Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Vaikka itsekin näkisin, että pidetään mielummin KHL joukkue Suomessa niin kauan, kun venäläiset suostuvat siitä maksamaan, niin paluu haaveilijoille voisi todeta, että onhan Jokerit aikoinaan pitänyt kotiaan Nordiksella. Eli eikait se nyt heille ihan täysin mahdotonta olisi sinne uudestaan muuttaa, jos vuokrat venäläisten hallissa kävisi ylivoimaisiksi. Ja jos ne nimi ja logo oikeudet ovat nimenomaan juniorijoukkueella (edustusjoukkueesta erillinen organisaatio), niin eihän edustusjoukkueen taustayhtiön mahdollinen konkurssi pitäisi olla kuin hidaste. Suomalaisissa järjestelmissä on kait käytäntö, että konkurssi tilanteessa tulisi pudota vähintään yksi sarjaporras (ja hoitaa velvoitteet), mutta koska Jokerit pelaa ulkomaista sarjaa, niin siinähän ollaan sitten vähän niinkuin harmaalla alueella. Konkurssin jälkeen Jokereiden luonnollinen paikka (suomalaisella ajattelulla) olisi siis ikäänkuin VHL:ssä, mutta eikait siinä vaiheessa siirtymä Liigaan olisi täysin mahdoton ajatus.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit FC, Jokerit (A)
niin paluu haaveilijoille voisi todeta, että onhan Jokerit aikoinaan pitänyt kotiaan Nordiksella. Eli eikait se nyt heille ihan täysin mahdotonta olisi sinne uudestaan muuttaa, jos vuokrat venäläisten hallissa kävisi ylivoimaisiksi.
Itselleni Noedis ei olisi kynnyskysymys, sieltä ne parhaat muistot on. Mielummin siellä kuin Venäläisomisteisessa Arenassa. Toki HIFK-värinen sisustus pitäisi laittaa uusiksi, jos edes enää pelaavat ko. hallissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Tämä päätös on vähemmistöosakkaiden eli maksajien käsissä.
Loppujen lopuksi ei ole. Maksajat eivät päätä mitä Jokerien tuotemerkillä tehdään.

Varmasti uudella omistajalla + taustavoimilla riittää fyrkkaa tarvittaessa laittaa Jokerit logollaan Liigaan. Tässä ei rybyillä ole sananvaltaa, jos sopimusta KHL:ään ei ole.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Liigassa
Vituttaa, kun Liiga on niin saatanan kaukainen haave, mutta siihen on pakko uskoa, ei tätä muuten jaksa.
Jos Hjallis ei saa Jokeriomistustaan kaupaksi tämän KHL sopimusjakson aikana niin on hyvin mahdollista tämän sopimuskauden jäävän Jokereilta viimeiseksi KHL:ssä. Perustan näkemyksen siihen, että Hjallis haluaa poliittisen liikkeensä kasvavan ja tähtäin on jo osaksi tulevissa eduskuntavaaleissa mutta etenkin sitä seuraavissa. Olemalla yhtiökumppanina pakotteiden alaisten liikemiesten kanssa ja pyrkimällä kasvattamaan poliittista liikettä on yhtälönä mahdoton ja tämän toki Hjallis hyvin tietääkin. Varmaa on kuitenkin se, että jokainen päivä on lähempänä sitä, että Jokerit irtautuvat KHL:stä. Tämä kakku on vain lusittava loppuun ja kaikki kakut loppuvat joskus.

Samalla on syytä huomioida se, että KHL:n kiinnostus vähenee kausi kaudelta. Katsomoihin saadaan ihmisiä vain alennusmyynneillä vaikka pelin ja pelaajien taso, Jokereiden tunnettuus ja brändi pitäisi olla huippuluokkaa. Kun yhä useampi kannattaja on omaksunut sen, että Jokereiden mestaruus on päästä pudotuspeleissä toiselle kierrokselle. ei ole ihme se, että yhä useampi kyseenalaistaa Jokereiden roolin KHL:ssä ja siinä sivussa mielekkyyden käydä hallissa ja/tai ylipäätään KHL-Jokereiden kannattamisen.

KHL:ssä menestyminen ostetaan ruplilla. Niillä joilla on liitua, ne piirtää. Jokereilla liitu loppuu usein ensimmäisellä kierroksella, viimeistään toisella. Siksi mielestäni siitä, että Jokerit eivät menesty on turha vittuuntua. Syytä onkin vittuuntua siitä, että Jokereille ei annetta sitä liitua riittävästi. Ja sen on politiikkaa, ei mitään muuta. Ja kun politiikka -etenkin vieraan vallan- ja urheilu sekoitetaan keskenään jää jäljelle lopulta vain korni näytelmä. Ja kun näytelmä tulee yhä tutummaksi yhä useammalle ei auta kohta enää edes ilmaisten ämpäreiden jakaminen Arenalla, sillä näytelmän lopputuloksen ja juonen tietää jokainen.

Tovi sitten somessa kiersi 10 year challenge niminen hupailu. Eli miten jokin asia on muuttunut kymmenessä vuodessa. Sain eräältä ystävältäni liitteenä olevan kuvan. Hauskaa koska totta ja surullista koska totta.

Toivottavasti somessa ei tule kiertämään 20 year challenge, sillä silloin se olisi vain surullista.
 

Liitteet

superpietu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, NHL:n Suomalaiset
Olen samoilla linjoilla Tshekki77 kanssa. Nordis olisi luonteva paikka pelata mikäli liigaan palataan, enkä näe mikäli Garden joskus valmistuisi, että siellä ei voisi kaksi joukkuetta pelata. En ole asiaa sen enempää seuraillut, mutta mikäli näin niin jonkun sijoittajajoukon, joka tätä asiaa miettinyt, pitäisi olla jo mukana hankkeessa.

Tuli nyt nukuttua yö jälleen ja todettua, että kausi on paketissa. Ennen sarjaa kirjoittelin, että palattaispa liigaan. Nyt taas olen kahden vaiheilla. Mielenterveydellisistä syistä on hyvä, että tiputtiin aikaisin, pystyy keskittyä duuniin ja kouluun. Liigassa tippuminen tuntui pahemmalta, koska lähtökohtaisesti oltiin ennakkosuosikkeja. Nyt taas tiputtiin overall yhtä hyvälle, ehkä jopa Jokereita heikommalle joukkueelle, jonka valmennus oli vain niin paljon meidän vastaavaa edellä. Kyllähän tähän tippumiseen aikaisessa vaiheessa tottuu pikkuhiljaa eikä se tunnu hyvältä, mutta tässä on niin monta asiaa mitkä ovat sitä vastaan, ettei Jokerit pysty taistelemaan mestaruudesta kunnolla. Tässä hieman listausta.

1. Suomi ja verotus. Jokereilla ei ole mitään mahdollisuuksia taistella KHL:n kärkipelaajista. Lähtökohtaisesti kärkipelaajat ovat venäläisiä ja haluavat pelata kotonaan. Toiseksi verot on niin paljon pienemmät, että mitä järkeä tulla Suomeen pelaamaan, kun verokarhu vie tästä suuren osan.

2. Omistuspohja. Vaikka aluksi olin innoissani uusista venäläisistä omistajista (olen itse myös puoliksi ryssä ja puhun kieltä), mutta tajuttuani omistajien omistavan sekä SKA:n, että nyt pikkuveliseuran Jokerit ei tämä voi toimia urheilussa, jossa pyritään voittamaan sekä liiketaloudellisesti, että urheilullisesti. Näkisin KHL -taipaleen huomattavasti positiivisemmin, mikäli omistajat keskittyisivät 100% Jokereiden etujen ajamiseen, eikä siten, että se olisi vasta toissijainen asia. Harmillista, että osakeyhtiölaki määrittelee sen, että yhtiön johdon on ajettava omistajien etua. Jostain pitäisi saada 11% faneille niin tästä voitaisiin lähteä taistelemaan. Hjallis, jos et sinä niin miten olisi joku muu? Romanilta sama budjetti meille kuin SKA:lle niin olen ok asian kanssa.

3. Valmennus. Tuntuu myös siltä, että suomalaiset valmentajat eivät vain osaa muutamia lukuunottamatta. Dynamon Krikunov piti Marjamäkeä pilkkanaan vaikka rosteri heikompi. 2016 Skudra piti Westerlundin povarissaan. Jalosella oltaisiin tänävuonna voitu mennä pidemmälle, mutta noutaja olisi tullut sitten TsSKAa vastaan. Joukkue huutaa valmentajaa, joka pystyy ottamaan joukkueesta kaiken irti, jolla on tarpeeksi karismaa ja arvovaltaa pelaajien joukossa, sekä se, että osaa valmentaa jo tästä hetkestä eteenpäin, jotta 2020 cup on mahdollinen. Puhutaan siis enemmän johtajasta kuin valmentajasta.

4. Joukkueen rakennus ja valmistautuminen kauteen. Jokerit on kuin joukkuetta ei edes yritettäisi kasata playoffeja varten, eikä valmennus osannut sitä edistää kauden edetessä. Ensi kauden poffeihin pitää alkaa valmistautua HETI. Haluaisin nähdä esimerkiksi TsSKA:n ja Jokereiden "aikataulutuksen" seuraavaa kautta varten. TsSKA:lla se on varmasti tehty, luulen, että Jokeritoimistolla mietitään tätä vielä Toukokuun lopussa. Venäläiset treenaa kesällä kovaa, meidän pojat on Ruississa tai Blockfesteillä. Ei voi toimia näin jos et ole Ovetskin.

Liigassa meillä oli omat junnut, en voi sanoa enää samaksi. Parhaat viedään liigaa pelaaviin seuroihin kehittymään mikä toki luonnollista. Meidän pitäisi oikeasti saada naarattua parhaimpia suomalaisia junnuja 2-3kpl per kausi ja luvata peliaikaa tarpeeksi. Liian iso riski superjunnuille, että joutuisivat Vantaalla pelaamaan, mutta Jokereiden pitäisi tämä ongelma hoitaa.

Tulipahan taas höpöteltyä. Kyllä KHL:lle, mutta monien asioiden tulisi muuttua (tuskin muuttuvat). Vahva kyllä siis myös liigalle.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Nordis olisi luonteva paikka pelata mikäli liigaan palataan, enkä näe mikäli Garden joskus valmistuisi, että siellä ei voisi kaksi joukkuetta pelata.

Harmillista, että osakeyhtiölaki määrittelee sen, että yhtiön johdon on ajettava omistajien etua.
Erinomainen kirjoitus, kommentoin noita lainaamiani kohtia.

Jos ja kun Garden valmistuu, en näe mahdollisuutta pelata Nordiksella. Suunnitelmissa on täysin selvästi määritelty,
että Nordis muutetaan palloiluhalliksi. Tämän muuttaminen tässä kohtaa on hyvin epätodennäköistä, koska se on ollut
yksi tekijöistä projektin hyväksymisessä kaupungin puolelta.

Osakeyhtiölaissa on tärkein kohta, että osakeyhtiön ensisijainen tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa, ellei
yhtiöjärjestyksessä ole määritelty muuta tarkoitusta. Tämä on itselleni mielenkiintoisin kohta koko keississä. Täysin
selvää on että tässä ei ole tarkoitus tuottaa voittoa, onkohan yhtiöjärjestykseen kirjattu joku muu tarkoitus?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Loppujen lopuksi ei ole. Maksajat eivät päätä mitä Jokerien tuotemerkillä tehdään.

Varmasti uudella omistajalla + taustavoimilla riittää fyrkkaa tarvittaessa laittaa Jokerit logollaan Liigaan. Tässä ei rybyillä ole sananvaltaa, jos sopimusta KHL:ään ei ole.
Taseessa on kohta 100 miljoonaa turskaa vähemmistöomistajille. Ei köydy sellaista tahoa, joka maksaisi rybyt ulos narreista. Eli jatkot kohelossa on itsestään selvää niin kauan kuin Putinin sisäpiiriläiset niin haluaa.

ja HH on naimisissa narrien kanssa. Koska on FSB:lle aivan liian ihana leivos pitää näpeissään Hallista, kun hän johtaa tätä uutta puoluetta. Eli KHL-omistajuus myös leuattoman kohdalta muuttuu poliittiseksi; Hallis "Ryssien Huora" Harkimo on uusi titteli.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Taseessa on kohta 100 miljoonaa turskaa vähemmistöomistajille. Ei köydy sellaista tahoa, joka maksaisi rybyt ulos narreista.
Ei tarvitsekkaan löytyä. Tuotemerkki vedetään pois junnujen toimesta ja thats it. Antaa ryssien jäädä nuolemaan näppejään.

Yhtä asiaa ihmettelen. Miks Harkimo ei sanonut viimeisissä neuvotteluissa, että lisää nappulaa pitää tulla pelaajabudjettiin, tai homma loppuu siihen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Ei tarvitsekkaan löytyä. Tuotemerkki vedetään pois junnujen toimesta ja thats it. Antaa ryssien jäädä nuolemaan näppejään.
Ja niiltä tippuisi junnutoiminnasta rahoittaja pois. Eivät tule tekemään mitään kiihkeitä peliliikeitä kuin pakon edessä.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Yhtä asiaa ihmettelen. Miks Harkimo ei sanonut viimeisissä neuvotteluissa, että lisää nappulaa pitää tulla pelaajabudjettiin, tai homma loppuu siihen.
Meistähän kukaan (oletettavasti) ei tiedä millaisia pykäliä Hjalliksen ja venäläisten välisessä sopimuksessa on. Oma veikkaukseni on, että siellä
on asioita joilla Hjalliksen vaatimukset on kuohittu aivan täysin.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän kiinnostelis tietää, että miten tästä eteenpäin Jokerit?

- Urheilullinen uskottavuus on pyöreä nolla. Viisi vuotta KHL:ää, ja Jokerit ei ole saavuttanut yhtään mitään. Nolla kiimaista playoff-runia, nolla yhtään mitään.
- Toimiston uskottavuus on sellainen miinus sata. Lippuja jaetaan ilmaiseksi ympäri kyliä, toimari laskee negatiivisia juttuja mediassa ja huutaa vittua toimittajille.

Miten tästä sopasta voidaan ihan oikeasti nousta? En näe siihen mitään väylää KHL:ssä.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Täysin selvää on että tässä ei ole tarkoitus tuottaa voittoa, onkohan yhtiöjärjestykseen kirjattu joku muu tarkoitus?
No, kävin kurkistamassa, ei siellä sentään muuta tarkoitusta ollut määritelty.

Luonnollisesti oli määritelty se, että uusi, ulkopuolinen omistaja tarvitsee hallituksen hyväksynnän. Joten Hjallishan
ei tietysti voi myydä osuuttaan kenellekään, jota venäläiset eivät hyväksy.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Jääkiekkofanina tässä vituttaa eniten kun tuo Euroopan -Liiga on niin kaukainen haave. IFK, TPS, Jokerit ja Kärpät keräis kamppeensa ja lähtis pelaamaan tommoseen super-liigaan. Aah tästä mä unelmoin.
 

superpietu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, NHL:n Suomalaiset
No, kävin kurkistamassa, ei siellä sentään muuta tarkoitusta ollut määritelty.

Luonnollisesti oli määritelty se, että uusi, ulkopuolinen omistaja tarvitsee hallituksen hyväksynnän. Joten Hjallishan
ei tietysti voi myydä osuuttaan kenellekään, jota venäläiset eivät hyväksy.
Sinällään oikein ajateltu mutta väärin. Hjallis voi myydä osuutensa kenelle tahansa paitsi jos osakassopimuksessa on klausuuli, joka tämän estää (tämä todennäköisesti on olemassa). Mikäli hallituksen hyväksyntä tarvitaan niin en näe ongelmaa kun vastuuhenkilöt:

-TJ Jukka Kohonen
-HPJ Harry Harkimo
-HalJ Jari Kurri
-HalJ Kai Paananen
-HalJ Roman Rotenberg.

Hallituksen päätökseen riittää, että 50% (sisältäen HPJ) ovat samaa mieltä niin se on sillä selvä.

Edit: lisätty tarkennus sulkujen sisään.
 
Viimeksi muokattu:

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit FC, Jokerit (A)
Perustan näkemyksen siihen, että Hjallis haluaa poliittisen liikkeensä kasvavan ja tähtäin on jo osaksi tulevissa eduskuntavaaleissa mutta etenkin sitä seuraavissa. Olemalla yhtiökumppanina pakotteiden alaisten liikemiesten kanssa ja pyrkimällä kasvattamaan poliittista liikettä on yhtälönä mahdoton ja tämän toki Hjallis hyvin tietääkin.
Tähän mennessä Hjallis on todennut "Etten mä silleen edes tunne niitä". Aika erikoinen väite henkilöltä, joka ainakin paperilla on enemmistöomistaja.

Lähde: MOT Putinin suomalaiset ystävät (Linkki vie Yle Areenaan): MOT | MOT: Putinin suomalaiset ystävät
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Oon miettinyt jo pitkään, että kun se Liigaan paluu tapahtuu, sanotaan nyt vaikka kolmen vuoden päästä. Riittääkö Jokereilla faneja, vai pitääkö aloittaa homma puolivälistä uudestaan?

KHL on vienyt ja tuonut paljon kannattajia. Kolmen vuoden päästä siitä on kahdeksan vuotta, kun Jokerit pelasi Liigaa. Ihmiset ovat kahdeksan vuotta vanhempia. Elämän tilanteet ovat muuttuneet ja muutenkin ajatusmaailma urheilun ympärillä voi olla muuttunut kahdeksaan vuoteen. Riittääkö KHL-aikaan kasvaneiden ja Liiga-ajoista muistamattomien mielenkiinto seurata pelejä niin intensiivisesti, kun joukkueessa onkin yhtäkkiä kolme kentällistä Töppösiä ja Nöppösiä. Tuleeko vanhat fanit takaisin? KHL-aika ei ole ainakaan tuonut uusia Liiga-Jokerit faneja. Toivottavasti kaikki on remmissä myös tuolloin. Tai no, lähes kaikki. Parille ihmiselle antaisin elinikäisen lähestymiskiellon tähän seuraan.

Kunhan pohdin. Oon vähän huono kirjoittamaan ajatuksia, mutta kai tuosta joku sai kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit kotimaan kiekkokaukaloissa | 100% ANTIkhl
Oon miettinyt jo pitkään, että kun se Liigaan paluu tapahtuu, sanotaan nyt vaikka kolmen vuoden päästä. Riittääkö Jokereilla faneja, vai pitääkö aloittaa homma puolivälistä uudestaan?
Jokereilla oli liigassa suurin fanikatsomo ja faneja riitti jokaisella paikkakunnalla. Oli mm. Pohjoisen Jokereita (Wugelle ja kumppaneille terkkuja jos luette!) ja aina kun saavuttiin paikkakunnalle kuin paikkakunnalle, niin paikalliset tulivat hakemaan faniyhdistykseltä omat pääsylippunsa ja viettämään aikaa Stadista saapuneiden kanssa. Tämä oli järjestelmällistä ja tapahtui ihan jokaisella paikkakunnalla yhtään liioittelematta.

On selvää että, jonakin päivänä päättyvä KHL-aikakausi tulee jättämään oman merkkinsä myös seuraavan ajanjakson fanitouhuun. Jokainen joka on päättänyt olla tukematta nykymenoa ei ole tulossa takaisin, ainakaan heti alkuun. Lisäksi paluuhaluihin vaikuttaa uuden organisaation taustavaikuttajat. Mukana ei voi olla harkimoita tai venäläisiä. Eli uuden (tai siis uusvanhan) ajanjakson koittaessa kotimaisesta kiekkomestaruudesta pelaavaa seuraa ilmestyy katsomaan ja tukemaan henkilöitä jotka eivät KHL-Jokereita tukeneet. Määristä en pysty sanomaan, mutta varmuudella voidaan puhua sadoista henkilöistä jotka jonkilaisen aikaikunan sisällä löytävät itsensä seuran fanikatsomosta tai sen lähettyviltä. Vahva, näkyvä, avoin ja asioita määrätietoisesti toteuttava faniyhdistys on avainasemassa siinä kun fanikatsomoa ja isommassa kuvassa koko fanitoimintaa kehitetään ja kasvatetaan. Tällainen yhdistys on oltava kasassa mahdollisimman nopeasti kun kotimaan sarjoissa pelaava Jokerit aloittaa toimintansa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
@-Ville- hyvää pohdintaa. Nuo alkuajat saattaisi olla aika haasteellisia yleisömäärien osalta (tietenkin riippuu missä hallissa pelataan). Näin ollen myös rahallisesti hankalaa, jos maksavaa yleisöä ei käy paljoa, niin vaikea on hankkia pelaajia, ellei omistajalla ole anteliaat taskut.
En epäile kyllä hetkeäkään etteikö Jokerit nousisi uuteen kukoistukseen Liigassa.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Laitetaas tännekin ketjuun nuo omat fiiliksethommasta, jotka tuonne otteluketjuun eilen jaoinkin:

Osittain samoilla linjoilla täällä.
(Ei tosin sen suhteen, että voittaminen olisi itselleni se tärkein juttu KHL:ssä). Peli oli Jokereilta täydellinen ulospuhallus, mutta vannoutuneena änärin katsojana ja kiekkoa itsekin harrastavana KHL:n pelillinen taso viehättää, ja onkin valovuosia liigaa edellä. Myös tuomarointi on usein liigaa parempaa. Se on fakta, että niin kauan kun toisella jengillä pelaa datsyukkia & kumppaneita ja budjetti on käytännön ääretön, niin mestaruus on vain haave Jokereille, mutta silti näitä pelejä mielellään katsoo. Liiga-aikoina en Jokereista välittänyt ollenkaan, mutta kyllä "koko kansan" khl-Jokereiden otteet sytyttää. Muutenkin KHL:ssä näkee paljon taitavia pelaajia, joita ei välttämättä ikinä näkisi pelaamassa ilman khl:ää.

Itse en nyt niinkään henkeen ja vereen jokerifani ole, siitä varmaan tämä kevyt suhtautuminen. Mutta jääkiekkoa muuten tykkään seurata todella innokkaasti, ja KHL tarjoaa primetimessa laadukasta jääkiekkoa. Kestämättömällä pohjalla taloudellisesti, mutta niin kauan ku rahaa piisaa ja mulla on mahdollisuus nähdä huippukiekkoa stadissa ja niin kuin sanottua, myös primetimessa, niin otan kyllä kiitollisuudella vastaan. Tosiaan se fiilis, ettei KHL välttämättä montaa vuotta enää pystyssä pysy, mutta mistä näistä tietää, ja mielellään asian suhteen olisin väärässä. Tsempit kuitenkin tosi-faneille, ja kyllähän kesäloma on jälleen turhan pitkä!
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Jokereiden ei kuulu olla mikään koko Suomen juttu millainen se nyt on. Vähän verrattavissa maajoukkueeseen nykyään, mutta vähemmän tunteita herättävä kun pelaajisto koostuu pitkälti kuitenkin ulkomaalaisista. KHL on varmasti tuotteena tavallaan Liigaa parempaa kun taitavampia pelaajia ja alkushowt hienoja yms. Se on hienoa satunnaiskatsojalle kyllä, mutta en usko että ne todelliset Jokeri-fanit enää tuntee tuota seuraa samalla tavalla omakseen mitä liiga aikoina.

Näen, että on kaksi vaihtoehtoa. Joko Jokerit palaa Liigaan ja sitä kautta saa taas oman identiteetin, tai sitten se toinen vaihtoehto, että saisivat jotenkin esimerkiksi junnutoiminnan sille tasolle että ei menetetä niitä lupauksia sen takia että heille ei voi heti peliaikaa antaa KHL:ssä. Ei muuten jatkossa tule enää ketää seuraikoneita mallia Väänänen yms, kun melkein kaikki pelaajat rosterissa on jonkun muun seuran kasvatteja ja jossain muualla läpimurron tehneitä ja pelaavat Jokereissa sen 1-3 vuotta ja lähtevät muualle. Joukkueeseen pitää saada noita omia junnuja nostettua ja heistä kasvatettua pelimiehiä. Sitten toisekseen täytyisi saada nyt äkkiä sinne jotain Jokeri-taustaisia pelaajia paljon, kuten nyt vaikka Pulkkinen, Lindbohm, Hännikäinen ja ketä nyt ikinä onkaan saatavilla.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Vielä näin kauden jälkeen oma KHL- fiilis/Liiga-fiilis pohdinta syvällisemmin. Ei sillä, että luulisin ketään kiinnostavan, mutta hyvää harjoitusta yrittää kirjoittaa ajatuksiaan.

Tarkoitukseni ei ole provosoida kumpaankaan suuntaan, vaan kirjoittaa rehellisesti mitä ajattelen ja tunnen.

Sanotaan näin - jouduin itse valitsematta tämän seuran hampaisiin vuosikymmeniä sitten. Olen nähnyt paljon asioita läheltä ja kaukaa. Olen nähnyt nousut ja laskut läheltä ja kaukaa. Tiedän mitä se oli parhaimmillaan Liigassa, ja tiedän mitä se oli pahimmillaan Liigassa.

Aina kun alan pohtimaan omaa suhtautumistani johonkin asiaan, tapanani on laittaa mielessäni/paperilla asioille + tai - merkit. Näiden asioiden summasta muodostan lopullisen mielipiteeni/suhtautumiseni asiaan.

Miksi sitten en ole vetänyt ranteitani auki KHL:än takia? Viimeiset vuodet SM-liigassa olivat itselleni rankkoja kannattajana. TPS, Kärpät ja IFK. Siinä oli ne joukkueet, mitkä aiheuttivat enää itsessäni sykähdyksiä. Näiden joukkueiden kohtaamista odotti, ja sitä jännitti. Muiden joukkueiden kohtaaminen oli pääsääntöisesti pakkopullaa, "pelaillaan pois alta" tyylisiä kohtaamisia. Kun pelataan sarjassa, missä loppujen lopuksi enää kolmen vastustajan kohtaamista odottaa, on muu aika aikalailla yhtä odottelua. Lisäksi se pelaamisen taso ei edesauttanut yhtään enää mielenkiinnon lisäämistä muita joukkueita kohtaan.
Tämän lisäksi vielä KHL tuli viemään parhaita pelaajia vuosi vuoden jälkeen pois, tämä laski mielenkiintoani entisestään. Urheilun ystävänä, haluan myös nähdä mahdollisimman hyvää urheilua, ja tässä kohtaa nousee se paljon puhuttu pelin taso esiin.
Nyt tilanne on mennyt vielä enemmän siihen suuntaan, että muut sarjat vievät parhaat pelaajat, ja tilalle tulee pääsääntöisesti jätteitä muista sarjoista (toki on ollut huippuhankintoja myös. Korpikoski, Jokinen, Osala esim).
Pelaajien vaihtuvuus joukkueissa on suurta. Jokereita syytetään muovisuudesta, mutta ei tuo Liiga-joukkueilla mene kauhean vahvemmin, kun joukkueesta saattaa puoletkin vaihtua aina kausien välillä.

Liigalle jättimäinen peukku kasvatustyöstä.

On Liigassa paljon hyvääkin. Siitä alhaalla. Tässä hain vain sitä, miksi en ole niin murheissani kun ei olla Liigassa.

Jos/kun Jokerit palaa Liigaan, käyn peleissä, seuraan, katson entiseen malliin, fanitan ja teen kaikkea. Vaikka uskon, että nykypäivänäkään ei ole kuin kolme joukkuetta mitkä jaksaisi innostaa, silti kävisin niin usein peleissä kun mahdollista ja osallistuisin niin paljon kuin mahdollista, oli vastassa sitten Saipa tai Jukurit.

Se Liigasta ja Liiga-fiiliksistä.

Seuraavaksi KHL:ään:

Moni sanoo, ettei KHL ja KHL:än vastustajat aiheuta minkäänlaisia tunteita, mutta itsessäni aiheuttaa. Runnon paljon mieluummin ryssää jään rakoon, kuin vaikka Ilvestä. Saan siitä samalla tavalla mielihyvää, kun Jokerit voittaa venäläisen/muunmaalaisen joukkueen, kuin esimerkiksi jonkun Liiga-joukkueen.
Muutenkin mulla on aina tunnetta pelissä kun Jokerit pelaa. Ei se oo sarjasta riippuvainen tekijä. Se tunne on Jokerit.
Tottakai KHL:ssäkin on hmv joukkueita, jotka ei aiheuta muuta kuin tylsistymisefektin, mutta niitä mielenkiintoisia joukkueita onkin sitten enemmän. SKA, CSKA, Magnitka, Ufa, Avto, Omsk, Lokomotiv, Dynamo, Kazan ovat ne mielenkiintoisimmat. Puhtaasti pelaajamateriaalinsa vuoksi. Näissä joukkueissa pelaa paljon mielenkiintoisia pelaajia, mitä muuten ei ehkä Suomessa näkisi. Sitten on keskikastin joukkueita jotka ei aiheuta mitään tuntemuksia, mutta näissäkin yleensä pelaa muutama mielenkiintoinen pelaaja.

Moni myös sanoo, että vastakkainasettelu puuttuu vastustajan fanien kanssa. Itseäni tämä ei häiritse pätkääkään. Päinvastoin olen hyvilläni, ettei tarvii vääntää kenenkään Penan kanssa.

Moni myös sanoo, mitä järkeä kun on minimaaliset mahdollisuudet voittaa. Tämä ei vaikuta omaan kannattamiseeni lainkaan. On aivan absurdia valita joukkue sen mukaan, miten se pärjää. Jokerit jos olisi Liigassa joka vuosi vaikka viimeinen, en voisi ikinään kuvitellakkaan hylkääväni sitä tai, että se vaikuttaisi kannattamiseeni.

On totta, että suomalaisia pelaajia oli tällä kaudella liian vähän ja sen on muututtava ensi kaudelle, muuten tulee entistä vaikeampaa saada yleisöä.

Lisäksi nykyinen tilanne on kestämätön, jos meinataan jatkaa KHL:ssä nykyisen sopimuksen jälkeen. Paljon pitää muuttua. Joko Jokerien budjetin pitää nousta, tai sitten sen kovan palkkakaton pitää tulla. Tämän lisäksi venäläisten omistusosuutta pitäisi vähentää. Venäläisten joukkueiden määrää tulisi pienentää, ja tilalle tulla laajennusjoukkueita( Saksa, Ranska, Itävalta esim).

Summarum summarum. Otan esimerkkinä jokaiseen kohtaan neljä plussaa ja miinusta:

Liiga plussat:

+Omien kasvattien näkeminen/kasvattaminen edustusjoukkueeseen asti

+Eteläpääty

+Vierasmatkat

+Kotimaisuus omistajuudessa

Liigan miinukset:

-Pelin taso

-Pelaajavirta muihin sarjoihin

-Tuomarilinja

-Kukkahattuilu


KHL:n plussat:

+Tuomarilinja

+Pelin taso

+Enemmän mielenkiintoisia joukkueita ja pelaajia

+ Jokerit vs muu maailma


KHL:n miinukset:

-Venäläiset osaomistajat ja taloudellisesti vaikea yhtälö

-Omien kasvattien pieni esiintyminen edustusjoukkueessa

-Joidenkin seurojen pohjattomat kassat

-Venäjän poliittinen tilanne.

-Eteläpäädyn kuihtuminen


Nyt kun alan miettimään näitä asioita tällä hetkellä, mille urheilun ja jääkiekon ystävänä annan eniten painoarvoa, kallistun tällä hetkellä KHL:ssä pelaamisen puolelle. Vielä riittää uskoa, että tämä kurssi muuttuu.
MUTTA, jos kolmen vuoden päästä tilanne KHL:ssä ja Jokereissa ei ole muuttunut, niin ehdottomasti takaisin Liigaan. En halua nähdä esim enää kertaakaan näin paljoa ulkomaalaisia tässä seurassa. Haluan lisäksi nähdä enemmän signaaleja farmin (Mestis, A-junnut) suuntaan, että pelaajilla on mahdollisuus päästä näyttämään osaamista edustuksessa.

Jos tämän kauden pupellusta on tarkoitus jatkaa KHL:ssä tulevana/tulevina vuosina, niin ehdottomasti takaisin Liigaan. Pupelletaan mieluummin kotimaisessa sarjassa, kuin ulkomaalaisessa.

Huom. Nämä ovat vain omia mielipiteitäni.
 
Viimeksi muokattu:

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
. KHL on varmasti tuotteena tavallaan Liigaa parempaa kun taitavampia pelaajia ja alkushowt hienoja yms. Se on hienoa satunnaiskatsojalle kyllä, mutta en usko että ne todelliset Jokeri-fanit enää tuntee tuota seuraa samalla tavalla omakseen mitä liiga aikoina.
No varmasti näinkin, mutta samalla pitää sanoa, että näin jääkiekkoa hengittävänä nuo datsyukit ja gusevit on vaan niin huikeita ukkoja, että ihan jo sen takia olen todella mielissäni khl:stä. Huippulätkää primetimessa. Tietty jos jokerilogo hauiksessa jne. niin ymmärrän kyllä myös, että tosifania korpeaa KHL, vaikka osa varmasti myös tyytyväisiäkin. Toinen tyttärestä, toinen mutsista
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös