Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 736 428
  • 8 198

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sekä molemmissa liigoissa tämän koko prosessin käyminen kestää n. 2 kk . KHL:ssa se kestää, kuten mainitsin helmikuulta - huhtikuulle ja NHL:ssa huhtikuulta - kesäkuuhun. Joka on itsestäni aina ollut hassua, että NHL:n mestari on selvillä vasta kesällä. Kuten toinen kirjoittaja aikaisemmassa kirjoituksessa ihmetteli, että KHL -kausi aloitetaan jo kesällä.
Luulin että tarkoitit verrata NHL:n playoff-ajankohtaa KHL:n vastaavaan siitä näkökulmasta, että se hyödyttää ko. maan/maiden kansallista jääkiekko-ohjelmaa. Siksi ihmettelin.

Pohjoisamerikkalaiseen kiekkokulttuuriin kuuluu aloittaa kausi kesän jälkeen, tämän takia aloittavat lokakuussa. Suomessa kesä on lyhyempi, siksi täällä aloitetaan syyskuussa. Venäjällä ei kiinnostuta tästä vähän-vitunkaan vertaa vaan siellä tosiaan kiinnostaa vain se Mömmömkisa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä en nyt ihan täysin ymmärrä mikä KHL:n aikatauluissa on väärin. Tuntuu taas yhdeltä asialta, josta annetaan vaan piikkiä, koska KHl/Putin/Rotta yms. Ei kaikkien sarjojen tarvitse mennä täysin yhteen NHl:n kanssa. Asioita voi tehdä myös erilailla niinkuin lähtökohtaisesti jokaisessa maailman Liigassa tehdäänkin. Se, että jonkun mielestä pelejä "ei pidä pelata kesällä" on loppupeleissä ihan täyttä hölynpölyä. Miksi ei pitäisi pelata? Pelataanhan NHL:ää myös vielä kesäkuussa, mutta sehän on tietysti eri asia. Siinä taas ei ole mitään ihmeellistä, että KHL haluaa sarjansa loppuvan ennen MM-kisoja, jotta pelaajat ehtisivät sinne. Niin tekee kaikki muutkin sarjat NHL:ää lukuunottamatta. Ja kun kausi halutaan loppuvaksi tietyssä ajankohdassa, pitää se myös aloittaa riittävän aikaisin, jotta pelit ehditään pelata. Tossa ei ihan oikeasti ole mitään ihmeellistä, poikkeavaa tai purnattavaa, ellei oletuksena tietysti ole, että kaikkien sarjojen pitää tehdä kuten NHL:n. Mutta silloinhan joutuisi Liigankin aikatauluista valittamaan, kun aloittavat kautensa aikaisemmin kuin NHL ja lopettavat kauden ennen MM-kisoja, jotta tarvittavat pelaajat ehtisivät kisoihin. Mutta Liigaahan ei tietenkään voi haukkua samasta asiasta kuin KHL:ää, koska KHL ja Putin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ei kaikkien sarjojen tarvitse mennä täysin yhteen NHl:n kanssa.
Kuka on vaatinut tai toivonut että KHL:ää pelattaisiin yksi yhteen NHL:n kanssa? Tietysti ne ovat itse apinoineet monia asioita NHL:stä, mutta mitään yksi yhteen-toivomuksia en ole huomannut.

Se, että jonkun mielestä pelejä "ei pidä pelata kesällä" on loppupeleissä ihan täyttä hölynpölyä. Miksi ei pitäisi pelata? Pelataanhan NHL:ää myös vielä kesäkuussa, mutta sehän on tietysti eri asia.
En tiedä huomaatko tätä, mutta nyt puhut vähän hölmösti kahdesta eri asiasta. Yritin tuossa jo aiemmin näyttää sen huomion, että "kesä" ei ole kaikkialla ihan sama asia. Yhdysvalloissa ja myös Kanadassa (preerioita lukuunottamatta) kesä kestää niin pitkään että sitä on mahdotonta välttää. Jossain Keski-Lännessäkin on jo nyt hellettä. Sen sijaan KHL:n ajankohdista (kuten myös tarkoitusperistäkin) on ainakin mun nähdäkseni puhuttu Jokereiden näkökulmasta. Jokereiden, eli suomalaisen joukkueen, näkökulmasta on aika hölmöä aloittaa kausi joskus elokuussa, kun jengi vielä lomailee. Itsekin olin landella kun kausi alkoi viimeksi. Toisaalta kausi sitten loppuu keskellä talvea ja lunta. Tämä siis Jokereiden näkökulmasta. Jokereilla ei ole mahdollisuutta nähdä edes maaliskuun loppua pleijareissa (ellei jostain keksitä triplabudjettia ja siihen päälle farmijengiä ja sitä ei luultavasti anneta taphatua) joten miksi se pitäisi kauheasti kiinnostaa, että sarjaohjelmasta keretään MM-kisoihin? Ja toisaalta, mitä väliä NHL:n sarjaohjelmalla on Jokereiden näkökulmasta?

Tossa ei ihan oikeasti ole mitään ihmeellistä, poikkeavaa tai purnattavaa, ellei oletuksena tietysti ole, että kaikkien sarjojen pitää tehdä kuten NHL:n.
Paitsi siis tietysti se, että Jokereiden ei pitäisi kuuna päivänä olla pelaamassa tätä venäläisittäin hyödyllistä ja jokerilaisittain aivan täysin turhaa liigaa. Sm-Liigastakin kerkeäisi oikein hyvin MM-kisoihin, mutta siellä voisi nauttia kiekkohuumasta kevätauringon lämmössä.

Mutta silloinhan joutuisi Liigankin aikatauluista valittamaan, kun aloittavat kautensa aikaisemmin kuin NHL ja lopettavat kauden ennen MM-kisoja, jotta tarvittavat pelaajat ehtisivät kisoihin. Mutta Liigaahan ei tietenkään voi haukkua samasta asiasta kuin KHL:ää, koska KHL ja Putin.
Nyt varmaan huomaat kuinka perinpohjaisen väärässä olit tämän arviosi kanssa?
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Gagarin-Cupin mahdollinen seitsemäs finaalipeli: 20.4.2017

Liigan mahdollinen seitsemäs finaalipeli: 28.4.2017

No joo, onhan siinä 8 päivää eroa. Mutta onkohan se tarpeeksi tämän aivan järjettömän "kesällä pelataan ... venäjän MM-joukkuueen etu ... koska Putin ja rotta" jne palstantäytteen motivoimiseksi?

Oliko osasyy tuohon aloituksen aikaistamiseen se, että KHL rupesi enemmän väistämään noita EHT-höntsiä?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Oliko osasyy tuohon aloituksen aikaistamiseen se, että KHL rupesi enemmän väistämään noita EHT-höntsiä?
Kyllä.

No joo, onhan siinä 8 päivää eroa. Mutta onkohan se tarpeeksi tämän aivan järjettömän "kesällä pelataan ... venäjän MM-joukkuueen etu ... koska Putin ja rotta" jne palstantäytteen motivoimiseksi?
Pakko kysyä: Huomaatko eroa Jokereiden näkökulmasta? Kyse ei todellakaan ole siitä kuinka monta päivää eroa on Liigan ja KHL:n mahdollisella finaalin seitsemännellä pelillä. Kyse ei myöskään ole siitä, etteikö täällä aivan jokainen tajuaisi, että MM-kisoihin pitää keretä eurooppalaisista sarjoista. Kyse on pikemminkin siitä, mitä tuo sarjaohjelma (etenkin yhdistettynä Jokereiden realistisiin mahdollisuuksiin/tarkoitukseen ko. sarjassa) tarkoittaa Jokereiden todellisuudessa: Harjoitusmatsit alkavat kesän ollessa parhaimmillaan elokuun alussa, KHL elokuun loppupuolella ja matsit ovat ohi keskellä talvea. Kysymys on koko ajan tässä koko keskustelussa ollut siitä, että mitä järkeä tässä on Jokereiden näkökulmasta.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Ei mitään hätää. Suomen maaseudun äänillä valittu vastuullinen pääministeri ojentaa auttavan kätensä Jokereille. Veikkaus tulee jatkossakin, ehkä selvästi suuremmilla summilla tukemaan venäläisten Suo... eikun Jokerien Venäjän valloitusta meidän kaikkien Veikkauksen asiakkaiden rahoin. Varmasti Liiga voi myös odottaa "pientä" näpäytystä Veikkauksen suunnalta.

Näkökulma: Pääministeri Juha Sipilä istuu tukevasti pelisilmänsä päällä

Piti vielä sanomani, että Harkimon ja Sipilän yhteistyö sopii erinomaisesti kepun kekkoslaisen idänpolitiikan jatkumoon.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Itseasiassa en ymmärtänyt. Kaikissa otteluissa, mitä itse olen katsonut on soitettu nuo kansallislaulut ottelun alussa. Eikä yhtäkään kansallislaulua ottelun päättyessä, ei voittajan eikä häviäjän.

Siinä tapauksessa sinun pitäisi kysyä asiaa Saara Jantuselta, joka väitteen on esittänyt. Hänen mielestään kyse on laaja-alaisesta vaikuttamisesta kun suomalaiset opetetaan seisomaan Venäjän kansallislaulun soidessa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei mitään hätää. Suomen maaseudun äänillä valittu vastuullinen pääministeri ojentaa auttavan kätensä Jokereille. Veikkaus tulee jatkossakin, ehkä selvästi suuremmilla summilla tukemaan venäläisten Suo... eikun Jokerien Venäjän valloitusta meidän kaikkien Veikkauksen asiakkaiden rahoin. Varmasti Liiga voi myös odottaa "pientä" näpäytystä Veikkauksen suunnalta. Piti vielä sanomani, että Harkimon ja Sipilän yhteistyö sopii erinomaisesti kepun kekkoslaisen idänpolitiikan jatkumoon.

Minusta erittäin valitettava tapaus olettaen IL:n olevan oikeassa siinä, että Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei Harkimoa halunnut. Jos olisi halunnutkin, valitettava tapaus. Vaikka Harkimo ei Veikkauksen hallintoneuvostossa käsittelekään Veikkauksen tukea KHL:lle ja Jokereille, hän asemansa näin valittuna takaa sen, että Veikkaus toimii, kuten pääministeri Sipilän kaveri haluaa Veikkauksen toimivan. Demokratian osalta karmivaa enkä usko, että missään muussa Pohjoismaassa tai ns. läntisessä Euroopassa tällainen olisi mahdollista. Yksi osoitus venäläisten KHL-lonkeroiden ulottumisesta Suomeen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Voit korjata, jos olen väärässä, mutta käsittääkseni NHL:ssa pudotuspelit pelataan itäisen konferenssin 1 vs. 8, 2. vs 7. jne ja läntisen konferenssin 1. vs. 8. , 2. vs. 7. Semifinaali kierros on kummankin konfernssin finaali ja varsinainessa Stanley Cupin finaalissa kohtaa kummankin konferenssin paras joukkue.
Samoin KHL:ssa pudotuspelit pelataan ensin itäisen ja läntisen konferenssin kesken ensin, sitten konferenssin finaali ja lopulta Gagarin Cupin finaali, jossa pelaa kummankin konferenssin paras joukkue.
Sekä molemmissa liigoissa tämän koko prosessin käyminen kestää n. 2 kk . KHL:ssa se kestää, kuten mainitsin helmikuulta - huhtikuulle ja NHL:ssa huhtikuulta - kesäkuuhun. Joka on itsestäni aina ollut hassua, että NHL:n mestari on selvillä vasta kesällä. Kuten toinen kirjoittaja aikaisemmassa kirjoituksessa ihmetteli, että KHL -kausi aloitetaan jo kesällä.
Muuten noin, mutta divisioonien 2. ja 3. kohtaavat aina toisensa 1. kierroksella. Täten on siis mahdollista, että esimerkiksi konferenssin 2. ja 3. kohtaavat jo ekalla kierroksella. Metron osalta tuo on hyvinkin mahdollista tällä kaudella.

EDIT: Ja siis koska molempien divisioonien 3 parasta pääsee pudotuspeleihin, niin välttämättä sinne ei etene 8 eniten pisteitä kerännyttä. Vaatii toki, että ensimmäinen pudonnut villi kortti- kisaaja saa enemmän pisteitä kuin toisen divisioonan kolmonen. En muista, onko näin tapahtunut.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yksi osoitus venäläisten KHL-lonkeroiden ulottumisesta Suomeen.
"KHL-lonkeroiden". Tää oli päivän piristys.

Kyllä KHL on vain pientä pintasilausta edelleenkin vahvana elävään suomettumiseen verrattuna. Ehkä lähemmin katsottuna osa sitä.

Mä veikkaan leuattamon olevan sen verran kehäkettu, että tajuaa olla ohjailematta rahaa narrien suuntaan. Homma kuitenkin paljastuu ja se olisi poliittisen uran loppu ja tuomio oikeudesta myös mahdollinen.

Täällä on väännetty KHL:n kauden ajankohdasta. Ihan oikeasti on naurettavaa, että maailman parhaaksi pyrkivä liiga alistaa toimintansa maajoukkueen tarpeille. On vaan sellainen kompromissi, että ei tule koskaan toimimaan. Oikeasti kohelon pitäisi alkaa kesälomakauden jälkeen (kyseessä on kuitenkin talviurheilulaji) eli aika lailla samaan aikaan kuin liiga, pelata pidempi runkosarja, ehkä 70 ottelua ja saada mestari selville himppu ennen kesäkuun alkua. Ja vetää skodacup vessasta alas, aivan kuten maju-höntsätkin. Olympialaisiin pitäisi keretä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä KHL on vain pientä pintasilausta edelleenkin vahvana elävään suomettumiseen verrattuna. Ehkä lähemmin katsottuna osa sitä.

Näin on. Olisin toki voinut laitaa sanan Putin sanan KHL tilalle, mutta tällä kertaa valitsin toisin.

Mä veikkaan leuattamon olevan sen verran kehäkettu, että tajuaa olla ohjailematta rahaa narrien suuntaan. Homma kuitenkin paljastuu ja se olisi poliittisen uran loppu ja tuomio oikeudesta myös mahdollinen.

Miksi Harkimon pitäisi ohjata rahaa Jokerien suuntaan? Ei hän niitä edes käsittele. Mutta Sipilän miehenä hän toimii kuten hyvät veljet näissä asioissa toimivat. KHL saa Veikkaukselta tukea (Veikkaus ei voi ilmaiseksi pitää KHL-otteluita kohteina) ja Jokerit saa sen lisäksi Veikkaukselta erityistä tukea mm. mainoksista, ennakoista jne. Jokerit saa seurana todennäköisesti eniten tukea Veikkaukselta - siis enemmän kuin yksikään muu yksittäinen seura. Länsimaisessa demokratiassa se ei vaan mene niin, että näistä hyötyvä on hallintoneuvostossa olkoonkin, että hän ei niitä itse käsittele. Tämän Kokoomuksen ryhmä ymmärsi, Sipilä ei ja en kovin ihmettelisi, jos Sipilä olisi keskustellut saman venäläislähteen kanssa, joka kertoi Sipilälle venäläisten Itämeren varustautumisen olevan ainoastaan vastatoimi NATO:lle ja jota näkemystä Sipilä sitten toitotti ylpeillen, että hän sai tietää jo paljon ennen siirtoja sen, mitä tulee tapahtumaan. Muistuttaa kovasti Kekkosen aikoja, kuten @LuKi jo totesi.

Täällä on väännetty KHL:n kauden ajankohdasta. Ihan oikeasti on naurettavaa, että maailman parhaaksi pyrkivä liiga alistaa toimintansa maajoukkueen tarpeille. On vaan sellainen kompromissi, että ei tule koskaan toimimaan.

Jokerien pelaajien kannalta vittumainen aikataulu. Helmikuussa loppuu pelit, niin miten pidät huolen siitä, että olet iskussa toukokuussa maajoukkuetta varten. Uskon osan valmentajista ohittavan Jokeripelaajan tästä syystä, jos suht samoilta viivoilta löytyy korvaaja, joka on pelannut 1-2 kk pitempään.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Miksi Harkimon pitäisi ohjata rahaa Jokerien suuntaan? Ei hän niitä edes käsittele. Mutta Sipilän miehenä hän toimii kuten hyvät veljet näissä asioissa toimivat. KHL saa Veikkaukselta tukea (Veikkaus ei voi ilmaiseksi pitää KHL-otteluita kohteina) ja Jokerit saa sen lisäksi Veikkaukselta erityistä tukea mm. mainoksista, ennakoista jne. Jokerit saa seurana todennäköisesti eniten tukea Veikkaukselta - siis enemmän kuin yksikään muu yksittäinen seura. Länsimaisessa demokratiassa se ei vaan mene niin, että näistä hyötyvä on hallintoneuvostossa olkoonkin, että hän ei niitä itse käsittele. Tämän Kokoomuksen ryhmä ymmärsi, Sipilä ei ja en kovin ihmettelisi, jos Sipilä olisi keskustellut saman venäläislähteen kanssa, joka kertoi Sipilälle venäläisten Itämeren varustautumisen olevan ainoastaan vastatoimi NATO:lle ja jota näkemystä Sipilä sitten toitotti ylpeillen, että hän sai tietää jo paljon ennen siirtoja sen, mitä tulee tapahtumaan. Muistuttaa kovasti Kekkosen aikoja, kuten @LuKi jo totesi.

Kokoomuksessa voi olla nyreyttä Harkimon Venäjä-yhteyksistä, ehkä Hjallis on aidosti naivi tai sitten vain raha puhuu. Turvallisuuspolitiikan asiantuntijoiden keskuudessa Venäjän hallinnon ytimen omistusten uloittuminen aivan maan ydintoimintojen välittömään läheisyyteen huolestuttaa varmasti satunnaisia raja-asemakauppoja enemmän. Sipilän ja Lehtomäen kaveriksi taas Harkimo sopii mainiosti. Siksi kepun pitää huolehtia että "yleiset syyt" ymmärretään huomioida kokoomusta paremmin. Keskustan linjaan tämä vanha kunnon tehtaankatulainen veljeily sopii kuin nyrkki silmään. Liian eurooppalaiseksi muovautunut Olli Rehnkin joutui tunnustamaan idäntien mahdin Pyhäjoen voimalan kohdalla ja niin taipui myös Fortum Moskovan tahtiin. Ja se eräs tunnettu dosentti nauraa ja taputtaa ruplanipuillaan tahtia areenan katsomossa.

Mutta pääasia että urheilu on tasokasta, totesi muuan Pekka Peitsi ennen täydellistä takinkäännöstään, kun oli innokkaasti perustamassa Uuden Euroopan urheiluliittoa. Ei haitannut, vaikka muut liiton puuhamiehet väänsivät rahaa piikkilangoilla ja zyklon B:llä.

Jokohan Paula Lehtomäki entisen pj:n vaikutusvallalla junailee Harkimoa Suomi-Venäjä-seuran hallitukseen?
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuka on vaatinut tai toivonut että KHL:ää pelattaisiin yksi yhteen NHL:n kanssa? Tietysti ne ovat itse apinoineet monia asioita NHL:stä, mutta mitään yksi yhteen-toivomuksia en ole huomannut.

Mä olen ollut täältä ymmärtäväni, kuinka NHL:ssä pelataan lätkää silloin, kun lätkää pitäisi pelata ja niin tehdään myös Liigassa, mutta KHL:ssä ei. Mä en edelleenkään ymmärrä tota isoa ongelmaa KHL:n otteluohjelman aikataulussa, muuta kuin väkinäinen jankkaaminen siitä kuinka kaikki KHL:ssä tehdään väärin.

En tiedä huomaatko tätä, mutta nyt puhut vähän hölmösti kahdesta eri asiasta. Yritin tuossa jo aiemmin näyttää sen huomion, että "kesä" ei ole kaikkialla ihan sama asia. Yhdysvalloissa ja myös Kanadassa (preerioita lukuunottamatta) kesä kestää niin pitkään että sitä on mahdotonta välttää. Jossain Keski-Lännessäkin on jo nyt hellettä.

Mitä merkitystä vuodenajalla ylipäätään on sarjaohjelman kanssa? Ainoa millä on merkitystä suurimmassa osassa sarjoja, on MM-kisojen ajankohta ja pelit ajoitetaan niin, että sarjat päättyvät ennen MM-kisoja, oli vuodenaika sitten kesä, talvi, syksy tai kevät. Niin tekee KHL kuin muutkin sarjat NHL:ää lukuunottamatta. En näe tässäkään mitään ongelmaa.

Sen sijaan KHL:n ajankohdista (kuten myös tarkoitusperistäkin) on ainakin mun nähdäkseni puhuttu Jokereiden näkökulmasta. Jokereiden, eli suomalaisen joukkueen, näkökulmasta on aika hölmöä aloittaa kausi joskus elokuussa, kun jengi vielä lomailee. Itsekin olin landella kun kausi alkoi viimeksi.

Sillähän ei ole minkään suhteen mitään merkitystä milloin sinä olet landella ja milloin et. Jos haluat katsoa kiekkoa livenä, niin ajoittanet landereissut otteluohjelman mukaan. Kausi alkaa elokuussa, koska sen pitää loppua ennen MM-kisoja ja paljon tiivimpää otteluohjelmaa on aika vaikea tehdä. Mikä tässä nyt on se niin kovin hankala yhtälö? Suomalaisten kesälomatko? Katsoo ne suomalaiset kesällä futista ja tekee montaa muutakin asiaa, vaikka lomakaudet on päällä. Miksi toi on suomalaisen joukkueen, Jokereiden, näkökulmasta aika hölmöä? Milloin Jokereiden pitäisi aloittaa kausi, ettei se "olisi hölmöä"?

Toisaalta kausi sitten loppuu keskellä talvea ja lunta. Tämä siis Jokereiden näkökulmasta. Jokereilla ei ole mahdollisuutta nähdä edes maaliskuun loppua pleijareissa (ellei jostain keksitä triplabudjettia ja siihen päälle farmijengiä ja sitä ei luultavasti anneta taphatua) joten miksi se pitäisi kauheasti kiinnostaa, että sarjaohjelmasta keretään MM-kisoihin?

Kausi loppuu Jokereilla silloin kun tippuvat, eikä siinäkään millään suomalaisten tai Jokereitten näkökulmilla ole väliä. Tänä vuonna se loppui helmikuun lopussa, pari vuotta sitten 19.3., jolloin myös monen Liigajoukkueen kausi on jo loppunut. Mikä tässä oli nyt se suuri ongelma? Liigassa loppuu aikaisintaan 13.3, joka on peräti mahtavat 2 viikkoa Jokereitten tämänvuotisen kauden lopetuksen jälkeen. Tämä pari viikkoako on nyt se suuri ja mahtava ongelma?

Ja toisaalta, mitä väliä NHL:n sarjaohjelmalla on Jokereiden näkökulmasta?

Niin, tätä asiaa tässä olen ihmetellytkin, jos et ole sattunut sitä huomaamaan.

Paitsi siis tietysti se, että Jokereiden ei pitäisi kuuna päivänä olla pelaamassa tätä venäläisittäin hyödyllistä ja jokerilaisittain aivan täysin turhaa liigaa. Sm-Liigastakin kerkeäisi oikein hyvin MM-kisoihin, mutta siellä voisi nauttia kiekkohuumasta kevätauringon lämmössä.

Tämähän on toki sinun täysin henkilökohtainen mielipiteesi ja kunnioitetaan sitä sellaisenaan, mutta toki tuo asia ei liity yhtään millään tapaa KHL:n otteluohjelmaan. Varmasti se piti kuitenkin tässäkin yhteydessä tuoda esille antaen ilmeisesti jotain merkittävää lisäarvoa keskusteluun KHL:n otteluohjelman järkevyydestä tai järjettömyydestä, mitä en vain itse ymmärrä.

Niinjoo, Liigassa tosiaan nauttii jääkiekon keväthuumasta ne joukkueet jotka pärjää ihan niinkuin KHL:ssä. Kovin usein Jokerit ei vaan ole 2000-luvulla ollut niiden lätkän keväthuumasta nauttivien joukkueiden joukossa ollut. Tässä vielä muistin virkistämiseksi pelikausien viimeisten otteluiden päivämääriä:
5.4.2008
21.3.2009
26.3.2010
28.3.2011
18.4.2012
28.3.2013
16.3.2014
19.3.2015
2.3.2016
27.2.2017
Onhan tossa toki kaksi kertaa pelattu vielä huhtikuun puolella viimeisen 10 kauden aikana. Siinä sitä varsinaista keväthuumaa kerrakseen...
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Siinä tapauksessa sinun pitäisi kysyä asiaa Saara Jantuselta, joka väitteen on esittänyt. Hänen mielestään kyse on laaja-alaisesta vaikuttamisesta kun suomalaiset opetetaan seisomaan Venäjän kansallislaulun soidessa.
Älä lipsu Trumppilaiseksi. Esitit vaihtoehtoisen totuuden, kiinnijäädessä ojensit syyttävän sormen Jantusen suuntaan. Ei ollenkaan tapaistasi. Mutta toisaalta, montako rys...., anteeksi, venäläistä on opetettu ottamaan kokovartaloerektio Maamme -laulun kajahtaessa ilmoille.

PRO TAKAISIN LIIGAAN
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Paitsi siis tietysti se, että Jokereiden ei pitäisi kuuna päivänä olla pelaamassa tätä venäläisittäin hyödyllistä ja jokerilaisittain aivan täysin turhaa liigaa. Sm-Liigastakin kerkeäisi oikein hyvin MM-kisoihin, mutta siellä voisi nauttia kiekkohuumasta kevätauringon lämmössä.

Tämähän on vain sinun mielipiteesi. KHL on tässä tilanteessa ainoa oikea ja mahdollinen sarja. Liigasta on valitettavasti kiekkohuuma nykyään todella kaukana.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Älä lipsu Trumppilaiseksi. Esitit vaihtoehtoisen totuuden, kiinnijäädessä ojensit syyttävän sormen Jantusen suuntaan. Ei ollenkaan tapaistasi. Mutta toisaalta, montako rys...., anteeksi, venäläistä on opetettu ottamaan kokovartaloerektio Maamme -laulun kajahtaessa ilmoille.

Ollaanpas tarkkoja kuitenkin. Tasan samassa viestissäni lukee todellisuudessa näin:

Minun mielipide on, että KHL ei voi enää mitenkään lisätä Venäjän vaikutusvaltaa lännessa. Tämä johtuu Ukrainan sodasta. Sen hyökkäyksen jälkeen mahdollisuudet soft poweriin ainakin Suomen osalta menivät. Tiedämme vanhastaan, omasta historiastamme, miten meille valehdellaan Venäjän toimesta.

Mutta ennen Ukrainan sotaa - ja Jokerien lähtiessä KHL:ään - tilanne oli jossain määrin toinen. Kunnioitan kuitenkin asiaa tutkineiden näkemystä siitä, että KHL opettaa suomalaiset kuuntelemaan voittajan kansallislaulua ja KHL nostaa haluamiaan asioita esille somessa ja vaikuttaa mm. informaatiosodan kautta suomalaisten mielipiteisiin Venäjän tavoitteista. .

Oma mielipiteeni on siis erilainen kuin tutkijan, mutta kunnioitan sitä mielpidettä silti, koska hän on asiaa kaiketi tutkinut. Kun tekstistäni napataan irralleen yksi lause, toki ilman mitään tarkoitusta tietenkään, konteksti katoaa ja luodaan tekstistäni uusi, väärä kuva lukijalle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jokohan Paula Lehtomäki entisen pj:n vaikutusvallalla junailee Harkimoa Suomi-Venäjä-seuran hallitukseen?

Hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan ja olen samaa mieltä siitä, että Venäjän hallinnon ytimen omistusten uloittuminen aivan maan ydintoimintojen välittömään läheisyyteen huolestuttaa varmasti satunnaisia raja-asemakauppoja enemmän. Tarkoitan itse tällä myös Arenaa, joka voisi toimia tukikohtana tilanteen niin vaatiessa.

Mitä tulee lainaamaani osaan, pidän mahdollisena sitä, että Venäjän vaatimat palvelukset Harkimolta ulottuvat jatkossa moneen asiaan. Vasta kun niiden täyttäminen on varmistettu, Jokerien jatkoon KHL:ssä putoaa Venäjältä lisärahoitusta. Ilmaiseksi he eivät Harkimon Jokereita rahoita.

Hieman outona pidän sitä, että muutamat Jokerien kannattajat ilmeisevat jatkuvasti huolensa Trumpin yhteyksistä Venäjälle, mutta Harkimon tulevassa Jokerien KHL-rahoituksessa ei ongelmaa tältä osin nähdä. Ilmeisesti sulkevat silmänsä siltä, että Venäjä voisi vaatia toimia mm. eduskunnassa rahoituksensa edellytyksenä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mitä merkitystä vuodenajalla ylipäätään on sarjaohjelman kanssa?
Vaikka kuinka paljon, kun puhutaan Suomessa talvilajiksi mielletystä urheilusta. Yhtälailla eniten kansaa ruudun ääreen vetävä vuosittainen kiekkotapahtuma, MM-kisat pelataan keväällä, joten kevään merkitys tulee jo siinäkin isona esille. Mun mielestä on ihan ok että KHL alkaa elokuussa ja päättyy helmikuussa ja huhtikuussa, mutta Jokereiden kannalta se ei ole mun mielestäni ok.

Sillähän ei ole minkään suhteen mitään merkitystä milloin sinä olet landella ja milloin et. Jos haluat katsoa kiekkoa livenä, niin ajoittanet landereissut otteluohjelman mukaan.
Siinä olet oikeassa että minun henkilökohtaisella sijainnillani ei ole tässä asiassa merkitystä. Sen sijaan on vähintään kyseenalaista yleistää tuota ajatusta - jos siis niin tuossa teet. Jokereille olisi hyödyllistä olla kiekkokiinnostuksen keskipisteessä. Kesäloma-aikana se ei onnistu, mutta keväällä se onnistuisi jos Jokerit enää silloin pelaisi.

Kausi alkaa elokuussa, koska sen pitää loppua ennen MM-kisoja ja paljon tiivimpää otteluohjelmaa on aika vaikea tehdä. Mikä tässä nyt on se niin kovin hankala yhtälö?
Kuten jo aiemmin sanoin, ei yhtään mikään. Toki KHL voisi jatkua EHT-turnaustenkin aikana, mutta se ei sopisi siihen tarkoitukseen jonka vuoksi KHL on olemassa.

Miksi toi on suomalaisen joukkueen, Jokereiden, näkökulmasta aika hölmöä? Milloin Jokereiden pitäisi aloittaa kausi, ettei se "olisi hölmöä"?
Yllä mainitsemani kiekkokiinnostus on yksi syistä: suomalainen jääkiekkoilu on kiinnostuksen kohteena aikasidonnaista. Kannattaisi myös vilkaista Liigan suuntaan: Jokerit voisi hyötyä siitä, jos sen kovimmat pelit osuisivat samoihin ajankohtiin kuin Suomen suosituimman kiekkotuotteen, Liigan, kovimmat pelit. Nythän Jokerit on poissa kaikesta kiekkokeskustelusta samalla kun jääkiekko kokonaisuutena valtaa alaa suomalaisten mielenkiinnon kohteena.

Tämähän on toki sinun täysin henkilökohtainen mielipiteesi ja kunnioitetaan sitä sellaisenaan, mutta toki tuo asia ei liity yhtään millään tapaa KHL:n otteluohjelmaan. Varmasti se piti kuitenkin tässäkin yhteydessä tuoda esille antaen ilmeisesti jotain merkittävää lisäarvoa keskusteluun KHL:n otteluohjelman järkevyydestä tai järjettömyydestä, mitä en vain itse ymmärrä.
Kokonaisuus on tämä:

- KHL:n yksikään seura ei tee markkinataloudellista voittoa, koska se on nykyisten urheilupoliittisten tavoitteiden ja toisaalta infrastruktuurin realiteettien takia täysin mahdotonta. (= KHL halutaan pitää suurena ja tasokkaana sarjana ja Venäjä on iso maa).

- Jokereiden kohdalla tappion tekeminen merkitsee sitä, ettei sillä ole oman päätäntävaltansa puitteissa mahdollisuutta saada edes likimain kilpailukykyistä budjettia ja siten joukkuetta. Jokerit on helppo pitää pikkuseurana myöntämällä sille sen verran rahoitusta että se pystyy pelaamaan, mutta ei niin paljoa että se pystyisi menestymään pudotuspeleissä.

- Jokereiden menestymättömyys tarkoittaa aikataulullisesti sitä, että keväällä, kun kiekkokiima nousee, Jokerit on jo unohdettu. Sen pienetkin mahdollisuudet on jo kuopattu eikä kukaan yllättynyt tai edes suuremmin pettynyt. Sen sijaan sen kilpailijat niin KHL:ssä kuin Suomessakin jatkavat pelejään kasvavan kiinnostuksen kohteina.

Ps. Suomessa ollaan pikku hiljaa lähestymässä kevättä. Päivät pitenevät, valon määrä lisääntyy ja säät alkavat lämmetä. Kaksi viikkoa, joo, kuulostaa tosi lyhyeltä ajalta, mutta siihenkin sisältyi jo Jokereiden sympaattinen pikku poffijakso. On aivan eri asia pudota pois juuri ennen kevättä kuin sen aikana. Sitä paitsi mahdollisuus voittaa ja mennä pitkälle on urheilun suola. KHL:ssä Jokereilla ei ole mahdollisuuksia, Liigassa sillä oli ja olisi edelleenkin olkoonkin ettei se käyttänyt potentiaaliaan edes likelle hyväksyttävällä tasolla.
 
Suosikkijoukkue
Puolueeton lätkänseuraaja
Kirjoittelen tässä puolueettoman lätkän seuraajan mietteitä Jokereista ja KHL:stä. Kerron ensin hieman taustaani lätkän seuraajana. Olen ollut Jatkoaika.comissa rekisteröityneenä käyttäjänä jo vuosia mutta olen ollut monta viimeisintä vuotta kirjoittelematta tänne syystä tai toisesta vaikka olen seurannut keskustelua täällä niin Jokereiden/KHL:n osalta kuin muutenkin. Olen seurannut jääkiekkoa 1980-luvun loppupuolelta: SM-Liigaa, maajoukkuepelejä (arvokisoja, EHT:tä yms.), NHL:ä ja kun Jokerit siirtyi KHL:ä niin ko. sarja tuli mukaan seurattavien sarjojen joukkoon. SM-liigan seuraaminen on ollut viime vuosina KHL:än tultua mukaan vähäisempää johtuen omasta mielestäni KHL:n selvästi paremmasta pelin tasosta sekä pääsääntöisesti myös paremmasta tuomaroinnista (huolimatta joistain kummallisista vihellyksistä Jokereiden peleissä niin mielestäni tuomaritoiminta KHL:ssä on pääsääntöisesti hyvää ja tasapuolista kuten nähtiin mm. Jokerit-TsSKA-sarjassa jota tuomarointi ei missään nimessä ratkaissut). Olen käynyt vertailun vuoksi myös Nordiksella katsomassa joitakin HIFK:n pelejä ja ainoastaan se missä nuo SM-Liigapelit (nykyisin käytettänee nimeä Liiga) voittavat KHL:än on parempi hallimusiikki ainakin Nordiksella ja jotenkin näkyvämpi faniosaston toiminta johon tosin vaikuttaa pienempi halli jossa noin 6000-7000 katsojaa joista iso osa faneja on näkyvämpiä kuin Arenalla jossa noin 9000-10000 katsojaa joista faneja vain kourallinen - lähinnä Eteläpääty.

Kävin säännöllisesti KHL-peleissä kaudella 2016-2017 ja muutamissa peleissä kausilla 2014-2015 ja 2015-2016. Kaudelle 2016-2017 ostin kausarin vaikken fani olekaan koska kausari on selkeästi edullisin tapa käydä peleissä mikäli käy niissä säännöllisesti. Viihdyin peleissä tosi hyvin: pelin taso korkeaa ja tunnelma useimmiten hyvä ja oheisohjelmasta pidin myös. Yleisöä tosin olisi saanut käydä enemmän kuin noin 9000-9500 (useimmissa peleissä) ja muutamissa yli 12000. KHL-peleissä minuun erityisesti on vedonnut ns. ison pelin tunnelma pelistä riippumatta. Peleissä on ollut tunne että olisi joka pelissä seuraamassa loppuotteluja tai vaikkapa MM-kisojen ratkaisupelejä. Tällaista ison pelin tunnelmaa ei esim. Nordiksella ole vaikka sinänsä tunnelma sielläkin on hyvä. Lisäksi ennenkaikkea erinomainen jääkiekko on myös se miksi seuraan paikanpäällä nimenomaan KHL:ä kotijoukkueesta riippumatta jolla tarkoitan sitä että kävisin Arenalla KHL-peleissä oli kotijoukkueena Jokerit, HIFK tai vaikka Dynamo Helsinki kunhan vaan KHL:ä pelataan.

Toivon että KHL jatkuu Arenalla myös ensi kaudella. Kausarin uusin omaan käyttööni vain mikäli näin tapahtuu ja Liigaan paluun kohdalla kausarin tosin uusisin mutta myisin kortin heti eteenpäin. Liigasta en ole valmis maksamaan kausikortin hintaa.

Ymmärrän toisaalta niitä Jokeri-faneja jotka boikotoivat KHL:ä ja näkisivät joukkueensa Liigassa pelkästään historian, perinteiden ja tuttujen vastustajien takia. Kuitenkin minusta KHL on ollut parasta mitä aikoihin on tapahtunut Suomessa jääkiekossa. Itse seurasin ennen KHL:ä jääkiekkoa lähinnä TV:n välityksellä mutta KHL:n rantautuminen Suomeen sai minut käymään matseissa säännöllisesti paikanpäällä taas vuosien jälkeen. Minusta Hjallis olisi ollut hölmö mikäli olisi kieltäytynyt Jokereille tarjotusta mahdollisuudesta pelata KHL:ä. Seuraavaa tilaisuutta ei olisi välttämättä enää tullut. Vaikka taloudellisesti Jokereiden KHL-aika ei ole ollut menestys niin mielestäni urheilullisesti he ovat pärjänneet noin kovassa sarjassa vähintäänkin hyvin: 3 kautta ja joka kerta playoffseissa. Täytyy minusta muistaa että Jokerit olivat Liigassa aikoinaan iso seura ja KHL:ssä korkeintaan alempaa keskikastia resurssien puitteissa. Mielestäni KHL tulisi nähdä pitkän tähtäimen projektina eikä tuomita kaikkea muutaman kauden perusteella. Esim. 10 vuoden aikajänteellä Jokerit voivat kasvaa sekä organisaationa että urheilullisesti nykyisestä ja taistella oikeasti nykyistä paremmista sijoituksista. Tämä toki edellyttäisi omistajien/rahoittajien mittavia satsauksia seuraan pidemmällä aikavälillä esim. upporikasta omistajaa joka on valmis satsaamaan pitkäjänteisesti usean kauden ajan vaikka takkiin aluksi tulisikin. Näen KHL:n Jokereille ja suomalaiselle kiekolle erinomaisena haasteena ja mahdollisuutena sen sijaan että aina negatiivisesti asennoidutaan kun sarja tulee puheeksi. Tässä aluksi tällaisia mietteitä.
 
Viimeksi muokattu:

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Venäjän hallinnon ytimen omistusten uloittuminen aivan maan ydintoimintojen välittömään läheisyyteen huolestuttaa varmasti satunnaisia raja-asemakauppoja enemmän. Tarkoitan itse tällä myös Arenaa, joka voisi toimia tukikohtana tilanteen niin vaatiessa.

Tätä tarkoitan minäkin. Ihmeen vähän asiasta on ollut mediassa, vaikka Kremliä lähellä olevien venäläisten yhtiöiden/yksityishenkilöiden tonttikaupoista maakunnan linkkimastojen ja laivaväylien läheisyydestä on ollut parranpärinää. Luulisi Arenan sijainnin olevan strategisesti vähän merkittävämmällä paikalla ja omistajien omaavan joitakin kytköksiä Punaisen torin kulmille.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan ja olen samaa mieltä siitä, että Venäjän hallinnon ytimen omistusten uloittuminen aivan maan ydintoimintojen välittömään läheisyyteen huolestuttaa varmasti satunnaisia raja-asemakauppoja enemmän. Tarkoitan itse tällä myös Arenaa, joka voisi toimia tukikohtana tilanteen niin vaatiessa.
Huolestuttaa kovasti. Kun nyt olen juurikin lähdössä katsomaan A-junnujen peliä, niin aion kyllä luolaan laskeutuessa pitää silmäni auki pienten vihreiden miesten varalta. Ei ole ihan helppoa kun siellä on aina niin paljon kaikenvärisiä pieniä miehiä - sinisiä, punaisia ja keltaisia, kaikki naamioituneina kypärän ja häkin taakse - mutta jos näkyy vihreitä niin raportoin välittömästi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Huolestuttaa kovasti. Kun nyt olen juurikin lähdössä katsomaan A-junnujen peliä, niin aion kyllä luolaan laskeutuessa pitää silmäni auki pienten vihreiden miesten varalta. Ei ole ihan helppoa kun siellä on aina niin paljon kaikenvärisiä pieniä miehiä - sinisiä, punaisia ja keltaisia, kaikki naamioituneina kypärän ja häkin taakse - mutta jos näkyy vihreitä niin raportoin välittömästi.

Hyvä juttu! Laitathan kuitenkin raportin Supoon, joka epäilee että ulkomaalaisten Suomesta ostamia kiinteistöjä saatetaan käyttää tunnuksettomien joukkojen majapaikkoina. Supo on toimittanut eduskunnan hallintovaliokunnalle lausunnon, jossa todetaan, että jatkuvasti havaitaan toimenpiteitä, joilla valmistaudutaan kriisitilanteessa vaikuttamiseen. Rakennuksia voidaan Supon mukaan käyttää myös kriisitilanteessa liikenneväylien sulkemisessa.

Supo epäilee: Venäjä ostanut Suomesta kiinteistöjä sotilailleen

No, eihän tämä tietenkään kriisitilanteessa Helsinkiä ja Arenaa koske, ei Jokereita eikä Hjallista, sillä kyse on vain KHL:n halusta tukea suomalaista jääkiekkoa ja verottajaa miljoonilla vuosittain. Ihan puhtaasta auttamisen halusta, toki. Ihan omiaan Supossa horisevat, KHL on rauhan työtä vailla mitään yhteyttä Venäjän aggressioihin naapureitaan kohtaan. Pois kaikki rumat ajatuksetkin meistä!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Hysssst, @Cobol!!! Nyt sä vaan sotket jääkiekon ja politiikan keskenään. Ei polittiikka kuulu urheiluun, hei! Sitä paitsi pelin laatu ja ledipaneelit.

Niin ja kunhan logo ja nimi on samat niin ei ole mitään merkitystä millään muulla!
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Niin ja kunhan logo ja nimi on samat niin ei ole mitään merkitystä millään muulla!

Puhumattakaan niistä hienoista perinteistä mitä tässä luodaan. Seuraidentiteetti vahvistuu, kun tahkotaan legendaarisia matseja Kunlunia ja Sochia vastaan. Näitä muistellaan vielä kymmenien vuosien päästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös