Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jokerien taloudellinen tilanne

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Tunnettu Sotilas, 11.11.2005 klo 10.48.

 1. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Lainaus:
  Viikko kohta ohi ja hiljaista on... Venyykö takaraja jälleen? Olishan se kiva saada asioihin lopullinen varmistus.
   
 2. Detritus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
  Lainaus:
  Zagrebista taisi jo tulla vahvistus lopettamisesta. Katotaan onnistuuks Harry paremmin.
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Veneilijä on kerjuulla ja kyllä sellaista idän ystävät osaa pompottaa. Miksi Jokerit saisi erilaista kohtelua kuin muut läntiset ja rupla-avustuksilla pelaavat joukkueet? Harkimon pitäisi illallistaa liigapomojen kanssa lööppien kera, jotta mitattaisiin narrien tärkeys KHL:n imagolle. Ukrainan sota ja muutenkin kiristyneet välit idän ja lännen kesken on mun arvion mukaan vähentänyt tätä ja uudeksi suunnaksi on tullut kauko itä ja Kiina. Myös Zagrebin lopettaminen kertoo tästä.

  Jos rahoitussopimusta ei saada järkevälle tasolle, niin ei muuta kuin paluu.
   
 4. Ruutuässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Hjallis twiittaa, että viisi vuotta jatketaan KHL:ssä. Asia sovittu eilen rahoittajien kanssa.
   
 5. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Lainaus:

  Samaa kertoo Jokerien Facebook.
   
 6. Micqou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Avs, Mikko Rantanen
  Voi vit*u viiden vuoden jatko, huoh!! Mitä järkeä on pelata KHL:ssä lilliputtibudjetilla ja 3x tiukemmalla verotuksella, joka viimeistään takaa sen, että edes samalla palkalla ei kannata Jokereihin tulla pelaamaan. Tosin eipä tässä hallin myynnin jälkeen paljon muitakaan vaihtoehtoja varmaan ollut. Kiitti vaan Hjallis!
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Täytyy odotella tarkempia tietoja: budjetti, pelaajabudjetti, ketka ovat rahoittajat, rahoittajien osuus, kasvattaako uusi suomalainen sponssi budjettia, vai vähentääkö se rahoittajien osuutta jne.
   
 8. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Vieraisiin pöytiin on aina helppo tulla huutelemaan, mutta tuo 5 vuoden jatko on kyllä aika "uskomaton" ? Ei hyvää päivää ?.
  - Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin tämä Teidän 3 vuoden alkuseikkailu ei ole ollut taloudellisesti(kaan) mikään menestys (tappiota tullut kymmeniä miljoonia) ja eikös se rahoitus ole aika pitkälti tullut sieltä Idän suunnalta ? Miten jatkossa ?
  - Jos/kun 3 ekaa vuotta on mennyt vahvasti pakkaselle niin miten budjetti kääntyisi seuraavan 5 vuoden aikana merkittävästi kasvuun ? Markkinat ovat suomessa kuitenkin pienet `ja kiinnostus ko. seuran suuntaan taitaa olla aika pientä jo kohta omienkin joukossa ?
  - Myykö tuote oikeasti vielä kaudella 2020-2021 jos menestystä sarjassa ei ole tullut siihen mennessä? Ja mikä mahtaa olla edes kyseisen sarjan tilanne tuolloin, pelataanko sitä ja jos pelataan niin montako nykyistä seuraa siellä vielä jatkaa ?
   
 9. One#8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jokerit on KHL:lle todella tärkeä joukkue. Luulen, että hjalmari on halunnut sitä 3 vuoden sopparia, mutta KHL taas tuota 5 vuoden. Ehkäpä Hjallis on suostunut siihen, jos budjettia on hiukan saatu nostettua. Toivottavasti. Pari-kolme lisämiljoonaa ei timotshenkojen pusseissa paljon näy.

  Nyt ainakin spekulointi loppuu ja voidaan keskittyä tähän sarjaan.
   
 10. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kova oli tuomio. Harkimo haki kolmen vuoden jatkoa (lähde: Harkimo), mutta joutui allekirjoittamaan viiden vuoden paperin. Mitkä olivat syyt, sitä ei ainakaan vielä tiedetä. Oliko kompromissi rahoituksesta ja kestosta?

  Lainaus:
  Tappiot ovat ollet isot, mutta ei läheskään riittävät, jos Suomen verotusta, pelaajabudjettia ja Jokerien kilpailukykyä ajatellaan. KHL ei ole sarja, jossa tehdään voittoa. Venäjän suunnalta rahoitus edelleen tulee, ja samoilta tahoilta, jos Harkimon aiempi kommentti on fakta, että sen suhteen ei muutoksia.

  Lainaus:
  Aika näyttää. On niin monta muuttujaa auki. Venäläiset tuskin hakevat Jokerien toiminnalla voittoa. Taustalla on muut tekijät.

  Lainaus:
  Tietty potentiaali on olemassa, mutta toki jotain muutakin tarvitaan, kuin putoaminen nopeasti playoffeissa. KHL:n tulevaisuus nykymuodossaan on Putinin käsissä, koska seurojen kumulatiiviset tappiot vuodessa ovat todennäköisesti selvästi yli 100 miljoonaa euroa. Laskentatavasta riippuen voidaan olla lähellä 300 miljoonaa, mutta koska kulut ovat pääosin ruplina, Venäjän valtio ottaa suurelta osin antamansa rahat useilla eri tavoilla takaisin.
   
 11. Yx7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Loistavaa ! Nyt voi merkata almanakkaan viideksi vuodeksi lätkää satoi tai paistoi!
   
 12. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 13. lucas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Vähän haiskahtaa siltä että kyseessä on pakkoraossa tehty, haluttua pitempi jatko (kaikki neuvotteluvaltit idässä), jonka seurauksena yhä isompi osa shöystä siirtyy venäläisten pyörittämäksi...

  Toivon olevani väärässä, mutta pahoin pelkään että tässä vaan naru kiristyy itään päin ja kohta koko Jokerit/Areena-kombo on vaihdettu kasaan ruplia ja "luovutettu" itä-naapuriin. En tiedä muista, mutta musta aika surullista suomalaisen jääkiekonkin näkökulmasta.
   
 14. PPK Jäsen

  Lainaus:
  Jotenkin tuosta haiskahtaa että pitkän sopimuksen turvin on helpompi kaupitella hallia ja seuraa uusille omistajille (kiinalaisille tjsp?).
   
 15. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Nyt kun ollaan tässä viiden vuoden umpikujassa on kaksi asiaa jotka ihan heti aluksi pitäisi laittaa kuntoon:

  1. Rahoitus sellaiselle tasolle että kyetään kilpailemaan edes jotenkin voitosta. (Eikä tarvitse tulla sanomaan että ei Jokereiden anneta voittaa, tiedän realiteetit paremmin kuin hyvin.)

  2. Farmijengi. Tämä on suoraan liitoksissa asiaan numero 1. koska suurempi pelaajarinki vaatii enemmän rahaa.

  Ilman näitä KHL-jatkossa ei ole kilpaurheilua seuraavan fanin näkökulmasta mitään järkeä. Viihdekäyttäjät ovat sitten asia erikseen, mutta heidänkin viihteensä paranisi jos vähintään kohta 1. saataisiin kohdilleen.
   
 16. arpa80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ja lisäksi tuossa ajassa Triplakin valmistuu ja varmasti ko. rakennelmalla on vaikutus Jokereihin ja halliin.

  Mielenkiintoisia aikoja taas.
   
 17. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Tehän olette jo. Rottenbergin 1. joukkueen menestyksen kannalta farmijengi on kiva lisä. Helvetin kallis mutta ihan kiva. Ja tärkeimmät, eli urheilun ulkopuoliset asiat tulee siinä bonuksena.

  Mutta hei, Onnea Viisivuotis -sopimuksesta.
   
 18. HLe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jokerien pomo myöntää: taas jättimäiset tappiot – yhteissumma on päätä huimaava - KHL - Ilta-Sanomat

  Mitähän toimittaja oikein tuolla tarkoittaa, miksi päävastuu kuuluisi Hjallikselle ja mikä tuo päävastuu tarkalleen ottaen on? Eihän konkurssista koidu Hjallikselle muita seurauksia kuin että omistuksen arvo putoaa nollaan. Kuvitteleeko toimittaja että Hjallis joutuu maksamaan seuran velat omasta pussistaan, vai mitä hän tarkoittaa "päävastuulla"?
   
 19. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Harkimo ilmoittaa YLE:n nettisivuilla, että ensi kauden budjetti on noin 24 miljoonaa. Ensimmäisen kauden budjetti oli 20 miljoonaa, joten enpä pidättelisi hengitystä nimekkäiden pelaajahankintojen suhteen Harkimon lupauksesta (juhlakauden nimivahva joukkue) huolimatta.
   
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Lisätään sen verran, että ensimmäisen kauden toteutuneet kulut olivat lähes 24 miljoonaa euroa. Tämä tilinpäätöksestä.
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Myös toisen kauden tilinpäätös on käytettävissä. Siinä kulut olivat lopulta noin 25 miljoonaa euroa. Jokerien liikevaihto oli noin 10 miljoonaa euroa ja siten noin miljoonan pienempi kuin ensimmäisellä kaudella. Kolmannen kauden viralllisia lukuja ei vielä ole, mutta Kohonen totesi jossain, että samaa luokkaahan ne ovat kuin aiemmatkin.

  Ellei kulupuolelle tule isoa remonttia, 24 miljoonan euron budjetti ei riitä kuin max samaan pelaajabudjettiin kuin päättyneellä kaudella.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Poimin taloudellisessa mielessä oleellisen asian YLE:n jutusta, josta vinkki @blue line yllä. Harkimo sanoo näin:

  Lainaus:
  Luulisin, että aika lähellä tuota mennään. Siis kun äärikallis hallivuokra, matkustuskustannukset, verot yms yms lasketaan mukaan, joista muut KHL-seurat eivät maksa juuri mitään vrt Jokerit.

  Sen sijaan Jokerien nettopelaajabudjetti on noin 4.5 miljoonaa euroa ja sillä Jokerit on aivan viimeisten seurojen joukossa.

  Ja tuo pelaaja- ja valmentajabudjetti on kuitenkin koko toiminnan ydin.
   
 23. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Eikös joskus aikaisemmin ollut juttua (Kauppalehti tai vastaava talouslehti), että palkat, matkustuskulut ja hallivuokra tekevät leijonanosan koko kulupuolesta eli kulupuolelle ei oikein muista eristä saa mitään olennaista säästöä.

  Jos KHL "hurmos" halutaan säilyttää ja saada laskeva katsojatrendi kääntymään niin nimekkäämpiä kavereita pitää rosteriin yksinkertaisesti saada (ja potkia tämä Hishon, Niemi, Salminen) kolmikko ainakin pois.
   
 24. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Toisaalta, eivätpä nuo budjetit Harkimon johtamissa joukkueissa koskaan ole olleet kiveen hakattuja. Kyllä mä kovasti ihmettelen, jos seuraavan siirtotakarajan jälkeen joulukuussa ei voida todeta joukkueen selvästi vahvistuneen tästä vuodesta. Juhlavuosi ja kaikki. Toisaalta taas ei se virtsa pakkasella kauhean kauan housuissa lämmitä, nyt kun on viisi vuotta lisää tiedossa Putlerin parasta.
   
 25. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Harkimo sanoi urheiluruudussa, että kymmenen miljoonaa tulee KHL:ltä ja tv tuloista ja toinen kymppi sponsoreilta. Vielä pari vuotta sitten KHL jakoi joukkueille, sijoituksista riippuen alta tai yli satatuhatta euroa tv-rahaa, eli onko tv-rahat nousseet massiivisesti KHL:ssä vai haluaako Harkimo käyttää tuota "tv-raha" termiä vain luodakseen vaikutelmaa kannattavuudesta?