Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Jokerien taloudellinen tilanne

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Tunnettu Sotilas, 11.11.2005 klo 10.48.

 1. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Lopeta nyt jo tuo paskanjauhaminen, kun ei sinulla ole mitään tietoa, saati ymmärrystä tästä asiasta. Jostain sponsoreiden rahoista on turha edes mainita.

  Edes nykyiset pelaajat eivät tiedä ensi kauden sarjaa. Joo, sopimuksia on tehty, ja kaikki menevät purkuun, jos KHLssä ei jatketakaan. Enkä olisi tätä menoa siitä yhtään varma, koska sitä päälle 10 miljoonan maksajaa ei ole löytynyt, eikä todennäköisesti tule löytymäänkään.

  KHLn kanssa sopimus jatkuu kyllä, mutta sitä tappioiden maksajaa ei ole, koska 3-vuotinen sopimus Rotta & co kanssa päättyi tähän kevääseen. Tämä näyttää nyt olevan joillekin vaikea asia ymmärtää, että nuo eivät tosiaankaan ole samaa sopimusta, tai samojen osapuolien kesken tehtyjä.
   
 2. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Niin, tai sitten nyt kolmessa KHL-kaudessa on saavutettu se pahin murrosikä. Isän maksama viikkoraha ei enää täytä tarvetta, mutta olisi kova halu silti ostaa se mopo. Mopokortissa faija suostui auttamaan ja ehkä vähän mopakin olisi valmis rahoittamaan, mutta faijan rahoilla ei saa kuin käytetyn skootterin. Mieli tekisi kuitenkin siistiä endurohenkistä vehjettä, jolla pääsee vähän hankalammassakin maastossa.

  Lainaus:
  Suheellisen hyvin voin sanoa tietäväni ensi kauden kuvioista. En mä täällä jaksaisi ihan lämpimikseni vaan jotain omasta päästä keksittyä paskaa jauhaa.

  Lainaus:
  Mihin perustat tämän väitteen? Itse jauhat ihan täyttä paskaa täysin mutu-pohjalta. Vai onko sulla jotain lähteitä? Oma läheteeni on organisaaton sisältä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017 klo 13.56
 3. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  Lainaus:
  Kuitenkin se sama faija edellyttää, että sillä käytetyllä vanhalla skodulla pitäisi kilpailla velipuolen kanssa, jolle se on ostanut niitä siistejä endurohenkisiä vehkeitä pari autotallia täyteen.
   
 4. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Manu
  Lainaus:
  Siellä onkin aloitettu viikonloppu ajoissa.
  Poju ei rahaa Tapparan toimintaan syötä eikä ollut edes viimeisimmässä annissa mukana jonka takia jäi vähän vajaaksi kun tukkajukkalle kerättiin rahaa.
   
 5. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Ainoa JÄRKISYY on se, ettei ole mitään tiedotettavaa. Totta kai keskusteluja on, mutta nimet paperin alalaidassa tuntuvat puuttuvan. Ja se riittäisi että Hjallis ilmoittaisi budjetin suuruuden. Erittelyä ei kukaan kaipaa.  Lainaus:
  Eli mitään ei ole allekijoitettu? Neuvotellaan, neuvotellaan. Ja nyt on kysymys ISOSTA RAHOITUKSESTA, 10-15 milj.eur. Nuo muut Harviat yms. ovat lähinnä nappikauppaa KHL -organisaatiossa.
  Tähän riittää Hjalliksen vastaus, kyllä tai ei, kysyttäessä onko ensi kauden budjetti turvattu siten että toiminta jatkuu entiseen malliin. Se ettei ole halua sanoa, että rahat tulevat Timtshenkolta, niin ei sitten kerrota tätä suurta salaisuutta kenellekkään.
   
 6. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Huikea tämä @powerplaymaker :n ristiretki KHL:n puolesta. Myönnän monen palstalaisen (itseni mukaan lukien) olleen liian negatiivinen kaiken suhteen, mutta vielä hirveämpää se, miten "oma seura" voi sokaista kannattajan, kuten ko. kirjoittajan tapauksessa.

  Todennäköisesti saat tiedon läheltä toimistoa/sieltä suoraan, ja surullisella tavalla uskot kaiken mitä sulle syötetään. Tällä hetkellä Hjalliskaan ei tunnu tietävän yhtään, millä toimintaa aiotaan rahoittaa. Ne muutamat sopparit Harvian tai Huawein kanssa ei pääse yhteensä lähelle edes miljoonaa. Ainoa iso rahanlähde on oligarkit, joiden toimia ei kukaan voi ennakoida.
   
 7. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Hyvä jos olet saanut jotain viihdearvoa kirjoituksistani. En ole pro-khl, mutta en myöskään pro-liiga, niin että hirttäytyisin jommassa kummassa pelaamiseen; kumpikaan ei ole minulle elinehto. Molemmissa on hyvät ja huonot puolet. Jos pelataan KHL:ää, niin yritän nauttia Jokereista noiden KHL:n hyvien puolien vuoksi.

  Jos pelataan liigaa, niin yritän nauttia siitä liigan hyvien puolien kautta.

  Jokerit on keskiössä, ei sarja missä pelataan.

  Edit: toivon kuitenkin, että paluu suomeen tapahtuu jossain määrin hallitusti, eikä sellaisen vitullisen kaaoksen kautta, jollaisesta täälläkin on pari vuotta maalailtu kuvaa. Oli se sitten mestikseen, liigaan tai suomisarjaan, mutta kunnialla loppuun, eikä mitään puuhastelusähläyksiä, että hups, ei voidakkaan pelata kautta loppuun kun rahat on finaalissa tms.

  Enkä suinkaan kiistä sitä, etteikö Jokerit ja koko KHL olisi riippuvaisia venäläisestä rahasta. Näin se menee ja menkööt niin kauan, kunnes palataan Suomeen.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017 klo 15.21
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  En väittänyt että olisit missään kohtaa väärässä. Vituttaa tuollainen sormi pystyssä itsestään selvyyksien saarnaaminen. Toinen muistutus vihkoon.
   
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Epävarmuuden valtapeliä rybyt on harrastaneet myös muiden seurojen kanssa. Ja sit homma ratkeaa just kauden kynnyksellä tai sitten ei. Esim Riika on saanut nauttia tästä kohtelusta jo pitkään. Ja onhan vaihtoehtona se, että Hallis pistää hallirahat haisemaan eli maksaa itse.
   
 10. DR_J Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Länsi-Lontoon Siniset
  Lainaus:
  Tähän en usko. Sen jälkeen kun mies lähti mukaan politiikkaan, on Jokerit ollut hänelle täysin toissijainen juttu. Ei varmasti laita omia rahojaan toimintaan penniäkään, vaan luottaa siihen että Slobot tai muu taho rahoittaa.
   
 11. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Ja vaikka pennin laittaisikin, niin ei tosiaankaan ole niin tyhmä, että laittaisi enää miljoonia, varsinkaan tuota vaadittavaa päälle 10 miljoonaa.
   
 12. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Jep. Olisin myös hyvin hämmästynyt, jos itse rahoittaisi.

  Jos leuaton meinaa politiikassa pidemälle, niin kohelossa pelaavaa seura on hänelle tulevaisuudessa rasite. Toisaalta KHLää pelaava seura on melko mahdoton myydä (muulle kuin putlerin kaverille), koska mukana tulee kohtalaisen kokoinen vuosittainen ylläpitomaksu. Liiga-narrit olisi myyntikelpoinen, mutta sille pitäisi löytää jostain pelipaikka. Mielenkiintoinen yhtälö.
   
 13. faro Jäsen

 14. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Uskon kun näen. Harkimon takarajat on olleet siirtyvää sorttia rahoituksesta puhuttaessa.
   
 15. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En tiedä, onko sattumaa, mutta aika hassua, että Jokereiden rahoitus varmistunee Harkimon mukaan samalla viikolla, kuin Zagrebin pitää varmistaa lähtönsä EBEL-sarjaan.
   
 16. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Siirtäisin tämän huhu-ketjuun. Tästähän on puhuttu kuukausia ilman mitään konkreettista näyttöä.
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Toivottavasti avoimesti kerrotaan, mikä on Jokerien pelaajabudjetin suuruus jatkossa. Onko se esimerkiksi sama noin 9.5 miljoonaa kuin on ollut aiemmin ja kattaako sopimus koko sopimuskauden. Artikkelin mukaan Helsingin Jokerit pelaa lähes varmasti myös ensi kaudella Itä-Euroopan rahasarjassa ja Harkimo tavoittelee kolmivuotista sopimusta.

  Kiinnostavia pääkohtia loppuviikosta ovat:

  1. Syntyikö sopimus vihdoin ja jos syntyi, montako kautta sopimus kattaa
  2. Pelaajabudjetin arvo kausittain
  3. Onko omistuksissa tapahtunut muutoksia

  Nämä tosin ovat kiinnostaneet jo elokuusta 2016 alkaen, mutta kenties selviävät nyt.
   
 18. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Eiköhän Jokereiden taloudellisesta tilanteesta kerro kaiken oleellisen se tosiasia, että kauden jälkeen joutuu Hjallis lähtemään kerjuureissulle purjeveneellään Amurinjoelle, joka sijaitsee Venäjän ja Kiinan rajalla ja on yksi maailman kymmenestä pisimmästä joesta. Mutta mitäpä ei Hjallis tekis sen eteen, että voidaan jatkaa KHL:ssä kun luonto ei anna periksi paluulle liigaan.
   
 19. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kuule, me elämme nykyisin twitter-ajassa. Kysy vaikka Donaldilta. Perjantaina Hjallis twiittaa: rahoitussopimus syntyi, nähdään ensi kaudella! <3 Kesälomille lomps.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2017 klo 13.39
 20. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Kannattaa ottaa ensin selvää minne haluaa takaisin. Se liiga ei todellakaan ole enää entisensä.
  ----------
  Pelaajabudjetin pitäis olla luokkaa 15 milj ja vuosittainen korotus, jos halutaan pitää jotain uskottavuutta yllä. Veikkaan, että saavutettavissa oleva maximi on kuitenkin pysyä entisissä lukemissa.
   
 21. Yx7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ei oo 15 miljuunaa koohooällässä oikotie onneen.
  Yhtä hyvin nykybudjetilla voidaan mennä kun kaikki sattuu kohdilleen ja ei laiteta Hellua maalille. Pienestä kiinni.
  Luuseriasenteella ei kukaan pärjää missään.

  Ääni KHL jatkumiselle, mikään muu ei kiinnosta.
   
 22. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Allekirjoitus kamaa tämä. Meillä on kaikilla kausilla ollut monta kallista floppia, tai jos ei floppia niin ainakin pelaajaa jotka eivät ole onnistuneet palkkansa vaatimalla tavalla. Jos nämä hudit onnistuttaisiin karsimaan minimiin, olisi meillä jo nyky budjetilla ihan realistinen mahdollisuus nousta tavoittelemaan sitä mestaruutta. Ei kukaan ole sanonut, että se helppoa olisi, mutta täysin mahdollista.

  Ensimmäisellä kahdella kaudella me olimme yhden ketjun joukkue, kolmannella puolen ketjun joukkue. Siihen nähden menestys on ollut jopa hämmentävän hyvää. Valtava pettymys on se, että ne suurimmat flopit ovat olleet kotimaisia pelaajia.

  Toki jos budjetti nousee, mahdollistaa se meille asioita. Mikään oikotie se ei kuitenkaan onneen ole. Se missä Kurri ja Vuorinen ovat onnistuneet kaivamaan menestyskiviä ulkomailta (Kozun, Omark, Koukal, Regin, Lauridsen...), On kotimaisissa hankinnoissa kompuroitu pahasti (Aaltonen, Salminen, Kapanen, Karalahti, Hagman, Keränen...). Tässä kun joukkueen kokoajat löytäisivät jonkin punaisen langan, ei edes budjetin kasvattaminen pysty tekemään niin paljoa hyvää kuin kalliiden hutien tekeminen.
   
 23. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Tätä en kyllä ihan allekirjoita. Ensimmäisellä kaudella mm. Lokomon ja Hagman-Kapanen-Aaltonen ketjujen takana oli sellaisia nimiä kuten Kurtis Mclean ja Johan Harju, jotka olivat molemmat täydellisiä floppeja. Jos nuo olisivat vielä osuneet, kasassa olisi ollut (Jokerien resursseilla) aivan helvetin kova joukkue. Heidän takanaan oli vielä mm. Sallinen, Huhtala, Hahl, Rita, Wirtanen, Ben-Amor ja Mäki. Valitettavasti näin ei käynyt. Suomalaiset eivät ensimmäisellä kaudella flopanneet oikeastaan ollenkaan. Miten joku voi sanoa Hagmanin, Kapasen tai Aaltosen flopanneen, ainakaan ensimmäisellä kaudella? Toisella kaudella jokainen kyllä vähän hyytyi, mutta kuitenkin esim. Aaltonen teki pörräämisestään huolimatta molemmilla kausilla enemmän pisteitä kuin vaikka Joensuu tai Jormakka tällä tai viime kaudella.

  Toisella kaudella floppiosasto muodostui nimistä Olimb, Pelletier, Kennedy, vaikka kaksi jälkimmäistä tulivatkin vasta kesken kauden mukaan. Kaikki kuitenkin ulkomaalaisia. Tällä viimeisellä kaudella sitten mukaan tietysti saadaan myös kotimaisia (Keränen, Salminen, varauksin Niemi), mutta kahdella ensimmäisellä kaudella kotimaiset floppaajat olivat kyllä harvassa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2017 klo 16.40
 24. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Aaltonen nyt oli profiililtaan ihan eri luokan hankinta kuin mainitsemasi Joensuu ja Jormakka. Aikanaan puhuttiin jopa mahdollisuudesta, että NHL olisi vienyt Aaltosen, joka lopulta kykeni tekemään hädintuskin reilu puolet niistä pisteistä jota meille kolmoskenttään hankittu Moses teki.

  Olet ihan oikeassa myös Harjusta ja McLeanista. Heiltä tosin ei odotettu lähimainkaan sitä mitä esimerkiksi Aaltoselta. Tähän samaan kategoriaan menee valitettavasti myös Hagman ja Kapanen. Heidän tilastojaan toki kirkastaa se muutama suonenveto viikko kauden alkuun. Se oli kyllä yhtä suurinta pornoa jota Hartwallilla on nähty. Valitettavasti se ei kestänyt kuin muutaman viikon. Olisi ihan hauska nähdä herrojen pistejakauma kyseiseltä kaudelta.
   
 25. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Onko LSD parasta huumetta?

  Ensinnäkin Jokereilla ei ole rajalliset resurssit pelkästään pelaajabudjetin suhteen vaan huomiota täytyy jakaa myös täälläkin moneen kertaan toistetulle farmin puuttumiselle, siihen liittyvälle pelaajapolkuasialle (koskien junioreita, josta käy tällä hetkellä paha pelaajakato) sekä Suomen verorealiteeteille. Jälkimmäinen tarkoittaa sitä, että siinä missä Venäjällä tulovero on kaikille tasan sama 13%, Suomessa se on huomattavasti suurempi, pelaajasta riippuen, totta kai.

  Mitä Jokereiden vajaan kymmenen miljoonan euron pelaajabudjettiin tulee, se on auttamatta liian pieni edes kohtuullista menestystä saati että mestaruuteen asti pitäisi pärjätä. Totta kai on kiva kirjoitella motivaatiopuheita siitä, miten suomalaisella sisulla voi vaikka kontata kuuhun, mutta realistisesti sellainen on täyttä soopaa. Lähteistä riippuen KHL:n isoimpien seurojen pelaajabudjetit ovat vähintään nelinkertaiset Jokereiden vastaavaan nähden, minkä lisäksi pitää vielä ottaa huomioon yllä mainitsemani veroetu. Esimerkiksi SKA:n viisi kalleinta pelaajaa tienaavat melkein tuplasti sen, mitä Jokereiden koko joukkue!

  Lainaus:
  Ensinnäkin floppeja löytyy myös ulkkiksista, kuten McLean, Harju, (Olimb), Kennedy, Pelletier ja Hishon. Toisekseen nuo boldaamani nimet eivät todellakaan olleet mitään floppeja, eivät ainakaan ikimaailmassa mitään pahoja kompurointeja. Hagman on edelleen Jokereiden KHL-aikakauden top2 tehokkaimpia maalineduspelaajia, Kapanen olisi mahtunut heittämällä tämän kauden jengiin melkeinpä mihin tahansa rooliin ja Aaltosesta en enää ikinä puhu tällä palstalla mitään kun joku tarttuisi kuitenkin vain siihen ja jättäisi kaiken muun huomiotta.

  Pointti on joka tapauksessa se, että Jokereiden resurssit ovat kokonaisuutena aivan liian pienet KHL:ään. Ne pitäisi vähintään kolminkertaistaa, jotta mahdollisuuksia mestaruustason menestymiseen olisi.