Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Jeasdp, 28.06.2013 klo 21.49.

 1. PunaKelta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit kotimaan kaukaloissa
  Lainaus:
  Tässä on se ongelma, että niistä aktiivifaneista ei juuri ketään käy enään edes peleissä ja ei KHL:n aikana takaisin tulekaan.
   
 2. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  En tunne näitä ihmisiä henkilökohtaisesti, mutta jos seura lähestyisi nöyränä ja aitoa yhteistyötä tarjoten voisi jotain olla kenties pelastettavissa. Sota ei yhtä yhtä miestä kaipaa, mutta on silkkaa tyhmyyttä ja sokeutta Jokereiden puolesta menettää sellaisten fanien tuki joista useat ovat tehneet enemmän duunia seuran eteen kuin monet palkkalistoilla olevat.

  Ja on häpeällistä että monen pitkänlinjan fanin tuki on menetetty siksi että seura on tietoisesti omistajien johdolla pyllistänyt joukkueen historialle, identiteetille ja itsekunnioitukselle.

  Jos vanhoja aktiiveja ei saada mukaan niin toivottavasti toimistolla ymmärretään edes alkaa systemaattisesti tukea uutta faniryhmää. Vaikka ymmärrän jos nykyomistajille on mieluisampaa että halli täyttyy viihdehakuisista satunnaiskatsojista joille on sama onko jokerit Helsingin Jokerit vai Moskovan Jokerit.
   
 3. PunaKelta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit kotimaan kaukaloissa
  Lainaus:
  Minä en tunne, mutta tiedän aika hyvin entisen "ydinryhmä" porukan päädyssä ja siihen ei ole paluuta ainakaan KHL:n aikana.
   
 4. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Allekirjoitan tämän sanasta sanaan.
   
 5. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Viisi vuotta nyt sitten jatketaan KHL:ssä. Kaiken tämän viivyttelyn ja spekuloinnin jälkeen tuli hienoisena pettymyksenä. Mutta toisaalta, nyt on sitten viisi vuotta etsikkoaikaa ja organisaatiolla mahdollisuus rakentaa voittajajoukkue. Todennäköisesti mahdoton paikka mutta ihmeitäkin on tapahtunut.

  Ok, tilanne näyttää huonolta just nyt mutta ne meistä, jotka muistavat divarivuodet tietävät, että hommia on ryssitty ennenkin, ja ollaan pelattu sarjatasolla, joka oli kaikkea muuta kuin optimaalinen. Kaikki on väliaikaista.

  "Tuskaa" lieventää se, että Liigaan ei varsinaisesti ole ikävä. En ole ehtinyt unohtamaan case Nordlundeja ja kaikkea muuta paskaa mitä SM-liigassa joutui näkemään. Case Keränen ja liigajohdon asenne terveellisenä muistutuksena siitä millä tasolla siellä puuhastellaan.

  Edelleen pitkän tähtäimen haaveena koko Euroopan kattava huippuliiga, jossa mukana niin Länsi- kuin Itä-Euroopankin kaupungit. Sitä odotellessa. Suomesta Kärpät, Tappara, Ilves, TPS, jullit ja Jokerit mukana.

  Joukkueen pitää olla iskukykyinen, muuten ei kiinnosta mikään liiga. Konttaava joukkue liigassa on ihan yhtä turha kuin konttaava joukkue KHL:ssä. Ja väitän että kunhan Kurri jne. kasaavat iskukykyisen nipun KHL:n, yleisö löytää tiensä Areenalle. Kovin moneen peräkkäiseen ohi-kaudeen ei vain ole varaa. Tarvitaan Jokereiden näköisiä pelaajia, jotka pelaavat Jokereiden näköistä peliä. Ks. eka KHL-kausi, Lokomo, Juhis (kyllä, Aaltonen), jne.

  KHL sarjana on kuitenkin näyttävää lätkää, siitä ei kahta sanaa. Putin tekee mitä tekee mutta so what? Ei minulla ole kiinnostus jenkkien eri ammattilaissarjoihin hiipunut vaikka se toinen hullu siellä pitää valtaa.

  Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.
   
 6. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Mitäs tähän nyt sanoisi... Nopeaa paluuta en pitänyt realistisena, mutta viiden vuoden jatko kuulostaa lopun alulta. Toivottavasti olen väärässä, mutta oma luottoni ei ainakaan noussut tämän seurauksena.

  Ensinnäkin, Venäjän arvaamattomuus ei lämmitä mieltä. Tässä voidaan heittää kolikkoa maan tulevaisuudesta, ja se voi olla ihan mitä sattuu. 1988 Neuvostoliiton piti olla ikuinen, ja parin vuoden päästä maa oli hajonnut. Jeltsinin piti tuoda demokratia maahan, mutta reisille meni. Putinin aikana maahan syntyi keskiluokka, mutta maan yksipuolinen talous ja toiminta kansainvälisillä kentillä on taas nakertanut tuota. Tällä hetkellä mä en uskalla edes arvata millainen maa tuossa vieressä on vuonna 2020. Vähän jotain arabikevään tyylistä, niin maa voi ajautua vaikka mihin. Hieman samaa kuin 1990-luvun alussa, ja uhkana on maan hajoaminen pienempiin osiin. Vähän voimaa, ja Minsk ja Kiova palaavat osaksi tsaarin valtakuntaa. Tossa maassa voi tapahtua ihan mitä tahansa erittäinkin nopeasti.

  Sen jälkeen kun Jokerit ilmoittautui lähdöstä KHL:aan, neljästä maasta (Venäjä, Tshekki, Kroatia, Ukraina) on kadonnut joukkueita ja vain Kiina tullut uutena maana mukaan. Ei ole tarvinnut miettiä vierasreissuja Prahaan tai hakea Pohjolan paikallisia ruotsalaisia vastaan. Lisäksi mm. Slovan ja Dinamo Riika ovat olleet siinä ja siinä, että tarina voi päättyä koska tahansa. Jokerien näkökulmasta en näe hyvänä asiana sitä, että lännessä käy kato ja itään viritellään ties mitä.

  Puhumattakaan siitä, mitä tuo päätös vaatii omistajilta. Viisi vuotta tarkoittaa sitä, että joko pelataan hupiukoilla tai varaudutaan 50 miljoonan tappioihin ja pelataan paikasta pudotuspeleihin. Riippuen mihin suuntaan asiat menevät, nykyisen tasoisella rosterilla tappio voi viiden vuoden aikana olla mitä tahansa 30 ja 80 miljoonan väliltä, mutta kannattavaa tuosta ei saa edes vahingossa.

  Lisäksi tuossa tappioihin viittaavassa yhtälössä on syytä pitää mielessä ruplan kurssikehitys viimeisen vuoden aikana; kuluneen vuoden kurssikehityksellä (yli 10%) pelaajien palkan suhteellinen arvo kasvaa. Tämä tarkoittaa meidän näkökulmasta sitä, että entistä pienemmällä ruplakasalla venäläisjoukkue tarjoaa aiempaa vastaavan euro- tai dollaripinon. Nyt ~57 miljoonalla ruplalla saa miljoona dollaria, vuosi takaperin vastaava vaati ~70 miljoonaa ruplaa. Mikä onkaan vaikutus, kun lähtökohtaisesti venäläisjoukkueet saavat tuloja ruplissa, ja länsipelaajalle ruplaa kovempi ja vakaampi valuutta kiinnostaa? Niin, Kontiolan ja kumppanien on entistä helpompi jatkaa Venäjällä, siinä missä monelle kynnys siirtyä itään laskee entisestään. Jos siis ei olla valmiita kestämään entistä suurempia tappioita, Jokerit heikkenee suhteellisesti yllättävän paljon pitämällä budjetin samoissa.

  Varsinaisesti mulla ei ole Liigaa ikävä. Tosin, viiden vuoden KHL-jatkon sijaan sekin olisi ollut parempi vaihtoehto.
   
 7. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Pätkäisin tekstiä välistä pois.

  Ihan kuin mun näppikseltä lukukuunottamatta julleja. Niiden tsto on aina kussut meidän muroihin kauan parhaansa mukaan, joten ei todellakaan ole ikävä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017 klo 19.41
 8. TombaT Jäsen

  Lainaus:
  Kekäläisen aikana tämä toimikin ja fanitoiminta olikin nosteessa, sekin tosin päättyi yhtä nopeasti kuin alkoikin.

  Lainaus:
  Se juna oli ja meni, pitkän linjan aktiivit on yksitellen vieroitettu pois ja päädystä puuttuu täysin edes viimeisinä liigakausina aktiivisina toimineet hahmot.
  Toki onhan sekin uutta fanikulttuuria että läpsyttimiä jaetaan jokaiselle katsojalla päädyssäkin.

  Lainaus:
  Ketä seura voisi lähestyä? Ei ex-aktiivien kesken ole mitään ryhmää olemassa jolla olisi jokin johtaja tai auktoriteetti

  Lainaus:
  Tervetuloa Jokerien seurakulttuurin ennen ja jälkeen Kekäläisen!

  Lainaus:
  Tämähän oli tiedossa jo sillä sekunnilla kun leuaton siirrosta kertoi tiedotustilaisuudessa ja loppuun kiljui että seuraa ei ole myyty.

  Lainaus:
  Tässäkin kohtaa mennään perse edellä puuhun jos seura alkaa jotain ryhmää perustamaan joka on talutusryhmässä. Ryhmät syntyvät silloin kun sille on tarvetta ja yhdistäviä tekijöitä on riittävästi.

  Lainaus:
  Aika paljon saa vettä virrata Vantaanjoessa että ex-aktiivit miltään osin palaisivat päädyn toimintaan mukaan.
   
 9. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Hetkonen hetkonen, itse en kyllä ole nähnyt päädyssä läpsyttimiä penkeillä. Toki muutama asiasta tietämätön kantaa niitä muista katsomoista tullessaan mukanaan, mutta jokaiselle niitä en ole nähnyt jaettavan.
  Mitään ryhmää ei varmasti olekaan, mutta ei tuo ole mikään este. Varmasti seuralla on olemassa lista aiemmista fanikausikortin ostaneista, jotka nyt ovat jättäneet kortin ostamatta ja jotku yhteystiedot näille ihmisille. Sinne vaan kirjettä ja kutsua saapua johonkin palaveriin, niin varmasti osa saapuisi, jos kirjeen sisältö miellyttää. Samaan aikaan some- ja perinteistä mainontaa kehiin, että nyt lähdetään kehittämään kannattajatoimintaa ihan uudella otteella.
   
 10. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Hallissa on kaljupää ja amanda luomassa tunnelmaa, mihin niitä kitiseviä hc-faneja tarvitaan?
   
 11. Riidankylväjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pirullinen brändikiekko
  Lainaus:
  Hetkonen, hetkonen. Mitä uittua Chels...Unitedin sininen?? kusipää tekee Eteläpäädyssä?
   
 12. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Raportoin postauksesi.
   
 13. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Eihän näihin pitäisi koskaan vastata, mutta pakko todeta että etkö sä parempaan pysty? Tiedoksesi, että Eteläpäädyssä on varmasti monenlaista tallaajaa ja sinne näkee myös muista katsomoista. Ei tarvitse kauaa kyseistä katsomonosaa seurata huomatakseen, onko sinne jaettu läpsyttimiä tai ei...
   
 14. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  säälittävää toimintaa, JOPA sinulta.
   
 15. Juzsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Real Madrid, Espanja, Raul
  Lainaus:
  Vaikka nykytouhu on kaukana parhaista vuosista niin mikään ei estä, etteikö se voisi vielä samalle tasolle nousta tai jopa paremmaksi. Aikaa se tulee todellakin vaatimaan, eikä tapahdu sormia napsauttamalla. Eteenpäin, sanoi mummo lumessa.
   
 16. Detritus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
  Lainaus:
  Aivan oikeata toimintaa! Kyseisen nimimerkin postaukset ovat ainakin viime aikoina olleet pelkkää provoa eri ketjuissa En ymmärrä hepun päämääriä, enkä moisen paskan syytämistä tänne jokeri-osioon, mutta mieluusti soisin tuon talikon heiluttelun loppuvan.
   
 17. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Näinpä juuri. Eteläpäädyssä on tapahtunut monenlaisia muutoksia siitä päivästä alkaen kun Jokerit Arenalle rantautui. Nykymeininki on tämän arenan 20 vuotisen historian valossa jotakuinkin parempaa keskitasoa. 2000-luvun alussa oli muutama hyvä vuosi, jonka jälkeen homma alkoi kukoistamaan uudelleen 2010-luvun taitteessa. Toki nykyään ollaan perässä niitä parhaita vuosia, mutta ihan hyvällä tasolla jos historiaan peilaa.

  Meidän lähihistorian ehdottomasti suurin muutos fanipohjassa koettiin kun bunkkerista siirryttiin Arenalle. Noita alkuvuosia voi edelleen muistella hyvin ironisesti. Päädyssä on sen jälkeen koettu pienempiä ja suurempia myllerryksiä, joista toki KHL:n siirtyminen oli yksi muiden joukossa, joka sai valitettavaa lisähöyryä sitten seuranneista tapahtumista.

  Päädyn elämä on aikaisemminkin mennyt sykleissä ja trendeissä. Isoja hahmoja on tullut ja mennyt ja uusia syntynyt. Näin tulee epäilemättä aina olemaankin. Muutokset eivät koskaan ole kivuttomia ja tästäkin selvitään ajan kanssa. Niitä uusia vastuunkantajia syntyy päätyyn ja seuraavan viiden vuoden aikana me tulemme taas näkemään päädyssä jos minkälaisia ylä- ja alamäkiä.

  Kuten itse olen täällä jo aikaisemmin maininnut, omalla kohdallani päätyvieroitus aktiivijäsenenä tapahtui tuolloin 2000-luvun alkupuolella kun yksi faniryhmä jakaantui useampaan. Tuli sämpylänjakajia, riidanhaastajia ja "niitä parempia faneja". Silloin nähdäkseni se oikea yhteisöllisyys kuoli ainakin omalla osallani. Sattumaa tai ei niin fanipääty alkoi mielestäni nousemaan uudelleen Ultrasin lopetettua toimintansa.

  Summa summarum, minä vahvasti uskon että fanipääty tulee tämän trauman jälkeen nousemaan taas uudelleen. Tällä hetkellä se toki on kovan paineen alla, vanhat johtajat linkkailevat tarkoituksenhakuisia vertailukuvia sen muka rappiosta. Ei se liiga aikana kovin kummoista ollut silloinkaan niissä keskiverto, tai alemman puolikkaan peleissä. Nähdäkseni liigamuistoja kultaa huomattavasti se, että meidän viimeinen liiga kausi ja siihen lähettyville osunut työsulkukausi keräsivät huomattavasti enemmän aktiivista väkeä kuin monet muut kaudet.
   
 18. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Hyvää tekstiä @Jeffrey :ltä ylempänä. Yhden pointin vielä lisäisin: Toimiston aktiivisuus ja asenne päätyä kohtaan. Ei todellakaan ollut sattumaa, että Kekäläisen aikakaudella EP oli 2000-luvun kovimmassa liekissä. Fanit otettiin huomioon ja heidän arvo toiminnalle ymmärrettiin.

  Jokereilla on edelleen aivan valtava kannattajapohja pk-seudulla, ja siitä riittää KHL-päätyynkin potentiaalia. Nyt avainasemassa on Kohosen ja muun toimiston väen asenne Päätyä kohtaan. Toki nyt tarvittaisiin huomattavasti osaavampaa ja aktiivisempaa EP:n hallitusta, eikä mitään Riikassa reissaavaa kaveriporukkaa ja heidän lapsia. En tiedä milloin hallitus vaihtuu seuraavaksi, mutta silloin toivottavasti nähdään täysikäännös EP:n toiminnassa.

  Mitä tarvitaan?
  1) Tiukka ja kritisoiva ote officea kohtaan. Ei voida hyväksyä heidän voitelumatkoja, eikä todellakaan saa uskoa kaikkea mitä he suustaan päästävät. Kriittisyyttä kehiin ja nykyinen naivius pois.
  2) Some-aktivisuus takaisin. Kukoistusaikoina EP käytti etenkin FB:tä hienosti hyväksi "markkinoinnissa". Nykyään päivityksiä tulee ehkä kerran kuukaudessa, ja niissäkään päivityksissä ei saada jumalauta edes yhdyssanoja kirjoitettua oikein. Toiminta näyttää ulkopuoliselle suorastaan naurettavalta.
  3) Malttia. Uuteen kukoistukseen ei nousta kaudessa tai kahdessa. Tarvitaan innostuneita (ja osaavia) tekijöitä, jotka tekevät esim. viisivuotissuunitelman ja stepit miten edetään.
   
 19. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Onnea kaikille niille kellä on aito Jokeri-sydän ja ovat pysyneet seuransa takana tästä KHL-jatkosta kuten @attendo @powerplaymaker @faro ja mitä näitä nyt on, jotka ymmärtävät myös KHL-kiekon hienouksia! Se on sitä aitoa fanittamista ja seuransa rakastamista, joten ei kannata välittää niiistä jotka ovat narrilogon hylänneet.
   
 20. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Eli lyhyesti summattuna sun kanssa samaa mieltä olevat ovat oikeassa.

  Tosi kiinnostava näkökulma! Onnittelut.
   
 21. DR_J Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Länsi-Lontoon Siniset
  Lainaus:
  Ei tässä kukaan ole jengiä hylännyt/hylkäämässä, mutta kannattamiseen kuuluu tarvittaessa antaa kritiikkiä toimistoa tai joukkuettakin kohtaan. Kaikkea ei pidä aina niellä mitä tarjotaan.
   
 22. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Todellisuudessahan Jokerit hylkäsi kannattajansa. Ensin lakataan olemasta urheiluseura ja sen yhteydessä ilmoitetaan ettei kyseinen härpäke halua myöskään olla enää edes helsinkiläinen. "Menestys täytyy suhteuttaa budjettiin". "Halutaan olla jääkiekkoviihdettä kaikille suomalaisille jääkiekkoihmisille". "Ei Jokereilla ole tarvetta olla helsinkiläinen joukkue".

  Ne jotka kannattavat tätä kahden markan pahvista viihdemarionettia ovat mun näkökulmasta joko välinpitämättömiä, tosi yksinkertaisia tai eivät muuten välitä helsinkiläisestä jääkiekkoilusta. Tietysti toinen näkökulma on tuo jota mm. @Captain K edustaa.
   
 23. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Kaverin oma joukkue pelaa Liigassa puolivälieräsarjaa paikallisvastustajaa vastaan, juuri se asia mitä suurin osa täälläkin kaipaa ja tulee vielä tänne vittuilemaan "KHL-kiekon hienouksista". Not cool. Täällä on suruaika vielä käynnissä.
   
 24. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Tekstissäni ei ollut yhtään vittuilua, vaan unohdin mainita että lähinnä jos vaihtoehtoina on pelata lähivuodet Euroopan parhaassa kiekkosarjassa lähes täydille tuville kotonaan, tai sitten jotain 2-divaria ympäri maakuntia jossain ladoissa niin ei ainakaan itseni tarvitsisi "fanina" miettiä kumpaa haluaisin. Veikkaisinpa että noita kakkosdivarin matseja ei tällä foorumilla paljoa puitaisi tai sitten siellä hirveästi porukkaa kävisi muuta kuin nämä jotka täällä ovat tunnistautuneet joiksikin "HC-faneiksi". Koska tuskinpa se tie olisi narreille käynyt heti suoraan esim. Suomen kahdelle korkeimmalle sarjaportaalle jos kohelosta lähtisivät.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017 klo 14.31
 25. Sturm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1967
  Jokerit eivät millään mittarilla (kärjistetysti) ole enää sama seura, joka se oli esim. 4 vuotta sitten. Harkimon lausunnot seuran olevan enään helsinkiläinen on kyllä surullista kuultavaa. Tässä joukkue, jossa ei ajoittain pelaavassa kokoonpanossa ole yhtään "omaa" kundia. Ymmärtäähän sen toisaalta; et sä tuolla pärjää A-junnuilla. Tilanne on se, että junnut lähtee menemään. Tämä on se kallein hinta tästä huudetusta laatukiekosta. Omavaraisuus ja identiteetti on kyllä kärsinyt ja tulee varmasti seuraavan 5 vuoden aikana myös kärsimään. Joukkueen omistuskuviot ovat vähintään kyseenalaiset, mutta ei sillä väliä, koska laatukiekko. Älkää antako LED-valojen sokaista kokonaiskuvaa, nimittäin sillä on hinta. Ja sen hinnan maksaa Jokerit.

  Älkää ymmärtäkö väärin, varmasti on faneja ja "faneja" joita ei pelin ulkopuoliset asiat kiinnosta ja nauttivat vain viihteestä. Kunnioitan sitä. Itse en vain saa itseäni mahdutettua tuohon kategoriaan.