Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Jeasdp, 28.06.2013 klo 21.49.

 1. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Joudut odottamaan 5 vuotta uutta päätöstä asiasta.

  Niin kauan kuin Venäjän fuureri pitää KHL tärkeänä, niin raha virtaa ja sarja jatkuu nykyisenä tappiokoneena. Jos myös puten jälkeinen pomo (olettaen että demokratia ei jalan sijaa saa) pitää jääkiekon pehmovaikuttamista tärkeänä, niin homma saattaa jatkua. Poliittinen hankehan KHL perimmiltään on, kun sarjaohjelmakin rukataan Venäjän maajoukkueen tarpeiden mukaan.

  Joten @pappi voipi rukoilla Putinille huonoa terveyttä ja lyhyttä ikää, jos liiga kiinnostaa.
   
 2. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kaikesta muuten samaa mieltä, mutta poliittiisella hankkeella ja KHL:n sarjaohjelmalla ei ole kyllä mitään tekemistä keskenään. Tai siinä tapauksessa kaikki eurooppalaiset lätkäsarjat ovat kyseisten maiden poliittisia hankkeita. KHL:n sarja alkaa ja loppuu tällä aikataululla, jotta venäläiset ja muutkin pelaajat ehtisivät MM-kisoihin ihan kuten kaikissa muissakin sarjoissa Euroopassa on tapana. Sarja vain alkaa aikaisemmin, koska pelejä on yksinkertaisesti huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi Liigassa.

  Sen sijaan KHL on poliittinen hanke ihan muista syistä, jotka on täälläkin mainittu useampaan sataan kertaan. Putinille voin ehdottomasti toivoa huonoa terveyttä ja lyhyttä ikää jo ihan maailmanpoliittisista näkökulmista johtuen.
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Jos KHL tosissaan haluttaisiin vain 2 kovimmaksi ammattilaissarjaksi, ilman ketunhäntää, niin skodacup ei näyttelisi mitään osaa ohjelmaa suunniteltaessa->sarja alkaisi myöhemmin ja runkosarja olisi pidempi.

  Lainaus:
  Molemmissa 60 peliä per joukkue runkosarjassa. PO on liigassa 3 kierrosta + säälit, KHLssä 4. Mä vetäisin pelimäärään yhtäläisyysmerkit.

  Pistetään epäilijöille yleissivistykseksi jenkkien näkemys asiasta.
  Kontinental Hockey League: Soft Power of the Tough Game | USC Center on Public Diplomacy
   
 4. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  KHL:n viimeinen mahdollinen peli 20.4. mun laskujen mukaan ja Liigassa 28.4. En mä tuosta nyt mitään isoa eroa saa kyllä aikaan, mistä voisi vetää vieläpä suorat linjaukset poliittisiin tarkoitusperiin.

  Kenellekään tuskin on kovin epäselvää, että KHL ja poliittikka menevät Venäjällä aika pitkälti käsi kädessä, mutta sarjan aikataulua katsomalla sen yhteyden saa kehitettyä vaan vahva foliohattu päässä. Tuossa vähän haetaan hakemalla ongelmaa sieltä, missä ongelmaa ei oikeastaan edes ole.

  KHL myös on tällä hetkellä, ilman ketunhäntää, maailman 2. kovin jääkiekkosarja. Mä en ymmärrä mitä tekemistä Skoda Cupilla on sen asian kanssa ja mikä itseisarvo sillä on, että "kovan" sarjan pitäisi väkisin venyttää pelinsä Skoda Cupin päälle vaan näyttääkseen hauistaan. Euroopassa sarjoilla on tapana loppua niin, että pelaajat pääsevät MM-kisoihin ja tässä kohtaa KHL ei ole mikään poikkeus.
   
 5. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  On oletettavaa, että Jokereiden katsojaluvut jatkavat tasaista laskuaan koko viisivuotiskauden mikäli lippuhinnoittelulla ei sitä pyritä manipuloimaan. Jokereiden osallistumiskyvyn KHL:ään kustantava taho on kiinnostunut erityisesti siitä mikä on Jokereiden kotiotteluiden katsojakeskiarvo, koska se määrittelee merkittävästi Jokereiden arvoa KHL:lle. Uuden rahoitussopimuksen sisältö kertoo siitä, että Jokereiden keinot ylläpitää edes nykyinen katsojakeskiarvo on säädellä lippujen hinnoittelua ja siksi epäilen tulevan kauden lippujen hintojen olevan edullisempia kuin aikaisemmin. Toinen keino olisi ollut tehdä Jokereista kilpailukykyisempi ja sitä kautta kiinnostavampi korottamalla pelaajabudjettia. Jos vain halua löytyisi Jokerit voisivat ostaa kaikki haluamansa Euroopassa, AHL:ssä ja KHL:ssä pelaavat Jokeritaustaiset pelaajat kuten myös muut suomalaiset huiput sopimustilanteista riippuen, jotka eivät NHL:ään mahdu pelaamaan. Sen kolikon kääntöpuolella olisi vain todennäköisesti hieman liian suuri urheilullisen menestymisen uhka. On turvallisempaa pitää Jokerit hallittavissa ja saada katsojaluvut näyttämään siedettäviltä muilla keinoin.

  Jotain oleellista puuttuu, kun jo ennen kauden alkua tietää sen, ettei Jokerit pelaa mesturuudesta.
   
 6. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ei menestymättömyyttä voida lippujen hintoja alentamalla paikata loputtomiin. Jos (esimerkiksi) tulevan kauden joukkue olisi suurin piirtein tässä, loppuunmyytyjä matseja olisi vähän, vaikka sisään pääsisi ilmaiseksi joka matsiin.
   
 7. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Kuten kirjoitin, jos ajettaisiin vain KHL:n etua, niin skodacup ei näyttelisi mitään osaa kauden suunnittelussa -> KHL-pelaajat eivät olisi käytettävissä ainakaan majun valmistavalla leirillä. Vrt NHL. Haettaisiin maximi tuottoja ja näkyyttä välittämättä muusta. Vain KHL etu.
  Lainaus:
  Kyllä kauden ainainen aloittaminen on ongelma. Silloin on vielä moottoripyöräkausi käynnissä, kun pelit alkaa kesällä.
  Lainaus:
  Katsotaan vielä, mutta jos 3 floppia jatkaa, niin tiedämme asian olevan just näin. Silloin tiedämme myös tston nostaneen kädet pystyyn.
  Lainaus:
  Bingo! Jos tiedossa olisi etukäteen, että tuleva kausi on päättyneen toisinto (=halutonta floppien pellailua), niin voi jäädä jopa tv kautta seuraaminen väliin. Vituttaisi vähemmän ja harvemmin.
   
 8. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mä en nyt jotain tässä yhtälössä ymmärrä, mutta osaat varmastikin selventää. Millä tavalla Skoda Cupin välttäminen tai huomiotta jättäminen olisi KHL:n etu? Miten tämä toisi maximi tuottoja ja näkyvyyttä? Pelaamalla KHL:n finaalit Skoda Cupin aikaan toisi KHL:lle parempaa näkyvyyttä kuin niiden pelaaminen ennen Skoda Cupin alkamista niinkuin muissakin Euroopan sarjoissa?

  Lainaus:
  Sulle se mahdollisesti on ongelma, mutta millä tavalla se on KHL:n ongelma?

  Et ole myös vieläkään vastannut mitä poliittista agendaa KHL ajaa nykyisillä aikatauluillaan, jotka ovat hyvinkin yhteneviä muiden Euroopan sarjojen kanssa. Ja toisaalta, miten muut eurooppalaiset sarjat eivät siis myös ajaisi vastaavaa poliittista agendaa vastaavilla aikatauluillaan? Aloitusajankohta pidemmästä kaudesta ja pidemmistä etäisyyksistä johtuen hieman aikaisempi, mutta sarjat loppuvat Euroopassa jotakuinkin samaan aikaan.

  Noilta osin sun tekstit ovat kyllä aivan täyttä huuhaata ja viheltää normipulliaisen tajunnan ohi niin korkealta ja kovaa ettei mitään tolkkua. Etköhän sä kohta löydä vielä KHL:ssä käytettävistä mustista kumikiekoistakin jotain poliittista agendaa, vaikka pelataan samoilla mustilla kumikiekoilla kuin muissakin sarjoissa.
   
 9. joceri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Venäjän Skoda Cup -joukkueen etua palvelevat kolme viikon mittaista EHT-taukoa ja sarjan päättyminen viikkoa aikaisemmin kuin muualla Euroopassa aiheuttavat sen, että playoffs-joukkueen kausi päättyy helmikuussa, siirtoraja umpeutuu joulukuussa ja sarja alkaa elokuussa.

  Joillekin nämä eivät ole ongelmia, mutta täysin typerähän tämä sarjaohjelma on.
   
 10. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Minustakaan tuossa ei ole poliittisia tarkoitusperiä.

  Noin muuten, jos verrataan Liigaan, matkustaminen on kevyttä verrattuna KHL:ään. Jokerit lensi tällä kaudella runkosarjassa jotain 57 000* kilometriä ja pelasi otteluita Suomen aikaan aamusta ja harjoitteli Suomen aikaa yöllä. Jatkuva reissaaminen useiden aikavyöhykkeiden läpi on kuluttavaa. Vaikka pelimäärät ovat joukkuetta kohden samat KHL ja Liiga, sarjan rasittavuus on aivan toisella tasolla KHL:ssä.

  Niin Liigassa kuin KHL:ssä pelataan runkosarjassa noin 2.9 päivään ottelu. Näkisin, että ainakaan ottelumäärää ei voida lisätä KHL:ssä nykyisen matkustamispolitiikan puitteissa, ellei tehdä muutoksia enemmän konferenssien sisäisiin peleihin. Vertailun vuoksi, NHL:ssä pelataan 82 ottelua noin 2.15 päivän otteluvauhdilla ja lennetään keskimäärin suunnilleen 65 000 kilometriä, joten tässä mielessä KHL:ssä on varaa lisätä otteluita. Tällöin pelaamisen taso kärsii lisää NHL:n tapaan, kun pelataan enemmän rasittuneina.

  Todellinen ongelma on lähinnä siinä, että KHL alkaa jo elokuun puolivälin jälkeen (kuten 21.8) kun MM-kisojen finaali pelataan 21.5. Tällöin pelaajien lepoaikaan ja harjoitteluun seuraavaan kauteen on vain noin 90 päivää. Olisi jääkiekon kannalta parempi, jos KHL saisi enemmän taukoa MM-kisojen jälkeen, koska MM-kisoissa on paljon KHL-pelaajia. Esimerkiksi NHL:ssä ero on noin 120-125 päivää Stanley Cupin finaaleista (G7 jotain 17.6.) alkamiseen (noin 17.10) ja konferenssifinaaleista ja sitä aiemmin jo 135-150 päivää.

  * Lisätty viime kauden lukemaan 50 100 Kiinan reissu noin 6 600 km suunta, mutta huomioiden se, että samalla pelattiin muitakin otteluita. .
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Pidempi runkosarja toisi enemmän fyffeä ja näkyvyyttä. Pleijarit keräävät oman näkyvyytensä riippumatta pelataanko skodasta samaan aikaan vai ei. Kun kaikki joukkueet tuottavat KHL-urheiluliiketoiminnassa miinusta reiluun, niin luulisi rahan kiinnostavan. Joten Venäjän maajoukkueen etu ajaa sarjan edelle. On se politiikkaa. Ja tulee vielä aika kalliiksi.
  Lainaus:
  Sieltä saa kuukauden lisää peliaikaa, kun jättää EHT:t pois. 10 peliä.
   
 12. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kyllä noi EHT spedeilyt pitäisi lopettaa. Ei kiinnosta pelaajia, ei yleisöä, ei yhtään ketään...

  Nousisi MM kisojen mielenkiintokin kun maaotteluja näkisi huomattavasti nykyistä vähemmän.
   
 13. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Uskotko asian tosiaan olevan noin? Rahallahan ei tosiaan ole KHL:ssä juurikaan mitään merkitystä, joten sikäli se on toisarvoinen asia. Väitän kuitenkin, että pidempi runkosarja tuo aiheuttaa enemmän kustannuksia kuin tuloja valtaosalle seuroista. Otetaan esimerkkinä CSKA, jonka katsojaluvut pyörii joissain tuhansissa. Sillä ei kateta millään lisääntyneiden lentokilometrien aiheuttamia kuluja ja tuskinpa muutamat lisäpelit sen arvoisesti näkyvyyttäkään toisi.

  Lainaus:
  Ihanko aikuisten oikeasti uskoisit katsojalukujen olevan vähintään samalla tasolla, jos samaan aikaan pelataan Skoda Cupia? Noh, uskoahan saa toki mihin haluaa, mutta ei se siitä kovin suurta totuutta vielä tee. Vaikka sua ei Skoda kiinnosta, eikä se itsellenikään ole kovin kova juttu, väitän sen syövän isoja katsojalukuja niin Liigalta kuin KHL:ltä, mikäli kyseisiä sarjoja pelattaisiin MM-kisojen aikana.

  Toki tuon sun logiikan mukaan jokaisessa eurooppalaisessa sarjassa maajoukkueiden etu ajaa sarjojen edelle, joten luulisi sen olevan ihan samalla lailla politiikkaa niin Venäjällä, Suomessa kuin Ruotsissa. Tosin politiikan kanssa sillä ei ole juuri mitään tekemistä missään noista sarjoista, vaan on ihan vakiintunut käytäntö eurooppalaisissa sarjoissa saada sarjat päätökseen ennen MM-kisoja, jotta jokaisen kansallisuuden omaavat pelaajat pääsisivät kisoihin, mikäli tulevat valituksi. Se taas on pelkkää saivartelua tekeekö suuren eron nyt sitten sarjan loppumisella viikkoa aikaisemmin tai myöhemmin, kun kuitenkin viimeiset pelit venyvät pitkälle huhtikuuta.

  Lainaus:
  Tämä täysin totta. EHT:llä vaan olisi aika vähän pelaajia, mikäli sarjat eivät pitäisi mitään taukoja turnauksien aikana. Liigaa kyllä muistaakseni pelataan osittain EHT:n kanssa päällekkäin, mutta eipä se kovin montaa joukkuetta rasita Liigassa. Ja vaikka moni on EHT:n lopettamisen kannalta, on se kuitenkin varsinkin nuoremmille pelaajille hyvä mahdollisuus ottaa se pieni askel eteenpäin ja vetää miesten maajoukkueen paita ensimmäistä kertaa elämässään päälle ja saada nimeään hieman tunnetummaksi ison yleisön silmissä. En usko kovinkaan monen pelaajan toivovan EHT:n loppumista.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näin saisi, vaan ei tule tapahtumaan.

  Lainaus:
  Legendaarinen Euro Hockey Tour pian historiaan – tilalle kahdeksan joukkueen EM-kisat - Urheilu - Helsingin Sanomat
   
 15. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  Lainaus:
  Tismalleen samaa mieltä. Rahoittajat kun vielä tämän ymmärtäisivät.
   
 16. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Olet täsmälleen oikeassa ja se kertoo sarjan tarkoitusperistä.
  Lainaus:
  Jokereille lisäpelit olisi aina 9000 silmäparia/laaki, erittäin tervetullutta.
  Lainaus:
  Ainoastaan KHL yrittää haastaa änärin aseman jääkiekkoilun mekkana. Silloin runkosarja, joka pelataan juhannuksesta uuteenvuoteen on erittäin omituinen käytäntö, kun tarkoituksen pitäisi olla ajaa skodacupista ohi, ei olla alisteinen sille.
  Lainaus:
  Maajoukkuenäytöt annetaan kuitenkin pääasiassa niissä normaaleissa runkosarjan otteluissa, mutta tietysti se maajoukkuepaidan glooria jäisi pois. Perimmiltään EHT:n tarkoituksena on kerätä rahaa liitoille, koska skodacuppiin otetaan kaikki saatavat nhl-pelaajat ja näitä näyttöjä antanieta pääsee vain harva mukaan...

  Tuo uusi EM-sarja vaikuttaa hivenen kiinnostavammalta kuin EHT-höntsä.
   
 17. jeani Jäsen

  Eiköhän ole jo aika palata kotimaan sarjoihin.

  Näkeehän sen täällä Jatkoajassakin miten jokeriosion keskustelun on käynyt viime vuosien aikana.

  Kellä ei olisi ikävä esim. vuotta 2011, 2012 tai kevättä 2013?
   
 18. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Aika suora vastaus tämänhetkisen tiedon mukaan on: Ei ole vielä aika palata kotimaan sarjoihin, kun uusi sopimus on 5 vuotta. Toki jos koko sarja kaatuu ennen sitä, niin sitten mahdollisesti. Tuskinpa vaan kaatuu.
   
 19. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tässähän tämä KHL menee ja tähän on tottunut jo aika hyvin. Vastustajat on tulleet yhä enemmän tutuiksi ja muutama jengi herättää jo vahvasti tunteitakin. Vastapuolen fanien kanssa ei palstoilla oikein pääse vääntämään, vaikka muutama reikäpäinen ässäfani yrittää sitä tyhjiötä tietämättään täyttääkin.

  Jengi näyttää hyvältä, omia kasvatteja löytyy edes muutama, omia junnujakin on päässyt pelaamaan kovia KHL-pelejä ja joukkueesta löytyy mahtavia pelaajia. Kiina-kuvion myötä rahoitus lähtee menemään terveemmälle pohjalle ja venäläisestä rahasta ollaan yhä vähemmän ja vähemmän riippuvaisia. Vaikka Venäjä on Venäjä, enkä sen hallinnosta ja politiikasta pidäkkään, niin Jokereissa menee tällä hetkellä oikein hyvin.
   
 20. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Liigan tasoa kun seuraa, siis pelin tasoa niin vastaus on jyrkkä EI. KHL-kiekko on huomattavasti viihdyttävämpää kuin Liigan roikkumisträppäämö.

  Ja itse olen sitä mieltä että Koheloon lähtö oli pitkässä juoksussa hyvä valinta Helsingin keskinäisten suhteen tilanne Jokeri ja IFK-fanien kesken oli menossa kohti räjähdystä mm. Case Peltosen takia, joten etäisyyden otto teki vain hyvää.
   
 21. ela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Itse toivoin paluuta liigaan kahden ensimmäisen KHL-kauden jälkeen. Tällä kaudella mieli alkanut taas muuttumaan, että mielummin katson KHL:ää niin kauan kuin joukkueeseen saadaan kairattua näitä todellisia pelimiehiä, kuten esim Lepistö, Anttila, Regin jne.

  Kesällä luettuani lehdistä "hifkin kaapanneen tähtisentterin pelicansista" ja tämän tähtisentterin paljastuttua Tyrväiseksi, vakuutuin siitä, että parempi naattia tästä KHL:stä vielä kun se on mahdollista.
   
 22. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Jos liigaan mentäisiin takaisin, niin eka peli olisi shokki. Kuin ensimmäinen kohelossa, mutta päinvastoin. Toki siitä pääsisi yli...
   
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Minusta on hassua, että joku pohtii suuntaan tai toiseen Liigaan paluuta tilanteessa, jossa Jokerit pelaa tämän kauden jälkeen vielä vähintään neljä kautta KHL:ssä. Oma kantani on varmaan jokaisen tiedossa, mutta kun en asiaan voi vaikuttaa, kannatan KHL-Jokereita samalla tavalla kuin kannattaisin Liigassakin. Olennaista itselleni on vain Jokerien kannattaminen, ei se missä joukkue pelaa.
   
 24. PunaKelta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit kotimaan kaukaloissa
  Lainaus:
  Täältä nousee käsi ylös. Tuolloin todellakin joukkue oli Helsingin Jokerit ja Eteläpääty oli voimissaan. Nykyisin ei voi sanoa samaa.
   
 25. Gluetrout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Taisin käydä ensimmäistä kertaa hallilla 2010, ja kausikortin hommasin ensimmäistä kertaa KHL-siirron jälkeen. Tästä johtuen Liigalla ei ole itselle mittavaa nostalgia- tai perinnepainoa lukuunottamatta niitä viboja, mitä vaarini on iskostanut tarinoillaan ollessaan joukkueenjohtajana -89 divarissa ennen nousua SM-liigaan. Riskiä voimakkaasta muutosvastarinnasta ei ollut.

  KHL-ajan alussa kuitenkin tiesin jo jääkiekosta kuitenkin jotain, ja fiiliksiä nosti merkittävä pelin tason nouseminen ennalta tuttujen isompien nimien siivittämänä. Itse pidän lätkästä juuri urheilullisuuden ja kilpailullisuuden kautta. Muutos tuntui oman katsomismentaliteetin vinkkelistä erittäin mieluisalta, kun Liiga-kulttuurissa pääpaino oli tappeluntoivonnassa, räikeissä tuomarivirheissä ja enemmän vastustajavihassa kuin kannattamisessa.

  Moni kaipaa muiden seurojen kannattajien kanssa vääntämistä, ymmärrän mistä se johtuu ja se ihmisille suotakoon, mutta itse sitä kyllä kummaksun. Minulle on mielekkäämpää olla osana entistä isompaa yhteisöä jonka kanssa on mahdollista keskustella rakentavasti kasvokkain ja keskittyä peli-, seura- ja sarjatapahtumiin.

  Tilanne ei ole tietenkään kovinkaan lähellä optimaalista, mutta kyllä kansainväliset pelit kiinnostavat minua aina enemmän kuin Liigan viime vuosina korostunut lapsekas puuhastelu. Jos huhut toteutuvat ja KHL kansainvälistyy entisestään, mennään vielä parempaan suuntaan. Silti kaikkein parasta olisi, jos syntyisi jonkinlainen puhdas European Hockey League tms, jonka johto olisi monikansallinen, seurojen taloudelliset lähtökohdat olisivat tasaisempiä eikä kulissipelissä olisi yhtä paljon pelkäämistä. Pidän unelmaa yllä.