Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 730 425
  • 8 198

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pidempi runkosarja toisi enemmän fyffeä ja näkyvyyttä.

Uskotko asian tosiaan olevan noin? Rahallahan ei tosiaan ole KHL:ssä juurikaan mitään merkitystä, joten sikäli se on toisarvoinen asia. Väitän kuitenkin, että pidempi runkosarja tuo aiheuttaa enemmän kustannuksia kuin tuloja valtaosalle seuroista. Otetaan esimerkkinä CSKA, jonka katsojaluvut pyörii joissain tuhansissa. Sillä ei kateta millään lisääntyneiden lentokilometrien aiheuttamia kuluja ja tuskinpa muutamat lisäpelit sen arvoisesti näkyvyyttäkään toisi.

Pleijarit keräävät oman näkyvyytensä riippumatta pelataanko skodasta samaan aikaan vai ei. Kun kaikki joukkueet tuottavat KHL-urheiluliiketoiminnassa miinusta reiluun, niin luulisi rahan kiinnostavan. Joten Venäjän maajoukkueen etu ajaa sarjan edelle. On se politiikkaa. Ja tulee vielä aika kalliiksi.

Ihanko aikuisten oikeasti uskoisit katsojalukujen olevan vähintään samalla tasolla, jos samaan aikaan pelataan Skoda Cupia? Noh, uskoahan saa toki mihin haluaa, mutta ei se siitä kovin suurta totuutta vielä tee. Vaikka sua ei Skoda kiinnosta, eikä se itsellenikään ole kovin kova juttu, väitän sen syövän isoja katsojalukuja niin Liigalta kuin KHL:ltä, mikäli kyseisiä sarjoja pelattaisiin MM-kisojen aikana.

Toki tuon sun logiikan mukaan jokaisessa eurooppalaisessa sarjassa maajoukkueiden etu ajaa sarjojen edelle, joten luulisi sen olevan ihan samalla lailla politiikkaa niin Venäjällä, Suomessa kuin Ruotsissa. Tosin politiikan kanssa sillä ei ole juuri mitään tekemistä missään noista sarjoista, vaan on ihan vakiintunut käytäntö eurooppalaisissa sarjoissa saada sarjat päätökseen ennen MM-kisoja, jotta jokaisen kansallisuuden omaavat pelaajat pääsisivät kisoihin, mikäli tulevat valituksi. Se taas on pelkkää saivartelua tekeekö suuren eron nyt sitten sarjan loppumisella viikkoa aikaisemmin tai myöhemmin, kun kuitenkin viimeiset pelit venyvät pitkälle huhtikuuta.

Sieltä saa kuukauden lisää peliaikaa, kun jättää EHT:t pois. 10 peliä.

Tämä täysin totta. EHT:llä vaan olisi aika vähän pelaajia, mikäli sarjat eivät pitäisi mitään taukoja turnauksien aikana. Liigaa kyllä muistaakseni pelataan osittain EHT:n kanssa päällekkäin, mutta eipä se kovin montaa joukkuetta rasita Liigassa. Ja vaikka moni on EHT:n lopettamisen kannalta, on se kuitenkin varsinkin nuoremmille pelaajille hyvä mahdollisuus ottaa se pieni askel eteenpäin ja vetää miesten maajoukkueen paita ensimmäistä kertaa elämässään päälle ja saada nimeään hieman tunnetummaksi ison yleisön silmissä. En usko kovinkaan monen pelaajan toivovan EHT:n loppumista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sieltä saa kuukauden lisää peliaikaa, kun jättää EHT:t pois. 10 peliä.

Näin saisi, vaan ei tule tapahtumaan.

SUOMEN, Ruotsin, Venäjän ja Tšekin yhteinen jääkiekon Euro Hockey Tour jää olympiakauden 2017–2018 jälkeen todennäköisesti historiaan. Eurooppalaisten jääkiekkomaiden tavoitteena on korvata Suomessa suosittu EHT-turnaus uudella EM-sarjalla. Uutta EM-sarjaa pelattaisiin ensimmäisen kerran kaudella 2018–2019 ja se huipentuisi finaaliturnaukseen.

Legendaarinen Euro Hockey Tour pian historiaan – tilalle kahdeksan joukkueen EM-kisat - Urheilu - Helsingin Sanomat
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Ei menestymättömyyttä voida lippujen hintoja alentamalla paikata loputtomiin. Jos (esimerkiksi) tulevan kauden joukkue olisi suurin piirtein tässä, loppuunmyytyjä matseja olisi vähän, vaikka sisään pääsisi ilmaiseksi joka matsiin.
Tismalleen samaa mieltä. Rahoittajat kun vielä tämän ymmärtäisivät.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rahallahan ei tosiaan ole KHL:ssä juurikaan mitään merkitystä, joten sikäli se on toisarvoinen asia.
Olet täsmälleen oikeassa ja se kertoo sarjan tarkoitusperistä.
Otetaan esimerkkinä CSKA
Jokereille lisäpelit olisi aina 9000 silmäparia/laaki, erittäin tervetullutta.
Toki tuon sun logiikan mukaan jokaisessa eurooppalaisessa sarjassa maajoukkueiden etu ajaa sarjojen edelle, joten luulisi sen olevan ihan samalla lailla politiikkaa niin Venäjällä, Suomessa kuin Ruotsissa.
Ainoastaan KHL yrittää haastaa änärin aseman jääkiekkoilun mekkana. Silloin runkosarja, joka pelataan juhannuksesta uuteenvuoteen on erittäin omituinen käytäntö, kun tarkoituksen pitäisi olla ajaa skodacupista ohi, ei olla alisteinen sille.
En usko kovinkaan monen pelaajan toivovan EHT:n loppumista.
Maajoukkuenäytöt annetaan kuitenkin pääasiassa niissä normaaleissa runkosarjan otteluissa, mutta tietysti se maajoukkuepaidan glooria jäisi pois. Perimmiltään EHT:n tarkoituksena on kerätä rahaa liitoille, koska skodacuppiin otetaan kaikki saatavat nhl-pelaajat ja näitä näyttöjä antanieta pääsee vain harva mukaan...

Tuo uusi EM-sarja vaikuttaa hivenen kiinnostavammalta kuin EHT-höntsä.
 

jeani

Jäsen
Eiköhän ole jo aika palata kotimaan sarjoihin.

Näkeehän sen täällä Jatkoajassakin miten jokeriosion keskustelun on käynyt viime vuosien aikana.

Kellä ei olisi ikävä esim. vuotta 2011, 2012 tai kevättä 2013?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Eiköhän ole jo aika palata kotimaan sarjoihin.

Näkeehän sen täällä Jatkoajassakin miten jokeriosion keskustelun on käynyt viime vuosien aikana.

Kellä ei olisi ikävä esim. vuotta 2011, 2012 tai kevättä 2013?

Aika suora vastaus tämänhetkisen tiedon mukaan on: Ei ole vielä aika palata kotimaan sarjoihin, kun uusi sopimus on 5 vuotta. Toki jos koko sarja kaatuu ennen sitä, niin sitten mahdollisesti. Tuskinpa vaan kaatuu.

Tässähän tämä KHL menee ja tähän on tottunut jo aika hyvin. Vastustajat on tulleet yhä enemmän tutuiksi ja muutama jengi herättää jo vahvasti tunteitakin. Vastapuolen fanien kanssa ei palstoilla oikein pääse vääntämään, vaikka muutama reikäpäinen ässäfani yrittää sitä tyhjiötä tietämättään täyttääkin.

Jengi näyttää hyvältä, omia kasvatteja löytyy edes muutama, omia junnujakin on päässyt pelaamaan kovia KHL-pelejä ja joukkueesta löytyy mahtavia pelaajia. Kiina-kuvion myötä rahoitus lähtee menemään terveemmälle pohjalle ja venäläisestä rahasta ollaan yhä vähemmän ja vähemmän riippuvaisia. Vaikka Venäjä on Venäjä, enkä sen hallinnosta ja politiikasta pidäkkään, niin Jokereissa menee tällä hetkellä oikein hyvin.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Liigan tasoa kun seuraa, siis pelin tasoa niin vastaus on jyrkkä EI. KHL-kiekko on huomattavasti viihdyttävämpää kuin Liigan roikkumisträppäämö.

Ja itse olen sitä mieltä että Koheloon lähtö oli pitkässä juoksussa hyvä valinta Helsingin keskinäisten suhteen tilanne Jokeri ja IFK-fanien kesken oli menossa kohti räjähdystä mm. Case Peltosen takia, joten etäisyyden otto teki vain hyvää.
 

ela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL
Itse toivoin paluuta liigaan kahden ensimmäisen KHL-kauden jälkeen. Tällä kaudella mieli alkanut taas muuttumaan, että mielummin katson KHL:ää niin kauan kuin joukkueeseen saadaan kairattua näitä todellisia pelimiehiä, kuten esim Lepistö, Anttila, Regin jne.

Kesällä luettuani lehdistä "hifkin kaapanneen tähtisentterin pelicansista" ja tämän tähtisentterin paljastuttua Tyrväiseksi, vakuutuin siitä, että parempi naattia tästä KHL:stä vielä kun se on mahdollista.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos liigaan mentäisiin takaisin, niin eka peli olisi shokki. Kuin ensimmäinen kohelossa, mutta päinvastoin. Toki siitä pääsisi yli...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minusta on hassua, että joku pohtii suuntaan tai toiseen Liigaan paluuta tilanteessa, jossa Jokerit pelaa tämän kauden jälkeen vielä vähintään neljä kautta KHL:ssä. Oma kantani on varmaan jokaisen tiedossa, mutta kun en asiaan voi vaikuttaa, kannatan KHL-Jokereita samalla tavalla kuin kannattaisin Liigassakin. Olennaista itselleni on vain Jokerien kannattaminen, ei se missä joukkue pelaa.
 

Gluetrout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taisin käydä ensimmäistä kertaa hallilla 2010, ja kausikortin hommasin ensimmäistä kertaa KHL-siirron jälkeen. Tästä johtuen Liigalla ei ole itselle mittavaa nostalgia- tai perinnepainoa lukuunottamatta niitä viboja, mitä vaarini on iskostanut tarinoillaan ollessaan joukkueenjohtajana -89 divarissa ennen nousua SM-liigaan. Riskiä voimakkaasta muutosvastarinnasta ei ollut.

KHL-ajan alussa kuitenkin tiesin jo jääkiekosta kuitenkin jotain, ja fiiliksiä nosti merkittävä pelin tason nouseminen ennalta tuttujen isompien nimien siivittämänä. Itse pidän lätkästä juuri urheilullisuuden ja kilpailullisuuden kautta. Muutos tuntui oman katsomismentaliteetin vinkkelistä erittäin mieluisalta, kun Liiga-kulttuurissa pääpaino oli tappeluntoivonnassa, räikeissä tuomarivirheissä ja enemmän vastustajavihassa kuin kannattamisessa.

Moni kaipaa muiden seurojen kannattajien kanssa vääntämistä, ymmärrän mistä se johtuu ja se ihmisille suotakoon, mutta itse sitä kyllä kummaksun. Minulle on mielekkäämpää olla osana entistä isompaa yhteisöä jonka kanssa on mahdollista keskustella rakentavasti kasvokkain ja keskittyä peli-, seura- ja sarjatapahtumiin.

Tilanne ei ole tietenkään kovinkaan lähellä optimaalista, mutta kyllä kansainväliset pelit kiinnostavat minua aina enemmän kuin Liigan viime vuosina korostunut lapsekas puuhastelu. Jos huhut toteutuvat ja KHL kansainvälistyy entisestään, mennään vielä parempaan suuntaan. Silti kaikkein parasta olisi, jos syntyisi jonkinlainen puhdas European Hockey League tms, jonka johto olisi monikansallinen, seurojen taloudelliset lähtökohdat olisivat tasaisempiä eikä kulissipelissä olisi yhtä paljon pelkäämistä. Pidän unelmaa yllä.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Minusta on hassua, että joku pohtii suuntaan tai toiseen Liigaan paluuta tilanteessa, jossa Jokerit pelaa tämän kauden jälkeen vielä vähintään neljä kautta KHL:ssä. Oma kantani on varmaan jokaisen tiedossa, mutta kun en asiaan voi vaikuttaa, kannatan KHL-Jokereita samalla tavalla kuin kannattaisin Liigassakin. Olennaista itselleni on vain Jokerien kannattaminen, ei se missä joukkue pelaa.
Voiko tätä enään osuvammin sanoa. Ja onhan pelin tasossa varsin massiivinen ero, itse asiassa järkyttävä jos vertaa CHL vs. KHL.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikista surullisinta KHL-seikkailussa on ollut Eteläpäädyn&Jokerifanien yhteisöllisyyden kuolema. Pelihän sinällään on miellyttävää katsottavaa, mutta muute hallilla pyöriminen clap your hands - perseilyineen on aika epämiellyttävää.

Myös vierasmatkojen puute on surullista. Ennen meillä oli Suomen ylivoimaisesti parhaat kannattajat, nykyään tuskin ollaan edes top 15:ssa.
 

Pazix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Minusta on hassua, että joku pohtii suuntaan tai toiseen Liigaan paluuta tilanteessa, jossa Jokerit pelaa tämän kauden jälkeen vielä vähintään neljä kautta KHL:ssä. Oma kantani on varmaan jokaisen tiedossa, mutta kun en asiaan voi vaikuttaa, kannatan KHL-Jokereita samalla tavalla kuin kannattaisin Liigassakin. Olennaista itselleni on vain Jokerien kannattaminen, ei se missä joukkue pelaa.

Hienosti sanottu. Minulla ollut Jokerisydän pitkään. Aloin käymään hallissa katsomassa rakastamaani seuraa kun toisena maalivahtina pelasi mies nimeltä Kyösti Majava. Rauli Sohlman oli aina suosikki veskarini. Monia taitureita ja taistelijoita on nähty narrinutussa. Paljon hienoja muistoja. Yritän vain sanoa, että pelasi Jokerit divarissa, liigassa tai khl liigassa niin rakastan tätä jengiä.
 

Subrosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
KHL on tällä erää kiinnostavin ja ainoa mielekäs sarja Jokereille - kunnes tapahtuu jokin logistinen harppaus ja lähdemme ensimmäisenä ulkopuolisena joukkueena Änäriin. Wink wink. Tai tapahtuu geopoliittinen ihme ja Euraasiaan saadaan suursarja.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mulle kelpaisi parhaiten monikansallinen Eurooppalainen sarja ilman venäläisiä ylivaltapyrkimyksiä. Vähintään 16 joukkuetta ja 60 ottelun runkkari. Verotuskertoimilla varustettu 15 milj palkkakatto.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kiitokset @Target & @Pazix ja yhteinen matka jakuu. Kyllä olet Pazix kauan ehtinyt Jokereita seuraamaan, onnittelut vielä siitä!

Tällä kaudella on ollut hyvät fiilikset, koska joukkue on rakennettu hyvin, siinä on Jokeritien käyneitä tähtiä ja toivottavasti myös tulevaisuuden NHL-tähtiä. Toki voisi puutteenkin osoittaa, mutta kokonaisuutena loistava joukkue, joka voi mennä keväällä aiempaa pitemmälle.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Euraasiassa on jo suursarja, jota pelataan kahdella mantereella ja seitsemässä maassa.
Ymmärsit varmaan kuitenkin pointin?

Mutta:

Mulle kelpaisi parhaiten monikansallinen Eurooppalainen sarja ilman venäläisiä ylivaltapyrkimyksiä. Vähintään 16 joukkuetta ja 60 ottelun runkkari. Verotuskertoimilla varustettu 15 milj palkkakatto.

Korostukset omia. Voisiko venäläisjoukkueita ottaa mukaan yleiseurooppalaiseen sarjaan, "EHL:ään"? Pelillisesti ajatellen tottakai ja ehdottomasti, mutta pystyisivätkö venäläiset pelaamaan myös toisten sääntöjen mukaisesti?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Korostukset omia. Voisiko venäläisjoukkueita ottaa mukaan yleiseurooppalaiseen sarjaan, "EHL:ään"? Pelillisesti ajatellen tottakai ja ehdottomasti, mutta pystyisivätkö venäläiset pelaamaan myös toisten sääntöjen mukaisesti?
Sarjan toimistossa ei saisi olla yhtään rybyä, joukkueita kelpuuttaisin Euroopan puoleisista osista.
 

Gluetrout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mulle kelpaisi parhaiten monikansallinen Eurooppalainen sarja ilman venäläisiä ylivaltapyrkimyksiä. Vähintään 16 joukkuetta ja 60 ottelun runkkari. Verotuskertoimilla varustettu 15 milj palkkakatto.
Aika pitkälti tälläinen haave oli mielessä kun edelliselle sivulle kirjoitin. Olisi aivan huikea juttu, jatkan unelmointia.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
En tiedä onko tämä nyt oikea ketju, mutta mitenkäs jengi täällä suhtautuu niihin suht vahvoihin huhuihin, että kiinalaiset olisivat ostamassa osaa Jokereista? Mulla ei ole hajuakaan minkä osan olisivat ostamassa (Hjalliksen ulos / Rottenbergit ulos / jotain siltä väliltä??), mutta tällaista kuuluu, vähän sieltä ja täältä...
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rotta tai kiinalaiset... Kun puolet seurasta on jo synkällä tolalla niin ei kai se vaihto pois Rotasta voi sitä enää huonontaa. Se on jo iso positiivinen asia, jos tosta Pietarin kumiukosta päästäisiin eroon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös