Kyllähän tuossa eilisessä pelissä oli tuota Jalosen nopean kiekkokontrollihokin vivahteita melkoisesti. Laadukkaasti tuota ei tosin pystytä kollektiivisesti koko ajan pelaamaan, oikeastaan Reginin ketju on ollut ainoa, joka on pystynyt jatkuvasti, tai ainakin usein, pelaamaan vaaditun pelitavan mukaisesti.
Eilen tuli vähän viivelähtöjä, mikä selvästi erottaa nopean kiekkokontrollilätkän perinteisestä "meidän pelistä". Tuli nopeita rintamahyökkäyksiä pakin tuella kolmelta, neljältäkin kaistalta suoraan maalia kohti ja sen jälkeen jatkopelit.
Avaukset tulivat enimmäkseen pelin puolen laiturille sekä aika ajoin myös sentterille. Tuo pelin puolen laiturin pelaaminen on tämän nopean kiekkokontrollihössötyspelitavan yksi haastavimmista osista. Pienessä tilassa, kovassa paineistuksessa, usein negatiivisessa/huonossa peliasennossa pitää kiekko pystyä pelaamaan eteenpäin joko itse jalalla nostamalla (tapahtuu harvoin), tai laituria käytetään syöttölautana ja kiekko jatketaan nopeasti sentterille, tai pahimmassa tapauksessa laituri joutuu laidan kautta jatkamaan siirtokiekolla keskialueelle.
Tuossa pelin puolen avauksissa rintama usein hajoaa siten, että pelin puoli on ylimiehitettynä, kun sentteri leikkaa kohti laitaa ja painoton laituri kohti keskustaa. Tuolloin painottoman puolen pakki taas reagoi, ja lähtee omalta puoleltaan nousuun, jotta kolme kaistaa täyttyvät. Tuota Jokerit toteutti eilen muutamaan otteeseen varsin hyvin.
Menestyäkseen nopea kiekkokontrollilätkä tarvii laadukkaat pelaajat. Pelitapahan on käytännössä aikalailla sama kuin Kanadalla viime vuosina. Kanada tosiaan operoinut parin viime vuoden aikana kisoissa kuin kisoissa suht laadukkaalla materiaalilla...
Kevättä ajatellen mitetyttää se, kuinka ison pelitapaedun Jalosen uusi pelitapa lopulta antaa. Pystytäänkö sillä paikkaamaan valtavaa materiaalietua esim. SKA:han?