Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2017–2018

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Uncle Ben, 27.10.2016 klo 14.52.

 1. Kurmuuttaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalikka
  Tavi hyvä. Joukkue on niin nuori (kaivuri ainoa yli 30 v.), että tuo kärkisentteri on kokeneempaa sorttia, veikkaan. Kun 2 kanukkiarpaa jo on, on myös kotimainen. Sikäli kuin tulee liigasta, niin paras veikkaukseni on Tero Koskiranta, jolla ei tietääkseni ensi kauden joukkuetta ainakaan julkisesti vielä ole. Mahdollisuuksien rajoissa Lassi Kokkala, jos voidaan kärkiketjun mieheksi suoraan rankata, tai Matias Sointu, joka sopisi oivasti pieni ja pehmeä -teemaan.

  Edit. Omiin korviini ei ole kuulunut myöskään Ässien Kerälän ja Paakkolanvaaran ensi kauden osoitetta. Uskon ja varsinkin toivon, että kumpikaan ei ole KalPan listoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017 klo 12.34
 2. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Kun katsoo liigassa vapaina olevia ykkössenttereitä, niin eipä siellä montaa jo tasonsa osoittanutta ole tarjolla. Sanoisin, että Justin Hodgman +Tero Koskiranta ja Matti Järvinen ehkä. Eli tjos ei joku näistä, niin tod näk tulee liigan ulkopuolelta.
   
 3. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Nyt on kyllä sanottava, että jos kärkisentteri on joku nuista kolmesta niin aika iso pudotus tulee kyllä ja kerralla. Paskarannasta olisi ehkä 2 kentän keskelle(ennen Sebokkia), Kokkala menisi 3-4 kentässä (aloitustaitonsa kanssa) ja Matias Soinnulle kiitos ei. Kyllä toivon suuresti, että tuo kärkisentteri on nuita astetta paria kovempi hankinta. Keskusta onkin tällä kaudella mielestäni todella ohkaisessa jamassa: Sebok-Luostarinen-(Vainiola)-Kokkola ja sitten toki Kantolaa Lavoie Tavia jotka siinä tontilla voivat pelata. Siksipä tuon kärkisentterin pitäisi todellinen kärkisentteri olla.

  Kerälä ja Paakkolanvaara menee minusta kanssa enemmänkin osastolle syvyyssentteri. Matti Järvinen on taas suurella huhu-todennäköisyydellä Tapparan 1. sentteri.

  Toki resurssit ovat mitä ovat niin pahoin saa pelätä, että se ykkössentterimme tosiaankin on joka vastaavista. Jospa sieltä joku todellinen pommi kuitenkin vielä putoaisi!
   
 4. Kurmuuttaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalikka
  Lainaus:
  Totuuden nimissä liigasta ainoa mahdollinen mielestäni Koskiranta. Allsvenskanistahan näitä on viime aikoina jonkun verran haettu, eli voisihan se vaikkapa svedukin hyvin olla.

  Lainaus:
  Kokenut + hankinnoissa ei vielä yhtään oman pojan kotiutusta + pommi = Olli Jokisen come-back.
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tavi soveltuu kyllä mielestäni pelaajatyypiltään KalPaan, toki sillä oletuksella, että KalPan pelityyli säilyy samankaltaisena myös Kapasen valmennuksessa. Liukas kaveri, joka tykkää pelata kiekolla ja uskaltaa haastaa hyökkäyspäässä. Fyysisyyttä ei pahemmin löydy, mutta hoitaa oman hommansa kulmaväännöissä.

  Toki hieman huvittava ajatus on Sebok ja Tavi samassa joukkueessa, kun molemmat ovat monella tapaa samantyyppisiä pelaajia ja tykkäävät välillä tuhlata maalipaikkoja oikein urakalla. Tavi on kuitenkin mainettaan parempi maalintekijä ja yleensä ne hukatut paikat ovat syntyneet Tavin yksilötaidon ja nopeuden ansiosta.

  Hieman harmittaa, että menetettiin Tavi, mutta toisaalta KalPa saattaa hyvinkin olla se joukkue, missä hän pystyy nousemaan urallaan seuraavalle tasolle.
   
 6. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Tavi ei ole hullumpi hankinta KalPalta. Liigassa jo tasonsa näyttänyt kaveri, joka painaa sen 30 pistettä kauteen. Pakko myöntää, että mielessä käväisi ajatus jostain Tshekin pappaliigasta raijatusta "ison potentiaalin koirasta", mutta tämähän osoittautuikin positiiviseksi yllätykseksi.
   
 7. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Taisi olla kovin hankinta Jyväskylästä Kuopioon sitten "Lätty" Hirsimäen hankinnan vuonna 1984. Se lista ei tosin muutoinkaan taida kovin pitkä, saati laadukas, olla. ("Lede" Leppänen, Jori Halonen, "Inko" Inkinen ja "Seke" Poikolainen tulevat ensimmäisinä mieleen.)

  Itselleni Janne Tavi on ehkä parhaiten jäänyt mieleen SaiPan tykkikaudesta 2013-14 ja ketjusta Tavi-Koho-Mankinen, jossa suursuosikkini Jesse Mankinen oli tuolloin porukan selvästi kolmanneksi paras pelaaja. Tavin JYP-vuodet eivät ehkä aivan täysin täyttäneet odotuksiani, mutta luotan hänen ottavan oletettavasti Jyväskylää suuremman tulosvastuun myötä urallaan askeleen eteenpäin Kuopiossa. Muutoinkin tuo KalPan tulevan kauden rosteri kaipasi ehdottomasti tällaista takuuvarmaa liigapelaajaa jo aiemmin hankittujen Amerikan arpojen lisäksi.
   
 8. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Nyt mielestäni pitäisi vetää viiva yli yhden nimen, joskus aikanaan kotiutettavien omien poikien listalla. Juuso Puustinen siirtyi JYPiin kahden vuoden sopimuksella. Toki pelaaja menee sinne missä parhaiten maksetaan, mutta toivon todella ettei yhtäkään Liigapeliä KalPa-paidassa pelaamatonta Puustista oteta aikanaan eläköitymään KalPa-paidassa. Juniori-KalPasta ponnistanut, mutta aika tehokkaasti KalPaa vältellyt ihan junnuiästä lähtien. Ja sitten vielä JYPin riveihin.

  Ja toki samalla voidaan vetää nimi oli ensi kauden huhuista. Toki se tapahtuikin jo Tavin sopimuksen myötä.
   
 9. Dängleri Jäsen

  Tavi - X - Lavoie
  Jokinen - Sebok - Kantola

  Sen laajemmin kokoonpanoa läpikäymättä on todettava, että kyllähän tuo jää tämän hetken tietojen valossa alle odotusten... ainakin paperilla. Mutta tähän kai sitä on tultu, että Kantolan, Lavoien ja Maionen kaltaiset nimet ovat KalPalle "kärkihankintoja". Toivotaan sormet ristissä, että sellaisiksi myös osoittautuvat. Tavi on toki poikkeus joukossa - häneltä voinee odottaa 15-20 maalin kautta.

  Kuka onkaan sitten tuo viimeinen puuttuva palanen "kärkiketjujen" osalta? Vaikea kuvitella että sieltä mitään Hodgmanin -tasoista veijaria ilmestyy. Jos veikata pitäisi, niin joku lassikokkala, tommipaakkolanvaara -henkinen ratkaisu sieltä ilmestynee.

  Syvyyssentteriksi sitten Tanskasta paluupostissa Joonas Riekkinen - alla huima 17+20=37 tehopisteen kausi. Samassa lähetyksessä vielä seurakaveri Jesse Jyrkkiö (10+27=37) syvyyspakiksi.
   
 10. Daro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, BvB, Eagles... Nationalmannschaft
  Lainaus:
  Tero Koskiranta saattas ollakin hyvin mahdollinen puuttuva palanen tuohon kuten aiemmin on pohdittukin. Kokemusta löytyy tuohon porukkaan sopivasti, mutta alaspäin mennään jos Koskiranta ykkössenaksi tänne tulee. Kokemus varmaan se tärkein ominaisuus, mutta jotenkin en miellä Koskirantaa KalPan pelityyliin ominaiseksi sentteriksi kärkiketjuihin.

  Lainaus:
  Syvyyssentteri taitaa olla ihan Ville-Vesa Vainiola kuten aiemmin on jo todettukin. Luostarinen ottanee toivottavasti roolia ensi kaudella lisää.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017 klo 01.15
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Riekkinen voisi jopa tähän paikkaan olla oiva kotiutus. Sentterin tontti onnistuu ja pystyy pelaamaan myös pakkina. Täyttäisi hieman tuota pakkivajettakin siinä samalla. Kauden aikaan kun ei varmasti loukkaantumisilta vältytä. Toki sentterin tontillakaan. Sebokin ja mahdollisen Vainiolan tuntien..
   
 12. Kurmuuttaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalikka
  Lainaus:
  Jos tämä itse alkuun saattamani skenaario todellakin toteutuisi, niin ainakin Lappeenrannan suunnalla huvituttaisiin. Koskirantaa oltiin heikäläisten leirissä sovittamassa 3-sentterin rooliin sen jälkeen, kun Löfmanin sopimus julkaistiin.
   
 13. Daro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, BvB, Eagles... Nationalmannschaft
  Koskiranta varmaan kovin mahdollinen sentteri liigasta mikä mahdollista saada. Toivottavasti olen väärässä. Jaakkoa ei kyllä korvata varmasti näillä resuilla, mutta kolmanteen ulkkariin en jotenkin usko.
   
 14. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Onkos tuo SaiPassa pelannut Matti Järvinen menossa vielä mihinkään? Kai se kuitenkin on kovempi kuin Koskiranta.
   
 15. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Onhan se. Siksi onkin tulevalla kaudella Tapparan ykkössentteri.
   
 16. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Aika yllättävä suunta Puustiselle, itse olisin veikkaillut miehen suuntaavan ulkomaille. JYP kasaa kyllä aika kalliilta kuulostavaa joukkuetta, mutta mikäs siinä, jos rahaa jostakin tulee. En tiedä millaista kiinnostusta Puustisen ja KalPan välillä on matkan varrella puolin ja toisin ollut, vai onko ollut minkäänlaista. Nyt olisi ehkä ollut jollain tapaa loogisin paikka Puustisen paluulle, mutta olisiko se silti ollut hyvä tai oikea ratkaisu, enpä niin tiedä. Mutta tosiaan hyvin mahdollista, että Puustisen pelit KalPa-paidassa jäävät pelkästään junnupeleihin.

  Lainaus:
  Jos ei jo Lavoien sopimuksen myötä, jos kätisyyksiä ajattelisi..

  Lainaus:
  Niin, tässähän se vaikein rasti oikeastaan on jäljellä. Nytkin taitaa olla useampi liigajoukkue etsimässä keskushyökkääjää ja ainakin kotimaiset vaihtoehdot on aika vähissä. Senttereiden koulutusta pitäisi varmaan lisätä, kun heistä tuntuu puutetta olevan... KalPahan on suosinut paljon suomalaista, mutta mahtaisko nyt käydä niin, että on turvauduttava ulkomaiseen apuun.
   
 17. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Antti Kerälä (aikaisemminkin pelannut KalPassa) vielä ilman julkistettua sopparia. Lisätään listaan siinä missä Paakkolanvaarakin
   
 18. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Lainaus:
  Taitaa olla kuolleena syntynyt ajatus nähdä Kerälää vielä KalPan paidassa. Ukko oli kuitenkin jälkimmäisellä kaudellaan joukkueen pelillisen apaattisuuden airut ja monoa tuli koko porukasta muistaakseni ensimmäisenä. Vaikka eräiden palstaveljien mukaan syy olikin varmaan pelkästään Papu Laukkasessa, jota ilman Kerälä olisi paukuttanut sillä kaudella vähintään 32+46 (ehkä jopa vähemmänkin), epäilen kuitenkin suuresti, että Kerälää itseäänkään enää suuresti kiinnostaa palata (fyysiseen) ympäristöön, jossa hän lähes muni koko liigauransa. Joten ei lisätä listaan.
   
 19. muzakian Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
  Jos Kerälää tai Koskirantaa parempaa tulososaston sentteriä ei ole tarjolla niin minusta saa jäädä vaikka hankkimatta.
   
 20. ilman sukkia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Kerälän joskus mättämiä pisteitä piti käydä kaivelemassa useamman vuoden takaa ja mikäli oikein tulkitsin niin piste-ennätys kaudella 10-11 ketjukavereina on ollut niinkin mitättömiä kavereita (esim maalinteossa) kuin Janne Lahti ja Teemu Pulkkinen.
  Ei kiitos Antille. Epäilen että muuan Sebok(in) takoisi hirmupinnat tommosilla laitureilla.

  Karmaiseva savotta edes yrittää korvata Rissanen Keränen kaksikkoa, siinä ei rahatukotkaan välttämättä auta (helpottavat ehkä kuitenkin).
   
 21. hessum63 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
  Tero Koskiranta on yrittänyt läpimurtoa jo muutaman vuoden ilman onnistumista. Toivon ettei hän ole se Kalpan sentteri kärkiketjuun. Olkoon sitten ulkomaan eläjä, jos kotimaista ei löydy.
  Kymmenkunta on lähtenyt pois poikkeen, mut veikkaan vähintään yhden kotiutuvan ens kauden aikana.
   
 22. Jaaku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Aamun SS:n paperiversiossa Saksman kertoilee, että sopivaa sentteriä ei kotimaassa ole tarjolla ja ukkoa kartoitetaan ensisijaisesti ulkomailta. Toimittajan mukaan Saksmanin puheista "käy melko selväksi", että toiveissa on lähinnä P-Amerikkalainen vaihtoehto. Jutun mukaan sentterihankinta voi viedä aikaa, sillä ainakin AHL-pelaajat odottavat pelipaikkaa NHL:stä. Kuulema myös puolustajaa kartoitetaan huolella ja hankinta voi viedä aikaa. Joukkueen lopullinen kokoonpano saattaa valmistua vasta syksyllä.

  Syvyyttä rosteriin hankitaan lisäksi tekemällä muutamia yhteisiä pelaajasopimuksia IPK:n kanssa. Tosin nämä pelaajat pelailevat ensisijaisesti IPK:ssa.
   
 23. Veli Kaleva Jäsen

  Kyllähän tässä on taas kerran käynyt niin, että JYP kairaa KalPaa hanuriin kohtuuttoman isolla kairalla.
   
 24. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  OK – aika odotettua oikeastaan. Tässä tilanteessa pitää sitten varmaan odottaa Pohjois-Amerikan markkinoiden liikkeitä ensin ja niinpä ratkaisut voi tosiaan mennä aika myöhään. Mutta parempi tietysti odottaa, kuin tehdä vähemmän järkeviä ratkaisuja kiireellä.

  Jos Balazs Sebokia ei ”pitkän linjan suomalaisena” lasketa mukaan, niin Luke Pither taitaa olla viimeisin varsinainen ulkkarisentteri KalPassa kaudella 2013-2014. Tai no Rastislav Pavlikovsky taisi itse asiassa tulla myöhemmin samalla kaudella, kun Pither loukkaantui. Tuo kausihan ei joukkueelta tietysti ollut mikään varsinainen menestystarina.. :)
   
 25. Daro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, BvB, Eagles... Nationalmannschaft
  Saadaanko Kekäläistä syyttää tulevasta sentteristä? Nyt tarvitaan Jaakkoa kovempi kaveri...Mistäs sellainen voidaan löytää`?
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2017 klo 03.23