Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Jokerit 2016–2017 – Jukka Jalosen esiinmarssi

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana One#8, 18.11.2015 klo 12.14.

 1. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Jos tuota yllekopioimaani pätkää Hishonin haastattelusta tulkitsee kirjaimellisesti, niin Kurri ja Vuorinenkin ovat aikalailla syyntakeettomia tähän tämän kauden fiaskoon pl. valmentajarekry joka meni ihan perseelleen.
  Arvaan heidän kuvitelleen palkanneen Erkalle pelitavallisesti aika luontevan seuraajan, ja joukkue rakennettu niitä lainalaisuuksia silmälläpitäen, mutta JJ tässä välillä ehtinytkin fiksahtamaan tohon roiskimiseen mitä Jokerit nyt harrastaa, vaikkei meillä sellaiseen ole sen enempää käsiä kuin pelaajatyyppejä muutenkaan.

  Jotenkin olen koko kauden ajatellut hänen olevansa vain sysipaska yksilöiden kanssa, ja siksi pelisysteemikään ei toimi, mutta toi perseroiskinta ja lyödään kiekkoa maalille ja toivotaan parasta -lätkä onkin sitten mitä ilmeisemmin ihan haluttua tavaraa ja olemme nähneet edessämme valmentajansa näköistä lätkää pelaavan Jokerit.

  Ettei nyt olisi SKA:n matskun kanssa sillä vierailulla mennyt kusi päähän. Ei sillä, että se vierailu olisi hyvin mennyt - päin vastoin -, mutta siellä oli leluja joilla pärjätään 1v1 pelaamisella, vaikkei se varmaan sielläkään ihan tässä mittakaavassa ketään miellytä. Ainakaan kaikkia ei miellyttänyt kun sielläkin yksilöt jäivät tasostaan, huhuja tyytymättömistä pelaajista oli, ja kenkää tuli. Seuraava koutsi nappasi saman tien kannun himaan ja samat yksilöt lensivät jäällä.
  Itselläni jäi voittamistaan junnukisoistakin päällimmäisenä sen ykkösviisikon jälkeen mieleen ihan armoton sekoilu ja kiekonmenetykset, joilla ei tosin silloin ollut paljoa väliä kun jengissä pelasi sen hetken kuoseissaan samassa viisikossa kisojen ehkä neljä parasta pelaajaa, joilla vielä sattui kemiat osumaan kohdalleen, ja jotka tekivät ketä tahansa vastaan tyyliin joka toisessa vaihdossaan maalin. Voitto se on 7-6 voittokin. No Jokereissa ei sellaista viisikkoa ole, eikä tule suhteessa vastustajiin koskaan olemaan - ainakaan KHL:ssä.

  Myös hyvin pelatuille Magni, ZSKA, SKA + muutamalle muullekin jättejä vastaan pelatuille matseille löytyy ihan luonteva selitys. Edes JJ ei ole ollut niin kujalla, että olettaisi tuon roiskimisen toimivan myös heitä vastaan, vaan ollaan ns. palattu meille tuhat kertaa ominaisempaan konservatiivisempaan touhuun, kiekotteluun ja pidempiin hyökkäyksiin tän normiräiskimisen sijasta.
   
 2. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Laitetaan tämä puhtaasti meidän mielipide-erojen piikkiin. Mikään tilasto ei tue väitettäsi ja toisaalta Gymerin tilastot edes Mestiksestä eivät ole sillä tasolla, että sieltä saisi jotain uskottavaa lisäperustelua asialle.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Katsotiinko samaa peliä vai tekikö Jokerit eilen pelissä kaksi maalia, joista toisen ylivoimalla ja joista molemmista löytyi syöttäjänä Salminen? Montako pistettä Gymer teki eilen? Montako pistettä Gymer on tehnyt viime peleissä tai koko kaudella? Regin oli eilen täydellisessä syväjäässä, mikälie miehellä ollutkaan, mutta Salminen oli aika pitkälti ainoa Jokereista joka pystyi ylivoimalla jatkuvasti liikuttelemaan kiekkoa viisaasti niin viivalle, neliön läpi kuin maalin taakse useampaankin hyvään vetopaikkaan. Gymer toki pysyi kiekossa rauhallisesti, mutta mitään vaarallisia paikkoja saatika maaleja niistä ei tullut.

  Lainaus:
  Kyllä se Gymer varmasti jonkun vuoden päästä menee edelle noista pelaajista, kun kehitystä tapahtuu, mutta ajatus edelläolemisesta tällä hetkellä on aivan puhdasta utopiaa. Salminen menee 100 kertaa 100:sta Gymer edelle, jos mun pitää valita Jokereitten kärkiketjuun pelaajaa ja Huhtala menee 110 kertaa 100:sta Gymerin edelle. Niemen vaihtaisin pois, mutta en mä senkään paikalle olisi vielä Gymeriä laittamassa. Ei vaan rahkeet riitä vielä.
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Juuri näin. Ei tästä tappelua saada aikaan.

  Mulla voi olla hivenen punakeltaiset oma junnu -lasit päällä.

  Salminen ei ole ruutuaan täyttänyt ja toivottavasti saa potkut. Tai sitten Jalonen ei ole osannut käyttää ja hän saa potkut.
   
 4. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Kyllähän Gymerin kohdalla porukalla tosiaan tulee aika vahvasti punakeltaiset - lasit päälle. Ja tämä nyt on täysin ymmärrettävää, kun ei tässä nykyisessä KHL-Jokereissa enää paljon muuta omaa löydy.

  Fakta on kuitenkin se, että Gymer ei ole edes Mestis-tasolle mikään sateentekijä vielä. Se olisi ihan ensimmäinen steppi otettavaksi. Sen jälkeen pitäisi lyödä itsensä läpi Liigatasolle ja tällä hetkellä Gymer ei todellakaan mahtuisi yhteenkään varteen otettavaa liigaseuraan TOP-6 rooliin. Tältä pohjalta on aika käsittämätöntä ruveta selittämään, että Gymerin pitäisi vetää tuollaista about TOP6 (tai TOP9, miten nyt haluaa nähdä) roolia sitten KHL:ssa. Mestiksen "ok-tason" pelaajasta on aika helvetin pitkä matka hyväksi KHL-tason pelaajaksi pelkästään ajamalla autolla Vantaalta Helsingin puolelle.

  PS. Siltikään Gymerin maalisyöttö Joensuun (?) tän kauden maaliin neverforget, todella hieno pelinluku nuorehkolta mieheltä.
   
 5. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Yksi juttu on mua hämännyt jo pidempään ja olisi kiva saada siihen kommentointia. Toisaalta jengi tuntuu ymmärtävän KHLn kovemman tason suhteessa liigaan ja sen ettei esim. Anttila ja Marjamäki voi kuulua KHLssä menestystä haluavan joukkueen rosteriin saatikka avainpelaajiin, niinkuin Anttila meille melkeinpä on. Sitten toisaalta haukutaan valmentajaa kun ei pärjätä juuri noilla Anttiloilla ja Marjamäillä. Mielestäni tässä on ristiriitaa.
   
 6. faro Jäsen

  Lainaus:
  Eikä se miehen ainoa maalikaan hassumpi ollut.
   
 7. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Niin, itse ainakin olen todennut useampaan kertaan että Anttila, Talaja, Marjamäki ovat ovat oman tonttinsa hoitaneet oikein mallikkaasti. Taistelua, taklauksia, raastamista, maalille ajamista... Tämä osasto siis kunnossa.

  Jos tulosyksiköt (Hishon, Salminen, Niemi) olisivat onnistuneet edes puolittain mitä Lokomo esim sai aikaan niin uskallan sanoa, että joukkue olisi hyvin koottu ja play-off paikka varmistettu jo varmaan ennen joulua.

  Mitään ottamatta vaikkapa Joensuulta pois mutta ei saisi kiekollinen peli riittää KHL joukkueen ykkösketjuun. Loistava pelaaja mutta eipä ollut Joensuu ykkösketjussa parilla ekalla kaudella. Jostain tämä kertonee...
   
 8. faro Jäsen

  Lainaus:
  Kertonee siitä, ettei ensimmäisellä kaudella ollut edes joukkueessa. Toisella kaudella vetikin sitten ykkösessä Kozunin ja Reginin rinnalla.

  Tämän hetken ongelmat ovat ihan muualla kuin Joensuussa.
   
 9. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Lainaus:
  Tosta samaa mieltä että Anttila ja Marjamäki täyttäneet paikkansa. Mutta voiko siitä syyttää valmentajaa, että tyhjät arvat, kuten Hishon, Salminen, Niemi ja vaikka Keränen osoittautuivat kaikki tyhjiksi arvoiksi. Nyt en siis missään nimessä puolustele Jalosta, vaan haluan herättää keskustelua siitä että ollaanko liian kriittisiä Jalosta kohtaan. Mitä jos tyhjistä arvoista ei ollut mitään mitä jalostaa?
   
 10. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No, näinpä tosiaan oli. Jesselle tosiaan puhtaat paperit. Ongelmat tällä kaudella = kakkoskentän puuttuminen ja vajaa sentteripeli. Tulosyksikön floppaus.
   
 11. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ei Joensuu todellakaan ole KHL-tason ykkösketjun pelaaja, siinä ja siinä meneekö edes kakkosessa. Sen sijaan ihannepelaaja kolmosketjussa, secondary scoring-osastolla.
   
 12. Masentaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mistä löytyisi se viisasten kivi, jolla pelaaminen sumputtajia vastaan onnistuisi? Todella vähän on pelejä tullut tällä kaudella katsottua, mutta ymmärtääkseni "kunnon peliä" pelaavia vastaan on pelattu ok, mutta tuo viiden miehen sumppu sinisen ja punaisen välissä aiheuttaa ongelmia. Pitää olla Kanada tai SKA/ZSKA jotta se sumpun purkaminen onnistuu. Eli dilemma: miten purkaa sumppu ilman järjetöntä rosteria? Päteekö tähän Tamin "four passes brakes any defence"? Vai häh?
   
 13. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Taitoa tarvitaan. Jos rahaa ei ole neljään laadukkaaseen kentään niin sitten jäätävän kova ykkönen (LoKoMo) joka naulaa pelit YV:llä ja kolme kenttää isoja, nopeita ja kovia raastajia. Mielummin kakkosessa yksi hemmetin hyvä laukoja (sellainen mitä jokaisessa venäläisjengissä vaikuttaa olevan), joka tekee huonommastakin paikasta suht usein.

  Tai sitten ei pyrikään pelaamaan kiekkokontrollia vaan sumputtaa takaisin ja lyö vastaiskuilla. Toki yleisö ei tykkää.
   
 14. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Lainaus:
  Puututaan sen verran Salminen hehkutukseen että maalin takana ei ole hyvä vetopaikka, ellei halua ampua kiekkoa omaan päähän. Siitä olen samaa mieltä että Salminen pelasi varsin hyvin kaksi erää mutta ei kyllä ollut enää 3.erässä mitenkään näkyvä tai hyvä, Jokerit oli 3.erässä jatkuvasti paineen alla ja Salminen on niitä pelaajia joilta voisi odottaa kykyä siirtää painetta kohti vastustajan päätyä, nyt ei sitä ainakaan nähty - mutta kuten totesin koko Jokerit joukkue peruutteli 3.erän joten ei syy yksin Salmisessa ollut.
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Kun valmentaja ei edes yritä reagoida tilanteeseen, vaan jyskyttää samoilla raiteilla, niin ainoa mahdollinen johtopäätös on potkut. Jalonen on köykäiseksi havaittu. Eikä se Jalosen pelisysteemi tuottanut SKA:n tähtinipulla mitään ja vähän ehkä hämmästystä herättäen Jokerien floppinipulla vielä vähemmän. Jengi on ollut koko kauden henkisesti heikko ja siihen löytyy vika penkin takaa.
   
 16. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Lainaus:
  Lainaan itseäni joulukuulta ja totean että mielipiteeni on edelleen sama. Jalonen ei ole onnistunut, mutta ei tässä metsäänkään ole menty.
   
 17. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Jokereiden runkosarjan numeroita:

  23+6 voittoa
  19+12 häviötä
  149 tehtyä maalia (2,48/ottelu)
  165 päästettyä maalia (2,75/ottelu)

  +- top3:
  Regin +13
  Kulda +12
  Genoway ja Lauridsen +6

  +- bottom3
  Niemi -8
  Hishon -10
  Jaakola -20

  Jotain piti vielä laittaa mutta nyt tulikin yllärilähtö.
   
 18. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jalonen taisteli upeasti tällä materiaalilla poffeihin. Jälleen yksi sulka lisää mestarin hattuun.
   
 19. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Yksi sulka mestarin hattuun ja voitto materiasta! Jalonen we salute you!
   
 20. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tällä kaudella ollaan nähty, miten tärkeää hyvä maalivahtipeli on joukkueelle. Kyllähän neljällä maalilla peli pitäisi voittaa, mutta jos veskari imaisee jokaisen rannarikudin siniviivalta, niin heikoilla ollaan. Vastapainoksi Zapo pelasi hyviä pelejä tätä ennen, jolloin poff-paikka ratkaistiin. Toivottavasti mv-peli toimii ensi viikolla, muuten tulee Hietsu tutuksi jo helmikuun puolella.
   
 21. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jotenkin hyvä fiilis ennen tosipelejä. Tämän iltaisessa pelissä oli PALJON hyvää vaikka hävittiin. Joukkue on heräämässä juuri oikeaan aikaan. Salminen ollut muunmuassa aivan eri mies kuin vaikka jouluna. Maalille ajettiin röyhkeästi ja kaksinkamppailuja voitettiin hyvällä prosentilla. Nelosketju suorittaa hyvin.

  Niin, maalivahti pelin on onnistuttava ensi viikolla 105% jotta paikka yllättää on. Itse ottaisin mieluummin SKA:n vastaan.
   
 22. greenjack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jokainen altavastaajana mestaruutta metsästämään lähtevä joukkue tarvitsee maalivahdin, joka kykenee vaikka yksin voittamaan pelejä tarvittaessa. Zapo on ollut tasoa mukiinmenevä tällä kaudella mutta pitkä matka on siihen että hänet näkisin mestaruuden voittavana molkena, on siinä edessä miten kallis tai laadukas puolustus tahansa.

  Tämänkin asian on pakko muuttua ensi kaudelle jos halutaan oikeasti olla "contender" joukkue.
   
 23. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Lainaus:
  Toisaalta aika helpollahan vastustajat saa toimitettua kiekkoa Jokereiden maalille. Riittävän monta kertaa kun tuo onnistuu, niin kyllä sieltä tulee väkisinkin yläpeltiin osumia ja onnekkaita ohjauksia. Toiseen suuntaan tuo ei taas yleensä onnistu, kun vastustajat blokkaavat vetoja tehokkaasti ja Jokereilla ei onnistu nopeat ja luovat syötöt blokkien ohittamiseksi.

  Paremmin pitäisi onnistua omissa noiden laukausten estämisessä ja tuo on pitkälti valmennuksen vastuulla.
   
 24. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Hävettääkö Jukka Jalonen että joukkueesi tarvitsi ja sai apuja SKA:lta pudotuspeleihin selviämiseksi? Tänään nähtiin jälleen miksi tämä kausi on ollut kaikilla mittareilla sysipaskaa tervanjuontia. Tämä joukkue ei osaa voittaa ja löytää aina keinot hävitä. Ja Zapolski on surkea eikä Helenius ole paljoa parempi.
   
 25. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  En kyllä ymmärrä millä logiikalla Jokerit pääsi SKAn avulla playoffeihin? Sama kun sanoisi, että Sotshi oli ainoastaan siksi pääsemässä pudotuspeleihin koska sai apuja kaikilta joukkueilta jotka hävisivät sille. Joukkueet pelaavat 60 peliä ja playoffeihin menevät ne kenellä pisteet riittää. Samaa mieltä kyllä siitä, että peli ei kyllä ole Jokereilla ollut ihan uomissaan koko kautena.