Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jokerit 2016–2017 – Jukka Jalosen esiinmarssi

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana One#8, 18.11.2015 klo 12.14.

 1. Aake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta 1983, HJK
  Pudotuspeleihin päästiin, ja nimenomaan päästiin. Joka tapauksessa pudotuspeleissä toivotaan tietysti parasta. Valitettavasti on myös aika pitkän kokemuksen perusteella sanottava että juuri mikään runkosarjassa nähty ei viittaa tulevaan play off-menestykseen.

  Jos nyt laitetaan miinukset ja plussat pudotuspelejä ajatellen:
  -Tasaisuutta ei löytynyt missään vaiheessa. Romahduksia ja johtoaseman menetyksiä tuli viikoittain eikä tämän suhteen tapahtunut minkäänlaista kehitystä.
  -Kotikentällä esitykset olivat läpi kauden muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta aneemisia.
  -Tuloskentissä runsaasti floppeja, eikä reservejä ole.
  -Puolustus pelasi numeroiden valossa surkeasti.
  -Osasyy tähän saattoi toki olla että maalivahtipeli oli ja on huteraa ja av-peli kehnoa.
  +Haalarimiehet onnistuivat ja heidän pitäisi olla tärkeitä pudotuspeleissä.
  +Jokerit pelasi parasta peliään kun kentällä oli tunnetta ja haastetta.
  +Paineita menestyksen suhteen ei totisesti ole.

  Noista voi ynnätä summia yhteen ja miettiä mistä asetelmista lähdetään ZSKA:tai SKA.ta vastaan pelaamaan.
   
 2. MR8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Klubi, Kallion Voima
  Tuskainen runkosarja viimeinkin ohi ja kolmas perättäinen pleijaripaikkahan sieltä napsahti KHL-taipaleelle. Ei todellakaan huonosti ja ainakin omat odotukset ovat jo ylittyneet tämän kauden osalta, niin surkeaa joukkueen tekeminen ajoittain oli kauden aikana. Miehistön osalta keskuskaistan puutteita on käyty jo ihan riittämiin läpi - se ei tule pitkissä sarjoissa riittämään eikä maalivahtipeliinkään ihan täysi luotto tällä hetkellä ole. Toisaalta: Jokerit on pelannut tällä kaudella parhaiten paineen ja kovan haasteen alla. Joukkueessa on mielestäni ns. pimeää potentiaalia jonkinlaiseen sankaritarinaan, mutta kokoonpano on kyllä vaan niin ohut, että en tiedä mihin se riittää.

  Laitetaan nyt oma veikkaus jo tähän: Moskovaa vastaan kunniakkaan taistelun jälkeen 1/2-4 lomille, Pietaria ja Rottaa vastaan menee seitsemänteen peliin ja silloin voi tapahtua mitä tahansa. Pleijareiden 2. kierros olisi todella hieno saavutus ja uskoakseni täysin maksimisuoritus tällä porukalla tässä hetkessä.

  Sen jälkeen päästäänkin odottamaan tietoa tulevaisuudesta - se ehkä onkin paljon tärkeämpi asia.
   
 3. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Runkosarjan via(play) dolorosa on rämmitty läpi ja rimaa hipoen pleijareihin. Se on tältä rosterilta erinomainen suoritus, joskin kauden alussa toiveet olivat aika paljonkin korkeammalla. Varsinkin pelaamisen tason ailahtelu ja kolmansien erien peruuttelu huolestuttavat. Toki joukkue pääsee nyt pelaamaan paineettomasti isoja vastaan, mutta rosteri on niin ohut että mahdollisuudet jatkoon ovat luokkaa nolla. Hishon taitaa olla loppukauden poissa. Pihlström pelaa jalka vahvasti teipattuna ja voi brakata hetkenä minä hyvänsä. Jos Niemi hajosi eilen niin ainoa toivo on että Jormakka pystyisi pelaamaan, silloinkin ollaan tilanteessa jossa senttereitä on joukkueessa kaksi kappaletta. Zapolski on pelannut ailahtelevasti ja varsinkin trafiikki maalille + siniviivakuti ylös ovat olleet tuhoisa yhdistelmä, asia jonka vastustajat aivan satavarmasti skouttaavat. Taistella voidaan urhoollisesti, mutta realistinen odotus on että ZSKA:ta vastaan tulee pataan 4-0 ja SKA:lta saatetaan hurmiossa ryöstää yksi peli. Kaikki muu on plussaa.
   
 4. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  On tuhoisaa mille mokelle tahansa. Tämä kuvio on mahdollinen, koska kenttäpelaajat ei tee hommiaan kunnolla. Viholliset pitää siivota pois maalin edestä (jäähyttömästi) ja kuti joko blokataan tai pysytään edestä pois, jotta mokke näkee a pystyy torjumaan. Eilenkin tuli yksi maali, kun blokattiin vain näkyvyys. Tekemätön paikka veskalle.
   
 5. Vahamestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Nhl-sympatiat Nashvilleen
  Lainaus:
  Tämä. Jotenki tuntuu jengillä sumentuvan kuinka niitä maaleja änärissäkin tehdään ja siellä on sentään maailman parhaat maalivahdit! Tälläkin kaudella useasti hallilla kuultu, kun meidän veskalle menee helppoja ylivoimalla. Joo o. Jos tän tason pelimiehet pääsee b-pisteeltä rauhassa liukumaan keskustaan ja saa vedon ihan ristikon juureen niin siitä tulee maali hyvin todennäköisesti. Oli maalissa Pekka Rinne tai Ryan Zapolski. Ehkä sumentuu todellisuus, kun meidän jätkät ampuu siitä kohtaa logoon.
   
 6. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Totta hemmetissä läpi tullut siniviivakuti menee ainakin osittain kenttäpelaajan piikkiin ja maalin edessä oleva maski siivoajien piikkiin. Mutta syystä tai toisesta vaikkapa Karlsson poimi noita (mutu-tuntumalla) paremmin kuin Zapolski tai Helenius.

  Mielestäni Zapo ei ole ollenkaan huono maalivahti. Kysymys on että onko mies KHL:lään ykkösveska-tasoa, varsinkin jos kenttäpelaajien blokki- ja siivoustaidot (ja tahto) ovat nykyisellä tasolla?
   
 7. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tällä kaudella on ollut erinomaista peliä kaikissa suhteissa ja epätoivoisen huonoa, joskus jopa perättäisissä otteluissa tai yhden matsin sisällä. Siihen hyvään päivään Zapo riittää ja huonona on tietysti se helpoin keino purkaa mielipahaa on heittää maalivahti lentokoneesta.

  Kokoa saisi olla lisää, mutta noin periaatteessa riittävä mokke. Lähes joka ilta pistää peliin muutaman gamesaverin.
   
 8. Gemondo Jäsen

  Jokereiden ottelut päättyivät runkosarjassa varsinaisella peliajalla seuraavasti:

  Kotona
  1 maalin voitto: 7 kertaa
  2 maalin voitto: 0 kertaa
  3 maalin voitto: 2 kertaa
  4 maalin voitto: 1 kerran
  Tasapeli: 12 kertaa
  1 maalin tappio: 3 kertaa
  2 maalin tappio: 1 kerran
  3 maalin tappio: 2 kertaa
  4 maalin tappio: 2 kertaa

  Vieraissa
  1 maalin voitto: 7 kertaa
  2 maalin voitto: 4 kertaa
  3 maalin voitto: 2 kertaa
  Tasapeli: 6 kertaa
  1 maalin tappio: 2 kertaa
  2 maalin tappio: 3 kertaa
  3 maalin tappio: 5 kertaa
  6 maalin tappio: 1 kerran

  Yhteensä
  1 maalin voitto: 14 kertaa
  2 maalin voitto: 4 kertaa
  3 maalin voitto: 4 kertaa
  4 maalin voitto: 1 kerran
  Tasapeli: 18 kertaa
  1 maalin tappio: 5 kertaa
  2 maalin tappio: 4 kertaa
  3 maalin tappio: 7 kertaa
  4 maalin tappio: 2 kertaa
  6 maalin tappio: 1 kerran
  Sanotaanko näin että jo katsojamääriä silmälläpitäen olisi mukavaa jos joukkue voittaisi 30 kotiottelustaan enemmän kuin 3 kertaa yli yhdellä maalilla.

  Lisäksi liitteessä eroteltuna Jokerien pistesaaliit joukkuekohtaisesti, sekä eroteltuna kärkikastin, keskikastin ja peräpään suhteen.
  Josta voisi todeta ainakin sen että on käsittämätöntä kuinka paska Jokerit oli ns. oman tasoisia jengejä vastaan.

  EDIT. Tilastot korjattu oikeiksi.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 18.02.2017 klo 08.38
 9. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Vieraissa joukkue pelasi tuloksellisesti suht.ok. Himasaldo on täysin anteeksiantamattoman säälittävä
   
 10. Vahamestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Nhl-sympatiat Nashvilleen
  Lainaus:
  Ollaan samaa mieltä asiasta. Pidän myös Henkeä kovemman kaliiberin kassarina. Ei Zapo matseja ryöstä samalla tavalla kuin kahtena viimekautena nähtiin Henken toimesta tapahtuvan
   
 11. Hapsiainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit & Kiekko-Vantaa
  Lainaus:
  Tossa ois vieraissa pelattu 32 ottelua, eli jossain sarakkeessa ois 2 ottelua liikaa. Viitsitkö korjata oikein, on sen verta mielenkiintoista dataa tältä kaudelta, että kiinnostaa lukea! Kiitokset etukäteen vaivannäöstä.
   
 12. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Kappas, hyvä huomio! Korjaan asian iltapäivällä.

  EDIT. Korjasinkin samantien kun oli vain näppäilyvirhe.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2017 klo 08.38
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  @Gemondo
  Myös täältä kiitokset vaivannäöstä. Ensin kaipasin %, mutta sitten tajusin, että pisteet per ottelu ajaa saman asian.
   
 14. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe, kännipostaukset
  Lainaus:
  Ei taida puolustuksen sijoittuminen olla muutenkaan Jalosen vahvuuksia. Rissasen ollessa kokoonpanossa Jokereilla on materiaaliltaan minusta varsin hyvä pakisto, eikä puolustavista hyökkääjistäkään pulaa ole.

  Epäluotettava/epätasainen puolustuspeli ja alivoimapeli ovat vain muistini mukaan Kulta-Jukan tavaramerkkejä, missä sitten koutsaakin.

  Tuollainen menettelee, jos vastapainoksi jengi suorittaa hyökkäyspäässä tasaisen hyvin, mutta nyt on sekin epäluotettavaa. Jälkimmäiseen syynä pääosin Kurrin/Vuorisen hutihankinnat, mutta vaikea uskoa, että mennyt runkosarja oli maalinteossakaan jengin maksimipotentiaali.
   
 15. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Sinänsä vielä ironista, että kotona SKAlta saatiin 4/6 pistettä, TsSKAlta 2/3 ja Magnitkalta 3/3. Tuota taustaa vasten kauden kokonaissaldo kotona tuntuu vieläkin käsittämättömämmältä. Isoilta vietiin merkityksellisissä (en laske torstain matsia tällaiseksi Sotshin tilanteen tultua ilmi) peleissä enemmän pisteitä kuin menetettiin, ja tuossa ei puhuta pelkästään top9 jengeistä, vaan Euroopan kovimmista seurajoukkueista.

  Ansiokas yhteenveto @Gemondo , ja kuvaa mielestäni hyvin tämän kauden tilannetta. Pienille menetettiin aivan liikaa pisteitä suhteessa saavutettuun pistemäärään. Se kertoo omaa tarinaansa siitä, että paketti ei ollut täysin Jalosen hallussa. Kaikki ei ole OK, jos top9, middle10 ja bottom9 ovat kaikki muutaman desimaalin sisällä pistekeskiarvossa ja mid10 on selkeimmin ollut vaikein ryhmä. Siis samoista sijoista pelaaville joukkueille menetettiin pisteitä eniten, ts. pisteiden valossa tuettiin niitä, joita kaikista vähiten pitäisi tukea. Samoin bottom9 väeltä ei saatu pisteitä sen vertaa, että se olisi kompensoinut tilannetta.

  Viimeisen matsin ratkaisumaalit kuvaavat mielestäni varsin hyvin kauden isoa kuvaa. Siinä vaiheessa kun Sotshi tippui pleijarijunasta, kauempaa tulleet laukaukset eivät enää pysähtyneetkään blokkaaviin pelaajiin. Liian monena iltana tekeminen oli näennäistä, ja ikään kuin mentiin oikeisiin paikkoihin, muttei kuitenkaan tehty niitä ratkaisevia oikeita asioita. Mentiin laukaisun eteen muttei kiekon tielle. Suoraan sanoen asenteen kanssa oli ongelmia aivan liian usein, kun peli koettiin joko merkityksettömäksi tai vastus heikommaksi.

  Turha sitä on kaunistella, kolmesta KHL-kaudesta tämä on toistaiseksi ollut heikoin käytännössä kaikilla mittareilla. Mitattiin sitä sitten onnistuneiden hakujen suhteella floppeihin, runkosarjasijoituksella tai esimerkiksi suoritusten tasaisuudella. Epäonnistuneita löytyy niin penkin takaa, kentältä kuin toimistoltakin. Positiivista silti, että tulos ei lopulta ollut aivan katastrofaalinen runkosarjassa, muutama erittäin iso ja maukas voitto saatiin haettua ja täydellisestä katastrofikaudesta ei tarvitse lopulta puhua. Heikosta toki, mutta kaukana vielä ollaan edes tämän vuosikymmenen surkeimmista kausista.

  Pleijarien osalta mielestäni tilanne on se, että mitään hävittävää ei enää ole. Tuli kumpi tahansa vastaan, Jokerit on selkeä altavastaaja, ja edes 4-0 sweep ei välttämättä ole katastrofi. Koko kauden arvosanaan mielestäni vaikuttaa pudotuspelimäärien sijaan se, millä asenteella joukkue pelaa pudotuspelit. Jos Jokerit pystyy uskottavasti haastamaan vastustajan jokaisena iltana, olen tyytyväinen tuloksesta riippumatta.
   
 16. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Pihakiekkoasenteella maailman 2. parhaassa ammattilaisliigassa. Miten voi olla näin? Mä hetän Jalosen tässä kohtaa bussin alle/ulos lentokoneesta. Joukkue pelailee silloin kun huvitta ja ei siis ole valmentajan näpissä. Tässä myös kostautuu pieni reservi eli kilpailun puute pelipaikoista. Paikka 2 ylivoimassa ja kärkikentissä on ollut kiveen hakattu, vaikka pelisuoritus olisi edellyttänyt poppareita. Mutta, että ei ole edes ollut mitään yritystä löytää toimivaa kokoonpanoa on anteeksiantamaton virhe. Tai pitäisi olla, mutt toi hyvävelikerho ajattelee toisin.

  Lainaus:
  Ja tämä onkin se syy, että ei ole kirves vielä kaivossa. Kai me pärjätään 2 ekaa poffi kierrosta noille pisteautomaateille? :D
   
 17. Perreault85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Jokerit, Maple Leafs, Liiga
  Lainaus:
  Mitä oikein tarkoitat, kun joka välissä tuota väität? Olisiko Gymer pitänyt laittaa Reginin rinnalle vai mitä?

  Joka tapauksessa, hyvin on koko kauden ajan kokeiltu eri ketjuja ja esim. Reginin kentässä on kokeiltu Huhtalaa, Joensuuta, Salmista, Jormakkaa ja O'Neilliä. Ehkä toimivin koostumus on juuri O'Neill-Regin-Jormakka/Joensuu, johon on nyt playoffsien alkaessa hyvä turvata. 2.- ja 3.ketjuissakin on pelaajia vaihdeltu ja haettu toimivaa koostumusta. Jormakan pelatessa laittaisin 2.ketjun muotoon Joensuu-Niemi-Salminen. 3. ketju olisi sitten Huhtala-Pihlström-Anttila. 4.ketjuun Talaja/Gymer-Wirtanen-Marjamäki. Gymer voisi näin alkuun mennä Talajan ohi, koska sitten saataisiin 8 pakkia kokoonpanoon. Tosin esim. Rautasen otteet puolustuksessa olleet heikkoja niin kiekollisessa pelissä, kuin myös kamppailutilanteissa viime aikoina, että pelipaikka ei ole mikään selviö.

  Puolustuksessa eri pareja on kokeiltu myös aika paljon. Jensen-Lajunen lienee yksi pari. Genowayn kanssa pelannee Rissanen tai Jalvanti. Lauridsen lienee se 3.parin vakipelaaja, jonka rinnalla sitten pelien mukaan Jaakola, Kulda tai Jalvanti. Itselle kelpaa pakkiparit on ne sitten missä muodossa tahansa, kuitenkin Jaakola-Lajunen vain ylivoimassa.

  Niin, ylivoima. Siihenkin on tehty muutoksia ihan vasta. 1YV. Salminen-Joensuu-Regin-Lajunen-Jaakola ja 2YV. O'Neill-Huhtala-Gymer-Jensen-Genoway. Ainakin kahden viime pelin otannalla hyviä muutoksia ja nuilla jatketaan varmaan myös playoffseissa. Alkukauden ylivoimissa pelattiin 4 hyökkääjällä ja 1 pakilla, mutta nykyiset tuntuu toimivan paremmin. Toki, jos alkaa tökkimään, voidaan myös palata alkukauden YV-kenttiin, jotka ei nekään huonoja olleet.

  Omasta mielestä tuosta ryhmästä on löytynyt niin toimiva kokoonpano, kuin löytyä vaan voi. Suurin uhkakuvahan playoffseissa on se sama mikä viime kaudella toteutui: puolet pelaajista joutui pelaamaan loukkaantuneina, koska reserviä ei ole. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, mutta näillä mennään!
   
 18. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Gymeriä olisi voinut kokeilla 2 yv:ssä sekä 2 kentässä.

  Lainaus:
  Rautasella on ollut mustia hetkiä, mutta valtaosan pelannut OK. Nyt just ei itseluottamus ole ihan tarvittavalla tasolla, että olisi PO vakiokasvo.
  Lainaus:
  2 yv on ollut lähes koko kauden ihan paska.
   
 19. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Paitsi edellisessä pelissä, jossa kakkosyv värkkäsi kaksi maalia. Ja Gymer toki oli ko yv:ssä mukana torstaina.
   
 20. Vahamestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Nhl-sympatiat Nashvilleen
  2.yv Oli noin 1500x vaarallisempi ku meidän ykkösyv. Ykkönen vetää seisovin jaloin ja viivan kautta"levittäviin" syöttöihin ei joudu edes vastustajan maalivahti reagoimaan. Kakkosyv vaihtoi paikkoja ja levitti viivassa kovilla ja pitkillä syötöillä alivoimaneliötä rikki
   
 21. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Viime matsissa ongelma oli Regin-Salminen kaksikko. Molemmat halusivat tehdä peliä omissa laidoissaan eivätkä liikkuneet keskelle. Ei toimi yhteen.
   
 22. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Salminenhan on pari peliä pelannut Reginin yv:llä lähinnä keskellä ja maalin edessä, joka ei kyllä toimi yhtään ja sovi Salmiselle pelipaikaksi. Viivalla on ollut Jaakola ja toisella laidalla Lajunen.
   
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tämän faktan pitäisi olla suolaa Jalosen haavoihin, mutta ei se taida ymmärtää niin syvällisiä.
   
 24. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Juu, mutta vikassa pelissä Salminen oli ykkösyyveessä 2.YV paikallaan vasemmassa laidassa. Teoriassahan hänen pitäisi siitä liikkua neliön keskelle 2-3m maalista ja/tai tarjota läpineliön syöttöä kun Reginillä on kiekko, mutta eihän tuo mihinkään liikkunut. Ainoa hetki kun viime matsissa ykkösyyvee oli jotenkin vaarallinen tuli kun Salmisella oli kiekko ja Regin liikkui neliön keskelle, jolloin vastustaja ei voinutkaan pelata viivavetoa paineella pois.
   
 25. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Salmisen peluutus läpi kauden on osoitus Jalosen puusilmäisestä valmennuksesta. Vastuuta tulee, vaikka mitään ei tapahdu. Toivottavasti lähtevät kaikki samalla ovenavauksella, niin säästetään edes saranoita. (Jalonen, Raipe ja floppikolmikko)