Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 730 502
  • 8 198

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Yhtä asiaa ihmettelen. Miks Harkimo ei sanonut viimeisissä neuvotteluissa, että lisää nappulaa pitää tulla pelaajabudjettiin, tai homma loppuu siihen.

Meistähän kukaan (oletettavasti) ei tiedä millaisia pykäliä Hjalliksen ja venäläisten välisessä sopimuksessa on. Oma veikkaukseni on, että siellä
on asioita joilla Hjalliksen vaatimukset on kuohittu aivan täysin.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän kiinnostelis tietää, että miten tästä eteenpäin Jokerit?

- Urheilullinen uskottavuus on pyöreä nolla. Viisi vuotta KHL:ää, ja Jokerit ei ole saavuttanut yhtään mitään. Nolla kiimaista playoff-runia, nolla yhtään mitään.
- Toimiston uskottavuus on sellainen miinus sata. Lippuja jaetaan ilmaiseksi ympäri kyliä, toimari laskee negatiivisia juttuja mediassa ja huutaa vittua toimittajille.

Miten tästä sopasta voidaan ihan oikeasti nousta? En näe siihen mitään väylää KHL:ssä.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Täysin selvää on että tässä ei ole tarkoitus tuottaa voittoa, onkohan yhtiöjärjestykseen kirjattu joku muu tarkoitus?

No, kävin kurkistamassa, ei siellä sentään muuta tarkoitusta ollut määritelty.

Luonnollisesti oli määritelty se, että uusi, ulkopuolinen omistaja tarvitsee hallituksen hyväksynnän. Joten Hjallishan
ei tietysti voi myydä osuuttaan kenellekään, jota venäläiset eivät hyväksy.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jääkiekkofanina tässä vituttaa eniten kun tuo Euroopan -Liiga on niin kaukainen haave. IFK, TPS, Jokerit ja Kärpät keräis kamppeensa ja lähtis pelaamaan tommoseen super-liigaan. Aah tästä mä unelmoin.
 

superpietu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, NHL:n Suomalaiset
No, kävin kurkistamassa, ei siellä sentään muuta tarkoitusta ollut määritelty.

Luonnollisesti oli määritelty se, että uusi, ulkopuolinen omistaja tarvitsee hallituksen hyväksynnän. Joten Hjallishan
ei tietysti voi myydä osuuttaan kenellekään, jota venäläiset eivät hyväksy.
Sinällään oikein ajateltu mutta väärin. Hjallis voi myydä osuutensa kenelle tahansa paitsi jos osakassopimuksessa on klausuuli, joka tämän estää (tämä todennäköisesti on olemassa). Mikäli hallituksen hyväksyntä tarvitaan niin en näe ongelmaa kun vastuuhenkilöt:

-TJ Jukka Kohonen
-HPJ Harry Harkimo
-HalJ Jari Kurri
-HalJ Kai Paananen
-HalJ Roman Rotenberg.

Hallituksen päätökseen riittää, että 50% (sisältäen HPJ) ovat samaa mieltä niin se on sillä selvä.

Edit: lisätty tarkennus sulkujen sisään.
 
Viimeksi muokattu:

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Perustan näkemyksen siihen, että Hjallis haluaa poliittisen liikkeensä kasvavan ja tähtäin on jo osaksi tulevissa eduskuntavaaleissa mutta etenkin sitä seuraavissa. Olemalla yhtiökumppanina pakotteiden alaisten liikemiesten kanssa ja pyrkimällä kasvattamaan poliittista liikettä on yhtälönä mahdoton ja tämän toki Hjallis hyvin tietääkin.

Tähän mennessä Hjallis on todennut "Etten mä silleen edes tunne niitä". Aika erikoinen väite henkilöltä, joka ainakin paperilla on enemmistöomistaja.

Lähde: MOT Putinin suomalaiset ystävät (Linkki vie Yle Areenaan): MOT | MOT: Putinin suomalaiset ystävät
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oon miettinyt jo pitkään, että kun se Liigaan paluu tapahtuu, sanotaan nyt vaikka kolmen vuoden päästä. Riittääkö Jokereilla faneja, vai pitääkö aloittaa homma puolivälistä uudestaan?

KHL on vienyt ja tuonut paljon kannattajia. Kolmen vuoden päästä siitä on kahdeksan vuotta, kun Jokerit pelasi Liigaa. Ihmiset ovat kahdeksan vuotta vanhempia. Elämän tilanteet ovat muuttuneet ja muutenkin ajatusmaailma urheilun ympärillä voi olla muuttunut kahdeksaan vuoteen. Riittääkö KHL-aikaan kasvaneiden ja Liiga-ajoista muistamattomien mielenkiinto seurata pelejä niin intensiivisesti, kun joukkueessa onkin yhtäkkiä kolme kentällistä Töppösiä ja Nöppösiä. Tuleeko vanhat fanit takaisin? KHL-aika ei ole ainakaan tuonut uusia Liiga-Jokerit faneja. Toivottavasti kaikki on remmissä myös tuolloin. Tai no, lähes kaikki. Parille ihmiselle antaisin elinikäisen lähestymiskiellon tähän seuraan.

Kunhan pohdin. Oon vähän huono kirjoittamaan ajatuksia, mutta kai tuosta joku sai kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Oon miettinyt jo pitkään, että kun se Liigaan paluu tapahtuu, sanotaan nyt vaikka kolmen vuoden päästä. Riittääkö Jokereilla faneja, vai pitääkö aloittaa homma puolivälistä uudestaan?

Jokereilla oli liigassa suurin fanikatsomo ja faneja riitti jokaisella paikkakunnalla. Oli mm. Pohjoisen Jokereita (Wugelle ja kumppaneille terkkuja jos luette!) ja aina kun saavuttiin paikkakunnalle kuin paikkakunnalle, niin paikalliset tulivat hakemaan faniyhdistykseltä omat pääsylippunsa ja viettämään aikaa Stadista saapuneiden kanssa. Tämä oli järjestelmällistä ja tapahtui ihan jokaisella paikkakunnalla yhtään liioittelematta.

On selvää että, jonakin päivänä päättyvä KHL-aikakausi tulee jättämään oman merkkinsä myös seuraavan ajanjakson fanitouhuun. Jokainen joka on päättänyt olla tukematta nykymenoa ei ole tulossa takaisin, ainakaan heti alkuun. Lisäksi paluuhaluihin vaikuttaa uuden organisaation taustavaikuttajat. Mukana ei voi olla harkimoita tai venäläisiä. Eli uuden (tai siis uusvanhan) ajanjakson koittaessa kotimaisesta kiekkomestaruudesta pelaavaa seuraa ilmestyy katsomaan ja tukemaan henkilöitä jotka eivät KHL-Jokereita tukeneet. Määristä en pysty sanomaan, mutta varmuudella voidaan puhua sadoista henkilöistä jotka jonkilaisen aikaikunan sisällä löytävät itsensä seuran fanikatsomosta tai sen lähettyviltä. Vahva, näkyvä, avoin ja asioita määrätietoisesti toteuttava faniyhdistys on avainasemassa siinä kun fanikatsomoa ja isommassa kuvassa koko fanitoimintaa kehitetään ja kasvatetaan. Tällainen yhdistys on oltava kasassa mahdollisimman nopeasti kun kotimaan sarjoissa pelaava Jokerit aloittaa toimintansa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@-Ville- hyvää pohdintaa. Nuo alkuajat saattaisi olla aika haasteellisia yleisömäärien osalta (tietenkin riippuu missä hallissa pelataan). Näin ollen myös rahallisesti hankalaa, jos maksavaa yleisöä ei käy paljoa, niin vaikea on hankkia pelaajia, ellei omistajalla ole anteliaat taskut.
En epäile kyllä hetkeäkään etteikö Jokerit nousisi uuteen kukoistukseen Liigassa.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Laitetaas tännekin ketjuun nuo omat fiiliksethommasta, jotka tuonne otteluketjuun eilen jaoinkin:

Osittain samoilla linjoilla täällä.
(Ei tosin sen suhteen, että voittaminen olisi itselleni se tärkein juttu KHL:ssä). Peli oli Jokereilta täydellinen ulospuhallus, mutta vannoutuneena änärin katsojana ja kiekkoa itsekin harrastavana KHL:n pelillinen taso viehättää, ja onkin valovuosia liigaa edellä. Myös tuomarointi on usein liigaa parempaa. Se on fakta, että niin kauan kun toisella jengillä pelaa datsyukkia & kumppaneita ja budjetti on käytännön ääretön, niin mestaruus on vain haave Jokereille, mutta silti näitä pelejä mielellään katsoo. Liiga-aikoina en Jokereista välittänyt ollenkaan, mutta kyllä "koko kansan" khl-Jokereiden otteet sytyttää. Muutenkin KHL:ssä näkee paljon taitavia pelaajia, joita ei välttämättä ikinä näkisi pelaamassa ilman khl:ää.

Itse en nyt niinkään henkeen ja vereen jokerifani ole, siitä varmaan tämä kevyt suhtautuminen. Mutta jääkiekkoa muuten tykkään seurata todella innokkaasti, ja KHL tarjoaa primetimessa laadukasta jääkiekkoa. Kestämättömällä pohjalla taloudellisesti, mutta niin kauan ku rahaa piisaa ja mulla on mahdollisuus nähdä huippukiekkoa stadissa ja niin kuin sanottua, myös primetimessa, niin otan kyllä kiitollisuudella vastaan. Tosiaan se fiilis, ettei KHL välttämättä montaa vuotta enää pystyssä pysy, mutta mistä näistä tietää, ja mielellään asian suhteen olisin väärässä. Tsempit kuitenkin tosi-faneille, ja kyllähän kesäloma on jälleen turhan pitkä!
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Jokereiden ei kuulu olla mikään koko Suomen juttu millainen se nyt on. Vähän verrattavissa maajoukkueeseen nykyään, mutta vähemmän tunteita herättävä kun pelaajisto koostuu pitkälti kuitenkin ulkomaalaisista. KHL on varmasti tuotteena tavallaan Liigaa parempaa kun taitavampia pelaajia ja alkushowt hienoja yms. Se on hienoa satunnaiskatsojalle kyllä, mutta en usko että ne todelliset Jokeri-fanit enää tuntee tuota seuraa samalla tavalla omakseen mitä liiga aikoina.

Näen, että on kaksi vaihtoehtoa. Joko Jokerit palaa Liigaan ja sitä kautta saa taas oman identiteetin, tai sitten se toinen vaihtoehto, että saisivat jotenkin esimerkiksi junnutoiminnan sille tasolle että ei menetetä niitä lupauksia sen takia että heille ei voi heti peliaikaa antaa KHL:ssä. Ei muuten jatkossa tule enää ketää seuraikoneita mallia Väänänen yms, kun melkein kaikki pelaajat rosterissa on jonkun muun seuran kasvatteja ja jossain muualla läpimurron tehneitä ja pelaavat Jokereissa sen 1-3 vuotta ja lähtevät muualle. Joukkueeseen pitää saada noita omia junnuja nostettua ja heistä kasvatettua pelimiehiä. Sitten toisekseen täytyisi saada nyt äkkiä sinne jotain Jokeri-taustaisia pelaajia paljon, kuten nyt vaikka Pulkkinen, Lindbohm, Hännikäinen ja ketä nyt ikinä onkaan saatavilla.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä näin kauden jälkeen oma KHL- fiilis/Liiga-fiilis pohdinta syvällisemmin. Ei sillä, että luulisin ketään kiinnostavan, mutta hyvää harjoitusta yrittää kirjoittaa ajatuksiaan.

Tarkoitukseni ei ole provosoida kumpaankaan suuntaan, vaan kirjoittaa rehellisesti mitä ajattelen ja tunnen.

Sanotaan näin - jouduin itse valitsematta tämän seuran hampaisiin vuosikymmeniä sitten. Olen nähnyt paljon asioita läheltä ja kaukaa. Olen nähnyt nousut ja laskut läheltä ja kaukaa. Tiedän mitä se oli parhaimmillaan Liigassa, ja tiedän mitä se oli pahimmillaan Liigassa.

Aina kun alan pohtimaan omaa suhtautumistani johonkin asiaan, tapanani on laittaa mielessäni/paperilla asioille + tai - merkit. Näiden asioiden summasta muodostan lopullisen mielipiteeni/suhtautumiseni asiaan.

Miksi sitten en ole vetänyt ranteitani auki KHL:än takia? Viimeiset vuodet SM-liigassa olivat itselleni rankkoja kannattajana. TPS, Kärpät ja IFK. Siinä oli ne joukkueet, mitkä aiheuttivat enää itsessäni sykähdyksiä. Näiden joukkueiden kohtaamista odotti, ja sitä jännitti. Muiden joukkueiden kohtaaminen oli pääsääntöisesti pakkopullaa, "pelaillaan pois alta" tyylisiä kohtaamisia. Kun pelataan sarjassa, missä loppujen lopuksi enää kolmen vastustajan kohtaamista odottaa, on muu aika aikalailla yhtä odottelua. Lisäksi se pelaamisen taso ei edesauttanut yhtään enää mielenkiinnon lisäämistä muita joukkueita kohtaan.
Tämän lisäksi vielä KHL tuli viemään parhaita pelaajia vuosi vuoden jälkeen pois, tämä laski mielenkiintoani entisestään. Urheilun ystävänä, haluan myös nähdä mahdollisimman hyvää urheilua, ja tässä kohtaa nousee se paljon puhuttu pelin taso esiin.
Nyt tilanne on mennyt vielä enemmän siihen suuntaan, että muut sarjat vievät parhaat pelaajat, ja tilalle tulee pääsääntöisesti jätteitä muista sarjoista (toki on ollut huippuhankintoja myös. Korpikoski, Jokinen, Osala esim).
Pelaajien vaihtuvuus joukkueissa on suurta. Jokereita syytetään muovisuudesta, mutta ei tuo Liiga-joukkueilla mene kauhean vahvemmin, kun joukkueesta saattaa puoletkin vaihtua aina kausien välillä.

Liigalle jättimäinen peukku kasvatustyöstä.

On Liigassa paljon hyvääkin. Siitä alhaalla. Tässä hain vain sitä, miksi en ole niin murheissani kun ei olla Liigassa.

Jos/kun Jokerit palaa Liigaan, käyn peleissä, seuraan, katson entiseen malliin, fanitan ja teen kaikkea. Vaikka uskon, että nykypäivänäkään ei ole kuin kolme joukkuetta mitkä jaksaisi innostaa, silti kävisin niin usein peleissä kun mahdollista ja osallistuisin niin paljon kuin mahdollista, oli vastassa sitten Saipa tai Jukurit.

Se Liigasta ja Liiga-fiiliksistä.

Seuraavaksi KHL:ään:

Moni sanoo, ettei KHL ja KHL:än vastustajat aiheuta minkäänlaisia tunteita, mutta itsessäni aiheuttaa. Runnon paljon mieluummin ryssää jään rakoon, kuin vaikka Ilvestä. Saan siitä samalla tavalla mielihyvää, kun Jokerit voittaa venäläisen/muunmaalaisen joukkueen, kuin esimerkiksi jonkun Liiga-joukkueen.
Muutenkin mulla on aina tunnetta pelissä kun Jokerit pelaa. Ei se oo sarjasta riippuvainen tekijä. Se tunne on Jokerit.
Tottakai KHL:ssäkin on hmv joukkueita, jotka ei aiheuta muuta kuin tylsistymisefektin, mutta niitä mielenkiintoisia joukkueita onkin sitten enemmän. SKA, CSKA, Magnitka, Ufa, Avto, Omsk, Lokomotiv, Dynamo, Kazan ovat ne mielenkiintoisimmat. Puhtaasti pelaajamateriaalinsa vuoksi. Näissä joukkueissa pelaa paljon mielenkiintoisia pelaajia, mitä muuten ei ehkä Suomessa näkisi. Sitten on keskikastin joukkueita jotka ei aiheuta mitään tuntemuksia, mutta näissäkin yleensä pelaa muutama mielenkiintoinen pelaaja.

Moni myös sanoo, että vastakkainasettelu puuttuu vastustajan fanien kanssa. Itseäni tämä ei häiritse pätkääkään. Päinvastoin olen hyvilläni, ettei tarvii vääntää kenenkään Penan kanssa.

Moni myös sanoo, mitä järkeä kun on minimaaliset mahdollisuudet voittaa. Tämä ei vaikuta omaan kannattamiseeni lainkaan. On aivan absurdia valita joukkue sen mukaan, miten se pärjää. Jokerit jos olisi Liigassa joka vuosi vaikka viimeinen, en voisi ikinään kuvitellakkaan hylkääväni sitä tai, että se vaikuttaisi kannattamiseeni.

On totta, että suomalaisia pelaajia oli tällä kaudella liian vähän ja sen on muututtava ensi kaudelle, muuten tulee entistä vaikeampaa saada yleisöä.

Lisäksi nykyinen tilanne on kestämätön, jos meinataan jatkaa KHL:ssä nykyisen sopimuksen jälkeen. Paljon pitää muuttua. Joko Jokerien budjetin pitää nousta, tai sitten sen kovan palkkakaton pitää tulla. Tämän lisäksi venäläisten omistusosuutta pitäisi vähentää. Venäläisten joukkueiden määrää tulisi pienentää, ja tilalle tulla laajennusjoukkueita( Saksa, Ranska, Itävalta esim).

Summarum summarum. Otan esimerkkinä jokaiseen kohtaan neljä plussaa ja miinusta:

Liiga plussat:

+Omien kasvattien näkeminen/kasvattaminen edustusjoukkueeseen asti

+Eteläpääty

+Vierasmatkat

+Kotimaisuus omistajuudessa

Liigan miinukset:

-Pelin taso

-Pelaajavirta muihin sarjoihin

-Tuomarilinja

-Kukkahattuilu


KHL:n plussat:

+Tuomarilinja

+Pelin taso

+Enemmän mielenkiintoisia joukkueita ja pelaajia

+ Jokerit vs muu maailma


KHL:n miinukset:

-Venäläiset osaomistajat ja taloudellisesti vaikea yhtälö

-Omien kasvattien pieni esiintyminen edustusjoukkueessa

-Joidenkin seurojen pohjattomat kassat

-Venäjän poliittinen tilanne.

-Eteläpäädyn kuihtuminen


Nyt kun alan miettimään näitä asioita tällä hetkellä, mille urheilun ja jääkiekon ystävänä annan eniten painoarvoa, kallistun tällä hetkellä KHL:ssä pelaamisen puolelle. Vielä riittää uskoa, että tämä kurssi muuttuu.
MUTTA, jos kolmen vuoden päästä tilanne KHL:ssä ja Jokereissa ei ole muuttunut, niin ehdottomasti takaisin Liigaan. En halua nähdä esim enää kertaakaan näin paljoa ulkomaalaisia tässä seurassa. Haluan lisäksi nähdä enemmän signaaleja farmin (Mestis, A-junnut) suuntaan, että pelaajilla on mahdollisuus päästä näyttämään osaamista edustuksessa.

Jos tämän kauden pupellusta on tarkoitus jatkaa KHL:ssä tulevana/tulevina vuosina, niin ehdottomasti takaisin Liigaan. Pupelletaan mieluummin kotimaisessa sarjassa, kuin ulkomaalaisessa.

Huom. Nämä ovat vain omia mielipiteitäni.
 
Viimeksi muokattu:

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
. KHL on varmasti tuotteena tavallaan Liigaa parempaa kun taitavampia pelaajia ja alkushowt hienoja yms. Se on hienoa satunnaiskatsojalle kyllä, mutta en usko että ne todelliset Jokeri-fanit enää tuntee tuota seuraa samalla tavalla omakseen mitä liiga aikoina.

No varmasti näinkin, mutta samalla pitää sanoa, että näin jääkiekkoa hengittävänä nuo datsyukit ja gusevit on vaan niin huikeita ukkoja, että ihan jo sen takia olen todella mielissäni khl:stä. Huippulätkää primetimessa. Tietty jos jokerilogo hauiksessa jne. niin ymmärrän kyllä myös, että tosifania korpeaa KHL, vaikka osa varmasti myös tyytyväisiäkin. Toinen tyttärestä, toinen mutsista
 

superpietu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, NHL:n Suomalaiset
Otetaan nyt oletus, että Jokerit palaa 3vuoden päästä takaisin liigaan (esim uuden osakeyhtiön kautta, hjallishan osannut vissiin petkuttaa ennenkin). Sopimukset kuntoon liigan kanssa jo nyt ja poistetaan kaikenmaailman esteet seurojen väliselle yhteistyölle. Näen että tämä mahdollistaisi seuraavan askeleen lähemmäs mestaruutta.

Kelatkaa sitä hurmosta ja kansainvälisiä silmiä minkä liiga sais kun Jokerit näyttäisi keskisormea KHL:lle mestarina ja palaisi liigaan. Se olisi paha paikka KHL:lle. Koko homma olisi Jokereiden sekä Liigan pussiin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Minä en usko, että yleisön saaminen olisi alussakaan hankalaa, jos vain järkevä halli järjestyisi. Yleisö tunkisi katsomoon kotona ja vieraissa. Nordis ei taida onnistua, ja Gardenin ovetkin pysynevät kiinni Jokereilta. Espoo liian kaukana.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Minä en usko, että yleisön saaminen olisi alussakaan hankalaa, jos vain järkevä halli järjestyisi. Yleisö tunkisi katsomoon kotona ja vieraissa. Nordis ei taida onnistua, ja Gardenin ovetkin pysynevät kiinni Jokereilta. Espoo liian kaukana.

En ole seurannut Nordiksen tilannetta, joten kysyn ihan tietämättömyyttäni miksei se tulisi kyseeseen? Johonkin remppaan se oli ainakin menossa. Mikään hinku nyt Gardenille olisi, mutta tuli vain mieleen, että pysyisikö ovet kiinni vain Hjallikselle vai myös Jokereille ilman Hjallista?
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En ole seurannut Nordiksen tilannetta, joten kysyn ihan tietämättömyyttäni miksei se tulisi kyseeseen? Johonkin remppaan se oli ainakin menossa. Mikään hinku nyt Gardenille olisi, mutta tuli vain mieleen, että pysyisikö ovet kiinni vain Hjallikselle vai myös Jokereille ilman Hjallista?
Omaa mutua. Menee hankalaksi, kun ei voi sisustaa pelkästään HIFK:n mukaan. Aikoinaan oltiin Nordiksella yhdessä, mutta parempi oli silloin, kun molemmilla oma halli liigassa. Ja näin uskon ainakon HIFK:n puolella ajateltavan, kaupungilla tuohon on tuskin hallin valmistuttua mitään sanomista.
Edit: Ja siis Nordis kai tarkoitus rempata palloiluhalliksi, tiedä sitten voiko tuota vielä muuttaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Omaa mutua. Menee hankalaksi, kun ei voi sisustaa pelkästään HIFK:n mukaan. Aikoinaan oltiin Nordiksella yhdessä, mutta parempi oli silloin, kun molemmilla oma halli liigassa. Ja näin uskon ainakon HIFK:n puolella ajateltavan, kaupungilla tuohon on tuskin hallin valmistuttua mitään sanomista.
Edit: Ja siis Nordis kai tarkoitus rempata palloiluhalliksi, tiedä sitten voiko tuota vielä muuttaa.

Jos jostain syystä pelattaisiin vielä Nordiksella siinä vaiheessa, kun Jokereiden mahdollinen paluu Liigaan tulisi ajankohtaiseksi, niin vaikea nähdä, miksi ei esim. kaupungin puolesta mahtuisi halliin pelaamaan. Jos sitten siinä vaiheessa olisi jo Garden pystyssä ja HIFK vastaisi hallin pyörittämisestä samalla tavalla, kuin HJK vastaa Telia 5g areenan pyörittämistä, niin en edelleenkään näkisi mitään syytä, miksei Jokerit (sitä pyytäessä) olisi tervetullut samaan halliin. Sehän tarkoittaisi kuitenkin Gardenille 30 lisätapahtumaa, per vuosi plus mahdolliset pudotuspelit. Vaikka kuinka haluisi ajatella punaisin lasein, niin kyllähän toi toiminta pyörii rahan voimalla.

Edit. ja siis ymmärrän kyllä Liigan väitetyt "painostus" toimet Jokereita kohtaan nykytilanteessa, kun pelaavat kilpailevaa sarjaa, mutta jos haluaisivat palata Liigaan, niin voisin kuvitella, että jos jostain syystä toimistolla oltaisiin myrtsinä, niin viimeistään muut Liiga kumppanit painostaisivat sopuun.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kelatkaa sitä hurmosta ja kansainvälisiä silmiä minkä liiga sais kun Jokerit näyttäisi keskisormea KHL:lle mestarina ja palaisi liigaan. Se olisi paha paikka KHL:lle. Koko homma olisi Jokereiden sekä Liigan pussiin.
Missähän fantasiamaailmassa Jokerit poistuu KHL:stä mestarina? Jokerit ei tule koskaan voittamaan mestaruutta KHL:ssä, jo pelkästään resurssit antavat ison esteen sille ja viimeistään siinä vaiheessa kun näyttää siltä että ei-venäläinen seura on hommaa voittamassa, niin tuomarit hoitavan pelin venäläiselle joukkueelle.

Toki haihattelihan jotkut aikoinaan silläkin että Jokerit lähtee pois SM-Liigasta isojen poikien sarjaan "liian hyvänä" Liigaan ja voittaa mestaruuden viimeisellä liigakaudellaan. Melkein osui.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jos jostain syystä pelattaisiin vielä Nordiksella siinä vaiheessa, kun Jokereiden mahdollinen paluu Liigaan tulisi ajankohtaiseksi, niin vaikea nähdä, miksi ei esim. kaupungin puolesta mahtuisi halliin pelaamaan. Jos sitten siinä vaiheessa olisi jo Garden pystyssä ja HIFK vastaisi hallin pyörittämisestä samalla tavalla, kuin HJK vastaa Telia 5g areenan pyörittämistä, niin en edelleenkään näkisi mitään syytä, miksei Jokerit (sitä pyytäessä) olisi tervetullut samaan halliin. Sehän tarkoittaisi kuitenkin Gardenille 30 lisätapahtumaa, per vuosi plus mahdolliset pudotuspelit. Vaikka kuinka haluisi ajatella punaisin lasein, niin kyllähän toi toiminta pyörii rahan voimalla.

Edit. ja siis ymmärrän kyllä Liigan väitetyt "painostus" toimet Jokereita kohtaan nykytilanteessa, kun pelaavat kilpailevaa sarjaa, mutta jos haluaisivat palata Liigaan, niin voisin kuvitella, että jos jostain syystä toimistolla oltaisiin myrtsinä, niin viimeistään muut Liiga kumppanit painostaisivat sopuun.
Joo, Nordis on kaupungin lafka, ja siellä heillä sananvaltaa. Gardenista en ole niinkään varma, onko ovet auki, riippuu siitäkin, kuinka helppo tuonne olisi tapahtumia myydä.

Ja itse siis todellakin toivon, että Jokerit palaisi liigaan. Mieluummin kuitenkin omassa hallissaan. Ei huvita mitään narrivärejä tai logoja jäässä tuijotella kotihallissa.

EDIT: Tuskin ryssät haluaa hallia välttämättä edes pitää, jos Jokerien KHL-taaperrus loppuu. Vois irrota halvallakin uusille taustajoukoille tai kaupungille.
 

ilu

Jäsen
EDIT: Tuskin ryssät haluaa hallia välttämättä edes pitää, jos Jokerien KHL-taaperrus loppuu. Vois irrota halvallakin uusille taustajoukoille tai kaupungille.

No varmaan irtoaa käytännössä ilmaiseksi. Pitäisi vaan löytää ostaja yli 20 vuotta vanhalle, korjausvelkaa keräävälle kiinteistölle joka ei kai ikinä ole reaalisesti tuottanut omistajilleen voittoa kaupungin maksamista subventioista huolimatta (toki tulos on käännetty välillä voitolliseksi Jokereiden kustannuksella).

Lisäksi kun kaupunkiin on vielä tulossa keskeisemmälle paikalle moderni ja laadukkaampi korvike eikä jäähallien omistaminen muutenkaan ole mitään intohimo-bisnestä, niin vaikea nähdä että ottajia on ainakaan jonoksi. Toivottavasti nykyiset omistajat edes hoitavat purku-urakan, ettei sekin jää kaupungin harteille.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
...Toki HIFK-värinen sisustus pitäisi laittaa uusiksi, jos edes enää pelaavat ko. hallissa.
Ei kai sitä harmaata betonia kannata ruveta maalaamaan, rapisee vain maalit pois kauden mittaan?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Gardenista en ole niinkään varma, onko ovet auki, riippuu siitäkin, kuinka helppo tuonne olisi tapahtumia myydä.

Lähtökohtaisesti muut tapahtumat (konserit, hevoset, sirkukset, mitä näitä nyt on) ovat lätkämatsia tuottavampia hallille. Liput ovat kalliimmat, oikeuksien myynnistä tulee ylimääräistä kassavirtaa ja vastaavaa. Jos syyskuun ja huhtikuun välillä pelataan se ~80 matsia (runkosarjaa noin 30 matsia per joukkue silloisesta sarjaohjelmasta riippuen ja pleijarit päälle) saman katon alla, niin se alkaa olemaan jo muiden tapahtumien myynnistä pois.

Rehellisesti sanoen en ymmärtäisi molempien pelaamista samassa hallissa taloudellisista syistä. Sijoittajat haluavat vastinetta rahalleen, ja itse näen yhden jengin heille kahta jengiä parempana vastikkeena pitkässä juoksussa. Tilanne olisi toinen, jos halli olisi kaupungin.

EDIT: Tuskin ryssät haluaa hallia välttämättä edes pitää, jos Jokerien KHL-taaperrus loppuu. Vois irrota halvallakin uusille taustajoukoille tai kaupungille.

Tarvittaisiin vain tarpeeksi hullu, rohkea tai tyhmä kaveri tuohon omistajaksi. Ylläpitokustannukset ovat kovat ja halli on ollut käsittääkseni paperilla voitollinen vain silloin, kun Liigassa Jokereille "kuuluvia" tuloja kanavoitiin hallille ja Jokerit maksoi ylikovaa vuokraa. Muistelisin nimimerkin @Cobol kirjoittaneen tästä enemmän ja tarkemmin vuosia takaperin, mutta haulla en nyt tähän hätään löydä viestejä. Päälle Gardenin kautta kasvava kilpailu lätkän ulkopuolisista tapahtumista, niin pitäkööt venäläiset hallinsa.

Tarpeeksi tyhmää henkilöä tuskin hallin omistajaksi löytyy ja helsinkiläisenä en toivoisi, että kaupunki ottaisi hallin hoitoonsa. Urheiluromantikkona toivoisin paluuta Nordikselle ja omaa halliprojektia Gardenin tyyliin. Nordis olisi downgreidi Hartwalliin nähden, mutta tässä nykyisessä sotkussa näkisin sen ainoana realistisena vaihtoehtona Jokereille. Hartwall on väärissä käsissä ja ei järkevällä pohjalla, Salonojan maja ei nappaa yhtään ja Gardenin kohdalla en usko kahden jengin konseptiin kuin korkeintaan kauden tai kahden väliaikaisratkaisuna.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ss74

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jääkiekkofanina tässä vituttaa eniten kun tuo Euroopan -Liiga on niin kaukainen haave. IFK, TPS, Jokerit ja Kärpät keräis kamppeensa ja lähtis pelaamaan tommoseen super-liigaan. Aah tästä mä unelmoin.

Ymmärräthän, että kaikkien mainitsemiesi suomalaisten seurojen intressissä on SM-liiga ja sen kehittäminen. Sen liigan omistajiahan ne ovat. CHL on hyvä lisä jääkiekkokauteen, mutta vain lisä, ei muuta. Ja ellei Euroopasta tule uutta Amerikkaa (ei tule), ei täällä ikinä tule pyörimään muovista ylikansallista liigaa. Vaikka toki ymmärrän, että kun tuota täysin hatusta heitettyä utopiaa toistelee riittävän pitkään niin sillä saadaan SM-liigan paluu tuntumaan muiden silmissä heikommalta vaihtoehdolta. Suomalaiset seurat tulevat kuitenkin jatkossakin jatkamaan SM-liigassa vaikka mitä fantasialiigoja täällä pyöritettäisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös