Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Jokerien taloudellinen tilanne

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Tunnettu Sotilas, 11.11.2005 klo 10.48.

 1. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Niin, onhan seurojen välillä tehty jopa yksi pelaajasiirto kolmen vuoden aikana, joten farmiseurasta puhuminen on ihan relevanttia.

  Edit: tai teknisesti ei yhtäkään. Moses siirtyi Pietariin rapakon takaa, ei Jokereista.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 21.36
 2. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Lainaus:
  Niin mä nyt en mikään matikkanero ole ollut koskaan, mutta jos ajatellaan nyt vaikka tuota Jokerien pikaista "Idän reissua" Tammikuun puolivälin paikkeilla

  12.01 Kunlun Red Star
  14.01 Admiral Vladivostok
  16.01 Amur Habarovsk
  19.01 SKA Pietari

  niin ei se ole mikään halpamatka ollut ? Sitä en tiedä miten Jokerit matkansa tekee (tekeekö vielä kuten hesari 30.10.2013), eli charter lennoilla mikä nyt varmaan kuitenkin on totta, niin kai se koneen käyttö jotain maksaa vai lennättääkö ( Finnair ?) pyhällä hengellä ? Toi idän matka on about 15000 km "suorina" yhteyksinä....
  Sit ollaan pari yötä ( tässä tapauksessa se about 9 yötä ? ) vähän hotelleissa ja siellä mukana on varmaan kuitenkin se about 35-40 henkeä kaiken kaikkiaan, pelaajat, valmennus, huolto, lääkärit, fyssarit jne....
   
 3. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tuo satku, josta puhut, oli lisäys siihen, mitä KHL-maksoi jo valmiiksi omistajille suoraan.
   
 4. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Tuo tv- rahakuviokin on aika mielenkiintoinen. Nehän tulee myös omistajien kautta, ja taitaapi "oikea tv-raha" olla vähän pienempi kuin sillä nimikkeellä tuleva raha. Eipä tuolla tietysti vastaanottajan kannalta väliä ole.
   
 5. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tää syö pahasti mielenkiintoa. Narrit pelaa todellisuudessa reaaliarvoltaan alenevalla pelaajabudjetilla 8 vuotta (3+5 oli sopparit) putkeen. Juhlakauden joukkueesta voi tulla tulevaisuudessa sisäpiirivitsi, jos Salminen ja Co jatkavat ja Kurri hommaa vielä pari saman kaliberin "vahvistusta" pelaajarinkiin.

  Hallikselle terveisiä, että huonosti neuvoteltu. Nyt kättä sinne taskuun ja syvälle.

  Lainaus:
  Eipä kannata ihmetellä miksi meillä pelaa liigapelaajia eikä edes niistä kerma. Koska narrien pelaajabudjetti on pikkusen reipas liigan kärki.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017 klo 10.21
 6. faro Jäsen

  Lainaus:
  Pikkusen reipas Liigan kärki? Jokereiden pelaajabudjetti on noin kolme kertaa suurempi kuin Liigan kärkiseuroilla HIFK:lla ja Tapparalla.
   
 7. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Niillä on pelaajabudjetti noin 3 milliä suurin piirtein.
   
 8. faro Jäsen

  Lainaus:
  Ja Jokereilla noin 9-10 milliä suurin piirtein.
   
 9. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Liigassa kilpaillaan pelaajista saman talous- ja ennen kaikkea verotusjärjestelmän sisällä. Vaikka HIFK:n ja Kärppien 3,5 miljoonaa meneekin Jokereiden 9,5 miljoonaan melkein kolme kertaa, ei Jokereiden taloudellinen kilpailukyky sarjansa sisällä ole likimainkaan kolmea kertaa parempi kuin HIFK:lla ja Kärpillä Liigassa. Jokereiden suomalaiset pelaajat ovat tasoltaan samaa tasoa kuin Liigan parhaat pelaajat, kuten Haapala, Kuusela, Aaltonen, Kukkonen, Pyörälä jne jne.
   
 10. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Suomessa verot 50% ja itäsuomessa 13%.
   
 11. faro Jäsen

  Lainaus:
  Siis täh? HIFK ja Kärpät maksavat myös veronsa Suomeen. Heidän pelaajabudjettinsa on noin kolme kertaa pienempi kuin Jokereiden. Sinä väitit, että Jokereiden pelaajabudjetti on "pikkusen reipas Liigan kärki". Ja tämähän ei missään nimessä pidä paikkaansa.
   
 12. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  ´

  Ei olekaan, mutta se johtuu enemmänkin siitä, että Jokerit on rakennettu päin helvettiä suhteessa budjettiin. Liigaseurat eivät tuhlaa nelos-kolmoskejun jannuihin lähellekään sitä, mitä Jokerit. Jokerit pitäisi rakentaa Reginin kaltaisten tähtipelaajien varaan, johon Jokereilla olisi itse asiassa varaa, jos kohdistaisivat kustannuksensa järkevämmin. Minusta ei ole mitään mieltä maksaa nelosketjun jampoille palkkoja, joilla he ovat kotimaisessa liigassa top-25 palkoilla.
   
 13. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Varmasti ihan totta. Toisaalta Jokereilla ei ole (ainakaan enää kauaa) junnujoukkue-etua kuten vaikkapa Kärpillä (Humalojat yms.) sillä parhaat lähtevät lätkimään ennen mahdollista KHL-kokeiluikää. Ja tähän liittyen farmin puute on toinen, mikä verottaa Jokereita suhteessa Liigan joukkueisiin. Niinpä jostain pitäisi löytää nuoria kyvykkäitä pelaajia halvalla, mikä on helpommin sanottu kuin tehty. Siinäkään ei näet ole järkeä jos 3., 4. ja ns. 5. ketju ovat aivan liian huonoja. Mielestäni Jokereiden KHL-menestys on mm. näistä syistä johtuen aikalailla mahdoton ajatus; joka tapauksessa budjetti pitäisi farmeineen päivineen olla 50-60 miljoonaa euroa nykyisen 24 miljoonan sijasta.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta. Täytyy nyt jokunen viikko sulatella tätä. Ensimmäinen ajatus oli, että ei voi olla totta... Viisi vuotta tuli kyllä puskista.

  Mitä tulee tuohon lihavoimaani, toki tuokin on mahdollista. Mutta on sekin, että jos Harkimo kaivaa taskustaan lisää 1.5 miljoonaa pelaajabudjettiin, venäläiset vähentävät samat 1.5 miljoonaa euroa tukeaan. +-0.

  Voi kilin vitut mitä Harkimo menit tekemään.

  (Nyt ei irtoa millään muihin ja hyviin kysymyksiin vastausta. Fiilikset on sitä tasoa).
   
 15. DR_J Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Länsi-Lontoon Siniset
  Jos tilanne on todella tuo, mitä nimimerkit @Sako ja @Cobol tuossa yllä spekuloivat niin miksi ihmeessä kukaan vaivautuisi katsomaan tuota skeidaa enää ensi kaudella?
  On Hjallis ajanut nyt seuran sellaiseen suohon, että oksat pois.
   
 16. Yx7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Me KHL- Jokerit fanit ei avauduta juurikaan tyytyväisyydestä minkä Harkimo aiheuttanut, maailman toiseksi paras lätkäliiga pelaa stadissa. Kuviot vähän isommat kuin harrastesarjassa ja sehän kelpaa.
  Ehkä pitäisi, vastapainoksi mielensä pahoittajille joilta riittää nega-tekstiä.
  Toki hyväksyttävää on potutus minkä sarjan vaihto aiheutti smliigaJokerit ihmisille.Kolikolla on puolensa joten .....

  Se on positiivinen asia että Jokereita joku tukee miljoonilla vuosittain.
  Itse olen sujut Venäjän systeemin kanssa , matkailu avartaa joten maassa maan tavalla ja missään ei ole kuin Suomessa. Korruptiota, epätasa-arvoa, poliittisia juonia jne. on maailma täysi, niillä mennään mitä on.
  Oikea asenne, tuuri, kikkapelit, pelaajahankintojen onnistumiset jne. ja kyllä Jokerit voi mennä pitkälle vaikka vaikeaa se on. Luuseriasenteella ommellaan kotona hamekangasta.
   
 17. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jup. Etelä-Euroopan futisjengeillä on melko sumeat kuviot ja änärissäkin on tasaisin väliajoin omistajia, jotka jäävät kiiinni erilaisista kupruista. Oilers, Kings, ketä noita nyt oli.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Osaltani kyse on spekusta, koska en tiedä Jokerien viisivuotikauden kulusopimuksia mm. hallivuokran osalta. Se oli (Kohosen mukaan) aiemmin kolme kertaa korkeampi kuin Liigan kallein vuokra. Harkimon mukaan budjetti olisi noin 24 miljoonaa euroa, joten siinä olisi laskua noin miljoona euroa uusimmasta (2. kausi) tilinpäätöksestä menojen osalta. Mistä kulusäästö on otettu?

  Jokerit on aina ollut brändi. Jokerien perustajan, Aimon ajoista ei juuri ole poikettu aiemmin: Jokereissa on liigan parhaita pelaajia ja Jokerit tarjoaa värikästä, oivaltavaa jääkiekkoa, jossa narrin kelpaa iskeä silmää. Tämä brändi on viehättänyt Jokerien kannattajia vuodesta 1967 alkaen, mutta hieman toki vaihtelevasti. Ensimmäinen KHL-kausi oli brändin paluu, toisella kaudella palattiin taaksepäin ja kolmannella kaudella samoin. Kyse on KHL:n osalta puhtaasti rahasta ja osaamisesta. Ei jollain 4.5 miljoonan euron nettopelaajabudjetilla Jokerien brändi toimi, kun vastustajien vastaava luku on jossain 10-50 miljoonan euron välillä ja mikäs on ollessa, kun Venäjän valtio rupliaan jakaa.

  Itse kunnioitan Jokereita seurana ja Jokerien brändiä niin paljon, että en katso omaavani oikeutta vaatia Jokereita sopeutumaan samaan näivetystukeen, jonka kaikki KHL:n ns. läntiset seurat ovat kohdanneet. Kaksi niistä on jo poistunut. Jälkimmäinen Zagreb oltuaan sopimuspohjaisessa hirressä useamman kauden. Viihdekannattajille KHL on itseisarvo, mutta mä pidän Jokerien menestysmahdollisuuksia kaikkein tärkeimpänä. Muulla ei ole niin väliä.

  Jos Harkimo haluaa & voi sopimusten sitä estämättä laittaa rahaa Jokerien pelaajabudjettiin nostamalle se nettoarvoltaan vähintään 10-15 miljoonan välille, Jokerien perinteikäs brändi voi elää.
   
 19. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Minua aika vähän kiinnostaa tuleeko kunnon pelaajabudjetti rottien vai leuattoman taskusta, kunhan vaan tulee. Sekin kiinnostaa aika vähän, että väheneekö sen takia rottien osuus. Jos kerran pelataan maailman 2 kovinta sarjaa, niin ei se yksistään riitä. Huonot AHL-arvat, työteliäillä liigajyrät ja konttaava valmennus ei vaan saa syttymään ja niillä ei ole tuote siinä kuosissa, että narrien seuraamiseen uhrattu aika olisi jotenkin perusteltavissa. Paskaa peliä näkee ilmaiseksi, kun mestistä televisioidaan aika hyvin. KHL on sujunut tasaisen laskevalla trendillä ja 5-vuotis suunnitelma ei vaikuta siltä, että tämä olisi kääntymässä. Hallin myyminen taisi sokaista yhden purjehtijan.

  Niin että toistetaan, pääomistaja on hyvä ja pistää kättä syvälle sinne taskuun.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017 klo 19.41
 20. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  En tiedä nykyisestä, mutta eikös vanha sopimus ollut muotoa: Budjetti on (esim) 21 milj.eur. Tämä muodostui yhtälöstä Rotta/ Timtšenko+Hjallis= 21milj.eur.
  Hjalliksen minimi 10milj. Riippumatta Hjalliksen osuuden koosta, budjetti on 21milj.eur. Mitä enemmän Hjallis kerää rahaa (yli 10milj.), sitä enemmän Rotta/ Timtšenko säästää.
   
 21. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei tästä ole kellään mitään faktaa, eikä sitä voi esim. tilinpäätöksistä selvittää. Eikä sitä ole tietääkseni Hjallikselta kukaan koskaan edes kysynyt. Itse pidän tällaista järjestelyä epätodennäköisenä. Jokereiden menestys parantaisi KHL:n suosiota Suomessa ja en usko, että SKA:ssa kauheasti pelätään Jokereiden parin miljoonan lisäinvestointeja. Jos jotain, niin uskon Rotenbergin päinvastoin toivovan Hjalliksen satsauksia.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mulla on sellainen käsitys, että Kohosella on faktaa:

  Moskova eli KHL:n pääkonttori ja venäläis-suomalaiset omistajat hoitavat tappiot. Näin on sovittu. Se on investointi se tappio, Kohonen sanoo Jokerien tiloissa Hartwall-areenan takana. ”Jokerit lisää KHL:n brändiuskottavuutta.

  Toimitusjohtajan mielestä taloudelliset tappiot ovat omistajien investointeja –”Jokerit lisää KHL:n brändiuskottavuutta” - Urheilu - Helsingin Sanomat
   
 23. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  @Cobol Niin, mutta eihän tuo sitä vielä tarkoita, etteikö Hjallis voi omatoimisesti pistää lisää pelaajabudjettiin.
   
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Pelaajabudjetti ei ole erillinen, itsenäinen budjetti, vaan osa Jokerien budjettia. Jos sinne voi laittaa korvamerkittyä rahaa vaikkapa 1.5 miljoonaa ja venäläiset maksavat edelleen 15 miljoonan kausitappiot kuten maksaisivat ilman tuota 1.5 miljoonan sijoitusta, silloin asia on kunnossa. Tähän asti Harkimo ja Kohonen ovat molemmat kuitenkin puhuneet samalla tavalla, eli se mitä tulee tappioita, sen venäläiset maksavat.

  Toinen asia mikä vahvistaa Kohosen ja Harkimon puheita on se, että Jokerit on ilmoittanut pelaajabudjettinsa etukäteen. Se on ollut joka kausi sama vajaat 10 miljoonaa ja tämä summa sisältää paitsi pelaajat, myös valmentajat ja huollon palkat. Kauden aikana ei ole tehty sellaisia hankintojakaan, joihin olisi tarvittu ylimääräistä rahaa mistään. Päinvastoin, palkkakuluja on jopa kevennetty.

  Tämä siis päättyneen rahoitussopimuksen osalta.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Uudesta rahoitussopimuksesta ehtoineen ei ole vielä käsitystä. Budjetin pitäisi kuitenkin olla noin 24 miljoonaa. Tämä viittaisi pelaajabudjetin pysymiseen max samana. Koska Kohosen jutuista voi rivien välistä lukea mahdollisista muutoksista omistuspohjaan, täytyy odotella. Jotain osviittaa saadaan kuitenkin, kun ilmeisesti viime kauden tapaan toukokuussa alkaa pudota uusia pelaajanimiä.

  Joten täytyy odotella puolitoista tai pari kuukautta, ilmeisesti.