Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 735 091
  • 8 198

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Suomen sisäpolitiikkaa tuntematta, oletan kirjoituksesi perusteella puolueen johdon tulleen informoiduksi tähän riskiin liittyen.
Onko näillä mainitsemillasi uhkakuvilla näkyvää vaikutusta Harkimon työhön kansanedustajana? Tarkoitan, kuuluuko hän mahdollisiin "vuoto" riskeihin, jolloin hänelle ei kaikkein arkaluontoisimpia aineistoja välitettäisi?

Johan Kokoomuksesta sanottiin, että Harkimon "olisi pitänyt ymmärtää kieltäytyä pestistä". Tämän voi sitten tulkita monella tapaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varsinaista motiivia ei tällä hetkellä olekaan, mutta mahdollisuus siihen silti on.
Ihan hämmästyttävällä innolla Venäjä valmistautuu sotaan Suomea vastaan ja nämä maakaupat käy siitä näkyvänä todisteena.
ettei mahdollisessa kriisitilanteessa tuo paikka olisi ihan ensimmäinen josta virheät pikkumiehet ihmisten ilmoille purkautuvat.
Veikkaan, että viimeisiä. Koska kriisin kiristyessä se laitettaisiin valvontaan ja vihreät miehet tarvitsee salaisuuden suojaa etenkin toiminnan alkuvaiheessa.
 

haukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Euroopan no 1: Jokerit
Kuten @Cobol
Hjareenan välittömässä läheisyydessä on väestönsuojaa, päärataa, tv-tornia ja ihan oikeasti strategisesti äärimmäisen tärkeitä paikkoja. Saat olla aika naiivi jos kuvittelet, ettei mahdollisessa kriisitilanteessa tuo paikka olisi ihan ensimmäinen josta virheät pikkumiehet ihmisten ilmoille purkautuvat.
Tiedän aivan hyvin, mitä siinä Areenan läheisyydessä on. Mutta sinäkään et kertonut, miten se hyödyntäminen toimii pikkumiehiltä. Kun kriisitilanne syntyy, niin tiedän, että Suomen viranomaiset, puolustusvoimat mukana ja Supo jo ennakoivasti ovat sen rekisteröineet ja ovat valmiina ottamaan haltuunsa/valvontaansa nämä ko paikat. Eli nyt kysyn, miten ja missä vaiheessa Putin pikkumiehineen aikoo miehittää Areenan esimerkiksi ja tässä ei ole mitään naivismia vaan realiteettia. Eli joko siellä Areenan kätköissä on miehitys käynnissä?

Oman mielenkiintonsa herätti myös tämä jullien runsaslukuinen kommentointihalukkuus kirjoitukseeni. Ihan pistää hymyilemään, mitään kommentointitarvetta niihin ei oo, eikä tuu. Kirjoitus teki tehtävänsä pöheikköineen....
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Veikkaan, että viimeisiä. Koska kriisin kiristyessä se laitettaisiin valvontaan ja vihreät miehet tarvitsee salaisuuden suojaa etenkin toiminnan alkuvaiheessa.

Eiköhän tuo täyttyisi pienissä erissä tarpeellisesta miesmäärästä jo hyvissä ajoin ennen kriisin eskaloitumista jos niikseen tulee. Siitä sitten vaikkapa Areenan harjoitushalli "remonttiin" ja majoitukset kehiin. Ei tässä kovin einsteiniksi tarvitse heittäytyä kun miettii miten itse tuollaista hallia käyttäisi Putlerin kengissä.

Toki Hjareena on vain yksi lukuisista Venäjän hallituksen välillisesti omistamista lokaatioista, eikä sen käyttö välttämättä ole sen helpompaa kuin muidenkaan. Jos näitä uhkakuvien pohjalta pitäisi kuitenkin järjestykseen laittaa, on Areenan sijainti mielestäni aika selvästi kaikkein hedelmällisin eri näköiseen sabotaasiin, agitaatioon ja muuhun kaaoksen synnyttämiseen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vihreiden miesten toimintamalli Ukraina-Venäjä sodassa oli ottaa haltuun julkisia rakennuksia ja tuoda "kadunmiehiä" mukaan kumoukseen. Ainoastaan TV ja radio olisi Areenan läheisyydessä tällainen kohde. RAideliikenteen ja sen avulla sähkön häiritseminen taas olisi enemmän suoraa sotaa ja sellaista varten ei tarvita suuria tiloja, koska tuhoamiseen ei tarvita isoa lössiä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
On täälläkin sellaisia salaliittoteoreetikkoja ettei paremmasta väliä. Hankkikaa elämä.

Sama. Välillä nauran ja välillä vaan pyörittelen päätäni epäuskoisesti.

Ei helvetti sentään. Nyt siellä on jo miehitysjoukot asemissa harkkahallissa.

Jatkakaa. Tai itseasiassa älkää jatkako.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Oman mielenkiintonsa herätti myös tämä jullien runsaslukuinen kommentointihalukkuus kirjoitukseeni.

Kaikenlaista sitä taas kuulee. Ai pitää olla tietyn joukkueen kannattaja voidakseen pohtia helsinkiläistä monitoimiareenaa ja sen käyttöä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kuten @Cobol varsin ansiokkaasti tuossa jo aiemmin avasi, kyse on riskistä. Mahdollisuudesta kriisitilanteessa, joka ei välttämättä (ja toivottavasti) toteudu ikinä.

Kyse on Supon määrittämästä riskistä tiettyihin kohteiseen ja ymmärtääkseni täällä todettiin aivan oikein, että niihin on myös varauduttu. Senkin takia totesin aiheen esille nostajana kun huomasin, että vähän ison painoarvon saa:

Nyt ei ole kriisitilanne lähelläkään, joten näiden omistusten mainitseminen ja Supon näkemys niiden mahdollisesta käyttämisestä pitäisi ohittaa suunnilleen toteamuksella, että näin valitettavasti on.

Huomattavasti enemmän kannattaa huolestua Harkimon riippuvuudesta venäläisestä rahasta ja tämän riippuvuuden mahdollisesta kytkeytymisestä hänen poliittiseen toimintaansa. Fakta on, että Jokerit ei pelaa KHL:ssä ilman venäläisen osapuolen 15-20 miljoonan euron rahoitusta, jolla maksetaan tappiot per kausi.

Lainasin jo Ulkopoliittisen Instituutin selontekoa Venäjä-rahoituksen riskeistä eri tilanteissa, joten en laita sitä enää tähän. Riski tämän suhteen on olemassa kuten jokaisen poliitikon osalta, jonka toiminta joiltakin osin on täysin riippuvaista Putinin lähipiirin rahoituksesta.

Voiko joku tuon kiistää, vaikkapa @Sako
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
On tää melko huvittavaa, miten yhtälö KHL+Jokerit saa mielikuvitukset liikkeelle, mitä huimimpiin mielikuviin. Toki monet niistä on varmaan kirjoiteltu ihan huumormielessä, mutta valitettavan moni näyttää ihan vakavissaan VänGäävän niistä, kun ei muita näkemyksiä hyväksy. Politiikan pitää olla mukana, kun kerran besserwisserit niin todistelevat. Uskokaamme heitä. Jokerit on siis mukana Venäjän informaatiosodassa Suomea vastaan, näin olen ymmärtänyt. Strategisesti tärkeät maat ja mannut Itä-Suomessa ovat Venäjän omistuksessa, eikun siis venäläisten. Areena on miehitetty. On aika palata Liigaan, sillä kaikki on korjattu. Kesäloma lyhenee ja ottelut alkavat oikeina aikoina:

Toisesta aiheesta:

Kun palstan besserwisser (tämän sanon sanan positiivisessa hengessä) huolettomasti kirjoittaa, miten Hjallis hallintoneuvostosta käsin jakaa rahaa Jokereille, niin lienee paikallaan pikku tarkennukset. Ensinnäkin Hjallista ei nimetty hallintoneuvostoon, vaan Veikkauksen hallitukseen, jossa on 8 jäsentä. Veikkauksella on johtoryhmä, joka huolehtii yhtiön päivittäisestä työskentelyn johtamisesta, toim.johtajan lisäksi 9 henkilöä. Sitten on se hallitus, johon Hjallis nyt kuuluu. Hallitus ohjaa operatiivista johtoa, mutta ei osallistu mitenkään päivittäiseen työskentelyyn.

Hallintoneuvosto, kun on kyseessä valtion yhtiö, koostuu suurelta osin puolueiden edustajista, yhteensä 13 henkilöä, lisäksi siihen kuuluu 13 muuta henkilöä ja 2 henkilöä, jotka edustavat henkilöstöä. Hallintoneuvosto päätehtävänä on valvoa mm yhtiön hallintoa ja käytännössä toimia ns ”kumileimasimena”.

Kirjoitukset siitä, että Hjallis nyt pystyy kääntämään Veikkauksen toiminnan ja rahanjaon sellaiseksi, kuin Putin haluaa, ovat täyttä potaskaa. Einiin mitään arvoa tällaisille foliohattujutuille.

Mitä sitten tulee sitten tähän ylimainostettuun Saara Jantuseen ja hänen väitöskirjaansa koskien Venäjää, niin on vaan pakko todeta, että siinä on yhden henkilön näkemys Venäjästä ja that’s it. Mm sotahistorian tuntemuksestaan tunnettu auktoriteetti eversti evp Sampo Ahto sekä tunnetut Gustav Hägglund ja Pekka Visuri ovat vahvasti eri mieltä Jantusen kirjassaan esittämistä mielipiteistä.

Olen 22 vuotta viettänyt kesiäni 200 metrin päässä Venäjän rajasta, mökilläni. Kalastellen ja ravustaen samalla järvellä venäläisten rajamiesten kanssa. Keskustellut paljon rajavartiolaitoksen rajavartijoiden ja heidän päällikkönsä kanssa rajojemme valvonnasta. Siellä vallitsee aivan erilainen henki, mitä täällä yritetään lietsoa. Kummankin maan rajavartijat tapaavat toisiaan säännöllisesti ja saunovat/nauttivat vodkaa ainakin kerran vuodessa. Viereisessä niemessä on kaksi vuokramökkiä, menneinä vuosina niissä on vuokralaisina ollut pääsääntöisesti Venäjän kansalaisia. Eli tarttumapintaa on jonkin verran, tosin en ole tavannut Putinia, enkä vihreitä miehiä, ainakaan vielä.

Olisi ihan reilua kuulla kuvaus siitä, miten Venäjä käyttää hyödykseen Areenaa, siis sotilaallisessa mielessä. Onko sinne Areenan syövereihin kairattu salaisia onkaloita, joihin on yön pimeydessä kiikutettu vaikkapa ohjuksia tai majoitettu ne vihreät miehet?

Ja jotta minua ei seuraavassa viestissä väitettäisi, taas kerran, trolliksi tai Venäjää ihannoivaksi ryssäystäväksi, niin kerron käyneeni puolenkymmentä kertaa Venäjän/Neuvostoliiton puolella ja viimeisen käyntini jälkeen, noin viitisen vuotta sitten, totesin: Ei ikinä enää tähän maahan!! Ei ikinä!!

Salaliittoteoriat ovat kutkuttavia ja toisinaan jopa naurettavia. Toisaalta ne ovat kiehtovia, kuten varmaan ikäluokkani muistaa tapaus John Kennedyn murhan.

Älä ny viisaudella tuhoa tietämättömien oletuksia, hehän pettyy kun kuulee ettei Hjallis pääsekään rautakanslerina ohjaamaan koko laitosta.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Kuten @Cobol varsin ansiokkaasti tuossa jo aiemmin avasi, kyse on riskistä. Mahdollisuudesta kriisitilanteessa, joka ei välttämättä (ja toivottavasti) toteudu ikinä.
Hjareenan välittömässä läheisyydessä on väestönsuojaa, päärataa, tv-tornia ja ihan oikeasti strategisesti äärimmäisen tärkeitä paikkoja. Saat olla aika naiivi jos kuvittelet, ettei mahdollisessa kriisitilanteessa tuo paikka olisi ihan ensimmäinen josta virheät pikkumiehet ihmisten ilmoille purkautuvat.

Pannaan se jäähalli sitten ensimmäisenä matalaksi, kun seuraava kapina alkaa. Ovathan nuo myös aiemmin yrittäneet, mutta toiseksi ovat jääneet.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Koska tilanne on nyt äärimmäisen vakava ja räjähdysherkkä ja koska Hjalliksen myötä Jokerit on nyt osavastuussa kansallisen turvallisuuden vaarantamisessa, niin ehdotan seuraavaa. Pitäisikö meidän Jokerikannattajien ottaa vastuuta ja perustaa turvallisuuspartio partioimaan Hartwallin ympärillä ja samalla pitää myös pasilan rataosuutta silmällä? Neljän tunnin vuoroissa 8-10 henkilön porukoissa 24/7, kunnes tilanne rauhoittuu. Anyone?
 

Yx7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehdotan vihreitä pillereitä, jos auta niin keltaista joka toinen aamu.
Jos kahden viikon päästä vielä tuntuu että hifk on ruotsalainen pikasukellusvene, yhdysvallat vakoilee b-junnujen harjoituksia huippusatelliittikaukoputkella marsista käsin ja Kekkonen osallistui valepuvussa sm-pilkintään niin lisätään päiväannokseen violetti väri ja rautanen pakkopaita päälle viranomaisten toimesta.

Mutta kaiken tämän ohessa jännittää : milloin isoja uutisia ensikaudesta ?
Taksipuheissa khl painit jatkuu, kuka tietää vai tietääkö kukaan ?
28.3. olkoon oma veikkaukseni tiedotuspäivämäärästä.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kai tähänkin ketjuun on jotain nyt sanottava kun keskustelu käy näin kuumana. Hallin sijainti? Voi herranjestas, jos nyt iivana haluaa sabotoida päärataa tms. niin tuskin siihen mitään Areenaa tarvitaan? Eiköhän pää- ja rantarata saada poikki ihan perinteisin välinein ilman jotain 13 000 henkeä vetävää pytinkiä? On sitä ennenkin onnistuttu.

YLE? Joo, varmasti huisin tärkeä paikka, jos nyt propangaa haluaa valloitetuille lähettää? Tai sitten ei, nykypäivänä on internetit sun muut eli eiköhän Vladimir vaan snäppäilisi viestejään Suomen kansalle. Tai jotain. Areena saattaisi olla hyvä paikka salakuuntelulaitteistolle mutta mitäs helvettiä sitä nyt YLE:ä salakuuntelemaan? Senkun avaat töllön.

Mitä tulee pehmeään, positiiviseen Venäjä-kuvaan, niin ei se ainakaan Suomessa toimi. Täällä näkyvyys Venäjän tapahtumiin antaa korkeintaan realistisen, todennäköisemmin jopa inhorealistisen kuvan. Asenteet Suomessa ovat sen verran vakiintuneet, että vaikka maa oikeasti muuttuisi parempaan suuntaan, täällä todennäköisesti vaan jatkettaisiin vittuilua. Ks. Ruotsi.

Näyttääkö KHL-Jokerit sitten muualla Euroopassa jotenkin Venäjää positiivisessa valossa? Epäilen, koska lätkää ylipäätään seurataan niin harvoissa maissa ja niissäkin joissa seurataan, kuten vaikkapa Saksa, se on kuitenkin kakkos- tai kolmoskorin laji. Itä-Euroopan kiekkomaissa tilanne on toinen, mutta siellä taas ryssä tunnetaan samalla tavalla kuin Suomessa, ja tiedetään ettei asia muutu miksikään voissa paistamalla.

Krimi vietiin, Ukrainassa soditaan mutta kaikenlaiset Euroliigat futiksessa ja koriksessa pyörivät ja venäläiset jengit mukana. Vsjo normalno, harashoo. Mutta aiai, Jokerit KHL:ssä, kauheaa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On täälläkin sellaisia salaliittoteoreetikkoja ettei paremmasta väliä. Hankkikaa elämä.

+1

Nordiksella kuulin, että sieltä jostain kaukaa Moskovasta on kaivettu tunneli maan alta suoraan Areenalle. Sitä kutsutaan kriisitilanteessa "suoraksi yhteydeksi". Oletteko miettineet voisiko Viasat olla tässä miehityksessä jotenkin mukana? Nyt täytyy selvittää onko Viasatin omistajissa myös venäläisiä?

Rastuit novotka - no vodka!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Krimi vietiin, Ukrainassa soditaan mutta kaikenlaiset Euroliigat futiksessa ja koriksessa pyörivät ja venäläiset jengit mukana. Vsjo normalno, harashoo. Mutta aiai, Jokerit KHL:ssä, kauheaa.

Omasta mielestäni tuo itäinen rottavaltio pitäisikin sulkea kaikesta kansainvälisestä urheilusta pois, sekä epäluotettavuutensa, agressioidensa, murhiensa että ihmisoikkeusloukkauksiensa takia, mutta vähäisemmissä määrin myös järjestelmällisen, valtiojohtoisen dopingohjelmansa takia. Yksi jääkiekkoliiga tai siinä pelaavat seurat ovat vain osa sitä samaa ulostejatkumoa, jota Kremlin suunnalta on sivistyksen pariin dumpattu viimeiset 80 vuotta, ei sen enempää.

Noin muuten, on vain uskomattomattoman naiivia ajatella, että "kyllä ennenkin tultiin tankeilla", "miksi muka yksi areena olisi tärkeä" kun todisteet parin vuoden takaa Krimin valtaamisesta kertovat juuri siitä miksi vaikkapa yksi jäähalli tai mikä tahansa muu strategisesti merkittävällä paikalla oleva Venäjän hallituksen omistama kiinteistö on lähtökohtaisesti turvallisuusuhka.

IL: Supo epäilee Venäjän ostaneen sotilailleen kiinteistöjä Suomesta | Yle Uutiset | yle.fi

edit: Mutta eipä tästä varmaan asia muuksi muutu vaikka mitä väittäisi joten olkoon. Kivaa, että venäläiset tarjoavat teille jäähallissaan sirkushuveja. Nauttikaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onpas kummallista keskustelua. Huudellaan foliohattuja ja vittuillaan kun faktat ovat:

- Supon mukaan Venäläisten omistamat kiinteistöt ovat potentiaalinen turvallisuusuhka.

- Hjallis on poliitikko jolla on ihan oikeaa valtaa. Toki rajatusti, mutta kuitenkin.

- Hjallis tarvitsee rahaa ja tahot joilla sitä on ovat venäläisiä, joilla on läheinen suhde Venäjän johtoon.

- Hjalliksella ja venäläisillä on yhteisen omistuksen kautta kiusallisen läheinen suhde.

Tapahtuuko jotain on eri juttu kuin se että näiden faktojen valossa ollaan tilanteessa jossa Areena on potentiaalinen turvallisuusuhka ja joukkueen omistajakuviotkin näyttävät ainakin vähän suttuisilta. Ei siinä tarvita foliohattuja. Ikävää minun mielestäni, mutta kai se jotain tahoja naurattaa.

Edit: Lisätty neljäs fakta tarkennukseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
No niin, ehdin lukemaan kirjoituksia ja näköjään ainoastaan @The Original Jags vastasi yhteen kohtaan seuraavista:

1. Jos joku osoittaa argumentein Supon väitteet roskaksi maakaupoista, luen mielelläni.
2. Jos joku osoittaa argumentein Supon väitteet roskaksi siitä, että vieras valtio voisi kriisitilanteessa hyödyntää esimerkiksi liikenneväylien sulkemisessa tai tunnuksettomien joukkojen majoittamisessa, luen nekin mielelläni.
3. Jos ja kun kohtia 1 ja 2 ei pystytä argumentein kaatamaan, miten Arenan jääminen näiden toimenpiteiden ulkopuolelle mahdollisessa Supon tarkoittamassa kriisitilanteessa olisi täysin varma asia?

Jags antoi sanansa, jonka mukaan Arenalla ei nähdä vihreitä miehiä kuin Jokerien vastustajana olevien parin joukkueen paidoissa. Totta, toivottavasti näin aina, mutta se ei vastaa kysymykseen Supon tarkoittamasta kriisitilanteesta.

Muut kohtia 1-3 mahdottomana pitävät kirjoitukset olivat samanlaista viihdetasoa, johon totuin turvapaikkaketjussa esittäessäni Suomen ottavan pakolaisia vain todellisten resurssien mukaisesti ja olevan tiukka väkivaltaisesti Suomessa käyttäytyneitä turvapaikanhakijoita kohtaan. Silloinkaan vastustajilta itse substanssiin - asiaan - ei kommentteja juuri tullut, mutta näitä pillereitä tarvit yms sitäkin enemmän.

Totesin myös pariin kertaan, että nyt ei ole kriisitilanne lähelläkään, joten eihän tässä lähiajoista puhu sen paremmin Supo kuin minä.

Aikanaan yli 20 vuotta sitten vein suomalaisia yrityksiä Venäjälle, Moskovaan ja Pietariin, Suomalaiset käynnistivät yhteisyrityksiä venäläisten kanssa tai loivat kontakteja ja sitä kautta hakivat toiminnan laajentamista. Mun erikoisalue oli media, kulttuuri ja siinä erityisesti ns, populaarikulttuuri. Olin rakentamassa kymmenien suomalaisten ja venäläisten yritysten yhteistyötä. Näistä ainakin kahdessa KGB astui kuvaan ja pyysi - tai pikemminkin edellytti - suomalaisilta palveluksia, jotta yritystoiminta Venäjällä johtaisi halutusti eteenpäin. Keino oli yksinkertainen: toimintaa vaikeutettiin, päätöksiä ei tullut, kaikki kesti ja kesti vielä reippaasti yli sen, mitä Venäjällä yleensä. KGB halusi suomalaisyritykseltä tietoja. Olin toisessa paikalla, kun suomalaisyrityksen johtaja soitti Supoon ja tiedän tämän varmasti, koska soitin itse työhuoneestani ja annoin sitten puhelimen hänelle.

KGB oli armoton vaikuttaja taustalla, joka tunki itsensä osalliseksi normaalia bisnestoimintaa (jos sellaisesta silloisissa oloissa voi puhua), kun näki sopivan kohteen, alan ja yrityksen. He halusivat tietoja.

Sen takia olin lentää perseelleni kun Ulkopoliittinen Instituutti julkaisi viime vuonna selonteon, jossa lukee:


Venäjän tiedustelu kulkee nykyään usein käsi kädessä korruptoinnin kanssa: naapurimaiden toimijoita korruptoidaan, jolloin heiltä on helppo saada tietoja.( ) Aina, kun jossain projektissa on mukana venäläistä rahaa, siinä on mukana myös venäläistä vaikutusvaltaa ja intressejä.

He ovat haastelleet asiantuntijoita Suomessa ja Venäjällä ja tulos on ilmeisesti täysin sama kuin se oli ennenkin. Eli vaarallinen, jos riippuvuutta tulee.

Johtopäätös. Tilanne, jossa kovasti pyrkivä (puheenjohtajaksi, Veikkaukseen vastoin puolueensa ekr:n johtoa) kansanedustaja on riippuvainen Putinin lähipiirin rahoituksesta, on mielestäni Supon lausuntojen, julkisuudessa olleiden Venäjän harjoittamien kiristystoimien sekä oman kokemukseni kautta sellainen, että se vähintäänkin vastapalvelusten pyytämisen. Sen takia kansanedustajana ei tulisi olla henkilöä, jonka liiketoiminnan rahoitus on näin haavoittuvainen ja riippuvainen Putinin lähipiiristä.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No niin, ehdin lukemaan kirjoituksia ja näköjään ainoastaan @The Original Jags vastasi yhteen kohtaan seuraavista:

1. Jos joku osoittaa argumentein Supon väitteet roskaksi maakaupoista, luen mielelläni.
2. Jos joku osoittaa argumentein Supon väitteet roskaksi siitä, että vieras valtio voisi kriisitilanteessa hyödyntää esimerkiksi liikenneväylien sulkemisessa tai tunnuksettomien joukkojen majoittamisessa, luen nekin mielelläni.
3. Jos ja kun kohtia 1 ja 2 ei pystytä argumentein kaatamaan, miten Arenan jääminen näiden toimenpiteiden ulkopuolelle mahdollisessa Supon tarkoittamassa kriisitilanteessa olisi täysin varma asia?
Mielenkiintoinen tapa argumentoida, mistä lienee opittu? Trumpilta? KGBltä? Jos Venäjän ja Suomen suhteet ajautuvat avoimeen konfliktiin, niin Venäjä voi selkkauksessa pyrkiä käyttämään hyödykseen kaikkia omistuksiaan Suomessa. Supokin on tämän todennut niin että kumoapa tämä väite argumentein.

Itse asiassa siihen ei ole edes tarvetta koska väite ei ole fakta vaan "jos-fakta". Samalla logiikalla voin väittää että jos voitan lotossa voin olla miljonääri. Luen mielelläni argumentteja joilla kumoat tämän väitteen.

Julistan siis sinut voittajaksi väittelyssä, ei noita väitteitä pysty argumentein kumoamaan. Hiukan vain kysyn että kuinka huolestunut tuosta nyt oikeasti pitäisi olla.

Harkimoa koskevaa osuutta en viitsi sen suuremmin kommentoida, minusta se lähentelee kunnianloukkausta. Jos nyt olet ristiretkelle lähdössä, niin otapa kohteeksi ne liikeyritykset joilla on paljon suurempia intressejä Venäjällä, tai jotka rakennuttavat venäläisten kanssa seuraavaa ydinvoimalaa Suomeen, tai ne entiset puhemiehet jotka lobbaavat venäläistä kaasuputkea Itämereen. Siinä sinulle haastetta. Ei tosin kuulu tähän ketjuun kuten ei suuri osa muustakaan keskustelusta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Harkimoa koskevaa osuutta en viitsi sen suuremmin kommentoida, minusta se lähentelee kunnianloukkausta. Jos nyt olet ristiretkelle lähdössä, niin otapa kohteeksi ne liikeyritykset joilla on paljon suurempia intressejä Venäjällä, tai jotka rakennuttavat venäläisten kanssa seuraavaa ydinvoimalaa Suomeen, tai ne entiset puhemiehet jotka lobbaavat venäläistä kaasuputkea Itämereen. Siinä sinulle haastetta. Ei tosin kuulu tähän ketjuun kuten ei suuri osa muustakaan keskustelusta.
En muuten ota kantaa tähän keskusteluun, mutta huomautan sen verran, että

1. Kyllä tämä aihe kuuluu tähän ketjuun, kun puhutaan KHL:n ja Jokereiden osaomistamisen merkityksestä laajemmin Suomessa.
2. Hjallis on mukana politiikassa, eli säätämässä lakeja, eli siinä mielessä häntä ei suoraan voi verrata yrityksiin tai entisiin poliitikkoihin jotka lobbaavat.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Johtopäätös. Tilanne, jossa kovasti pyrkivä (puheenjohtajaksi, Veikkaukseen vastoin puolueensa ekr:n johtoa) kansanedustaja on riippuvainen Putinin lähipiirin rahoituksesta, on mielestäni Supon lausuntojen, julkisuudessa olleiden Venäjän harjoittamien kiristystoimien sekä oman kokemukseni kautta sellainen, että se vähintäänkin vastapalvelusten pyytämisen. Sen takia kansanedustajana ei tulisi olla henkilöä, jonka liiketoiminnan rahoitus on näin haavoittuvainen ja riippuvainen Putinin lähipiiristä.
Tästä samaa mieltä ja foliohattua asettelisinkin sellaisten päälle, jotka kategorisesti kieltäytyvät näkemästä mitään uhkakuvia. Itse pidän Supon ja Ulkopoliittisen instituutin näkemyksiä, ennusteita ja analyyseja hieman painavampina kuin muutaman kalastuksesta, vodkasta ja saunomisesta pitävän rajavartijan.

Jokereista 49% omistaa taho, jotka kuuluvat pakotteiden piiriin. Kuitenkin samaan aikaan Suomen valtio sponsoroi Jokereita yhtiöidensä kautta jotka se omistaa kokonaan (VR, Veikkaus) tai ovat enemmistöomistajan roolissa (Finnair). Nämä yhtiöt (siis jotka Jokereita sponsoroivat) ovat valtion omistajaohjauksessa, joka kuulu valtioneuvoston kanslian alaisuuteen. Toisinsanoen näiden yhtiöiden päätöksentekoa ja koko liiketoimintaa ohjaa valtio eli se sama instanssi joka on lupautunut seisomaan pakoterintamassa yhdessä muiden EU-maiden kanssa. MInusta tällainen toiminta -jossa valtionyhtiöiden rahaa ohjataan yhteistyösopimuksen osana Jokereille ja sitä kautta pakotteiden piiriin kuuluville henkilöille- täyttää ainakin osittain rintamakarkuruuden tunnusmerkit. Samaan aikaan valtio kuitenkin valtiovarainministeriön alaisuudessa toimivan finanssivalvonnan kautta valvoo sitä, että pakotteiden keinot rahaliikenteen osalta pannaan täytäntöön niiden henkilöiden osalta jotka pakotteiden piiriin kuuluvat.

Valtionneuvoston kanslian omistajaohjausosaston vastuulla on valtionyhtiöiden ja valtion osakkuusyhtiöiden yleinen omistajapolitiikka. Valtioneuvoston kanslian päällikkö on pääministeri. Eli juuri se pääministeri (Sipilä) joka nimitti naapurinsa (Harkimo) ohi suositusten Veikkauksen hallitukseen, joka myös sponsoroi Jokereita, jonka hallituksen puheenjohtaja Harkimo on. Joku voisi nähdä tässä pientä ristiriitaa.

Voisi siis saada helposti vaikutelman, että näillä kahdella ministeriöllä (valtiovarainministeriö ja valtioneuvoston kanslia) on keskenään varsin päinvastainen näkemys pakotetteista. Kuten siis myös pääministerillä ja valtiovarainministerillä.
 

haukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Euroopan no 1: Jokerit
Mielenkiintoinen tapa argumentoida, mistä lienee opittu? Trumpilta? KGBltä? Jos Venäjän ja Suomen suhteet ajautuvat avoimeen konfliktiin, niin Venäjä voi selkkauksessa pyrkiä käyttämään hyödykseen kaikkia omistuksiaan Suomessa. Supokin on tämän todennut niin että kumoapa tämä väite argumentein.

Itse asiassa siihen ei ole edes tarvetta koska väite ei ole fakta vaan "jos-fakta". Samalla logiikalla voin väittää että jos voitan lotossa voin olla miljonääri. Luen mielelläni argumentteja joilla kumoat tämän väitteen.

Julistan siis sinut voittajaksi väittelyssä, ei noita väitteitä pysty argumentein kumoamaan. Hiukan vain kysyn että kuinka huolestunut tuosta nyt oikeasti pitäisi olla.

Harkimoa koskevaa osuutta en viitsi sen suuremmin kommentoida, minusta se lähentelee kunnianloukkausta. Jos nyt olet ristiretkelle lähdössä, niin otapa kohteeksi ne liikeyritykset joilla on paljon suurempia intressejä Venäjällä, tai jotka rakennuttavat venäläisten kanssa seuraavaa ydinvoimalaa Suomeen, tai ne entiset puhemiehet jotka lobbaavat venäläistä kaasuputkea Itämereen. Siinä sinulle haastetta. Ei tosin kuulu tähän ketjuun kuten ei suuri osa muustakaan keskustelusta.
Kiitos @Ole Fart, kirjoitit puolestani sen, mitä olisin myös kirjoitellut. Silloin, kun on kyse mutuista, pitää pistää jarrut päälle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Julistan siis sinut voittajaksi väittelyssä, ei noita väitteitä pysty argumentein kumoamaan. Hiukan vain kysyn että kuinka huolestunut tuosta nyt oikeasti pitäisi olla.

Eihän tuosta edes väittelyä tullut, koska Supon ja Ulkopoliittisen Instituutin näkemykset on sen verran painavat. Ja kuten jo kolmeen kertaan totesin, itse en noista ole sen enempää juuri nyt huolissani: riittää että toteaa asian olevan kuten on, valitettavasti. Mahdollisen kiisitilanteen tyyppiä ja aikaa ei tiedetä. Siten ei myöskään Venäjän mahdollisia toimia.

Harkimoa koskevaa osuutta en viitsi sen suuremmin kommentoida, minusta se lähentelee kunnianloukkausta. Jos nyt olet ristiretkelle lähdössä, niin otapa kohteeksi ne liikeyritykset joilla on paljon suurempia intressejä Venäjällä, tai jotka rakennuttavat venäläisten kanssa seuraavaa ydinvoimalaa Suomeen, tai ne entiset puhemiehet jotka lobbaavat venäläistä kaasuputkea Itämereen. Siinä sinulle haastetta. Ei tosin kuulu tähän ketjuun kuten ei suuri osa muustakaan keskustelusta.

Jos Ulkopoliittisen Instituutin varoittelu Venäjän tiedustelupalvelun toimista osana kaikkea sitä, missä liikkuu venäläistä rahaa on kunnianloukkaus, kovin on oudot käsitykset sinulla kunniasta. En tässä ketjussa ota Fennovoimaa esille, koska se ei Jokereihin ja Harkimoon liity. Asianomaisissa ketjuissa otin kyllä aikanaan.

Harkimo pelaa Putinin lähipiirin rahoilla. Et pääse sitä faktaa karkuun. Tällaiseen tilanteeseen sisältyy aina riski. Miten ihmeessä sinäkin - yleensä järkeviä kirjoittava - onnistut rajaamaan mielessäsi Jokerit ja Harkimon näiden riskien ulkopuolelle tilanteessa, jossa venäläinen raha Putinin lähipiiristä mahdollistaa Jokerien KHL-pelaamisen? Kuka tietää, kuinka vastikkeetonta raha on kun kukaan ei edes tiedä, miten Harkimo sai Kummolan mukaansa Kummolan käännettyä mielipiteensä KHL:stä Vehasen peliesitysten perusteella? Mitähän muuta asiaan liittyi, jolla Kummolan pää kääntyi - pari villasukkia Luxemburghiin?

e: ja @C.Orr hyvä kirjoitus, noin se myös menee.
 
Viimeksi muokattu:

haukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Euroopan no 1: Jokerit
Tästä samaa mieltä ja foliohattua asettelisinkin sellaisten päälle, jotka kategorisesti kieltäytyvät näkemästä mitään uhkakuvia. Itse pidän Supon ja Ulkopoliittisen instituutin näkemyksiä, ennusteita ja analyyseja hieman painavampina kuin muutaman kalastuksesta, vodkasta ja saunomisesta pitävän rajavartijan.

Jokereista 49% omistaa taho, jotka kuuluvat pakotteiden piiriin. Kuitenkin samaan aikaan Suomen valtio sponsoroi Jokereita yhtiöidensä kautta jotka se omistaa kokonaan (VR, Veikkaus) tai ovat enemmistöomistajan roolissa (Finnair). Nämä yhtiöt (siis jotka Jokereita sponsoroivat) ovat valtion omistajaohjauksessa, joka kuulu valtioneuvoston kanslian alaisuuteen. Toisinsanoen näiden yhtiöiden päätöksentekoa ja koko liiketoimintaa ohjaa valtio eli se sama instanssi joka on lupautunut seisomaan pakoterintamassa yhdessä muiden EU-maiden kanssa. MInusta tällainen toiminta -jossa valtionyhtiöiden rahaa ohjataan yhteistyösopimuksen osana Jokereille ja sitä kautta pakotteiden piiriin kuuluville henkilöille- täyttää ainakin osittain rintamakarkuruuden tunnusmerkit. Samaan aikaan valtio kuitenkin valtiovarainministeriön alaisuudessa toimivan finanssivalvonnan kautta valvoo sitä, että pakotteiden keinot rahaliikenteen osalta pannaan täytäntöön niiden henkilöiden osalta jotka pakotteiden piiriin kuuluvat.

Valtionneuvoston kanslian omistajaohjausosaston vastuulla on valtionyhtiöiden ja valtion osakkuusyhtiöiden yleinen omistajapolitiikka. Valtioneuvoston kanslian päällikkö on pääministeri. Eli juuri se pääministeri (Sipilä) joka nimitti naapurinsa (Harkimo) ohi suositusten Veikkauksen hallitukseen, joka myös sponsoroi Jokereita, jonka hallituksen puheenjohtaja Harkimo on. Joku voisi nähdä tässä pientä ristiriitaa.

Voisi siis saada helposti vaikutelman, että näillä kahdella ministeriöllä (valtiovarainministeriö ja valtioneuvoston kanslia) on keskenään varsin päinvastainen näkemys pakotetteista. Kuten siis myös pääministerillä ja valtiovarainministerillä.
Tämä narsisti se vaan jaksaa jatkuvasti lukea tekstejäni, vaikka on ignoorannut minut ties kuinka monta kertaa.
Aika pahasti oon kulkeutunut hänen ihonsa alle, olen pahoillani siitä.
On aikamoista huuhaata tuoda esille näkemyksiään siitä, miten yksi Veikkauksen hallituksen jäsen järjestelee koko yhtiön rahanjako/sponsorointikuviota, voi hellanlettas näitä besserwissereitä. Mitähän täällä saakaan lukea seuraavaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös