Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jokerit 2016–2017 – Jukka Jalosen esiinmarssi

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana One#8, 18.11.2015 klo 12.14.

 1. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe, kännipostaukset
  Lainaus:
  Ei siksi, että minkäänlainen Jalonen-fani olisin, mutta JJ taitaa olla turhan kallis ulostettavaksi, koska Rotenbergin kakkosjengi ei ylimääräistä hynää saa. Halvempiin apuvalmentajiin olisi realismia saada parannus, mutta onko Kurri ja Jalonen itse siihen valmis on sitten se oleellinen kysymys.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017 klo 10.54
 2. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Lainaus:
  Enemmänkin siitä, että rosteri on kapea. Meidän rosteri alkaa olla ja on osassa pelejä ollut niin ohut, että ei katsomoon ole edes varaa jättää ketään. Silloin Salmisen paikka on aivan oikein 2./3. ketjussa ja kakkosylivoimassa. Jos olisi varaa laittaa ukko mäkeen (ja parempi tilalle), niin siitä vaan. Koska Joensuu, Huhtala, Pihlström ja Jormakka ovat kaikki missanneet vähintään kymmenen peliä, niin ei tuonne kärkiketjuihin* ole oikein ollut ketään muita laitureita laittaa. Ja Pihlströmkin on taidettu pakon edessä muuttaa sentteriksi. Kaikki kunnia Anttilalle, Marjamäelle ja jopa Talajalle tsemppaamisesta ja jopa kohtalaisista pisteistä, mutta kyllä minä hyväksyn, että meidän edes potentiaalisesta pistenikkarista yritetään saada tehoja irti.

  *tai paremmin 2. ja 3. ketjuihin, kun ykkösessä Salmista ole juuri kokeiltu alkukauden jälkeen

  Ja kaikesta huolimatta Salminen on kuitenkin meidän 5. paras pistemies. Enkä sen kummemmin puolustele Salmista, ollut suurin pettymys itselle koko joukkueesta ja pelannut suurimman osan kaudesta välttävällä tasolla, jos sitäkään. Muita ei vain ole ja kun Kurrilta on tullut tieto, että Salminen (ja Hishon) pysyvät joukkueessa kauden loppuun, eikä muita ole tulossa, niin pakkohan noita on yrittää "peluuttaa vireeseen". Tai pakko ja pakko, mutta tuskin Talaja tai Marjamäki sen paremmin olisi kakkosyv:tä saanut toimimaan.

  Ja joo Gymer sitä ja tätä... Olen samaa mieltä monen muun kanssa siitä, että poika ei ole valmis, kuin korkeintaan siihen, että selviytyy 5-5 pelissä ja on käyttökelpoinen ylivoimalla.

  Eli kyllä minä syytän meidän 2. ja 3. ketjujen toimimattomuudesta ennenkaikkea Kurria. Paha se on laittaa toimivia koostumuksia kasaan, jos a) käytettävissä on vain nippa nappa kokoonpanoon tarvittava määrä hyökkääjiä ja b) kahteen esimmäiseen ketjuun hankituista pelaajista puolet on totaalisia floppeja (Keränen, Salminen, Hishon), eikä muistakaan oikeastaan kukaan ole noussut ylittämään omaa tasoaan, kuten edellisillä kausilla on käynnyt.
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Toiveet ja järki ei taida kulkea samalla junalla. Veikkaan, että olet oikeassa.
  Lainaus:
  Gymer ja Mäkiset oli koko ajan terveinä ja kivassa. Eli sitä korttia ei edes yritetty katsoa. Luokatonta työtä Jaloselta. 2 ja 3 kenttä on olleet niin paskoja, että mitkään selitykset ei auta, vaan asiaa olisi pitänyt yrittää korjata kaikin keinoin. Nyt Jalosen ainut keino on ollut antaa lisää vastuuta palkinnoksi paskasta pelaamisesta. Ihan älyttömän huonoa valmennusta!
   
 4. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Lopettakaa nyt vittu näistä kavereista puhuminen, kun taso ei riitä edes Mestikseen.
   
 5. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Lainaus:
  Onhan tuo Gymer pelannut 16 ottelua, joten nyt ihan koko kautta ole KiVassa maannut. Ihan mielenkiinnosta, millaisella kokoonpanolla olisit lähtenyt sen jälkeen, kun olisit nostanut Mäkiset ja Gymerin kokoonpanoon ja viskonut Salmisen (ja Hishonin?) katsomoon? Olisitko ripotellut nuoret pojat "tulosketjuihin" vai junnut neloseen ja Marjamäki&Talaja ylemmäs? Jotain tämän suuntaista?

  Joensuu - Regin - O'Neill
  Huhtala - Niemi - Marjamäki
  Talaja - Gymer - Jormakka
  Mäkinen - Wirtanen - Mäkinen
  tai
  Joensuu - Regin - O'Neill
  Huhtala - Niemi - Gymer
  Mäkinen - Mäkinen - Jormakka
  Talaja - Wirtanen - Marjamäki

  Villi veikkaus, mutta taitaisi jengi olla kesälomilla. Toki eihän näihin peluutuksiin oikeaa ja väärää vastausta ole, vain eri mielipiteitä. Omani on kuitenkin se, että pelitavallisesti Jalonen voi katsoa paljonkin peiliin, kuten myös joukkueen henkisen valmistamisen osalta. Kokoonpanoon valittujen pelaajien osalta ei niinkään. Toki kokoonpanojenkin osalta monta asiaa olisi varmasti voinut paremmin tehdä, mutta että Salminen katsomoon ja Mäkiset tilalle olisi ollut ratkaisu? Tuskin. Se, että homma ei toimi ei tarkoita, että hatusta täytyisi alkaa vetämään jotain ihan idjoottimaisia jäniksiä. Kaikesta huolimatta jopa Salminen ja Hishon ovat aivan eri tason pelaaja, kuin vaikka Mäkiset.

  Ehdottamasi ratkaisu meidän seondary scoring ongelmaan:

  Mestis:
  Miro Mäkinen 35peliä 4+6=10
  Atte Mäkinen 36peliä 10+11=21
  Frank Gymer 24peliä 8+4=12

  Yht. 95 peliä 22+21=43p (on muuten pienempi pinnakeskiarvo, kuin Salmisella tällä kaudella KHL:ssä)
   
 6. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kyse ei ole pelkstään siitä, vaan pitkän aikajänteen strategiasta. Tuon ikäinen pelaaja voi hyvin ottaa kaudessa isojakin steppejä kehityksessä. Ne hedelmät joko korjataan tai jätetään korjaamatta. Tai pahimmillaan ne korjaa naapuri tai joku jyväjemmari-valtrakuski.

  Jos nyt vaikka Gymerille olisi rohkeammin annettu vastuuta viime kaudella, niin tulevaisuus Jokereissa (ja tuloskenttien suoritusvarmuus) voisi olla huomattavasti valoisampi. Yhtä lailla muutkin KHL-joukkueet ajavat sisään nuoria pelaajia. Sinällään hyvä, että Frank on päässyt pelaamaan Mestiksessä nyt jonkin verran ja saanut sielläkin ihan hyvin tulosta aikaan.

  Jatkuva valituksen aihe on se, että rosteri on liian kapea. Se on tällä hetkellä realiteetti Jokereissa, mutta ainut tapa saada siiehn parannusta on ajaa sisään (riittävästi!) KHL-tasolle potentiaalisia junnuja. Jos leveyttä ei saada farmista, niin se on pakko ottaa jostain = junnuista.

  Tottakai tässäkin pitää miettiä mitkä pelit ovat sen junnun kannalta kaikkein kehittävimpiä. 13. hyökkääjänä 2min per peli ei kehitä, mutta nyt esimerkiksi Gymer (osittain pakon sanelemana) on päässyt pelaamaan ylivoimaa ja saanut ihan hyvin peliaikaa neljän kentän rotaatiosta. Pitäisi olla enemmän rohkeutta ajaa sisään junnuja, juuri esim, 3. kentän laidalta.

  Miettikää jos Gymer olisi päässyt pelaamaan tuossa Keräsen (tai Hishonin) paikalla kauden alusta lähtien. Sokea reettakin näkee sen potentiaalin, joka realisoituu todella kovaa kun fysiikka tuosta hieman paranee. Mä niin toivoisin, ettei Gymeriä kusta tämän kauden jälkeen jonnekin naapuriin, vaan annettaisiin rohkeasti vastuuta ja tilaa kehittyä.

  Edit: lupaankin näin yhden miehen vastarintana ja protestina sijoittaa Gymerin jatkossa jokaiseen fantasiarosteriini top 4 kenttiin ;)

  Edit2: Ja tähän vielä lisättäköön, että ymmärrän kyllä, jos Gymer ei heti pelaa kivikovaa TsSKA:a vastaan ekassa playoff-pelissä. Tokassa jo toivottavasti.
   
 7. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Jalonen on kusi sukassa, aina. Ei se uskalla.
  Lainaus:
  Ja tulee olemaan ilman farmia. Oliko 24 vai 25 täysikäistä + muutama junnu. Nyt tuo junnukortti on paskan valmennuksen ansiosta heitetty menemään. Jotta meillä olisi vetovoimaa, niin niiden pitäisi saada vähintään puolireilu mahdollisuus ylhäällä. Mutta kun ei osata ajatella omia nenäkarvoja pidemmälle.

  Katinkulta-Jalosen joukkueessa ei edes hyvät peliesitykset tuo peliaikaa. Vain palkka ja menneet meriitit merkitsee. Rikotaan aivan keskeisiä jääkiekkovalmennuksen kulmakiviä. Ellei sitten haluta olla vetelehtijöiden ja vastuunvälteliöiden eliittiä. Siinä ollaan onnistuttu n 30% peleistä.
   
 8. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jokereilla realiteetit ovat nyt ja hyvin todennäköisesti vastaisuudessakin se, että joukkueen rosteri on a) määrällisesti kapea ja b) joukkueessa pelaavat junnut ovat pääsääntöisesti niitä 2-tason junnuja (Gymer, Rautanen, Mäkiset, Salminen yms).

  a) Jotta Jokereitten olisi mahdollisuus kasvattaa rosteria määrällisesti, tarvitsisi Jokerit farmin, jota ei tietenkään tällä hetkellä ole. Mutta aika monelta tuntuu unohtuvan tai ei ainakaan siitä mainitse täällä, että pelkkä farmin olemassaolo ei takaa yhtään mitään Jokereille. Se, että Jokerit saisi laadukkaan farmin, jossa olisi niitä liigatason kiekkoilijoita rotaatiorooleihin, tarkoittaisi pelaajabudjetin huomattavaa korotusta. Ei ne farmipelaajatkaan ilmaiseksi ole rosterissa, eikä niiden väliaikainen sijoituspaikka (farmi) niitä palkkoja tule maksamaan. Nykyisellä budjetillakin toki farmi olisi mahdollinen, mutta sitten voitaisiin heittää samantien Reginit ja parit muut kalliimmat miehet pois, koska niihin ei olisi enää varaa. Jos taas pelaajabudjettia nyt nostettaisiin esim 5 miljoonaa, niin kuinka moni käyttäisi sen rahan mielummin farmiin kuin tuloskenttien keihäänkärjen parantamiseen? Eli toisinsanoen, ottaisitko mielummin neljä Marjamäkeä lisää farmiin rotaation parantamiseksi vai yhden Omarkin ykkösketjuun?

  b) Junnuille KHL ei ole mikään unelma ja tavoiteltava maali. Tavoitteet ovat kovilla junnuilla 110% NHL:ssä. Siksi myös junnut tekee valintoja pelipaikkojensa suhteen siinä mielessä, mikä palvelee parhaiten heidän NHL-unelmaansa. KHL-Jokerit ei todellakaan ole vastaus siihen tarpeeseen, koska peliaikaa tulee vähän tai ei ollenkaan. Ja jos taas olet niin kova junnu, että pääsisit pelaamaan säännöllisesti junnuikäisenä Jokereitten kärkikenttiin, olisit tasoa Laine/Puljujärvi/Juolevi/Teräväinen, jotka lähtevät joka tapauksessa NHL:ään vuoden sisään ja ottavat mielummin siinäkin vaiheessa vielä sen ykkösketjun roolin Liigasta isolla peliajalla. Jokereille jää junnuista siis kaverit, jotka eivät ole nuorella iällä lähdössä P-Amerikkaan, koska taso ei riitä ja toisaalta, jotka eivät saa Liigastakaan vielä siinä vaiheessa isoja minuutteja. Jos ne eivät taas saa edes Liigassa isoja minuutteja tasonsa vuoksi, niin eipä ne kyllä KHL:ssä riitä myöskään. Kolmas potentiaalinen "junnu" on menetetyt lupaukset tai kehityskaaren hidastumisen takia paikalleen jääneet junnut vrt. Aleksi Saarela, joilla on jo Liigakokemusta kärkiketjuistakin, mutta ei oikeen vielä rahkeet riitä NHL:ään, eivätkä halua lähteä AHL:ään vain toivomaantoivomaan.
   
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Leuaton, kättä taskuun ja syvälle. Halusit Jokerit pelaamaan koheloon, joten kanna myös seuraukset. Eikös lapsia kannata kuunnella?
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ja Jokerit tekee valinnan helpoksi, kun tiedetään, että edes mahdollisuutta ei tulla antamaan. Tämä kierre ruokkii itseään.
   
 10. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mitä tekisit itse, jos pelaajabudjettia nostettaisiin 5 miljoonalla Eurolla? Ottaisitko 5-10 rotaatiomiestä farmiin (mikäli farmi olisi mahdollinen jollain tavalla), jolla ratkaistaisiin materiaalin lukumääräinen leveys vai ottaisitko 2-3 Omarkkia, joilla saataisiin kovat kärkiketjut, mutta materiaalinen määrällinen leveys olisi edelleen max 25?

  Lainaus:
  Tässä ei varsinaisesti ole edes kysymys Jokereista vaan puhtaasti sarjatason vaatimuksista. 2-tason junnut ei vain riitä, eivätkä he myöskään kehity riittäviksi tuossa ympäristössä, kun tarjolla on vain rotaatiorooleja. Vakituista roolia 1-3 ketjuihin ei taas voi antaa tuon tason junnuille, jos joukkue edes etäisesti haaveilee menestyksestä. Riittävän laadukkaat junnut taas pelaavat max 1 kauden Jokereissa ennen siirtoa NHL:ään. Ja koska tuskin saavat Jokereista 1-ketjun ruutua siinä vaiheessa (esim Laine tai Puljujärvi viime kaudella), niin valitsevat todennäköisesti Liigassa todella ison roolin.

  Gymerin ja Rautasen kehityksen kannalta parasta olisi käydä pelaamassa Liigaa kausi tai kaksi ja sitten takaisin Jokereihin, jos taso olisi silloin riittävä. Tällä hetkellä heidän taso on Mestiksen ja Liigan välimaastossa eikä todellakaan KHL:ssä.
   
 11. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Tällä hetkellä on aika turha miettiä mitään pitkän aikajänteen strategiaa, jos ja kun koko seura ei edes tiedä vielä itsekään, missä pelaavat ensi kaudella. Siinä on strategiaa ihan tarpeeksi.

  Surullista on tämän hetken junioritoiminta, mutta minkäs teet. Kaikki lahjakkaat juniorit karkaavat jo kauan ennen A-juniori-ikää muualle, pl. ne kenen tavoitteena on selkeästi lähteä aikaisin pohjois-Amerikkaan. Niin kauan kuin edustuksen ja Mestiksen välille ei mitään järkevää ratkaisua löydy, ei kannata haaveilla juniorien esiinmarssista edustuksen riveihin.
   
 12. Perreault85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Jokerit, Maple Leafs, Liiga
  Gymeriä on ajettu hyvin sisään tällä kaudella. Alkukaudesta muutamia pelejä KHL:ää, sitten Mestistä ja samalla varmasti fysiikkaa pystynyt kehittämään, kun ollut lentokoneen sijasta punttisalilla. Mestiksessä tulosta syntyi ja on ohittanut Mäkiset peluutuksessa. Nyt alkaa playoffit ja tuntuu, että onnistumiset myös Jokereissa on kasvattanut itseluottamusta ja tekee useimmiten oikeita valintoja kentällä. Ei luulisi olevan kenelläkään valittamista.
   
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Mä olen menestyshaukka. Liigajyrät pois ja omarkeja tilalle. Farmiin ei taida 5 milliä riittää, matkakulut on niin hirmuiset. Eikös farmitkin pelaa ympäriinsä samalla tavalla kuin edustukset?
   
 14. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kyllähän sitä 5 millillä yhtä KooKoota tai Jukureita pyörittäisi. Tai minkä tahansa Liigajoukkueen kahta kärkiketjua.

  Mutta noin realistisesti ajateltuna nurina 25 pelaajan maksimimäärästä ja farmin puuttumisesta on aika yhtä tyhjän kanssa, kun ei Jokereilla olisi joka tapauksessa tahnaa taskun pohjalla pyörittää isompaa rosteria niin, että sen kärki olisi sama tai parempi kuin nyt. Pelaajabudjetin pitäisi tuplaantua pelkästään mahdollistaakseen kohtuullisen kilpailukykyisen joukkueen rakentamisen KHL:ään ja triplaantua, että olisi farmiinkin varaa. Ei tuu tapahtumaan.
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Liigasta ei farmia saa, vaikka ostaisi jengin sieltä. Joten sen farmin pitäisi olla Venäjällä ja reissaaminen maksaa.
  Liigaan nousu kuusinkertaistaa Jukurien pelaajabudjetin - Savon Sanomat
  5 millistä oltaisiin kookoossa innoissaan.
  Lainaus:
  Se on Harkimon huolia hankkia tarpeeksi rahaa Venäjällä pellailuun. Se voi vaikka kysyä niiltä vekaroilta, että mistä sitä riihikuivaa saa lätkään heitettäväksi.
   
 16. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Väärin. Tasan tarkkaan on tiedossa missä pelataan myös ensi kaudella. Ihan fake news tämä.  Lainaus:
  Väärin myös boldattu osuus. Jokereissa tehdään ensiluokkaista juniorityötä ja emoseura osallistuu sen kustannuksiin. Yleensä tämä rakenne on täysin päinvastainen. Olisi mielenkiintoista kuulla niistä "kaikista lahjakkaista, jotka karkaavat jo kauan ennen A-juniori-ikää". Siellä on B:ssä nytkin aika potentiaalista kaveria kypsymässä. Perustatko siis tämän edellämainitun väitteesi johonkin faktoihin (siirtyneet pelaajat, ei lahjakkaita tms.) vai johonkin mutu-fiilikseen ja palstatotuuksiin?
   
 17. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Miksei sitä ilmoiteta julkisesti sitten? Luulisi helpottavan kaiken maailman lipun- ja muita myyntejä jos ilmassa ei olisi tätä epätietoisuutta...
   
 18. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Oletan, että rahoitusneuvottelut halutaan maaliin ja julkaistavaan kuntoon ensin.
   
 19. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ja paskat. Kukaan Jokereissa ei vain voi olla niin tyhmä, että panttaa tällaista tietoa. Miten luulet seuran myyvän ensi kaudelle sponsoridiilejä tai hankkivan pelaajia, ilman että tällainen asia on julkisessa tiedossa? Tämä kuvastaa hyvin joidenkin kannattajien neuvosto-vetoista ajatusmallia. Olemme Suomessa, emme idässä.  Lainaus:
  Sarjasijoitukset kertovat aika paljon.

  ASM: 13. (ulkona playoffeista)
  BSM: 4.
  CSM: 7. (ulkona playoffeista)

  Jos Jokerien ikäluokista vain yksi on menossa pudotuspeleihin, niin silloin on asiat aika pahasti pielessä. Toki hienoa, että Jokerit osallistuvat junioireiden kustannuksiin, mutta juniorityö on ottanut jättimäisiä taka-askelia Kekäläisen ajoista.
   
 20. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tiedä sitten miksi näitä pantataan, mutta kyllä siellä silti on tehty a) pelaajasopimuksia ja b) sponsorisopimuksia koskien ensi kautta. Että paskat ja paskat. Hyvä että sä tiedät The Totuuden silti-

  Lainaus:
  Jos koko juniorityön tuloksia arvioidaan yhden tai kahden kauden sijoitusten perusteella, niin silloin on asiat aika pahasti pielessä. En tiedä paljonko olet perehtnyt saatika käynyt katosmassa junnujen pelejä, mutta valmennusfilosofia on muuttunut aika paljon esim. Nuori-Suomi -ajoista. Jokereissa keskitytään vähän ruotsin mallin mukaisesti etenkin yksilön kehittämiseen. Yksilöt edellä mennään ja joukkue tulee sen jälkeen. Kehitys ei tapahdu hetkessä, mutta voittoja voi saadakin parkkeeraamalla bussin siniviivalle ja pelaamalla kilpikonnaa ja iskemällä vastahyökkäyksistä. Sano sinä kumpi kehittä enemmän yksilöä?

  On totta, lahjakkaita pelaajia lähtee Pohjois-Amerikkaan pelaamaan junnu/yliopistosarjoja yhä enenevissä määrin, mutta tämä ei ole Jokerien ongelma, vaan laajempi ilmiö koko maassa.
   
 21. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Siitä näkökulmasta, että Jokereiden kausi päättyy parin-kolmen viikon sisällä, tämä ajankohta tuntuu venyneeltä. Luulisi, että jos homma olisi mennyt ns. normaalisti, kerrottavaa/julkistettavaa olisi ollut jo ajat sitten.
   
 22. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Sinähän sen väität tietävän. Me muut täällä vain ihmettelemme miksei mitään kuulu - ja miksi meininki on niin kuin jollain Venäjän seuroilla, joilla päätös ensi kaudesta venyy johonkin heinäkuulle. Sellainen ei oikein kuulu ammattilaisurheiluun Suomessa.  Lainaus:
  Mikä sitten vetää junioripelaajia Jokereihin, jos ei menestyvät joukkueet? Jokereissa ei ole mahdollista breikata edustustasolla, Jokerien kautta ei ole mahdollista päästä suoraan pelaamaan Liigaan. Jos yksilöitä halutaan kehittää, pelaajapolun A-junioreiden ja KHL:n välillä pitäisi olla parempi. Nyt on aivan se ja sama kuinka hyviä pelaajia B-junioreissa on, kun heillä ei käytännössä ole mahdollista edariin murtautua. Nyt ts. kehitämme pelaajia landelle.
   
 23. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Keskeneräisistä asioista tuskin on edes lupa puhua. Jos Hjallis menee median eteen ja toteaa toiminnan jatkuvan KHL:ssa, hän saattaa toimia sopimusehtojen vastaisesti. Lisäksi ennen kuin muste on kuivaa, tuo saattaisi luoda vääriä mielikuvia jos muste ei lopulta sopimuspaperille päätyisikään syystä tai toisesta. Siinä olisikin taas oikeusfarssi, jos OY Yritys AB lähtisi oikeuteen saatuaan väärää tietoa KHL-jatkon osalta.

  Toisekseen, ehdollinen sopimus tai esisopimus eivät ole mitenkään poikkeuksellisia asioita. Jos käyt katsomassa elämäsi asuntoa ilman lainalupausta, todennäköisesti teet ehdollisen sopimuksen, etkä ota riskiä siitä, että pankki ei myönnäkään rahoitusta. Jos rakennat hallia Tampereelle, teet yhteistyösopimuksia, jotka astuvat voimaan jos projekti etenee tiettyyn vaiheeseen. Ja Hjallis on esisopimuksista erittäin tietoinen, hän teki sellaisen jopa HIFK:n kanssa pelaamisesta Ilmalassa. Tai kuten Nordiksen leiristä on kuulunut, allekirjoitutti sellaisen naapurilla, mutta ei lopulta itse pistänyt nimeään alle.

  Toki tilanne olisi huomattavasti selkeämpi myös sopimusten osalta, jos homma olisi maalissa. Asian venyminen ei tietenkään palvele Jokereita, mutta tässä vaiheessa sen ei pitäisi estää ehdollisten sopimusten ("olemme mukana jos...", "Pelaan Jokereissa jos...", jne.) tekemistä, eikä median eteen astuminen edesauttaisi tilannetta muuten kuin fanien osalta. Enkä nyt sano tätä faneja vähätelläkseni, mutta faneilla ei tässä ole "mitään väliä". Fanikanta on olemassa, tuote on ihmisten tiedossa ja fanien kantamaa rahaa tärkeämpi jatkuvuuden kannalta on saada neuvottelut maaliin, lopputulemasta riippumatta.
   
 24. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Nähdäkseni te puhuttekin @powerplaymaker :in kanssa eri asioista. Sinä puhut junnusta-edariin junnupolusta, jossa juniorituotannon helmet kerätään pelaajapolun kautta edustusjoukkueen hyödyksi. Samalla luodaan ns. "omia poikia". Powerplaymaker taas puhuu laadukkaasta juniorityöstä, jossa kehitetään mahdollisimman hyviä pelaajia riippumatta siitä missä k.o. pelaajat pelaavat A-junnuvuosiensa jälkeen.

  Ensinmainittu on tällä hetkellä lähes mahdotonta, koska junnu-A:sta tai Mestiksestä hyppy KHL:lään on todella iso. Jälkimmäinen taas on hyvinkin mahdollista ja jos Powerplaymakerin tieto/väite siitä että Jokerijunnuissa on menty joukkueen edusta yksilön etuun valmennuksessa niin ei ole mitään syytä miksi lahjakkaat nuoret pelaajat eivät Jokereita valitsisi. Fanin ongelma on että junnuvuosien jälkeen tähdet lähtevät Pohjois-Amerikkaan ja muut etsivät pelipaikan Liigasta "landelta". Osa sitten ehkä Jokereihin joskus (jos KHL jatkuu) palaa, mutta Liigavuosien jälkeen he eivät enää olekaan Jokerijunnuja :(
   
 25. Tartu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, KHL
  Tänään mun mielestä valmennusjohdon pitää saada pari asiaa toimimaan paremmin ja niillä muutoksilla pitäisi pelin kääntyä Jokereille.

  -kärkihyökkääjät hereillä. Kiikaritehot sekä tehotilasto miinuksella ei ole hyväksyttävää näissä peleissä.
  -ylivoima kuntoon
  -pelikuri, vaikka alivoima onkin toiminut erinoimaisesti ja uhrautuvasti ja erityisesti se oli vahvaa sarjan toisessa ottelussa. Kuitenkin alivoimataistelu rikkoo pelirytmiä eli sitä on vältettävä.
  -aloitukset kaikilla senttereillä runkosarjan tasolle. Yleensä enemmän aloituksia voittanut joukkue voittaa myös ottelun, koska kiekonhallinta on silloin suuremman osan ajasta omalla joukkueella.
  -nopeammat lähdöt omasta päästä. Nyt pakit ovat olleet paineen alla ongelmissa, kuten ennen sarjaa jo oletinkin. Nyt tarvitaan koko viisikko paremmin hyökkäyksiin mukaan ja se onnistuu vain nopeammalla avauspelillä.
  -maalivahtipelin on oltava edellisen ottelun tasolla.

  Noilla tempuilla omiin menee vähän ja hyökkäyspäässä tehdään ne riittävät 2-3 maalia.