan voittaa yksin pelejä. Se on fakta. Rynnäs on arvokas, kyllä. Mutta on hän myös aikalailla parasta mitä Ässiin on saatavilla. Muut saman tasoiset maalivahdit eivät Poriin tule ja Rynnäs taaseen porilaisena voisi hyvinkin tulla. Vaikka arvokas olisikin. Jos Ässillä olisi tiedossa maalivahti joka ensi kaudella tekee läpimurtonsa, niin hyvä. Ja äkkiä sopimus. Mutta en valitettavsti usko hetkeäkään, että näin olisi. Kestääkö pää vai ei, tuo nyt on hiukan keittiöpsykologiaa, jossa johtopäätökset vedetty ehkä aika pienellä otannalla? Ei epäonnistuminen jossain pelissä aina päästä johdu. Ja vaikka olisi johtunutkin, niin henkinenkin kantti voi kehittyä. Kärpissä ollut Rynnäksen kannalta siitä epäkiitollinen tilanne, että on ollut sitten se kova toinen veskari, joka tarttunut tilaisuuteen. Aika monessa muussa seurassa Rynnäs olis sen huonommankin pelin jälkeen jatkanut, kenties onnistunutkin, eikä kukaan enää muistaisi niitä epäonnistumisia

Eikä Rynnästä siksi, että on porilainen, mutta siksi, että lienee saatavissa olevista paras, koska se on porilainen.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Ennen Wirtasta koittaisin naarata Eloa ja Saippuaa takas Ässiin. Saippua on yleispelaaja, joka voi stuntata ihan missä ketjussa tahansa, ja Elo on tunnetusti maalintekotaitoinen kaveri. Wirtanen ei ole missään vaiheessa profiloitunut ykkössentteriksi vaan enempi Saippuan tapainen puolustusorientoitunut pelaaja.
Rendulic on puhdas laituri ja hänelle en kyllä näe sijaa majatalossa.
Joskus olisi aika lopettaa haikailu entisten pelaajien perään, on niitä tuhatpäin muitakin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Puhut paljon asiaa! Tärkein pala tälle kokonaisuudella on valmentaja, joka osaa laittaa sen isokokoisen, taitavan ja nopean pelaajan tekemään asiat joukkueen kanssa yhdessä, järkevästi. Sen jälkeen tarvitaan maalivahti, joka tekee huippusuorituksia, sillä varsinkaan Ässien kaltainen pienen budjetin joukkue ei menesty ilman huippuvahtia.
Itse kallistuisin Tirkkosen palkkaamiseen...
Joo, enhän itsekään lähtisi valittamaan, jos Ässien kokoonpano olisi täynnä iso kokoisia, taitavia ja nopeita pelaajia :D, mutta vaikea uskoa, että tuohon päästäisiin. Jos pienellä budjetilla halutaan pärjätä, niin silloin näillä hankinnoilla on yleensä joku heikkois.... ellei niitä sitten alta värväämään pitkällä sopimuksella jo 16-19 vuotiaina. Eikä tämäkään taktiikka huonolta kuulostaisi, mutta tässäkin toimintamallissa keskeiseksi teemaksi nousee tuo mainitsemasi valmennus. Onneksi Ässät on itsekin tiedotteessaan kertonut tiedostavansa sen, että pelaajakehitys on Ässissä ollut vajaata ja organisaatiota pyritään vahvistamaan tältä osin palkkaamalla taitovalmentajia ja lisäksi henkilökohtainen fysiikkavalmennus aloitetaan nuorempana.

Todellisuudessa me joudutaan tulevaisuudessakin värväämään aika monen kirjavia pelaajia, joilla on erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia. Mun mielestä me tarvitaan ennen kaikkea valmentaja, joka ymmärtää pelaajien erilaisuuden ja osaa valmentaa heitä yksilökohtaisesti pelamaan mahdollisimman hyvin joukkueen eteen. Taito-ominaisuuksien jatkuva kehittäminen on erittäin tärkeää, mutta itse nostaisin vielä enemmän tikunnokkaan pelitaidot. En tiedä, tarkoitetaanko Suomessa pelitaidoista puhuttaessa yleensä kykyä ymmärtää viisikkotaktiikoita ja trappipelaamisen saloja, mutta itse nostaisin keskiöön tilannekohtaiset pelitaidot. Hyvä lätkä kuitenkin lähtee liikkeelle siitä, että tilannekohtainen suorittaminen on laadukasta, älykästä ja ennakoivaa. Ässäläisillä on jo vuosien ajan ollut tilannekohtainen työkalupakki jotenkin ihan perhanaan tyhjä ja siksi joukkuepeli on näyttänyt todella heikolta.

Edellä mainittu ilmenee siten, että yksinkertaisissakin tilanteissa suorittaminen on epävarmaa ja hidasta, kun ei vain yksinkertaisesti ilmeisesti oikeasti osata. Ylivoimissa tämä näkyy kaikkein selvimmin. Se on se kenttä, missä kaikilla on hyvin pitäisi olla hyvin pieni osa-alue, jossa sitten on muutama eri ratkaisumalli, jota eri tilanteissa suoritetaan erittäin laadukkaasti... Mutta ei... ylivoimassa ei näy mitään sapluunaa... tai no, siis näkyy se, että annetaan kiekko Sakkelle ja Sakke hakee Kärkeä neliön läpi... Tai sitten uusimpana variaationa sakke syöttää Jyrille ja Jyri laukoo joka kerta.... Siis voi vittu... oikeesti. Eikö tää organisaatio ja pelaajat yhtään häpeä tuota? Voisko joku oikeesti ottaa ryhtiliikkeen ja ottaa vastuun tuon ylivoimataktiikan luomisesta? Ja siihen piirtää yksilökohtaiset ohjeistukset?

Oikeesti rupee kyl ottamaan aivoon se kuinka paskaa ja välinpitämätöntä toi Ässien touhu on. Jos ei seuraava organisaatiomuutokset uuden valmennuksen kera näytä ens kaudella merkkejä siitä, että aletaan reeneissä tekemään oikeita asioita, niin kyl mun kiinnostus seuraa kohtaan loppuu siihen... ei vaan enää kiinnosta katsoa pelistä ymmärtämättömien amatöörien puuhastelua.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Siispä jatkokysymyksenä teille, onko Rekonen ensi kaudella yksi meidän top6 palasista?

En lähde arvailemaan, kun on niin monen asian summa. Riippuu ihan siitä kuinka hyvin Rekosen peli lähtee syksyllä kulkemaan, kuinka monta ja kuinka kovia hyökkääjiä joukkueeseen hankitaan ja miten valmentaja antaa luottoa. Kovatasoisessa joukkueessa Rekonen saattaa olla kolmosessa ja heikossa joukkueessa ykkösessä. Vähän heiveröiseltä Rekonen vielä tuntuu, mutta on kuitenkin toisinaan osoittanut ihan hyvää pelikäsitystä ja syöttökykyä ainakin ylivoimalla, joten kaipa hänestä voi tulosyksikköihinkin olla. Toivottavasti Rekonen pelaa ensi kaudella paremmin kuin koskaan ennen eikä silti ole Ässien TOP-6 hyökkääjä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Hieno nähdä @vero kirjoituksesi pitkästä aikaa palstalla. Monesta asiasta olen samaa mieltä, mutta pariin kohtaan ajattelin tarttua. Kerttulan tehtävä on sitten vetää näistä kooste ja toimia sen mukaan ;)

Olen samaa mieltä, että Ässät tarvitsee nopeutta ja kaksinkamppailu voimaa tulevaisuudessa selkeästi lisää. En silti lähtisi myöskään tuomitsemaan kaikkia hitaampia pelaajia tyyliin; Kuparinen ja Marjamäki. Helpot esimerkit. Kyllähän kentässä muutama nopea pelaaja helpottaa näiden tekemistä, joten silloin taaseen heidän tyylisteen pelaajien vahvuudet tulisi esille?

Seppälä nousi tuossa esimerkiksi liittyen Ässien ja Ahon tekemisiin. Mielestäni siinä kyllä kumoat samalla tuon, että suolaat Ahon treenauttamista liian löysäksi? Kirjoitat, että pohjat oli tehty toisaalla. Olihan ne joo. Bluesissa ja Ahon alaisuudessa. Olisiko siis Aho tullut Bluesista Poriin ja muuttanut metodinsa täysin löysemmiksi? Silti vieläkin on potilaita ”nivusosastolla”. En todellakaan sano etteikö Aho olisi virheitä tehnyt, mutta Seppälä ei kyllä mene esimerkistä. Emme taatusti ole vieläkään kuulleet koko totuutta Ahon Ässäajoista ja tuskin tulemme koskaan kuulemaankaan. Milloin on vedetty liian löysästi ja milloin liian kovaa. Lähes yhtä monta mieltä kuin kirjoittajaa.

Myös erikoistilanteista olen kanssasi samaa mieltä. Siihen on saatava uudistuksia. Itse lähtisin kyllä juurikin ”uusien” näkemyksien tuomisesta, mutta ei siinä kyllå polkupyörää tarvitse uusiksi keksiä. Niitäkin yrityksiä on olut ja harvemmin onnistuu.

Rynnäksen kohdalla taaseen olen vähän eri mieltä. Ässät tarvitsee joukkueeseensa maalivahdin joka voi toisinaan voittaa yksin pelejä. Se on fakta. Rynnäs on arvokas, kyllä. Mutta on hän myös aikalailla parasta mitä Ässiin on saatavilla. Muut saman tasoiset maalivahdit eivät Poriin tule ja Rynnäs taaseen porilaisena voisi hyvinkin tulla. Vaikka arvokas olisikin. Jos Ässillä olisi tiedossa maalivahti joka ensi kaudella tekee läpimurtonsa, niin hyvä. Ja äkkiä sopimus. Mutta en valitettavsti usko hetkeäkään, että näin olisi. Kestääkö pää vai ei, tuo nyt on hiukan keittiöpsykologiaa, jossa johtopäätökset vedetty ehkä aika pienellä otannalla? Ei epäonnistuminen jossain pelissä aina päästä johdu. Ja vaikka olisi johtunutkin, niin henkinenkin kantti voi kehittyä. Kärpissä ollut Rynnäksen kannalta siitä epäkiitollinen tilanne, että on ollut sitten se kova toinen veskari, joka tarttunut tilaisuuteen. Aika monessa muussa seurassa Rynnäs olis sen huonommankin pelin jälkeen jatkanut, kenties onnistunutkin, eikä kukaan enää muistaisi niitä epäonnistumisia

Eikä Rynnästä siksi, että on porilainen, mutta siksi, että lienee saatavissa olevista paras, koska se on porilainen.
Tuosta nopeusasiasta haluaisin vielä mainita, että jäällä nähtävä pelaajien konkreettinen nopeus on usen hyvin eri, kuin mitä pelaajien nopeus olisi, jos he esim. Osallistuisivat luistelukilpailuihin.

Hyvin valmennetut joukkueet näyttävät "aina" nopeammilta kuin huonosti valmennetut. Ja puhun nyt siis enemmän yksilökohtaisesta pelivalmentamisesta enkä fysiikka- / luisteluvalmennuksesta. Isoja nopeuseroja syntyy pelinlukemisesta, ennakoinnista ja itsevarmuuden tuomasta rentoudesta. Myös se vaikuttaa isosti, käytätkö pelissä jäällä vietetyn ajan pääosin etuperin luistellen, vai muutaman neliön alueella pyörien vastustajan liikkeitä seuraten, sekä takaperin luistellen.
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ennen Wirtasta koittaisin naarata Eloa ja Saippuaa takas Ässiin. Saippua on yleispelaaja, joka voi stuntata ihan missä ketjussa tahansa, ja Elo on tunnetusti maalintekotaitoinen kaveri. Wirtanen ei ole missään vaiheessa profiloitunut ykkössentteriksi vaan enempi Saippuan tapainen puolustusorientoitunut pelaaja.
Rendulic on puhdas laituri ja hänelle en kyllä näe sijaa majatalossa.

Petteri Wirtanen olisi juurikin loistava haku Salmisen sentteriksi koska osaa puolustushommat. Lisäksi tarvitaan hyviä aloittajia jotka pystyvät kaapimaan kiekot omille 60% varmuudella. Ei se Aki Uusikartanokaan mikään kiekollinen virtuoosi ollut kun Kuusela - Kivenmäen välissä pelasi aikoinaan ja Wirtanen on juurikin nykypäivän Aki Uusikartano.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Kerttulan on ihan pakko, siis oikeasti ihan pakko, niillä kuuluisilla suhteillaan hommata meillä pari tekijämiestäkin. Ei voi pelkkää porilaista ja juniorijoukkuetta olla. Jos meinaa Liigassa päästä edes sääleihin, pitää uskoa, että Kerttula saa meille ne puuttuvat palaset.

En ole Sallisen veljesten suuri ystävä, mutta sieltä tosiaan olisi mainio monipuolinen mj-statuksen haku ilmassa. Wirtanenkin roolissaan huikean hyvä. Brodinit ovat mennen talven lumia, uutta matoa koukkuun.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen samaa mieltä, että Ässät tarvitsee nopeutta ja kaksinkamppailu voimaa tulevaisuudessa selkeästi lisää. En silti lähtisi myöskään tuomitsemaan kaikkia hitaampia pelaajia tyyliin; Kuparinen ja Marjamäki. Helpot esimerkit. Kyllähän kentässä muutama nopea pelaaja helpottaa näiden tekemistä, joten silloin taaseen heidän tyylisteen pelaajien vahvuudet tulisi esille?

Samaa mieltä, kaikkien pelaajien ei tarvitse olla muotista iso ja nopea, mutta Ässillä on joka tapauksessa tätä " pieni ja hidas" osastoa kiinni sopimuksissa jo seuraavillekin kausille. Esimerkiksi Salmisen ja Kärjen väliin tekisi terää löytää nopeampi ja kaksinkamppailuvoimaisempi sentteri kuin Tiivola, tavoitteena ajatus lisätä ketjun kiekonhallintaa ajallisesti sekä luoda Salmiselle sekä Kärjelle se puoli metriä lisää tilaa. Melkein sanoisin, että uusi sentteri voisi olla jopa aikamoinen puukäsi, kunhan vain toisi aimo annoksen fyysisyyttä.

Seppälä nousi tuossa esimerkiksi liittyen Ässien ja Ahon tekemisiin. Mielestäni siinä kyllä kumoat samalla tuon, että suolaat Ahon treenauttamista liian löysäksi? Kirjoitat, että pohjat oli tehty toisaalla. Olihan ne joo. Bluesissa ja Ahon alaisuudessa. Olisiko siis Aho tullut Bluesista Poriin ja muuttanut metodinsa täysin löysemmiksi? Silti vieläkin on potilaita ”nivusosastolla”. En todellakaan sano etteikö Aho olisi virheitä tehnyt, mutta Seppälä ei kyllä mene esimerkistä. Emme taatusti ole vieläkään kuulleet koko totuutta Ahon Ässäajoista ja tuskin tulemme koskaan kuulemaankaan. Milloin on vedetty liian löysästi ja milloin liian kovaa. Lähes yhtä monta mieltä kuin kirjoittajaa.

Ahon harjoitukset ja niiden sisältö ovat vain ääneen ajattelua, mitään faktaa ei ole taustalla. Ihmettelen vain mitä esimerkiksi tapahtui Seppälälle, joka oli aivan ylivoimainen jalalla Poriin tullessaan. Ahon Espoon viimeisten kausien joukkueista on aika moni pelaaja noussut ainakin liigatasolla lähes tähdeksi, esimerkkejä Suomela ja Kangasniemi, joten kyllä Aho siellä teki oikeita asioita. Onko sitten niin, että Espoon nuori, tavoitteellinen ja suht homogeeninen pelaajamassa oli helpompi porukka viedä eteenpäin? Joka tapauksessa Ässien kannalta avain kysymys on miten seuraavien kausien aikana pystytään Porissa kehittämään pelaajien fysiikkaa vähintään liigan keskitasolla ilman puolen porukan pitkiä sairastupa aikoja? Sinällään kun aletaan puhua huippu-urheilusta, miksi en jääkiekkoa vielä ihan miellä, on selvää, että loukkaantumiset torpedoivat monta lupaavaa uraa vaikka kaikki tehdään periaatteessa ihan oikein ja tarvitaan riittävää massaa, josta löytyy sitten joku riittävän lahjakas ja onnekas välttämään liialliset loukkaantumiset. Mielessä on myös isosti kysymys, onko nykyisellä lääkäriportaalla edes murto-osaa tietoa jääkiekkoilijoiden vammoista ja niiden hoidosta verratuna herroihin Hakkiluoto ja Korhonen. Sama pätee fyssariosastoon verrattuna Maliin.

Myös erikoistilanteista olen kanssasi samaa mieltä. Siihen on saatava uudistuksia. Itse lähtisin kyllä juurikin ”uusien” näkemyksien tuomisesta, mutta ei siinä kyllå polkupyörää tarvitse uusiksi keksiä. Niitäkin yrityksiä on olut ja harvemmin onnistuu.

Tässä kohtaa voisin itse asiassa keksiä pallon uudestaan. Ilmeisesti viime kesänä ja alkukaudesta esimerkiksi ei juuri ylivoimaa harjoiteltu, vaan luotettiin pelaajien sopivan keskenään mitä tehdään. Vähän karrikoidusti, jos jätettäisiin viisi-viisi pelaajien selkärangan varaan, tyyliin pysy omissa maalin ja kiekon välissä ja kiekon saadessasi heitä se lasin kautta keskialueelle ja iso ajallinen panostus erikoistilanteisiin siten, että joukko vaihtoehtoisia toimintamalleja olisi hierottu pelaajien selkärangaan ja jokainen pelaaja tietäisi etukäteen mitä yritetään tehdä ja mitä minun pitää tehdä. Nyt ylivoimassa näyttää siltä, että annetaan Salmisen yrittää taikoa jotain ja Kärki yrittää hakea lavan auki, muut lähinnä katselevat. Tämä on toiminut ihan hyvin 5-3 pelissä, koska kiistattomasti Salminen on taitava ja Kärki on hyvä maalintekijä, mutta neljää vastustajaa vastaan tilaa ei enää ole, vaan se tila pitäisi tehdä etukäteen harjoiteluilla tempuilla, josta tällä hetkellä ei ole mitään hajua. Tämän koko hajatelman takana on näkemys siitä, että Pade tiivisti puolustuspelaamisen muutamalla harjoituksella, mutta erikoistilanteiden parantaminen vaatii paljon enemmän työtä ja mitään oikotietä ei ole onneen.

Rynnäksen kohdalla taaseen olen vähän eri mieltä. Ässät tarvitsee joukkueeseensa maalivahdin joka voi toisinaan voittaa yksin pelejä. Se on fakta. Rynnäs on arvokas, kyllä. Mutta on hän myös aikalailla parasta mitä Ässiin on saatavilla. Muut saman tasoiset maalivahdit eivät Poriin tule ja Rynnäs taaseen porilaisena voisi hyvinkin tulla. Vaikka arvokas olisikin. Jos Ässillä olisi tiedossa maalivahti joka ensi kaudella tekee läpimurtonsa, niin hyvä. Ja äkkiä sopimus. Mutta en valitettavsti usko hetkeäkään, että näin olisi. Kestääkö pää vai ei, tuo nyt on hiukan keittiöpsykologiaa, jossa johtopäätökset vedetty ehkä aika pienellä otannalla? Ei epäonnistuminen jossain pelissä aina päästä johdu. Ja vaikka olisi johtunutkin, niin henkinenkin kantti voi kehittyä. Kärpissä ollut Rynnäksen kannalta siitä epäkiitollinen tilanne, että on ollut sitten se kova toinen veskari, joka tarttunut tilaisuuteen. Aika monessa muussa seurassa Rynnäs olis sen huonommankin pelin jälkeen jatkanut, kenties onnistunutkin, eikä kukaan enää muistaisi niitä epäonnistumisia

Eikä Rynnästä siksi, että on porilainen, mutta siksi, että lienee saatavissa olevista paras, koska se on porilainen.

Kyllä Rynnäs tietysti kelpaa myös minulle ja on varmasti ainakin hyvin motivoitunut onnistumaan Ässissä. Toisaalta maalivahdin tontti on se potentiaalisin paikka säästää onnistuneesti rahaa muille kriittisille pelipaikoille, tyyliin Raanta ei ollut liigan kallein maalivahti, mutta paras oli. Tässä kohtaa myös huolestuttaa, onko Rosendahl oikeasti liigatason maalivahtivalmentaja, koska muiden maalivahtien kanssa Raantaa lukuunottamatta on ollut aika hiljaista.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ahon Espoon viimeisten kausien joukkueista on aika moni pelaaja noussut ainakin liigatasolla lähes tähdeksi, esimerkkejä Suomela ja Kangasniemi, joten kyllä Aho siellä teki oikeita asioita.
Suomela ja Kangasniemi aika huonoja esimerkkejä, koska Ahon rooli heidän uralla on hyvin pieni. Kumpikin nousi joukkueeseen vasta Espoon viimeisellä kaudella, kun pelaajakato alkoi. Lehterän luomuksia molemmat.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kerttulan on ihan pakko, siis oikeasti ihan pakko, niillä kuuluisilla suhteillaan hommata meillä pari tekijämiestäkin. Ei voi pelkkää porilaista ja juniorijoukkuetta olla. Jos meinaa Liigassa päästä edes sääleihin, pitää uskoa, että Kerttula saa meille ne puuttuvat palaset.

Totta kai Kerttula aloittaa omista kontakteistaan, onhan se nyt selvä. Siksi olen sanonut sen Patrik Virran monta kertaa, koska Kerttula hänet tällä kaudella kerran hankki Örebrohon, ennen kuin siirtyi Ässiin (tai eikös hän nyt Örebron riveistä Ässiin siirtynyt, vai onko ollut työttömänä tämän syksyn ajan ennen tätä?), eli suora kontakti Virtaan on olemassa. Ja Virralle tekisi hyvää hakea uusi vauhti kotimaan liigasta, kun tämä kausi ulkomailla ei ole onnistunut.. ja mikäs sen parempi kuin ykkössentterin rooli Ässissä
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Petteri Wirtanen olisi juurikin loistava haku Salmisen sentteriksi koska osaa puolustushommat. Lisäksi tarvitaan hyviä aloittajia jotka pystyvät kaapimaan kiekot omille 60% varmuudella. Ei se Aki Uusikartanokaan mikään kiekollinen virtuoosi ollut kun Kuusela - Kivenmäen välissä pelasi aikoinaan ja Wirtanen on juurikin nykypäivän Aki Uusikartano.

Sinällään hyvä pointti tämä vertaus AUKiin. Mutta kyllähän ykkössentterin pitää loistaa nimenomaan sinne hyökkäyssuuntaan ja kantaa oma vastuunsa maalinteosta(kin). Se puolustusorientoituneisuus on lähes aina pois sieltä hyökkäyspäästä.

Fernando Nolonso tuolla aiemmin linjasi että Ässien ei pidä hommata ketään seurassa aiemmin pelannutta pelaajaa vaan mieluummin hakea näitä "kehityskelpoisia" Peter Astoneita ja David Bararukeja P-Amerikasta.... Itse lähtisin tuollaiselle lottoamislinjalle vain poikkeustapauksessa.

Niemi, Joensuu, Saippua ja Elo on ne TOP4 pelaajaa, jotka pitäisi saada jossain vaiheessa kotiutettua. Ja mieluummin ennen 40-vuotissyntymäpäiviään.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Verolla on tavan mukaan varsin hyviä pointteja. Olen jo jonkin aikaa ollut kohtuu varma että Rosendahl ei ole mikään mv-valmennuksen guru ja vaihto Lehtoseen nähden oli iso askel taaksepäin. Mutta kun niitä todella osaavia mv-valmentajia ei vain tahdo olla. Ruusendaalin jälkeen olisin taipuvainen palkkaamaan sille tontille jonkun entisen huippumaalivahdin. Martin Brodeur ei varmaankaan ole käytettävissä mutta Juuso Riksman tai toinen Tarkin veljeksistä voisi ehkä ollakin naarattavissa.
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rosendahlista puheen ollen, jatkuuko miehellä sopimus tämän kauden jälkeen vai päättyykö se ensi keväänä? Asia tuli yhtäkkiä mieleen hänestä puhuttaessa.

Rosendahlilla on vielä ensi kauden kattava sopimus. Oma mielipide ko herrasta, että on saanut jonkin verran kehitettyä Andya ja Kiviahoa, mutta ensi kauden jälkeen voisi hakea uuden mv-koutsin.
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En lähde arvailemaan, kun on niin monen asian summa. Riippuu ihan siitä kuinka hyvin Rekosen peli lähtee syksyllä kulkemaan, kuinka monta ja kuinka kovia hyökkääjiä joukkueeseen hankitaan ja miten valmentaja antaa luottoa. Kovatasoisessa joukkueessa Rekonen saattaa olla kolmosessa ja heikossa joukkueessa ykkösessä. Vähän heiveröiseltä Rekonen vielä tuntuu, mutta on kuitenkin toisinaan osoittanut ihan hyvää pelikäsitystä ja syöttökykyä ainakin ylivoimalla, joten kaipa hänestä voi tulosyksikköihinkin olla. Toivottavasti Rekonen pelaa ensi kaudella paremmin kuin koskaan ennen eikä silti ole Ässien TOP-6 hyökkääjä.

GP G A TP PPG PIM +/-
248 32 37 69 0.28 72 -9

Siinä Rekosen tilastot liigauralta. Parhaalla kaudella 28 pistettä 60 peliin. Itse en näe että Rekosesta kuoriutuisi 40 tehopisteen top 6 pelaajaa. Tämänkin 100k€ olisi ollut parempi sijoittaa laatupelaajaan. Kysymys että heikkenisikö Ässien tulosyksilöt jos näitä 100k€ miehiä jätettäisiin pois ja kallispalkkaisten huipunveljesten kanssa pelaisi oma halpa juniori kuten Kivenmäki tai Killinen? Jos näistä Rekosista säästyisi sen 70-80k€ niin huipuille olisi varaa myös maksaa ja mahdollisuus saada heitä Poriin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Yksi monista täällä esiintyvistä paikkaansa pitämättömistä "totuuksista" .
Mikähän säkin olet sanomaan siitä mikä on paikkaansa pitämätön ja mikä ei. Ehkä joku voi oikeasti tietää joukkueen asioita.

Ja onhan tuo nyt ihan silmin nähtävä asia että Kärjen fysiikka on puutteellinen.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No nyt on jo varsinainen hokimanageri kyseessä!

Miten ihmeessä saat haaveilurosteriisi mahtumaan miehet: Juhola, Juusela, Peltola, Taimi, Salmela, Peltomäki, Vuorisalo, Kojo ja kirsikkana kakun päällä Kiviaho!

Vaikka kuinka mielelläni näkisinkin pikku-kotkan tulevaisuudessa patanutussa, niin fakta vain on, että voittavaksi veskariksi hän on liian pieni.
Taimi, Salmela, Peltomäki, Vuorisalo, kaikki nuo ovat ensi kauden sopimuksella ässissä. Laskin sen, että satsataan molariin, ykkössentteriin ja muutamaan kokeneempaan heppuun. Olisi kai tuonne voinut heitellä vaikka Crosbyä tai Malte Strömvallia tms. Joku realistisuus kuitenkin oli ajatuksissa. Oikeasti en usko, että paljon tästä kovempaa rosteria edes nykyään saataisiin. Tsekkaillaan asiaa, sitten kun alkaa se ensi kauden rosteri jokseenkin muodostumaan, monia huteja voi tulla ja aina niitä, jotka eivät jollekin kelpaa. Toiveena olisi, että tänne saataisiin vaikka Rynnäs, Kuparinen, Marjamäki, joku fyysinen pakki, maalipyssy sekä viivatykki. Eero Elo voisi olla maalipyssy ja Matushkin tai Lofqvist viivapyssy ja joku isäntäkin puolustukseen voisi löytyä vaikka Pohjois-Amerikasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös