Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 735 886
  • 8 198

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Ei se varmaan ole tarpeellista, koska jääkiekko elää ja voi hyvin Venäjällä joka tapauksessa. Esimerkiksi Pietarista on hyvää vauhtia tulossa todella kova jääkiekollisesti. Junioreihin satsataan rahaa isoja määriä.
Halusin rinnastaa Venäjällä jääkiekkoon käytetyt varat jalkapalloon, jossa panostukset ovat suuressa määrin pudonneet kankkulan kaivoon. Kysehän lienee ylätasolla kuitenkin strategisista valinnoista.

Satsaus juniorijääkiekkoon lienee merkinnyt Venäjällä mm. parannuksia juniorivalmennukseen. Valmennuksen muutokset todennäköisesti ovat sen taustalla, että esim. venäläisessä somessa kirjoitetaan tulossa olevan hyviä ikäluokkia, ei vain yhtä vaan useita.

KHL:ssä näkyy mielestäni nk. parhaassa iässä (25-30 vuotiaiden) olevien venäläisten pelaajien osalta ajatukset, joista taitaa olla luovuttu viime vuosina. Huipputaitoa löytyy noissa ikäluokissa venäläisistä KHL-pelaajista yllättävän vähän, erityisesti puolustajista. Fyysisyyttä, kokoa, luisteluvoimaa riittää, mutta jääkiekon ydin, pelaaminen kiekon kanssa tuottaa vaikeuksia. Osa heistä näyttäisi olevan vanhentuneen valmennuksen ”tuotteita”.

Panarinin valmentaja Vitjazissa avasi ainakin yhden vanhentuneisiin linjauksiin liittyneen yksityiskohdan yhdessä haastattelussa kertoessaan Panarinin pyrkineen tietynikäisenä Moskovan kaikkiin suurseuroihin, Dynamoon, TsSKA:han ja Spartakiin ja tulleen torjutuksi kaikissa. Torjutuksi tulemisen taustalla oli Panarinin pieni koko. Kaikki ”mahti”seurat etsivät noina vuosina valmennusrinkeihinsä junioreita mittanauhan ja vaa’an kanssa. Vitjazin juniorivalmentaja kertoi tarkkailleensa Panarinia eri näkökulmasta ja havainneensa melko nopeasti tämän olevan liikunnallisesti erittäin lahjakas.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kauden alla mutustelin, että nyt ei oikein jotenkin lähde tämä kuluva kausi käyntiin itselläni. Joukkue tuntui muukalaisporukalta, eikä koronan yhdistäminen Venäjän sarjassa pelaamiseen kuulostanut kovin järkevältä idealta. Ajatus peleistä tyhjässä/puolityhjässä hallissa tuntui siltä, että tässä pelataan 60 treenipeliä, joiden jälkeen ratkotaan vielä lisätreenipeleillä kuka pääsee nostamaan pyttyä jossain tyhjyyttä humisevassa jäähallissa. Sitten tuli vielä se Minskin tilanne ja Jokereiden kotipelejä isännöivää valtiotakin taidettiin arpoa aivan kalkkiviivoille asti.

Fiilikset oli aika olemattomat kauden alla. Minskin homma kääntyi lopulta ihan suotuisasti Jokereiden kannalta (vaikka vähän jäi epäselväksi kuka lopulta jyrähti ja missä) ja kotipelitkin saatiin Helsinkiin. Kotiuttamiset a'la Lehtonen, Tolvanen, Regin, Leppä ja Hännikäinen tekevät 20-21 kauden rosterilistastakin jo paljon miellyttävämmän.

Mutta jotain silti puuttuu. Kyllä mä pelejä olen katsonut vanhasta tottumuksesta, mutta ei vaan jotenkin tule samaa fiilistä kuin aikaisemmin. Eilinenkään voitto SKA:sta ei oikein aiheuttanut oikein mitään erikoista, lähinnä hymähdin ajatuksella kopissa tiuskivasta Rotenbergistä ja minkälaiset bonarit se tuohtuneena lupaa ensi kerralla Jokereiden voitosta. Normaalisti sitä fiilistelisi päivän pari, että vittu miten kova päänahka ja millaisen taistelun jälkeen.

Kai nämä tyhjät hallit runkosarjassa jotenkin vielä menee, mutta olen monta kertaa viime kevään jälkeen pohtinut, että mitä sitten jos Jokerit voittaisikin pytyn? Tai Jokerit etenisikin kolmannelle kierrokselle? Jokerit johtaa Moskovan armeijaa voitoin 3-2 ja jatkoajalla ajassa 93:22 Markus Hännikäinen rusikoi maailman rumimman räkämaalin, mikä normaalisti pudotuspeleissä tarkoittaisi sellaisia bileitä sold out Arenassa, ettei mitään järkeä. Nyt, pelaajat juhlisivat maalia puolitoista minuuttia ja sitten kuullaankin Zambonin hurinaa tyhjässä hallissa ja Jukka Jalonen niputtamassa peliä pakettiin.

Mulle tämä on jäämässä vähän välikaudeksi, ei mahda mitään. Melkein jopa toivon, ettei juuri tämä ole se kausi kun Jokerit venyy urotekoihin keväällä, koska kokemus jäisi väistämättä vajaaksi. Ehkä vähän turhaa murehtia sitä ettei jääkiekko-otteluissa ole katsojia, mutta kyllä tunnelma, livenä kotipelien seuraaminen ja se yhteisöllisyys (vaikka istunkin ihan muualla kuin Eteläpäädyssä) on mulle näköjään sen verran oleellinen asia Jokereiden seuraamisessa, että jossain se näkyy. Kauden alla tulleet kohujututkin varmaan jäivät vaikuttamaan fiiliksiin ylipäätään koko touhusta.

Rokote ei tälle keväälle ehdi tuomaan loppuunmyytyjä TsSKA-pelejä, mutta ehkä sitten taas ensi kaudella kaikki on normaalisti tai Jokereiden kohdalla niin normaalisti kuin se tässä sarjassa voi olla. Runkosarjat 8-9k yleisöllä, muutama kohu ja sitkeän taistelun jälkeen TsSKA:lle tippuminen voitoin 4-2.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Mahtava teksti @Jara76, voi oikeastaan omilta fiiliksiltä samaistua ihan kaikkeen tuossa mitä kirjoitat.

Edelleenkin tulee melkein aina himassa oltua avattua televisio Jokereiden pelin sattuessa kohdalle, mutta kyllä se on max. 1/10 peleistä, kun oikeasti tulee sitä katsottua eikä samalla häärättyä jotain muuta. Sellaisella pienellä sivusilmällä vaan menee melkein kaikki pelit.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan samat fiilikset kuin @Jara76:llä. Matsit tulee tsekattua, mutta eihän tossa ole samaa fiilistä kuin normi tilanteessa.
Toivottavasti ensi kauteen mennessä systeemit normalisoituu. Menköön tämä kausi "välivuotena" :)
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä vuosi on ollut niin poikkeuksellinen, että minusta lasi on puoliksi täynnä vaikka se on puoliksi tyhjä. Areenalle on ikävä, onneksi pelejä on pystynyt seuraamaan edes töllöstä. Joulun ajan hiljaiset, etten sanoisi tylsät päivät ovat saaneet piristystä mielettömästi tästä pelipäivä-välipäivä-pelipäivä -rytmistä. Tappioputken katkaisu ja hyvät otteet viime aikoina ovat tulleet kreivin aikaan. Kasassa on aika kova nippu, kaikkine puuteineenkin. Myös Viasatin jengiä on ollut kiva kuunnella, vaikkei kaikista persoonista erityisesti välittäisikään. A-J Niemi... Mies on kuin merisää; aina vakaa, rauhallinen, ei hötkyile, ei hermostu. Jos maailmanloppu joskus tulee, niin Isäntä voisi olla kommentaattorina, tulisi heti parempi mieli.

Kohti kevättä, jos ja kun kausi saadaan pelattua loppuun, mahdollisuudet ovat 60-50. Nyt näyttää hyvältä, mutta pleijarit ovat aina oma maailmansa ja mitä vaan voi sattua mestaruuden (kyllä, ei finaalipaikka mitään utopiaa minusta ole) ja 4 - muna ekalta rundilta kesälomille lähdön välillä. Kuka tahansa voittaakaan, mestaruuteen saattaa jäädä pieni asteriski, mutta ihan sama. Peli askissa on kuitenkin sitä ihan samaa vaikka olisi karanteeneja, tyhjiä katsomoja yms. Pelaajillekin jo pelaamaan pääsy on ollut puoli voittoa, pakkohan tästä on nauttia. Ei käy yhtään kateeksi liigajengejä, joissa lomautetaan koutseja ja tilanne on monessa kaupungissa karmea. Treenaamisen vähyys on varmasti vaikeuttanut junttiloiden ja krejcikkien pääsyä samalle sivulle muun jengin kanssa.

Pelin ulkopuolisista poliittisista jutuista, Venäjä on Venäjä vaikka voissa paistaisi, Jokerien tekemisiä tärkeämpää on minusta kuitenkin se, että MM-kisat pidetään jossain muualla kuin Minskissä. Se on ykkösprio. Viesti Lukashenkalle ja Putinille pitää tehdä selväksi.

Ei muuta kuin peukut pystyyn, ei pahoja loukkeja loppukauteen, alamaissa olleet pelaajat vireeseen viimeistään helmikuun lopulla, ja ryminällä playoffeihin!
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisihan se valehtelua, jos sanoisin, ettei nykyinen maailmantilanne vaikuta fiiliksiin millään tavoin. Koko ajan on pelko perseessä, millon rajat lyödään lopullisesti kiinni, tai tulee jotain esteitä pelaamiselle. Tyhjille katsomoille pelaamiseen on ehtinyt tottua ja pelissä on hyvä fiilis ilman katsojiakin, mutta epävarmuus tulevasta madaltaa fiiliksiä.

Normaalisti tässä vaiheessa odottaisi playoffeja, kuin hullu puuroa, mutta nyt koko pudotuspelien pelaamisestakaan ei oo mitään takeita. Tai no kyllähän ne pelataan varmasti, mutta onko se samanlaista, jos ne pelataan jossain kuplassa Moskovassa ja Pietarissa? Tuskin.

Into jääkiekkoon on muutenkin vähän laskussa. Junnujen MM-kisat ei kiinnostanu pätkääkään. En katsonut edes maalikoosteita. Normaalisti junnujen kisat kuitenkin sytyttää.

Näillä mennään. Eletään edelleen pelien mukaan, tuuletetaan voittoja, häviöt vituttaa, mutta epävarmuus tulevasta kalvaa takaraivossa, joka vie sen suurimman fiiliksen pois.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
En usko pelien loppumiseen enää. Ei siinä olisi mitään pointtiakaan. Korona on jo kiertänyt aika pitkälti sarjat, jotka ovat olleet toiminnassa ja sikäli pahin ohi. Paikan päälle ei varmaankaan tällä kaudella enää päästä ainakaan ennen maaliskuuta, jos silloinkaan, mutta tää nyt on mitä se on. Mielummin tyhjät katsomot ja telkkari kun ei pelejä ollenkaan.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
En usko pelien loppumiseen enää. Ei siinä olisi mitään pointtiakaan. Korona on jo kiertänyt aika pitkälti sarjat, jotka ovat olleet toiminnassa ja sikäli pahin ohi. Paikan päälle ei varmaankaan tällä kaudella enää päästä ainakaan ennen maaliskuuta, jos silloinkaan, mutta tää nyt on mitä se on. Mielummin tyhjät katsomot ja telkkari kun ei pelejä ollenkaan.
Komppaan tässä asiassa. Lisätään vielä, että Jokerit on tiedottanut kotiottelujen tilanteesta kiitettävästi etukäteen. Tiedotteissa muistetaan aina vahvistaa myös se, että koronatilanteen takia tyhjille katsomoille pelatut kotiottelut tullaan hyvittämään kausikorttien hinnasta.
 

Matrixi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onkos kukaan muu täällä palstalla miettinyt sellasta hypoteettista tilannetta, että Jokerit ottaa sijan 3 tai 4 ja Minsk sijan 5 tai 6? Totta kai ei mikään todennäköisin tilanne, mutta Jokereiden hyvällä loppukaudella mahdollinen. Mikäs olisi ratkasu tähän? Jättäisikö Jokerit pelit pelaamatta pleijareissa? Ihan mielenkiintoinen ajatusleikki.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Onkos kukaan muu täällä palstalla miettinyt sellasta hypoteettista tilannetta, että Jokerit ottaa sijan 3 tai 4 ja Minsk sijan 5 tai 6? Totta kai ei mikään todennäköisin tilanne, mutta Jokereiden hyvällä loppukaudella mahdollinen. Mikäs olisi ratkasu tähän? Jättäisikö Jokerit pelit pelaamatta pleijareissa? Ihan mielenkiintoinen ajatusleikki.

Älä edes pelottele tätä. Sitä paskan määrää...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onkos kukaan muu täällä palstalla miettinyt sellasta hypoteettista tilannetta, että Jokerit ottaa sijan 3 tai 4 ja Minsk sijan 5 tai 6? Totta kai ei mikään todennäköisin tilanne, mutta Jokereiden hyvällä loppukaudella mahdollinen. Mikäs olisi ratkasu tähän? Jättäisikö Jokerit pelit pelaamatta pleijareissa? Ihan mielenkiintoinen ajatusleikki.

Päätös on Jokerien mitä tekevät. Jos tilanne Valko-Venäjällä pahenee entisestään, ainakin ulkopuolelta tulee erilaisia paineita. Isommat yhteistyökumppanit lähtivät jo, mutta aina voi esimerkiksi pääministeri puhua ihmisoikeuksista ja urheilun roolista sen osalta. Kannattajat varmaan reagoivat eri tavoin, kuten syksylläkin.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kummola jyrähteli äsken maikkarilla Hockey Night Extrassa ja uskoi Jokereiden palaavan Liigaan lähivuosina. Tarkkoja sanoja en kuullut, mutta mielestäni puhui lähitulevaisuudesta. Joko Kalella on jotain sisäpiiritietoa tai sitten vain pyöritteli omia mietteitään - veikkaan jälkimmäistä.

Mikäli Jokerit olisi heittäytynyt KHL:n kannalta jälleen vaikeaksi vaatimalla pudotuspelien pelaamista lock downia lähestyvässä Helsingissä, olisi rahoituksen eli KHL-pelaamisen loppu saattanut olla taas yhden askeleen lähempänä. Idässä oltiinkin varmasti hyvin tyytyväisiä tämän kevään ratkaisuun, kun Jokerit ei tällä kertaa sotke suunnitelmia ja krikunovnazarovit eivät saa aihetta tympääntyä suomalaisten säätöön.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taisi sanoa jotenkin niin, että ei näe Jokereilla kovin pitkää tulevaisuutta KHL:ssä, varsinkaan nykymuotoisessa sellaisessa
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Taisi sanoa jotenkin niin, että ei näe Jokereilla kovin pitkää tulevaisuutta KHL:ssä, varsinkaan nykymuotoisessa sellaisessa

Ton näkeminen ei kyllä kovin isoja kiikareita vaadi. Venäjän ja lännen väliset suhteet ovat aivan toisella tasolla kuin sarjaan "ilmoittautuessa". Valko-Venäjän ja "Euroopan viimeisen diktaattorin" (siis sellaiseksi kutsutun, ei sellaisena istuvan) maa on ottanut taka-askelia ja länsijengejä tippunut pois aika kasa, tosin Kiina on lisätty listalle. Päälle koronan aiheuttamat harmit, pyöreä 10m tappiot per vuosi ja säännöllisin väliajoin paskan osuminen tuulettimeen mediassa, niin toi tarina voi päättyä ihan koska tahansa. Melkein suurempana ihmeenä pidän KHL:n pleijareissa pelaamista vuonna 2021 kuin että toi tarina päättyisi seuraavan kolmen vuoden sisällä. Mutta eipä tuosta idästä tiedä, siellä kun voi tapahtua ihan mitä tahansa.

Sinänsä toki positiivista, jos jopa Kummola tuon näkee. Jos fanit rajataan pois, niin mä olisin olettanut Kummolan olevan yksi viimeisistä tuollaisia laukovista kiekkopiireissä millään tasolla olevista. Ton äijän olisi joskus 2012/13 tietämillä pitänyt suoraan todeta, että Jokerit ei muuten siirry. Jos ei sitä silloin, olkoonkin että olosuhteet poikkesivat merkittävästi nykyisistä, nähnyt siirron ongelmallisuutta, niin en kyllä uskonut miehen tuollaista kykenevän laukovan.

Ei siinä, kaikesta huolimatta toivon varauksetta Jokerien nostavan Gagarin Cupin ilmaan kauden päätteeksi. Vetoa sen puolesta en löisi, mielummin ottaisin tuon kotoisemman nakkikattilan nyt keväällä ja KHL:ää en näe Jokereille pitkässä juoksussa oikeana sarjana. Mutta mukana ollaan, oltiin missä paskassa kiinni tahansa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Taisi sanoa jotenkin niin, että ei näe Jokereilla kovin pitkää tulevaisuutta KHL:ssä, varsinkaan nykymuotoisessa sellaisessa
Niin kauan kun Venäjä jatkaa sen avoimen vihamielistä, uhkailevaa, uuskonservatiivista ja väkivaltaista näennäisdemokratiaa sekä sen geopoliittisia pyrkimyksiä on Jokerit yksi sen politiikan lukuisista sivullisista uhreista. Jari Kurrin lyhyt historia Jokereiden peräsimessä on jo nyt osoittanut sen, että roolina on olla pelkkä puhuva pää. Perusteluina mm. Minskin kriisiä vähättelevät lausunnot medialle ja täydellisen läpinäkymätön toiminta ja huojuva linja siitä lähteekö Jokerit sinne vai ei. Edelleen kyseinen keississä on ristiriitaisuuksia eikä yhteneväistä tarinaa ole julkisuuteen annettu. Näistä asetelmista johtuen en näe Jokereilla olevan roolia ja päätäntävaltaa siinä jatkaako se KHL:ssä vai ei. Päätös siitä tehdään muualla. Siihen ei ole Kummolalla tai millään muullakaan taholla ole päätäntävaltaa.

Jokerit on KHL:lle arvokkaampi kuin KHL Jokereille. Jos ei olisi, sitä ei rahoitettaisi ja sen toiminnasta aiheutuvia tappioita ei katettaisi kausi toisensa perään. Pikkurahoja rahoituksen takana olevalle taholle. Isoja rahoja subventoidun kausikortin tai irtolipun ostaneelle. Mutta sillä isolla ruplapinkalla rakennettua Troijan hevosta pääsee ihastelemaan pikkurahalla. Ja sen sivutuotteena tulee pelin taso ja kansainväliseltä kalskahtava slogan kaupan päälle. Ei olla enää mikään maakuntasarjan kaljaporukka, joka matkustaa susirajan taakse Lappeenrantaan tai viidenkymmenen harmaan eri sävyissä kylpevään Kouvolaan sateisena marraskuun tiistaina pelaamaan epäjääkiekkoa. Ei tule enää mitään peräkammarin bensalenkkareita Arenaan pikku kaljoissaan vittuilemaan meille stadilaisille, ei soi Katupoikien laulu Arenan kaiuttimista, emmekä tule enää Itä-Helsingistä. Ja ennen kaikkea me ei olla enää katkerien, Massey Fergusonilla duunimatkansa ajelevien puheenaiheena aakkosasemien nurkkapöydissä. Jumalauta, me pelataan kansainvälistä, maailman toiseksi parasta sarjaa. Unohtakaa nyt vittu politiikka siellä taustalla ja katsokaa sitä lätkää!

Vaikka silmät ummessa.
 

Consumed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bill Kazmaier
Sitä paitsi projekti Jokerithan on lähtenyt venäläisestä näkövinkkelistä toimimaan oikein hyvin ja juuri niinkuin on ollut tarkoituskin. Kahtiajakoa on onnistuttu sieltä lyömään suomalaisten kansallisurheilun, eli jääkiekon kautta, jopa yllättävänkin hyvin. Vai kuka olisi uskonut 15 vuotta sitten, että (suuri osa) Suomen pääkaupungin asukkaista kannustaa MM-kisoissa ja EHT-turnauksilla Venäjän maajoukkuetta, jos enemmistö Suomen pelaajista on kotimaisesta Liigasta? Niinpä.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kummola jyrähteli äsken maikkarilla Hockey Night Extrassa ja uskoi Jokereiden palaavan Liigaan lähivuosina. Tarkkoja sanoja en kuullut, mutta mielestäni puhui lähitulevaisuudesta. Joko Kalella on jotain sisäpiiritietoa tai sitten vain pyöritteli omia mietteitään - veikkaan jälkimmäistä.

Kummolalla on suomalaisittain erinomaiset suhteet Venäjän kiekkojohtajiin ja rahoittajiin eli oligarkkeihin. Täytyy katsoa ohjelma, mutta yleisellä tasolla pidän yllätyksenä, jos Kummola avaisi keskustelua ilman taustatietoa.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan toi hienoa kuulla Kummolan suulla, että tie liigaan on auki, eikä tarvitse alempaa ponnistaa. Tappara, Ilves, HIFK, Kärpät, jne täältä ollaan tulossa, itärajan takaa routa porsaan kotiin ajaa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
mutta yleisellä tasolla pidän yllätyksenä, jos Kummola avaisi keskustelua ilman taustatietoa.
Kummolahan toivoi jo julkisesti Kurrin astuttua ruoriin, että toivoisi Kurrin tuovan Jokerit Liigaan. Enemmän nuo puheet kuulostaa toiveelta, kuin tiedolta. Kyllähän tilanne näyttää helposti siltä, että ei tuo kovin pitkäjänteistä puuhaa ole, niin helppo on ennustaa, että reissu ei jatku pitkään.

Uskoisin kuitenkin Jokerien pelaajilla tms. olevan enemmän sisäpiiritietoa tulevaisuudesta. Kummola ei ole kauhean hyvissä väleissä esimerkiksi Faselin kanssa, ja Faselista on tulossa KHL:n johtoryhmän jäsen ja toinen länsimainen ääni Kurrin lisäksi. Niin kauan kuin KHL kiinnostaa Suomessa ja niin kauan kuin KHL kokee lännen tärkeäksi, tuskin Jokerien rahoitusta lopetetaan. Kuitenkin kun katsoo tuloja, niin Jokerit tuo sarjalle vuosi vuodelta eniten rahaa joukkueista.

Yksinkertaisesti: vaatisi kiinnostuskadon. Tilanne on vain siitä ongelmallinen, että koko ajan kasvaa uusia kannattajia, joilla ei ole hajuakaan Jokereista Liigassa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Uskoisin kuitenkin Jokerien pelaajilla tms. olevan enemmän sisäpiiritietoa tulevaisuudesta. Kummola ei ole kauhean hyvissä väleissä esimerkiksi Faselin kanssa, ja Faselista on tulossa KHL:n johtoryhmän jäsen ja toinen länsimainen ääni Kurrin lisäksi. Niin kauan kuin KHL kiinnostaa Suomessa ja niin kauan kuin KHL kokee lännen tärkeäksi, tuskin Jokerien rahoitusta lopetetaan. Kuitenkin kun katsoo tuloja, niin Jokerit tuo sarjalle vuosi vuodelta eniten rahaa joukkueista.

Jeps, en itse lähde spekuloimaan enempää playoffien alle. Kummola oli tietääkseni se henkilö, jonka suhteilla Jokerit KHL:ään lähti. Tarinan takia hän on taustalla ja Harkimo keulassa, mutta todellisuudessa Kummola olisi avain tälle siirrolle.

Yksinkertaisesti: vaatisi kiinnostuskadon. Tilanne on vain siitä ongelmallinen, että koko ajan kasvaa uusia kannattajia, joilla ei ole hajuakaan Jokereista Liigassa.

Tähän myös lyhyesti. Venäjän päätös on riippuvainen Suomen linjasta. Jos esimerkiksi Rosatomin ydinvoimala Suomessa ei toteudu tai jos Suomi hakee NATO:n jäseneksi, rahoitusta tarkastellaan reaalipolitiikan takaa. Ei Venäjällä pohdita Jokerien kannattajia.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Yksinkertaisesti: vaatisi kiinnostuskadon. Tilanne on vain siitä ongelmallinen, että koko ajan kasvaa uusia kannattajia, joilla ei ole hajuakaan Jokereista Liigassa.

Tästä olisi kyllä mielenkiintoista tietää, onko noin. Ts kuinka paljon pikku-Pettereitä ja -Liisoja pihoilta ja puistoista alkaa kannattamaan Jokereita kun mitään vastakkainasettelua ei ole ja kavereille seura on vähän sellainen olankohautuksella ohitettava vieras juttu. Varmasti jokunen junnu innostuu KHL:stäkin, mutta tuskin noita ihan hirveän paljoa on.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uskoisin kuitenkin Jokerien pelaajilla tms. olevan enemmän sisäpiiritietoa tulevaisuudesta. Kummola ei ole kauhean hyvissä väleissä esimerkiksi Faselin kanssa, ja Faselista on tulossa KHL:n johtoryhmän jäsen ja toinen länsimainen ääni Kurrin lisäksi.
Muuten ok, mutta sanat Fasel ja länsimainen ääni eivät kuulu samaan lauseeseen.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä olisi kyllä mielenkiintoista tietää, onko noin. Ts kuinka paljon pikku-Pettereitä ja -Liisoja pihoilta ja puistoista alkaa kannattamaan Jokereita kun mitään vastakkainasettelua ei ole ja kavereille seura on vähän sellainen olankohautuksella ohitettava vieras juttu.
Paha sanoa, mutta syntyyhän siteet NHL-seuroihinkin jo nuorena jonkun tilanteen innoittamana ilman vastakkainasettelua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös